בדרך כלל אני פותח נושאים בשרשורים האחרים, אז אני מתרגש לפתוח כאן נושא לדעתי בפעם הראשונה, או שלפחות מדבר על נדל״ן ומשכנתאות באופן ישיר.
כמובן שעל כל הסיפור כאן אנחנו מתכוונים ללכת ליועץ משכנתאות (ויועצים נוספים אם נצטרך)
אני מעלה את הנושא רק כדי לקבל דעות ונקודות מבט, לא יעוץ או המלצה.
אני לא מבין גדול בנדל״ן ומשכנתאות ולא מתיימר להיות אחד, אז אני סקרן לראות מה יכתבו פה אנשים יותר חכמים ומנוסים ממני
ומצטער מראש אם יצא טיפה מבולגן... אני חדש בזה
אז ככה,
לאבא יש דירה עם משכנתא
לצורך הדיון בלבד מעריך את שווי הדירה בכמיליון ש״ח (הערכה כמעט שרירותית- בדיקה מהירה ביד 2, מדלן ומאגר נדלן על עסקאות שהתבצעו על נכסים דומים- כולם באיזור 1.2-1.6... מתמחר ״בחוסר״ כדי לא להיות אופטימי מידי)
אבא קנה את הדירה לפני 8 שנים (2018) בכ-800,000, ולקח עליה משכנתא של 300,000 ל-20 שנה. בסוף ההלוואה הוא יהיה בן 69, קצת אחרי גיל הפרישה.
פרט שנראה לי חשוב להמשך- בשיחה שלו עם יועצת המשכנתאות (מאמין של הבנק), הוא ביקש ממנה להוריד את ההחזר החודשי כמה שיותר (אם משנה הסיבה, הוא מסתכל על המשכנתא כ״שכירות״ שהוא משלם לבנק, כך שאם הוא משלם 2,100 ש״ח בחודש, זאת שכירות שלא מוצאים באיזור אפילו על דירת סטודיו קטנה.)
פאסט פורוורד להיום. אבא שלי וסבא (אבא שלו), מדברים על הדירה וסבא, שלו יש ראש טיפה יותר ״כלכלי״ שואל מה הריביות של המשכנתא כדי שנשקול מחזור.
לי אין מושג, אני בודק.
המשכנתא של אבא:
יתרה סה״כ: 234,596.93 ש״ח
מסלול 1- קבוע, צמוד למדד
ריבית בפועל- 3.9%
יתרה- 90,975.39 ש״ח
החזר חודשי- 795 ש״ח
מסלול 2- משתנה 5 שנים, צמוד למדד (הריבית תשתנה בעוד שנתיים)
ריבית בפועל- 4.26%
יתרה- 81,460.75 ש״ח
החזר חודשי- 726 ש״ח
מסלול 3- פריים, לא צמוד
ריבית בפועל- 5.15%
יתרה- 62,160.79 ש״ח
החזר חודשי- 579 ש״ח
האם המסלולים האלה באמת משרתים את המטרה? האם יכולה להיות אלטרנטיבה טובה יותר כיום?
אשמח לשמוע דעתכם.
בנוסף לכך, אבא קצת מתעניין בהשקעות ומתעניין ברעיון של לשעבד את הנכס כדי לקנות אחד נוסף להשקעה
האם הוא צריך לסיים את המשכנתא לפני זה? יתנו לו הלוואה ארוכת טווח בגיל הזה?
תודה לכל מי ששרד עד הסוף ולכל העונים
כמובן שעל כל הסיפור כאן אנחנו מתכוונים ללכת ליועץ משכנתאות (ויועצים נוספים אם נצטרך)
אני מעלה את הנושא רק כדי לקבל דעות ונקודות מבט, לא יעוץ או המלצה.
אני לא מבין גדול בנדל״ן ומשכנתאות ולא מתיימר להיות אחד, אז אני סקרן לראות מה יכתבו פה אנשים יותר חכמים ומנוסים ממני
ומצטער מראש אם יצא טיפה מבולגן... אני חדש בזה
אז ככה,
לאבא יש דירה עם משכנתא
לצורך הדיון בלבד מעריך את שווי הדירה בכמיליון ש״ח (הערכה כמעט שרירותית- בדיקה מהירה ביד 2, מדלן ומאגר נדלן על עסקאות שהתבצעו על נכסים דומים- כולם באיזור 1.2-1.6... מתמחר ״בחוסר״ כדי לא להיות אופטימי מידי)
אבא קנה את הדירה לפני 8 שנים (2018) בכ-800,000, ולקח עליה משכנתא של 300,000 ל-20 שנה. בסוף ההלוואה הוא יהיה בן 69, קצת אחרי גיל הפרישה.
פרט שנראה לי חשוב להמשך- בשיחה שלו עם יועצת המשכנתאות (מאמין של הבנק), הוא ביקש ממנה להוריד את ההחזר החודשי כמה שיותר (אם משנה הסיבה, הוא מסתכל על המשכנתא כ״שכירות״ שהוא משלם לבנק, כך שאם הוא משלם 2,100 ש״ח בחודש, זאת שכירות שלא מוצאים באיזור אפילו על דירת סטודיו קטנה.)
פאסט פורוורד להיום. אבא שלי וסבא (אבא שלו), מדברים על הדירה וסבא, שלו יש ראש טיפה יותר ״כלכלי״ שואל מה הריביות של המשכנתא כדי שנשקול מחזור.
לי אין מושג, אני בודק.
המשכנתא של אבא:
יתרה סה״כ: 234,596.93 ש״ח
מסלול 1- קבוע, צמוד למדד
ריבית בפועל- 3.9%
יתרה- 90,975.39 ש״ח
החזר חודשי- 795 ש״ח
מסלול 2- משתנה 5 שנים, צמוד למדד (הריבית תשתנה בעוד שנתיים)
ריבית בפועל- 4.26%
יתרה- 81,460.75 ש״ח
החזר חודשי- 726 ש״ח
מסלול 3- פריים, לא צמוד
ריבית בפועל- 5.15%
יתרה- 62,160.79 ש״ח
החזר חודשי- 579 ש״ח
האם המסלולים האלה באמת משרתים את המטרה? האם יכולה להיות אלטרנטיבה טובה יותר כיום?
אשמח לשמוע דעתכם.
בנוסף לכך, אבא קצת מתעניין בהשקעות ומתעניין ברעיון של לשעבד את הנכס כדי לקנות אחד נוסף להשקעה
האם הוא צריך לסיים את המשכנתא לפני זה? יתנו לו הלוואה ארוכת טווח בגיל הזה?
תודה לכל מי ששרד עד הסוף ולכל העונים