לא מכירים אינתיפאדה רחבת היקף וגם גל טרור גדול לא היה כאן מזמן.
לצערי אני זוכר את מה שהיה כאן בשנות ה2000, הפיגועים באוטובוסים ובמסעדות...כמו כן, כשהייתי בן 3 בערך נפל טיל ליד הבית שלי במלחמת המפרץ כשישנתי. ואני זוכר את ההיסטריה של איטום החדרים ולבישת האב"כ והדרדס שכל כך שנאתי להשים.
אז כן, גם הצעירים זוכרים אירועים לא פשוטים

.
אירן היא סיפור לשרשור אחר. בעיני היא לא סכנה קיומית
איך לא? היא מתזמרת את כל מה שקורה כאן בתכלס
לגבי הדו קיום, גם אני מאוכזב מהשבועות האחרונים, אבל אולי צריך מאורע כזה כדי לטפל בבעיה הקשה שהיה נוח לכולם להזניח במשך שנים. אני מציע לך לחפש על מהומות במדינות אחרות, ארה"ב למשל, ותראה שגם בזה אנחנו לא מיוחדים.
לטפל איך? ואנחנו כן מיוחדים, אם אתה מתכוון למהומות של השחורים בארה"ב למשל, זו לא הקבלה נכונה.
הקבלה נכונה הייתה שארה"ב הייתה מוקפת ב"מדינות של שחורים בלבד" שתמיד ניסו להחריב אותה עם מטחי טילים לכל המדינה ובנוסף אוכלוסיה שחורה שמהווה חלק לא קטן מארה"ב הייתה עושה לינצים בשכניהם. לא נשמע קרוב בכלל למה שקרה שם.
ישראל בעיני היא לא מקום שכל רגע יתפוצץ ולכן צריך להימלט ממנו בבהלה.
אם לא החשש הזה, לא היה לי מניע להגר מכאן במהירות, יש לי נסיבות אישיות שדיי קושרות אותי לארץ בנתיים, לכן זה לא ממש מתאפשר לי. תמיד רציתי לגור בחו"ל בלי קשר.
הטיעונים שלך היסטורית נכונים, אבל איך אתה יודע שאין איזו תוכנית של איראן או מי שזה לא יהיה שכל האויבים שלנו יאחדו כוחות נגדנו ביום הפקודה יחד עם הגיס החמישי מפנים? הייתי רגוע אם הצבא והמשטרה שלנו היו מתפקדים ולא מפציצים בניינים ריקים בעזה או מתעלמים מפרעות של ערביי ישראל בכל הארץ...אבל זה לא המצב, נראה כאילו איזו יד נעלמת מסרסת את כל מנגנוני הבטחון שלנו...איך אפשר להרגיש בטחון ככה?.
אתה זוכר לפני שנות האלפיים את התקופה שהתפוצצו כאן כמה אוטובוסים מדי שבוע ? מזוודות חבלה, מכוניות תופת, מחבלים מתאבדים וכו׳
זוכר טוב מאוד כפי שאמרתי, אבל איזו ערובה יש לנו שזה לא יחזור חס וחלילה בנוסף לטילים שיש להם עכשיו? חמאס איים לאחרונה במחבלים מתאבדים (ידוע שהם אוהבים לדבר הרבה, אבל לאחרונה הם כן מימשו חלק מהאיומים שלהם, נקווה שזה סרק)
כפי שראינו בסיבוב האחרון, ברגע האמת, שיכול להגיע בהתראה מאוד קצרה ולא צפויה, נתב"ג יהיה סגור מהר מאוד ויהיה קשה לצאת מהארץ.
ריאלית, לפחות בעשור הקרוב, כנראה שלא אוכל לקום לברוח מכאן מסיבות אישיות...
נשאר לקוות לטוב ולהשיג אזרחות זרה בנתיים לעתיד, למקרה ש'רגע האמת' יגיע עוד הרבה שנים ויהיה אפשר להגר לפניי...
כולי תקווה שלא יהיה שום 'רגע אמת', והמדינה תצמח ותשגשג ואולי אפילו אשנה את דעתי וארצה להשאר כאן...
לא בסבב האחרון ובטח שלא בקורונה.
נראה לי שיסגר אם תהיה כאן חלילה מלחמה אזורית רצינית, לא ירצו לסכן התרסקות של מטוסים ואולי גם ירצו לסכל בריחה המונית של אזרחים מכל מיני סיבות....