בעקבות השרשור, נכנסתי ל
כאן, ואז ראיתי שיש
עדכון של ספטמבר 2020.
מצאתי שם שאכן המסלול הפך ל100% סנופי, לפחות לפי מדדי הייחוס.
עם זאת, הם מדגישים ש"מובהר כי תיק הנכסים אינו תואם בהכרח במלואו להרכב מדד הייחוס. אין בציון מדד הייחוס בכדי להוות מצג, הצהרה או התחייבות כלשהי לגבי התשואה שתושג בפועל בתיק".
מה שנראה שאומר "אנחנו נשקיע בינתיים במה שבא לנו". אם אני זוכר נכון, זה לא חדש...
עוד הם מציינים כי:
החל מתאריך 24/08/2020 שונה מדד הייחוס מ- "SP 55% SXXR 24% MSCI EM 12% TPX 9%" ל "100% S&P500"
זאת אומרת שהשינוי היה אמור לקרות בפועל לפני כחודש.
לי באופן אישי זה עושה חשק הרבה יותר גדול לעבור להלמן אלדובי. אני מקווה שהם יוכלו להתגמש קצת עם דמי הניהול מהפקדה, כי אחרת, לא בטוח שזה כדאי לי מבחינת דמי ניהול. ננסה...
היתרון שעדיין יש להפניקס לדעתי זה למי שמעוניין באחוז נמוך יותר של מניות. יש להם גם מסלול "מדדי אג"ח חו"ל" שהוא דיי סבבה. זה יכול להתאים אפילו לאנשים לפני פרישה שיכולים להחליט באופן דיי גמיש וברור כמה אחוז חשיפה למניות מתאים עבורם.
לא מייעץ. לא ממליץ. לא סוכן ביטוח. לא משווק פנסיוני. לא עורך דין. לא יועץ השקעות. לא רואה חשבון. עמית בפנסיה של הפניקס. לא עמית בפנסיה של הלמן אלדובי. לפחות זה המצב בינתיים. לא עובד בהפניקס. לא עובד עליכם. לא עובד בהלמן אלדובי. לא יודע על מה אני מדבר. התייעצו עם אנשי מקצוע, ולא עם דור מהאינטרנט.