אני מבין את הטיעון, אבל כמה מהמחזיקים החדשים מחזיקים כדי לשמור על ערך הכסף שלהם בלי להיעזר בבנקים, וכמה מהם מחזיקים כי יש לביטקוין היסטוריה של תשואה פסיכית?
יש התפלגות מסוימת, שאף אחד לא יודע אותה.
אני יכול להגיד לך שאני מכיר לא מעט אמריקאים שמחזיקים ביטקוין שעכשיו הכניסו את כל הפנסיות שלהם לתוך הקרנות האלה.
אז אתה יכול להיות בטוח שיש גם מחזיקים לטווח ארוך.
לדעתי 99.99% מהמחזיקים הם ספקולנטים ו-0.01% הם מחזיקים "אמיתיים" שיש להם סיבה מוחשית לא לשים כסף בבנק.
זה נכון לדעתי גם לרוב המשקיעים של מדדים במניות למיניהם, רובם המוחלט לא מבינים דבר או חצי דבר פשוט
רוכבים על האינדקס כפרוקסי לעליית ערך, כפי שאמרת בעצמך אנשים פה חגגו ש ARK זה הדבר הכי טוב שקרה בהיסטוריה
ואז שהוא התרסק ב-80% כולם ברחו והביקוש ירד.
אתה יודע להסביר למה בביטקוין זה קורה כל כמה שנים ועדיין הוא חוזר לעלות?
אם ערך הביטקוין איכשהו לא היה מזנק מאז הקמתו אלא נשאר יציב יחסית, האם היה זוכה לכזו פופולריות
מה זה יציב יחסית? אתה מודד אותו מול הדולר או השקל.
אף אחד מהם לא יציב בהגדרה.
באפריל האינפלציה של הביטקוין יורדת ל 0.8% שנתי,
תחת ההנחה שהביקוש יישאר קבוע לדעתך המחיר של ביטקוין במונחי פיאט צריך להשאר יציב אחרי אפריל?
עכשיו בפועל ביטקוין קיבל לגיטמציה מהמעצמה הפיננסית הכי גדולה בעולם שבערך חצי מהעולם עוקב
באדיקות אחרי החוקים שלה בעיקר במונחים פיננסים.
מה לדעתך יקרה לביקוש לביטקוין? יש סיבה שהמחיר שלו יישאר קבוע?
אז כן הספקולנטים מהמרים על מה יהיה המחיר בעתיד לפי אפקט הרשת
של משהו בלתי מדיד לתמחור בהינתן והביקוש אליו יעלה באחוז שהם מתארים לעצמם.
אם נבטל את היכולות של הביטקוין ואת אפקט הרשת שהוא חשוב למחיר הביטקון,
נניח מישהו היה מבטיח מוצר עם עליית ערך ששווה לגובה האינפלציה - 0.8% הרבה היו קונים.
עובדתית אנשים מחזיקים והחזיקו בעבר אג"ח ופקדונות בריבית ריאלית שלילית (אפילו גבוה).
אז שוב, למה הציפיה הזאת שהמחיר ישאר 'יציב'?
האם מחירו של האג"ח מושפע ממחיר הכסף/האינפלציה? למה פעם אחת אג"ח שווה X וביום אחר שווה Y?