• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מהו הדרכון הכדאי ביותר ליוצאי ספרד?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עריכה: האם אתה אישית שיחדת את נציגי הקהילה, או שאתה פשוט משער שהם לוקחים שוחד?
לא שיחדתי ואין לי צורך בכך.
לא אמרתי שהם לוקחים שוחד אלא, שיש מנגון תשלום "מעורפל".
ציטוט מתוך מקור רישמי של הקהילה היהודית בפורטו, שמוסמכת להנפיק אישור:
התרומות לקהילה תשמשנה לתחזוקת המבנה הגדול של בית הכנסת כדורי –מקור חיים, ולתמיכה בחיים ובתרבות היהודיים בעיר אופורטו. הקהילה נותנת צדקה באמצעות רשת אדירה של ארגונים יהודיים בארצות רבות

לפי דעתי הצנועה, שאף אחד לא חייב לקבל אותה, שקיפות היא חלק בלתי נפרד מחברה הוגנת.
עצם זה שהם אפילו לא נוקטים בסטנדרטים של תעריף פר עבודה, כבר מעלה חשש.

וכן, מההכרות שלי עם עולם העסקנות היהודי (לא הפורטוגלי באופן ספציפי או בכלל), ובפרט בדברים הקשורים לרבנים, רבנויות וכיו"ב, לא הכל טהור שם...

לא אמרתי שהם לוקחים שוחד אלא, שיש מנגון תשלום "מעורפל".
כתבת "בקשיש". בקשיש זה שוחד.
וכן, מההכרות שלי עם עולם העסקנות היהודי (לא הפורטוגלי באופן ספציפי או בכלל), ובפרט בדברים הקשורים לרבנים, רבנויות וכיו"ב, לא הכל טהור שם...
אז אתה סתם מטיח האשמות באנשים שמעולם לא פגשת על בסיס יהדותם. זו ההגדרה של אמירה אנטישמית
צם זה שהם אפילו לא נוקטים בסטנדרטים של תעריף פר עבודה, כבר מעלה חשש.
ה"חשש" מאפשר לך להוציא את דיבתם רעה, אני מבינה.
.

בקשיש זה שוחד.
גם מתנה, תרומה, נדבה.. [¤]
אם המדינה מאצילה את מכוני הרישוי כדי להעביר את הרכב טסט, והשירות הזה כרוך בעמלה. זה גם נקרא שוחד?
לא.
אל תשווה.
ההבדל הוא באוייקטיביות המבחן:
בהקשר של רכבים וטסט - ההגדרות והנהלים ידועים לכל, והמבחן הוא בשאיפה להיות אובייקטיבי.
בקביעת אדם לזיקה לקהילה מסוימת - המבחן לא אובייקטיבי בכלל.

אבל בשביל לקבל תשובות אתה גם צריך לעבור הליכים שלא כל אחד מצליח\יכול, לא?
אתה צודק,
אבל יכול להיות שתמצא דרך להתחיל את התהליך ותקבל תושבות מהר יותר מאשר לחכות לדרכון... זה באמת תלוי במקרה הספציפי.
אני מניח (ואולי רוצה להאמין) שבעידן האינטנרט הרבה יותר פשוט למצוא את מה שצריך לדעת לא ככה?
למצוא מידע זה לא הבעיה, אבל להתאים לדרישות לפעמים כן.
נניח ומדינה מסוימת דורשת ממך להראות שאתה יכול לתחזק את עצמך פיננסית, ובעל מקום לגור בו בבעלותך או בשכירות חוזה יד ראשונה, ואתה לא מצליח למצוא דירה בזמן קצר, והחלון שלך נסגר ואתה עומד בפני סירוב כי לא עמדת בתנאים.. בגלל זה חשוב לבדוק קודם כל את הדרישות.

יש לי קרובים באיטליה, לסבא שלי הייתה אזרחות איטלקית, האם עדיף לנסות לקבל באיטליה במקום פורטוגל?
מנסיון זה אפשרי או לפחות היה בעבר.
הבירוקרטיה האיטלקית היא איטית.
יתכן שיצריך אם סבך בחיים להוציא לו אזרחות ואח"כ לבנו/בתו ואז לך.
כדאי להעזר גם בעו"ד.
מה שכן הם קצת הרעו את התנאים לקבלת דרכון לגבי בן זוג בשנים האחרונות ממה ששמעתי.

יש לי קרובים באיטליה, לסבא שלי הייתה אזרחות איטלקית, האם עדיף לנסות לקבל באיטליה במקום פורטוגל?
אני לא חושב שזה משנה, כל עוד האיחוד קיים. אני אישית הייתי מוציא הכל, כי למה לא?! זה לא ביג דיל להיות עם כמה אזרחויות. יש לך כל תמריץ לעשות את זה, אם אתה אכן זכאי. אני חושב שמי שלא מוציא כל אזרחות שהוא יכול דרך שורשים, מטומטם.
מאוד מעניין, למי כדאי לפנות לקבלת מידע בנושא?
זה תלוי-מדינה. אני מניח שהם יוכלו להוציא אזרחויות גם דרך שורשים, אלא אם יש תקרת גיל. תתחיל לחפש ולהצטרף לקבוצות פייסבוק רלוונטיות. לפעמים יש שם עורכי דין ישראלים-לשעבר שמתעסקים בדברים האלה ויוכלו לתת לך שירות בעברית.

אנחנו בפורום שמטרתו העיקרית היא פרישה מוקדמת ואני לא יכול שלא לתהות בדבר הבא:

אני בדיוק נמצא בשלב בו אני רוצה להעביר את החלק הסולידי בתיק שלי מפק"מ לקרנות אגחיות.
האם עליי להתחשב באפשרות של מעבר לאחת ממדינות אירופה בעוד כמה שנים? בנתיים אני כאן, אז מניח שאקנה קרנות אג"ח ממשלתי (כללי וקצרות), האם אני עושה טעות וכדאי לי כבר מעכשיו לקנות בחלק מהסכום גם קרנות זרות של אג"ח?.

או שאולי כדאי להקטין את החשיפה לאג"ח ממשלתי כללי בגלל צפי להגירה אפשרית בעתיד? (אאלץ למכור ולקנות אג"ח שיתאים למדינה אליה אאגר ואני עלול לספוג הפסד לא קטן בממשלתי כללי במהלך כזה)

מדובר בסכום לא קטן, ואני גם תוהה לגביי סיכון מט"ח כל עוד אני גר כאן, וכאמור, אני לא יודע כמה זמן יקח לי לממש את תוכנית ההגירה שלי.

נערך לאחרונה ב:
אנחנו בפורום שמטרתו העיקרית היא פרישה מוקדמת ואני לא יכול שלא לתהות בדבר הבא:

אני בדיוק נמצא בשלב בו אני רוצה להעביר את החלק הסולידי בתיק שלי מפק"מ לקרנות אגחיות.
האם עליי להתחשב באפשרות של מעבר לאחת ממדינות אירופה בעוד כמה שנים? בנתיים אני כאן, אז מניח שאקנה קרנות אג"ח ממשלתי (כללי וקצרות), האם אני עושה טעות וכדאי לי כבר מעכשיו לקנות בחלק מהסכום גם קרנות זרות של אג"ח?.

מדובר בסכום לא קטן, ואני גם תוהה לגביי סיכון מט"ח כל עוד אני גר כאן, וכאמור, אני לא יודע כמה זמן יקח לי לממש את תוכנית ההגירה שלי.
אם אתה צופה שסכום כסף יידרש לך למחיה באירופה, אין שום הגיון להחזיק אותו באג"ח שקלי.

אם אתה צופה שסכום כסף יידרש לך למחיה באירופה, אין שום הגיון להחזיק אותו באג"ח שקלי.
הבעיה שאני לא יודע מתיי זה יקרה...יכול להיות עוד כמה שנים ויכול להיות גם מעבר לכך....
האם הפתרון הנכון הוא להחזיק יותר קרנות של אגח"ים קצרים ישראליים מאשר אג"ח כללי ולקנות גם קרן אג"חית זרה?

הבעיה שאני לא יודע מתיי זה יקרה...יכול להיות עוד כמה שנים ויכול להיות גם מעבר לכך....
למה זה משנה?
אם את שנות הפרישה תעביר במדינה בה ההוצאות ביורו, אז לשם צריך להיות מכוון החיסכון.
מצד שני, אם אתה צעיר, לך תדע אן בכלל יהיה יורו עד שתפרוש.

למה זה משנה?
אם את שנות הפרישה תעביר במדינה בה ההוצאות ביורו, אז לשם צריך להיות מכוון החיסכון.
מצד שני, אם אתה צעיר, לך תדע אן בכלל יהיה יורו עד שתפרוש.
אני כבר בסוג של פרישה מוקדמת ואני צעיר (33) בגלל זה התהייה

אני כבר בסוג של פרישה מוקדמת ואני צעיר (33) בגלל זה התהייה
אם אתה צופה שתהגר בעשרים שנה הקרובות למשל, אז את צריך חסכון ביורו שיספיק ל 30 שנה בערך.
ואם אתה רוצה לשמור על יחס מניות- אגח, אז פשוט תחלק את החלק הסולידי לפי יחס התקופות הצפוי בישראל ואירופה.

אני עשיתי דרכון פורטוגלי לכל המשפחה שלי.
לאבא שלי עשיתי דרכון דרך המוצא העיראקי שלו, ואני יודע גם על תימנים שהצליחו להוציא דרכון(לא בדיוק מגורשי ספרד).
את כל ההתנהלות מול הקהילה עשיתי בעצמי, מה שחסך לי לא מעט כסף.
שילמתי 250 אירו אגרה לממשלה ועוד 250 אירו אגרה לקהילה היהודית, סך הכל עלה לי כל דרכון כ4500 שקל, כולל אגרות ועלות נוטריון.
ההליך היה סך הכל מאוד פשוט, ברמה כזאת שאפילו אהבל כמוני הצליח לעשות אותו. יש באינטרנט מדריכים מצויינים איך להוציא באופן עצמאי, זה באמת לא סיפור יותר מדי קשה.
ההתלבטות בין דרכון פורטוגלי/ספרדי/איטלקי נראת לי די דבילית, זה באמת זניח לחלוטין והזכויות שאתה מקבל מכל דרכון הן זהות.

אני ממליץ לכל ישראלי להוציא דרכון זר. גם אם לא מתכוונים להגר כרגע, זה לא רע שיש דרכון ששוכב לו במגירה למקרה ש....
יש פה לא מעט אשכנזים שיכולים להוציא דרכון פולני/גרמני/רומני, ורוב הספרדים זכאים לדרכון פורטוגלי.
אני יכול לומר שכשהתחלתי את התהליך של הוצאת הדרכונים, גם ההורים שלי וגם האחים שלי הגיבו די באדישות לעניין. היום הם מסתכלים על זה בעין הרבה, הרבה יותר חיובית.
גם אם לא אשתמש בדרכון הזה לעולם, אלה ה4500 שקל היותר טובים שהוצאתי.

נערך לאחרונה ב:
אני ממליץ לכל ישראלי להוציא דרכון זר. גם אם לא מתכוונים להגר כרגע, זה לא רע שיש דרכון ששוכב לו במגירה למקרה ש....
+1

• אהבתי
Reactions: HHH
אני ממליץ לכל ישראלי להוציא דרכון זר. גם אם לא מתכוונים להגר כרגע, זה לא רע שיש דרכון ששוכב לו במגירה למקרה ש.
+1
רק כוכבית - שימוש נפוץ בדרכון הוא לצרכי לימודים ובמקרה כזה כדאי לבדוק מראש מה ההשלכות. קיימים מקרים בהם בעל דרכון יצטרך לעמוד בתנאי קבלה קשוחים יותר מאשר זר.

אני דווקא חולק על זה. אני חושב שהשיקולים צריכים להיות מטעמי השקעות נטו. ולצורך המחיה שציינת - להחזיק עד משהו כמו 20-30 אלף שקל לאדם באג״ח יורו (לא יודע מה מצבו המשפחתי של פותח השרשור).
דרך אגב, יש כמה וכמה מדינות מחוץ ליורוזון שאפשר לחיות בהן והן גם באיחוד. להרבה מהן יש גם כלכלות חזקות, כמו דנמרק ושוודיה.
לדעתי הלא-מקצועית, עדיף להחזיק אג״ח שקלי מאשר ביורו.

אני דווקא חולק על זה. אני חושב שהשיקולים צריכים להיות מטעמי השקעות נטו. ולצורך המחיה שציינת - להחזיק עד משהו כמו 20-30 אלף שקל לאדם באג״ח יורו (לא יודע מה מצבו המשפחתי של פותח השרשור).
דרך אגב, יש כמה וכמה מדינות מחוץ ליורוזון שאפשר לחיות בהן והן גם באיחוד. להרבה מהן יש גם כלכלות חזקות, כמו דנמרק ושוודיה.
לדעתי הלא-מקצועית, עדיף להחזיק אג״ח שקלי מאשר ביורו.
אני לא נגד הימורי מטבע, אבל שאלו כאן על החלק הסולידי. אגח שקלי למי שחי בנורבגיה אינו סולידי כפי שאגח תאילנדי לישראלי אינו סולידי, אבל כמובן שניהם לגיטימיים לגמרי כהשקעה.

אני לא נגד הימורי מטבע
אחזקת שקלים ישראליים היא לא הימור, בעיני. השקל הוא לא ״מטבע רך״ כמו בהט תאילנדי. אם תעקוב קצת אחרי נתונים של העשור האחרון, השקל דווקא נמצא איפשהו בטופ העולמי יחד עם הפרנק השוויצי וה-וון הדרום-קוריאני. דווקא הדבר הסולידי באמת לעשות, אם כבר, זה להחזיק סל מטבעות. ולא רק את של איפה אתה גר.

ועבור המהגר, 30 א״ש אם הוא יחיד ו-20 א״ש לראש אם הוא משפחה - במטבע המקומי, כמובן. בשביל שיהיה כסף להוצאות בחצי שנה הראשונה.

אחזקת שקלים ישראליים היא לא הימור, בעיני. השקל הוא לא ״מטבע רך״ כמו בהט תאילנדי. אם תעקוב קצת אחרי נתונים של העשור האחרון, השקל דווקא נמצא איפשהו בטופ העולמי יחד עם הפרנק השוויצי וה-וון הדרום-קוריאני. דווקא הדבר הסולידי באמת לעשות, אם כבר, זה להחזיק סל מטבעות. ולא רק את של איפה אתה גר.

ועבור המהגר, 30 א״ש אם הוא יחיד ו-20 א״ש לראש אם הוא משפחה - במטבע המקומי, כמובן. בשביל שיהיה כסף להוצאות בחצי שנה הראשונה.
השוק קובע את המחיר. רבים בישראל חשבו כמוך והשקיעו בדולר (מטבע אמין לא פחות מהשקל) והפסידו בפרק זמן קצר המון כסף. בכל מקרה, הריבית על השקל אפסית. למה שהולנדי ירצה להשקיע בו?
לגבי השקעה בסל מטבעות, זה מעט מרחיב את הדיון לגבי איפה כדאי להשקיע את החלק הסולידי. לסל מטבעות יש יתרונות אבל יש בו גם סיכון כי השקל עשוי להתחזק מול כל הסל.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השוק קובע את המחיר. רבים בישראל חשבו כמוך והשקיעו בדולר (מטבע אמין לא פחות מהשקל) והפסידו בפרק זמן קצר המון כסף. בכל מקרה, הריבית על השקל אפסית. למה שהולנדי ירצה להשקיע בו?
אנשים שהחזיקו בתקופות שבין שנות התשעים לשנות האלפיים את השקל הפסידו המון ביחס לדולר וליורו שהיה אז חדש. אבל מי שהחזיק בתקופות שבין שנות האלפיים עד היום בשקל, הרוויח. השער אז היה משהו כמו 3 לדולר. אפילו לא 3.20, כמו היום - אחרי כל ההתחזקויות של השקל.

להולנדי יש הרבה סיבות לגוון לשקל, דווקא. העתיד של היורו מאוד לא ברור. אני חושב שהדולר (האמריקאי) והיורו הם בין המטבעות הכי גרועים שיש היום, בעולם המפותח.
גם אם אותו הולנדי כן חושב שהיורוזון יתחזק, אז בהחלט יש מקום לקחת את המטבע החזק שלך ממדינה מפותחת ולרכוש נכסים בזול במדינות שהמטבע שלהן בקשיים. אלפבי״ת של גיוון.
לגבי השקעה בסל מטבעות, זה מעט מרחיב את הדיון לגבי איפה כדאי להשקיע את החלק הסולידי. לסל מטבעות יש יתרונות אבל יש בו גם סיכון כי השקל עשוי להתחזק מול כל הסל.
הנקודה שלי בסך הכל היתה שלדעתי יש סכום מינימלי שבתור מהגר ראוי להביא איתך למקום החדש. ושזה לא בהכרח קשור לחלק הסולידי בתיק.
וכמו שהשקל יכול להתחזק מול הסל, הוא גם עלול להיחלש מול כל הסל. בגלל זה אנחנו מגוונים - אני פשוט חושב שלא צריך לעצור את הגיוון רק במניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
M מהו בעצם ייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
tomchoook מהו שיעור הריבית במסלולי המשכנתה? נדל"ן 2
Plato מהו הגיל והקצאת הנכסים שלך? שוק ההון 15
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
C מהו בעצם אותו ״מרווח המרה״ בהמרת מט״ח בבנק? צרכנות פיננסית 2
O מהו אחוז המס אותו משלמים על אג"ח של ממשלת ארה"ב? מיסים 5
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
R מהו הדיבידנד שמקבלים בקרן ריט? ועוד שאלה... נדל"ן 17
ל מחיר למשתכן 2022 מהו השם העדכני של הפרויקט? נדל"ן 1
R טופס 106, סעיף 42 ניכוי למס הכנסה: (כולל זיכוי פ"ש בסך ...) - מהו זיכוי פ"ש? מיסים 1
FlyingK הלוואה או משכנתא, מהו הגבול? נדל"ן 11
M מהו אחוז המניות שלי בתיק? שוק ההון 30
ס מהו תיק ההשקעות האחד + השקעה בקרקע שוק ההון 2
ח מהו סדר הפעולות הנכון ברכישת דירה בישראל? נדל"ן 20
ח מהו אחוז מימון אידיאלי מבחינת ריביות נדל"ן 6
ב מהו מדד IBOXIG בIBI? שוק ההון 1
L מהו כרטיס האשראי עם עמלות המשיכה הזולות ביותר לאירו בחו"ל? צרכנות פיננסית 11
ח מהו שיעור המס על דיבידנדים שמחלקת טבע? שוק ההון 31
עש לילה מהו תרחיש יום הדין שלכם? שוק ההון 23
A כיצד יודעים מהו ערכה של קרן נאמנות לפני קנייה/מכירה? שוק ההון 3
ל מהו התהליך המחשבתי מאחורי בחירת אפיק השקעה? שוק ההון 18
הסולידית מהו הרכב האישיות שלך (MBTI)? התפתחות אישית 164
א מהו ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
ת מגן מס, הכדאי? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה