• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

המדריך השלם (שלי) לכרטיסי אשראי אמריקאיים וטיסות בחינם

• פותח הנושא פותח הנושא dango
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dango

משתמש רשום
דירוג
9
שלום לכולם!

קוראים לי דן, ובשנה האחרונה אני מתעסק בעסק שפתחתי (US LLC) שעושה סכומים יפים.
מאז שהתחלתי את העסק הייתה לי מטרה להשיג שני כרטיסים יוקרתיים אמריקאים. בגלל שיש לי את האפשרות לבנות הוצאות במסגרת העסק על כל כרטיס, 99% מהטיסות שלי (כן, אפילו של אל על) ממומנות על ידי הנקודות בביזנס.

הכרטיסים השווים
US American Express Gold - מביא 4 נקודות על כל דולר, עד $150,000 בשנה. הטריק שהרוב לא יודעים? אפשר לבקש עד עשר כרטיסים כאלה בשנה ובכך לנצל את ההטבה למקסימום. 4 נקודות זה אומר כמעט 4% קאשבק. במידה וממשים את הנקודות לטיסות, יכולים להפיק 15-20% קאשבק מההוצאות על הכרטיס.
Chase Sapphire Reserve - הכרטיס החדש של צ׳ייס שמעניק שלוש נקודות על הדולר, ופותח שותפיות שאין באמקס (hyatt ו-united). כרטיס יותר קשה להשגה, אבל אם אפשר לפוצץ אותו בהוצאות, אפשר לישון במלונות Hyatt סופר יוקרתיים ועדיין לעשות 3-9% קאשבק על המימוש.
המטרה - להשיג יותר מ-2.5% קאשבק בכל מימוש נקודות. במידה ואתם משיגים פחות, כבר עדיף לכם להשתמש בכרטיס קאשבק שמביא לכם מזומן, או בבנק slash.com שמביא 2.3% קאשבק על כל עסקה.

איך לבנות קרדיט
שלושה דברים שצריך:
- US LLC
- ITIN
- חשבונות בנק (אמיתיים, לא בולשיט כמו Mercury). אני הלכתי על Chase
אחרי שפתחתי איתם חשבון וצברתי היסטוריה של לפחות שלושה חודשים, טסתי לניו יורק והשגתי לעצמי כרטיס אשראי בסיסי. הצטרפתי לEquifax בשביל לנטר את הקרדיט סקור שלי, ואחרי חצי שנה כבר יכלתי להשיג אמריקן אקספרס וSapphire Reserve (בשת״פ מצוין עם הבנקאי שלי + העלאת limits כל חודש)

שיטה נוספת שמומלצת בקהילה זה bank run
שמשמעה לפתוח חשבונות בנק בכמה שיותר חברות (chase, boa, citibank, usbank, wells frago), לעשות deposit התחלתי של בין 1000-5000$, ולבקש ישר secured credit card.
ומשם לבנות קרדיט בשיטה אגרסיבית עם כל כרטיס בנפרד. אפשר לתקתק את תהליך בניית הקרדיט בכמעט שלושה חודשים.

כלים
seats.aero וhotels.aero לצורך השוואת טיסות ומלונות
עם אמריקן אקספרס - לא מומלץ להשתמש בכרטיס לשום דבר אחר חוץ מטיסות, כי שם אפשר להשיג את הcents per point הכי גבוה. כל מימוש אחר בדרך כלל לא מגרד את ה-2.5% שאפשר לקבל עם כרטיסי קאשבק רגילים.

מערכת הבנקאות האמריקאית היא ״צ׳יט״ לכל דבר ועניין.
לא חייב לטוס ביזנס. טיסות אל על אקונומי מתחילות ב20-30k נקודות גם לניו יורק ולבנגקוק. אם אתם עצמאיים או יש לכם חברה, אני מאוד ממליץ לכם לחקור את הכיוון של US LLC. מדובר בחופש כלכלי מסוג אחר.

תודה על ההסבר.
איזה US LLS פתחת? האם העסק פעיל בארה"ב או פשוט פתחת את העסק שם ואת משרת ישראלים?
לגבי האמריקן אקספרס זהב, הוא מביא x4 במסעדות (עד $50k בשנה) וx4 בסופרים בתחומי ארה"ב בלבד. יש עוד כמה מדרגות של x2,x3 אבל הם פחות רלוונטיים כי CSR שלך בכמה רמות יותר טוב מזה. אם התכוונת לגולד העסקי, גם הוא כמעט לגמריי נותן x4 עבור הוצאות בתחומי ארה"ב.

תודה על ההסבר.
איזה US LLS פתחת? האם העסק פעיל בארה"ב או פשוט פתחת את העסק שם ואת משרת ישראלים?
לגבי האמריקן אקספרס זהב, הוא מביא x4 במסעדות (עד $50k בשנה) וx4 בסופרים בתחומי ארה"ב בלבד. יש עוד כמה מדרגות של x2,x3 אבל הם פחות רלוונטיים כי CSR שלך בכמה רמות יותר טוב מזה. אם התכוונת לגולד העסקי, גם הוא כמעט לגמריי נותן x4 עבור הוצאות בתחומי ארה"ב.
ב-wyoming. העסק פעיל ברחבי העולם - לא רק בארה״ב
אני דיברתי על ה-amex gold העסקי שנותן 4x על כל דולר (עד $150k בשנה), מתנצל על הבלבול

ב-wyoming. העסק פעיל ברחבי העולם - לא רק בארה״ב
אני דיברתי על ה-amex gold העסקי שנותן 4x על כל דולר (עד $150k בשנה), מתנצל על הבלבול
הוא לא נותן על כל דולר, אלא רק על כל דולר ב-2 הקטגוריות שבזבזת בהן הכי הרבה (מתוך רשימה סגורה). אם אתה משתמש בכרטיס הזה רק לשימוש אחד או שניים זה דה פקטו על כל דולר, אבל חשוב לא להתבלבל.

אתה תושב ישראל?
עי' כאן:

איך הגענו מ4% פה:
US American Express Gold - מביא 4 נקודות על כל דולר, .... 4 נקודות זה אומר כמעט 4% קאשבק.

לטיסות ביזנס בחינם פה:
99% מהטיסות שלי (כן, אפילו של אל על) ממומנות על ידי הנקודות בביזנס.

בדיקה של תאריכים רנדומליים - טיסת ביזנס של אל על מתל אביב לניו יורק זה 9 אלף דולר. לפי 4% קאשבק, זה אומר שאתה צריך להשתמש בכרטיס ב 225 אלף דולר...
נניח שההוצאות החודשיות שלי הן 10 אלף דולר לחודש, גם אם אשתמש בכל ההוצאות החודשיות שלי (וזה לא אפשרי, כי מרבית ההוצאות זה דירה). זה אומר טיסת ביזנס פעם בשנתיים בערך. לא נשמע לי משתלם כל הכאב ראש הזה... מה אני מפספסת?

נניח שההוצאות החודשיות שלי הן 10 אלף דולר לחודש, גם אם אשתמש בכל ההוצאות החודשיות שלי (וזה לא אפשרי, כי מרבית ההוצאות זה דירה). זה אומר טיסת ביזנס פעם בשנתיים בערך. לא נשמע לי משתלם כל הכאב ראש הזה... מה אני מפספסת?

בגלל שיש לי את האפשרות לבנות הוצאות במסגרת העסק על כל כרטיס,

ההוצאות של העסק הן מן הסתם הרבה מעל 10,000 בחודש.

איך הגענו מ4% פה
כי הוא טועה. X4 זה הרבה יותר מ4% בשווי האמיתי.
בדיקה של תאריכים רנדומליים - טיסת ביזנס של אל על מתל אביב לניו יורק זה 9 אלף דולר.
המחיר בכסף לא רלוונטי.
השאלה כמה עולה טיסה כזאת בנקודות.
ספציפית אלעל פחות רלונטי (לא שותף של אמקס), אבל אפשר למצוא דרך שותפים אחרים טיסות באזור ה 60-70 אלף נק לכיוון בביזנס.
נניח שההוצאות החודשיות שלי הן 10 אלף דולר לחודש, גם אם אשתמש בכל ההוצאות החודשיות שלי (וזה לא אפשרי, כי מרבית ההוצאות זה דירה). זה אומר טיסת ביזנס פעם בשנתיים בערך.
זה
פעם בחודשיים לכיוון. כלומר פעם ב4 חודשים טיסה הלוך חזור.
אם אלו באמת ההוצאות שלך.

אבל גם אם אתה מוציא פחות, אל תשכח שיש מתנת הצטרפות שנותנת לך 1-2 טיסות.
ההוצאות של העסק הן מן הסתם הרבה מעל 10,000 בחודש.
אני מוציא הרבה פחות מ10 בחודש, ועדיין צובר מספיק נקודות/מיילים למספר טיסות בשנה

לגבי האמריקן אקספרס זהב, הוא מביא x4 במסעדות (עד $50k בשנה) וx4 בסופרים בתחומי ארה"ב בלבד
הסופרים זה אומנם רק בארה"ב, אבל מסעדות בכל העולם.

כי הוא טועה. X4 זה הרבה יותר מ4% בשווי האמיתי.

המחיר בכסף לא רלוונטי.
השאלה כמה עולה טיסה כזאת בנקודות.
ספציפית אלעל פחות רלונטי (לא שותף של אמקס), אבל אפשר למצוא דרך שותפים אחרים טיסות באזור ה 60-70 אלף נק לכיוון בביזנס.
זה
פעם בחודשיים לכיוון. כלומר פעם ב4 חודשים טיסה הלוך חזור.
אם אלו באמת ההוצאות שלך.

אבל גם אם אתה מוציא פחות, אל תשכח שיש מתנת הצטרפות שנותנת לך 1-2 טיסות.

אני מוציא הרבה פחות מ10 בחודש, ועדיין צובר מספיק נקודות/מיילים למספר טיסות בשנה
אשמח לדוגמא מספרית שממחישה, כי אני עדיין לא מבינה.

גם טיסה של 60 אלף לכיוון, זה 120 אלף נקודות הלוך חזור. בדרך כלל מקבלים נקודה על כל דולר שמוציאים. צריך להוציא 120 אלף דולר בשביל טיסת הלוך חזור. קקי שנה שלמה של הוצאות (ברמת ההוצאות שציינתי קודם).

איך אתה מוציא פחות מ10 בחודש ועדיין צובר מספר טיסות בשנה?

וגם אם אני זוכרת נכונה, אז בכל מקרה צריך לשלם מיסים ועמלות מסויימים. לא? זה אף פעם לא חינם לגמרי

נערך לאחרונה ב:
בדרך כלל מקבלים נקודה על כל דולר שמוציאים.
לא יודע מה זה בד"כ.
אני מקבל במינימום 2 נק לדולר, ועל רוב ההוצאות שלי הרבה יותר מזה. (בממוצע אני מקבל 3-4 נק לדולר)
פה דובר על כרטיס שנותן 4נק לדולר למשל.
צריך להוציא 120 אלף דולר בשביל טיסת הלוך חזור. קקי שנה שלמה של הוצאות (ברמת ההוצאות שציינתי קודם).
אם מקבלים רק 1 נק לדולר, שזאת צבירה גרועה מאוד.
אם מקבלים 3 נק לדולר צריך רק 40 אלף הוצאות לשנה. אם מקבלים 4 אז רק 30. ואם מקבלים 5 אז מספיק 24 אלף הוצאות.

מעבר לזה שאת מתעלמת מהבונוסים שמקבלים על כרטיסים חדשים, שנעים בין 80 ל250 אלף נק לכרטיס. בממוצע של 4 כרטיסים חדשים בשנה, רק מהבונוסים הללו אפשר לטוס כמה פעמים בשנה.
איך אתה מוציא פחות מ10 בחודש ועדיין צובר מספר טיסות בשנה?
נניח 10 בחודש ו4 נקודות לדולר, זה 40 אלף נק בחודש, כלומר 4 טיסות בשנה.
תוסיפי 4 מענקי הצטרפות, נניח אפילו רק 100 אלף לכרטיס, זה עוד 3.5 טיסות בשנה.
כלומר סה״כ קצת כ 7.5 טיסות בשנה על הוצאות של 10 אלף דולר בחודש.
גם אם ההוצאות הן חצי מזה, אפשר בכיף להגיע למספר טיסות בשנה.

לא יודע מה זה בד"כ.
אני מקבל במינימום 2 נק לדולר, ועל רוב ההוצאות שלי הרבה יותר מזה. (בממוצע אני מקבל 3-4 נק לדולר)
פה דובר על כרטיס שנותן 4נק לדולר למשל.

אם מקבלים רק 1 נק לדולר, שזאת צבירה גרועה מאוד.
אם מקבלים 3 נק לדולר צריך רק 40 אלף הוצאות לשנה. אם מקבלים 4 אז רק 30. ואם מקבלים 5 אז מספיק 24 אלף הוצאות.

מעבר לזה שאת מתעלמת מהבונוסים שמקבלים על כרטיסים חדשים, שנעים בין 80 ל250 אלף נק לכרטיס. בממוצע של 4 כרטיסים חדשים בשנה, רק מהבונוסים הללו אפשר לטוס כמה פעמים בשנה.

נניח 10 בחודש ו4 נקודות לדולר, זה 40 אלף נק בחודש, כלומר 4 טיסות בשנה.
תוסיפי 4 מענקי הצטרפות, נניח אפילו רק 100 אלף לכרטיס, זה עוד 3.5 טיסות בשנה.
כלומר סה״כ קצת כ 7.5 טיסות בשנה על הוצאות של 10 אלף דולר בחודש.
גם אם ההוצאות הן חצי מזה, אפשר בכיף להגיע למספר טיסות בשנה.
תודה על התגובה המפורטת והמעשירה!

אני אנסה לסכם ולפשט לכולנו (ובעיקר לעצמי) את האופציות. אשמח לתיקון הטעויות שלי.
לשם הדוגמא נניח שאנחנו רוצים לטוס הלוך חזור מלונדון לניו יורק.

אלטרנטיבת סברס - אדם פשוט
* הוצאה ישירה של מזומן מהכיס, עבור רכישת כרטיס טיסה במחלקת תיירים במחיר ממוצע של 600$.
* כסא ישיבה במטוס, בלי מקום לזוז

אלטרנטיבת רונן - האקר נקודות מומחה
* הוצאת כרטיס אשראי חדש, ושימוש עד לרף המינימלי כדי לקבל את בונוס הפתיחה (נאמר הוצאות של 4000$ עבור 60 אלף נקודות)
* שימוש בכרטיס אשראי עבור עוד 40 אלף נקודות (נניח מכפיל של 4 נקודות עבור דולר, זה אומר שימוש באשראי ב 10 אלף דולר)
* תשלום של 100 אלף נקודות
* תשלום של 800$ עבור מיסי נמל ועמלות
* חווית טיסה טובה יותר, עם מיטה שאפשר לנוח

מסקנות
כדי לעבור ממצב של טיסת תיירים כאדם פשוט, לטיסות עסקים של מומחה - צריך להוסיף כ200$ ולהשתמש באשראי בכ- 14$ אלף.

שאלות המשך
המצב לעיל הוא תחת הנחה מאוד מקלה של כרטיס חדש. עד כמה שאני יודעת, לא ניתן לקבל את בונוס הפתיחה שוב שוב ויש תקופות המתנה של כמה שנים. מה אתה עושה? פותח שוב שוב כרטיסים שונים? או פשוט ממשיך עם כרטיס אחד ומנגנון הצבירה הרגיל שלו?

שאלות המשך
המצב לעיל הוא תחת הנחה מאוד מקלה של כרטיס חדש. עד כמה שאני יודעת, לא ניתן לקבל את בונוס הפתיחה שוב שוב ויש תקופות המתנה של כמה שנים. מה אתה עושה? פותח שוב שוב כרטיסים שונים? או פשוט ממשיך עם כרטיס אחד ומנגנון הצבירה הרגיל שלו?
אמקס פלטינום - 175,000 נקודות אחרי $8000
אמקס גולד - 100,000 אחרי $6000
צ׳ייס רסרב- 125,000 אחרי $6000
צ׳ייס פרפרד - 75,000 אחרי $5000
קפיטל1 vx - נותן 75,000 אחרי $4000
קפיטל1 v - נותן 75,000 אחרי $4000
סיטי סטרדה עלית - 100,000 אחרי $6000
סיטי סטרדה - 30,000 אחרי $1000
מריוט בונבוי צ׳ייס - 125,000 + לילה אחרי $3000
מריוט בונבוי אמקס - 100,000 אחרי $6000
יונייטד קלאב - 80,000 אחרי $5000
יונייטד קווסט - 70,000 אחרי $4000
דלתא רסרב - 70,000 אחרי $5000
דלתא פלטינום - 60,000 אחרי $3000
דלתא גולד - 50,000 אחרי $2000
סאות׳ווסט פרימייר- 85,000 אחרי $3000
סאות׳ווסט פריוריטי - 85,000 אחרי $3000
סאות׳ווסט פלוס - 85,000 אחרי $3000
איירופלן - 100,000 אחרי $4000
בריטיש איירווייז- 75,000 אחרי $5000
אייר לינגוס - 75,000 אחרי $5000
איבריה - 75,000 אחרי $5000
וורלד אוף הייאט - 60,000 אחרי $5000
וורלד פרמייר IHG - מקבלים 140,000 אחרי $4000

רק הרשימה החלקית הזאת זה מעל 2 מיליון נקודות בבונוסי הצטרפות, שמחייבת להוציא באשראי מעל מאה אלף דולר (וזה לרוב לא כולל הוצאות גדולות כמו שכ״ד, ליסינג, גנים, מסים בגלל עמלות).
כך שייקח זמן רב לעבור אפילו על הרשימה החלקית הזאת ועד אז כבר יצוצו כרטיסים חדשים.
כמו כן אפשר לסגור חלק מהחשבונות האמצעיים אחרי הבונוס כדי לא להגיע לעשרות כרטיסים במקביל (את הישנים אפשר להשאיר בשביל היסטוריית האשראי).
זה יכול להיות יותר מדי טרחה להרבה אנשים אבל אפשר להמשיך בתהליך הזה שנים רבות לפני שייגמרו הכרטיסים בשוק.

הוצאת כרטיס אשראי חדש, ושימוש עד לרף המינימלי כדי לקבל את בונוס הפתיחה (נאמר הוצאות של 4000$ עבור 60 אלף נקודות)
* שימוש בכרטיס אשראי עבור עוד 40 אלף נקודות (נניח מכפיל של 4 נקודות עבור דולר, זה אומר שימוש באשראי ב 10 אלף דולר)
בערך, אבל לא מדוייק.
א. בכרטיסים שאמי מוציא הבונוס לרוב 100,000 ומעלה (ולפעמים גם 250,000). נדיר שאני מוציא כרטיס של 80,000. לא זכור לי שהוצאתי כרטיס של 60,000 בזמן האחרון.
ב. על 60,000 לרוב דרישות ההוצאה נמוכות בהרבה מ4,000
לרוב זה באזור ה 3,000 לכרטיס של 80,000-100,000
ג. גם על ההוצאה לבונוס מקבלים נקודות.
כלומר נניח כרטיס שנותן 100,000 נקודות על 3,000 דולר הוצאה, בפועל אם צוברים 4 נק לדולר מקבלים 112,000 נק בסוף התקופה (מה שכן, לרוב בכרטיסים הללו המכפיל לא משהו, אז לרוב זה אכן יהיה רק 103,000)
נשמע מאוד יקר.
יש כאלה, אבל אלו לא המימושים המשתלמים ולא המימושים שאני עושה.
אפשר למצוא מימושים של 50 דולר מיסי נמל לכיוון.

יש מספיק כרטיסים שונים.
בממוצע אני פותח כ4 כרטיסים חדשים בשנה.
בנוסף אני ממשיך עם הצבירה הרגילה של מספר כרטיסים בעלי מכפיל טוב.
וכל זה עוד לפני שדיברנו בכלל על ההטבות של הכרטיס עצמו.

רק הרשימה החלקית הזאת זה מעל 2 מיליון נקודות בבונוסי הצטרפות
רק הערה קטנה - לא כל הנקודות נולדו שוות.
נקודות של הילטון/IHG/מריוט שוות בערך שליש מנקודות צייס/אמקס וכו
ויש גם שונות בין חברות תעופה שונות, אבל שם ההבדלים כבר יותר קטנים.

אבל מסכים עם העיקרון הכללי שלך.

רק מהבונוסים הללו אפשר לטוס כמה פעמים בשנה.
בכרטיסים שאמי מוציא הבונוס לרוב 100,000 ומעלה (ולפעמים גם 250,000).
בממוצע אני פותח כ4 כרטיסים חדשים בשנה.
וואו, מדהים.
אין סיכוי שאני אתחיל לעשות את זה כי אני ממש ממש גרועה בדברים הללו, אבל וואו. לא ידעתי שזה עד כדי כך משתלם!

מי בעצם ״מממן״ את הטיסות הללו?
חברות הטיסה, שנותנות הנחה לחברות האשראי כך שהן מסוגלות לתת כל כך הרבה נקודות?
או שלחברת האשראי משתלם לממן את נקודות ההצטרפות הללו כי שווה להן שתשלם דרכן?
איפה אנחנו (כצרכנים) מממנים את ההטבה הזו?

תודה על התגובה המפורטת והמעשירה!

אני אנסה לסכם ולפשט לכולנו (ובעיקר לעצמי) את האופציות. אשמח לתיקון הטעויות שלי.
לשם הדוגמא נניח שאנחנו רוצים לטוס הלוך חזור מלונדון לניו יורק.

