• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בבנק לא רוצים לבטל לי את הדמי ניהול. לעבור לבית השקעות?

• פותח הנושא פותח הנושא EMP
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

EMP

משתמש רגיל
דירוג
76
אני משקיע דרך הבנק. הוצאתי מהם הטבה טובה כמה שאפשר
0.10 לקניה
ואני מנסה לבטל את הדמי ניהול שגם ככה הורדתי אותם (אבל יוצא לי עכשיו כ100 ש״ח לשנה)
ואני יודע שזה סתם תשלום בלי שום שירות.
האם שווה להשאר או עדיף לעבור לבית השקעות? לדוגמא אקסלנס

נ.ב אני יודע שיותר זול להשקיע דרך בית השקעות
אבל נשארתי בבנק והורדתי אותם לסכום שהיה שווה לי להשאר בשביל לנהל הכל במקום אחד.

0.10 לקניה
ואני מנסה לבטל את הדמי ניהול שגם ככה הורדתי אותם (אבל יוצא לי עכשיו כ100 ש״ח לשנה)
ואני יודע שזה סתם תשלום בלי שום שירות.
האם שווה להשאר או עדיף לעבור לבית השקעות? לדוגמא אקסלנס

נ.ב אני יודע שיותר זול להשקיע דרך בית השקעות
אבל נשארתי בבנק והורדתי אותם לסכום שהיה שווה לי להשאר בשביל לנהל הכל במקום אחד.
גם בבתי השקעות יד דמי ניהול, המתקזזים בדרך כלל עם עמלות.

אצלנו רוב ההשקעות בבנק, אמנם בתנאים קצת יותר טובים, אבל גם אם היו גובים 10 שקלים בחודש הייתי נשאר שם.

• אהבתי
Reactions: EMP
גם בבתי השקעות יד דמי ניהול, המתקזזים בדרך כלל עם עמלות.

אצלנו רוב ההשקעות בבנק, אמנם בתנאים קצת יותר טובים, אבל גם אם היו גובים 10 שקלים בחודש הייתי נשאר שם.
למה? יש יתרון לשאר בבנק מלבד הנוחות שהכסף במקום אחד? שזה נוחות משמעותית כן? אני אוהב את זה. אבל לא בכל מחיר. חבל לי על העמלות. אני רוצה גם לקנות דולרים ואלוהים יודע איזה עמלה תהיה לי בבנק חח
לוקחים לי כרגע לפי התיק יוצא 100 ש״ח בשנה וכרגע קונה פעם בחודש אז זה עוד 10 ש״ח וגובים לי גם על דיירקט שאני משאיר מנוחות 8 ש״ח לחודש.
רוצה לבטל את כל הדברים הללו

זה פחות ממה שיעלה לך בית השקעות. חבל להתעצבן סתם.
כשהסכום יהיה 300 ש"ח תחשוב שוב.
הם לוקחים לי כרגע עד סוף שנת 2025. 0.02% לרבעון. אני רוצה להגדיל את התיק, ואם אגדיל זה יהיה בכיוונים של 300 ש״ח. בבית השקעות יש הטבה עכשיו בהשקעות לעצלנים. פטור משנתיים ואחר כך 15 ש״ח לחודש. וקנייה 0.7%. לא יותר כדאי לדעתך?

בדרך כלל הבנקים נותנים הנחה בעמלות התלויות בגודל התיק.
מעל 1M תקבל את התעריפים של בתי השקעות כלומר 0.07, 0.08 ק/מ.
האם התכוונת לדמי ניהול או דמי משמורת?
בבתי השקעות תחוייב בערך 15 לחודש עבור "ניהול" ושימוש בתוכנת המסחר.
ניתן גם לחלוב את הבנק מפטור עמלת קבלת דיבידנדים וקופונים והנחה משמעותית עבור פדיון מקמים ואגחים.
כמובן, הכל תלוי בגודל התיק ושאר הפעילות שלך בבנק.

בדרך כלל הבנקים נותנים הנחה בעמלות התלויות בגודל התיק.
מעל 1M תקבל את התעריפים של בתי השקעות כלומר 0.07, 0.08 ק/מ.
האם התכוונת לדמי ניהול או דמי משמורת?
בבתי השקעות תחוייב בערך 15 לחודש עבור "ניהול" ושימוש בתוכנת המסחר.
ניתן גם לחלוב את הבנק מפטור עמלת קבלת דיבידנדים וקופונים והנחה משמעותית עבור פדיון מקמים ואגחים.
כמובן, הכל תלוי בגודל התיק ושאר הפעילות שלך בבנק.
אז אתה אומר כל עוד אני בתיק עם 100-200k לא יתעכבו עלי בבנק
דמי ניהול ודמי משמורת זה לא אותו דבר?. כרגע התיק מעל 100k ואין לי כזו פעילות באשראי אבל כן יש לי הון בכספית שאני מחכה לבנות תיק השקעות.

אז מאיזה סכומים זה מתחיל לשנות? 500k? מיליון?
זו שאלה שאתה צריך לענות לעצמך. כרגע אתה מדבר על חיסכון של 100 ש"ח בשנה. כמה זה ישנה את החיים שלך?
אני מבין את הרצון הישראלי "לא לצאת פראייר" אבל בכל זאת.
כשיהיה לך תיק גדול יותר גם בבנק יתגמשו. אם לא - תעבור.

זו שאלה שאתה צריך לענות לעצמך. כרגע אתה מדבר על חיסכון של 100 ש"ח בשנה. כמה זה ישנה את החיים שלך?
אני מבין את הרצון הישראלי "לא לצאת פראייר" אבל בכל זאת.
כשיהיה לך תיק גדול יותר גם בבנק יתגמשו. אם לא - תעבור.
אז אני מנסה להבין מזה תיק גדול. כי מבחינתי כרגע התיק שלי גדול. כמובן באופן יחסי. כי אני מעריך שיש תיקים של מילונים
וכל היום כל פודקאסט,פורום,קבוצה שאני נמצא. מטפטפים לעבור ישר לבית השקעות. ו-100 ש״ח לא באמת ישנה. אבל אם ניתן לחסוך אותם
ולא לריב עם הבנק כל שנה מחדש על חידוש העמלות אז מה טוב. גם הדיירקט נוח לי וגובים לי 8 ש״ח לחודש ואני נשאר נטו מהנוחות והכסף לא באמת מורגש. אבל בכל זאת מאז שביטלו לי על הטבה (אחרי שהייתי סטודנט) שילמתי רק על זה 480. זה לא הרבה אבל זה כן כסף שהיה יכול להיחסך : )

״השריטה״ נובעת מזה שעבדתי בעבר במכירות בחברת אינטרנט מוכרת. וראיתי איך כל שירות עובד על שיטת המצליח ומי שעושה קצת בלאגן ומתמקח מרוויח את המחירים הכי טובים. זה מתחיל מחבילות פלאפון,אינטרנט,כבלים ומסתיים בהשקעות ויותר מזה.

יש לי חבר שהתווכח עם הסוכן נדל״ן ובמקום לשלם לו 2 אחוז עמלה. שילם לו 1 אחוז.
חסך קרוב ל-20k.

קיצר אתה אומר תבחר את המלחמות שלך :)
בהחלט. אני בהחלט נהנה מהשירות בבנק, יש לי בנקאי שחוזר אלי עוד באותו היום כשיש בלאגן (וקורה פעם בכמה חודשים). העובדה שאני משלם 0.08% עמלת קנייה ומכירה ולא 0.01% פחות עזרה לי לקבל מה שכן חשוב לי - מרווח המרה ופטור מעמלות מט"ח, שעבור הפעילות שלי משמעותית בהרבה.

