• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

ביטקוין – החזקה פיזית או קרן סל?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אקראי

משתמש סולידי
דירוג
24
אני מעוניין להשקיע בביטקוין אבל מתלבט בין החזקה פיזית לקניית קרן סל.
בעיקרון קרן סל הרבה יותר פשוט לקנות. פונים לברוקר, מבקשים גישה לבורסה האמריקאית, מפקידים דולרים (או ממירים שם) וקונים קרן סל של ביטקוין.
החזקה פיזית זה כבר יותר בעייתי, במיוחד בארץ. קודם כול פותחים חשבון בחלפן או בבורסה. אחר כך קונים ביטקוין, מעבירים לארנק קר. אחרי שמוכרים, הבנק יכול לעשות בעיות עם ההפקדה של הכסף.

ויש עוד דרך: לפתוח חשבון בבורסה זרה, לקנות ביטקוין ואז ללכת לכספומט ביטקוין ולמכור אותו שם ולקבל מזומן.

בכל מקרה לי כבר יש דולרים, $1000 אם לדייק, ואני חושב להשקיע אותם בקרן סל של ביטקוין. גם ככה המס יהיה 25% ומבחינת דמי ניהול זה יוצא זול יותר מהחזקה פיזית.
אז המס יחושב לפי הדולר ולא לפי מדד המחירים לצרכן, זה לא משהו שיהרוג אותי.
העניין הוא שאני לא בטוח שזה סכום מוגזם מדי להשקעה ראשונית בביטקוין. מה דעתכם?

חשבתי אולי להפקיד בחודש $200 ככה ולראות מה קורה. בזמן הזה להכניס את השאר לקרן כספית דולרית נקובה בבנק.

מוגזם הוא מושג יחסי
יחסי ביחס למשקיעים אחרים
ויחסי ביחס לשאר ההשקעות שלך בתיק

מה הסיבה שאתה רוצה להחזיק בביטקוין מלכתחילה?

בהקשר של ביטקוין, זה כמו לשאול, מה עדיף - החזקה פיזית של שיישית מים או קניית קרן סל שמחזיקה שישיות מים.

מה הסיבה שאתה רוצה להחזיק בביטקוין מלכתחילה?

בהקשר של ביטקוין, זה כמו לשאול, מה עדיף - החזקה פיזית של שיישית מים או קניית קרן סל שמחזיקה שישיות מים.
לדפוק קופה.
אני חושב שביטקוין הגיוני יותר להשוות לזהב. קשה לענות על זה… אני די בטוח שהרוב משקיעים בקרנות סל של זהב ולא בזהב פיזית. אף אחד לא יקנה מטיל זהב, חחחחח.

אני חושב שביטקוין הגיוני יותר להשוות לזהב. קשה לענות על זה… אני די בטוח שהרוב משקיעים בקרנות סל של זהב ולא בזהב פיזית. אף אחד לא יקנה מטיל זהב, חחחחח.
לידיעתך, הרבה מאוד אנשים מחזיקים זהב פיזית. דברים מהסוג הזה

לא יודע אם בסכומים האלה שווה בכלל לקנות קריפטו באופן פיזי. לא משנה (ככל הנראה) כמה הוא יעלה, העלות של דיווח על קריפטו תעלה יותר. קח בחשבון.

אני מעוניין להשקיע בביטקוין אבל מתלבט בין החזקה פיזית לקניית קרן סל.
בעיקרון קרן סל הרבה יותר פשוט לקנות. פונים לברוקר, מבקשים גישה לבורסה האמריקאית, מפקידים דולרים (או ממירים שם) וקונים קרן סל של ביטקוין.
החזקה פיזית זה כבר יותר בעייתי, במיוחד בארץ. קודם כול פותחים חשבון בחלפן או בבורסה. אחר כך קונים ביטקוין, מעבירים לארנק קר. אחרי שמוכרים, הבנק יכול לעשות בעיות עם ההפקדה של הכסף.

ויש עוד דרך: לפתוח חשבון בבורסה זרה, לקנות ביטקוין ואז ללכת לכספומט ביטקוין ולמכור אותו שם ולקבל מזומן.

בכל מקרה לי כבר יש דולרים, $1000 אם לדייק, ואני חושב להשקיע אותם בקרן סל של ביטקוין. גם ככה המס יהיה 25% ומבחינת דמי ניהול זה יוצא זול יותר מהחזקה פיזית.
אז המס יחושב לפי הדולר ולא לפי מדד המחירים לצרכן, זה לא משהו שיהרוג אותי.

חשבתי אולי להפקיד בחודש $200 ככה ולראות מה קורה. בזמן הזה להכניס את השאר לקרן כספית דולרית נקובה בבנק.
השאלה בכותרת: האם להשקיע בהחזקה ישירה או בקרן סל?
השאלה בהודעה: אני הולך על קרן סל! אבל האם אלף דולר זה סכום מוגזם?

פספסתי משהו?

אחרי שמוכרים, הבנק יכול לעשות בעיות
פשוט אל תקנה ביטקוין כדי למכור אותו אחכ.
ביטקוין זו לא השקעה ולא סיבוב לעשות עליו. אם אתה קונה תקנה כדי אחכ לקנות איתו דברים ישירות בלי לעבור דרך המערכת הבנקאית.
תראה בו ככרטיס בכיוון אחד.

לא יודע אם בסכומים האלה שווה בכלל לקנות קריפטו באופן פיזי. לא משנה (ככל הנראה) כמה הוא יעלה, העלות של דיווח על קריפטו תעלה יותר. קח בחשבון.
מה זה עלות דיווח קריפטו?

איזה ניירות כאלו יש אם בכלל בישראל?

מה זה עלות דיווח קריפטו?
מצטרפת לשאלה.
מתי מתרחש אירוע המס בהחזקה פיזית של קריפטו? בזמן המכירה? בזמן המשיכה? אשמח להבהרה בנושא.
אני משקיעה בביטקוין דרך הקרן של IBIT ולאחרונה עולות בי מחשבות לגבי מעבר להחזקה פיזית. מעבר לפורצדורה של פתיחת חשבון בבורסת קריפטו, שאת זה כבר עשיתי, איזה עלויות נוספות מחכות לי? האם יש אפשרות תיאורתית שבעוד תקופה ארוכה, אם וכאשר הביטקוין יהפוך לאמצעי תשלום, אוכל להתחמק ממס רווחי הון ע’’י שימוש בו כאמצעי תשלום והמנעות מהמרה לפיאט? או שבכל מקרה זה ממוסה איכשהו?
בתודה לעונים!

ביטקוין זו לא השקעה ולא סיבוב לעשות עליו. אם אתה קונה תקנה כדי אחכ לקנות איתו דברים ישירות בלי לעבור דרך המערכת הבנקאית.
האם זה חוקי, כלומר, אם קנית ביטקוין והשווי שלו עלה (אל מול המטבע בו הוא נקנה), אין חובת דיווח אם אתה לא ממיר אותו בחזרה (למשל קונה בו סחורה)?

האם זה חוקי, כלומר, אם קנית ביטקוין והשווי שלו עלה (אל מול המטבע בו הוא נקנה), אין חובת דיווח אם אתה לא ממיר אותו בחזרה (למשל קונה בו סחורה)?
לא אמר "אין חובת דווח"
אמר לקנות בלי לעבור בבנק
מצטרפת לשאלה.
מתי מתרחש אירוע המס בהחזקה פיזית של קריפטו? בזמן המכירה? בזמן המשיכה? אשמח להבהרה בנושא.
אני משקיעה בביטקוין דרך הקרן של IBIT ולאחרונה עולות בי מחשבות לגבי מעבר להחזקה פיזית. מעבר לפורצדורה של פתיחת חשבון בבורסת קריפטו, שאת זה כבר עשיתי, איזה עלויות נוספות מחכות לי? האם יש אפשרות תיאורתית שבעוד תקופה ארוכה, אם וכאשר הביטקוין יהפוך לאמצעי תשלום, אוכל להתחמק ממס רווחי הון ע’’י שימוש בו כאמצעי תשלום והמנעות מהמרה לפיאט? או שבכל מקרה זה ממוסה איכשהו?
בתודה לעונים!
התגובה היא על ביטקוין בלבד,
כל עוד במדינה כלשהי הוא הילך חוקי (אמצעי תשלום שמקבלים בחנויות) , תושב אותה מדינה לא ישלם על המרה ממטבע חוץ אחר
בישראל המצב הוא לא כזה
ביטקוין נחשב נכס וחוקי המס חלים עליו
ישראל לא נראה לי תוותר על המס

באיזה שלב נגבה המס בישראל?

באיזה שלב נגבה המס בישראל?
בעיקרון, הרכישה עצמה היא לא אירוע מס
המכירה כן
והמרה למטבע דיגיטלי אחר כן
שליחה למישהו אחר = מכירה
שליחה לעצמך (לארנק פרטי) = לא אירוע מס
בשנים האחרונות לא היה, אבל כאשר יש פיצול רשת (מטבע שמעתיק את עצמו) ומי שמחזיק ביטקוין מקבל משהו כתוצאה מזה = מס (כנראה פירותי/שולי)
כנל airdrop שזה פחות או יותר מתנה שמישהו שלח לך בלי או עם שביקשת

אין חובת דיווח אם אתה לא ממיר אותו בחזרה
כרגע יש חובת דיווח. בתקווה שזה ישתנה בעתיד. בכל אופן יש כמה מדינות שבהן שימוש בביטקוין נחשב למטבע ולא נכס וזה לא ארוע מס לקנות איתו בחנות.

בשנים האחרונות לא היה, אבל כאשר יש פיצול רשת (מטבע שמעתיק את עצמו) ומי שמחזיק ביטקוין מקבל משהו כתוצאה מזה = מס (כנראה פירותי/שולי)
כנל airdrop שזה פחות או יותר מתנה שמישהו שלח לך בלי או עם שביקשת
מה באמת ההגיון?
הרי אם זה נכס-סחורה ולא מטבע, למה שאצטרך לשלם עליו מס כל עוד ולא מומש?
(צריך לשלם מס על מתנת יומלדת מחבר, או על כרטיסי שי לחג מהמעסיק?!)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א קרנות ביטקוין ישראליות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 21
I החזקת ביטקוין לעומת השקעה בETF קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ב קרנות ישראליות מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ב רכישת ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
א איפה ניתן להשקיע בקרנות סל של ביטקוין? שוק ההון 12
L פקודות אוטומטיות למסחר בביטקויין - יצירת רווח מהתנודתיות של ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
J השוואת עמלות בקניית ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 42
א קרנות ביטקוין לא מספקות את מלוא התשואה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
S עדיין לא הצלחתי להבין למה האדם הממוצע צריך ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 200
ד קרן מחקה ביטקוין בשקלים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ס אופציות על ETF ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
ד קרן מחקה ביטקוין בשקלים פוסטים מאיכות נמוכה 1
O לקנות ביטקוין שווה לקניית etf על ביטקוין? פוסטים מאיכות נמוכה 2
S האם יש ETF-ים של מגוון רחב של מטבעות קריפטו - ולא רק ביטקוין? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
Camel איך אפשר למכור ביטקוין היום? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
א ביטקוין etf - יש סיבה שלא ימשיכו לעלות? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 211
ב קרן סל איישרס ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ס קרנות הסל שעוקבות ביטקוין הן בשורה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
The Thinker רשות ניירות הערך האמריקנית אישרה קרנות סל מחקות ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 99
ttmoon קופת גמל IRA ביטקוין קנדי ETF פוסטים מאיכות נמוכה 2
ד כיצד קרן סל של ביטקוין משמשת כ"זהב דיגיטלי" ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
ד מה מיוחד בניסיון של בלקרוק לאשר קרן סל של ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
C קנית ביטקוין דרך IB קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 9
T קרן השתלמות עוקבת ביטקוין? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ת ביטקוין- דרך נק' באשראי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
aminadav לא מצאתי קרן מחקה ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
א ביטקוין בקרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S ביטקוין: ההתפכחות דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 54
M מאיפה אתם קונים ביטקוין ולמה? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
stamEhad ביטקוין VS. איתריום (וגם Ethereum Killers) - יתרונות וחסרונות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
T האם ביטקוין יוכל לשמש גם כמטבע וגם כנכס בו-זמנית? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 6
F ProShares משיקה ETF על טהרת חוזים עתידיים של ביטקוין שוק ההון 3
L התיק של Libertad - מוטה ביטקוין שוק ההון 56
stamEhad מטבעות קריפטוגרפיים, ביטקוין ומיסים - איפה מתחילים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
M קרן סל ביטקוין ישראלית? פוסטים מאיכות נמוכה 7
N האם רק לי לא ברור מדוע הדיונים על השקעות ביטקוין/קריפטו עברו לפורום עם ההגדרות הללו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 17
ג תעודת סל עוקבת ביטקוין/קריפטו? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
G האם יש תעודה מחקה על ביטקוין ? יש בשקלים? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
Wonko ביטקוין כנגד אינפלציה עולמית קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 52
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן המעשי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2298
adamshalev מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הטכנולוגי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 252
וולפסון שורט על ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 12
Y האם עדיף ארנק ביטקוין או ETN? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
G ביטקוין לאזרחי ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8
ט מימוש ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
O דרך יעילה להעביר מט"ח לחו"ל לטובת רכישת ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
A מטבעות קריפטוגרפיים (ביטקוין וכד׳) - הפן הכלכלי-פוליטי-חוקי קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3030
TheMailMan רכישת ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
yossik השקעה במטבע וירטאלית [ביטקוין] קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 8

נושאים דומים

Back
למעלה