• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ניקוד אשראי

[QUOTE="FIYaacov, post: 320108, member: 754"[
אם תוריד עצמאית את הדוח, תיאלץ לחכות שנה או לשלם 50 שח כדי שהאפליקציה תוריד עבורך את הדוח.[/QUOTE]
אני קיבלתי את הדוח במייל תוך עשר דקות. כל אחד זכאי להנפקת דוח אחד חינם בשנה.

אני קיבלתי את הדוח במייל תוך עשר דקות. כל אחד זכאי להנפקת דוח אחד חינם בשנה.
נכון, אבל אז תצטרך לחכות שנה או לשלם 50 ש"ח כדי לקבל ציון באפליקציה.
אי אפשר להזין להם דו"ח קיים, הם מתעקשים להוריד אותו בעצמם (בתשלום).

ואפשר למשוך מהם את הדו"ח הגולמי לאחר מכן?
אין לי מושג. לא הסכמתי לשלם להם את ה50 ש"ח אז עכשיו אני צריך לחכות לפברואר כדי לקבל את הציון דרכם.

אין לי מושג. לא הסכמתי לשלם להם את ה50 ש"ח אז עכשיו אני צריך לחכות לפברואר כדי לקבל את הציון דרכם.
כנ"ל, אבל אם הם לא מספקים את הדו"ח עצמו (ויש לי הרגשה שזה המצב) אז זה קצת דופק אותך כי אז אם תרצה גישה לדו"ח תאלץ לשלם את ה50 ש"ח הנ"ל. מעצבן.

כנ"ל, אבל אם הם לא מספקים את הדו"ח עצמו (ויש לי הרגשה שזה המצב) אז זה קצת דופק אותך כי אז אם תרצה גישה לדו"ח תאלץ לשלם את ה50 ש"ח הנ"ל. מעצבן.
זהו, שלהוציא דו"ח באתר של בנק ישראל עולה רק 31 ש"ח ולא 50, אז כביכול אם אתה רוצה את שניהם (ולא מקבל אותם אוטומטית) אז עדיף להוציא קודם את הציון דרך האפליקציה.

חקרת קצת איך דירוגי אשראי בעולם עובדים?
כי אני חקרתי. במיוחד את השיטה האמריקאית אבל גם הרבה משיטות הדירוג הקיימות במדינות אחרות.
באף אחד מהם לא מתייחסים להכנסה שלך או להון שלך לצורך קביעת הציון. באף אחת מהן אין השפעה שלילית לריבוי חשבונות (אם כבר להיפך - ריבוי חשבונות אשראי מעלה את הציון).

לא יודע למה אתה חושב שמה שעובד ומוכח סטטיסטית במשך שנים רבות על מאות מליוני ברחבי העולם יעבוד בארץ בדיוק הפוך?

זה לא מה שטענתי (או שהתכוונתי).

אז אנסה להסביר שוב:
- לדעתי בנק שבו הישראלי הממוצע מחזיק את תיק ההשקעות/פקדונות שלו, שאליו נכנסת המשכורת ומנפיק גם את כרטיסי האשראי, ואולי גם נותן משכנתא או רואה את הסכום שיורד למשכנתא בהוראת קבע, ושמכיר את הלקוח תקופה ארוכה, יכול להבין באופן יותר מקיף את פרופיל הלקוח. גם אם יש ללקוח תיק בבית השקעות, הבנק יכול לראות העברות לשם ולדעת בקווים כלליים מה סדר הגודל של הקרן. אם הלקוח גם לקח ייעוץ פנסיוני מהבנק, אז לבנק יש עוד מידע שמגיע מהמסלקה הפנסיונית.
- דירוג אשראי שמתבסס על מידע מצומצם ולפרק זמן מצומצם, נותן תמונת מצב אחרת. אז גם אם היא נכונה סטטיסטית, היא לא באמת מלאה ומקיפה כמו הפרופיל שהבנק יכול (לא יודע אם הם עושים את זה) לבנות על הלקוח.
- ומכאן הערתי למשפט "את אותו מידע שיש לבנק שלך, שאומר אם אתה לקוח טוב או לא, הוא אמור להעביר הלאה למאגר המידע. ועל בסיס זה מחשבים את דירוג האשראי שלך." - הבנק מעביר רק חלק מהמידע שיש לו ולא את כל מה שהוא באמת יודע על הלקוח.

