גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,429
סטינו לגמרי מהדיון.אנשים שהחזיקו בתקופות שבין שנות התשעים לשנות האלפיים את השקל הפסידו המון ביחס לדולר וליורו שהיה אז חדש. אבל מי שהחזיק בתקופות שבין שנות האלפיים עד היום בשקל, הרוויח. השער אז היה משהו כמו 3 לדולר. אפילו לא 3.20, כמו היום - אחרי כל ההתחזקויות של השקל.
להולנדי יש הרבה סיבות לגוון לשקל, דווקא. העתיד של היורו מאוד לא ברור. אני חושב שהדולר (האמריקאי) והיורו הם בין המטבעות הכי גרועים שיש היום, בעולם המפותח.
גם אם אותו הולנדי כן חושב שהיורוזון יתחזק, אז בהחלט יש מקום לקחת את המטבע החזק שלך ממדינה מפותחת ולרכוש נכסים בזול במדינות שהמטבע שלהן בקשיים. אלפבי״ת של גיוון.
הנקודה שלי בסך הכל היתה שלדעתי יש סכום מינימלי שבתור מהגר ראוי להביא איתך למקום החדש. ושזה לא בהכרח קשור לחלק הסולידי בתיק.
וכמו שהשקל יכול להתחזק מול הסל, הוא גם עלול להיחלש מול כל הסל. בגלל זה אנחנו מגוונים - אני פשוט חושב שלא צריך לעצור את הגיוון רק במניות.
השאלה לא היתה האם כדאי בחלק הסולידי שיהיה גיוון מטבעי, אלא אם כדאי למי שרוצה חלק חסר סיכון ומתכנן להגר להשקיע את החלק חסר הסיכון במדינה זעירה או במטבע בו יהיו לו הוצאות.
קשה לי להאמין שיש זרים רבים ששמים את כל הונם המיועד להשקעה לא מסוכנת בשקל שלאורך השנים יש לו תנודתיות של עשרות אחוזים מול המטבעות העיקריים והריבית עליו אפסית. והם צודקים.
לגבי הנושא שאתה העלית, תלוי עד כמה מוכנים להסתכן בחלק הלא מסוכן של התיק.