אז אתה אומר כל עוד אני בתיק עם 100-200k לא יתעכבו עלי בבנק
דמי ניהול ודמי משמורת זה לא אותו דבר?. כרגע התיק מעל 100k ואין לי כזו פעילות באשראי אבל כן יש לי הון בכספית שאני מחכה לבנות תיק השקעות.
הבנקים מנסים היום לטשטש מושגים ומינוחים ולאחרונה ראיתי שהם מתחילם להחליף את המונח הארכאי "דמי משמורת" במונח דמי ניהול.
לחברים.ות הצעירים אסביר מהיכן הגיע המונח "דמי משמורת":
בעבר המנייה הייתה נייר פיזי וכשרכשת נייר בבורסה הייתה מקבל דף חתום ע"י דירקטוריונים ומנהלים על מספר המניות שרכשת.
את הנייר הזה הייתם מפקידים בבנק ואז נוצרה עמלת משמורת כי הבנק שמר עבורך את הנייר הפיזי בכספת.
למשל, לפני המון, המון שנים כשעזבתי את מק' דונאלד דאגלס בארה"ב הברית אוף אמריקה, קיבלתי נייר גדול, בערך פי שניים בגודלו מ A4 ועליו כמה עשרות חתימות של מנהלים ומי לא עוד. היה נקוב בו כמה מניות קיבלתי. עם זה הלכתי לבנק לאומי בניו יורק כדי להפקיד את המניות. ואז כן, היה מוצדק לגבות "דמי משמורת".
היום זה כמובן כבר פסה כי הכול שמור בביטים במחשב. אבל הבנקים בישראל המשיכו לגבות את דמי המשמורת המזורגגים.
היום, כשרוב המשקיעים כבר לא אהבלים, מסרבים לשלם לבנק דמי משמורת והבנקים לפעמים קוראים לזה דמי ניהול.
עכשיו,
אם דמי הניהול נקוב באחוזים מערך התיק, אז הלאה, לעבור לבנק אחר או או לבית השקעות.
כמובן שצריך לשמור את היסטורית הקניות, המכירות ולעגן בצורה חוקית את השייכות לבעל המניה ששמורה במחשבים.
ועל השירות הזה, אני מניח שכולכם תסכימו, שצריך לשלם ומחיר סביר זה עד 15 ש"ח בחודש [הי, עולה להם ימבה כסף לתחזק את המחשבים ודמי שימוש בעננים למיניהם..].
דמי ניהול - אצלי זה מתקשר יותר לתיק מנוהל ע"י 'יועצי הבנק' שמחליטים עבורך מה לקנות, מה למכור ומתי.
בקיצור:
מחוכמה מצטברת ונסיונם של רוב חברי הפורום עד 20-30K תשאר בבנק.
מעל זה לבדוק ולהשוות כדאיות מעבר לבית השקעות.
1M ויותר לנהל שוק פרסי מתורבת עם הבנק כדי להשוות את התנאים לתנאי בית השקעות, ולדרוש גם פטור מעמלות עו"ש ופטור מהעברת כספים כולל מספר זהב שמייתר את ביט ודומיו.
בלאומי ובהפועלים אני יכול להפקיד גם שק דורלי בעלות של 12 ש"ח במקום 'שק לגובינא' שהמתומחר כ אחוז מסויים מערך השק.
אהה, ועוד משהו מאוד חשוב - ואם החלטתם לעבור לבית השקעות, תזהרו מהמוקש של עמלת העברת תיק מבית ההשקעות לכול מוסד אחר שזה בדרך כלל מתומחר כמו עמלת מכירה של כול התיק [ללא אירוע מס]. אני דרשתי ממיטב טרייד לחתום בחוזה ההתקשרות על 100 ש"ח עמלת העברה [עמלת העברת תיק מהבנק היא 5-10 ש"ח מעוגן בחוק וההיפך זה ג'ונגל].