בהגירה?
1, לבנות תוכנית פעולה
2, לארוז חפצים
3, להתחיל להוציא את התכנית לפועל.
הכוונה פה היא שלא חייב אזרחות מראש על מנת להגר, רוב המהגרים בעולם קודם מבססים עצמם ורק אח"כ מקבלים אזרחות בצורה טבעית (כי הם עמדו בקריטריונים לקבלת אזרחות על סמך רצף שנות תושבות חוקית).
למה לא? אם אשיג אזרחות ויש לי מספיק כסף לפרישה מוקדמת, למה שלא יקבלו בזרועות פתוחות? או לפחות לא שלובות?
התכוונתי שזה לא כמו יהודי שעולה לארץ ישראל ומקבל סל קליטה, הכוונה, וכו' וכו'...
תצטרך לדאוג בעצמך ל-101 דברים. לא בשמיים אבל לא בדיוק גן ילדים.
נשמע מעניין, איפה הקאטץ'?
מה הקאטץ'?!
שמדובר על golden visa.... כפי שאמרתי:
אם אתה מדבר על golden visa - אז הכוונה היא לתושבות, לא לאזרחות.
השקעה ביוון תשיג לך תעודת תושב, ולא אזרחות.
תלמד על הויזה הזאת ותבין לבד האם זה שווה או לא.
בכסף הזה, 250 אלף יורו, תוכל לסדר לך כנראה חיים יפים ישר במדינת היעד שתרצה לגור בה. למה להתחיל הליך פעמיים?
אלא אם כן אתה רוצה לגור ביוון... ואז פרקטית תעודת תושב זה יותר ממספיק.
יש לי קרובים באיטליה, לסבא שלי הייתה אזרחות איטלקית, האם עדיף לנסות לקבל באיטליה במקום פורטוגל?
דבר עם שגרירות איטליה במקום איתנו.
בגרמניה ידוע שאזרחות לסבא זה מספיק, אבל יש מספיק מדינות בהם גם אם להוריך יש אזרחות, ואתה בגיר ולא התחלת את התהליך כקטין, אז זה לא מעניין אותם. תברר מה האיטלקים אומרים בעניין.
מאוד מעניין, למי כדאי לפנות לקבלת מידע בנושא?.
בדר"כ משפחה זה בן/בת זוג וילדים.
הורים, אחים וכל אלה זה עניין שונה
הכל תלוי על סמך מה קיבלת את האשרה..
אם לדוגמא אתה מקבל תושבות עקב השקעה, או עקב עבודה / לימודים - כנראה שבשום קונסטלציה הוריך לא יכללו בעסקה.
אם קיבלת מעמד פליט - כנראה שכן ישקלו לתת מעמד לאחים / הורים - אבל אין סיכוי שתקבל מעמד פליט.
לכן, תצטרך לבדוק את זה מול הרשויות במדינת היעד, כל מדינה והחוקים שלה.. יכול להיות שאחרי שתקבל אזרחות תוכל כמו שאלכס אומר עם הזמן להביא הורים, אבל זה לא כעסקת הכל כלול, והם יצטרכו כנראה להגיש בקשת תושבות / אזרחות בעצמם.