• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

לדעתי, לטווח של 20 שנים קדימה זהב הוא השקעה מצוינת - דווקא בגלל הגזירות של טראמפ.
דעתי בלבד - זה פחות קשור להסתגלות של השוק ויותר קשור לעובדה שסין ורוסיה ביחד מייצרות יותר זהב מארה"ב ובעלות בריתה (לדעתי סין מקום ראשון בעולם היום בכל אופן). הצורך בזהב לא מצטמצם משנה לשנה, להיפך. ככל שימשכו מלחמות הסחר הזהב ימשיך לעלות.
זה נכון גם לביטקוין ולמניות אנרגיה מדלקים חדשים שלא יכולים לעבור את הנקודה הקריטית (Salt, Thorium ,Molten וכו'). איפה שיש צורך - מחסור יגרום לעלייה. כרגע כל מה שטראמפ עושה זה לגרום למחסור.
אין באמור המלצה או יעוץ.
אני שם כסף שהסנופי בטווח של יותר מ20 שנה ירסק את הזהב בתשואה.
אם יש לך 20 פלוס שנים להשקעה וזה היעוד של הכסף, לדעתי זהב זה לא השקעה טובה.

זהב מצטמצם, ביקוש עולה... בסדר. לא יכה את הסנופי ולא יתקרב לתשואה של 10% ממוצע לשנה.

פרופ' עומר מואב מעלה היום בפייסבוק שלו תרגום (בינה) פוסט של פול קרוגמן ואני מביאה ציטוט או שניים:
הצעת חוק שהייתה אמורה לסייע בהרחבת השימוש במטבעות יציבים – מטבעות קריפטוגרפיים שבניגוד לביטקוין ולשחקנים מוקדמים אחרים, אמורים להיות בעלי ערך קבוע בדולרים – נעצרה בסנאט
עליכם לזכור שביטקוין, המטבע הקריפטוגרפי המקורי, נוצר בשנת 2008. זה הופך את הקריפטו לעתיק במונחים טכנולוגיים – לא הרבה יותר צעיר מהאייפון, הרבה יותר מבוגר מאפל פיי. מאז המצאת הקריפטו, חובביו הבטיחו שאסימוני הבלוקצ'יין ימצאו שימושים חוקיים נרחבים, וידחקו את אמצעי התשלום המקובלים, ממש בקרוב. אבל זה ממשיך לא לקרות.
אבל אם לקריפטו אין שימושים לגיטימיים, מדוע נכסי קריפטו שווים יותר מ-3 טריליון דולר? ובכן, השיווק של קריפטו היה מבריק, כאשר משקיעים קטנים רבים בפרט עדיין נשאבים על ידי השילוב של ג'יבריש טכנולוגי ושטויות ליברטריאניות.
ובעוד שקריפטו נכשל במציאת שימושים לגיטימיים, הוא פרח ככלי לשימושים לא לגיטימיים: סחיטה, הלבנת הון, וכפי שראינו, שוחד לפוליטיקאים.
*שוחד לפוליטיקאים שמופיע בסוף הציטוט האחרון - הוא מתייחס שם לטראמפ ואשתו והדרך לקנות אותם דרך מטבעות הממים שלהם.

פרופ' עומר מואב מעלה היום בפייסבוק שלו תרגום (בינה) פוסט של פול קרוגמן ואני מביאה ציטוט או שניים:

*שוחד לפוליטיקאים שמופיע בסוף הציטוט האחרון - הוא מתייחס שם לטראמפ ואשתו והדרך לקנות אותם דרך מטבעות הממים שלהם.
אני פשוט חייב לטעון אד הומינם במקרה הזה
“The Internet’s impact on the economy has been no greater than the fax machine’s….ten years from now, the phrase “information economy” will sound silly. (1997)”
― Paul Krugman
לא סותר שהוא צודק שאנשים העשירו את עצמם באמצעות מקרטינג, אבל השלכה על השוק כולו, הוא עוד כשל לוגי וגם חוסר בהבנה
במקרה של דיעה, דעתו לא יותר חשובה מכותבי הפורום כאן

לא הבנתי...ומאיפה הציטוט שהבאת?
הבאתי ציטוט שלו מהעבר
המטרה היתה להגחיך אותו ולשים את דעותיו כלא רלוונטיות, כאילו הוא רב סמכות בדבריו, שהוא לא
מכוון שהבאת ציטוט שלו כי חשבת שהוא בעל חשיבות כלשהי, ציינתי שאין לו חשיבות מעבר לכל קורא כאן בפורום
בנוסף, בדבריו יש כשל לוגי שנובע מזה שהוא מדבר מפוזיציה שכל מטרתה היא להתנגח במשהו
בכלל לא אציין את הצד הפוליטי, כי שוב... הוא לא באמת מעניין\רלוונטי

אתה צודק לגבי הניסיון של אנשים לחזות אצ העתיד, אבל הדוגמא שהבאת לא טובה.
1997 תחילת האינטרנט, די מהר התברר לו שהוא טועה, שנתיים שלוש גג 5. כנראה אפילו פחות.
מצד שני חברה שקיימת 17 שנה ועוד לא מצליחה להגיע לשוק היעד שלה, יכולה עוד להגיע לשוק בסוף, אבל אם החברה עדיין קיימת זה בדרך כלל בגלל שהיא עשתה פיבוט או שיש לה מודל עיסקי אחר ושוק אחר...

חשבת שהוא בעל חשיבות כלשהי, ציינתי שאין לו חשיבות מעבר לכל קורא כאן בפורום
שמע, טיפהל'ה צניעות לא תזיק.
גם אני לא מעריצה אנשים, אבל לטעון שהוא שווה ערך לכל הדיוט ממוצע בפורום?
אגב, הבאתי ציטוט שלו בגלל שגם תחושת הבטן שלי דומה אבל אני ממש לא מחזיקה מידע רב על הנושא, והוא מומחה עולמי.
אגב נוסף, גם אני חשבתי בשנות ה-90 שהאינטרנט זה סוס ועגלה. לא התקרבתי כמעט אליו עד שבשנות האלפיים הוא עשה קפיצה נחשונית, אבל לא חשבתי שזה שווה ערך לפקס (כמו שהוא חשב).

הוא התכוון שהיה חזון לביטקוין והוא לא התגשם. אני חושב שהגשמה של טכנולוגיה לרוב יותר איטית מהגשמה של מוצר של חברה.

אגב נוסף, גם אני חשבתי בשנות ה-90 שהאינטרנט זה סוס ועגלה.
אז גם לך אפשר לעשות:
אד הומינם
;)

לגוף העניין, האמת איפה שהיא באמצע.
נכון שהביט עוד לא השלים את החזון שלו (הפיכה למטבע השימושי ליום-יום ברוב העולם)
אבל גם התזה שלו (מטרות לא לגיטימיות, 'לא יקרה בעתיד') היא לא נכונה.

הוא התכוון שהיה חזון לביטקוין והוא לא התגשם. אני חושב שהגשמה של טכנולוגיה לרוב יותר איטית מהגשמה של מוצר של חברה.
נכון. אבל גם לטכנולוגיה בעולמות המחשוב לא לוקח 17 שנה להתגשם.
כלומר אם הטכנולוגיה לא בשלה ומחכים לפריצת דרך כלשהי, זה משהו אחד. אבל אם זה כי מחכים ל"שוק" ולאימוץ על ידי העולם של הטכנולוגיה, זה כבר פחות סביר לדעתי שזה פתאום יקרה אחרי 40 שנה ש17 שנה זה לא קרה.

אני לא חושב שיש כאן בעיה בטכנולוגיה שצריכה קפיצת דרך נוספת. הטכנולוגיה מדהימה ולכן אני חושב שהציפיה לאימוץ רחב כנראה לא תקרה וזה תמיד יהיה השוק הנוכחי של אנונימיות מוחלטת, מעלימי מס וספקולטיבים. לא תחרות לויזה או אפליקציה ביט.
אני כבן אדם פרטי נניח לא מוכן לקבל ביטקוין כתשלום. לא רואה איך זה ישתנה וזה בעיה אם מתייחסים אליו גם כאל store of value, אם חלק גדול מהשוק לא יקבל את זה.

@קפה שחור שאלה של הדיוט:

אם המטרה היא מטבע דיגיטלי, אין מטבעות דיגיטאלים יותר יעילים מהביטקוין שכמו שאמרת פותח לפני 17 שנה?

אני מודה שאני לא עוקב אחרי הט טכנולוגיה יותר מדי, אבל כן מודע לפיתוחים יותר יעילים בבלוקצ'ין מאשר מהביטקוין, אז למה השימוש במטבע טוב יותר לא מצליח להתרומם?

@קפה שחור שאלה של הדיוט:

אם המטרה היא מטבע דיגיטלי, אין מטבעות דיגיטאלים יותר יעילים מהביטקוין שכמו שאמרת פותח לפני 17 שנה?

אני מודה שאני לא עוקב אחרי הט טכנולוגיה יותר מדי, אבל כן מודע לפיתוחים יותר יעילים בבלוקצ'ין מאשר מהביטקוין, אז למה השימוש במטבע טוב יותר לא מצליח להתרומם?
אם התכוונת "יעילים", כהגדרה טכנית שקשורה למהירות, תעבורה, עלות וכו
יש יותר יעילים
ובכל זאת, בשוק המטבעות הדיגיטליים, ביטקוין הוא המלך,בהכרת המותג, במחזורים, במחיר, בכורים ובמשתמשים
אם אני לא טועה, המטבע "הבא" לפי שימוש הוא דולר\פיאט סינטטי (כמו שקוראים לו stable coin) בתצורות שונות

וזה תמיד יהיה השוק הנוכחי של אנונימיות מוחלטת, מעלימי מס וספקולטיבים
אבל גם התזה שלו (מטרות לא לגיטימיות, 'לא יקרה בעתיד') היא לא נכונה.
ממשיכים להדהד אותה, מתעלמים מהנתונים, ומתבססים על אימרות של ראשים מדברים כאוטוריטה

• אהבתי
Reactions: Roi
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 71
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
N מישהו מכיר מסלול במיטב הנקרא "מיטב גמל עוקב מדדים גמיש" פוסטים מאיכות נמוכה 3
M קורס ברוקר למסחר בבורסה של אינטראקטיב ישראל- מישהו מכיר יכול להמליץ ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
א מישהו יכול להמליץ על ספר כדאיות השקעות בנדלן? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 10
W האם מישהו מכיר שיטה יותר יעילה מ- cost average? פוסטים מאיכות נמוכה 19
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
מ tastyworks מישהו מכיר/משתמש? פוסטים מאיכות נמוכה 0
I מישהו מכיר סוכן של בית השקעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
Z האם מישהו קיבל אי פעם הודעה כזאת באיזור אישי במס הכנסה מיסים 7
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
F מישהו משתמש במסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
F FAIR פלטפורמה חדשה לרכישת קרנות נאמנות נאמנות אקטיביות - האם מישהו התנסה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 37
S מישהו נוסע על סיאט אטקה 2019? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
ת פפר היום הודיעו באפליקציה, פיקדון עם ריבית של 5%. מישהו בדק פוסטים מאיכות נמוכה 2
O Boxabl, מישהו בדק אם ניתן לייבא לישראל? נדל"ן 2
Level מישהו התנסה ברכישת אג"חים ביורו בIBKR ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
O מישהו יכול להסביר למה ETFs עוקבי TIPS יורדים בחודשים האחרונים? שוק ההון 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
tomer111 מישהו פה קנה שטח חקלאי שהופשר לבניה? נדל"ן 8
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
stamEhad BloxTax - שירותי מיסוי עבור קריפטו. האם מישהו התנסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5

נושאים דומים

Back
למעלה