- לדעתי בנק שבו הישראלי הממוצע מחזיק את תיק ההשקעות/פקדונות שלו, שאליו נכנסת המשכורת ומנפיק גם את כרטיסי האשראי, ואולי גם נותן משכנתא או רואה את הסכום שיורד למשכנתא בהוראת קבע, ושמכיר את הלקוח תקופה ארוכה, יכול להבין באופן יותר מקיף את פרופיל הלקוח. גם אם יש ללקוח תיק בבית השקעות, הבנק יכול לראות העברות לשם ולדעת בקווים כלליים מה סדר הגודל של הקרן. אם הלקוח גם לקח ייעוץ פנסיוני מהבנק, אז לבנק יש עוד מידע שמגיע מהמסלקה הפנסיונית.
יפה שזאת דעתך.
לדעת כל המומחים שבנו דירוגי אשראי בעולם, הנתונים האלה פחות רלונטיים.
- דירוג אשראי שמתבסס על מידע מצומצם ולפרק זמן מצומצם, נותן תמונת מצב אחרת. אז גם אם היא נכונה סטטיסטית, היא לא באמת מלאה ומקיפה כמו הפרופיל שהבנק יכול (לא יודע אם הם עושים את זה) לבנות על הלקוח.
שוב - כל המומחים בעולם לא מסכימים איתך.
אגב, אף אחד לא דיבר על פרק זמן מצומצם. דוקא דירוג האשראי מסתכל על פרק זמן ארוך יחסית, ואחד הפרמטרים החשובים זה אורך הסטוריית האשראי.
ומכאן הערתי למשפט "את אותו מידע שיש לבנק שלך, שאומר אם אתה לקוח טוב או לא, הוא אמור להעביר הלאה למאגר המידע. ועל בסיס זה מחשבים את דירוג האשראי שלך." - הבנק מעביר רק חלק מהמידע שיש לו ולא את כל מה שהוא באמת יודע על הלקוח.
וזאת בדיוק הנקודה - את כל המידע שרלוונטי (לדעת כל אותם מומחים עולמיים) הבנק כן מעביר.

אז אני שואל שוב - למה אתה חושב שאתה יודע יותר טוב מכל אותם מומחים איזה מידע חשוב כדי לדעת אם הלקוח טוב או לא?

הזוי שזה פר כרטיס.. אבל הגדלתי ליתר בטחון, לא מזיק.
מסתבר שבאתר של Cal לפחות זה ממש לחיצת כפתור והכל קורה אוטומטי בלי התערבות של נציג. פשוט לחצתי על כפתור והמסגרת גדלה ל 50 אלף.

בעתיד כשיהיה לזה קצת יותר מידע ועם יותר נסיון במערכת וניפוי באגים, אני לא יודע אם בכלל נבחרה שיטת ניקוד אחידה.
הדו"ח עצמו כן בשימוש, רק לא הנקודות ככל שידוע לי.
אני יודע להגיד שהיום הבנקים משתמשים בדוחות הללו עם הניקוד שלהם (שמופק ע"י D&B) כאשר אתה מגיש בקשה להלוואה (לעסק, לכל הפחות. זה מה שאני יודע לגביו).
מישהו יודע להגיד האם יש לדוח ולניקוד השלכות על משכנתא ותנאיה?
האם ישנן השלכות נוספות מלבד אלו?

למי שביצע פעולות שעלולות להשפיע על הציון שלו
https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3838571,00.html
רוצים למחוק את כל מה שקרה מה 1.3.20 ועד היום
משמע, אם חזרו לכם צ'קים או הלוואות בפיגור
או סתם התנהגתם מצויין והחזרתם הלוואות
הנתונים יימחקו
בנוסף כנראה נראה הארכה לעוד כמה חודשים

הצלחת השנה לקבל מהם ציון בחינם ? כי לפי האתר של bdi נראה שהעמלה בכל מקרה תיגבה ורק ה 3 שח של בנק ישראל תלוי אם משכת דוח עצמי השנה, תוהה אם הבנתי טוב והאם זה נכון גם לקפטן קרדיט.

חשבתי על דרך אחרת להשיג את הדוח בחינם / עלות מזערית - כל גוף שקיבל דוח אודותך חייב למסור לך אותו במידה ותבקש, לפני כחצי שנה לקחתי אשראי ברגע מפועלים בסכום נמוך של כ 5000 שח ופרעתי למחרת, כחלק מהתהליך הייתי צריך לאשר פניה לדן אנד ברדסטריט.
גם לאחרונה התעניינתי בבנק אחר על הלוואה של 100K ושמעתי את הפקיד מסנן לעצמו ״המערכת לא ביקשה דירוג אשראי אז אני לא צריך להזמין״ זאת אומרת צריך לגרום לבנק להזמין עבורך דוח ואז לבקש אותו . . . .

הצלחת השנה לקבל מהם ציון בחינם ?
כן.
לפני כמה חודשים. יכול להיות שהיו מאז שינויים
כי לפי האתר של bdi נראה שהעמלה בכל מקרה תיגבה ורק ה 3 שח של בנק ישראל תלוי אם משכת דוח עצמי השנה, תוהה אם הבנתי טוב והאם זה נכון גם לקפטן קרדיט.
חשבתי שהעמלה היחידה זה העמלה של בנק ישראל, ושהיא קצת יותר מ3 ש"ח. אלא אם כן שינו את זה לאחרונה.
חשבתי על דרך אחרת להשיג את הדוח בחינם / עלות מזערית
יש הבדל גדול בין הדו"ח לבין הציון.
השאלה איזה מהם מעניין אותך. והשאלה גם איזה מהם הבנק מחוייב לתת לך.

האם גם ערך תיק ההשקעות אצל ברוקר ישראלי נכלל בניקוד?

לא נראה לי,

לפי דעתי ברוקרים לא מדווחים לבנק ישראל למי יש חשבון ומה המצב שלו (במסגרת נתוני אשראי).

הניקוד לא אמור להתייחס בכלל לסך הנכסים שלך, אלא רק לצד האשראי והיסטוריית ההחזרים. די עקום אבל זה מה שהם בודקים.

די עקום אבל זה מה שהם בודקים.
למה עקום?
דוקא מאוד הגיוני.

הרעיון של הסטוריית אשראי זה לא למנוע מעניים לקבל הלוואת וגם לא לאפשר לעשירים לקבל הרבה הלוואות. הרעיון הוא לאפשר הלוואות לאנשים שיש להם מוסר תשלומים גבוה (כלומר מחזירים הלואות בזמן).

למה עקום?
דוקא מאוד הגיוני.

הרעיון של הסטוריית אשראי זה לא למנוע מעניים לקבל הלוואת וגם לא לאפשר לעשירים לקבל הרבה הלוואות. הרעיון הוא לאפשר הלוואות לאנשים שיש להם מוסר תשלומים גבוה (כלומר מחזירים הלואות בזמן).
המטרה של דירוג אשראי לדעתי היא להבין מה הסבירות שאדם יחזיר הלוואה בצורה תקינה. להתעלם מצד הנכסים ולהסתכל רק על היסטוריית ההלוואות נותן תמונה חלקית בעיני.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
המטרה של דירוג אשראי לדעתי היא להבין מה הסבירות שאדם יחזיר הלוואה בצורה תקינה.
בדיוק!
להתעלם מצד הנכסים ולהסתכל רק על היסטוריית ההלוואות נותן תמונה חלקית בעיני.
בדיוק להיפך.
הנכסים לא רלונטים.
זה שאדם עשיר לא הופך אותו לאמין יותר.

אגב, הנכסים יכולים להיכנס לפן ה"בטחונות". כלומר ככל שדירוג האשראי שלך נמוך יותר יכול להיות שתצטרך יותר בטחונות בשביל לקבל הלוואה. אבל אין סיבה שעצם זה שיש לך נכסים יעלה לך את דירוג האשראי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח סליקת אשראי למוצר דיגיטלי לפני פתיחת עסק יזמות והגדלת הכנסות 6
P הוראת קבע בנקאית עם שיריון סכום, כתחליף לחיוב בכרטיס אשראי? צרכנות פיננסית 1
ה הטבות למיניהן בכרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
ס כרטיס אשראי חוץ בנקאי- האם לפתוח? צרכנות פיננסית 1
Titush כרטיס אשראי מומלץ לסטודנטית צרכנות פיננסית 8
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
S זיכוי לכרטיס אשראי שבוטל (וחשבון הבנק שקושר אליו נסגר גם הוא) אוף טופיק 4
I כרטיס אשראי מומלץ ללא עמלות מטח? צרכנות פיננסית 1
M מחפש המלצה לכרטיס אשראי בלי 2FA צרכנות פיננסית 21
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
J כרטיס אשראי עם עמלת המרה של אחוז? צרכנות פיננסית 8
ארי הסוחר אשראי מברוקר לצורך רכישת מניות לטווח ארוך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D תשלום לדיסני+ ללא אשראי, כיצד? אוף טופיק 0
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
D המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם צרכנות פיננסית 25
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
W כרטיס אשראי בארנק של טלפון לא של בעל הכרטיס צרכנות פיננסית 7
T שימוש בכרטיס אשראי עבור תשלומי ביטוח לאומי ומס הכנסה כעצמאי לצבירת נקודות והטבות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
ה כרטיס אשראי ללא עמלות המרת מטח צרכנות פיננסית 2
Echelon אבטחת מידע בכרטיסי אשראי - איך אתם מחליטים אם לשמור פרטי כרטיס אשראי או להימנע? צרכנות פיננסית 9
M שינוי מועד חיוב בכרטיס אשראי צרכנות פיננסית 6
א משפחה עם עשרה כרטיסי אשראי צרכנות פיננסית 4
א כרטיס אשראי סודי של ישראכרט – ללא עמלת מט"ח צרכנות פיננסית 65
Williamsburg 100$ מתנה מוואן זירו בפתיחת כרטיס אשראי בנקאי צרכנות פיננסית 9
א מסגרת אשראי צרכנות פיננסית 12
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
ש הוצאת מזומן בכרטיס אשראי חוץ בנקאי צרכנות פיננסית 24
ה כרטיס אשראי - I NEED IT צרכנות פיננסית 11
I התנהלות עם כרטיס אשראי מול מזומן - מה היתרונות והחסרונות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
ת סכנת פרטי אשראי בקבלה צרכנות פיננסית 20
I יש טעם להחזיק כרטיס אשראי בנקאי ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 46
מ כרטיסי אשראי ישראליים המזכים ב"הטבות"( נקודות/"קש בק"/ ....?) בגין תשלום לרשויות ציבוריות( מיסים/בטוח לאומי/עיריה וכו...) צרכנות פיננסית 1
G מספר כרטיסי אשראי והשפעתם על דירוג האשראי העתידי שלי פוסטים מאיכות נמוכה 12
M כרטיס אשראי ללא מנגנונים דרקוניים ל"מניעת הונאות" צרכנות פיננסית 16
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
G חיוב בריבית על מינוס של 6 שעות / פגיעה בדירוג אשראי? צרכנות פיננסית 26
ד טיפ בכרטיס אשראי במסעדות - איך בעצם זה עובד? אוף טופיק 92
R חריגה של יומיים בחשבון והשפעה על דירוג אשראי צרכנות פיננסית 3
R כרטיסי אשראי - מקס או ישראכארט צרכנות פיננסית 3
D כרטיס אשראי עם עמלות משיכת מטח נמוכות צרכנות פיננסית 7
שם משתמש בעייתי כרטיס אשראי, ללא תעודת זהות (שאלה לחבר מחו"ל) צרכנות פיננסית 8
Y כרטיס אשראי עם הטבות חברת תעופה לעצמאי צרכנות פיננסית 4
A האם בטוח לתת פרטי אשראי לאתר שמוכר קורסים? (פרטים בהודעה) צרכנות פיננסית 6
א כרטיס אשראי קאש בק: כשמבטלים את הכרטיס הכסף שנצבר הולך? צרכנות פיננסית 0
F כרטיסי אשראי קאש בק צרכנות פיננסית 2
Y יש כאן מי שביטלו כרטיס אשראי CAL שופרסל לאחרונה? צרכנות פיננסית 7
A כרטיס אשראי נטען צרכנות פיננסית 0
McMurphy קניית כרטיס טיסה בדולרים באמצעות כרטיס אשראי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
Excelmik דירוג אשראי צנח דרסטית - חזרת צ'ק מסיבה טכנית צרכנות פיננסית 70
B כרטיס אשראי של IBK צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה