ביטקוין, בשונה מאג"ח, נדל"ן או מניות, הוא לא נכס מניב, ומכאן שלא ניתן להשקיע בו, אלא רק לבצע בו מהלכים ספקולטיביים (לקנות מתוך תקווה שיעלה).
נשמעת לי כמו הבחנה מלאכותית לחלוטין. גם במניות ניתן רק לקנות מתוך תקווה שיעלה, כאשר מה שיעלה במקרה זה הוא "ערך המניה כרגע + סה"כ הדיוידנדים שהיא שילמה עד כה". בכל מקרה, עם ביטקוין אפשר לעשות עוד משהו חוץ מלקנות אותו ולקווה שיעלה - להשתמש בו כאמצעי להעברת ערך.
את אותו הדבר ניתן לומר גם על "השקעה" בזהב, אלא שלזהב יש מסורת המבוססת על 5,000 שנות שימוש בקרב בני אנוש ונטייה לזנק בערכו בתרחישים של מפולת או פאניקה (זהב מבחינתי איננו השקעה, אלא פוליסת ביטוח מפני תרחישי SHTF). אני לא יכולה לומר את אותו הדבר על ביטקוין.
דברים מתקדמים היום בעולם יותר ממה שהיה ב-5,000 השנים האחרונות. עוד 20 שנים גם ביטקוין יחשב כנכס בעל מסורת ארוכת-שנים.
בקונטקסט של הבלוג/פורום, חתירה לעצמאות כלכלית בהתבסס על נכס ספקולטיבי היא מסוכנת ולא מעשית. כפי שראינו ב-2014, הביטקוין השיג ביצועים גרועים אף יותר משל שני הנכסים הפיננסים העלובים ביותר של השנה החולפת: מחיר חבית נפט או שער הרובל. לדעתי האישית, זה סיכון שאדם שמבקש לחיות על הכנסה הונית לא יכול לקחת.
אכן, בשלב זה אינני מציע לאף אחד להחזיק את כל הונו בצורת ביטקוין. זה יהיה רלוונטי בעתיד כשהוא יהיה פחות ספקולטיבי.
אי אפשר להפריך משפט לוגי על ידי דוגמא שאינה מתייחסת אליו. זה שלביטקוין יש ערך (ואף אחד לא טען שאין לו ערך) לא אומר שיש לו יכולת חישוב כלכלי.
כלומר, אין דרך לדעת מה היחס בין הביטקויין לכל סחורה אחרת במצב שבו הביקוש לו כאמצעי חליפין לא קיים.
כמו כל כסף אחר.
הטענה שלך נגד הדולר נכונה, אך רק משמשת לחיזוק הטענה נגד הביטקויין- הדולר "חי" ברגרסיה על הדולר ששימש כתעודת מחסן לזהב, והיה לו ערך חישוב מבוסס על הביקוש לזהב כסחורה.
אתה מחזק את הטענה בעד ביטקוין - ברגע שמשתמשים במשהו כאמצעי סחר חליפין, זה כבר לא משנה איך הוא הגיע לזה. במקרה של הדולר הוא הגיע למעמד זה בזכות הבטחה לגיבוי בזהב (הבטחה שבסופו של דבר הופרה). ביטקוין הגיע למעמד הזה בזכות אנשים שרצו להשתמש בו בגלל התכונות שלו.
השימוש הישיר / הגיבוי הוא רק הטריגר שגורם לאנשים להתחיל להשתמש. ברגע שהמטבע כבר בשימוש רחב, הערך שלו נקבע לפי השימוש כיום, ולא כתוצאה מ"חסד נעורים" של מה שהיה פעם.
יתר על כן, לדולר יש גם ערך שימוש- אפשר לתת אותו לאנשים עם רובים כדי שלא יזרקו אותך לכלא.
זה ערך שימוש צף, הוא לא נותן רצפה לערך. אם היתה הבטחה "אתה צריך לשלם בדיוק $1000 בשביל לא להיכנס לכלא" זה היה יוצר רצפה. אבל לא כך המצב, כמה שאני צריך לשלם תלוי במשכורת שלי, והמשכורת שלי תלויה בערך הדולר. ערך הדולר יכול לרדת פי מיליון, ואז אהיה צריך לשלם פי מיליון. אין פה כוח מחזיר.
הכוח המחזיר שכן קיים, הוא שאנשים משתמשים בדולרים ככסף. אם ערך הדולר ירד (וכמותו נשארת קבועה), סה"כ הערך של כל הדולרים לא יהיה מספיק, הביקוש לדולרים יגדל והערך יחזור לשיווי משקל. בדיוק כמו שיהיה בביטקוין.
לביטקויין אין ערך שימוש, אם הביקוש מצד קונים לביטקויין יעלם, ערכו ירד לאפס.
קונים + אנשים שמקבלים אותו בתמורה לשירותים ומוצרים. אבל כן, אם לא יהיה ביקוש הערך ירד לאפס, כמו של כל דבר אחר. אני לא רואה סיבה שיפסיק להיות ביקוש לביטקוין.
אגב, בצד היצע אין שום הגבלה ליצירת מטבעות דיגיטליים מתחרים - מחר אני אנפיק את "השיטקויין" בעזרת אלגוריתם קריפטוגרפי אחר, ובהנתן ביקוש, פתאום יווצר לנו עוד "כסף" יש מאין. אם מספיק אנשים ירצו "שיטקויין" , לפי ההגיון שלך הוא גם יהפוך לכסף.
אכן, רק שה"אם" הזה הוא אם גדול. יותר סביר שיקרה למטבע שלך אותו דבר שקרה לשאר מאות המטבעות האלטרנטיביים שיצרו - הוא לא יתקרב אפילו לרמת השימוש של ביטקוין, בגלל אפקט הרשת.