• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידת ערך הדולר

• פותח הנושא פותח הנושא שרלוק
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

שרלוק

משתמש סולידי
דירוג
23
אני תושב אמריקאי כל הנכסים שלי בדולרים, איך מתמגנים אם אנחנו מאמינים שהדולר ימשיך לאבד מערכו? הרבה מהתשואה של הנכסים תלך לפח..
יש אפשרות להשקיע במניות אמריקאיות דרך מטבע אחר ולא להיות חשוף לדולר?

מניות אינן חשופות לדולר. מניה היא בעלות על חברה.
נכון שאפשר למדוד אותן בדולר, אפשר גם בכל מטבע אחר באותה מידה.

אם אתה חושב שהיחס דולר/שקל או כל זוג אחר הולך להשתנות בכיוון כלשהו, אז פורקס הוא הדרך לעשות מזה כסף (לא מומלץ)

חלק מהחברות האמריקאיות הגדולות כמו אפל ומיקרוסופט נסחרות גם במטבעות אחרים, למשל בבורסות של פרנקפורט, לונדון, מקסיקו ועוד, ולא חושפות אותך ל- PFIC. השווי שלהם יהיה זהה לחלוטין לשווי בבורסות האמריקאיות רק נקוב במטבע אחר, זה לא מגן עליך משום דבר מעבר לזה שאתה מושקע בחברה ולא במטבע. מה שכן, בתור אמריקאי זה כנראה יעלה לך יותר בעלויות ביצוע מאשר לקנות את אותן מניות בדיוק בניו-יורק.

כדי להגן על כח הקניה שלך אז בד"כ מומלץ להצמיד חלק מההון לנכסים ריאליים - בעיקר נדלן וסחורות (זהב ושאר קומודיטיז), הבעיה שכרגע גם הסחורות יקרות יחסית לעבר.

נכון שאפשר למדוד אותן בדולר, אפשר גם בכל מטבע אחר באותה מידה.

אם אתה חושב שהיחס דולר/שקל או כל זוג אחר הולך להשתנות בכיוון כלשהו, אז פורקס הוא הדרך לעשות מזה כסף (לא מומלץ)

אם אני מושקע בטסלה והיא עשתה 20% והדולר ירד ב30%. גם הרווח שלי נשחק או כח הקניה של הכסף שלי, מה שאומר יותר סיכון פחות סיכוי..
לכן אם אני יכול להשקיע באותה חברה במטבע אחר(שקל) שאני מאמין שישמור על ערכו או יעלה זה עדיף, הלא כן?
השאלה אם יש אופציה כזאת בכלל או דרכים אחרות להתנהל מול זה..

חפש בפורום את הסיפור על שלמה וארצי.
@שרלוק

אני מושקע בטסלה והיא עשתה 20% והדולר ירד ב30%.
אם היא עשתה 20% יוסית לדולר והדולר ירד ב30% יחסית לשקל, אז יחסית לשקל הפסדת כסף.
הבעיה שאתה לא יודע אם השינוי ביחס בין טסלה לדולר נובע מהתחזקות טסלה או היחלשות דולר.
אתה מניח בטעות שיחסית למניות הדולר יציב וקבוע, אבל יחסית למטבעות אחרים (ויותר חשוב, יחסית לאוכל ושאר מוצרים) אתה מניח שהדולר זז.
הדולר זז יחסית להכל. גם יחסית למחיר הלחם במכולת וגם יחסית לטסלה.

לכן אם אני יכול להשקיע באותה חברה במטבע אחר(שקל) שאני מאמין שישמור על ערכו או יעלה זה עדיף, הלא כן?
לא, אין שום הבדל.
המטבע שבו אתה קונה מניה הוא חסר משמעות (עד כדי עמלות וקצת מיסוי). שווי המניה בכל המטבעות יהיה זהה.

נכון חלקית, בסופו של דבר חברות באמריקה גם מרוויחות בדולרים, אם הדולר יאבד מערכו הלאה אז גם רווחי החברה נשחקים - כלומר רווח ראלי פוחת.
חלק מהחברות האמריקאיות הגדולות כמו אפל ומיקרוסופט נסחרות גם במטבעות אחרים
וע"כ זה רלוונטי רק חלקית

לא חולק על כך שבכללי כל המגיבים פה צודקים בהחלט. רק מביא זווית נוספת למה כן חשוב לשים לב לערך הדולר.

נכון חלקית, בסופו של דבר חברות באמריקה גם מרוויחות בדולרים, אם הדולר יאבד מערכו הלאה אז גם רווחי החברה נשחקים - כלומר רווח ראלי פוחת.
גם זה נכון רק חלקית. בסופו של דבר המחיר שבו החברה מוכרת מוצרים לא צמוד לדולר אלא תלוי באינפלציה. כלומר אם הדולר מאבד מערכו אז לאורך זמן המחיר יעלה ורווחי החברה (במונחים ריאליים) ישארו יחסית דומים (כמובן שיש פלקטואציה, ולוקח זמן בין ירידת הדולר ועד העלאת מחיר, ולא על כל ירידת בשווי הדולר המחיר מייד עולה וכו. אבל לטווח ארוך וכו')
וע"כ זה רלוונטי רק חלקית
אין שום רלונטיות למטבעות שבהן אפשר לקנות מניה.
אתה יכול אולי לטעון שיש משמעות למטבעות שבהן יש לחברה הכנסות והוצאות (ומאחר והחברות המוזכרות מוכרות בכל העולם ומחזיקות עובדים בכל העולם, יש להם גם הכנסות וגם הוצאות במגוון גדול של מטעבעות), אבל גם הטענה הזאת רלונטית לתנודתיות קטנה יחסית לטווחי זמן קצרים ולא רלונטית לטווח הארוך.

רק מביא זווית נוספת למה כן חשוב לשים לב לערך הדולר.
ואחרי ששמנו לב לערך הדולר, מה המשמעות האופרטיבית של זה?

סיכמנו שלרכוש את המניה במטבע אחר לא עושה שום הבדל.
אפשר "לגדר" את המניה אם נוסיף במקביל גם הימור על כיוון המטבע. אבל בשביל זה לא צריך את המניה, אפשר להמר ישירות. מן הסתם הימור כזה גם מוסיף עלויות וסיכון.

בסופו של דבר חברות באמריקה גם מרוויחות בדולרים
או ליתר דיוק:
מרויחות גם בדולרים.

טסלה, מייקרסופט, אפל - מוכרות של באירופה, ועוד אי אילו מדינות.
אתה חושב שאם הדולר ירד ב 10% באופן קבוע, אז הם יורידו את המחיר של המוצר בשקלים ב 10% ?

אני תושב אמריקאי כל הנכסים שלי בדולרים, איך מתמגנים אם אנחנו מאמינים שהדולר ימשיך לאבד מערכו? הרבה מהתשואה של הנכסים תלך לפח..
מבחינת פיזור יותר חשוב שהנכסים שלך יהיו מגוונים וממדינות שונות. למשל אג"ח ישראלי צמוד מדד יכול להגן מירידת ערך ריאלי.

יש כאן שאלה פשוטה ושאלה מסובכת:
1. האם להשקיע באותה חברה באמצעות מטבע שאינו דולר מגן עלי מהיחלשות הדולר? פשוט מאוד - לא. זה לא משנה (כמעט).
2. האם השקעה בחברה אמריקאית חושפת אותי לדולר? מסובך... החברה היא חלק מהכלכלה האמריקאית והיחלשות הדולר קשורה להיחלשות הכלכלה האמריקאית, והחברות שמרכיבות אותה. זה די עקיף ולא קל לקבוע אם וכמה יש קשר.

והיחלשות הדולר קשורה להיחלשות הכלכלה האמריקאית
אגב, אפילו הנקודה הזאת לדעתי לא ברורה ודי מסובכת.
בכלכלה בריאה יש אינפלציה (קטנה) ולכן הרבה פעמים מטבע של מדינה נחלש למרות שהכלכלה לא נחלשת ואפילו מתחזקת.
מעבר לזה שהשאלה תמיד היא "נחלש ביחס למה?". פה למשל דיברו על תנודות של הדולר יחסית לשקל, שהרבה פעמים נובע דוקא מתנועת השקל ולא תנועות הדולר (השקל התחזק בחודשים האחרונים עקב סיום המלחמה), ככה שגם זה לא בהכרח קשור להיחלשות הכלכלה האמריקאית.

אני כמובן לא אומר שאין בכלל קשר בין היחלשות מטבע להיחלשות הכלכלה של אותה מדינה. אני רק אומר שגם זאת שאלה סבוכה בפני עצמה ואין פה קשר 1:1 בכל תרחיש.

אני כמובן לא אומר שאין בכלל קשר בין היחלשות מטבע להיחלשות הכלכלה של אותה מדינה. אני רק אומר שגם זאת שאלה סבוכה בפני עצמה ואין פה קשר 1:1 בכל תרחיש.
יותר מזה, להבנתי @אוגורן כיוון לכך שהחלשות הדולר תפגע (בצורה עקיפה דרך הכלכלה) במניות, בעוד שכיוון הפוך הוא שאם המטבע נחלש אז המניות (שנמדדות באותו מטבע) דווקא עולות. אבל כן, יש פה הרבה מאוד רעש.

השקל יכול להתחזק מול הדולר מבלי שהדולר יאבד את ערכו מול מטבעות אחרים. הוא לא מספיק חשוב במערכת העולמית.

אגב, אפילו הנקודה הזאת לדעתי לא ברורה ודי מסובכת.
בכלכלה בריאה יש אינפלציה (קטנה) ולכן הרבה פעמים מטבע של מדינה נחלש למרות שהכלכלה לא נחלשת ואפילו מתחזקת.
מעבר לזה שהשאלה תמיד היא "נחלש ביחס למה?". פה למשל דיברו על תנודות של הדולר יחסית לשקל, שהרבה פעמים נובע דוקא מתנועת השקל ולא תנועות הדולר (השקל התחזק בחודשים האחרונים עקב סיום המלחמה), ככה שגם זה לא בהכרח קשור להיחלשות הכלכלה האמריקאית.

יש הבדל בין אינפלציה של סחורות/שירותים לאינפלציה במטבעות.

אם מדד הסנד פי 500 עלה בשנה האחרונה דולרית 15% והסטוקס 50 האירופי עלה דולרית ב 30% זה אומר שהכלכלה האמריקאית נחלשה ביחס לאירופית.

נכון הדבר שזה לאו דווקא נובע מתוך חולשת החברות עצמם, זה בהחלט יכול לנבוע (וסביר שזו גם הסיבה) שזה בגלל חולשה/חוסר יציבות של הממשל בה החברה מתנהלת.

נערך לאחרונה ב:
יש הבדל בין אינפלציה של סחורות/שירותים לאינפלציה במטבעות.

אם מדד הסנד פי 500 עלה בשנה האחרונה דולרית 15% והסטוקס 50 האירופי עלה דולרית ב 30% זה אומר שהכלכלה האמריקאית נחלשה ביחס לאירופית.

נכון הדבר שזה לאו דווקא נובעה מתוך חולשת החברות עצמם, זה בהחלט יכול לנבוע (וסביר שזו גם הסיבה) שזה בגלל חולשה/חוסר יציבות של הממשל בה החברה מתנהלת.
אתה רק מוכיח את הנקודה שלי - השאלה של הקשר בין היחלשות מטבע לבין היחלשות הכלכלה היא שאלה סבוכה שאין לה תשובה פשוטה וחד משמעית.
אני לא אומר שאף פעם אין קשר, אני רק אומר שהקשר לא בהכרח קיים תמיד.

השקל יכול להתחזק מול הדולר מבלי שהדולר יאבד את ערכו מול מטבעות אחרים. הוא לא מספיק חשוב במערכת העולמית.
זה לא קשור לחשיבות.
גם היורו יכול להתחזק מול הדולר, מבלי שהדולר יאבד את ערכו מול מטבעות אחרים.
בתנאי אחד - שהוא יתחזק במקביל באותה מידע מול כל המטבעות.
וזה תנאי שנדרש גם בשקל, אחרת יהיה ארביטראז'.
(במילים אחרות, כל שינוי שערים נובע או מהתחזקות של מטבע X, או היחלשות של מטבע Z, ובהתאם לכך זה ישפיע על א' מהמטבעות מול כל השוק.
רק זה שוק מאד פעיל, כך שבדרך כלל שינוי השער נובע גם מצד היחלשות מטבע Z, וגם מצד התחזקות מטבע X)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס האם אפשר לקזז ירידת ערך של רכב ממס רווחי הון מיסים 16
unrealx הגנת מפני ירידת ערך של נכס נדל"ן נדל"ן 49
מתכנת חישוב ירידת ערך רכב בגין תאונה צרכנות פיננסית 7
Dr Spock האם ירידת הדולר שקולה לירידת מניות שנסחרות בדולר ? שוק ההון 28
F להקדים משכנתא לקראת ירידת ריבית נדל"ן 6
N שאלה על תאריך ירידת כרטיס האשראי בבנק צרכנות פיננסית 5
הסוליd ירידת קרן כספית בסביבת ריבית עולה שוק ההון 4
F אתר/גרף שמאפשר לראות את ירידת מחירי הדיור נדל"ן 12
G איך משפיע ירידת המדד על אג"ח מדינה צמוד ? שוק ההון 7
בובין חוט-השני ירידת מחירים בתל אביב או חלמתי חלום? נדל"ן 54
י מה אתם חושבים על ירידת שער הדולר? שוק ההון 258
א אג"ח עלייה מחיר VS ירידת תשואה שוק ההון 6
T השפעה של עליית\ירידת ריבית על התיק התאורתי הבא שוק ההון 4
ש מס רווח הון בעקבות ירידת הדולר שוק ההון 16
ב שדה "הפסדים להעברה מניירות ערך" בטופס 1322 מיסים 1
M איך למצוא ניירות ערך שמתאימים לי? (השלמה ל s&p500) שוק ההון 9
Royi הגדרת ערך נקוב לקרן נאמנות שוק ההון 9
S בדיקת תקינות: חישוב מס על ניירות ערך זרים במקרי הפסד ורווח מעורב מיסים 3
S מיסוי במקור לדיבידנדים בניירות ערך דולריים מיסים 3
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
E יום ערך של קרן כספית מט"חית שוק ההון 0
N פלטפורמת מסחר המציאה לי ערך קניה של מניה - האם זו ההוראה של המפקח על שוק ההון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S קניית טבעת יהלום עם שמירת ערך מקסימלית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 65
K העברת ניירות ערך מבנק הפועלים ל ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
N עמלת קניה ומכירה ניירות ערך ישראלים בבית השקעות שוק ההון 10
הסולידית הבהרה לעניין ייעוץ השקעות ואיסור אזכור ניירות ערך בפורום שער הקהילה 0
D החזקת ניירות ערך בישראל בזמן רילוקיישן שוק ההון 14
R האם אפשרי להעביר ניירות ערך ישראלים לאינטראקטיב? שוק ההון 7
I השקעות ערך\צמיחה כתוספת לתיק פאסיבי שוק ההון 21
Bear השקעה בניירות ערך ישראליים בברוקר זר שוק ההון 5
תוהא אג"ח זר טורקי עם נגזרים (אופציות) לגידור מירידת ערך המט"ח שוק ההון 49
ה ביטוח מבנה - ערך כינון נדל"ן 9
ט רכישת מספר ניירות ערך למזעור מס במכירה שוק ההון 4
נ כמה מחיר השכירות משפיע על ערך דירה למכירה? נדל"ן 20
D השקעות מדד לעומת השקעת ערך שוק ההון 89
T אחריות קיזוז אינפלציה במכירת נייר ערך מיסים 7
H העברת ניירות ערך לIBKR - שאלת מיסוי שוק ההון 19
V שאלת הבנה לגבי התשלום מס בניירות ערך שוק ההון 2
N איך אפשר להשוות על גרף שני ניירות ערך שוק ההון 1
N יש לי דרך לעקוב אחרי ערך הדולר לפי בית השקעות המיר לי שקלים לדולרים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה מימוש ומינוף עליית ערך הדירה, האם אפשרי? נדל"ן 15
X סגירת חשבון על ידי הברוקר הזר בחבילת global extrade בגלל חוסר פעילות בניירות ערך זרים. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
M הבנק מקשה על ניוד תיק ניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
RL132 העברת נייר ערך שקלי ishares snp ucits 1159250 ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ת האם לחכות עם מכירת נייר ערך אחרי פרסום מדד מחירים לצרכן שוק ההון 32
א קניתי דירה והרווחתי עליית ערך מטורפת תוך מספר שנים ,האמנם ? נדל"ן 90
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
algo.il החזר מס ערך מוסף כשחוזרים מחופשות בחו"ל - טיפים ודגשים מיסים 0
Y הלוואה או מימוש ניירות ערך? צרכנות פיננסית 5

נושאים דומים

Back
למעלה