• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מישהו עדיין חושב שBitcoin זה רעיון טוב?

ב2012 היה סביר לטעון שביטקוין יכול להחליף מטבעות פיאט
ב2025 אנחנו יכולים לראות שזה לא הכיוון שאליו הוא הולך
הביטקוין הוא תעלומה. כן , גם 15 שנה אחרי.
לכן מחירו 80 אלף דולר.
אם העתיד שלו היה ברור הוא היה מחר בבוקר מיליון דולר למטבע. או אולי 2 מיליון.
אם זה שטות בפיתה הוא היה שווה אפס, או לא יותר מדולרים בודדים, כמו שיטקוינים אחרים ולא מוכרים.

יש כאן נכס חדש בהתהוות, שלא היה כמותו בהסטוריה, כי לא היתה הטכנולוגיה.
יש ציפיות שלא התממשו ויש כיוונים שאליו חשבו שזה ילך אבל זה לא הלך (בינתיים, ואולי לעולם לא)
ומצד שני קרו דברים מדהימים.
שורת קוד (זה לא מדויק לומר את זה, אבל לצורך המחשה) שווה היום 80 אלף דולר.
מענין

יש ציפיות שלא התממשו ויש כיוונים שאליו חשבו שזה ילך אבל זה לא הלך (בינתיים, ואולי לעולם לא)
ומצד שני קרו דברים מדהימים.

איזה דברים מדהימים קרו? בינתיים כל ההבטחות על ביטקוין שיחליף את הפיאט לא מתממשות ולא נראה שהולכות להתממש.

לא בטוח אם זה מדהים או לא, אבל קשה להתעלם מהעובדה שביטקוין התחיל כמעט מאפס והגיע לאזור ה-100 אלף דולר.

כיום, הציפיות הרבה יותר מתונות – יש שמדברים על מיליון, אחרים צופים ירידה.

מבחינתי, פיאט אינו מושלם, אבל מתפקד. יש אינפלציה, אך ברוב השנים היא נשארת בשליטה. קיימות גם אלטרנטיבות כמו זהב – ובניגוד למה שקיוו, ביטקוין לא באמת מתנהג כמו זהב.

לביטקוין יהיו כנראה תמיד לקוחות, במיוחד בקרב מי שמעריכים אנונימיות מוחלטת – עבריינים, מעלימי מס וכו'. נכון, גם בפיאט אפשר לעשות דברים לא חוקיים, אבל בביטקוין זה פשוט יותר, וזה חלק גדול מהשימוש בו כיום.
אם ביטקוין לא יעמוד בציפיות, ייתכן שנראה נטישה של משקיעים, שתגרור ירידת ערך שתשאיר רבים בחוץ. יישארו בו רק בעלי עניין.
אישית, אני חושב שמבחינת פוטנציאל, כבר לא נשאר הרבה מקום לעלייה. אולי עוד כפול, אבל לא פי 10.
אני מעריך שיותר צפוי שנראה ירידה משום שלמרות כל הדברים המשוגעים בשנה-שנתיים האחרונות שניתן לסחור בביטקוין בבתי השקעות ,בלאקרוק, טראמפ וכו', כל אלה גרמו לעליה לא מאד גדולה ולא פי 10, כך שהשוק ממש ממצה את עצמו.
זו כמובן רק הפרשנות שלי.

נערך לאחרונה ב:
איזה דברים מדהימים קרו? בינתיים כל ההבטחות על ביטקוין שיחליף את הפיאט לא מתממשות ולא נראה שהולכות להתממש.
יש נכס שבנה סביבו קהילה עולמית מאפס.
יש חלקים במדינות עולם שלישי עם תושבים שמעדיפים אותו על פני המטבע המקומי.
טכנולוגית המערכת לא נפרצה, עובדת ללא הפסקה ובלי תקלות ובלי downtime.
כבר 15 שנה.
התפתחה תעשיה שלמה במיליארדים של חברות שנסחרות בבורסות ברחבי העולם - למשל כורות riot Mara אך לא רק.
יש מדינות שמחזיקות בו וכורות באופן רשמי (אל סלוודור בהוטן). יצאו etf בבורסה החשובה בעולם (האמריקאית).
כל זה כלום?
עם זאת, רמת שימוש לאזרח המערבי ביום יום - אפס או שואף לאפס.
פיאט לא מושלם. ביטקוין לא מושלם. הוא לא החליף פיאט ואולי לא יחליף, ואולי יש כאלה שציפו שכן וצעקו שכן. ואולי גם יחליף. ואולי הם יחיו זה לצד זה. אף אחד לא יודע.
זה לא יהפוך לעוד דיון על ביטקוין כי אנחנו לא מחדשים כלום.
אני רק אומר שביטקוין הוא תעלומה ולכן שורת קוד שווה 80 אלף דולר. ולא פי 15 ולא חלקי 15.
לא כולם מטומטמים.
מה זה אומר על ההמשך? לא יודע.

אם ביטקוין לא יעמוד בציפיות, ייתכן שנראה נטישה של משקיעים, שתגרור ירידת ערך שתשאיר רבים בחוץ. יישארו בו רק בעלי עניין.
אישית, אני חושב שמבחינת פוטנציאל, כבר לא נשאר הרבה מקום לעלייה. אולי עוד כפול, אבל לא פי 10.
מה הציפיות? ומה צריך לקרות כדי ש ביטקוין לא יעמוד בהן?
גם עוד עשר שנים מהיום יהיו ציפיות.

לגבי השקעה בזה -
אני חושב שיעשה בשנים הבאות (קשה להעריך כמה) פי 2-3 ומשם התנהגות איטית בדומה לזהב (שאמנם עולה בחדות לאחרונה אבל ב15 שנה האחרונות רק הוכפל)
מי שמחפש פי 10 תוך כמה שנים, עדיף לחפש במניות ולא בביטקוין.
מי שמתעניין בביטקוין רק לצורך ההשקעה ומתלבט אם לשים 1-2 אחוזים מהתיק שלו מבזבז את הזמן, זה כבר לא משמעותי.

אחזקה היום בביטקוין לדעתי צריכה להיות מאחת מהסיבות:
1. כמעין ביטוח = על המערכת העולמית, כמו ביטוח דירה/רכב באחוז קטן מהתיק. לא השקעה. אבל בניגוד לביטוח, כאן לא מובטח ש-״המבטח״ ישלם.
2. אידיאולוגית = כולל אחזקה פיזית במטבע.
3. השקעה (מסוכנת) = באחוז גדול ומשמעותי מהתיק.

נערך לאחרונה ב:
מה הציפיות? ומה צריך לקרות כדי ש ביטקוין לא יעמוד בהן?
גם עוד עשר שנים מהיום יהיו ציפיות.

לגבי השקעה בזה -
אני חושב שיעשה בשנים הבאות (קשה להעריך כמה) פי 2-3 ומשם התנהגות איטית בדומה לזהב (שאמנם עולה בחדות לאחרונה אבל ב15 שנה
זהב די שומר על ערכו מנוכה אינפלציה. לא נכס שמניב. השקעה גרועה לטווח ארוך למי שמחפש תשואה.

מה הציפיות? אני חושב שרוב המשקיעים בביטקוין מחפשים תשואה ולא 3% תשואה בשנה/ תיקון אינפלציה. ברגע שהוא יגיע לשם ( לשם = לתשואה מאד נמוכה כמו שאתה ציינת ולהערכתי הוא כבר לא רחוק משם) הוא יתחיל לאכזב אותם ויהיה פחות מעניין.

לא בטוח אם זה מדהים או לא, אבל קשה להתעלם מהעובדה שביטקוין התחיל כמעט מאפס והגיע לאזור ה-100 אלף דולר

לפני שלוש שנים מישהו שילם 3.5 מיליון דולר על ציור של קוף. זה יותר מדהים.

לפני שלוש שנים מישהו שילם 3.5 מיליון דולר על ציור של קוף. זה יותר מדהים.
זה נקרא אומנות קונספטואלית שהתוצר פחות מעניין אלא יותר מעניין התהליך של היצירה. במקרה הזה קוף שצייר ציור וזה די יחודי. בכל אופן אומנות זו אומנות.

ביטקוין להבנתי הוא לא בקטגוריה של אומנות למרות שהרעיון יפה. הוא כן צבר שימוש אמיתי - אנשים שזקוקים לאנונימיות מוחלטת שכנראה לרוב משמש יותר מעלימי מס ופשיעה שאין להם אלטרנטיבה טובה. נשמע ציני אבל זו המציאות

זה נקרא אומנות קונספטואלית שהתוצר פחות מעניין אלא יותר מעניין התהליך של היצירה. במקרה הזה קוף שצייר ציור וזה די יחודי. בכל אופן אומנות זו אומנות

דיברתי על NFT.

זהב די שומר על ערכו מנוכה אינפלציה. לא נכס שמניב. השקעה גרועה לטווח ארוך למי שמחפש תשואה.
האמת היא שזה משפט שגם אני הייתי אוהב לצטט, אבל אם תבדוק תגלה שבשנים האחרונות הזהב עלה הרבה מעבר לאינפלציה. נניח בעשר השנים האחרונות הוא שילש את מחירו. למה? לא יודע. מה יהיה בעתיד? לא יודע.

יכול להיות שהמשפט נכון כאשר מסתכלים על מאות שנים, אבל זה לא רלבנטי למשקיע הממוצע.

האמת היא שזה משפט שגם אני הייתי אוהב לצטט, אבל אם תבדוק תגלה שבשנים האחרונות הזהב עלה הרבה מעבר לאינפלציה. נניח בעשר השנים האחרונות הוא שילש את מחירו. למה? לא יודע. מה יהיה בעתיד? לא יודע.

יכול להיות שהמשפט נכון כאשר מסתכלים על מאות שנים, אבל זה לא רלבנטי למשקיע הממוצע.
הוא שילש את ערכו בגלל השנה האחרונה בעיקר. לא צריך להסתכל על זה מאות שנים, אבל אתה צודק שהזהב הוא אלטרנטיבה לשוק ההון ולכן הוא גם תזזיתי.

תוריד את השנה האחרונה ואתה בסדר. מה יקרה בעתיד? השוק יתרגל למצב החדש/לטראמפ או יבינו שהייתה בהלה גדולה מידי והזהב ירד.

הוא שילש את ערכו בגלל השנה האחרונה בעיקר. לא צריך להסתכל על זה מאות שנים, אבל אתה צודק שהזהב הוא אלטרנטיבה לשוק ההון ולכן הוא גם תזזיתי.

תוריד את השנה האחרונה ואתה בסדר. מה יקרה בעתיד? השוק יתרגל למצב החדש/לטראמפ או יבינו שהייתה בהלה גדולה מידי והזהב ירד.
לדעתי, לטווח של 20 שנים קדימה זהב הוא השקעה מצוינת - דווקא בגלל הגזירות של טראמפ.
דעתי בלבד - זה פחות קשור להסתגלות של השוק ויותר קשור לעובדה שסין ורוסיה ביחד מייצרות יותר זהב מארה"ב ובעלות בריתה (לדעתי סין מקום ראשון בעולם היום בכל אופן). הצורך בזהב לא מצטמצם משנה לשנה, להיפך. ככל שימשכו מלחמות הסחר הזהב ימשיך לעלות.
זה נכון גם לביטקוין ולמניות אנרגיה מדלקים חדשים שלא יכולים לעבור את הנקודה הקריטית (Salt, Thorium ,Molten וכו'). איפה שיש צורך - מחסור יגרום לעלייה. כרגע כל מה שטראמפ עושה זה לגרום למחסור.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 67
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
מ האתר החדש של מועדון טוב: מישהו הבין מה היתרון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S מישהו יכול להמליץ על קרנות ישראליות (עדיף) או איריות, מחקות (עדיף) או מנוהלות, שמשקיעות באג"ח ממשלתי וקונצרני מחו"ל? שוק ההון 0
B מישהו מכיר את MSTY? נראית טוב מידי כדי להאמין מבחינת דיבידנד שוק ההון 20
R טיפול בחרדה- מישהו ניסה cbt התפתחות אישית 1
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
חובב_פנסיה2022 מישהו הצליח להאריך את תקופת הפטור מדמי ניהול באקסלנס טרייד מעבר לשנתיים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
algo.il ניוד ETF דואלי מברוקר זר לברוקר ישראלי - מישהו הצליח לעשות ולהנות ממיסוי ריאלי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
I מישהו עבר חברת חשמל וממליץ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 39
נ מישהו פה מבין במחשבים ניידים? אוף טופיק 9
A מישהו מכיר את הבנקים האלו: צרכנות פיננסית 0
Z החלטת האו״ם האחרונה, מישהו מוכן להסביר ? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 18
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y מישהו שנמצא בפסגות טרייד? שוק ההון 4
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
I מישהו יודע למה אין מסחר בנייר 1159235 שוק ההון 1
A מישהו מבין למה שערי הדולר והאירו עלו בצורה חדה שוק ההון 8
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
U מישהו התנסה עם Passiv? שוק ההון 0
T מישהו שמע או התנסה עם בוליגו? השקעות מולטי פמילי ועוד קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
V מישהו יודע למה אין נתונים על ZPRV/ZPRX באתרים השונים מהתאריך 30.6? פוסטים מאיכות נמוכה 2
N מישהו מכיר מסלול במיטב הנקרא "מיטב גמל עוקב מדדים גמיש" פוסטים מאיכות נמוכה 3
M קורס ברוקר למסחר בבורסה של אינטראקטיב ישראל- מישהו מכיר יכול להמליץ ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
A מישהו יודע כיצד ניתן להשיג מידע על כמה הרוויחו המדדים המובילים שוק ההון 1
A האם מישהו מכיר מקור מידע שיראה לי בכמה עלו ממדי המניות של אירופה (stoxx600) , ארה"ב (S&P500) ומדד המניות העולמי? פוסטים מאיכות נמוכה 3
א מישהו יכול להמליץ על ספר כדאיות השקעות בנדלן? פוסטים מאיכות נמוכה 0
A מישהו מכיר רו״ח שיתאים לאזרח אמריקאי, תושב חוזר, עם הגשת מסים של סוחר תחת MTM election? מיסים 10
W האם מישהו מכיר שיטה יותר יעילה מ- cost average? פוסטים מאיכות נמוכה 19
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
מ tastyworks מישהו מכיר/משתמש? פוסטים מאיכות נמוכה 0
I מישהו מכיר סוכן של בית השקעות מומלץ? פוסטים מאיכות נמוכה 0
H האם מישהו כאן גר בישוב עם הטבות מס? צרכנות פיננסית 17
Z האם מישהו קיבל אי פעם הודעה כזאת באיזור אישי במס הכנסה מיסים 7
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
F מישהו משתמש במסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
F FAIR פלטפורמה חדשה לרכישת קרנות נאמנות נאמנות אקטיביות - האם מישהו התנסה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 37
S מישהו נוסע על סיאט אטקה 2019? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
ת פפר היום הודיעו באפליקציה, פיקדון עם ריבית של 5%. מישהו בדק פוסטים מאיכות נמוכה 2
O Boxabl, מישהו בדק אם ניתן לייבא לישראל? נדל"ן 2
Level מישהו התנסה ברכישת אג"חים ביורו בIBKR ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B ניסיון עוקץ מוזר - מישהו מבין מה מטרתו? אוף טופיק 41
O מישהו יכול להסביר למה ETFs עוקבי TIPS יורדים בחודשים האחרונים? שוק ההון 2
M מישהו כאן יודע מבחינת מיסוי של עמותה? מיסים 14
tomer111 מישהו פה קנה שטח חקלאי שהופשר לבניה? נדל"ן 8
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
stamEhad BloxTax - שירותי מיסוי עבור קריפטו. האם מישהו התנסה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5

נושאים דומים

Back
למעלה