עריכה: אני עכשיו מוסיף לתיק הוירטואלי שלי שורט ב10K ש"ח על SLV!
זה קפץ בפריטרייד ולדעתי המניפולציה תכשל חזק והוא יפול חזרה ואולי יותר ממה שהיה.
אם זה יצליח אני אצטרך למצוא מקום אחר להכשל בו.
אם כבר לשבור החלטות אז עד הסוף. הוא לא עלה מספיק גבוה בשביל לפול מספיק חזק לדעתי.
אני מתכנן לסגור את הפוזיציה "הוירטואלית" היום בפתיחה
לצורך הדיון חישבתי ש10000 ש"ח בפתיחה של יום שני שזה מתי שהייתי קונה (שורט) אילו הייתי באמת קונה זה 111 יחידות SLV
כרגע בפריטרייד הן שוות 24.87 האחת (קניתי בערך ב27.2) מה שאומר "שהרווחתי" 264$ ובגלל ששער הדולר עלה ואני "ממיר" חזרה קיבלתי 10965
או תשואה של 9.65% לפני עמלות והמרות. אני מניח שכל העמלות וההמרות היו מורידות סד"ג 0.5% על כל הפעולה או פחות (בדקתי ריבית שורט על SLV והיא 0.27% אני מניח שנתי אז זה יוצא זניח)
לא קרה בדיוק מה שחשבתי (לא עלה גבוה חשבתי שיעלה לסד"ג 30 לפני שיתרסק לאזור ה-20) ומצד שני צדקתי בכיוון.
אני צריך למצוא הימור אחר להכשל בו. משהו יותר מטומטם אבל שאני באמת חושב שאני יודע מה הולך להיות בו.
עריכה: אעדכן את הפוסט הזה בפתיחה כדי לא להעמיס על השרשור עם החישוב הסופי מפורט קצת יותר (אני לא בטוח שהוא נכון אז ביקורת מוזמנת בברכה)
סגרתי פוזיציות אתמול ועכשיו ישבתי לחשב. 4881$-.
amc היו הנפילה הגדולה שלי.
מבואס על ib שלא נתנו (ועדיין לא נותנים) לעשות שורט על gme.
הייתי מעדיף לשים את כל הכסף שם וזהו. זה היה כסף על הרצפה ברמות שהם הגיעו.
זה מאד פשוט - מי שהפסיד כסף מצטער על זה שהוא נכנס לטרייד. מי שתזמן טוב והרוויח כסף מבסוט.
מי שנכנס במחיר כניסה נמוך (10-20) יושב באקו-צ׳יימבר של אנשים שמשכנעים את עצמם שאוטוטו זה טס ל-1000$.
המציאות היא יחסית למאזן הP&L האישי שלך.
אני רק מתאר לעצמי את החרא שמלווין קפיטל אוכלים, אחרי שמחקו 51% מהקרן ויצאו מהשורט באזור 300$ ועכשיו זה על 80$.
שאלה אם זה באמת מה שקרה והאם יש לכך הוכחה. אני לא סומך על דברים שמתפרסמים בתקשורת. יכול להיות גם שהם לא סגרו את הפוזיציה, גם אם אמרו שכן, ויכול להיות גם שסגרו אותה עם מניות שקנו ממחזיקים גדולים במניות מתחת למחיר השוק.
אילון מאסק ראיין אותו בקלאב האוס ושם הוא דווקא הסביר יפה את הסיטואציה. חברת הסליקה ביקשה ממנו להפקיד 3 מיליארד דולר בגלל איזו נוסחה עמומה של תנודתיות. לא היה לא כסף והפשרה (לפי הנוסחה) הייתה להפקיד פחות ולאסור קניה של המניה.
שמעתי את הראיון. כן, נוסחה עמומה שהוא לא ידע להסביר מה היא ואמר שיש בה פרמטר שנקבע לפי שיקול דעת. בקיצור יכולים להנפיץ איזה מספר שרוצים. הוא אמר גם שהדרישה לביטחונות עלתה בסדר גודל ברגע אחד. תחשבו על זה. היה זינוק מטורף במניה. מי נראה לכם שיקבל Margin Call? האם יהיו אלה קרנות גידור ועושי שוק, שנמצאים בשורט מטורף והפוזיציות שלהם בהפסד של עשרות מיליארדים, או ברוקר של משקיעים קטנים, שכולם קנו את המניה וצברו רווחי עתק? המשקיעים הקטנים כמובן. סה"כ מאוד הגיוני.
הוא אמר גם שהדרישה לביטחונות עלתה בסדר גודל ברגע אחד. תחשבו על זה. היה זינוק מטורף במניה. מי נראה לכם שיקבל Margin Call? האם יהיו אלה קרנות גידור ועושי שוק, שנמצאים בשורט מטורף והפוזיציות שלהם בהפסד של עשרות מיליארדים, או ברוקר של משקיעים קטנים
אתה מבלבל לגמרי בין דברים לא קשורים.
תפריד ברוקר ובטחונות למסלקה לעומת קרנות מול הברוקרים שלהם.
אם זה באמת מעניין אותך, הכל הוסבר פה, ממליץ לך לחזור לקרוא בשרשור.
אתה מבלבל לגמרי בין דברים לא קשורים.
תפריד ברוקר ובטחונות למסלקה לעומת קרנות מול הברוקרים שלהם.
אם זה באמת מעניין אותך, הכל הוסבר פה, ממליץ לך לחזור לקרוא בשרשור.
זה נשמע לי כמו תירוץ. יש נוסחה, שהמסלקה קובעת איתה את הדרישות, ואף אחד חוץ מהם לא יודע מה הנוסחה ואיכשהו הנוסחה החליטה להגביל את מי שנמצא ברווח ולא להגביל את מי שנמצא בהפסד והיא גם שינתה לחלוטין את מאזן הכוחות לטובת השחקנים הגדולים. אני מניח שגם הפוזיציות של הצד השני עוברות דרך מסלקה.
אני אנסח את הטיעון של @Leo1 בצורה קצת אחרת (תקן אותי אם אינך מסכים):
יש הרבה הסברים טובים למה שקרה.
העובדה שמנכ"ל RH מתראיין ולא מצליח לתת אחד מהם אלא מתפתל ונותן הסברים שנשמעים הזויים היא עשן רציני מעל המדורה לכאורה שטוענים כאן שלא הייתה.
אני אנסח את הטיעון של @Leo1 בצורה קצת אחרת (תקן אותי אם אינך מסכים):
יש הרבה הסברים טובים למה שקרה.
העובדה שמנכ"ל RH מתראיין ולא מצליח לתת אחד מהם אלא מתפתל ונותן הסברים שנשמעים הזויים היא עשן רציני מעל המדורה לכאורה שטוענים כאן שלא הייתה.
אכן. גם כתבתי על כך קודם. יותר מכך, גם מנכ"ל IB מתראיין, וההסבר שהוא נותן, שונה לחלוטין מההסבר שמנכ"ל רובינהוד נותן. להזכירכם, שניהם יחד וגם ברוקרים אחרים לגמרי במקרה בדיוק באותו הרגע חסמו את האפשרות לקנות את מניית גיימסטופ, וכל אחד מהם אומר שעשה זאת מסיבות אחרות.
1. זה כלפי ברוקר, מי שהיה לו כסף להפקיד כבטחונות, המסחר המשיך רגיל.
מי שלא היה לו, אישר רק מכירה (דבר שיבדק ע"י ה SEC) - מכיוון שמכירה מורידה את כמות הבטחונות הנדרשת וקניה מעלה אותה.
2. לגבי השחקנים הגדולים, הם לא סוחרים דרך ברוקרים קיקיוניים כמו רובינהוד
3. עצם האמרה לא הגיונית, אין קסמים ואין "בית" לבורסה, על כל מכירה מישהו צריך לקנות -> היו קונים (פשוט לא מכל הברוקרים).