• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מהו הדרכון הכדאי ביותר ליוצאי ספרד?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
ולסמוך על זה שתיפול על פקיד קורא אנגלית, כמובן. וששלחת הכל בסדר הנכון. ולא פספסת שום פרט ומסמך.
איזה פקיד את מדברת?
במרבית המקרים יש עובדי שגרירות דוברי עברית ואם לא, הם בודאי דוברי אנגלית ולא מכיר מקרה שהם סירבו לעזור.

חותמות אפוסטיל ונוטריון.
נו באמת... הקשקוש הליצני הזה שנראה מימי הביניים זה מה שיפריד בין הגשה עצמאית לעו"ד?
אם מדינת היעד חתומה על אמנת האג - אזי צריך רק חתימה ממורשי חתימה של בית משפט השלום - אין בעיה להשיג בכלל...
אם לא חתומה על אמנת האג - משלמים 30 ומשהו שקל אגרה והענף לאימות מסמכים ציבוריים במשרד החוץ מטפל בזה..
ברוב המקרים לא צריך את זה, כי רוב המדינות הרלוונטיות גם ככה חתומות על אמנת האג.

איזה פקיד את מדברת?
במרבית המקרים יש עובדי שגרירות דוברי עברית ואם לא, הם בודאי דוברי אנגלית ולא מכיר מקרה שהם סירבו לעזור.

נו באמת... הקשקוש הליצני הזה שנראה מימי הביניים זה מה שיפריד בין הגשה עצמאית לעו"ד?
אם מדינת היעד חתומה על אמנת האג - אזי צריך רק חתימה ממורשי חתימה של בית משפט השלום - אין בעיה להשיג בכלל...
אם לא חתומה על אמנת האג - משלמים 30 ומשהו שקל אגרה והענף לאימות מסמכים ציבוריים במשרד החוץ מטפל בזה..
ברוב המקרים לא צריך את זה, כי רוב המדינות הרלוונטיות גם ככה חתומות על אמנת האג.
1. דיברתי על הפקידים שיקבלו את הבקשה בפורטוגל, לא על עובדי השגרירות, מן הסתם.

2. קשקוש ליצני או לא, זה מה שנדרש להגשת הבקשה. אישית הרעיון שאמלא את כל הטפסים, אתרוצץ כדי להשיג את כל החותמות והמסמכים, אשלם בנפרד לנוטריון על תרגום כל מסמך, אחכה שנה, ובסוף אקבל דחייה ואצטרך להגיש מחדש לא נראה לי. אבל כל אחד שיחליט בעצמו כמובן.

אני עומד מאחורי מה שכתבתי בהנחה והמבקש בטוח בזכאותו לדרכון לפי החוק הספרדי או הפורטוגלי, ועומד בכל התנאים הנדרשים.
אם יש דבר מסריח בכל הסיפור הזה אז זה יכול להיות הקהילה היהודית בחו"ל שצריכה להנפיק מסמך שמעיד על כך שמבקש הבקשה אכן שייך לקהילת יהדות ספרד.
בהכרות שלי עם יהודים הם לא ששים לעזור ללא בקשיש ויכול להיות שחלק מהעסקה עם עו"ד זה בשביל הסיפור הזה...

קל וחומר עומד מאחורי הדברים שכתבתי אם המבקש אינו מנסה להוציא אזרחות על סמך "חוק השבות" הפורטוגלי.

1. דיברתי על הפקידים שיקבלו את הבקשה בפורטוגל, לא על עובדי השגרירות, מן הסתם.
בדיוק... עובדי השגרירות יכולים לעזור למבקש למלא את הפרטים נכונה. בסך הכל רוב המסמכים זה נטו עניין טכני של מילוי פרטים מזהים. לא כתיבת מאמר מקיף...

אישית הרעיון שאמלא את כל הטפסים, אתרוצץ כדי להשיג את כל החותמות והמסמכים, אשלם בנפרד לנוטריון על תרגום כל מסמך, אחכה שנה, ובסוף אקבל דחייה ואצטרך להגיש מחדש לא נראה לי. אבל כל אחד שיחליט בעצמו כמובן.
בסדר.. גם לך וגם לפות"ש אין בעיה לשים כסף על הדברים האלה.. זה לא סותר את זה שניתן לבצע את הדברים האלה לבד.
בקשר לדחייה - לא יודע אם זה קשור לעו"ד או לא, יש לך הוכחות לזה?
לפי מה שאני מכיר (וזה ממש לא מדגם מייצג), אבל נראה שכל ישראלי שמבקש אזרחות אירופאית למיניה (מפורטוגל, ספרד, גרמניה, פולין, וכו') נעזר בשירותי עו"ד.
זו הנורמה.. עדיין, במקרה הפורטוגלי - רק 30% מהבקשות אושרו ‎[¤]. אז לא היתי שש להגיד שעו"ד זו הדרך הבטוחה להצלחה. בטח שאין לנו נתונים על פילוג המבקשים ודרכי פעולתם.

היי
לדעתי עדיף ללכת על האזרחות הפורטוגלית, אין שום דרישות מיוחדות בניגוד לאזרחות הספרדית.
זו האופציה שאני הלכתי עליה.

מהרגע שמתאזרחים ניתן לעבור לכל מדינה באיחוד האירופי.

אצלי התהליך לקח כשנתיים דרך עורך דין.
הבנתי שכיום זה לוקח כשנתיים וחצי - שלוש בעקבות עומס בקשות.

מבחינת עלות, מדובר על כ-10,000 שקלים שמשלמים לאורך התהליך (יש 3 שלבים).
אני מכיר אנשים שחסכו בעלויות בזה שלקחו עורך דין מקומי בפורטוגל - עלה להם חצי מחיר.

מבחינת העברת אזרחות ליתר בני המשפחה, בן/ בת הזוג מקבלים אזרחות אחרי 3 שנות נישואין כשיש ילד משותף.
ילדים שנולדו לפני קבלת האזרחות של ההורה צריכים לעבור את תהליך האזרוח המלא.
ילדים שנולדו אחרי קבלת האזרחות של ההורה עוברים תהליך מקוצר (כמה חודשים).

יש גם מסלולים של קבלת אזרחות דרך השקעה כספית, אבל אני פחות מכיר את הפרטים.

בדיוק... עובדי השגרירות יכולים לעזור למבקש למלא את הפרטים נכונה. בסך הכל רוב המסמכים זה נטו עניין טכני של מילוי פרטים מזהים. לא כתיבת מאמר מקיף...
יש בשגרירות פורטוגל כוח אדם מספיק שיעזור לכל המבקשים למלא את הפרטים בצורה נכונה ומדויקת, ללא תשלום?

בסדר.. גם לך וגם לפות"ש אין בעיה לשים כסף על הדברים האלה.. זה לא סותר את זה שניתן לבצע את הדברים האלה לבד.
ניתן, אבל לא הייתי מסתכנת. תראה, לי כבר יש דרכון, ואף עו"ד לא משלם לי אחוזים כאן. אני משתפת מניסיוני.
בקשר לדחייה - לא יודע אם זה קשור לעו"ד או לא, יש לך הוכחות לזה?
מן הסתם אין לי סטטיסטיקות, אבל הגיוני שלאדם לא מנוסה, שאינו דובר את השפה, יש יותר פוטנציאל לטעות מאשר עו"ד שזו הבקשה האלף שהוא מגיש.

קבלת אזרחות דרך השקעה כספית, אבל אני פחות מכיר את הפרטים.
אם אתה מדבר על golden visa - אז הכוונה היא לתושבות, לא לאזרחות.
בפרקטיקה זה לא באמת משנה.
פרטים מלאים כאן. לא היתי אומר שזו דרך קלה, ואגב היא נפוצה כמעט בכל מדינה בעולם בדרישות משתנות..

