• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עובר מפסגות - לאן?

• פותח הנושא פותח הנושא The Stoic
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אגב, גם השירות לקוחות שלהם לא יודע לענות על שאלות לגבי המערכת.
אומנם הם עונים מיידית, אבל כל שאלה ששאלתי ממש התקשו לתת תשובה, בסוף חפרתי ומצאתי לבד..

זה גם משהו שמראה שאפילו לתמיכה/שירות לקחות/חדר מסחר לא היה זמן ללמוד ולהתכונן למערכת הזאת, ממש חפוז, לדעתי פשוט נגמר החוזה ולא רצו לשלם על מערכת חדשה חוזה ארוך ולשלם גם על מערכת נוספת.
השירות לקוחות שלהם עונה מהר ויפה אבל תשובות לא נכונות. גם אחרי שאותה שאלה נשאלת מספר פעמים, ורק אחרי שאני דוחף להם את הראש לנתונים שסותרים את התשובות שלהם פתאום הם משנים את התשובה שלהם.

ביום חמישי קניתי מניה וניסיתי למכור אותה ברווח יפה באזור 6 בערב, הפקודה לא עברה. אני מתקשר, הוא מבטיח לבדוק ולחזור אליי, לא חוזר במשך חצי שעה (בזמן שאני רואה את המניה יורדת ויורדת ויורדת), מתקשר שוב הוא אומר לי שיש תקלה כללית שתסתדר תוך דקה דקותיים, אני אומר לו אין בעיה אני נשאר איתך על הקו אם זה דקה, עוברות משהו כמו 7 דקות הוא אומר לי טוב אני בודק עם הברוקר וחוזר אלייך, כמובן לא חוזר אליי, אחרי שלב מסוים התקלה נפתרה אבל הפקודות שלי נדחות כי פקודה קודמת שלי נתקעה איפשהו בצינור, הוא מציע למכור עבורי את המניה אבל דרך מערכת אחרת והפקודה תעבור רק מחר - ממש לא מסכים לזה, מחכה שהם יפתרו, בינתיים מתחלפת משמרת מתקשר אליי נציג אחר שגם מציע למכור דרך מערכת אחרת, אני אומר לו לא תודה אני לא מוכן למכור על עיוור מחר בלי שאני יודע באיזה מחיר והוא אומר לי "מה פתאום, זה יעבור מיידית" (??? אז למה הנציג השני אמר שזה לא ככה?), אני אומר לו שישלח והוא אומר לי שזה נמכר (אחרי שחצי מהרווח כבר הלך) ויתעדכן אצלי מחר.
מגיע שישי... כמובן שלא התעדכן לי והמניה עדיין בתיק. אין לי מושג אם הוא באמת מכר או לא כי גם חדר המסחר סגור בשישי אחרי 13:00 למרות שיש עדיין מסחר בארה"ב. אני מנסה למכור את המניה שוב אחרי שקפצה עוד 4% בשישי. הפקודה עוברת. היום שבת, המניה עדיין בתיק שלי ... לא יודע מה אמיתי ומה לא

סיוט, לא סומך על מילה שהם אומרים, מסבנים אותך בלי סוף, רמה נמוכה בטירוף, אין לך שום שליטה על הכסף שלך או תמונת מצב אמיתית של מה קורה ומה יש לך ואין לך.
על תקלה כללית בסדר גודל הזה הייתי מצפה לאיזשהו מייל, איזושהי התנצלות, איזושהי לקיחת אחריות. אם הייתי מפסיד 100 אלף שקל בגלל התקלה שלהם הייתי פשוט נדפק והם לא היו לוקחים אחריות או מפצים.

צערי היא גם חסומה דרך הרשת במשרד
אגב - מישהו יודע, במערכת הקודמת שלהם, היה קל לראות את עלות התיק מול השווי הנוכחי שלו - כלומר כמה אתה ברווח או הפסד מול שווי הקנייה. באנדרואיד אני רואה רק את השווי הנוכחי הכולל של התיק. אם מישהו יודע איך רואים את זה אשמח, אני כרגע לא יודע בכמה אחוז אני מורווח או מופסד.
לא מצליח להיכנס לא דרך המחשב של העבודה,

למה כולם רוצים להכנס בזמן העבודה\ על חשבון משאבי העבודה,
אני בגישה שצריך לעשות כמה שפחות פעולות ושמח שאני מוגבל לעשות מהבית רק כאשר יש לי מספיק זמן פנוי שתעלה התוכנה ואוכל להשוות.

@deussex רואים גם במסך יתרות שינוי מעלות וגם במסך יתרות בוקר שינוי מעלות FIFO

אני בגישה שצריך לעשות כמה שפחות פעולות ושמח שאני מוגבל לעשות מהבית רק כאשר יש לי מספיק זמן פנוי שתעלה התוכנה ואוכל להשוות.

