• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עתיד הדולר ואפשרויות השקעת דולרים

• פותח הנושא פותח הנושא barak_st
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

האם שער הדולר יעלה ב2018?

• סך הכל מצביעים
    71
לאור זאת אני מתחיל לחשוד שאולי לא מדובר בהילוך מקרי אמיתי לטווח הארוך
אנשים לוקחים את הטענה על הילוך מקרי הרבה יותר מדי ברצינות...
אם באמת יש רצועה מוגדרת שבה מותר לשער להיות, אז פות"ש דווקא צודק.
הוא לא לגמרי טועה... אבל אין פה מדיניות עקבית. הרמות שבהן השער קופץ, גובה העליה, מחזורי זמן, וכו', מאוד לא עקביים.

אני מניח שהם מנסים לצמצם עלויות ולהקשות על ספקולנטים לרכב עליהם.
רק לשם הדיון התאורטי, אם היית יודע בוודאות מוחלטת שבנק ישראל לא מתכוון להתחכם, היית מסכים עם פות"ש ורוכש עכשיו דולרים?
אם הייתי יודע בוודאות הייתי ג'ורג' סורוס.

בעצם יש טענה שאם הדולר יורד יותר מדי אז זה פוגע ביצואנים, עד כדי סכנת סגירת מפעלים בישראל. ולהפך, דולר חזק מדי פוגע ביבואנים וגורם לעליית מחירים ומחאה חברתית. לאור זאת אני מתחיל לחשוד שאולי לא מדובר בהילוך מקרי אמיתי לטווח הארוך. אם באמת יש רצועה מוגדרת שבה מותר לשער להיות, אז פות"ש דווקא צודק.
טענה מעניינת, אבל לדעתי זה לא העניין. נסתכל על הערכים הגבוהים - לא מדובר בדולר גבוה מדי, בעבר היה גבוה יותר, במצב מאקרו כלכלי הרבה יותר רע (2002), ככה שנדמה לי שהירידה לא באה בעקבות שער גבוה מדי שהוריד ביקושים לייבוא, למשל. נסתכל על השערים הנמוכים - לא מדובר במצב בו השער הנמוך הביא לקריסת יצואנים שבתורה הביאה להתחזקות הדולר, הרי הייצוא משגשג כבר שנים.
בנוסף, גם אם יש רצועה בה בתחתיתה הייצוא קורס ואז מתרחש פיחות, ובתקרתה הייבוא קורס ואז מתרחש ייסוף, בהחלט יכול להיות שהקצוות האלו ישתנו. למשל אם השכר עולה (והוא עולה), נסבול שער דולר גבוה יותר, והרצועה יכולה להתרחב. אם שיפורים טכנולוגיים מורידים עלויות תפעול עסק (למשל עלויות שינוע, אוטומציה), אז נוכל לסבול שער דולר נמוך יותר מהעבר.
זה סתם ניתוח בשקל (או דולר), אני לא כלכלן ואשמח לשמוע אם יש לי טעות בסיסית, אבל אני עדיין חושב שהמחזוריות הזו ברובה מקרית (לעניין ב"י: כמו שאמרו, אין חוקיות ברורה), ולבטח שאין סיבה טובה לבטוח בהמשכיותה.

@ברננקי
משנת 2001 בערך בנק ישראל הפסיק את שיטת רצועת האלכסון שיצרה עליה מונוטונית בשער הדולר, ומאז שער הדולר התחיל לרדת ונכנס ל"גלים', יחס השקל לדולר הוא נעלם אבל כל עוד ישראל לא נכנסת לאינפלציה ההשפעה העיקרית לשער תלויה בארהב יותר מאשר בבנק ישראל או בסוחרי המטח בארץ.

@ברננקי
משנת 2001 בערך בנק ישראל הפסיק את שיטת רצועת האלכסון שיצרה עליה מונוטונית בשער הדולר, ומאז שער הדולר התחיל לרדת ונכנס ל"גלים', יחס השקל לדולר הוא נעלם אבל כל עוד ישראל לא נכנסת לאינפלציה ההשפעה העיקרית לשער תלויה בארהב יותר מאשר בבנק ישראל או בסוחרי המטח בארץ.
יש לך דרך להסביר את המחזוריות ב-10 שנים האחרונות בהקשר למדיניות ארה"ב? הכוונה היא להחלטות על ריבית? האם הדולר מחזורי גם ביחס לשאר המטבעות?
הבנתי גם שמינוי יו"ר הבנק הפדרלי יכול ליצור השפעות על הדולר ושוק ההון בקרוב (כתבה שמתורגמת מרויטרס, יחסית מעמיקה)
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5032647,00.html
אשמח גם לשמוע חוות דעת על הכתבה שצירפתי

בעצם יש טענה שאם הדולר יורד יותר מדי אז זה פוגע ביצואנים, עד כדי סכנת סגירת מפעלים בישראל. ולהפך, דולר חזק מדי פוגע ביבואנים וגורם לעליית מחירים ומחאה חברתית. לאור זאת אני מתחיל לחשוד שאולי לא מדובר בהילוך מקרי אמיתי לטווח הארוך. אם באמת יש רצועה מוגדרת שבה מותר לשער להיות, אז פות"ש דווקא צודק.
אני חושב שמה שכתבת נכון מבחינת האינטרס של בנק ישראל, הפוליטיקאים ואיזון בין האינטרסים של היבואנים והיצואנים. הבעיה היא שלא מדובר בשוק סגור ויש עוד שחקנים כגון ספקולנטים, מצב גיאו פוליטי של ישראל וארה"ב, נתוני מקרו של ארה"ב ועוד רבים אחרים. את אלו לא מעניין אם מעמד הביניים בישראל יפסיק לטוס לחו"ל או שאינטל תסגור כאן את המפעלים שלה.

@ברננקי
@אנון נימוס

תפרידו בין מאקרו למיקרו. ההשפעות ברזולוציה קצרה, ובארוכה שונות.

מצד שני, הן כמובן קשורות. רואים את הדעיכה בשער שבנק ישראל מוכן להגן עליו. גם פה @barak_st לא טועה.

ואם אני בכל זאת מאמין שהדולר יעלה (מסיבותיי המיסטיות האישיות) אבל רוצה לבטח את עצמי, ההמלצה היא להמיר ולקנות אופציה על הדולר? או שיש כלים אחרים מוצלחים יותר?
לא סגור על העלויות של המכשירים האחרים. אבל בגדול כן, אתה מרתק המון הון בשביל ההימור שלך, ובעלות דיי גבוהה (2%) .

תלוי בסכום, כדאי לך לבדוק אופציות, חוזים, ונגזרים בכלל. עלויות ובטחונות. שים לב שגופים שונים יציעו לך מכשירים שונים, בתנאים שונים.

ושים לב שעל ההון שאתה מרתק אתה מפסיד תשואה אלטרנטיבית. ושיש גופים שיאפשרו לך להחזיק אג"ח כבטחונות.

בעברית, אני מאמין, שאפשר להיות בפוזיציה זהה בעלויות הרבה יותר נמוכות, אולי אפילו להרוויח מהחזקת הפוזיציה.

חבל על ערימות המילים.
לאף אחד אין מושג מה יהיה שער החליפין בעתיד הקרוב/בינוני/רחוק.
תכיר בכך שאתה לא חריג.

נמק בבקשה. האם ישנה איזו תכונה קוסמית במספר 3.5? האם אתה כותב את זה בגלל שזה השער הנוכחי? מדוע הוא "נתן" לו לרדת מתחת ל-3.7? מה חשבת כאשר השער היה 3.7?
התכונה הזאת נקראת קבוצת הלחץ של היצואנים ושל בנק ישראל.
מכיוון שזו מדינה שכלכלתה מתנהלת ע"י קבוצות לחץ(הכוונה לחוקים, מדיניות וכד'), אני חושב שלא יתנו לשקל בשום פנים ואופו להתחזק יתר על המידה.
לגביי החלשות השקל..חשוב לזכור שהוא חזק בעיקר מסיבות מלאכותיות, וזה לא הולך להשתנות בקרוב.

חבל על ערימות המילים.
לאף אחד אין מושג מה יהיה שער החליפין בעתיד הקרוב/בינוני/רחוק.
תכיר בכך שאתה לא חריג.
ואת הS&P500 אתה יכול לחזות בעתיד הקרוב/בינוני/רחוק? ומה אם תהיה מפולת ועם כל הפיזור הנחמד שלו יצנח ולא יתאושש יותר לעולם? הרי ב*כל* השקעה בשוק ההון מסתמכים על למידה כלשהי מהעבר, ואין שום תעודות ביטוח.
אני לא טוען ששני הסיכונים של מטבע בודד ומדד חברות זהים, אבל גם דולר זה לא בדיוק הילוך אקראי כמו שלפעמים מנסים להציג פה.

להתחזק יתר על המידה.
אנחנו חוזרים לאותה נקודה לצערי. מי קובע מה זה "יתר על המידה", ועל סמך מה? למה דווקא 3.5? בגלל שזה מספר עגול ויפה בעינייך?
אולי "יתר על המידה" זה 3.3? ואולי זה 3.8?

ואת הS&P500 אתה יכול לחזות בעתיד הקרוב/בינוני/רחוק?
כתבו לך קודם על תוחלת ה'השקעה' במטבעות. 0%.
אני לא יכול לחזות את האסאנפי בטווח הקצר. בטווח הבינוני (נגיד עוד 5 שנים) הוא יהיה רוב הסיכוים גבוה מהיום, ובטווח הארוך (נגיד עוד 15) הוא יהיה כמעט בטוח גבוה מהיום.

אנחנו חוזרים לאותה נקודה לצערי. מי קובע מה זה "יתר על המידה", ועל סמך מה? למה דווקא 3.5? בגלל שזה מספר עגול ויפה בעינייך?
אולי "יתר על המידה" זה 3.3? ואולי זה 3.8?
תסתכל על הגרף של 5 השנים האחרונות של הדולר, הצצתי היום ולא ראיתי תקופות ארוכות מדי של מתחת ל3.5. הכי נמוך שהוא ירד היה ל3.425, וגם זה לפרק זמן קצר.
למה דווקא 3.5?תשאל את בנק ישראל. כשהדולר הגיע ל3.2(אם אני זוכר נכון), נשבר להם.
מה זה להתחזק יתר על המידה?כשהיצואנים מתחילים ללחוץ, זה מאוד פשוט.

כתבו לך קודם על תוחלת ה'השקעה' במטבעות. 0%.
אני לא יכול לחזות את האסאנפי בטווח הקצר. בטווח הבינוני (נגיד עוד 5 שנים) הוא יהיה רוב הסיכוים גבוה מהיום, ובטווח הארוך (נגיד עוד 15) הוא יהיה כמעט בטוח גבוה מהיום.
זה תלוי בין אילו שתי נקודות אתה מחשב תוחלת. גם בS&P וגם בדולר אפשר לחשב תוחלת חיובית, שלילית, ואפס. גם בS&P אפשר לראות מחזורים, וגם בדולר אפשר לראות רק עליות וירידות. הכל תלוי בנקודות שבוחרים על פני הגראפים.
אני לא מסתכל קדימה ושואל האם באותה נקודה הדולר יהיה גבוה מהשער הנוכחי, אני מסתכל קדימה ושואל האם במהלך *כל* התקופה השער עבר מתישהו את השער הנוכחי. ההסתברות יכולה להיות גם כן גבוהה מאד, אם מסתמכים על גרף בלבד כמובן.

למה דווקא 3.5?תשאל את בנק ישראל. כשהדולר הגיע ל3.2(אם אני זוכר נכון), נשבר להם
אני לא צריך לשאול אותם, כי הם לא יצאו בשום הצהרה רשמית שהמספר "3.5" מהווה איזשהו גבול עבורם, רק אתה אומר את זה.
ועכשיו אתה גם אומר שנשבר להם ב-3.2, אז מה הגבול - 3.5 או 3.2?

תסתכל על הגרף של 5 השנים האחרונות של הדולר, הצצתי היום ולא ראיתי תקופות ארוכות מדי של מתחת ל3.5. הכי נמוך שהוא ירד היה ל3.425, וגם זה לפרק זמן קצר.
למה דווקא 3.5?תשאל את בנק ישראל. כשהדולר הגיע ל3.2(אם אני זוכר נכון), נשבר להם.
מה זה להתחזק יתר על המידה?כשהיצואנים מתחילים ללחוץ, זה מאוד פשוט.
זה נכון, השאלה הנשאלת היא עד כמה בנק ישראל יכול להשפיע כיום על השוק. בתקופה האחרונה די עקבתי וקניות מט"ח ע"י בנק ישראל הסתכמו בעליות מזעריות ולא מורגשות. אני תוהה אם זה בכלל אפקטיבי.

יש את הכלי של אדםשליו
אתה יכול להציג את שאר הדולר ותראה שיש הבדל ברור בין מה שקרה לפני 2002 ואחרי.
ולכן לרוע המזל אין כיום דרך למדל את שער הדולר כי 17 שנה זה לא מספיק,
אבל נראה שזה הילוך אקראי כשהמוצע סביבו מגרילים הוא תוצר של חלון קצר טווח או או iir

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם באמת יש רצועה מוגדרת שבה מותר לשער להיות, אז פות"ש דווקא צודק.
המדיניות הרשמית להבנתי, היא מניעה של תנודות חזקות בדולר, ומניעה של פעולות ספקולטיביות בשקל/דולר. השיטה הזו מתבררת כמועילה והמטבע לא צונח חופשי, למרות שכבר כמעט לא שומעים על התערבויות של ב''י. לכן התחזקות של השקל בטווח הארוך לא תיפסק ע''י פעולות מלאכותיות, ואין מטרה כזו.
בעצם יש טענה שאם הדולר יורד יותר מדי אז זה פוגע ביצואנים, עד כדי סכנת סגירת מפעלים בישראל. ולהפך, דולר חזק מדי פוגע ביבואנים וגורם לעליית מחירים ומחאה חברתית.
האבסורד הגדול ביותר, היתה הדרישה של איגוד חברות ההייטק להוריד את שער השקל המתחזק, הם אלו שמכיניסם דולרים וקונים בו שקלים, וכך מעלים את השער, ומנגד הם דורשים שהמדינה תדפיס להם שקלים. שיפסיקו ליצא לחו''ל והשער ירד מעצמו. זו דוגמא לבורות כלכלית פופולרית!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
גימפל עתיד ה"בולים" לאן? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
TheTieMan שינוי מסלול - הפקדות עבר + הפקדות עתיד או רק הפקדות עתיד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
נ שלב ב' של הרפורמה ביטול התקשורת העצמאית? עתיד התקשורת בארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 106
L עתיד הרפורמה במערכת המשפט פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 337
ו עתיד התחבורה במרחב העירוני אוף טופיק 92
F דעתכם על עתיד הביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
F יש עתיד עם קורסים ? התלבטות התפתחות אישית 10
פ תשואות עבר לא מנבאות תשואות עתיד, מה בכל זאת הערך שלהן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
נ מי שאין לו ראש ריאלי אין לו עתיד? אוף טופיק 51
T עתיד מקצועי ועודף זמן פנוי התפתחות אישית 36
F יש עתיד היום לעורכי דין ? אוף טופיק 59
B תיק ראשון עם עתיד מוזר שוק ההון 11
N מחשבות על עתיד האנושות אוף טופיק 50
sogi תחזיות: עתיד התעופה, מלכודות שוורים/דובים וכו' אוף טופיק 16
I השקעה להשגת עתיד טוב יותר נדל"ן 3
ברק א. עתיד השווקים העולמיים שוק ההון 85
Yohiko האם יכול להיות שורט סקוויז על הדולר? שוק ההון 4
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
A מה קורה עם שער הדולר והאירו? שוק ההון 8
Dr Spock האם ירידת הדולר שקולה לירידת מניות שנסחרות בדולר ? שוק ההון 28
A האם ניתן לנצל את החלשות הדולר כדי להקטין את ההוצאות החודשיות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 11
ש ירידת ערך הדולר שוק ההון 65
M בכמה הדולר צריך להתחזק על מנת שתהיה הלימה בין מדד הבסיס (סנופי) לבין תשואת המדד במסלולים הלא מגודרים בישראל? שוק ההון 19
T גוגל שיטס מגמגם עם שער הדולר שוק ההון 23
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
S התנהלות חכמה במט"ח בעקבות היחלשות הדולר שוק ההון 59
כ שער הדולר - תקיפה באירן שוק ההון 8
T בטווח הרחוק איך לדעתכם ישפיע החוב + התחלשות הדולר על האס אנד פי 500 שוק ההון 29
מ שער הדולר שוק ההון 1
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ קרן סל בזמן שינוי הדולר שוק ההון 4
מ שער הדולר וdca שוק ההון 5
ד האם יש דרך לנטרל השפעת הדולר במסלולים כמו עוקב SP500 בפנסיה וקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
I גידור שער הדולר בנסדא"ק שוק ההון 2
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
ז שער הדולר לטווח ארוך שוק ההון 1
ע ערך הדולר בעוד כמה שנים פוסטים מאיכות נמוכה 8
F טווח שער הדולר-שקל ומדדים שבנק ישראל בוחן ? שוק ההון 4
D איך אני יכול להמר על השקל מול הדולר? שוק ההון 23
Plato נתונים היסטוריים שער הדולר/שקל שוק ההון 1
R קביעת שער הדולר בקרנות חו"ל שוק ההון 5
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 306
R מדד תל בונד-דולר והתחזקות הדולר שוק ההון 0
D התחזקות הדולר למול היחלשות השקל שוק ההון 12
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16