• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מדדי Low Volatility

• פותח הנושא פותח הנושא NewGuy
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

NewGuy

משתמש רשום
דירוג
4
שלום לכולם.
אחרי שנים של התלבטויות ורגליים קרות החלטתי להוציא את כספי ממתחת למזרון ולהשקיע אותו.
לאחרונה הייתי אצל יועץ השקעות בבנק (בחינם), והוא המליץ על מדדי ה Low Volatilty. הוא הציג גרף של ת"א100 ושל SP500, שניהם 7-10 שנים אחורה, והפלא ופלא - גרסת ה LV של כל מדד הניבה תשואה גבוהה יותר משמעותית מהמדד הרגיל.
חפרתי קצת באינטרנט, ומצאתי גרף של SP500 LV:
http://qvmgroup.com/invest/wp-content/uploads/2012/08/SP_lowVolChart.png
מהגרף רואים דווקא שיש תקופות שבהן ה LV הראה תשואות נמוכות יותר, אבל לטווח הארוך הוא עדיין העדיף מבין השניים (הגרף מסתיים ב 2011, אבל חיפוש מהיר יראה שה LV פותח פער משמעותי יותר עד היום).
גרף של ת"א100 LV ביחס לרגיל לא מצאתי, אבל מה שראיתי אצל היועץ זה שה LV הראה תשואה גבוהה פי 6 (!) על טווח של כ 7 השנים האחרונות (נשמע too good to be true).

מישהו שמע על מדד ה LV? בבלוג לא מצאתי כל אזכור. מישהו משקיע במדד זה? על הנייר הוא מניב תשואה גבוהה יותר. איפה הקאץ'?

10,000 דולר באפל 2003 היו הופכים ל1.2 מיליון דולר היום.
האם זה אומר שאתה צריך להשקיע באפל היום?

מה שמדד מסויים עשה בעבר אומר מעט מאד לגבי מה שהוא יעשה בעתיד.
נו אופנס, אבל אחד הסממנים לנכס/מדד/אסטרטגיה שמתקרבים למימדי בועה זה כשכווווולם משקיעים בו כי הוא עושה כל כך הרבה כסף.

אם אתה רוצה באמת ללמוד על הנושא, תתרחק מהיועץ הבנקאי ותקרא על
Three factor model
Four factor model
Five factor model
ואח״כ על smart beta.
תזהר אבל כי the rabbit hole goes deep.

יש עשרות וריאציות על מדדים מובילים - גדילה/ערך חברות גדולות/קטנות/בינוניות טכנולוגיה/שרותים וכו'.
מן הסתם חלקן בתקופה של 10 שנים יהיו טובות יותר או פחות מה- S&P 500.

אני ממליץ לשחק ב- google finance כי שם נוח להשוות בין מדדים על פני תקופות זמן שונות. אתה תגלה שבכל תקופת זמן הייתה השקעה משתלמת אחרת.

מה עושים עם זה? בעיה. או שכדור הבדולח שלך רואה דברים ששאר העולם לא רואה (למשל זכיה של טראמפ, קריסת הבורסה בעקבותיה, מפולת עולמית) ואז כדאי להשקיע ב- LV.

אם אתה לא מאמין שיש לך יתרון, אז אני לא מכיר אף מחקר שמראה יתרון ל- LV בהשקעה פסיבית ארוכת טווח.

אם אתה לא מאמין שיש לך יתרון, אז אני לא מכיר אף מחקר שמראה יתרון ל- LV בהשקעה פסיבית ארוכת טווח.
יש.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Low-volatility_anomaly
לא אומר שצריך להשקיע בזה. רק מדגיש שלא סתם אנשים נוהרים לLV. הבעיה שבטווח של שנים רבות אין לדעת איזה פקטור יוביל ואיזה יפסיד ולהשקיע בכולם מביא אותך קרוב מאד לתשואת השוק רק בעמלות גבוהות בהרבה.

אז קראתי על הסמארט ביטא (פה באתר) ועלעלתי בוויקיפדיה על ה factor models.
זה נראה שמצד אחד מי שמנסה לחפש בכוח איזושהי מניפולציה על המדד כך שרטרואקטיבית תניב תשואה גבוהה יותר בעבר - כנראה יצליח, אבל זה כמובן לא אומר דבר וחצי דבר על העתיד.
מצד שני, אבל, מי אמר שהמדדים הרגילים הם אלה שמחולקים בצורה ה"נכונה"? הרי SP500, למשל, מורכב מ 500 החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר, כשכל אחת מקבלת את משקלה היחסי. מי קבע שמדד הבסיס הוא המדד הנ"ל, והמדד ה"מתחכם" הוא הסמארט ביטא ולא הפוך?

האם גם כשאני רואה תשואה עדיפה של מדד כלשהו על פני האחר לטווח של 10, 15, 20 שנה, עדיין אפשר לפטור את זה בטענה של "זה לא לטווח מספיק ארוך, כנראה שבעתיד זה יתהפך!"? איך בתאכלס איפשר להפריך את עדיפות ההשקעה במדדים הבסיסיים? עם אילו ראיות? הרי חייבות להיות כאלה, אחרת זה כבר בגדר דת, לא?

אני לא מנסה לסתור את הדעה הרווחת פה בפורום ובאתר. אני רק מנסה להבין.
תודה לכולם.

איך בתאכלס איפשר להפריך את עדיפות ההשקעה במדדים הבסיסיים? עם אילו ראיות?
תשואות וסטיית תקן לאורך מאות שנים (או לפחות 150 שנה) שעברו עיבוד סטטיסטי מתאים
מודל כגון מודל שלושת הפקטורים שיוכיח את זה (הדרישה הקודמת חיונית בשביל זאת וההפך כי הקודמת לבדה לא מספיקה לדעתי)

מורכב מ 500 החברות בעלות שווי השוק הגבוה ביותר
לא מדויק.
מי קבע שמדד הבסיס הוא המדד הנ"ל, והמדד ה"מתחכם" הוא הסמארט ביטא ולא הפוך?
אף אחד, ישנם אינספור מדדים זה אחד הנפוצים שבהם כי הוא בא לייצג נאמנה את הכלכלה האמריקאית.
איך בתאכלס איפשר להפריך את עדיפות ההשקעה במדדים הבסיסיים? עם אילו ראיות? הרי חייבות להיות כאלה, אחרת זה כבר בגדר דת, לא?
אי אפשר.

מצד שני, אבל, מי אמר שהמדדים הרגילים הם אלה שמחולקים בצורה ה"נכונה"?

המדד נותן לך את הממוצע של כלל המשקיעים. בשילוב עם דמי ניהול אפסיים זה אומר שתקבל כמעט כמעט את הממוצע.

כל קרן אחרת (למשל סמארט בטא) שכרוכה בדמי ניהול גבוהים יותר היא הימור כי אתה בעצם מנחש שהקרן תשיג יותר מהממוצע ברמה שתקזז את דמי הניהול העודפים שאתה משלם. למשל, אם דמי הניהול של המדד העולמי הם 0.09% ושל קרן הסמארט בטא הם 0.39% זה אומר שאתה מהמר שהקרן שלך תצליח להביס את הממוצע ב-0.3% לשנה. רוב הקרנות נכשלות בכך.

אם תבחר מניות ספציפיות בעצמך לא יהיו לך אמנם דמי ניהול אבל לא יהיה לך את הגיוון והפיזור הרחבים שיש למדד ולכן בתרחישים הפסימיים, תשיג הרבה פחות מהממוצע. תוכל גם כמובן להשיג יותר מהממוצע אבל אתה מבין שהסיכון כאן הוא מנעד האפשרויות הרחב ביחס לממוצע.

תודה על התגובות. אינטואיטיבית אני גם אני חושב שכל הסמארט ביטא גמא דלטא זה חרטוט. מצד שני, העובדות הן בשטח.

כל האלה שהגיבו לי על דמי ניהול גבוהים - מה אכפת לי? הרי התשואות הן בניכוי דמי ניהול, וראיתי במו עיני שב 10 השנים האחרונות מדד ה LV נמצא הרבה מעל הרגיל. אז כנראה שהכלב קבור בזה שהמדד הוא יותר מסוכן, ועד עכשיו הוא הניב תשואה גבוהה יותר ב"פוקס". מצד שני, אולי יש משהו שאנחנו לא מבינים...

אם אנחנו מדברים על SP5LVI, אני מציע לבחון את המניות במדד... בקטע פונדומנטלי, ובכלל.

יש סיבה למה הן סוחבות טוב, במיוחד בעשור~ האחרון...

אם עשית את המחקר למה להשאיר אותנו במתח?
נראה לך שקראתי דוחות של 100 חברות? או שאני יודע לכתוב ניתוח, שאני אראה בו רציני, אפילו בשביל חברה אחת?

יש מדד כזה של כל העולם ?

נראה לך שקראתי דוחות של 100 חברות? או שאני יודע לכתוב ניתוח, שאני אראה בו רציני, אפילו בשביל חברה אחת?
כתבת שיש סיבה שהם סוחבים טוב, אני פשוט מעוניין לדעת מה הסיבה

יש לי פוסט בתכנון על הנושא (כמו גם מדדי איכות, מומנטום, גודל וערך).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כתבת שיש סיבה שהם סוחבים טוב, אני פשוט מעוניין לדעת מה הסיבה
כן
לא התכוונתי לצאת פוץ. זה היה לפני הקפה.

הניתוחים שקראתי אינם שלי לשתף.
הטענה העיקרית שם שמדובר בחברות פחות "זוהרות", שהשוק שלהן מאוד יצב, רחב, ופחות רגיש לתנודות במצב הכלכלה האמריקאית.

הבט ב10 החברות הגדולות במדד... עד כמה השוק שהן פועלות בו השתנה ב 2008 (לדוגמה?).

מצד שני, התבונה מאחורי טענות כאלה מוטלת בספק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M מדדי ת"א 90+35 לא שווה 125? שוק ההון 3
A מדדי מניות דיבידנדים שוק ההון 8
ת מדדי תל אביב - האם ומה מתאים ? שוק ההון 7
א מסלול עוקב מדדי מניות באלטשולר - כמה אחוז מושקע באמת במניות שוק ההון 1
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
mk1 מסלול עוקב מדדי מניות בפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
L העלאת דמי ניהול קרנות ישראליות מחקות מדדי חו״ל - האם אגדה אורבנית שתפסה תאוצה? שוק ההון 18
א מסחר בימי ראשון באינבסקו/איישרז לעומת ישראליות על מדדי חול שוק ההון 3
S מיטב מסלול פסיבי מחקה מדדי מניות - האם יש עדכון לגבי החשיפה החדשה של המסלול בעקבות הרפורמה של רשות שוק ההון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R חשיפה לסל מדדי מניות עולמיים עם קרן מובטחת - האם כדאי? שוק ההון 32
ש קרן ישראלית על מדדי חול : חוזה עתידי או Swap שוק ההון 0
U קרנות סל/קרנות מחקות אחרי מדדי הבנקים פוסטים מאיכות נמוכה 1
י יעוץ בנושא קניית מדדי אג"ח - מתחיל שוק ההון 1
ptom מדדי קנדה ויפן שוק ההון 3
ה מיטב גמל להשקעה מסלול פאסיבי - מדדי מניות, תשואה לא מוסברת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א מדדי התל בונד - האם התשואות יהיו גבוהות כעת כשהריבית עלתה? שוק ההון 0
H עזרה במציאת קרן השתלמות פאסיבית מדדי חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קנית קרן על מדדי חו"ל מנוטרלת או לא מנוטרלת: שוק ההון 6
א השתלמות מדדי חו"ל וחששות מנפילת השקל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
K אחת ולתמיד ← אג"חים -מול- מדדי אג"חים שוק ההון 30
A חשוב מס הכנסה על מדדי מניות בחו"ל שוק ההון 1
א היום כל מדדי האגחים יורדים קרוב ל0.5% , מה בעצם ה"תרחיש" ? שוק ההון 8
O מסלול פנסיה - מדדי מניות חו"ל פסיבי מול מסלול מניות רגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex חובת דיווח מס הכנסה על חשבון מדדי בבית השקעות ישראלי שוק ההון 38
2028_שנת_פרישה זיהוי הרכב השקעות - קרן סל מחקה מדדי אג"ח שוק ההון 3
SwingMan קרן השתלמות פאסיבית מחקה מדדי מניות חו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 3
י גמל/השתלמות במסלול פאסיבי מדדי מניות חו"ל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
O מדדי אגח שוק ההון 2
Z האם הקרנות האיריות העוקבות אחרי מדדי מניות אמריקאיים חשופות למס עיזבון בפתירת נישום שאינו אמריקאי? מיסים 2
Z האם קרנות איריות העוקבות אחרי מדדי US מבריחות מחשיפה למס עיזבון בUS? פוסטים מאיכות נמוכה 4
R באיזה מדדי מניות בעולם מושקעים כספים במסלול מניות ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש מדדי תל אביב שוק ההון 3
Y סקירה והשוואה של מדדי תא בנקים שוק ההון 5
flower תקנות חדשות - מיסוי קרנות NTR,צוברות, מדדי חו"ל ישראליים מיסים 2
T מדדי נפט וגז שוק ההון 1
N חלוקה גיאוגרפית בהלמן מחקה מדדי חו"ל שוק ההון 1
A הפניקס מחקה מדדי חו"ל שינוי מסלול לs&p 500 צרכנות פיננסית 1
twister קרן השתלמות מחקה מדדי מניות חו”ל (?) - הלמן אלדובי שוק ההון 14
H קרן פנסיה פניקס מסלול מחקה מדדי חול או הלמון אלדובי מסלול s&p500 צרכנות פיננסית 109
H קרן פנסיה מחקה מדדי חול הפניקס צרכנות פיננסית 8
D פירוט השקעות לפנסית מדדי מניות של מיטב-דש שוק ההון 6
ש כמה גרפים על מדדי קורונה והבורסה שלנו שוק ההון 3
ג מחפש קרן פנסיה עם מסלול עוקב S&P500 או מדדי מניות חו"ל צרכנות פיננסית 16
J מיסוי על מעבר לתיק מדדי מיסים 6
navv השקעה לטווח ארוך, אג"חים בריבית שלילית לעומת מדדי מניות מפוזרים שוק ההון 19
M הלמן אלדובי השתלמות פאסיבי – מדדי מניות חו”ל שוק ההון 1
א מדדי אג"ח עולמיים שוק ההון 3
נ היום גם מדדי המניות וגם אג"ח ממשלתי ירדו שוק ההון 89
מ עזרה במציאת נתונים פיננסים על מדדי חו''ל שוק ההון 7
B דרוש הסבר - אג"ח מסוים או מוצר עוקב מדדי אג"ח שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה