אני אתחיל בזה שאני כותב את דעתי האישית בלבד, מה שלא נראה לכם הגיוני זה בסדר אם יקבל תיקון
למה שלא ארכוש אותו במטבע רגיל?
זאת השאלה ששאלתי גם את עצמי
נכון להיום ובהשוואה לפיאט, התשובה היא אין שום סיבה
כאשר אתה מתחיל לאמץ במחשבה את השימושים העתידיים, הסיבות שמניתי מספקות
למה צריך לשלם דלק על תנועה ברשת?
בערך כמו שאתה משלם מיסים שהולכים למשרד התחבורה אבל, רק לאגף שמתחזק כבישים ורק לאדם ש"ביצע את העבודה"
לא לפקידים, לא לציוד משרדי ולא לפנסיות
מה שאני מנסה להגיד בעצם שהמשתמשים הופכים את המערכת המפעילה למבוזרת, זאת אומרת שהיא לא נשלטת ע"י יישות אחת
יש מערכת תמריצים למפעילים (ו\או הכורים) להמשיך "לעבוד" ולאבטח את המערכת
אין נקודה אחת שאפשר לתקוף כמו במערכת ממורכזת לכן האבטחה נותנת ערך מוסף למשתמשים
עוד נקודה היא שאי אפשר לזייף מטבע , אתה לא יכול להדפיס שטרות במדפסת איכותית ולתת ל"פרייאר" שלא יודע לזהות, אין "פרייארים" (בהקשר הזה) כי אתה משלם על זה לחבר'ה שציינתי למעלה
למה לקנות מטבע ולשלם עליו עמלות שאין לו מוצר?
נפריד את זה לשנים: יש מוצר - אין מוצר ונתעלם לרגע מהמטבע
יש מוצר - כמו כל מוצר עלינו להחליט האם אנחנו צריכים אותו, עלויות, שימוש ובלה בלה, בקיצור לא קונים סתם מוצר
אם יש מוצר וקנית אותו כנראה אתה חושב שאתה "חייב" אחד כזה, אתה יכול גם לרצות במוצר אם אתה חושב שהוא יועיל לך
אתה יכול לרכוש מוצר שיירד במורד הקיבה באותו היום, אתה יכול לקנות שירות שיעשה לך טוב במשך כמה שעות (בידור)
אין מוצר - צריך לשקול, מה החזקה ב"תוכנית" למוצר עתידי תעזור לי בחיים הללו, כאן אין תשובה נכונה
כל אדם מנקודת מבטו או הידע שהוא אוחז בו יוכל לענות על זה באופן אחר, כי לאף אחד אין כדור בדולח
כאן זה לא שונה מהשקעה בסטארטאפים והסיבות שעושים זאת כלכליות ופילוסופיות גם יחד
לגביי המטבע - תחשוב שאמזון ארה"ב מוכרת מוצר יותר יקר בדולרים ואמזון בריטניה יותר זול ביורו אבל במקרה שלך יורו יותר יקרים לך (המרה), השיקול כמה עמלה לשלם ולאיזו מדינה הוא שלך
לפי ה"תוכניות" העמלות הללו יהיו אפסיות, אבל מעגל המשתמשים חייב להתרחב, צריך להמשיך "להאכיל" את המפתחים,המשווקים וגם את המנהלים
אתה מחזיק "מניה" בחברה והמניה הזאת מקבלת את ערכה מסך וכלל משתמשיה, מוצר טוב יביא איתו ערך, שיגדיל את הביקוש למה שבידך