גרהם
משתמש בכיר
- דירוג
- 29,428
אני לא שופט. אם תחזור לתגובה הראשונה שלי למה שכתבת, תראה שכתבתי שההשוואה בין אדם היום לאדם של לפני 1000 שנה היא חסרת משמעות, כי ברור שהם תוצר של תנאים, חינוך וגנים (שגם הם מושפעים מתנאים) שונים לחלוטין. לגבי הסוף של מה שכתבת, אין קשר לדעה שלי - אני לא נעלה וממש לא חושב שאני איזה מנהיג שהיה משנה את העולם לפני 1000 שנה (וממילא, אם הייתי נולד אז הייתי אדם אחר, כפי שכבר כתבתי).אדם שחי בתנאי סביבה שאפילו לא עולה בדעתו שלאשה יש זכויות... ועוד כמו בן אדם רגיל... זה חסר השוואה אליך, אני מבין שזה מאוד קשה לא לשפוט אותם, אבל התת מודע שלנו מפוצץ במידע שאתה לא יכול לשפוט אותו, כי אין לך למי להשוות... בכל מקרה אם אתה רוצה לחשוב שאתה ייצור אנושי נעלה, וחבל שלא נולדת בתקופה שלהם, כי כך היית מעורר את כולם להתנהגות מוסרית, לדעתי אתה טועה.
ראשית, מפתיע שלדעתך אין חשיבות לרב ראשי. חשבתי שאנשים מאמינים רואים ברבנים שלהם (רב ראשי, אדמור וכו') סמכות רוחנית ושהרבנים הם חלק משמעותי וכן "פרט חשוב" באמונה הדתית.אני מכיר טוב מאוד את התירוצים שלכם למה אתם לא דת... אבל אם תפסיק לחשוב מה ההבדל, אלא מה הדמיון, תראה שההבדל הוא בפרטים והוא חסר משמעות על הכלל. (גם היום ביהדות רוב החרדים מתנהלים בלי שום קשר לרב ראשי, והרב הראשי זה ממש לא פרט חשוב... וזה שאין לכם אמונה בכוח עליון נו ואז, למה בגלל זה אתם הדת שלכם עדיפה??? וזה שרעיונות חדשים חודרים מהר יחסית, זה דבר ראשון בגלל מה שכתבתי בהודעה הקודמת, ודבר שני כי העולם היום מהיר, וממילא גם הדתיים משתנים יותר מהר...)
היצור האנושי אלוף בלספר לעצמו סיפורים למה הוא טוב מההורים שלו, למה הוא הכי הכי טוב מכולם, אבל במציאות המציאות פחות וורודה...
וכפי שכתבתי, אני לא יותר טוב מהוריי. זה קשקוש, על גבול המעליב.
את ההקבלה בין ליבליזם לדת לא הבנתי.
החברה של היום בהחלט מוסרית יותר, לפי הערכים שלי, מהחברה בעבר. מי שעדיין מאמין שילדים ילמדו מהר יותר אם ירביצו להם וממילא תפקידם לציית תמיד להורים, כנראה יחשוב אחרת כמובן.