• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מה לעשות כשלא רוצים לעשות כלום?

• פותח הנושא פותח הנושא ליהי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ליהי

משתמש סולידי
דירוג
6
היי
אני בת 26. נשואה. אוטוטו ילד.

אני צריכה מכם עזרה לגבי חיי העבודה האישיים שלי
לא יודעת מה בא לי לעשות, כרגע - אני לא רוצה לעשות כלום. מצד שני - תחושת חוסר הסיפוק היא לעיתים כל כך מתסכלת
שאני מבינה שאני חייבת לעשות משהו! (שלא נדבר על זה שאני בקושי מכניסה כסף)
אני רוצה לעשות משהו שאני אוהבת, שיגרום לי לרצות לעבוד, ושיכניס טוב. (מקורית למדי, הלא כן?)

יש לי ביד הרבה מאוד כישורים, כל השנים הייתי עצמאית בתחום מסויים, אמנם לא מאוד מצליחה - כי לא היה לי מוסר עבודה מספיק מפותח ולא מספיק מחוייבות
ואני קצת דחיינית ועצלנית במה שקשור לעבודה שלי. (כי אני פשוט לא סגורה עליה) אבל תכלס זה עבודה שלעיתים עשיתי ממנה 15K בחודש. (ולפעמים גם לא שקל בודד, כשלא היה לי חשק לעבוד)

אומרים לי שאני צריכה ללכת להיות שכירה אפילו בסכום נמוך כדי לסגל לעצמי מחוייבות ומוסר עבודה וניהול זמן נכון
אין לי באמת סבלנות לזה, וגם לא נראה לי שמישהו יקבל אותי במצבי.

אני לא רוצה לסיים את התקופה הזו בתחושת דשדוש שכזו
אני יודעת שיש לי ים כשרונות ויכולות מיוחדים שאין לכל אחד, ואם אני רק רוצה אני יכולה להיות מאסטרית במה שאני עושה
איך אני גורמת לעצמי לקום ולקבוע משימות ופשוט לעשות אותם? (אין לי מושג גם אילו משימות בדיוק לקבוע)

מה שאני עושה בינתיים, זה שאני שקועה באיזה פרוייקט מכירות אחד (לא קשור לתחום שלי) שאני ממש מתחרטת שלקחתי אותו..
אף פעם לא אהבתי לגייס לקוחות, ומשום מה מצאתי את עצמי בפנים. (בגלל שזה הרבה כסף... לו אני אצליח)
ועוד קצת עבודות לא מאוד מכניסות מהצד - שכן קשורות לתחום שלי

יש לי הרבה זמן להשקיע במה שאני רוצה
בקרים שלימים ריקים וגם ערבים.

פשוט אין לי מספיק אנרגיות פנימיות כדי להבין מה אני צריכה לעשות. קל וחומר שליישם.

אשמח לשמוע מכם,
מה עזר לכם - אם הייתם בכזה מצב
או - מה הייתם מייעצים לי לעשות?

שאני מבינה שאני חייבת לעשות משהו! (שלא נדבר על זה שאני בקושי מכניסה כסף)
את לא חייבת כלום.
תמיד אפשר לרדת ברמת החיים כדי להפוך אותם לזולים למימון.
זה הכל עניין של החלטות וסדרי עדיפויות.

אשמח לשמוע מכם,
מה עזר לכם - אם הייתם בכזה מצב
או - מה הייתם מייעצים לי לעשות?
הפרדה מוחלטת בין פרנסה לבין משמעות לחיים.

עבודה לא צריכה להיות מהנה או משמעותית או מספקת - היא רק צריכה למצות את יכולת ההשתכרות שלך.
הנאה, סיפוק ומשמעות - חפשי אותם מחוץ למקום העבודה.

אני רוצה לעשות משהו שאני אוהבת, שיגרום לי לרצות לעבוד, ושיכניס טוב.
אני מציע ליישם פה את אסטרטגית ה Barbell.
להשקיע חלק מהזמן בדברים שהם 100% סיפוק והנאה, וחלק מהזמן בדברים שהם 100% הכנסה כספית.
לברוח כמו מאש ממכשירי השקעה (כלומר, מקומות עבודה) שמציעים 50% סיפוק ו-50% שכר, או משהו בסגנון הזה.

אני מאמין שבכלכלה של ימינו האסטרטגיה הזאת + הרגלי חסכנות בריאים יאפשרו לך לבלות בעבודה הרבה פחות זמן מכפי שנדרש מעובדים בשני הדורות הקודמים, הרבה פחות ממה שהחוק מגדיר כמשרה מלאה, והרבה פחות מכפי שאת מדיימנת עכשיו.

את לא חייבת כלום.
תמיד אפשר לרדת ברמת החיים כדי להפוך אותם לזולים למימון.
זה הכל עניין של החלטות וסדרי עדיפויות
אני אשמע ילדותית, אבל אני לא רוצה לרדת ברמת החיים
עיקר הצורך שלי להרוויח זה כדי להשיג דברים (רכב לדוג')

היא רק צריכה למצות את יכולת ההשכרות שלך.
איך מגיעים להבנה הזו?
אין לי כח לקום בבוקר כי אין לי שום דבר מספק או מהנה שמחכה לי בהמשך היום
(והיו זמנים שמאוד הצלחתי בעבודה והיו לי לקוחות שנהנתי לעבוד עליהם והייתי ממש קופצת מהמיטה)

אתה אומר שאם אני אמצא יותר סיפוק מחוץ לחיי העבודה - יהיה לי כח להשקיע בעבודה כעבודה?

איך מפתחים מחוייבות...?

אני מציע ליישם פה את אסטרטגית ה Barbell.
קראתי את זה
אני אנסה לראות איפה זה פוגש אותי

בגדול יש איזה אתר שחלמתי להקים, אבל הוא דורש השקעה כספית
צריך להיות מאוד מיוחדים כדי להצליח להשקיע בתחביב לא ברור (גם הבעל צריך להיות מיוחד כדי להסכים)

אתה אומר שאם אני אמצא יותר סיפוק מחוץ לחיי העבודה - יהיה לי כח להשקיע בעבודה כעבודה?
להשקיע בעבודה? למה?
תעשי את המינימום ההכרחי כדי שיתנו לך כסף, ולכי להתעסק בדברים שמעניינים אותך באמת.

להשקיע בעבודה? למה?
תעשי את המינימום ההכרחי כדי שיתנו לך כסף, ולכי להתעסק בדברים שמעניינים אותך באמת.
1 - כמה כסף?
המינימום יכול להיות גם בשביל 2,000 ש''ח בחודש. זה לא מספיק גם בלי לדבר על מותרות

2 - כרגע אני עצמאית, אתה מתכוון שחכם להחליט שאני מציבה לעצמי יעד כספי ועובדת עד שאני מגיעה אליו? ולא ממשיכה הלאה?
או משקיעה כמות שעות מסויימת ביום בלי קשר לכמה אני ארוויח עליהם?

לא יודעת מה בא לי לעשות, כרגע - אני לא רוצה לעשות כלום. מצד שני - תחושת חוסר הסיפוק היא לעיתים כל כך מתסכלת
התחושה הזאת מלווה אותך בשאר ההיבטים בחיים שלך?
האם את מרגישה רצון ויכולת ״לעשות דברים״ עם הילד? עם בן הזוג? עם חברים? תחביבים? ספורט?
האם את יוצרת/פעילה/מסופקת/מחוייבת בדברים שלא קשורים לפרנסה?

(עריכה - רק עכשיו שמתי לב שאת בשלב ה- אוטוטו ילד ולא בשלב הילד… אז את הסעיף הזה תבדקי, אוטוטו…)

נערך לאחרונה ב:
אנשים מדברים על כוח רצון "תפתח משמעת עצמית ותעבוד קשה" זה חשוב אבל חשוב להבין שכח רצון זה משאב מוגבל. מה שמאוד עוזר זה בניית שגרה והרגלים שעוזרים לך לנהל את הזמן.

ממש לשבת עם עצמך ועם לוח שנה ולקבוע שכל יום בין השעה 09:00 ל10:00 את עושה X. בין 10:00-11:00 את עושה Y וכו'. חשוב להיות ריאלים ולהציב יעדים סבירים שתוכלי להשיג אותם תוך היכרות עם עצמך. אם את לא בן אדם של בוקר אל תקבעי משימות קשות על הבוקר. לאורך זמן שגרה והרגלים טובים יקדמו אותך רחוק יותר ממאבק עצמי וניסיון כושל לגייס את כוח הרצון. גם אם תתחילי ביעדי קטנים ברמה מוגחכת ולאט לאט תעלי אותם זה עדיף על מטרות גדולות שלא יוצאות לפועל. באותו הקשר שווה ללמוד קצת על האופן שבו דחיינות עובדת ומשפיעה עלינו.

אני כן חושב שעבודה צריכה להיות עם משמעות אחרת לא שורדים בה. זה לא יעזור לכל יום בעבודה (אני בטוח שגם לרופאים שמצילים חיים יש ימים בהם לא בא להם לצאת לעבוד) אבל זה עוזר לנו להניע את עצמנו. המשמעות יכולה להיות חיצונית לעבודה: לפרנס משפחה, להגיע לעצמאות כלכלית וכו' אבל זה עוזר אם מוצאים גם משמעות פנימית.

חשוב להתאזר בסבלנות. כשכירה או כעצמאית לוקח זמן עד שאת מפתחת כישורים שמאפשרים לך להשיג עבודה טובה. חשוב לקבל את זה שעבודות התחלתיות הם קשות ומבאסות במקום ללקות באשליות על כך שאני סופר מוכשר ומתאימה לי עבודה טובה יותר. כתבתי על זה בהרחבה כאן. בנוסף ממליץ על הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU שעוסק בהשגת עבודת החלומות.

בהקשר הזה מועיל לאהוב את תהליך ההתפתחות האישי. אני לומד תוכנה עכשיו ומאוד קל לחוש מאוים מגודל המשימה. אבל אם אני משווה לשבוע הקודם אני מתכנת קצת יותר טוב. התמקדות בשיפור ההדרגתי עוזרת לתת מוטיבציה גם ברגעים הקשים. האם את יכולה להציב יעדים קלי וברי השגה בעבודה שלך?
אומרים לי שאני צריכה ללכת להיות שכירה אפילו בסכום נמוך כדי לסגל לעצמי מחוייבות ומוסר עבודה וניהול זמן נכון
יש הרבה אנשים (אני בניהם) שקל להם יותר להניע את עצמם עם מחויבות חיצונית. אין בזה שום דבר רע
אין לי באמת סבלנות לזה, וגם לא נראה לי שמישהו יקבל אותי במצבי.
לא, אבל אחרי חופשת הלידה כן. האם את יכולה לנצל את השנה הקרובה כדי לרכוש כישורים שיעזרו לך?

עוד נקודה בנוגע לדחיית משימות האם יש דברים ספציפים בעבודה שאותם את לא סובלת לעשות ותחומים אחרים בהם את פורחת? אם כן שווה לשקול להוציא חלק מהמשימות למיקור חוץ בהנחה שהתקציב מאפשר את זה.

התחושה הזאת מלווה אותך בשאר ההיבטים בחיים שלך?
האם את מרגישה רצון ויכולת ״לעשות דברים״ עם הילד? עם בן הזוג? עם חברים? תחביבים? ספורט?
האם את יוצרת/פעילה/מסופקת/מחוייבת בדברים שלא קשורים לפרנסה?

(עריכה - רק עכשיו שמתי לב שאת בשלב ה- אוטוטו ילד ולא בשלב הילד… אז את הסעיף הזה תבדקי, אוטוטו…)
אין לי עדיין ילד..
אני מרגישה באופן כללי בן אדם שלא אוהב להתאמץ (אני מפנטזת שכשיהיה לנו רכב - יותר נצא ויותר נבלה)
זה מביך אותי מאוד להגיע למסקנה הזו, כי היו זמנים שעבדתי בפרץ אנרגיה יומיים רצוף ומאוד נהנתי. לכן לא חשבתי
שאני בן אדם שלא אוהבת מאמץ. אבל עכשיו מבינה שיש מצב שזה אכן כך

אפשר לומר שאני לא מחוייבת כמעט בכלום, חוץ מבחינה רגשית לבעלי.

אנשים מדברים על כוח רצון "תפתח משמעת עצמית ותעבוד קשה" זה חשוב אבל חשוב להבין שכח רצון זה משאב מוגבל. מה שמאוד עוזר זה בניית שגרה והרגלים שעוזרים לך לנהל את הזמן.

ממש לשבת עם עצמך ועם לוח שנה ולקבוע שכל יום בין השעה 09:00 ל10:00 את עושה X. בין 10:00-11:00 את עושה Y וכו'. חשוב להיות ריאלים ולהציב יעדים סבירים שתוכלי להשיג אותם תוך היכרות עם עצמך. אם את לא בן אדם של בוקר אל תקבעי משימות קשות על הבוקר. לאורך זמן שגרה והרגלים טובים יקדמו אותך רחוק יותר ממאבק עצמי וניסיון כושל לגייס את כוח הרצון. גם אם תתחילי ביעדי קטנים ברמה מוגחכת ולאט לאט תעלי אותם זה עדיף על מטרות גדולות שלא יוצאות לפועל. באותו הקשר שווה ללמוד קצת על האופן שבו דחיינות עובדת ומשפיעה עלינו.

אני כן חושב שעבודה צריכה להיות עם משמעות אחרת לא שורדים בה. זה לא יעזור לכל יום בעבודה (אני בטוח שגם לרופאים שמצילים חיים יש ימים בהם לא בא להם לצאת לעבוד) אבל זה עוזר לנו להניע את עצמנו. המשמעות יכולה להיות חיצונית לעבודה: לפרנס משפחה, להגיע לעצמאות כלכלית וכו' אבל זה עוזר אם מוצאים גם משמעות פנימית.

חשוב להתאזר בסבלנות. כשכירה או כעצמאית לוקח זמן עד שאת מפתחת כישורים שמאפשרים לך להשיג עבודה טובה. חשוב לקבל את זה שעבודות התחלתיות הם קשות ומבאסות במקום ללקות באשליות על כך שאני סופר מוכשר ומתאימה לי עבודה טובה יותר. כתבתי על זה בהרחבה כאן. בנוסף ממליץ על הספר SO GOOD THEY CAN'T IGNORE YOU שעוסק בהשגת עבודת החלומות.

בהקשר הזה מועיל לאהוב את תהליך ההתפתחות האישי. אני לומד תוכנה עכשיו ומאוד קל לחוש מאוים מגודל המשימה. אבל אם אני משווה לשבוע הקודם אני מתכנת קצת יותר טוב. התמקדות בשיפור ההדרגתי עוזרת לתת מוטיבציה גם ברגעים הקשים. האם את יכולה להציב יעדים קלי וברי השגה בעבודה שלך?

יש הרבה אנשים (אני בניהם) שקל להם יותר להניע את עצמם עם מחויבות חיצונית. אין בזה שום דבר רע

לא, אבל אחרי חופשת הלידה כן. האם את יכולה לנצל את השנה הקרובה כדי לרכוש כישורים שיעזרו לך?

עוד נקודה בנוגע לדחיית משימות האם יש דברים ספציפים בעבודה שאותם את לא סובלת לעשות ותחומים אחרים בהם את פורחת? אם כן שווה לשקול להוציא חלק מהמשימות למיקור חוץ בהנחה שהתקציב מאפשר את זה.
ממש התחברתי לתגובה,
אני רוצה לקרוא את זה כמה פעמים לפני שאני מגיבה.
תודה!

אין לי עדיין ילד..
אני מרגישה באופן כללי בן אדם שלא אוהב להתאמץ (אני מפנטזת שכשיהיה לנו רכב - יותר נצא ויותר נבלה)
זה מביך אותי מאוד להגיע למסקנה הזו, כי היו זמנים שעבדתי בפרץ אנרגיה יומיים רצוף ומאוד נהנתי. לכן לא חשבתי

התיאור שלך נוגע בהרבה נימים אצלי. מה שאת כנראה צריכה זה לפתח הרגלים של עמידה במשימות ומישהו שיוריד לך משימות (זה יקרה כשכירה בהחלט, וגם עם ילד שמגדלים). אגב, סליחה על השאלה החודרנית- האם זיהית אצלך סימנים אספרגריים? כלומר רק דברים שבאמת מעניינים אותך מעניינים אותך? וכשהם מעניינים אותך, הם מאוד מעניינים אותך ("עבדתי בפרץ אנרגיה יומיים רצוף")?

אין לי עדיין ילד..

מה לגבי מטרה כלכלית שתעשה טוב לבעלך ? האם זה משהו שיניע אותך ?

התיאור שלך נוגע בהרבה נימים אצלי. מה שאת כנראה צריכה זה לפתח הרגלים של עמידה במשימות ומישהו שיוריד לך משימות (זה יקרה כשכירה בהחלט, וגם עם ילד שמגדלים). אגב, סליחה על השאלה החודרנית- האם זיהית אצלך סימנים אספרגריים? כלומר רק דברים שבאמת מעניינים אותך מעניינים אותך? וכשהם מעניינים אותך, הם מאוד מעניינים אותך ("עבדתי בפרץ אנרגיה יומיים רצוף")?
המממ
חח
בחיים לא חשבתי שישאלו אותי אם אני אספרגר

אני יודעת להתעסק בדברים לא מעניינים (מוצאת פתרונות, כמו מוזיקה, אוכל טוב לנישנוש וכו')
ויודעת לא לרצות לעשות דברים שמעניינים אותי. כשפשוט אין לי חשק לעשות אותם כי הם כוללים מטלה מעצבנת

אני פשוט הגעתי למצב סופר מפונק, קחו עצמאית + הריון
אני פשוט לא מוצאת מחוייבות לקום מוקדם בבוקר. לא נגיד שאני לא מוצאת סיבה, כי אחרי הכל אני נשואה ואני צריכה להכין צהריים ולתפקד עם הבית (הוא מתפקד יופי לדעתי) ואני גם מקבלת הרבה הכלה ותמיכה במצב הזה

אבל אני לא רואה סיבה לעשות את זה ב7 בבוקר
אז אני קמה ב10 כל יום, מתמרחת עם הפרוייקטים המעטים שכן יש ומבזבזת את שאר הזמן לפעמים מכינה צהריים ולפעמים קונים.

אני חושבת שאני באמת צריכה להתמקד במקום של מחוייבות עצמית.
אם אני במצב שאין לי מחוייבות חיצונית, אז אין ברירה אלא לגייס בעצמי את המחוייבות הזו

למרות שאין לי מושג איך אעשה זאת

מה לגבי מטרה כלכלית שתעשה טוב לבעלך ? האם זה משהו שיניע אותך ?
אני יודעת שבעלי מת לקנות רכב, וזה משהו שאני מאוד רוצה לאפשר לו
וזה באמת תלוי בי, אם אני אצליח להגדיל הכנסות משמעותי או לפחות לאסוף מספיק כסף בשביל הרכישה - אני ארגיש סיפוק מטורף

אז נכנסתי לאחרונה לאיזו עבודה זמנית מהבית של גיוס לקוחות, (העבודה היא לגייס לקוחות מהסביבה המשפחתית וכו') השתכנעתי כי זה ממש הרבה כסף
אני אומרת לך, אני מתחרטת על השניה שלקחתי אותה!! זה פשוט לא בשבילי להתקשר לשכנע אנשים
וזה מלחיץ אותי מאוד, כי מצד אחד - הרבה כסף - מצד שני סיוט שגורם לי לחץ ממש, כי יש יעדים שחייבים לעמוד בהם ויש בוס מלחיץ

כבר כמה פעמים הרגשתי שהרכב והחיוך של בעלי פשוט לא שווים את הלחץ המטורף שהדבר הזה גורם לי

אין לי כח לקום בבוקר כי אין לי שום דבר מספק או מהנה שמחכה לי בהמשך היום
(והיו זמנים שמאוד הצלחתי בעבודה והיו לי לקוחות שנהנתי לעבוד עליהם והייתי ממש קופצת מהמיטה)
דיכאון ???
בשלב ה״אוטוטו ילד״ זו אפשרות שקל לפספס ולא בריא להתעלם ממנה. מצד שני זה בד״כ מופיע רק אחרי הלידה.

אז נכנסתי לאחרונה לאיזו עבודה זמנית מהבית של גיוס לקוחות, (העבודה היא לגייס לקוחות מהסביבה המשפחתית וכו') השתכנעתי כי זה ממש הרבה כסף
אני אומרת לך, אני מתחרטת על השניה שלקחתי אותה!! זה פשוט לא בשבילי להתקשר לשכנע אנשים
וזה מלחיץ אותי מאוד, כי מצד אחד - הרבה כסף - מצד שני סיוט שגורם לי לחץ ממש, כי יש יעדים שחייבים לעמוד בהם ויש בוס מלחיץ
זה נשמע לי כמו סיבה טובה לדיכאון. היתי מחפש משהו אחר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T ביטוח בריאות לתינוק בן חודש? חשוב לעשות או בזבוז כסף? צרכנות פיננסית 10
RL132 מיואש מהבנק שלא מצליח לעשות ניוד *** ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
M מה לעשות כשקיבלנו הצעת משכנתא מבנק ובשאר הבנקים אמרו שהם לא יכולים לשפר נדל"ן 4
ד מה לעשות עם בגדים משומשים במצב מצוין? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ע הון עצמי גבוה מה לעשות ברכישת דירה ראשונה נדל"ן 34
ד ביטוח דירה - מה לעשות כשהביטוח שולח אנשים לא מקצועיים צרכנות פיננסית 11
ישראלי מצוי מתקשה לעשות את הצעד - דירה להשקעה נדל"ן 16
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
Vit7 רעיונות מה לעשות מכאן צרכנות פיננסית 8
C מה ניתן לעשות כדי לגדר את עצמי מבחינה תעסוקתית התפתחות אישית 19
א מה עדיף לי לעשות עם המט״ח? שוק ההון 36
א יש דרך לעשות סימולציית מס בברוקרים/בנקים ? שוק ההון 9
A דרכים לעשות כסף מהמצב שוק ההון 4
א מה לעשות אם אין כסף להשקיע? ומה עושים כשרוצים לקנות משהו יקר? שוק ההון 13
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
גימפל "הודעה בגין סיום תקופת ההטבה באקסלנס טרייד", יש מה לעשות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ה שוקל לעשות הסבת קריירה למתכנן פיננסי + סוכן ביטוח פנסיוני, כמה רווחית יכולה להיות קריירה כזו? יזמות והגדלת הכנסות 62
ר מה לעשות עם הכסף שוק ההון 9
I איך והאם אדם פשוט יכול לעשות שורט על מנייה בודדת? פוסטים מאיכות נמוכה 2
M התלבטות/ סקר להורים- האם כדאי לעשות ביטוח בריאות פרטי לתינוק מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
A ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
אלן מור מפתח תוכנה שרוצה לעשות יותר הנדסת תוכנה, רק גאמפ״א? התפתחות אישית 7
Count Olaf מה לעשות בשוק ביום שאני מקבל אזרחות פורטוגזית? שוק ההון 10
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B מה לעשות עם קופת גמל להשקעה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
הירהורים מתלבטים איזו השקעת נדלן לעשות. נדל"ן 0
ח פעולות פיננסיות שמומלץ לעשות בביקור בארה"ב שוק ההון 23
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
A איך לעשות מניפולציות\סינון בקבצי אקסל עם נתונים בעברית התפתחות אישית 5
Y רעיונות מה לעשות עם זכויות של ישראכרט? צרכנות פיננסית 3
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
לאץ' איך לעשות סדר בדירה שכורה שהתנהלה עד כה בצורה לקויה? נדל"ן 22
T התמודדות עם מסרונים לא רצויים מה לעשות? אוף טופיק 14
AlexNOSAM מעבר לארצות הברית - מה לעשות עם הפנסיות וקה״שים למיניהם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B האם לעשות הסבת מקצוע? התפתחות אישית 11
J מתלבט מאוד מה לעשות, אשמח לכל עצה והארה התפתחות אישית 9
ש מה לעשות בגירושין למכור או לקנות בית נדל"ן 11
Y מה לעשות עם עודפי עו"ש (קצר טווח) שוק ההון 8
S דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם אוף טופיק 81
E האם דמי ניהול שאני משלם הם סבירים ומה לעשות עם כל המסלולים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
קפיטליסט מרושע עם רגל אחת בחוץ - חושש לעשות את הצעד האחרון יומני מסע אישיים 126
R מה לעשות עם 2 מיליון שקל? נדל"ן 13
ב קופת גמל לתגמולים - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א מה לעשות עם קופת גמל הונית נזילה המיועדת לטווח בינוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
הפרופסור סתם מתוך סקרנות, איך זה לעשות PhD במקום כמו סטנפורד או הרווארד ? התפתחות אישית 1
O מה לעשות עם ההורים- חיסכון לילד שוק ההון 32
A מה לדעתכם הכי כדאי לעשות עם כסף זמין היום? עסקה או סגירת חובות? נדל"ן 4
S לקוח לא משלם - מה לעשות? אוף טופיק 17

נושאים דומים

Back
למעלה