@deussex רואים גם במסך יתרות שינוי מעלות וגם במסך יתרות בוקר שינוי מעלות FIFO
למה קשה לך לקבל שלא כולם בגישה שלך?

ברוב המפעלים בהיי טק המעסיקים חיים בשלום עם זה שהעובדים שלהם עושים במשך היום עוד דברים מלבד עבודת ייצור, ובלבד שהתפוקה הכוללת שלך תעמוד בציפיות. לא סתם כבר אין היום את במת מנהל המשמרת שרודה בעובדים שמרימים את ראשם מהמסך.

אין לי בעיה עם זה, שזה לא יעבוד בעבודה. מה גם שהפעולות שאני מבצע זה בערך 3 דק' בחודש במערכת של פסגות.

הבעיה שלי שאני לא מסוגל להתחבר מהבית, ואין מענה, וזה מתחיל לבאס.

הטבה של פטור מלא מעמלות מסחר** לחודשיים הקרובים (עד ה31/3/23).
0 עמלות מסחר עד סוף מרץ
השאלה אם למשקיע הפאסיבי, שמפקיד אחת לחודש, זה באמת כזה משמעותי. כמה ההנחה הזו כבר שווה?
אגב, יש גם הנחה על דמי הניהול/הטיפול החודשיים? בכל אופן, זה גם בערך 10-15 שקל לחודש ככה שזה לא כזה משמעותי...
עריכה: בדקתי, זה לא כולל דמי טיפול חודשיים

נכנסתי הבוקר לראשונה למערכת במחשב. מזעזע. לא אינטואיטיבי, איבדתי את עצמי לגמרי.
לי הספארק היה נוח בסך הכל כי רק אחת לחודש הייתי נכנס להעיף מבט. אם לא יהיה שיפור משמעותי או הטבות נוחות, לחלוטין אעבור בית השקעות...

עוד שאלה: איפה אני יכול לראות את התשואה מיום פתיחת התיק? יש אפשרות כזו?

נערך לאחרונה ב:
השאלה אם למשקיע הפאסיבי, שמפקיד אחת לחודש, זה באמת כזה משמעותי. כמה ההנחה הזו כבר שווה?
אגב, יש גם הנחה על דמי הניהול/הטיפול החודשיים? בכל אופן, זה גם בערך 10-15 שקל לחודש ככה שזה לא כזה משמעותי...
עריכה: בדקתי, זה לא כולל דמי טיפול חודשיים

נכנסתי הבוקר לראשונה למערכת במחשב. מזעזע. לא אינטואיטיבי, איבדתי את עצמי לגמרי.
לי הספארק היה נוח בסך הכל כי רק אחת לחודש הייתי נכנס להעיף מבט. אם לא יהיה שיפור משמעותי או הטבות נוחות, לחלוטין אעבור בית השקעות...

עוד שאלה: איפה אני יכול לראות את התשואה מיום פתיחת התיק? יש אפשרות כזו?
אני אישית ממליץ לתעד בצד בדיוק כמה אתה מפקיד (אני בכל הפקדה הולך לעדכן את המספר באיזה אקסל בגוגל דרייב) למקרה שהם יעשו איזו טעות, ככה תוכל גם לחשב בקלות את הפער. אני גם שם לעצמי תזכורת בפלאפון כל פעם 3 ימים אחרי ההפקדה לבדוק שהם באמת הפקידו. במידת הצורך אתה יכול להתקשר אליהם ולשאול כמה הפקדת והם יגידו לך (ותשווה את זה עם היסטוריית ההעברות מהבנק שלך).

מפתיע מאוד שזה לא כולל את דמי הניהול החודשיים אבל שיהיה, זה גם ככה כסף קטן. אתה צודק שלמשקיע הפסיבי זה לא מזיז יותר מדי, אני אישית קונה ומוכר ני"ע זרים אז זה משמעותי בשבילי כי כל עסקה כזאת מגלחת לי 14 דולר.

אני אישית ממליץ לתעד בצד בדיוק כמה אתה מפקיד
רעיון נהדר, השאלה איך אני יכול עכשיו לראות אחורה במערכת החדשה והנפלאה של פסגות.

אני גם שם לעצמי תזכורת בפלאפון כל פעם 3 ימים אחרי ההפקדה לבדוק שהם באמת הפקידו.
שאלה קצת טכנית, אולי אני עושה משהו לא נכון, אבל זה לא מספיק רק להפקיד לתיק מחשבון הבנק אלא גם לקנות את ניירות הערך, לא?
בכל הפקדה צריך גם לקנות את המניות/מדדים הרלוונטיים (כל אחד ומה שבא לו) אחרת אתה מגדיל את אחוז של העו"ש בתיק.
אני מפספס משהו?

רעיון נהדר, השאלה איך אני יכול עכשיו לראות אחורה במערכת החדשה והנפלאה של פסגות.

שאלה קצת טכנית, אולי אני עושה משהו לא נכון, אבל זה לא מספיק רק להפקיד לתיק מחשבון הבנק אלא גם לקנות את ניירות הערך, לא?
בכל הפקדה צריך גם לקנות את המניות/מדדים הרלוונטיים (כל אחד ומה שבא לו) אחרת אתה מגדיל את אחוז של העו"ש בתיק.
אני מפספס משהו?
אני לא חושב שהם ייבאו למערכת הפקדות היסטוריות אבל פעם התקשרתי לחדר מסחר וביקשתי שתקריא לי את ההפקדות כדי לוודא שהן תואמות את מה שרשום אצלי באקסל, אתה גם יכול לעשות את זה.

בוודאי שצריך לקנות איתם משהו אחרת זה רק מזומן שיושב בתיק במקום בבנק. אם זה לא היה ברור אני שם לעצמי תזכורת כי אני משאיר לעצמי כמה אלפים במזומן בחשבון (לצורך עמלות וכו') ולא בהכרח מיד קונה איתם מניות אז כשאני מפקיד זה לא תמיד בולט לי מכמות המזומן בחשבון שההפקדה נכנסה

אגב הם התקשרו אליי היום לשאול לגבי הפקדה של כמעט מיליון שעשיתי... אמרתי להם שהפקדתי רק 15 אלף והם כנראה מתבלבלים ביני לבין מישהו אחר... חבל שלא אמרתי להם שזה שלי :)

אני לא חושב שהם ייבאו למערכת הפקדות היסטוריות אבל פעם התקשרתי לחדר מסחר וביקשתי שתקריא לי את ההפקדות כדי לוודא שהן תואמות את מה שרשום אצלי באקסל, אתה גם יכול לעשות את זה.
אם יש תקופות שבהן ההפקדות לא תדירות (לא אחת לחודש), יש לך רעיון איך כן אפשר לחשב את התשואה?
חישוב של סכום סופי ביחס לסכום התחלתי פחות תופס באופן קלאסי
(קצת סטינו מהנושא המרכזי וזה המערכת החדשה, אני מתנצל אבל בזה תסתיים הסטייה)

אגב הם התקשרו אליי היום לשאול לגבי הפקדה של כמעט מיליון שעשיתי... אמרתי להם שהפקדתי רק 15 אלף והם כנראה מתבלבלים ביני לבין מישהו אחר...
ובאותו זמן אדם אחר במקום אחר חטף התקף לב כשהפקיד מיליון ש"ח וראה הפקדה של 15 אלף...

בדיוק עברתי לאקסנלס בגלל אותן הסיבות שציינת.
הסיבה היחידה שהמעבר היה לאקסנלנס ולא ל IB זה כי אין לי כח להתעסק בניירת + הם משתמשים באותה תוכנת מסחר.

אם יש תקופות שבהן ההפקדות לא תדירות (לא אחת לחודש), יש לך רעיון איך כן אפשר לחשב את התשואה?
אני לא מומחה באקסל אבל אני בטוח שאפשר לבנות נוסחה כזאת בפשטות עם משבצת שמכילה את משתנה שהוא התאריך של היום (=today משהו כזה), משבצת נוספת של התאריך בו פתחת את התיק, משבצת עם כמות ההפקדות לתיק ומשבצת עם השווי הנוכחי של התיק ולאחר מכן לחשב את הפער בין ההפקדות לשווי עם הפער בין תאריך הפתיחה לתאריך של היום. יש גם נוסחאות מוכנות מראש שמחשבות ROI, קצת גוגל או ChatGPT ותמצא את מבוקשך.

תסטה חופשי, מבחינתי מיציתי את מה שרציתי מהאשכול הזה בכל מקרה

בדיוק עברתי לאקסנלס בגלל אותן הסיבות שציינת.
הסיבה היחידה שהמעבר היה לאקסנלנס ולא ל IB זה כי אין לי כח להתעסק בניירת + הם משתמשים באותה תוכנת מסחר.
כן אני גם מעדיף לא להתעסק בניירת. איך התרשמת מאקסלנס עד כה?

נשמע שאתה מתכוון לחישוב תשואה פנימית של תזרים. אפשר באקסל/גוגל שיטס, למשל כאן גיליון פשוט שבניתי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כן אני גם מעדיף לא להתעסק בניירת. איך התרשמת מאקסלנס עד כה?
עדיין מחכה שהתיק יעבור מפסגות לאקסנלנס , אבל לפי התגובות פה הבנתי שהם ממש אחלה. גם עונים יחסית מהר בשירות הלקוחות שלהם.
אני חושב שגולת הכותרת זה התוכנת מסחר שהיא בדיוק אותה תוכנת מסחר של IB , במידה ויום יבוא וגם אקסנלנס יחליטו שהם רוצים לעשות ניסוי חברתי של ״ בוא נבדוק כמה מהר אנחנו מאבדים חצי מהלקוחות שלנו בגלל החלפת תוכנת מסחר״ אז גם אותם אני אעזוב לטובת ברוקר שיותר נוח לסחור במערכת שלו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה מה עובר על ה ai הזה? אוף טופיק 7
R פפר אינבסט עובר שינוי משמעותי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
? עובר לאיטליה, למכור תיק השקעות פשוט? שוק ההון 12
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
נ מה הריבית על חשבון עובר ושב שאפשר לקבל? צרכנות פיננסית 52
C מה זה "האתר עובר שיערוך"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Tsachi01 קפיטליזם וחמדנות - איפה עובר הגבול? אוף טופיק 72
ג עובר ושב או פקדון כלשהו? אוף טופיק 23
ב עובר לברוקר ישראלי, מתלבט מה לעשות עם התיק האמריקאי שוק ההון 4
milx האם תיק מניות עובר לילדים בירושה ללא אירוע מס? שוק ההון 29
D פירוט עובר ושב של הבנק (בינלאומי) הפך להיות מסובך ובלתי מובן צרכנות פיננסית 11
Waler עובר ללונדון אוף טופיק 5
oz1987 עובר סוכן ביטוח צרכנות פיננסית 74
Y יש היום בנקים שנותנים חשבון עובר ושב ללא עמלות + כרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 90
E העברת פוזיציה מפסגות טרייד לאינטראקטיב - הוראות העברה? שוק ההון 2
R העברת נייר ערך זר מפסגות ל IB שוק ההון 13
F הצעה שקיבלתי מפסגות למסחר עצמאי על תיק בשווי 1,100,000 ש״ח שוק ההון 14
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
J שער הדולר - לאן פניו? שוק ההון 60
D לאן להפקיד פנסיה בפרישה מדומה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I מי שעשה רילוקיישן, כיצד החלטתם לאן? אוף טופיק 3
ב פני המסעדות לאן? מחשבות על אוכל שלא אנחנו הכנו אוף טופיק 86
גימפל עתיד ה"בולים" לאן? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 11
Z מדד הבנקים ומניות בנקים בישראל, לאן זה הולך ? שוק ההון 38
פ כבר לא כל-כך חייל משוחרר, פני לאן? יומני מסע אישיים 43
A לא יודע לאן להמשיך מכאן התפתחות אישית 22
C מכאן לאן יומני מסע אישיים 28
O התלבטות לאן לנתב כסף פנוי כל חודש שוק ההון 5
W פיסיקאי לא ניסיונאי - לאן? התפתחות אישית 8
א קניתי מניה של חברה, לאן הכסף הולך? שוק ההון 3
ו לאן אנו הולכים בהקשר ל-YouTube? אוף טופיק 39
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
I שער הדולר לאן? פוסטים מאיכות נמוכה 306
N דמי ניהול בקפ"ג להשקעה - לאן לשאוף? פוסטים מאיכות נמוכה 2
G לא יודע לאן מכאן - אשמח לדעתכם התפתחות אישית 21
L לאן מכאן? התפתחות אישית 32
M הצהרת הון ראשונה - מה הולך לאן? מיסים 0
F קניית מניות של ishares - סליקה נדחתה - לאן הלך הכסף? שוק ההון 18
A לאן מגיעים הכספים שמושקעים במדדים? מי נהנה מהם? והאם זה יכול לעזור לעולם? אוף טופיק 31
S פוליסת חיסכון - לאן לנייד את הכספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
V לאן להמשיך מכאן-סטודנט למשפטים התפתחות אישית 8
י שלום אנשים. לימודים. קריירה. צומת דרכים. הייטק. לאן? התפתחות אישית 18
Kipodi לאן נעלמה הסולידית? אוף טופיק 9
stamEhad Binance - KYC, לאן נושבות הרוחות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
deussex לאן עכשיו ? שוק ההון 24
twister לאחר סגירת הלמן אלדובי, לאן העברתם את הפנסיה שלכם? שוק ההון 21
L מתלבט לאן לנתב את עתידי התפתחות אישית 9
W לאן ללכת הלאה? שוק ההון 32
ב ZM - לאן היא הולכת? שוק ההון 32

נושאים דומים

Back