• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מאמר מהויקי - מייק, המשקיע המתחיל, שמבולבל מכמות האפשרויות

מובך לשאול את זה אבל זה לא הרעיון של לקנות קרן צוברת?
נכון.
אם כי במקרה של קרן אירית בחשבון פטור זה לא באמת משנה אם הקרן צוברת או מחלקת.
למה מס דיבידנד?
באיזה מהן?
א. יש מס דיבידנד שהקרן עצמה משלמת
ב. קרן אמריקאית תמיד מחלקת ואת האמריקאים לא מעניין שאתה בחשבון פטור אז תשלם בכל מקרה 25% מס לדוד סם מעבר למה שהקרן משלמת.
ג. יש דיון שלם על זה פה :)
ובכל אופן רק כדי לוודא שאני יורד לסוף דעתך - הכוונה היא ש-IRA פטור ממס דיבידנד של קרנות שקליות, ולכן עדיף לקנות את הקרן השקלית של בלאקרוק מאשר כל אלטרנטיבה דולרית שלה?
לא.
חשבון פטור (IRA) פטור ממס בישראל.
בחשבון פטור עדיף קרן אירית (או קנדית למשל) כי הקרן עצמה משלמת פחות מס לדוד סם ממה שאתה תשלם בקרן אמריקאית.
בחשבון חייב יהיה לך מיסוי כפול בקרן אירית (בצוברת זה פחות נורא כי יש דחיית מס, במחלקת זה הרבה יותר כואב) כי גם הקרן משלמת מס וגם אתה אח"כ לישראל, בחשבון פטור אתה לא משלם את החלק של ישראל ולכן בסה"כ זה יוצא פחות.
ושוב - כל זה מופיע בדיון שקישרתי אליו מקודם.

היי, יכול לתת דוגמאות לקרן מחקה על אג"ח ממשלתי כללי שמומלצות, לפי הגישה הזו?

היי, ישנם בישראל חמש קרנות מחקות בסה"כ שעוקבות אחר מדד זה:

MTF מחקה אג"ח ממשלתיות (של מגדל)
קסם KTF מחקה אג"ח ממשלתי כללי (של קסם)
PTF אג"ח ממשלתי כללי (של פסגות)
תכלית TTF אג"ח ממשלתי כללי (של מיטב-דש)
הראל HTF אג"ח ממשלתיות כללי (של הראל)

ההבדלים ביניהם זה כמובן בעלויות, פסגות היקרה ביותר וקסם הזולה ביותר (טכנית הראל הזולה ביותר 0% דמי ניהול, רק כדי למשוך משקיעים חדשים, ואז לעלות).
בטעות העקיבה, מגדל בעלת טעות העקיבה הנמוכה ביותר לאורך השנים.
ובגודל הקרן, מגדל הגדולה ביותר והראל הקטנה ביותר.

בנוסף, מצרף לך את האשכול: https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מידע-היסטורי-של-מחירי-מדד-אג-ח-ממשלתי-כללי.19893/

נערך לאחרונה ב:
2. האופציה הפופולרית - אם מייק מעוניין להשקיע בכל העולם, בין אם הוא חושש ממס ירושה ובין אם לאו - מייק החליט להשקיע בבית השקעות ישראלי ומפוקח בקרן השקלית העולמית SSAC של בלאקרוק. הקרן בעלת דמי ניהול של 0.2% ומיסוי ריאלי (בניכוי עליית מדד המחירים לצרכן) שצפוי להיות טוב למשקיע לטווח הארוך.
מה יקרה אם מייק התחיל מברוקר ישראלי ואכן קונה את SSAC של בלאקרוק, ובאיזשהו שלב מחליט לעבור ל IB ? מה הדרך הפעולה שכדאי לו לעשות - האם להעביר את הקרן הדואלית ל IB כמות שהיא, (תוך הפעלת לחץ על הברוקר הישראלי שכנראה מאוד לא ירצה לעזור ?) או שמה יש אופציה טובה יותר במקרה זה - למשל להשאיר את הברוקר הישראלי ולהתחיל לרכוש במקביל ב IB קרנות שונות, וכו' ?

נחמד היה להוסיף במדריך עבור מייק גם את הטרנזישן, מברוקר ישראלי ל IB במידה ויחפוץ בכך, שכן זהו מסלול נפוץ גם כן בקרב משקיעים שרוצים להתחיל פשוט ולאט לאט לאזור אומץ לעבור לברוקר זר. לא תמיד קל להחליט מה עדיף מראש, למשקיע שעוד לא הרגיש את שני המצבים..

אודה על מחשבותיכם.

מה יקרה אם מייק התחיל מברוקר ישראלי ואכן קונה את SSAC של בלאקרוק, ובאיזשהו שלב מחליט לעבור ל IB ? מה הדרך הפעולה שכדאי לו לעשות - האם להעביר את הקרן הדואלית ל IB כמות שהיא, (תוך הפעלת לחץ על הברוקר הישראלי שכנראה מאוד לא ירצה לעזור ?) או שמה יש אופציה טובה יותר במקרה זה - למשל להשאיר את הברוקר הישראלי ולהתחיל לרכוש במקביל ב IB קרנות שונות, וכו' ?

נחמד היה להוסיף במדריך עבור מייק גם את הטרנזישן, מברוקר ישראלי ל IB במידה ויחפוץ בכך, שכן זהו מסלול נפוץ גם כן בקרב משקיעים שרוצים להתחיל פשוט ולאט לאט לאזור אומץ לעבור לברוקר זר. לא תמיד קל להחליט מה עדיף מראש, למשקיע שעוד לא הרגיש את שני המצבים..

אודה על מחשבותיכם.

אהלן, הוספתי במאמר של ינואר 2021 גם קישור להמרת קרן בלאקרוק שקלית לדולרית. לחץ על ההייפר לינק במילים "המרתה לקרן דולרית".
בעמוד הבא של אותו שרשור @littleworm סיכם את התהליך.

אגב, למי שחושב שיש סיכוי לא מבוטל שירצה לעבור בעתיד ל-IB, הייתי שוקל (לא ממליץ) להתחיל ממקרן דולרית כמו VWRA ולהימנע מכל הבירוקרטיה הכרוכה בהמרת קרנות.

יתרונות ברוקרים ישראליים:
  1. אין צורך להגיש דו"חות למס הכנסה בגלל תיק ההשקעות.
  2. אם מייק ירצה לעבור בעתיד ל-Interactive Brokers הוא יוכל לעשות זאת - גם אם מייק יחזיק את הקרן השקלית SSAC (או כל קרן שקלית אחרת של בלאקרוק) וירצה להעבירה ל-IB בעתיד הוא יוכל לעשות זאת באמצעות המרתה לקרן דולרית (עם קצת מאמץ, בירוקרטיה ותשלום סמלי).

אגב, למי שחושב שיש סיכוי לא מבוטל שירצה לעבור בעתיד ל-IB, הייתי שוקל (לא ממליץ) להתחיל ממקרן דולרית כמו VWRA ולהימנע מכל הבירוקרטיה הכרוכה בהמרת קרנות.
@OnTheVerge תודה על ההסבר. במקרה של רכישה של קרן דולרית, אבל - יהיו עמלות מט"ח גבוהות מצד הברוקר הישראלי, לא ?

הפשטות של התחלה עם ברוקר ישראלי הוא שפרט לעמלת קניה שאפילו תתקזז עם עמלת דמי ניהול תיק בהרבה ברוקרים, אין תשלום נוסף. ברגע שמעורב מט"ח וברוקר ישראלי, זה כבר יתחיל להיות מאוד יקר לא כך ? דווקא IB בעזרת זה שיש להם חשבון בנק בישראל, הדרך המועדפת לרכוש מט"ח.

כלומר ההתלבטות מה קל יותר - לרכוש בדמי ניהול נמוכים קרן שקלית, ואז במקרה הצורך לטפל במעבר נקודתית, או לחטוף כל קניה את עלות המט"ח דרך הברוקר הישראלי, שלפי מה שהבנתי יקרנים מאוד...

הפשטות של התחלה עם ברוקר ישראלי
היא שלא צריך להגיש דוחות מס, דבר הכרוך באובדן זמן וכסף.

לחטוף כל קניה את עלות המט"ח דרך הברוקר הישראלי, שלפי מה שהבנתי יקרנים מאוד
לא כולם + זה חד פעמי כך שבממוצע על כל שנות האחזקה זה שטויות.

כלומר ההתלבטות מה קל יותר - לרכוש בדמי ניהול נמוכים קרן שקלית, ואז במקרה הצורך לטפל במעבר נקודתית, או לחטוף כל קניה את עלות המט"ח דרך הברוקר הישראלי, שלפי מה שהבנתי יקרנים מאוד...

אין לזה תשובה חד משמעית כמו שאתה מבין.
הכי גמיש וזול זה פשוט לקנות ישר ב-IB את VWRA אבל גם לזה יש חסרונות כמו הצורך בהגשת דו"ח למס הכנסה אם מוכרים ברווח, מחזיקים תיק מעל 1.87 מיליון ש"ח ועוד.

לא ממליץ ולא מייעץ.

לא כולם + זה חד פעמי כך שבממוצע על כל שנות האחזקה זה שטויות.
למה חד פעמי ? נניח שמייק ירצה לרכוש כל חודש בסכום של 10 אלף ש"ח, או כל רבעון 30 אלף ש"ח, הרי כל פעם כספו יישחק בדמי המרת המט"ח.

או שמדובר בעמלות זניחות ?

אין לזה תשובה חד משמעית כמו שאתה מבין.
הכי גמיש זה פשוט לקנות ישר ב-IB את VWRA אבל גם לזה יש חסרונות כמו הצורך בהגשת דו"ח למס הכנסה אם מוכרים ברווח, מחזיקים תיק מעל 1.87 מיליון ש"ח ועוד.
בהחלט, נושא מבלבל :)
אוקיי, אז בעצם - אם לקנות ישר ב IB, עד שהתיק גדל לסכום כזה - עבור מייק שרק מתחיל להשקיע - במידה והוא מתכוון בתחילה רק לקנות ולא למכור, ותיקו לא מגיע ל 1.8 מיליון ש"ח - לא יצטרך להגיש דו"ח ? ואז בעצם יש כאן את כל היתרונות של - לא להגיש דו"ח, לקנות מט"ח בזול, אין צורך להעביר - ורק לאחר הגיע התיק לגודל מכובד, או התחלת משיכה (שמייק אז כבר לא יהיה משקיע מתחיל), או למצוא רו"ח או ללמוד לבד.

אז בעצם, לא עדיף להוסיף למאמר של מייק, שעד שתיקו גדול, והוא במוד של צבירה - אפשר ישר להתחיל מ IB ?

בהחלט, נושא מבלבל :)
אוקיי, אז בעצם - אם לקנות ישר ב IB, עד שהתיק גדל לסכום כזה - עבור מייק שרק מתחיל להשקיע - במידה והוא מתכוון בתחילה רק לקנות ולא למכור, ותיקו לא מגיע ל 1.8 מיליון ש"ח - לא יצטרך להגיש דו"ח ? ואז בעצם יש כאן את כל היתרונות של - לא להגיש דו"ח, לקנות מט"ח בזול, אין צורך להעביר - ורק לאחר הגיע התיק לגודל מכובד, או התחלת משיכה (שמייק אז כבר לא יהיה משקיע מתחיל), או למצוא רו"ח או ללמוד לבד.

אז בעצם, לא עדיף להוסיף למאמר של מייק, שעד שתיקו גדול, והוא במוד של צבירה - אפשר ישר להתחיל מ IB ?

אחד היתרונות הבולטים של IB על פני ברוקר ישראלי הוא הביטוח של SIPC עד $500,000.
לדעתי, כשגודל התיק נהיה כל כך משמעותי, זה בדיוק לא הזמן להחזיר את ההשקעה ארצה, אלא אולי לפזר חלק מהסכום לחשבון אמריקאי נוסף (כמו שוואב, TD Ameritrade) כדי ליהנות מביטוח SIPC נוסף של עד $500,000 גם עבורו.

אנשים רבים חוששים מההתעסקות עם ברוקר זר ולכן קשה לי להמליץ על זה למשקיע הפשוט.

אני מאמין שרוב האנשים שחשוב להם ביטוח SIPC + אחזקת כספים מחוץ להישג ידה של מדינת ישראל, לא יירתעו מהזמן והכסף הכרוכים בהגשת דו"ח למס הכנסה לבד/באמצעות רו"ח.

כמובן, לא ממליץ ולא מייעץ.

אחד היתרונות הבולטים של IB על פני ברוקר ישראלי הוא הביטוח של SIPC עד $500,000.
לדעתי, כשגודל התיק נהיה כל כך משמעותי, זה בדיוק לא הזמן להחזיר את ההשקעה ארצה, אלא אולי לפזר חלק מהסכום לחשבון אמריקאי נוסף (כמו שוואב, TD Ameritrade) כדי ליהנות מביטוח SIPC נוסף של עד $500,000 גם עבורו.

אנשים רבים חוששים מההתעסקות עם ברוקר זר ולכן קשה לי להמליץ על זה למשקיע הפשוט.

אני מאמין שרוב האנשים שחשוב להם ביטוח SIPC + אחזקת כספים מחוץ להישג ידה של מדינת ישראל, לא יירתעו מהזמן והכסף הכרוכים בהגשת דו"ח למס הכנסה לבד/באמצעות רו"ח.

כמובן, לא ממליץ ולא מייעץ.
אכן, נקודה חשובה ביותר. עצם ההגנה על הכסף זה יתרון.

אז רק לחדד את הנקודה של ברוקר זר + הגשת דו"ח (מסכים שגם אם יש להגיש דו"ח, היתרונות בברוקר זר רבים). עד שמגיעים לשלב של תיק גדול ב IB ולא מוכרים שום דבר, אלא צוברים, גם משקיע מתחיל יכול להנות משנים שבהן אין חבות מס (לא מוכר שום דבר) ואין חבות דיווח (תיק קטן) ולא יצטרך להגיש דו"ח, לא ?

היי חדשה כאן
יש משהו שלא ברור לי. האופציה השניה היא: ומייק מעוניין להקיע בכל העולם אך מפחד ממס ירושה
הפתרון המוצע:
אם מייק מעוניין להשקיע בקרן אחת - יכול לרכוש את VWRA הצוברת של וונגארד בדמי ניהול של 0.22%.
אם מייק מעוניין באופציה זולה יותר של שתי קרנות - יכול לרכוש את VHVE ואת VFEA של וונגארד
האם לא כל הקרנות של וואנגרד בגלל שהן אמריקאיות מסכנות את המשקיע במס ירושה ?
אשמח להסבר

האם לא כל הקרנות של וואנגרד בגלל שהן אמריקאיות מסכנות את המשקיע במס ירושה ?
הקרנות שציינת מאוגדות באירלנד, לא בארה״ב.

אז מתברר שמייק עדיין מבולבל חחח
אני מחפש את כל הסמלים האלה באינטראקטיב, ולא משנה כמה אני מחפש, אני לא מוצא את הדמי ניהול שרשום פה, איך אני מוצא את זה בעצמי?
כמו כן, יש כמה סמלים שמופיעים יותר מפעם אחת, מה זה אומר?
קצת לא ברור לי כל העסק הזה, מצד שני אני כבר מת לצאת מהקופת גמל להשקעה כי אני יודע שזה השקעה נוראית, אבל מבולבל רצח...
כרגע לא אכפת לי משום מס, לא רווח הון, לא של דיבידנטים, לא ירושה, רק רוצה לגעת ולהכניס כסף לאן שהוא, בהמשך אשתדרג כשאבין יותר ויהיה לי יותר ברור התוכנה/אפליקציה עצמה.

אז... זה בעיקר השאלות:
1. איפה אני רואה את הדמי ניהול שלא דרך מה שאנשים אחרים אומרים (סומך על מה שנאמר פה, אבל רוצה לחפש ולהשקיע בעוד דברים חוץ ממה שרשום פה בעצמי)
2. יש דברים עם יותר מסמל אחד, מה זה אומר מבחינתי? לדוגמא :
VFEA LSEETF
VFEA IBIS2

VXUS MEXI
VXUS NASDAQ.NMS

VTI ARCA
VTI MEXI

נכון לכרגע הכסף עוד לא נכנס לתיק, לא השתמשתי בזה"ב אז יכול להיות שיקח איזה קצת זמן.
הכנסתי את הכסף בשקלים ולא דולרים (10,000 שקל).
לוקח בחשבון שיש מצב שכל ה10 אלף ילכו בגלל שאני אעשה טעות מפגרת, מוכן לספוג את הטעות, העיקר שאלמד כמה שיותר מהר, תכוונו אותי בבקשה, תודה!

עריכה:
כמובן שמהמידע ששיתפתי אשמח לדעת אם עשיתי טעויות של מתחילים (מניח ששלחתי שקל ולא דולר או יורו או משהו כזה), ואיך להמנע מהם בעתיד, שוב תודה :)

אני מחפש את כל הסמלים האלה באינטראקטיב, ולא משנה כמה אני מחפש, אני לא מוצא את הדמי ניהול שרשום פה, איך אני מוצא את זה בעצמי?

אתה יכול לחפש בגוגל את שם הקרן ואת שם המנפיקה, למשל "vfea vanguard"', "vxus vanguard" או "vti vanguard".

את דמי הניהול תוכל לראות מייד שאתה נכנס. נקראים Expense ratio או OCF.

את השמות אחרי שמות הקרנות תוכל להבין בגיגול מהיר אם תצרף להן את המילים stock exchange:
LSEETF זו בורסת לונדון, IBIS2 זו בורסה בפרנקפורט, MEXI זו בורסה במקסיקו, ARCA זו הבורסה בניו יורק וכו'.

נכון לכרגע הכסף עוד לא נכנס לתיק, לא השתמשתי בזה"ב אז יכול להיות שיקח איזה קצת זמן.
אין כבר צורך בהעברות זה"ב. מספיקה העברה רגילה. ראה כאן מעין מדריך להשקעה דרך האפליקציה (לא לוקח שום אחריות על המידע. ייתכן שכולו שגוי. אין להסתמך עליו).

לא ממליץ ולא מייעץ כמובן.

אתה יכול לחפש בגוגל את שם הקרן ואת שם המנפיקה, למשל "vfea vanguard"', "vxus vanguard" או "vti vanguard".

את דמי הניהול תוכל לראות מייד שאתה נכנס. נקראים Expense ratio או OCF.

את השמות אחרי שמות הקרנות תוכל להבין בגיגול מהיר אם תצרף להן את המילים stock exchange:
LSEETF זו בורסת לונדון, IBIS2 זו בורסה בפרנקפורט, MEXI זו בורסה במקסיקו, ARCA זו הבורסה בניו יורק וכו'.

אין כבר צורך בהעברות זה"ב. מספיקה העברה רגילה. ראה כאן מעין מדריך להשקעה דרך האפליקציה (לא לוקח שום אחריות על המידע. ייתכן שכולו שגוי. אין להסתמך עליו).

לא ממליץ ולא מייעץ כמובן.
אהההה אז מלכתחילה אי אפשר לראות את הדמי ניהול בתיק השקעות של IB? הבנתי!

והשמות הקטנות זה בעצם הבורסה של מקום מסוים, אז מבחינתי זה לא משנה... נכון?

עריכה:
תודה על המדריך, עושה סדר בראש, הכסף עוד לא הגיע לתיק השקעות אז עדיין לא יכול להתקדם, אבל אין ספק שזה עושה סדר!

בקרנות האיריות, השקעה ב-VHVE וב-VFEA (דמי ניהול: ~0.13%) תוסיף רק 0.06% לדמי הניהול לעומת השקעה בארה"ב בלבד באמצעות CSPX של בלאקרוק או VUAA של וונגארד (בשתיהן דמי הניהול עומדים על 0.07%). אולם עקב מיסוי דיבידנד נמוך יותר מחוץ לארה"ב (12% בסך הכל לעומת 15% בארה"ב) הפער בעלויות הכוללות קטן ל-0 עגול אם נניח תשואת דיבידנד בגובה 2% לשנה.

נראה לי שיש פה טעות? אני מתבונן בCSPX ו-VUAA וזה גם אירי.

ולגבי מיסוי, זה לא 15% לאירי ו30% לארה"ב?
למה הכל כל כך מבלבל אותי, אוף >.>

אני מתבונן בCSPX ו-VUAA וזה גם אירי.
הן קרנות איריות שמחזיקות רק מניות אמריקאיות.
בניגוד לקרנות איריות שעוקבות אחרי השוק העולמי.

ולגבי מיסוי, זה לא 15% לאירי ו30% לארה"ב?
קרן אירית משלמת לדוד סם 15% (כלומר על כל דיבידנד שמקורו בחברה אמריקאית). לכן קרן כמו cspx תשלם 15% מס דיבידנד.
למדינות אחרות קרן אירית תשלם מס אחר. ובממוצע קרן אירית שעוקבת אחרי מדד עולמי תשלם כ 12% מס על כלל הדיבידנדים.

קרן אמריקאית לעומת זאת לא משלמת מס דיבידנד בארה"ב, ואתה כישראלי תשלם לה 25% על כל דיבידנד.
כלומר על קרן אמריקאית שמחזיקה רק מניות אמריקאיות (נניח עוקב סנופי כלשהו) תשלם 25% מס על כל דיבידנד.
למדינות אחרות הקרן האמריקאית כן משלמת מס, וזה בנוסף ל25% שאתה כמחזיק הקרן משלם לדוד סם.
יוצא שבממוצע על קרן אמריקאית שעוקבת אחרי השוק העולמי תשלם כ28% מס.

אז לסיכום:
אירית עולמית כ 12%.
אירית על אמריקה 15%
אמריקאית על אמריקה 25%
אמריקאית עולמית כ28%

למה הכל כל כך מבלבל אותי, אוף >.>
אכן תחום לא פשוט.
ותאכלס גם לא כזה קריטי בסופו של דבר. מדברים פה על מיקרו אופטימיזציות ועל שברי אחוזים בשנה.

נערך לאחרונה ב:
שאלה לגבי חשבון הפנסיה, האם ישנם מסלולים נוספים מעבר לזה שמופיע (זה של הפניקס)?
הבנתי שיש את אלו שעוקבים אחר S&P500 אך שגם לגביהם יש הסתייגויות מסוימות

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נגיד שלמייק יש קרן השתלמות וקרן פנסיה שעוקבות אחר מדד S&P500.
מייק רוצה להשתמש בברוקר זר וחושש מאוד ממס ירושה.
איך מייק יכול ליצור תיק שלא יתן משקל רב יותר לארה"ב בשל קרנות הפנסיה וההשתלמות?
נראה שאם מייק לא היה חושש ממס הירושה הוא היה יכול לשחק עם האחוזים בין VTI לבין VXUS, אך לא ניתן לעשות זאת עם VHVE ו-VFEA.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ק מאמר שנתקלתי בו בסופ"ש לגבי מוטבים/צוואות/יורשים. כבוד בשופט עופר גרוסקופף פסק ביוני השנה, שביטוח חיים, גמל ופנסיה, שייכים רק למוטב שנקבע בקופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ריש-לקיש כרטיסי קאשבאק - מאמר משווה ומתכלל של האפשרויות השונות צרכנות פיננסית 89
Rahash קרן פנסיה ברילוקיישן - מאמר קצר שכתבתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
א מאמר מעניין שראיתי - השקעה במדד המניות הכללי עלול להביא לתוצאה הפוכה מזו שרציתם שוק ההון 27
עתיד מתוק מאמר של שלמה גרינברג בביזפורטל על סוכנויות הנדל"ן הממשלתיות בארה"ב שוק ההון 0
T מאמר וקישור לספר (Understanding big debt crises)- מישהו הצליח להוריד? התפתחות אישית 9
ביולוג ירושלמי ההשכלה הגבוהה צריכה לעבוד דיאטה. מאמר שמסביר את האמת מאחורי הנתונים. אוף טופיק 110
Izik ""לא יותר מעשרה אחוז במניות...להמנע מהשקעות באינדקס נרחב" לפי מאמר בגלובס שוק ההון 12
Waler בניית פרופיל בכוח גס - המלצה על מאמר שוק ההון 1
פשוט מאמר על תשואות שניתן לצפות ממניות שוק ההון 1
M מאמר נהדר ב wsj של זוויג בעניין pre mortem בהשקעות שוק ההון 18
daat99 מאמר מעניין על וורן באפט ואג"חים אוף טופיק 4
משה מאמר מעניין על החיים בחברה ללא עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
S השקעות על הבר - הסיפור של מייק, אייק, פייק ונייק אוף טופיק 12
S מדריך נדל״ן דומה למאמר מייק, קיים דבר כזה? נדל"ן 13
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
SolidAce שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
א סוגי ההשקעות שלי לעומת מייק שוק ההון 3
G מה מייק היה עושה עם דולרים? שוק ההון 12
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ריש-לקיש כפירה בתיק הדגל של מייק, שכנעו אותי אחרת שוק ההון 26
O סקר - האם מייק צריך להשקיע בקרן של אינבסקו במקום בזו של בלאקרוק? שוק ההון 483
אוגורן להציל את מייק שוק ההון 1
T צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1

נושאים דומים

Back
למעלה