• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
קל לדבר ולא כזה קל לעשות
אין לי ממש אופציה כנראה
אני איתך באותה סירה. תתחיל לברר, יש כל מיני מסלולים.
אולי לבת זוג יש אזרחות זרה, שולחים קו"ח לחברות בינלאומיות לרילוקיישן, להתחיל תואר שני בחו"ל.
אם מתעסקים בזה מספיק אז מצליחים.
מעניין אם יש פורום חילוני שעוזר בנושא הזה.

אולי לבת זוג יש אזרחות זרה, שולחים קו"ח לחברות בינלאומיות לרילוקיישן, להתחיל תואר שני בחו"ל.
אם מתעסקים בזה מספיק אז מצליחים.
מעניין אם יש פורום חילוני שעוזר בנושא הזה.
יש לי כמה לינקים מגילגול פשוט. תפתחו או תעירו שירשור בנושא - שיהיה מסודר .
בעיקרון לימודים בחו״ל זה הכי קל, אח״כ עבודה, ואח״כ לבעלי מקצוע או התמחות יש ביקוש ותנאים מקלים. יש עורכי דין שעוזרים בזה - ראיתי בקנדה ובאוסטרליה

נערך לאחרונה ב:
ברשותך אתעלם מהביקורת נגד אתר כיפה.
ציטטתי משם רק בגלל שהם התוצאה הראשונה בגוגל שמביאה את כל בחינת הבגרות. חשוב לי להביא כמה שיותר מקורות מלאים.

בנושא העקרוני יותר - אנסה לחדד יותר את הכוונה שלי.

אין לי כוונה להיכנס כאן לדיון המגדרי (יש שרשור אחר בנושא),
אבל לי אישית יש הרגשה של ניסיון הטפה אפילו מקריאת אחד המאמרים, כל שכן את שלושתם.
דוגמא פשוטה היא השימוש בניסוחים שמכילים שיפוט ערכי. למשל: "מלבד התביעה הפמיניסטית" - מי אמר שפמיניזם מחייב שימוש בשפה שאינה תקנית כמו "כותבותים" או "הםן"? או כותרת המאמר "למה חשוב לכתוב לכולםן".
דוגמא אחרת היא השימוש בניסוחים חריפים (למשל סימן הקריאה בסוף המשפט "תנו לנו פתרון לשוני למי שאינם יכולים או אינם מעוניינים להגדיר את המגדר שלהם!").
אלו לא ניסוחים של מאמרים אקדמיים, והבחירה בכמה מאמרים כאלו מעלה הרגשה של הטפה.

אנשים לא שמחים לקבל הרגשה של הטפה בתכנים בידוריים, בטח שלא בבחינת חובה,
בטח ובטח שלא כאשר מדובר על בחינה בלשון, וה"מאמרים" כתובים בשפה שאינה תקנית.
הדיון כאן הוא על הבסיס המשותף בחינוך ובכתבה שהבאת הטענה היא שכופים על הנערים דיון שהם אינם רוצים בו. כלומר, הטענה היא שלא נכון לדון בנושאים מסויימים ושעצם הדיון הוא שערורייה.
אני מבין את הביקורת שלך על רמת המאמרים, אבל לא את הטענה שעצם הדיון בנושא הנדון היא חריגה מבסיס חינוכי מוסכם. ובפרט שהמאמרים מציגים דעות בעד ונגד כך שבסך הכל הדעה שמפריעה במאמר בכיפה אינה מוצגת כקונצנזוס, חס וחלילה.
אם כבר מדברים על גבולות המוסכם, אז המאמר בכיפה הוא דוגמה כמה קרוב המרחק, בפרט ברמת הטיעונים הנהוגה בתקשורת, בין "אני לא מסכים לדעה" ל"אסור לדון בדעה".

נערך לאחרונה ב:
תרשה לי להביא לך דוגמא מספרד, מערכת החינוך פה כשלה, אסביר, ספרד מחולקת לאוטונומיות שונות, בגלל שהמערכת נתנה חופש לכל אוטונומיה לתכנית הלימוד, יוצא שבקטלוניה בקושי לומדים ספרדית, הלימוד בשפה הקטלנית, התכנים מאוד מוכוונים למערכת הפוליטית הנוכחית בקולוניה ומאוד מדגישים את הבדלנות, ספרדית כשפה נלמדת אולי שעתיים בשבוע, כמו אנגלית, כפועל יוצא מזה, הנוער שטוף מוח ומאמין שלקטלוניה מגיעה עצמאות.

זו דוגמא קלאסית שלאורך שנים הממשל הראשי בספרד היה סובלני ופלורליסטי וגידל תחת ידו את האיוולת הקטלנית
לקח לי זמן להבין שאתה מתכוון לאיוולת קָטָלָ֫נִית ולא לאיוולת קַטְלָנִ֫ית...
מצאתי בינתיים גם הודעה אחרת שלך בנושא.

האם מתן עצמאות לקטלוּניה מהווה איום ביטחוני על ספרד? ואם לא, מהי ההתנגדות העיקרית לכך? אם התשובה היא: "כי גם הבסקים ירצו עצמאות", אז אני מעדכן את השאלה: האם מתן עצמאות גם לקטלוּניה וגם לחבל הבסקים ולנווארה מהווה איום ביטחוני על ספרד? ואם לא, מהי ההתנגדות העיקרית לכך?

קשיי הגירה ושפה זאת לא תשובה רצינית בעיניי. זה המצב הנפוץ בין מדינות שכנות. מה גם שהשפה הקָטָלָ֫נִית היא לא דבר חדש בקטלוּניה.

אולי התשובה היא שהספרדים לא מוכנים לוותר על תקבולי המיסים מקטלוניה ומחבל הבסקים?

אולי דאגה למיעוט הספרדי (הלא-קטלוני) בקטלוּניה, שלאחר מתן העצמאות ימצא את עצמו בארץ זרה? – אני משער שהקטלונים טובים יותר מהפלסטינים בהקשר הזה. מעניין אם גם הבסקים.

נערך לאחרונה ב:
לקח לי זמן להבין שאתה מתכוון לאיוולת קָטָלָ֫נִית ולא לאיוולת קַטְלָנִ֫ית...
מצאתי בינתיים גם הודעה אחרת שלך בנושא.

האם מתן עצמאות לקטלוּניה מהווה איום ביטחוני על ספרד? ואם לא, מהי ההתנגדות העיקרית לכך? אם התשובה היא: "כי גם הבסקים ירצו עצמאות", אז אני מעדכן את השאלה: האם מתן עצמאות גם לקטלוּניה וגם לחבל הבסקים ולנווארה מהווה איום ביטחוני על ספרד? ואם לא, מהי ההתנגדות העיקרית לכך?

קשיי הגירה ושפה זאת לא תשובה רצינית בעיניי. זה המצב הנפוץ בין מדינות שכנות. מה גם שהשפה הקָטָלָ֫נִית היא לא דבר חדש בקטלוּניה.

אולי התשובה היא שהספרדים לא מוכנים לוותר על תקבולי המיסים מקטלוניה ומחבל הבסקים?

אולי דאגה למיעוט הספרדי (הלא-קטלוני) בקטלוּניה, שלאחר מתן העצמאות ימצא את עצמו בארץ זרה? – אני משער שהקטלונים טובים יותר מהפלסטינים בהקשר הזה. מעניין אם גם הבסקים.
ושאלת המשך ברשות, @Roi
האם יש חשש שהיפרדות תהיה מלווה באלימות? זה בכלל נושא שעל הפרק או שברור מאליו שכן / לא?

האם מתן עצמאות לקטלוּניה מהווה איום ביטחוני על ספרד?
אם אתה מתכוון בטחוני הרג ברחובות, אז לא.

מהי ההתנגדות העיקרית לכך?
כי קולוניה היא חלק מספרד וכן גם השיקול שתיתן להם עצמאות אז אוטונומיות אחרות ירצו ואז ספרד תחדל מלהתקיים, לדעתי זה נכנס תחת הגדרה של איום קיומי.

אולי התשובה היא שהספרדים לא מוכנים לוותר על תקבולי המיסים מקטלוניה ומחבל הבסקים
אם כבר בתעמולה עסקינן, אז מדריד מכניסה יותר מיסים מקטלוניה, שבלי קשר ממסה את התושבים באזור שלה במס נוסף שנכנס ישר לקטלוּניה, כנל הבסקים שיש להם כמעט אוטונומיה מוחלטת בטרטוריה שלהם.

בוא נעשה אנלוגיה, האם לדעתך ישוהים עשירים בישראל צריכים להיפרד מכלל המדינה בגלל שהם משלמים הכי הרבה מיסים? אני מניח שהתשובה היא לא, כנל בספרד, ההיפרדות בגלל תשלומי מיסים היא אג'נדה פופוליסטית ואנטי חברתית.

הרחבתי על כך בשרשור שהבאת, רציתי להביא את הדוגמא למה קורה שמערכת החינוך הופכת לעצמאית.

אולי דאגה למיעוט הספרדי (הלא-קטלוני
שוב פרופגנדה, הרבה מהתושבים שם הם בעצם ספרדים, אם אתה רוצה להפריד בין התושבים, שעברו לגור שם מכל מני סיבות, מעט הם קטלנים טהורים, (גזענים משהו) הציבור שם בכללותו הוא מאוד מעורב ומחציתם לא רוצים להיפרד מספרד בפועל.

מעבר לזה, ישנם משמעיות מאוד רציניות להפרדות מספרד, ראה ברקסיט, שהתושבים לא לוקחים בחשבון.

ושוב, עבורי כמישהו שמסתכל מבחוץ זה נראה כמו פסיכוזה שתודלקה ע"י פוליטיקאים קטאלנים בשנים האחרונות ופומפמה לצעירים.

בפועל, יד ימין לא יכולה לקבל עצמאות מהגוף, היא תמות, קטלוניה תלויה בספרד ביחסי מסחר וגם באיחוד הארופאי שלא יקבל אותה לתוכו כעצמאית.

האם יש חשש שהיפרדות תהיה מלווה באלימות? זה בכלל נושא שעל הפרק או שברור מאליו שכן / לא?
לדעתי כן, כי הציבור שם חלוק חצי חצי.

נערך לאחרונה ב:
הרחבתי על כך בשרשור שהבאת, רציתי להביא את הדוגמא למה קורה שמערכת החינוך הופכת לעצמאית.
אני לא מתערב לכם בפוליטיקה הפנימית, אבל על גוף הטיעון שלך על החשיבות שהרוב אכפה את החינוך שהוא מאמין בו, על המיעוט, כדי שחס ושלום המיעוט לא יחשוב לבד... ושחס ושלום המיעוט לא יחליט באיזה שהוא שלב לבגוד באמונות של הרוב...
זה ממש נראה לי דומה לחינוך החרדי, אנחנו מחנכים את הילדים שלנו מאוד חזק בגיל הקטן, כדי שחס ושלום הם לא יצאו לרעות בשדות זרים... כדי שחס ושלום הם לא יחשבו אחרת ממה שאנחנו חושבים...
אני חשבתי שהחינוך החילוני הוא פתוח, שכל אחד יחשוב מה שטוב לו... ואתם לא מחנכים כדי להגביל, כמו החרדים החשוכים... אלא רק כדי לתת כלים להמשך הדרך.

נקודה אחת שאולי נפנים, שגם אם תקראו לעצמכם ליברלים או מודרניים או כל שם מפוצץ אחר, עדיין כולנו אותו דבר, וזה מה יש.... גם אם יהיה לכולנו פלאפון הכי מתקדם, ובית ענק וכו' וכו' עדיין השמנדריק שיושב על הכורסה ב2022, זה אותו שמנדריק שישב לפני 1000 שנים על הספא.

ממש נראה לי דומה לחינוך החרדי, אנחנו מחנכים את הילדים שלנו מאוד חזק בגיל הקטן, כדי שחס ושלום הם לא יצאו לרעות בשדות זרים... כדי שחס ושלום הם לא יחשבו אחרת ממה שאנחנו חושבים...
החינוך החרדי שאני מכיר, זה חינוך חיובי שגורם לרצות לבחור להיות אדם טוב, ויהודי טוב,

נ.ב.
יש לי בת בחינוך חרדי, וכן קרובי משפחה וידידים חרדים.

ואז ספרד תחדל מלהתקיים
תחדל להתקיים כפדרציה-דה-פקטו, ובמקומה יתקיימו מספר מדינות לאום.

הציבור שם בכללותו הוא מאוד מעורב
לא בטוח שהבנתי. אני תוהה אם יש סכנה לטיהור אתני במקרה של מתן עצמאות לקטלוּניה.

אז מדריד מכניסה יותר מיסים מקטלוניה
אבל אנדלוסיה למשל גירעונית, לא? ובלי קטלוּניה הנטל של הגירעון יהיה גדול יותר על האוטונומיות הנשארות, לא?

ההיפרדות בגלל תשלומי מיסים
לגיטימי בעיניי ששיקולי מס ישחקו תפקיד בהחלטה של אדם להגר למדינה אחרת, כמו גם בהחלטה של עם לפרוש מפדרציה-דה-פקטו. אני מבין שעמדתך כנראה שונה.

עבורי כמישהו שמסתכל מבחוץ
אתה מסתכל על קטלוּניה מבחוץ, אבל על ספרד מבפנים, מתוך אוטונומיה ספציפית שבה אתה חי, ויכול להיות שאימצת את העמדה הרווחת בקרב תושביה / התקשורת שלה.

האם יש חשש שהיפרדות תהיה מלווה באלימות?
לדעתי כן, כי הציבור שם חלוק חצי חצי.
בעיניי זה הטיעון הכי משכנע עד כה נגד פרישת קטלוּניה, בהנחה שזה נכון.
עריכה: במחשבה שנייה, גם בברקזיט הציבור היה חלוק חצי-חצי, אבל לא הייתה שם מלחמת אזרחים או משהו. האם יש סיבה להניח שפרישת קטלוּניה תהיה מלווה באלימות פנימית רבה יותר?

נערך לאחרונה ב:
נקודה אחת שאולי נפנים, שגם אם תקראו לעצמכם ליברלים או מודרניים או כל שם מפוצץ אחר, עדיין כולנו אותו דבר, וזה מה יש.... גם אם יהיה לכולנו פלאפון הכי מתקדם, ובית ענק וכו' וכו' עדיין השמנדריק שיושב על הכורסה ב2022, זה אותו שמנדריק שישב לפני 1000 שנים על הספא.
לפני אלף שנה גם במדינות המתקדמות ביותר היו מקובלים מאד עבדות, אונס, הוצאות פומביות להורג ובכלל ניצול בכל היבט של החלש לטובת החזק. קשה להגיד שלא התקדמנו מאז. שים לב שהטענה "כולם אותו דבר" מקשה גם על טיעונים של ייחודיות עם ישראל אשר אני מניח שחלקם ראויים בעיניך.
אני כן מסכים שגם בחינוך הפלורליסטי ביותר, יש העדפה של ערכים מסויימים, לפחות אלו שמאפשרים לחברה פלורליסטית להתקיים.

תחדל להתקיים כפדרציה-דה-פקטו, ובמקומה יתקיימו מספר מדינות לאום
מרבית האזרחים בספרד לא מעוניינים בפרוד, גם ככה ההיסטוריה שלהם עקובה מדם, מלחמת אחים זוועות ועד שהצליחו לגבש מדינה מאוחדת הם לא רוצים בפרוד.

החשש שספרד במקרה של פרוק תצא מהאיחוד הוא אמיתי וגם קיומי, ספרד נתמכת ע"י האיחוד האירופי לא מעט.

ואני אשאל אותך, למה לעצור בקטלוניה, אני אזרום איתך... למה לא למשל שברצלונה תתנתק מקטלוניה כי הם תורמים הכי הרבה מיסים? או שלמה למשל השכונה הכי עמידה שם לא תתנתק מהעיר ברצלונה... הרי זה מדרון חלקלק מאוד, איפה הקו האדום?
ברמת הרחוב? הבית? האדם היחיד?

ההיסטוריה רואה את קטלוניה כחלק מספרד, בגדול, אם נלך אחרונה בזמן, אז כולם היו מפורקים ומפורזים לממלכות קטנות, אבל האיחוד נוצר ומחזק את ספרד ככלל.

ספרד מבפנים, מתוך אוטונומיה ספציפית שבה אתה חי, ויכול להיות שאימצת את העמדה הרווחת בקרב תושבי
גם על ספרד אני מסתכל מבחוץ, ולא נראה לי הגיוני שיד ימין תרצה להתנתק מהגוף ולהמשיך לחיות... זה בערך המצב.

ראינו מה קרה שהבדלנים שם התחילו לאיים, מלא עסקים ביניהם בינלאומיים יצאו מקטלוניה בגלל המשמעות של היציאה מהאיחוד במקרה של הפרדות, העסקים שם גם תלויים במוצרים וחומרים מכלל ספרד, ולכל דבר יש משמעות פיסקלית במקרה של התנתקות, זה מורכב ואי אפשר לפשט את זה... שוב תראה מה קרה בבריקסיט כשנתנו את ההחלטה בידי העם, אני מקווה שאתה מסכים איתי שזו הייתה החלטה נוראית ומרבית העם לא מסוגל להבין את לקבל החלטה עם משמעויות כאלו כבדות.

במקרה של פיצול בכוח, תהיה הפיכה, זה יהיה אלים ויפגעו מלא אנשים.
לפי משאל עם הזוי ולא חוקי ולא מפוקח שבוצע שם, המצב חלוק בדיוק בחצי, זה ממש לא שהרוב רוצה

לפני אלף שנה גם במדינות המתקדמות ביותר היו מקובלים מאד עבדות, אונס, הוצאות פומביות להורג ובכלל ניצול בכל היבט של החלש לטובת החזק. קשה להגיד שלא התקדמנו מאז.
אם אתה מסכים איתי שאם היית חי לפני 1000 שנה, לא היית המשיח שלהם... אלא כנראה היית משתלב יפה בחברה, או לחילופין אם אדם שחי לפני 1000 שנים היה חי היום כנראה שהוא היה משתלב... זה אומר שאין הבדל מהותי, אלא סביבתי...

דוגמא (שאולי בעיניך תראה קיצונית, אבל תיקח את הרעיון) הרי אם הדור הבא ימצאו דרך שאפשר לגרום לפושעים להתנהג בצורה מוסרית, אז יאשימו אותנו שאנחנו היינו אכזריים שכלאנו אנשים למשך עשרות שנים ואפילו לכל החיים רק בשביל שנוכל להמשיך את חיינו כמו שאנחנו רוצים...

האם זה אומר שהדור הבא טוב יותר מאיתנו במהות??
שים לב שהטענה "כולם אותו דבר" מקשה גם על טיעונים של ייחודיות עם ישראל אשר אני מניח שחלקם ראויים בעיניך.
לדעתי ייחודיות עם ישראל לא אומרת שאנחנו שונים פיזית.
אני כן מסכים שגם בחינוך הפלורליסטי ביותר, יש העדפה של ערכים מסויימים, לפחות אלו שמאפשרים לחברה פלורליסטית להתקיים.
אז זה אומר שאנחנו לא טובים מהותית... שזה אומר שלא יזיק אם נכבד את המבוגרים ממנו, ואת הדורות הקודמים לנו, כי אנחנו מתנהגים בדיוק כמוהם במהות, רק בייחס אחר, בהתאם לתנאי הסביבה שלנו.

אני לא מתערב לכם בפוליטיקה הפנימית, אבל על גוף הטיעון שלך על החשיבות שהרוב אכפה את החינוך שהוא מאמין בו, על המיעוט, כדי שחס ושלום המיעוט לא יחשוב לבד... ושחס ושלום המיעוט לא יחליט באיזה שהוא שלב לבגוד באמונות של הרוב...
זה ממש נראה לי דומה לחינוך החרדי, אנחנו מחנכים את הילדים שלנו מאוד חזק בגיל הקטן, כדי שחס ושלום הם לא יצאו לרעות בשדות זרים... כדי שחס ושלום הם לא יחשבו אחרת ממה שאנחנו חושבים...
אני חשבתי שהחינוך החילוני הוא פתוח, שכל אחד יחשוב מה שטוב לו... ואתם לא מחנכים כדי להגביל, כמו החרדים החשוכים... אלא רק כדי לתת כלים להמשך הדרך.

לא הבנתי?
אתה טוען שהחינוך החילוני לא ליברלי?
אני לא מצליח להבין מה אתה אומר.

@Shaz
נא למתן את השיח,
האמירות שלך לא ראויות ולא במקום!!
אגב, אשמח לדעת מה הקפיץ אותך במה שכתבתי?
מה לא ראוי? אם זה מפריע לך לא יהיה אכפט לי גם לחזור בי ולהתנצל אם זה באמת לא ראוי רק תתן את הציטוט עם סיבה למה זה לא ראוי

ספרד תחדל מלהתקיים
מה הוא השלם אם לא סך חלקיו?
אם ספרד היא בסה״כ איחוד אוטונומיות שלא רוצות להיות מאוחדות, אין לספרד זכות קיום.
אבל זה לא המצב, מדריד היא מרכז הממלכה הספרדית במשך מאות שנים, וגם אם הקטלנים יעזבו את המדינה ספרד, המדינה(והממלכה) תמשיך להתקיים במדריד

• אהבתי
Reactions: Roi
מה הוא השלם אם לא סך חלקיו?
אם ספרד היא בסה״כ איחוד אוטונומיות שלא רוצות להיות מאוחדות, אין לספרד זכות קיום.
אבל זה לא המצב, מדריד היא מרכז הממלכה הספרדית במשך מאות שנים, וגם אם הקטלנים יעזבו את המדינה ספרד, המדינה(והממלכה) תמשיך להתקיים במדריד
מסכים לחלוטין

• אהבתי
Reactions: HHH

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אגב, אשמח לדעת מה הקפיץ אותך במה שכתבתי?
מה לא ראוי? אם זה מפריע לך לא יהיה אכפט לי גם לחזור בי ולהתנצל אם זה באמת לא ראוי רק תתן את הציטוט עם סיבה למה זה לא ראוי
אז תתנצל!
גם מהחרדים, ובעיקר מהניצולי שואה,

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3531
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה