• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מהו הדרכון הכדאי ביותר ליוצאי ספרד?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עו"ד שאני שוקל להתחיל את התהליך איתו מחזיר הכל אם לא התקבל אישור מהקהילה (זה אצל כולם ככה) ומחזיר רק שכר הטרחה בלי עלויות מסביב (אגרות וכו') אם התהליך נכשל בגלל רישום פלילי (מה שבטוח לא אמור להדאיג אותי, כי אין לי :) ) אבל הוא טוען שאם התהליך נכשל מכל סיבה אחרת חוץ משני הנ"ל, הכסף לא מוחזר.
מישהו מכיר עו"ד עם רמת אמניות גבוהה שמוכן להתגמש יותר בסיבות להחזר + השארת יותר כסף לסוף?.

אני לא יודע אם יש עורך דין שיתחייב ל100% הצלחה והחזר כסף.
הקריטריונים מאוד נמוכים כדי להוציא אזרחות פורטוגלית.
בהתחלה לא היו בכלל תנאים, אח"כ הוסיפו היעדר רקע פלילי.
הם הבינו שהאזרחות שלהם נהיתה "זולה", והיה מהלך להקשיח עוד את התנאים לקבלה, אבל לבינתיים הם ירדו מזה.

הביקוש לאזרחות עולה לאורך זמן.
לדעתי, ככל שתתחיל יותר מאוחר, ייקח לך יותר זמן עד שתקבל את האזרחות ואולי גם עד אז יקשיחו את התנאים לקבלה.

בחזרה לשאלה המקורית שלך, לדעתי יש גם מסלול של תושבות בפורטוגל וספרד למי שיכול להוכיח שיש לו אמצעים לקיים את עצמו.
אני חושב שזה מיועד לאנשים בגיל פנסיה.

לדעתי, ככל שתתחיל יותר מאוחר, ייקח לך יותר זמן עד שתקבל את האזרחות ואולי גם עד אז יקשיחו את התנאים לקבלה.
זו בדיוק הסיבה שאני בכל זאת התחלתי תהליך עם עו"ד שקיבלתי המלצה עליו ממישהו שאני סומך עליו שהשיג דרכו 2 דרכונים ולא בחרתי לעשות לבד או חצי לבד.
הוא גובה 8200 שזה מחיר סביר, אני פשוט לא רוצה מצב שאני אפספס או אטעה באיזה משהו חשוב וזה יעכב לי את התהליך ופתאום יחליטו להקשיח את התנאים, לא שווה לדעתי את ה3500~ ש"ח הפרש.

בחזרה לשאלה המקורית שלך, לדעתי יש גם מסלול של תושבות בפורטוגל וספרד למי שיכול להוכיח שיש לו אמצעים לקיים את עצמו.
אני חושב שזה מיועד לאנשים בגיל פנסיה.
נשמע מעניין, יכול להיות שזה יתאים להורים שלי, השאלה היא אם תושבות נותנת גם זכויות הכרחיות לאנשים מבוגרים מאוד? הרי בארץ כולם מבוטחים במערכת הציבורית ויש לנו את השב"ו, ביטוח סיעודי של השב"ן, ביטוחים פרטיים וכו'....
מה קורה אם זוג מבוגר מאוד מוכיח שהוא יכול לקיים את עצמו, מהגר לשם ופתאום נהיה חלילה סיעודי? אני מניח שבשביל ביטוח סיעודי שם צריך מן הסתם וותק שלא יהיה להם, ואין לי מושג לגביי שאר שירותי הבריאות...מפחד שזה יכול להגיע למליוני שקלים...
אשמח לעצות.

נערך לאחרונה ב:
זו בדיוק הסיבה שאני בכל זאת התחלתי תהליך עם עו"ד שקיבלתי המלצה עליו ממישהו שאני סומך עליו שהשיג דרכו 2 דרכונים ולא בחרתי לעשות לבד או חצי לבד.
הוא גובה 8200 שזה מחיר סביר, אני פשוט לא רוצה מצב שאני אפספס או אטעה באיזה משהו חשוב וזה יעכב לי את התהליך ופתאום יחליטו להקשיח את התנאים, לא שווה לדעתי את ה3500~ ש"ח הפרש.

נשמע מעניין, יכול להיות שזה יתאים להורים שלי, השאלה היא אם תושבות נותנת גם זכויות הכרחיות לאנשים מבוגרים מאוד? הרי בארץ כולם מבוטחים במערכת הציבורית ויש לנו את השב"ו, ביטוח סיעודי של השב"ן, ביטוחים פרטיים וכו'....
מה קורה אם זוג מבוגר מאוד מוכיח שהוא יכול לקיים את עצמו, מהגר לשם ופתאום נהיה חלילה סיעודי? אני מניח שבשביל ביטוח סיעודי שם צריך מן הסתם וותק שלא יהיה להם, ואין לי מושג לגביי שאר שירותי הבריאות...מפחד שזה יכול להגיע למליוני שקלים...
אשמח לעצות.
זוג מבוגר בלי שפה, מכרים, הכרות עם התרבות המקומית, כנראה לא ישרוד הרבה גם במחלקה סיעודית וגם לפני כן יחווה קשיים רבים. אני לא כותב כך כדי להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אלא כדי להגיד שבהגירה בגיל מבוגר יש קשיים הרבה יותר משמעותיים מאשר הפן הכלכלי.

זוג מבוגר בלי שפה, מכרים, הכרות עם התרבות המקומית, כנראה לא ישרוד הרבה גם במחלקה סיעודית וגם לפני כן יחווה קשיים רבים. אני לא כותב כך כדי להוציא לך את הרוח מהמפרשים, אלא כדי להגיד שבהגירה בגיל מבוגר יש קשיים הרבה יותר משמעותיים מאשר הפן הכלכלי.
אתה צודק, אני יודע שזה בגדר הלא מומלץ בכלל עד הלא אפשרי.

אבל, יכול להיות שאני סתם מגזים (מאוד מאוד מקווה שכן), אבל כל האירועים הבטחוניים האחרונים (שעוד נמשכים אגב, בחלק מהערים המעורבות) גרמו לי מאוד לפחד מעתיד המדינה.
אם אני בורח מפה בגלל שהמדינה תהיה חלילה במצב קטסטרופאלי מבחינה בטחונית, אין סיכוי שאשאיר כאן לבד את ההורים שלי (אני ילד יחיד)...אני באמת מקווה שאני סתם מגזים ואנחנו נעבור גם את הבלאגן הבטחוני הנוכחי, אבל בכל זאת, לא מבין איך אנשים מבוגרים שבקושי יכולים ללכת אמורים לרוץ לממד או חדר מדרגות כשיש כאן מתקפות טילים שרק הולכות ומחמירות?. אמנם אנחנו מהמרכז, אבל בקצב הזה לצערי, לא נראה שיהיה הבדל מהדרום...אני מרגיש שיש כאן הפקרות רצינית מאוד מבחינה בטחונית...ולא מבין איך אנחנו ישנים בעמידה...(עצם העובדה שהדרום סובל כ"כ במשך שנים, רק ממחישה את גודל ההפקרות)

זה סוג של להיות בין הפטיש לסדן, כאן מסוכן ובחו"ל זה בעייתי מאוד בגילם.

אתה צודק, אני יודע שזה בגדר הלא מומלץ בכלל עד הלא אפשרי.

אבל, יכול להיות שאני סתם מגזים (מאוד מאוד מקווה שכן), אבל כל האירועים הבטחוניים האחרונים (שעוד נמשכים אגב, בחלק מהערים המעורבות) גרמו לי מאוד לפחד מעתיד המדינה.
אם אני בורח מפה בגלל שהמדינה תהיה חלילה במצב קטסטרופאלי מבחינה בטחונית, אין סיכוי שאשאיר כאן לבד את ההורים שלי (אני ילד יחיד)...אני באמת מקווה שאני סתם מגזים ואנחנו נעבור גם את הבלאגן הבטחוני הנוכחי, אבל בכל זאת, לא מבין איך אנשים מבוגרים שבקושי יכולים ללכת אמורים לרוץ לממד או חדר מדרגות כשיש כאן מתקפות טילים שרק הולכות ומחמירות?. אמנם אנחנו מהמרכז, אבל בקצב הזה לצערי, לא נראה שיהיה הבדל מהדרום...אני מרגיש שיש כאן הפקרות רצינית מאוד מבחינה בטחונית...ולא מבין איך אנחנו ישנים בעמידה...(עצם העובדה שהדרום סובל כ"כ במשך שנים, רק ממחישה את גודל ההפקרות)

זה סוג של להיות בין הפטיש לסדן, כאן מסוכן ובחו"ל זה בעייתי מאוד בגילם.
החיים בישראל בטוחים מאד ותוחלת החיים גבוהה, אבל אני לא מתווכח עם תחושות. בעיני הגירה בגיל מבוגר היא דבר נורא, אבל פחות נורא מסכנת החיים שאתה מרגיש שעלולה להיות להוריך.

החיים בישראל בטוחים מאד
והאירועים האחרונים? + העובדה שזה רק מחמיר במשך כ20 שנה ונראה שלאף אחד לא אכפת (או אפילו מעוניינים בכך) בנוסף לפוגרומים של ערביי ישראל ואזלת היד החמורה של המשטרה בנושא?.
ובל נשכח את חיזבאללה ואיראן...אנחנו מדינה מאוד מאוד קטנה שמוקפת באויבים, ואם זה לא מספיק, מסתבר (לא מפתיע) שגם ה"דו-קיום" עם ערביי ישראל נפיץ מאוד.

אני אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי את הטיעון שהחיים כאן בטוחים מאוד. בכל הכנות, אני באמת מקווה שתשכנע אותי.

והאירועים האחרונים? + העובדה שזה רק מחמיר במשך כ20 שנה ונראה שלאף אחד לא אכפת (או אפילו מעוניינים בכך) בנוסף לפוגרומים של ערביי ישראל ואזלת היד החמורה של המשטרה בנושא?.
ובל נשכח את חיזבאללה ואיראן...אנחנו מדינה מאוד מאוד קטנה שמוקפת באויבים, ואם זה לא מספיק, מסתבר (לא מפתיע) שגם ה"דו-קיום" עם ערביי ישראל נפיץ מאוד.

אני אשמח מאוד אם תוכל להסביר לי את הטיעון שהחיים כאן בטוחים מאוד. בכל הכנות, אני באמת מקווה שתשכנע אותי.
לדעתי זה רק ילך ויחמיר.
חוסר המשילות והבטחון האישי התחילו לפני המבצע.
מי שגר בדרום נמצא תחת איום מעזה + פשיעה מהמגזר הבדואי.
גם בצפון יש בעיה של פשיעה.
היתה עד לאחרונה אשליה של בטחון במרכז, אבל היא עברה במבצע האחרון.
כמות הנשק במגזר הערבי פשוט מפחידה.
במלחמה אזורית, כשירגישו שהרגע מתאים, זה יכול להיות מופנה אלינו.
זה התחיל לקרות במבצע האחרון.

גם מבחינה דמוגרפית כבר אי אפשר להקים ממשלה בלי החרדים/ הערבים - וזה רק ילך ויחמיר.
זה חלק מרכזי מהסיבה שאין ממשלה בשנים האחרונות (אם החרדים לא איתך - אתה חייב את הערבים).

לדעתי השאלה היא לא רק איזה דרכון אפשר/קל להוציא, אלא לאן כדאי לעבור.
סביר שהמדינות ש"טובות" להגירה יחוו אתגרים דומים מבחינה דמוגרפית בעתיד.

לדעתי זה רק ילך ויחמיר.
אני מאוד מקווה שלא.
איפה המוסד והשב"כ? איפה הממשלה? למה כולם ישנים בעמידה?. מה זה מוותרים ככה על המדינה?

בדקת לגבי מיסוי? מיסוי זה פקטור שיכול להיות קריטי.
צודק, אבל מעבר למיסוי, חשוג לא פחות בגיל מבוגר להבין מה קורה במצב חלילה סיעודי, מה העלויות, מה ההשלכות של הצטרפות לביטוח רלוונטי בגיל זקנה ועוד המון דברים...האם יש בעל מקצוע שיכול לעזור בדברים כאלה? (גם מבחינה של לדעת איזו מדינה הכי כדאית)

חשוג לא פחות בגיל מבוגר
בגיל מבוגר יש עוד הרבה דברים. מעברים בגיל מבוגר הם בעייתיים מאד והרבה מבוגרים לא שורדים אותם בכלל.
אז כל מה שאמרת נכון ואפילו קריטי, אתה לא רוצה שייוצר מצב שההורים שלך נשארים בלי טיפול רפואי או סיעודי אבל גם אם הנקודה הזו פתירה, יש בנוסף את ענייני המיסוי שיש לקחת אותם בחשבון כי בכל מדינה זה שונה.

לישראל יש בעיות, אבל המצב הבטחוני משתפר לאורך העשורים. הילדים וגם הצעירים של היום לא מכירים מלחמות קיום, לא מכירים אינתיפאדה רחבת היקף וגם גל טרור גדול לא היה כאן מזמן.
ישראל גם תמיד היתה מוקפת אויבים ואף אחד לא ניבא לה שרידות לשנים רבות ובכל זאת אנחנו כאן ואויבינו במעגל הראשון נחלשים (אירן היא סיפור לשרשור אחר. בעיני היא לא סכנה קיומית).
לגבי הדו קיום, גם אני מאוכזב מהשבועות האחרונים, אבל אולי צריך מאורע כזה כדי לטפל בבעיה הקשה שהיה נוח לכולם להזניח במשך שנים. אני מציע לך לחפש על מהומות במדינות אחרות, ארה"ב למשל, ותראה שגם בזה אנחנו לא מיוחדים.
שלא תבין לא נכון, מי שחי בישראל היום כמו בעבר, לוקח בחשבון שמצבה הבטחוני פחות טוב משל רוב המדינות המערביות. לצד זה יש כאן מערכת בריאות טובה ובשורה התחתונה תוחלת חיים גבוהה גם יחסית למדינות מערביות.
אין לי ספק שבכל פרמטר תמצא מדינה טובה מאיתנו, אבל שם יהיו בעיות אחרות. אני לא מנסה לשכנע אותך שטוב לך כאן כי אני לא מכיר אותך, וודאי לא מנסה לשכנע אותך לא לעבור למקום אחר, אלא רק לשים דברים קצת בפרופורציות. ישראל בעיני היא לא מקום שכל רגע יתפוצץ ולכן צריך להימלט ממנו בבהלה.
בהצלחה בבחירה שתעשה.

והאירועים האחרונים? + העובדה שזה רק מחמיר במשך כ20 שנה
בהמשך למה שכתב @גרהם
אתה זוכר לפני שנות האלפיים את התקופה שהתפוצצו כאן כמה אוטובוסים מדי שבוע ? מזוודות חבלה, מכוניות תופת, מחבלים מתאבדים וכו׳

אחת הבעיות המרכזיות בישראל בעיניי היא הפער המשמעותי בין האוכלוסיות.
נורא קל להגיד שבישראל מערכת חינוך ובריאות טובה ותוחלת חיים בטופ... אבל זה נכון רק לחלק מהאוכלוסיה.
מבחינת חלק אחר, החוויות שונות לגמרי. תראה לדוגמא כסייפה:
q.jpg

מדינת עולם שלישי.

אני מאוד מקווה שלא.
איפה המוסד והשב"כ? איפה הממשלה? למה כולם ישנים בעמידה?. מה זה מוותרים ככה על המדינה?

תראה את מי שמים בראש הארגונים מבחינת עמדה פוליטית.
מדובר על שמאל/ שמאל קיצוני (לאילו מפלגות הם מצטרפים לאחר השירות?).
זה נכון גם לצבא, משטרה, תקשורת ובית משפט.

אני לא יודע להגיד מתי יהיה הסיבוב הבא/ המכריע.
סביר להניח שהולך להיות עשור מעניין.

לגבי מתי נכון לעזוב לחו"ל.
כפי שראינו בסיבוב האחרון, ברגע האמת, שיכול להגיע בהתראה מאוד קצרה ולא צפויה, נתב"ג יהיה סגור מהר מאוד ויהיה קשה לצאת מהארץ.

כפי שראינו בסיבוב האחרון, ברגע האמת, שיכול להגיע בהתראה מאוד קצרה ולא צפויה, נתב"ג יהיה סגור מהר מאוד ויהיה קשה לצאת מהארץ.
נתבג נסגר? מתי?
לא בסבב האחרון ובטח שלא בקורונה.

תראה את מי שמים בראש הארגונים מבחינת עמדה פוליטית.
מדובר על שמאל/ שמאל קיצוני (לאילו מפלגות הם מצטרפים לאחר השירות?).
זה נכון גם לצבא, משטרה, תקשורת ובית משפט.
אתה מדבר על ראש המוסד המכהן שהנאשם הכתיר ליורשו בעודו בתפקיד? על בני גנץ? שמאל קיצוני?
אתה לא אמיתי

לא מכירים אינתיפאדה רחבת היקף וגם גל טרור גדול לא היה כאן מזמן.
לצערי אני זוכר את מה שהיה כאן בשנות ה2000, הפיגועים באוטובוסים ובמסעדות...כמו כן, כשהייתי בן 3 בערך נפל טיל ליד הבית שלי במלחמת המפרץ כשישנתי. ואני זוכר את ההיסטריה של איטום החדרים ולבישת האב"כ והדרדס שכל כך שנאתי להשים.
אז כן, גם הצעירים זוכרים אירועים לא פשוטים :).

אירן היא סיפור לשרשור אחר. בעיני היא לא סכנה קיומית
איך לא? היא מתזמרת את כל מה שקורה כאן בתכלס

לגבי הדו קיום, גם אני מאוכזב מהשבועות האחרונים, אבל אולי צריך מאורע כזה כדי לטפל בבעיה הקשה שהיה נוח לכולם להזניח במשך שנים. אני מציע לך לחפש על מהומות במדינות אחרות, ארה"ב למשל, ותראה שגם בזה אנחנו לא מיוחדים.
לטפל איך? ואנחנו כן מיוחדים, אם אתה מתכוון למהומות של השחורים בארה"ב למשל, זו לא הקבלה נכונה.
הקבלה נכונה הייתה שארה"ב הייתה מוקפת ב"מדינות של שחורים בלבד" שתמיד ניסו להחריב אותה עם מטחי טילים לכל המדינה ובנוסף אוכלוסיה שחורה שמהווה חלק לא קטן מארה"ב הייתה עושה לינצים בשכניהם. לא נשמע קרוב בכלל למה שקרה שם.

ישראל בעיני היא לא מקום שכל רגע יתפוצץ ולכן צריך להימלט ממנו בבהלה.
אם לא החשש הזה, לא היה לי מניע להגר מכאן במהירות, יש לי נסיבות אישיות שדיי קושרות אותי לארץ בנתיים, לכן זה לא ממש מתאפשר לי. תמיד רציתי לגור בחו"ל בלי קשר.

הטיעונים שלך היסטורית נכונים, אבל איך אתה יודע שאין איזו תוכנית של איראן או מי שזה לא יהיה שכל האויבים שלנו יאחדו כוחות נגדנו ביום הפקודה יחד עם הגיס החמישי מפנים? הייתי רגוע אם הצבא והמשטרה שלנו היו מתפקדים ולא מפציצים בניינים ריקים בעזה או מתעלמים מפרעות של ערביי ישראל בכל הארץ...אבל זה לא המצב, נראה כאילו איזו יד נעלמת מסרסת את כל מנגנוני הבטחון שלנו...איך אפשר להרגיש בטחון ככה?.

אתה זוכר לפני שנות האלפיים את התקופה שהתפוצצו כאן כמה אוטובוסים מדי שבוע ? מזוודות חבלה, מכוניות תופת, מחבלים מתאבדים וכו׳
זוכר טוב מאוד כפי שאמרתי, אבל איזו ערובה יש לנו שזה לא יחזור חס וחלילה בנוסף לטילים שיש להם עכשיו? חמאס איים לאחרונה במחבלים מתאבדים (ידוע שהם אוהבים לדבר הרבה, אבל לאחרונה הם כן מימשו חלק מהאיומים שלהם, נקווה שזה סרק)

ריאלית, לפחות בעשור הקרוב, כנראה שלא אוכל לקום לברוח מכאן מסיבות אישיות...
נשאר לקוות לטוב ולהשיג אזרחות זרה בנתיים לעתיד, למקרה ש'רגע האמת' יגיע עוד הרבה שנים ויהיה אפשר להגר לפניי...

כולי תקווה שלא יהיה שום 'רגע אמת', והמדינה תצמח ותשגשג ואולי אפילו אשנה את דעתי וארצה להשאר כאן...

לא בסבב האחרון ובטח שלא בקורונה.
נראה לי שיסגר אם תהיה כאן חלילה מלחמה אזורית רצינית, לא ירצו לסכן התרסקות של מטוסים ואולי גם ירצו לסכל בריחה המונית של אזרחים מכל מיני סיבות....

נערך לאחרונה ב:
אצלנו במשפחה כל האחים עם אזרחות זרה, וההורים כרגע נשארו בארץ, ולהם אין דרכון.
הם כרגע מספיק צעירים וחזקים, ומסתדרים לבד, אבל אין ספק שבעוד עשור התמונה תשתנה.
אף אחד מהאחים לא מעוניין לחזור לארץ, וכרגע כולנו בודקים אפשרויות ל״איחוד משפחות״, וזה לא פשוט, אבל אפשרי.

אם הייתי במצבך הייתי מתחיל במסע לקראת הדרכון הפורטוגלי לי ולהורים, ויפה שעה אחת קודם.
הגירה בגיל מבוגר זה לא פשוט, מצד שני, יותר קשה להישאר לבד כשהילדים בחו״ל.
עם כל האהבה להורים שלי, אין לי שום כוונה להקריב את העתיד של הילדים שלי, ולחזור לארץ כדי לסעוד אותם.

הגירה בגיל מבוגר זה לא פשוט, מצד שני, יותר קשה להישאר לבד כשהילדים בחו״ל.
ומה קורה כשההורים בני 80 ולאבא יש מחלות רקע כמו סכרת ולחץ דם שמצריכות תרופות ותזונה מיוחדת?
ובגיל הזה, הסיכויים להפוך סיעודי חלילה גדלים, איך אדע איזו מדינה מאפשרת טיפול בהם במקרה כזה בצורה בה הכיס לא יתרושש?.

האם יש בעל מקצוע שיכול לעזור בזה? זה לא נשמע כמו משהו שכדאי להחליט עליו לבד (מדינת יעד להגירה שמתאימה לקשישים שרק עכשיו התאזרחו)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@1337justme
לכל מדינה אפשר למצוא סוכני ביטוח וסוכני הגירה ויועצי הגירה.
יש קבוצות פייסבוק של ״ישראלים ב<מדינה כלשהי>״ וזה מקום טוב להתחיל לבדוק.

בגדול ברוב מדינות אירופה יש מע׳ בריאות מתפקדת סבירה, אז לא הייתי נלחץ מדברים מאוד בנאליים כמו לחץ דם גבוה וסכרת.
תזכור שבמקרה הכי גרוע, תמיד אפשר לחזור לארץ.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
M מהו בעצם ייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
tomchoook מהו שיעור הריבית במסלולי המשכנתה? נדל"ן 2
Plato מהו הגיל והקצאת הנכסים שלך? שוק ההון 15
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
C מהו בעצם אותו ״מרווח המרה״ בהמרת מט״ח בבנק? צרכנות פיננסית 2
O מהו אחוז המס אותו משלמים על אג"ח של ממשלת ארה"ב? מיסים 5
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
R מהו הדיבידנד שמקבלים בקרן ריט? ועוד שאלה... נדל"ן 17
ל מחיר למשתכן 2022 מהו השם העדכני של הפרויקט? נדל"ן 1
R טופס 106, סעיף 42 ניכוי למס הכנסה: (כולל זיכוי פ"ש בסך ...) - מהו זיכוי פ"ש? מיסים 1
FlyingK הלוואה או משכנתא, מהו הגבול? נדל"ן 11
M מהו אחוז המניות שלי בתיק? שוק ההון 30
ס מהו תיק ההשקעות האחד + השקעה בקרקע שוק ההון 2
ח מהו סדר הפעולות הנכון ברכישת דירה בישראל? נדל"ן 20
ח מהו אחוז מימון אידיאלי מבחינת ריביות נדל"ן 6
ב מהו מדד IBOXIG בIBI? שוק ההון 1
L מהו כרטיס האשראי עם עמלות המשיכה הזולות ביותר לאירו בחו"ל? צרכנות פיננסית 11
ח מהו שיעור המס על דיבידנדים שמחלקת טבע? שוק ההון 31
עש לילה מהו תרחיש יום הדין שלכם? שוק ההון 23
A כיצד יודעים מהו ערכה של קרן נאמנות לפני קנייה/מכירה? שוק ההון 3
ל מהו התהליך המחשבתי מאחורי בחירת אפיק השקעה? שוק ההון 18
הסולידית מהו הרכב האישיות שלך (MBTI)? התפתחות אישית 164
א מהו ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
ת מגן מס, הכדאי? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה