שלשום הייתה מיני פאניקה שהוציאה מהשוק את אלה ששוחים בלי בגד ים (כהגדרתו של באפט) ואתמול השוק עלה על ידי מי שאנו קוראים להם המוסדיים כי היה להם ברור שזה משב רוח קל.
ראיתי את הירידות, נתתי הוראת קנייה נמוכה מדי והעליות ברחו לי למעלה היום... נשארתי עם מזומן שכר לימוד על נסיון לתזמן שוק.
ונראה לי שדחיתי את הפרישה המוקדמת שלי ב3.5 ימים או משהו כזה. יום קשה.
קראתי את המאמר הזה
אמנם לא ביום אחד ולא אותה ירידה (האמת שבימים לאחר מכן הירידה נמשכה)
ובנוסף הסנופי ירד 1.6%
אבל גרם לי לתהות למה רק אז שאלת "מה קרה לשוק" ולפני שבוע לא?
קראתי את המאמר הזה
אמנם לא ביום אחד ולא אותה ירידה (האמת שבימים לאחר מכן הירידה נמשכה)
ובנוסף הסנופי ירד 1.6%
אבל גרם לי לתהות למה רק אז שאלת "מה קרה לשוק" ולפני שבוע לא?
3 שבועות אחרונים לא היו טובים עבורי אבל,
מחירי הירקות והפירות בשוק פייסל ירדו
עגבניות 2.90, מלפפונים 1.90, ת"א 1.90, כנפי עוף 3 קילו ב 10
זה העלה את התשואות שלי
הפסדים כואבים משיא לשפל - בטוח.
הפסדים כואבים מרגע הקניה (אפשר להוסיף + מדד) לא בטוח.
קנית סחורה ב - M עלה 20% יש לך 1,200,000, ירד כמה שצריך לרדת בשביל שתחזור ל - M. אחד יגיד אני מופסד X ב - Y זמן, השני יגיד אני ברייק איבן.
אמת, אך רוב המשקיעים, כך נדמה לי, חווים שוק דובי בתחושות שליליות, בין אם עשו תשואה חיובית מתחילת התיק, בין אם לאו. כל צניחה בעשרות אחוזים תרגיש כואבת. לא? מי שלא חש כך כנראה עשוי מהחומר של 100 אחוז מניות (ההיפך לא בהכרח נכון).
עם כל פאדיחה כזו הלחץ והמוטיבציה שלו להצליח במהלך על המיסים עולה. בנוסף, כולם אוהבים כסף יותר מאשר שונאים את טראמפ, כך שלא הייתי ממהר להמר שלא תהיה לתכנית שלו תמיכה.
השוק יכול להשאר לא רציונלי יותר מאשר אתה יכול להשאר נזיל\שפוי. בנוסף כסף זול, עונת דוחות שלהבנתי נחשבה בסדר, אבטלה נמוכה, נפט זול, התקדמות טכנולוגית, שעיטה סינית הודית, רפורמת מס מתבשלת בארה"ב. אם אתה מחפש חברות ספציפיות, אתה מוזמן לעבור על הפוסט שעוסק בטבע.