הפוסט מעניין ומעלה טיעונים פיננסיים חזקים, אבל דירה זה משהו שהרבה מעבר לפיננסי.יש המון אי-וודאות בשכירות, ואם המטרה היא חופש כלכלי - אז חופש אומר גם, לדעתי, בעלות על קורת גג מעל הראש שלך, לדעת שאי אפשר לזרוק אותך ברחוב וכו׳.
לרצות להתנתק מבעל הדירה זה דומה ללרצות להתנתק מהבוס.
הפוסט של הסולידית עוסק יותר בעלויות ולא בצד הרגשי של העניין, אבל קשה להפריד.
לשכור זה אומר להיות מוכנים לקום ולעבור דירה בטווח קצר. בילדותי נאלצנו לעבור דירה ארבע פעמים. הפעם האחרונה זכורה לי, בעל הדירה החליט לעבור לגור בה בעצמו אחרי 10 שנים. היה לא קל. זה היה המקום שגרתי בו לתקופה הארוכה ביותר בחיי, עד עצם היום הזה. יש לי זכרונות משם לכל החיים.
בארץ אחרת ובגיל מבוגר יותר נאלצתי לעזוב דירה שכורה תוך 60 יום, כי הבעלים החליט למכור. זה היה ניג׳וס רציני, כי בדיוק התחלתי עבודה חדשה ולא היו לי יותר מדי ימי חופש צבורים. הייתי צריכה לקחת כמה ימי חופש לצרכי חיפוש דירה חלופית ומעבר, על חשבוני כמובן. המתווך של בעל הדירה רצה להביא קונים פוטנציאלים לראות אותה ולסייר, ולא הרגשתי בנוח שזרים ייכנסו לי לבית ויפתחו ארונות שלא בנוכחותי. מה גם שיש את החשש שמישהו יישתול WEBCAM איפשהו. הייתי צריכה להיות שם בכל ביקור כזה.
אגב, יש דברים שבעלי דירה לא מוכנים לתקן, וצריך לנהל מלחמות על זה או להשקיע מכספך שלך. לפעמים הם יתישו אותך בתקווה שתעזוב, והם ייפרסמו מחדש את הדירה ב-20 אחוז יותר. פעם עזבתי דירה שהשיש במטבח - MDF זול, מלמין כזה ולא שיש אמיתי - סבל מדליפה, מים חדרו פנימה והתפתח טחב ריחני מתחת לכיור. בעלי הבית צילמו תמונה של כתם חרוך על השיש, בקושי נראה לעין, וניסו לחייב את הפיקדון בטחון (״בונד״) שלי על החלפת כל השיש בטענה שאני הזקתי לו. התפשרנו בסוף על תשלום חלקי, וכשהוא פירסם מחדש את הדירה להשכרה - גיליתי שהוא לקח את הכסף ולא החליף את השיש הטחוב בכלל. השוכר הבא כנראה לא חושב בכלל לבדוק אם יש דליפה מתחת לכיור. הוא/היא יגלו אחרי שיעברו כנראה.
ויש כמובן את העלות של המעבר עצמו: במדינת מגוריי, צריך לשכור חברת נקיון מקצועית שתנקה את המקום אחרי הפינוי ולהגיש קבלה על זה - אפשר לנקות לבד, אבל הסיכון הוא שאם בעלי הבית לא יאהבו את התוצאה, לא תקבלו המלצה כשתגישו מועמדות לשכירות בפעם הבאה (כן, מקובל לבדוק ממליצים פה, כמו עם מקומות עבודה).
צריך לשלם על הובלה. אגב, הרבה רהיטים להרכבה עצמית פשוט לא שורדים מסע כזה, זרקתי כמה איקאות שלא החזיקו מעמד במעברי דירה. רהיטים טובים יותר לא קונים כששוכרים, כי לא בטוח בכלל שיהיה להם מקום בדירה הבאה.
לא תמיד קל לשכור. ראו, למשל, את הפוסט הזה מהפורומים כאן, על הקושי בלשכור דירה רצוייה בשל
היעדר תלושי משכורת.
בתקופת הקורונה, הגבולות כאן נסגרו ולא נכנסו מהגרים וסטודנטים, אז מחירי השכירות ירדו והביקוש היה דל - אפשר היה למצוא דירה סבבה בקלות. אבל כשהגבולות נפתחו מחדש, היו תורים מחוץ לדלת של כל דירה שהוצגה להשכרה. היית צריך להתחרות מול שוכרים פוטנציאליים אחרים, ולעתים הקריטריונים לא שקופים (יש בעלי דירה שיעדיפו מישהו עם שם שנשמע מקומי לדעתי, אבל לך תוכיח את זה).
עלות המשכנתא שלי כיום היא 2070 דולר לחודש. עלות השכירות בדירה בגודל דומה (חדר שינה אחד, סלון, מטבח וחדר אמבטיה+שירותים) הייתה 1720 דולר לחודש.
אז כן, זה עולה יותר, ואם הייתי שמה בצד את ה-350 דולר בחודש האלה פלוס כל העלויות האחרות של הבעלות על הנכס, זה כנראה היה מצטבר לכדי סכומים משמעותיים. ועדיין, אני מעדיפה את ארבע הקירות שלי, עם התה והלימון והספרים הישנים. מעדיפה לחסוך את הסכום הזה על דברים אחרים. לא קונה אוטו, לא יוצאת לחופשות במלונות פאר ברחבי העולם, לא אוכלת במסעדות יוקרה, אבל על הדירה אני לא מתפשרת.