באופן כללי יותר, אמנם נוטים לחשוב רק על מוניטין של העסק, אבל גם ללקוח יש מוניטין. אני בניתי עם מנהלת הסניף והבנקאים מערכת יחסים אישית לאורך 15 שנה, לי זה שווה גם יותר מ 10 שקלים בחודש. כנ"ל עם הספר והמוסכניק.

נערך לאחרונה ב:
מערכות יחסים זה מאוד חשוב. בדיוק חבר שקרוב למנכ״ל שלו בעבודה אמר שתמיד טוב לשבת עם אנשים לקפה. ככה מפתחים קשרים

איך משיגים פטור מעמלות מט״ח? מאיזה סכום ניתן להתחיל לבקש מהבנק את זה?
עדיין לא סחרתי בדולרים ורציתי להתחיל. השאלה אם אעשה המרה רגילה דרך הבנק אם זה לא יהיה ממש יקר? נגיד ראיתי הבוקר המרה ל3.65 משקל לדולר
על זה יש עוד עמלה או שזה כלול כבר בעמלה?

בהחלט. אני בהחלט נהנה מהשירות בבנק, יש לי בנקאי שחוזר אלי עוד באותו היום כשיש בלאגן (וקורה פעם בכמה חודשים). העובדה שאני משלם 0.08% עמלת קנייה ומכירה ולא 0.01% פחות עזרה לי לקבל מה שכן חשוב לי - מרווח המרה ופטור מעמלות מט"ח, שעבור הפעילות שלי משמעותית בהרבה.

באופן כללי יותר, אמנם נוטים לחשוב רק על מוניטין של העסק, אבל גם ללקוח יש מוניטין. אני בניתי עם מנהלת הסניף והבנקאים מערכת יחסים אישית לאורך 15 שנה, לי זה שווה גם יותר מ 10 שקלים בחודש. כנ"ל עם הספר והמוסכניק.
באיזה בנק אתה, אם אפשר לשאול?

בדיסקונט טאצר תקבל פטור על תיק של חצי מליון אבל עמלת קניה כפולה לעומת מה שהשגת, תעשה את החשבון שלך

יש עוד עמלה או שזה כלול כבר בעמלה?
יש עמלת מטח מוצהרת שאפשר להתמקח עליה. ויש הפרשי שער שזה סד״ג 0.9% וזה ממש קשה ממה שהבנתי (תוכל לחשב לבד לפי ההפרש בין שער קניה ומכירה של העברות והמחאות, מופיע בזמן מסחר באתרים של הבנקים)

אני בניגוד לאנשים כאן בדיעה שיהיה הרבה יותר טוב לכולם אם כולם יתמקחו וכולם "יעשו בלאגן" ויעברו על העמלות שהם משלמים. אני אישית עובר אפילו אם אין עמלות, אם נותנים לי למשל יותר שנים של פטור ותנאים יותר טובים, כל עוד אני מבין שאין איזה "דברים נסתרים" מאחורי זה (כמו הקרנות שמעלות אחוזי מס או בתי השקעות לקראת מכירה שהופכות לשלד בורסאי לחברות בטחוניות). המצב הנוכחי שאנחנו נתונים בשוק והתמחור משתנה לפי כמה אנחנו מבקשים היא שיטה מטופשת לחלוטין. אם באמת היה קשר בעמלות לשירות שאני מקבל, הייתי יכול להבין את התמחור (כמו לקנות מוצר מחנות לא ידועה לעומת חנות עם אחריות שיש מישהו מאחוריה). אבל עד היום לא בדיוק ראיתי איזה הבדל בשירות של הבנקים לעומת בתי ההשקעות. מה גם שברב המקרים לא צריך בכלל לתקשר עם אף אחד, ודווקא אני בבנקים חוויתי מערכות מסחר ברמה שכל הטקסט מופיע הפוך ושגיאות מוזרות.

אז אתה אומר כל עוד אני בתיק עם 100-200k לא יתעכבו עלי בבנק
דמי ניהול ודמי משמורת זה לא אותו דבר?. כרגע התיק מעל 100k ואין לי כזו פעילות באשראי אבל כן יש לי הון בכספית שאני מחכה לבנות תיק השקעות.
הבנקים מנסים היום לטשטש מושגים ומינוחים ולאחרונה ראיתי שהם מתחילם להחליף את המונח הארכאי "דמי משמורת" במונח דמי ניהול.
לחברים.ות הצעירים אסביר מהיכן הגיע המונח "דמי משמורת":
בעבר המנייה הייתה נייר פיזי וכשרכשת נייר בבורסה הייתה מקבל דף חתום ע"י דירקטוריונים ומנהלים על מספר המניות שרכשת.
את הנייר הזה הייתם מפקידים בבנק ואז נוצרה עמלת משמורת כי הבנק שמר עבורך את הנייר הפיזי בכספת.
למשל, לפני המון, המון שנים כשעזבתי את מק' דונאלד דאגלס בארה"ב הברית אוף אמריקה, קיבלתי נייר גדול, בערך פי שניים בגודלו מ A4 ועליו כמה עשרות חתימות של מנהלים ומי לא עוד. היה נקוב בו כמה מניות קיבלתי. עם זה הלכתי לבנק לאומי בניו יורק כדי להפקיד את המניות. ואז כן, היה מוצדק לגבות "דמי משמורת".
היום זה כמובן כבר פסה כי הכול שמור בביטים במחשב. אבל הבנקים בישראל המשיכו לגבות את דמי המשמורת המזורגגים.
היום, כשרוב המשקיעים כבר לא אהבלים, מסרבים לשלם לבנק דמי משמורת והבנקים לפעמים קוראים לזה דמי ניהול.
עכשיו, אם דמי הניהול נקוב באחוזים מערך התיק, אז הלאה, לעבור לבנק אחר או או לבית השקעות.
כמובן שצריך לשמור את היסטורית הקניות, המכירות ולעגן בצורה חוקית את השייכות לבעל המניה ששמורה במחשבים.
ועל השירות הזה, אני מניח שכולכם תסכימו, שצריך לשלם ומחיר סביר זה עד 15 ש"ח בחודש [הי, עולה להם ימבה כסף לתחזק את המחשבים ודמי שימוש בעננים למיניהם..].
דמי ניהול - אצלי זה מתקשר יותר לתיק מנוהל ע"י 'יועצי הבנק' שמחליטים עבורך מה לקנות, מה למכור ומתי.
בקיצור:
מחוכמה מצטברת ונסיונם של רוב חברי הפורום עד 20-30K תשאר בבנק.
מעל זה לבדוק ולהשוות כדאיות מעבר לבית השקעות.
1M ויותר לנהל שוק פרסי מתורבת עם הבנק כדי להשוות את התנאים לתנאי בית השקעות, ולדרוש גם פטור מעמלות עו"ש ופטור מהעברת כספים כולל מספר זהב שמייתר את ביט ודומיו.
בלאומי ובהפועלים אני יכול להפקיד גם שק דורלי בעלות של 12 ש"ח במקום 'שק לגובינא' שהמתומחר כ אחוז מסויים מערך השק.
אהה, ועוד משהו מאוד חשוב - ואם החלטתם לעבור לבית השקעות, תזהרו מהמוקש של עמלת העברת תיק מבית ההשקעות לכול מוסד אחר שזה בדרך כלל מתומחר כמו עמלת מכירה של כול התיק [ללא אירוע מס]. אני דרשתי ממיטב טרייד לחתום בחוזה ההתקשרות על 100 ש"ח עמלת העברה [עמלת העברת תיק מהבנק היא 5-10 ש"ח מעוגן בחוק וההיפך זה ג'ונגל].

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר שאלה על תחליף לפיקדון בבנק שוק ההון 3
H בדיקת מגן מס קיים בחשבון השקעות בבנק ? מיסים 4
ש השקעה במניות האם עדיף בבנק או בבית השקעות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E שאלה בנושא הפקדה בבנק אוף טופיק 3
M נעילה של סניף בבנק משכנתא נדל"ן 1
D הפקדת חיסכון בבנק לאומי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
Z העברת ניירות ערך מIBKR לחשבון בבנק ישראלי שוק ההון 0
esho קרן כספית דולרית לעומת פקדון בבנק שוק ההון 7
י חשבון מסחר בבנק (0.08%) vs בית השקעות (0.07%) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
A לפי מה ששמעתי בבנק שלי אי-אפשר לקנות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
F עמלות בבנק לעומת בית השקעות שוק ההון 3
M דיווח מס בבנק ובית השקעות שוק ההון 2
D צרת משרד הביטחון - הלוואות, פנסיה ומינוס בבנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 21
M האם אפשר לפתוח גם חשבון מסחר בבנק וגם בבית השקעות? פוסטים מאיכות נמוכה 4
B יום עסקים בבנק צרכנות פיננסית 0
C מיסוי ריאלי ותיק השקעות בבנק מיסים 1
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
S העברת דולרים ללא המרה מבנק הפועלים בישראל לחשבון דולרי בבנק WISE צרכנות פיננסית 3
ש דמי ניהול ועמלות בבנק - תיק השקעות שוק ההון 5
H להתמקח על אחוזים על פיקדון בבנק שוק ההון 18
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
P מתלבט אם להשאיר בבנק או להעביר *********** שוק ההון 43
ט פלטפורמת מסחר בבנק שוק ההון 2
א מס ירושה על קרנות וואנגארד שנקנו בבנק ישראלי שוק ההון 14
E אם אני קונה מחקה מדד - 1159250 בבנק או בבית השקעות זה אותה תשואה בדיוק או שיש סטיות? שוק ההון 4
ח תעריפי מסחר בבנק שלי אחרי מיקוח - התייעצות שוק ההון 13
מ חשבון פרימיום בבנק צרכנות פיננסית 1
ז סיכונים בפיקדון דולרי בבנק צרכנות פיננסית 5
R רכישת שבר מניה בבנק שוק ההון 5
avivaviv סליקה נדחתה חוסר בני"ע בבנק אחר שוק ההון 0
ר זהב במקום חיסכון בבנק, חכם או פחות??? פוסטים מאיכות נמוכה 19
C מה נחשבים תנאים טובים בבנק? צרכנות פיננסית 16
O איך לחשב מה יותר משתלם לאחר ניכוי מס, קרן כספית או פקדון בבנק? מיסים 5
O שני חשבונות עו"ש - מה עדיף, שניהם באותו בנק או כל אחד בבנק אחר? צרכנות פיננסית 12
פיטר גריפין פטור מדמי משמרת בבנק לאומי צרכנות פיננסית 13
littleSeal אז למה לא להשקיע בחסכון בבנק, בעצם? פוסטים מאיכות נמוכה 2
O כספית בבנק בנוסף לחשבון מסחר בבית השקעות שוק ההון 17
א קרן שקלית בבנק שוק ההון 8
K השקעה בטווח קצר - פיקדון בבנק? שוק ההון 10
מ התלבטות בין פיקדון בבנק לקרן מחקה אגח מיסים 0
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
מ פתיחת חשבון השקעות בבנק אמריקאי שוק ההון 2
ס תשלום מס על ריבית מפיקדון בבנק זר מיסים 1
U העברת ניעז מברוקר בחו"ל לחשבון בבנק בישראל מיסים 1
ptom נזילות תיק השקעות בבנק לעומת בית השקעות צרכנות פיננסית 8
S קיזוז הפסדים בבורסה בחשבון בבנק בארץ עם רווחים מחשבון ברוקר בחול פוסטים מאיכות נמוכה 4
F חיוב לא מזוהה בבנק - שיאון פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y קרן כספית? נקובה בדולר? פיקדון בבנק? - שאלות שיעזרו לי להבין. שוק ההון 3
S חיסכון במק"מ לעומת פיקדון בבנק שוק ההון 5

נושאים דומים

Back
למעלה