אלטרנטיבת סברס - אדם פשוט
* הוצאה ישירה של מזומן מהכיס, עבור רכישת כרטיס טיסה במחלקת תיירים במחיר ממוצע של 600$.
* כסא ישיבה במטוס, בלי מקום לזוז

אלטרנטיבת רונן - האקר נקודות מומחה
* הוצאת כרטיס אשראי חדש, ושימוש עד לרף המינימלי כדי לקבל את בונוס הפתיחה (נאמר הוצאות של 4000$ עבור 60 אלף נקודות)
* תשלום של 100 אלף נקודות
* חווית טיסה טובה יותר, עם מיטה שאפשר לנוח

מסקנות
כדי לעבור ממצב של טיסת תיירים כאדם פשוט, לטיסות עסקים של מומחה - צריך להוסיף כ200$ ולהשתמש באשראי בכ- 14$ אלף.

שאלות המשך
אם המטרה שלך להצדיק את עצמך אז את יכולה להוסיף עוד ועוד הנחות מוטעות.

לדעתי המימון הוא, בסדר יורד לפי רמת המימון:
1) צרכנים שנכנסים לחובות אשראי די גדולים אך לא פושטים רגל, ומשלמים לחברות האשראי כ30% ריבית בשנה.
2) צרכנים שמשתמשים בכרטיס בעיקר להוצאות רנדומליות מחוץ לקטגוריות הנכונות ובונוסי ההצטרפות, ומקבלים רק 1% קאשבק או נקודה אחד לדולר. המנפיק, חברת האשראי והנטוורק מרוויחים כ1.5% מרג׳ין מכל נפח העסקאות העצום הזה כי העמלות של שלושתם ביחד הן כ2.5%.
3) צרכנים שמשלמים דמי ניהול שנתיים ולא משתמשים בכל הקרדיטים.

בגלל שהלקוחות שמנצלים את ההטבות הוא מיעוט, וכי לא כזה קל להבדיל בין סוגי הצרכנים האלה, חברות האשראי סופגות את זה ועדיין מרוויחות. גם הזנב הארוך של לקוחות בחובות אשראי מניב לחברות הרבה יותר אלפי דולרים פר לקוח, מאשר הזנב הפחות ארוך של לקוחות מתוחכמים שמצליחים להרוויח כמה אלפי דולרים בודדים פר כרטיס.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
וואו, מדהים.
אין סיכוי שאני אתחיל לעשות את זה כי אני ממש ממש גרועה בדברים הללו, אבל וואו. לא ידעתי שזה עד כדי כך משתלם!

בגדול, זה מתחלק לכמה דברים:
1. לכרטיסים הממש שווים יש דמי כרטיס שמכסים חלק מהעלות של ההטבות
2. בארה״ב זה מאוד נפוץ שאנשים משלמים ריביות נוראיות כי הם לא משלמים בזמן, אם את מישהו שעלול ליפול בזה, זה מאוד מסוכן להיכנס לנושא של כרטיסי אשראי אמריקאיים
3. הרבה מהכרטיסים דורשים ממך התעסקות כדי לנצל את כל השווי שלהם, וחברות האשראי בונות גם על זה שרוב האנשים, אפילו אלה שלא משלמים ריביות נוראיות, לא יזכרו (אולי אחרי כמה שנים) לנצל חלק משמעותי מההטבות
4. ברגע שמרגילים אנשים להשתמש בכרטיס איפה שזה משתלם לאנשים, חברות האשראי מקוות שמכוח ההרגל האנשים ישתמשו בכרטיס גם מתי שזה פחות משתלם (נניח כשמקבלים נקודה על כל דולר, זה כנראה שווה פחות מהעמלה שהחברה מקבלת מהעסק)

אני רואה שבדיוק הגיבו לפני עם כמעט כל הנקודות (לא כולל הנקודה לגבי דמי כרטיס)

אני אוסיף גם שמבחינת היחסים בין חברות האשראי לחברות השונות (חברות תעופה, מלונות, וכו׳) זה לא תמיד שהשווי שאנחנו רואים שקול לכמה שזה עולה להם (כלומר, יש לחברות תעופה / מלונות וכו׳ אינטרס למכור נקודות לחברות האשראי ״בהפסד״ בשביל להרוויח לקוחות, אז בשביל האדם המחושב יש פה אפשרות להרוויח).

נושאים דומים

Back
למעלה