מהרגע שמתאזרחים ניתן לעבור לכל מדינה באיחוד האירופי.
יש כמה כוכביות בנושא הזה.
לפי חוק, כל אחד חייב להירשם כתושב במדינה בה הוא גר בפועל.
אם אדם מבקש להירשם כתושב במדינה אחרת ממדינת האזרחות שלו, הוא רשאי וזכאי לעשות זאת, אך לעיתים נדרש לעמוד בתנאים מסוימים (בכפוף לחוקי מדינת התושבות ומצב כלכלי ותעסוקתי).
צריך לבדוק את העניין הזה כמה שיותר סמוך למעבר כדי להמנע מבעיות.

@Lucy אני לא נגדך, פשוט מנסה לתת רוח גבית לאנשים שמוכנים למלא טפסים לבד. זה הכל.

@Lucy אני לא נגדך, פשוט מנסה לתת רוח גבית לאנשים שמוכנים למלא טפסים לבד. זה הכל.
ברור. אני חושבת שהבהרתי את עמדתי ונימוקיי, השאר תלוי בקוראות/ים.

לא מומחה, אבל זכור לי שמי שקונה נכס ב250 אלף יורו ביוון יקבל אזרחות (אמרת שאין הגבלת תקציב...)

אם החלטתי שמאסתי במציאות ההזויה שלנו
הגעתי למסקנה הזו לפני 20 שנה, באינתיפאדה השניה, כשהייתי בבית ספר יסודי. רק היום קיבלתי עדכון במייל שתהליך ההגירה שלי התקדם עוד שלב. זה גורם לי הרבה נחת - אני לא יודע מה אפשר לעשות בשביל לפתור את הבעיות של המדינה הזו, אבל עבור הפרט יש המון פתרונות.
על איזה דרכון הייתם ממליצים?
זה מאוד תלוי איזה לייפסטייל אתה רוצה. להרבה יהודים נגישה האופציה של דרכון EU דרך שורשים, אבל לאנשים משכילים עם ניסיון - בעיקר בתחומי ההייטק - יש אפשרויות גם מעבר ליבשת הישנה. בגדול, רוב מדינות ה-OECD מספקות רמת חיים לפחות כמו שיש בישראל.
אם יש אפשרויות ״קלות״ למיצוי ב-EU, דרך שורשים, הייתי מנסה לנצל את זה עד תום. כמובן, לא חייבים לעצור שם...
והאם תהיה אפשרות גם לעבור עם הורים מזדקנים איכשהו?
זה מאוד מאוד תלוי. אולי אם אחד מהם חו״ח ילך לעולמו, אז אפשר יהיה לסדר דבר כזה מסיבות הומניטריות כדי שההורה הנותר לא יהיה בודד.
אם אתה באמת רציני לדבר, אני מציע לוותר על זה ולהסתפק בביקורים בארץ. כי אם זה צוואר הבקבוק שלך, אתה כבר מקטין את הסיכויים להגירה מוצלחת במעל 90%. מהגרים מאז ומתמיד די היו צריכים להיות נכונים לוותר על הכל. אבל היום, יש מטוסים...

אם יש דבר מסריח בכל הסיפור הזה אז זה יכול להיות הקהילה היהודית בחו"ל שצריכה להנפיק מסמך שמעיד על כך שמבקש הבקשה אכן שייך לקהילת יהדות ספרד.
בהכרות שלי עם יהודים הם לא ששים לעזור ללא בקשיש ויכול להיות שחלק מהעסקה עם עו"ד זה בשביל הסיפור הזה.
דווקא הדיבור האנטישמי על יהודים שמה שמייחד אותם זו אהבת השוחד, זה הקטע המסריח.
לא יודע מהיכן הציפייה שמישהו מהקהילה היהודית יעבוד בשבילך בחינם. ברור שחלק מהתשלום עובר אליהם וזה לגיטימי לגמרי.

לא יודע מהיכן הציפייה שמישהו מהקהילה היהודית יעבוד בשבילך בחינם. ברור שחלק מהתשלום עובר אליהם וזה לגיטימי לגמרי.
קצת מזכיר לי את אלו שנוחתים בברלין ומצפים למצוא עבודה "בקהילה היהודית" או שהקהילה תעזור להם למצוא אחת כזו.

(הזמן שאתה תחכה לדרכון זר שקול לזמן בו אדם שרוצה להגר ללא דרכון זר יקבל אישורים בדרך הקלאסית).
מהי הדרך הקלאסית?
שום מדינה לא תקבל אותך בזרועות פתוחות
למה לא? אם אשיג אזרחות ויש לי מספיק כסף לפרישה מוקדמת, למה שלא יקבלו בזרועות פתוחות? או לפחות לא שלובות?
האם תצליח להשתלב בשוק העבודה בקלות?
ככל הנראה ולא אצטרך לעבוד, במיוחד אם אשכיל לגור במדינה בה יוקר המחיה נמוך (ומול ישראל נראה לי שיש מספיק מדינות נורמאליות כאלו באיחוד האירופי)
תצטרך לשנות דפוסי התנהגות?
בספרד או פורטוגל נראה לי שזו לא ממש בעיה כי הם דומים לנו בדפוסי ההתנהגות, אולי במדינות צפוניות יותר כן, אבל לא חשוב לי לגור בהן
האם תשתלב מבחינה חברתית ולא תרגיש בודד?
אני בן אדם מאוד עצמאי, מסתדר לבד תקופות ארוכות מאוד, ללא צורך בחברה
תצטרך ללמוד שפה זרה?
אני כבר דיי בקיא בספרדית וקצת באיטלקית, וזה ע"י לימוד עצמי בלבד, יש לי קליטה טובה לשפות, חשבתי על הגירה לספרד לאחר קבלת אזרחות פורטוגזית
מבחינת עלות, מדובר על כ-10,000 שקלים שמשלמים לאורך התהליך (יש 3 שלבים).
האם ידוע לך אם מקובל להחזיר את הכסף אם התהליך נכשל לאחר קבלת אישור הקהילה היהודית? וכמה כסף בדר"כ נהוג לשמור לסוף התהליך?
לא מומחה, אבל זכור לי שמי שקונה נכס ב250 אלף יורו ביוון יקבל אזרחות (אמרת שאין הגבלת תקציב...)
נשמע מעניין, איפה הקאטץ'? הרי מספיק למכור כאן דירת מגורים בארץ היקרה שלנו ובקלות תוכל לקנות נכס או שניים ביוון
אם יש אפשרויות ״קלות״ למיצוי ב-EU, דרך שורשים, הייתי מנסה לנצל את זה עד תום. כמובן, לא חייבים לעצור שם...
יש לי קרובים באיטליה, לסבא שלי הייתה אזרחות איטלקית, האם עדיף לנסות לקבל באיטליה במקום פורטוגל?
זה מאוד מאוד תלוי. אולי אם אחד מהם חו״ח ילך לעולמו, אז אפשר יהיה לסדר דבר כזה מסיבות הומניטריות כדי שההורה הנותר לא יהיה בודד.
מאוד מעניין, למי כדאי לפנות לקבלת מידע בנושא?.

אני מאוד מודה לכולכם, אתם נותנים מידע ששווה זהב!.

יפה שהוצאת את דברי אנטישמיים!
עם זאת, אני לא רואה בעיה להעמיד ביקורת על דרכי הפעולה בהם נוקטים בני עמי. להגיד שהכל טהור ויפה אצל היהודים יהיה שקר גס והעלמת עין מהמציאות.
כנ"ל גם לעמים אחרים.. אז מה? ביקורת =! שנאה.

לא מצפה שאנשים יעבדו חינם. בדיוק בשביל זה המציאו תעריפונים, תקנונים, ואמצעי תשלום מסודרים.
אם זה היה המצב בתקשורת מול הגופים שהוסמכו לתת אישורי זיקה בפורטוגל - לא היתי מעלה חששות אלו.

שהקהילה תעזור להם למצוא אחת כזו.
לא יודע לגבי ברלין...
מקרה ידוע אחר באירופה הוא בית חב"ד קופנהגן שנהג לסדר עבודות בשחור לכל מיני ישראלים שבאו בדלתם וביקשו עזרה במציאת עבודה.
פעולה כזאת היא כמובן מנוגדת לחוק, ולכן הם היו במעקב תדיר של המשטרה הדנית.
חוץ מזה אני לא מבין מה הבעיה העקרונית שיש לך עם מהגרים ישראלים שמחפשים עזרה בקהילה ישראלית.
זה קיים בכל קבוצת מהגרים בעולם, ולכן גם יוצר מצב של ריכוז אוכלוסיות זרות מסוימות באזורים מסוימים. טבעי שבן אדם ירגיש קרוב לבקש עזרה מבן תרבותו.

מהי הדרך הקלאסית?
בהגירה?
1, לבנות תוכנית פעולה
2, לארוז חפצים
3, להתחיל להוציא את התכנית לפועל.
הכוונה פה היא שלא חייב אזרחות מראש על מנת להגר, רוב המהגרים בעולם קודם מבססים עצמם ורק אח"כ מקבלים אזרחות בצורה טבעית (כי הם עמדו בקריטריונים לקבלת אזרחות על סמך רצף שנות תושבות חוקית).

למה לא? אם אשיג אזרחות ויש לי מספיק כסף לפרישה מוקדמת, למה שלא יקבלו בזרועות פתוחות? או לפחות לא שלובות?
התכוונתי שזה לא כמו יהודי שעולה לארץ ישראל ומקבל סל קליטה, הכוונה, וכו' וכו'...
תצטרך לדאוג בעצמך ל-101 דברים. לא בשמיים אבל לא בדיוק גן ילדים.

נשמע מעניין, איפה הקאטץ'?
מה הקאטץ'?!
שמדובר על golden visa.... כפי שאמרתי:

אם אתה מדבר על golden visa - אז הכוונה היא לתושבות, לא לאזרחות.
השקעה ביוון תשיג לך תעודת תושב, ולא אזרחות.
תלמד על הויזה הזאת ותבין לבד האם זה שווה או לא.
בכסף הזה, 250 אלף יורו, תוכל לסדר לך כנראה חיים יפים ישר במדינת היעד שתרצה לגור בה. למה להתחיל הליך פעמיים?
אלא אם כן אתה רוצה לגור ביוון... ואז פרקטית תעודת תושב זה יותר ממספיק.
יש לי קרובים באיטליה, לסבא שלי הייתה אזרחות איטלקית, האם עדיף לנסות לקבל באיטליה במקום פורטוגל?
דבר עם שגרירות איטליה במקום איתנו.
בגרמניה ידוע שאזרחות לסבא זה מספיק, אבל יש מספיק מדינות בהם גם אם להוריך יש אזרחות, ואתה בגיר ולא התחלת את התהליך כקטין, אז זה לא מעניין אותם. תברר מה האיטלקים אומרים בעניין.
מאוד מעניין, למי כדאי לפנות לקבלת מידע בנושא?.
בדר"כ משפחה זה בן/בת זוג וילדים.
הורים, אחים וכל אלה זה עניין שונה
הכל תלוי על סמך מה קיבלת את האשרה..
אם לדוגמא אתה מקבל תושבות עקב השקעה, או עקב עבודה / לימודים - כנראה שבשום קונסטלציה הוריך לא יכללו בעסקה.
אם קיבלת מעמד פליט - כנראה שכן ישקלו לתת מעמד לאחים / הורים - אבל אין סיכוי שתקבל מעמד פליט.
לכן, תצטרך לבדוק את זה מול הרשויות במדינת היעד, כל מדינה והחוקים שלה.. יכול להיות שאחרי שתקבל אזרחות תוכל כמו שאלכס אומר עם הזמן להביא הורים, אבל זה לא כעסקת הכל כלול, והם יצטרכו כנראה להגיש בקשת תושבות / אזרחות בעצמם.

לא יודע לגבי ברלין...
מקרה ידוע אחר באירופה הוא בית חב"ד קופנהגן שנהג לסדר עבודות בשחור לכל מיני ישראלים שבאו בדלתם וביקשו עזרה במציאת עבודה.
פעולה כזאת היא כמובן מנוגדת לחוק, ולכן הם היו במעקב תדיר של המשטרה הדנית.
חוץ מזה אני לא מבין מה הבעיה העקרונית שיש לך עם מהגרים ישראלים שמחפשים עזרה בקהילה ישראלית.
זה קיים בכל קבוצת מהגרים בעולם, ולכן גם יוצר מצב של ריכוז אוכלוסיות זרות מסוימות באזורים מסוימים. טבעי שבן אדם ירגיש קרוב לבקש עזרה מבן תרבותו.

הבעיה שלי היא ה-entitlement. ברלין היא אבן שואבת לישראלים. מי שמגיע לשם ומצפה שיסדרו דווקא לו עבודה מבין מי יודע כמה ישראלים שהחליטו לעבור ועדיין לא דוברים את השפה, שוגה באשליות. כנ"ל לגבי מי שחושב שהקהילה היהודית בפורטוגל צריכה לעבוד בחינם עבור עשרות אלפי הישראלים המשתוקקים לאזרחות פורטוגלית.

כנ"ל לגבי מי שחושב שהקהילה היהודית בפורטוגל צריכה לעבוד בחינם עבור עשרות אלפי הישראלים המשתוקקים לאזרחות פורטוגלית.

לא מצפה שאנשים יעבדו חינם. בדיוק בשביל זה המציאו תעריפונים, תקנונים, ואמצעי תשלום מסודרים.
אם זה היה המצב בתקשורת מול הגופים שהוסמכו לתת אישורי זיקה בפורטוגל - לא היתי מעלה חששות אלו.

באמת שלא רואה למה הם חייבים לך את כל הנ"ל, מה גם שכל מקרה לגופו כשמדובר בהוכחת זיקה על פני יותר מ-500 שנה.
עריכה: האם אתה אישית שיחדת את נציגי הקהילה, או שאתה פשוט משער שהם לוקחים שוחד?

נערך לאחרונה ב:
בהכרות שלי עם יהודים הם לא ששים לעזור ללא בקשיש
יפה שהוצאת את דברי אנטישמיים!
עם זאת, אני לא רואה בעיה להעמיד ביקורת על דרכי הפעולה בהם נוקטים בני עמי. להגיד שהכל טהור ויפה אצל היהודים יהיה שקר גס והעלמת עין מהמציאות.
כנ"ל גם לעמים אחרים.. אז מה? ביקורת =! שנאה.
לא הוצאתי כלום. מה שכתבת זו אמירה אנטישמית בהגדרה. כמו להגיד שיהודים מסריחים כמו חזירים ושחורים טיפשים. ולא, להגיד "בהכרות שלי" לא הופך את הדברים ל"ביקורת", בפרט כי לא דיברת על הכרות שלך עם המערכת בפורטוגל או עם אנשים שעוסקים באישורים להגירה, אלא פשוט "יהודים".
מה שמוזר לי זה פחות שיש אדם בפורום שיש לו דעות אנטישמיות, אלא שנראה לי שבשום שפה ומקום בעולם אמירות כאלו בפורום ציבורי (לא כזה של בוגרי ה SS) לא היו עוברות, ומשום מה בישראל די התרגלנו.
יפה שעוד לפני שהגעת, כבר יש לך ביקורת על דרך הפעולה של המקומיים ומי שלא מפרסם תעריפון ותקנון לטעמך כנראה לוקח שוחד.
בכל מקרה, אפילו אם נאלצת / בחרת לשלם שוחד למישהו בקהילה, זה לא הופך את כל ה"יהודים" לכאלו שששים לעזור ללא בקשיש.

כי הם עמדו בקריטריונים לקבלת אזרחות על סמך רצף שנות תושבות חוקית
אבל בשביל לקבל תשובות אתה גם צריך לעבור הליכים שלא כל אחד מצליח\יכול, לא?

התכוונתי שזה לא כמו יהודי שעולה לארץ ישראל ומקבל סל קליטה, הכוונה, וכו' וכו'...
אני מניח (ואולי רוצה להאמין) שבעידן האינטנרט הרבה יותר פשוט למצוא את מה שצריך לדעת לא ככה?

אלא אם כן אתה רוצה לגור ביוון... ואז פרקטית תעודת תושב זה יותר ממספיק.
נכון, זו הייתה הכוונה, להיות תושב במדינה ספציפית ע"י golden visa (לא מכיר עדיין את המושג ואקרא עליו לעומק כמובן).

אבל הבנתי בנתיים שהמשמעות היא (בחלק מהמדינות) קנית נכס כמו ביוון, ובמקרה כזה, נראה לי שאם יש דירת מגורים בארץ שתוכל למכור ולקנות נכס או שניים במדינת היעד במקומה, בנוסף לתיק השקעות, אתה 'מסודר', בנוסף לכך שיוקר המחיה נמוך בהרבה מבארץ. האופי הים תיכוני זה עוד יתרון

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה לא שוחד, וזה שימוש לא הולם במילה הזאת.
הם דורשים תשלום על סך 500 אירו ו-250 נוספים לכל בן משפחה (נקרא צדקה, מסכים שזה גם לא מונח הולם)
זה תעריף ידוע מראש והוא לא ניתן "מתחת לשולחן" כמו שנרמז כאן.

אם המדינה מאצילה את מכוני הרישוי כדי להעביר את הרכב טסט, והשירות הזה כרוך בעמלה. זה גם נקרא שוחד?
@Spanz @Lucy

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
M מהו בעצם ייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
tomchoook מהו שיעור הריבית במסלולי המשכנתה? נדל"ן 2
Plato מהו הגיל והקצאת הנכסים שלך? שוק ההון 15
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
C מהו בעצם אותו ״מרווח המרה״ בהמרת מט״ח בבנק? צרכנות פיננסית 2
O מהו אחוז המס אותו משלמים על אג"ח של ממשלת ארה"ב? מיסים 5
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
R מהו הדיבידנד שמקבלים בקרן ריט? ועוד שאלה... נדל"ן 17
ל מחיר למשתכן 2022 מהו השם העדכני של הפרויקט? נדל"ן 1
R טופס 106, סעיף 42 ניכוי למס הכנסה: (כולל זיכוי פ"ש בסך ...) - מהו זיכוי פ"ש? מיסים 1
FlyingK הלוואה או משכנתא, מהו הגבול? נדל"ן 11
M מהו אחוז המניות שלי בתיק? שוק ההון 30
ס מהו תיק ההשקעות האחד + השקעה בקרקע שוק ההון 2
ח מהו סדר הפעולות הנכון ברכישת דירה בישראל? נדל"ן 20
ח מהו אחוז מימון אידיאלי מבחינת ריביות נדל"ן 6
ב מהו מדד IBOXIG בIBI? שוק ההון 1
L מהו כרטיס האשראי עם עמלות המשיכה הזולות ביותר לאירו בחו"ל? צרכנות פיננסית 11
ח מהו שיעור המס על דיבידנדים שמחלקת טבע? שוק ההון 31
עש לילה מהו תרחיש יום הדין שלכם? שוק ההון 23
A כיצד יודעים מהו ערכה של קרן נאמנות לפני קנייה/מכירה? שוק ההון 3
ל מהו התהליך המחשבתי מאחורי בחירת אפיק השקעה? שוק ההון 18
הסולידית מהו הרכב האישיות שלך (MBTI)? התפתחות אישית 164
א מהו ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
ת מגן מס, הכדאי? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה