• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מהו הדרכון הכדאי ביותר ליוצאי ספרד?

• פותח הנושא פותח הנושא 1337justme
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אנשים שהחזיקו בתקופות שבין שנות התשעים לשנות האלפיים את השקל הפסידו המון ביחס לדולר וליורו שהיה אז חדש. אבל מי שהחזיק בתקופות שבין שנות האלפיים עד היום בשקל, הרוויח. השער אז היה משהו כמו 3 לדולר. אפילו לא 3.20, כמו היום - אחרי כל ההתחזקויות של השקל.

להולנדי יש הרבה סיבות לגוון לשקל, דווקא. העתיד של היורו מאוד לא ברור. אני חושב שהדולר (האמריקאי) והיורו הם בין המטבעות הכי גרועים שיש היום, בעולם המפותח.
גם אם אותו הולנדי כן חושב שהיורוזון יתחזק, אז בהחלט יש מקום לקחת את המטבע החזק שלך ממדינה מפותחת ולרכוש נכסים בזול במדינות שהמטבע שלהן בקשיים. אלפבי״ת של גיוון.

הנקודה שלי בסך הכל היתה שלדעתי יש סכום מינימלי שבתור מהגר ראוי להביא איתך למקום החדש. ושזה לא בהכרח קשור לחלק הסולידי בתיק.
וכמו שהשקל יכול להתחזק מול הסל, הוא גם עלול להיחלש מול כל הסל. בגלל זה אנחנו מגוונים - אני פשוט חושב שלא צריך לעצור את הגיוון רק במניות.
סטינו לגמרי מהדיון.
השאלה לא היתה האם כדאי בחלק הסולידי שיהיה גיוון מטבעי, אלא אם כדאי למי שרוצה חלק חסר סיכון ומתכנן להגר להשקיע את החלק חסר הסיכון במדינה זעירה או במטבע בו יהיו לו הוצאות.
קשה לי להאמין שיש זרים רבים ששמים את כל הונם המיועד להשקעה לא מסוכנת בשקל שלאורך השנים יש לו תנודתיות של עשרות אחוזים מול המטבעות העיקריים והריבית עליו אפסית. והם צודקים.
לגבי הנושא שאתה העלית, תלוי עד כמה מוכנים להסתכן בחלק הלא מסוכן של התיק.

להחזיק עד משהו כמו 20-30 אלף שקל לאדם באג״ח יורו (לא יודע מה מצבו המשפחתי של פותח השרשור).
לדעתי הלא-מקצועית, עדיף להחזיק אג״ח שקלי מאשר ביורו.
השאלה לא היתה האם כדאי בחלק הסולידי שיהיה גיוון מטבעי, אלא אם כדאי למי שרוצה חלק חסר סיכון ומתכנן להגר להשקיע את החלק חסר הסיכון במדינה זעירה או במטבע בו יהיו לו הוצאות.
קשה לי להאמין שיש זרים רבים ששמים את כל הונם המיועד להשקעה לא מסוכנת בשקל שלאורך השנים יש לו תנודתיות של עשרות אחוזים מול המטבעות העיקריים והריבית עליו אפסית. והם צודקים.
לגבי הנושא שאתה העלית, תלוי עד כמה מוכנים להסתכן בחלק הלא מסוכן של התיק.

בתכלס, בגלל אי הבהירות של מתיי, לאן ואיך אהגר, אני מעדיף שהחלק הסולידי יהיה בשקל, או לפחות רובו. נוטה להסכים עם @AlexNOSAM, אבל קצת קשה לי להבין מה יעזור סכום לחצי שנה אם נניח שאר החלק הסולידי קורס?.

זה מרגיש לי קצת בעייתי לקנות במאות אלפי שקלים אג"ח ביורו כשאני עדיין חיי כאן.
מצד שני, יש לי חשש שבאמת המדינה מתפוררת (מאוד מאוד מקווה שאני טועה) ושעלולה להיות השפעה שלילית מאוד על השקל ועל האג"ח הממשלתי שלנו, לכן, גם מפחיד אותי להשקיע הרבה באג"ח ממשלתי שלנו.
כמובן שאם חלילה התרחיש הזה יתממש, כנראה שזו תהיה הדאגה אחרונה שלי, אבל בכל זאת, זו לא סיבה להתעלם מהשיקולים הנ"ל.

שקלתי לעלות סיכון במניות כדי שיהיה לי פחות התעסקות והימורי אג"ח בגלל כל הנ"ל, אבל, כמובן, זו נראית לי סיבה לא נכונה.

מה אתם אומרים?

בתכלס, בגלל אי הבהירות של מתיי, לאן ואיך אהגר...
... זה מרגיש לי קצת בעייתי לקנות במאות אלפי שקלים אג"ח ביורו כשאני עדיין חיי כאן.
לא שאני חלילה מזלזל, אבל כבר מהפוסט הראשון חשדתי שזה המצב. :)
כמו שבאמריקה יש המון אנשים שמאיימים שיעברו לקנדה, בגלל תוצאות בחירות או מדיניות שנויה-במחלוקת של ממשל זה או אחר - ובסוף לא קורה כלום. כן הייתי ממליץ עדיין להוציא את כל האזרחויות שאתה יכול. זה יכול לשרת לטובה את הצאצאים שלך, אם לא אותך.
מצד שני, יש לי חשש שבאמת המדינה מתפוררת (מאוד מאוד מקווה שאני טועה) ושעלולה להיות השפעה שלילית מאוד על השקל ועל האג"ח הממשלתי שלנו, לכן, גם מפחיד אותי להשקיע הרבה באג"ח ממשלתי שלנו.
לדעתי, המדינה מתפוררת כבר הרבה זמן. מאז שנות השבעים, ליתר דיוק - מבחינה דמוגרפית. אני חושב שהמצב עם חמאס יעבור ואנשים תוך שנתיים ישכחו את הכל. הרבה יותר מדאיג מה יהיה הרכב האוכלוסיה כאן, עוד 20, 30, 40 שנה. פחות מ-50% משנתון 2002 התגייסו לצבא - זה אותם ילדים שלפני 12 שנה אמרו ש-״חצי מהילדים בכיתה א׳ - חרדים וערבים״.
התיאוריה שלי היא לא שתהיה כאן קריסה בכלל, אלא הידרדרות איטית ומורטת עצבים. ובסוף ישראל תיראה יותר כמו לבנון או סוריה - עם הרבה עדות וקבוצות דתיות שלפעמים נלחמות אחת בשניה.

בלי קשר לכל הנאמר, אם אתה חושב שאג״ח יורו זה השקעה טובה, תמיד אפשר לקחת פוזיציה.

בתכלס, בגלל אי הבהירות של מתיי, לאן ואיך אהגר, אני מעדיף שהחלק הסולידי יהיה בשקל, או לפחות רובו. נוטה להסכים עם @AlexNOSAM, אבל קצת קשה לי להבין מה יעזור סכום לחצי שנה אם נניח שאר החלק הסולידי קורס?.

זה מרגיש לי קצת בעייתי לקנות במאות אלפי שקלים אג"ח ביורו כשאני עדיין חיי כאן.
כמובן שאם חלילה התרחיש הזה יתממש, כנראה שזו תהיה הדאגה אחרונה שלי, אבל בכל זאת, זו לא סיבה להתעלם מהשיקולים הנ"ל.

שקלתי לעלות סיכון במניות כדי שיהיה לי פחות התעסקות והימורי אג"ח בגלל כל הנ"ל, אבל, כמובן, זו נראית לי סיבה לא נכונה.

מה אתם אומרים?
אני לא מתכוון להגר ובכל זאת רוב החלק הסולידי באג"ח דולרי. בעיני יש כאן סיכון מט"ח שלדעתי כדאי לקחת.

לא שאני חלילה מזלזל, אבל כבר מהפוסט הראשון חשדתי שזה המצב. :)
אני יודע שאני אהגר מכאן בוודאות, רק לא יודע לאן ומתיי, כי יש לי התחייבויות בחיים האישיים.

ובסוף לא קורה כלום. כן הייתי ממליץ עדיין להוציא את כל האזרחויות שאתה יכול. זה יכול לשרת לטובה את הצאצאים שלך, אם לא אותך.
אני כבר עכשיו התחלתי לעבוד על פורטוגלי
בלי קשר לכל הנאמר, אם אתה חושב שאג״ח יורו זה השקעה טובה, תמיד אפשר לקחת פוזיציה.
אני לא מתסכל על החלק הסולידי בתור משהו שאמור לשאת תשואה, אני הולך לפי שיטת prime harvesting בה החלק הזה משתמש למחיה, אני כן מאמין שהחלק הזה צריך להיות במטבע בו חיים.

אני חושב שאולי יש מקום לגוון קצת ולקנות משהו כמו AGGG, כדי לפזר גם את החלק האג"חי, במיוחד בגלל שאני אהגר בעתיד.

באג"ח דולרי.
באיזה אג"ח?

נערך לאחרונה ב:
אם אפשר לצרף שאלת ביניים:

יש לי זכאות עקרונית לדרכון צרפתית מכח אזרחותה הצרפתית של אמי (ילידת אלג'יר).
אני רשום בספר המשפחה.
עם זאת, אמי, סביר להניח, לא חידשה דרכון ולא נגעה בנושא האזרות מעבר לרישום בספר המשפחה.
בנוסף, יש לי זכאות לאזרחות פורטוגלית ובמשפחה המורחבת לא מעט כבר סיימו את התהליך והתאזרחו.

האם ישנה עדיפות לפעול במישור הדרכון הצרפתי? האם עקב הקשר הממשי לצרפת (להבדיל מהקשר לפורטוגל שמתבטא בשם משפחה "מתאים" בלבד) המישור הזה יעלה פחות וייקח פחות זמן?
אני נוטה להיעזר בשירותי עורך דין ב2 המקרים.

האם בגדול יש סיכון בניסיון לבצע את ההליך בעצמי מול השגרירות הצרפתית?

לפי מה אתה יודע אם יש לך זכאות עקרונית?

בכל מקרה, אתה כבר לא ילד, ולכן תצטרך לבדוק את העניין הזה מול הצרפתים.
שים לב:
מאז חקיקת החוק הצרפתי מס’ 2011-672 מתאריך 16 ביוני 2011, שנכנס לתוקף ב-1 בינואר 2012, כל המועמדים לקבלת אזרחות צרפתית חייבים להוכיח שליטה מספקת בשפה הצרפתית.
רמה השליטה הלשונית הנדרשת היא B1 כהגדרתה ב"מדד האירופי להערכת שפות" (CEFR) בקטגוריות "הקשבה, השתתפות בשיחה" ו"התבטאות רציפה בעל פה". יש להוכיח עמידה ברמה זו באמצעות הצגת תעודה – המוענקת על ידי רשות צרפתית

אם אפשר לצרף שאלת ביניים:

אני רשום בספר המשפחה.
עם זאת, אמי, סביר להניח, לא חידשה דרכון ולא נגעה בנושא האזרות מעבר לרישום בספר המשפחה.
בנוסף, יש לי זכאות לאזרחות פורטוגלית ובמשפחה המורחבת לא מעט כבר סיימו את התהליך והתאזרחו.

האם ישנה עדיפות לפעול במישור הדרכון הצרפתי? האם עקב הקשר הממשי לצרפת (להבדיל מהקשר לפורטוגל שמתבטא בשם משפחה "מתאים" בלבד) המישור הזה יעלה פחות וייקח פחות זמן?
אני נוטה להיעזר בשירותי עורך דין ב2 המקרים.

האם בגדול יש סיכון בניסיון לבצע את ההליך בעצמי מול השגרירות הצרפתית?
הצרפתים ידועים בבירוקרטיה שלהם, כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין את החוקים שלהם ודובר את השפה (סביר שזה עורך דין).
עריכה: להבנתי אם אתה רשום בספר המשפחה והוא בידיך אז כדאי להתחיל בקביעת תור בקונסוליה/שגרירות כדי לא לבזבז כסף מיותר

לפי מה אתה יודע אם יש לך זכאות עקרונית?

בכל מקרה, אתה כבר לא ילד, ולכן תצטרך לבדוק את העניין הזה מול הצרפתים.
שים לב:
ילדים של אזרחי צרפת זכאים לאזרחות צרפתית אוטומטית ללא קשר לשליטה בשפה במידה ונרשמו בגיל צעיר ברישום האוכלוסין

אם החלטתי שמאסתי במציאות ההזויה שלנו, ואני רוצה תהליך כמה שיותר מהיר ובעל שיעור ההצלחה הגבוהה ביותר (העלות פחות רלוונטית) כדי להבטיח שאוכל להתקיים בכבוד במקום כלשהו במידה והמדינה פשוטת רגל, על איזה דרכון הייתם ממליצים?.

והאם תהיה אפשרות גם לעבור עם הורים מזדקנים איכשהו? (לא רוצה שבגיל שלהם ירוצו לחדר מדרגות כל כמה דקות בגלל מציאות הזויה).
דרכון ישראלי. כל השאר פח.

הצרפתים ידועים בבירוקרטיה שלהם, כדאי להתייעץ עם מישהו שמבין את החוקים שלהם ודובר את השפה (סביר שזה עורך דין).
עריכה: להבנתי אם אתה רשום בספר המשפחה והוא בידיך אז כדאי להתחיל בקביעת תור בקונסוליה/שגרירות כדי לא לבזבז כסף מיותר
האם התכוונת לבצע זאת לצד ליווי עו"ד? או שמרגע שיש רישום בספר המשפחה "המפתחות בפנים"?

ילדים של אזרחי צרפת זכאים לאזרחות צרפתית אוטומטית ללא קשר לשליטה בשפה במידה ונרשמו בגיל צעיר ברישום האוכלוסין
אמת, ווידאתי את הנקודה הזאת.

האם התכוונת לבצע זאת לצד ליווי עו"ד? או שמרגע שיש רישום בספר המשפחה "המפתחות בפנים"?

אמת, ווידאתי את הנקודה הזאת.
בהודעה הראשונה שכתבתי לפני העריכה פספסתי את זה שאתה רשום בספר המשפחה.
לדעתי מספיק לקבוע תור בקונסוליה/שגרירות ולהביא את המסמכים הדרושים. אם אמא שלך יכולה לסייע לך אז תקראו מראש באתר שלהם מה צריך להביא בדיוק (כנראה כל מיני מסמכים ממשרד הפנים, תמונה בפורמט מסויים, סכום כסף מדוייק).

עריכה: אתה כבר אזרח, אתה רק צריך להוכיח להם שאתה זה אתה ולהוציא דרכון.

נערך לאחרונה ב:
בהודעה הראשונה שכתבתי לפני העריכה פספסתי את זה שאתה רשום בספר המשפחה.
לדעתי מספיק לקבוע תור בקונסוליה/שגרירות ולהביא את המסמכים הדרושים. אם אמא שלך יכולה לסייע לך אז תקראו מראש באתר שלהם מה צריך להביא בדיוק (כנראה כל מיני מסמכים ממשרד הפנים, תמונה בפורמט מסויים, סכום כסף מדוייק).

עריכה: אתה כבר אזרח, אתה רק צריך להוכיח להם שאתה זה אתה ולהוציא דרכון.
כן, זה מה שחשבתי.
זה גם המידע העקרוני שקיבלתי מעורכת דין הגונה שלא מסרה לי הצעת מחיר על אף שביקשתי מפורשות - ומכאן הבנתי שכנראה מדובר בזכאות ממשית הרבה יותר משחשבתי. תודה :)

מעניין, אמא שלי אמרה לי שלסבתא שלי מצדה כנראה הייתה אזרחות צרפתית (סבתי כבר נפטרה), האם יש לי סיכוי בשל כך גם להוציא אזרחות צרפתית? האם אפשר ל'דלג' דור או שאימי גם חייבת להוציא אזרחות לפני שאני יכול?

דרכון ישראלי. כל השאר פח.
עזוב שניה פטריוטיות ורגש בצד, רציונלית בלבד, נראה לך שהאמרה הזו הגיונית? אם כן, נמק בבקשה.
תודה.

מעניין, אמא שלי אמרה לי שלסבתא שלי מצדה כנראה הייתה אזרחות צרפתית (סבתי כבר נפטרה), האם יש לי סיכוי בשל כך גם להוציא אזרחות צרפתית? האם אפשר ל'דלג' דור או שאימי גם חייבת להוציא אזרחות לפני שאני יכול?
ההימור שלי הוא שניתן יהיה לשחזר אותה אם יהיו הוכחות מספיקות שאכן סבתך הייתה אזרחית (מסמכים מקוריים בצרפתית) ושלא עבר יותר מדי זמן מפטירתה, אבל בשביל מקרים כאלה המציאו חפירות בגוגל או לחילופין עורכי דין ישראלים ממוצא צרפתי שמתמחים בנושא זה. שווה לשלם למומחה כמה מאות שקלים כדי להיות בטוח אם יש סיכוי שמגיעה לך אזרחות.
שוב, אם אמך נולדה לאזרחית צרפת צריכה להיות לה זכות לאזרחות במידה ורשויות צרפת מודעות לכך.
זה נשמע לי מקרה מסובך ולכן כדאי להתייעץ עם מומחים (גילוי נאות - אני לא מומחה).

האם ידוע לך אם מקובל להחזיר את הכסף אם התהליך נכשל לאחר קבלת אישור הקהילה היהודית? וכמה כסף בדר"כ נהוג לשמור לסוף התהליך?
לדעתי יש עורכי דין שמתחייבים להחזיר את הכסף במידה והתהליך לא מצליח.

אני רשום בספר המשפחה.
מה זה ספר משפחה? מגיגול קצרצר זה נראה כמו משהו ייחודי לאזרחות צרפתית, איך אפשר להשיג אותו וכמה אחורה בעץ המשפחתי הוא הולך?

לדעתי יש עורכי דין שמתחייבים להחזיר את הכסף במידה והתהליך לא מצליח.
עו"ד שאני שוקל להתחיל את התהליך איתו מחזיר הכל אם לא התקבל אישור מהקהילה (זה אצל כולם ככה) ומחזיר רק שכר הטרחה בלי עלויות מסביב (אגרות וכו') אם התהליך נכשל בגלל רישום פלילי (מה שבטוח לא אמור להדאיג אותי, כי אין לי :) ) אבל הוא טוען שאם התהליך נכשל מכל סיבה אחרת חוץ משני הנ"ל, הכסף לא מוחזר.
מישהו מכיר עו"ד עם רמת אמניות גבוהה שמוכן להתגמש יותר בסיבות להחזר + השארת יותר כסף לסוף?.

מה זה ספר משפחה? מגיגול קצרצר זה נראה כמו משהו ייחודי לאזרחות צרפתית, איך אפשר להשיג אותו וכמה אחורה בעץ המשפחתי הוא הולך?
ההורים שלי רשמו אותי בספר המשפחה הצרפתי וזאת עדות לכך שאתה אזרח צרפת.
אני לא בטוח שזה ייחודי לצרפת וגם אם כן, אני מניח שיש מנגנון מקביל אחר.
בספר המשפחה אצלנו רשומים ההורים ואנחנו, האמת שאני לא מבין בזה מעבר.

מישהו מכיר עו"ד עם רמת אמניות גבוהה שמוכן להתגמש יותר בסיבות להחזר + השארת יותר כסף לסוף?.
אם אני מתקשר בחוזה או הסכם עם אדם שעל כל פרט שאני מבקש הוא חותם מיד, זה מעורר לי נורה אדומה.
קשה לי להאמין שעו"ד סביר ולא מפוקפק מקצועית או אתית יסכים להחזיר כספים ללא סייג בכל מקרה של כישלון.
זה לחלוטין לא סביר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש מהו מסלול מניות סחיר בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מהו הסכום בעו"ש שנחשב בבנק כסכום לא נמוך? צרכנות פיננסית 36
O הריבית על אגרות חוב לטווח ארוך נושקות ל-5% בוול-סטריט. מהו הגבול בו אתם מתחילים לצאת משוק המניות? שוק ההון 93
M מהו בעצם ייעוץ פנסיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
A מישהו יודע מהו אתר המסלקה הפנסיונית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
tomchoook מהו שיעור הריבית במסלולי המשכנתה? נדל"ן 2
Plato מהו הגיל והקצאת הנכסים שלך? שוק ההון 15
נ מהו הקסם של תל אביב שמרתק כל כך הרבה ישראלים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 38
הסוליd בדיקה של חברת קבלן ב checkid, מהו שעבוד? נדל"ן 0
C מהו בעצם אותו ״מרווח המרה״ בהמרת מט״ח בבנק? צרכנות פיננסית 2
O מהו אחוז המס אותו משלמים על אג"ח של ממשלת ארה"ב? מיסים 5
I לאור מעבר דירה- מהו חבילת האינטרנט שלכם? (ספק+תשתית) מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
R מהו הדיבידנד שמקבלים בקרן ריט? ועוד שאלה... נדל"ן 17
ל מחיר למשתכן 2022 מהו השם העדכני של הפרויקט? נדל"ן 1
R טופס 106, סעיף 42 ניכוי למס הכנסה: (כולל זיכוי פ"ש בסך ...) - מהו זיכוי פ"ש? מיסים 1
FlyingK הלוואה או משכנתא, מהו הגבול? נדל"ן 11
M מהו אחוז המניות שלי בתיק? שוק ההון 30
ס מהו תיק ההשקעות האחד + השקעה בקרקע שוק ההון 2
ח מהו סדר הפעולות הנכון ברכישת דירה בישראל? נדל"ן 20
ח מהו אחוז מימון אידיאלי מבחינת ריביות נדל"ן 6
ב מהו מדד IBOXIG בIBI? שוק ההון 1
L מהו כרטיס האשראי עם עמלות המשיכה הזולות ביותר לאירו בחו"ל? צרכנות פיננסית 11
ח מהו שיעור המס על דיבידנדים שמחלקת טבע? שוק ההון 31
עש לילה מהו תרחיש יום הדין שלכם? שוק ההון 23
A כיצד יודעים מהו ערכה של קרן נאמנות לפני קנייה/מכירה? שוק ההון 3
ל מהו התהליך המחשבתי מאחורי בחירת אפיק השקעה? שוק ההון 18
הסולידית מהו הרכב האישיות שלך (MBTI)? התפתחות אישית 164
א מהו ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
S עודפי עו"ש לטווח קצר - הכדאי ביותר הנוכחי? One Zero/קרן כספית ואיזה? שוק ההון 6
ת מגן מס, הכדאי? שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה