• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
עם השורה התחתונה שלך אני מסכים בהחלט
לחברה מאוחדת יש הרבה יתרונות, וזה כולל גם התגיסות של כולם להגנה. בחברה שבה מגזר אחד מנצל נכונות של מגזרים אחרים לתרום לכלל, הנכונות של הפרט לתרום מתמסמסת. אני לא חושב שצבא מיקצועי טוב לישראל אבל נראה שבמצב הנוכחי כבר אין ברירה.
לגבי מה שכתבת כאן:
תעזוב בצד את נקודת המבט של החייל או השוק ותסתכל רק מהזוית של הצבא. מדובר בחיילים עם קב״א גבוה. הצבא צריך אותם גם ביחידות שטח וגם כ״אחראים על בערך כלום״. הצבא צריך מגוון יכולות בכל היחידות, וזה כולל את היכולות שמאפשרות לאנשים האילו להצליח אח״כ בחיים האזרחיים.
אני מסתכל מנקודת המבט של המדינה. ברור שהצבא רוצה המון אנשים מבריקים בחינם שאין להם מילה לגבי התפקיד שניתן להם ושאף אחד לא בודק מה המחיר האמיתי של השירות הכפוי שלהם.
גם בתי החולים היו שמחים לקבל את ההון האנושי הזה, וכך בתי הספר, המשטרה וכו' וכו'. שמישהו יישב ויעשה חשבון מה מפסידה המדינה על כל רופא ששירת בצבא (לא כרופא) במציאות של מחסור עצום ברופאים ומקצוע שהעובדים בו בני 60 ומה הרווח בכך שהיה מש"ק או קצין זוטר ביחידת שדה לעומת אדם אחר שהיה עושה את אותו התפקיד, גם אם מעט פחות טוב.
והבעיה חמורה עוד יותר, כי את החישובים שצריך לעשות, לא עושים או שעושים ומקבלי ההחלטות מתעלמים מהם. במנגנון הנוכחי שהצבא יקבל תמיד מה שהוא רוצה, בין אם בהעצמת איומים מינוריים ובין אם ב"שכנוע" ראש הועד הידוע גם בכינוי "שר הביטחון".
ועדות מומחים שהשתתפו בהן מיטב הכלכלנים וקצינים בכירים במילואים המליצו על קיצור השירות, אבל הצבא כמובן גורר רגליים, דוחה ודוחה, לא מתכונן ולא מעדכן תוכניות כי למה שהוא יוותר על כל הטוב הזה שמגיע אליו בחינם ובלי שום דרישה לדין וחשבון על ניצול המשאב האנושי?

אגב, כשרואים את אלו שהגיעו לראש הפירמידה, אלופים ורבי אלופים, ברוב המקרים לא מדובר באיזה עילויים. בימי ראשית המדינה היתה להם הילה שהיום לא קיימת, ורובם מתגלים כמנהלים ופוליטיקאים די בינוניים.

גם בתי החולים היו שמחים לקבל את ההון האנושי הזה, וכך בתי הספר, המשטרה וכו' וכו'. שמישהו יישב ויעשה חשבון מה מפסידה המדינה על כל רופא ששירת בצבא (לא כרופא) במציאות של מחסור עצום ברופאים ומקצוע שהעובדים בו בני 60 ומה הרווח בכך שהיה מש"ק או קצין זוטר ביחידת שדה לעומת אדם אחר שהיה עושה את אותו התפקיד, גם אם מעט פחות טוב.
טוב, בגדול אתה צודק.
אני מניח שאפשר היה לארגן שירות לאומי רציני בו כולם ישרתו בדיוק אותו זמן, כולל עתודאים שלא ידרשו לחתום, או שלפחות ישלח את מכווני הרפואה להיות נהגי אמבונס או חובשים, אבל זה כמובן כבר לא יקרה.
תיקרא לי סנוב אבל אני מפחד לגלות לאן הצבא עוד יכול להתדרדר כשהאנשים האילו לא יגיעו איליו.
אגב, כשרואים את אלו שהגיעו לראש הפירמידה, אלופים ורבי אלופים, ברוב המקרים לא מדובר באיזה עילויים. בימי ראשית המדינה היתה להם הילה שהיום לא קיימת, ורובם מתגלים כמנהלים ופוליטיקאים די בינוניים.
זה קל. בראשית המדינה כולם התגיסו, ולהיות קצין היה מכובד. זה כבר מזמן לא המצב, ובברירה בין לחתום או ללכת לאוניברסיטה האוניברסיטה מנצחת.

עם חלקם אתה ממש ממש עדין.

בני גנץ, יואב גלנט, מירי רפש, טייס המסוקים תא"ל פרץ(ההוא שמאמין בטיפולי המרה), עומר בר לב, ועוד רבים וטובים.... להגדיר אותם כ"לא עילוי" או בינוני זו מחמאה.

אפילו גדי אייזנקוט הכוכב החדש, הבחור נשמע לי כמו כדורגלן ממוצע בליגת העל שמתראיין אחרי משחק. כל כך הרבה קלישאות ואמירות חסרות תוכן מצד אחד וכל כך מעט כריזמה, יא אלוהים!

עם חלקם אתה ממש ממש עדין.

בני גנץ, יואב גלנט, מירי רפש, טייס המסוקים תא"ל פרץ(ההוא שמאמין בטיפולי המרה), עומר בר לב, ועוד רבים וטובים.... להגדיר אותם כ"לא עילוי" או בינוני זו מחמאה.

אפילו גדי אייזנקוט הכוכב החדש, הבחור נשמע לי כמו כדורגלן ממוצע בליגת העל שמתראיין אחרי משחק. כל כך הרבה קלישאות ואמירות חסרות תוכן מצד אחד וכל כך מעט כריזמה, יא אלוהים!

חייב לפרוק

מזל שעוד אין לי ילדים בגיל של בית ספר ושאני לא צריך לסבול איתם את מה שהולך להיות פה...

איזה אנשים נוראים תופסים פה עמדות כוח כל כך חשובות ואיזה תוכן נורא יכניסו להם לראש
באמת מזל שלא הבאתי ילדים ובאמת שעושה חשק לא להביא במדינה הזאת

ילדים חילוניים יחויבו להשתתף בשעורי הדתה בגלל חוק חינוך חובה, אבל לא ללמוד ליבה זה בסדר.
פוט״ש עוד כאן ?
בקושי חודש עבר מאז יום הבחירות ותראה מה הם הספיקו בחודש

האנשים האלה באים לעבוד
והעבודה שלהם באה פשוט להחריב לנו את החיים

פשוט השתלטות עוינת על החינוך הממלכתי

נערך לאחרונה ב:
בקושי חודש עבר מאז יום הבחירות ותראה מה הם הספיקו בחודש

האנשים האלה באים לעבוד
והעבודה שלהם באה פשוט להחריב לנו את החיים
אולי עכשיו מפלגות כמו מרצ יתחילו פתאום לתמוך בביזור של מערכת החינוך
(כך שהכוח יהיה בידי ההורים ולא בידי המערכת),
או אולי אפילו בביזור תקציבי
(לגבות מיסים רק על מה שממש חייבים, כך שלכל אחד יישאר הכסף שלו, ויוכל להוציא אותו על מה שירצה).

אפשר לקוות, נכון?

אולי עכשיו מפלגות כמו מרצ יתחילו לתמוך פתאום בביזור של מערכת החינוך
או אולי אפילו בביזור תקציבי
(לגבות מיסים רק על מה שממש חייבים, כך שלכל אחד יישאר הכסף שלו, ויוכל להוציא אותו על מה שירצה).

אפשר לקוות, נכון?
מקווה מאוד

אולי עכשיו מפלגות כמו מרצ יתחילו לתמוך פתאום בביזור של מערכת החינוך
אני לא רואה מה התמיכה או אי תמיכה של מרץ תשנה

אני לא רואה מה התמיכה או אי תמיכה של מרץ תשנה
זו הייתה רק דוגמא.

כרגע המצב הוא שכל צד רוצה את הכוח בידיים שלו, כדי שיוכל לכפות על המערכת להתנהל בכיוון שלו.
בימין יש קצת יותר כאלו שמתנגדים לתפיסה של nanny state, ובשמאל עוד לא יצא לי לשמוע על דעות כאלו.
מקווה שעכשיו זה ישתנה...

מי יודע, אולי נזכה לראות פעם קואליציה של מפלגות מכל הקשת הפוליטית שמאוחדות בשאיפה להעביר כמה שיותר שליטה מהידיים של המדינה אל הידיים של האזרחים.
לא מתוך אידאל, אלא מתוך רצון פשוט שהצד השני לא יכפה עליהם דברים.

בימין יש קצת יותר כאלו שמתנגדים לתפיסה של nanny state, ובשמאל עוד לא יצא לי לשמוע על דעות כאלו.
כלומר אתה חושב שלאפשר גידול דור שלם שאין לו מושג מה זה דמוקרטיה וחשיבה מדעית זהה לחלוטין ללאפשר תוכנית לימודים שלא כוללת הדתה ?

• אהבתי
Reactions: HHH
כלומר אתה חושב שלאפשר גידול דור שלם שאין לו מושג מה זה דמוקרטיה וחשיבה מדעית זהה לחלוטין ללאפשר תוכנית לימודים שלא כוללת הדתה ?
לא יודע איך הצלחת להבין את זה מהתגובה שלי :)

ברור שזה לא אותו דבר מבחינתי,
אבל מה לעשות שיש במדינה גם אנשים שחושבים אחרת ממני?

אז יש לי שתי אפשרויות:
1. להתעקש לבנות מערכת ריכוזית שבה הכוח נמצא בידי המדינה, ולקוות שלצד שלי יהיה את הכוח לשלוט במערכת הזו.
2. לבנות מראש מערכת שבה כמה שפחות כוח נמצא בידי המדינה, כך שאם הצד השני יקבל את השליטה במערכת - זה יפריע לי כמה שפחות.

לדעתי אפשרות 2 עדיפה מבחינה מעשית...

נערך לאחרונה ב:
אז יש לי שתי אפשרויות:
1. להתעקש לבנות מערכת ריכוזית שבה הכוח נמצא בידי המדינה, ולקוות שלצד שלי יהיה את הכוח לשלוט במערכת הזו.
2. לבנות מראש מערכת שבה כמה שפחות כוח נמצא בידי המדינה, כך שאם הצד השני יקבל את השליטה במערכת - זה יפריע לי כמה שפחות.
הבעיה הנוכחית היא שהמערכת הריכוזית לא היתה מספיק ריכוזית, לא שלטה בתכנים של בתי ספר מפלגתיים, ואיפשרה לדור של אנשים להגיע לגיל הצבעה כשאין להם מושג מה זה דמוקרטיה.
זה בעיה בדמוקרטיה שסובלנית לכול התרבויות ולכן מאפשרת לכתות לא דמוקרטיות לשגשג בה, וברגע שכת כזאת מגיעה לגודל קריטי היא הורגת את הדמוקרטיה.

הבעיה הנוכחית היא שהמערכת הריכוזית לא היתה מספיק ריכוזית, לא שלטה בתכנים של בתי ספר מפלגתיים, ואיפשרה לדור של אנשים להגיע לגיל הצבעה כשאין להם מושג מה זה דמוקרטיה.
1. אנשים לא צריכים שיטיפו להם מה זה דמוקרטיה.
הנה למשל רק לפני כמה תגובות עלה כאן הסבר למה אפילו חלק מהחרדים לא רוצים מדינת הלכה (כי יש סיכון שזו לא תהיה ההלכה שלהם, אלא דעות שהם לא מסכימים איתם).

2. אם אתה משיג דמוקרטיה על ידי מערכת מאוד ריכוזית ו"שליטה בתכנים של של בתי ספר",
אתה נותן דוגמא נגדית לרעיון שאותו אתה מנסה להשיג.
"Do as I say, not as I do"

האזרחים לא טיפשים, ויחקו את הדוגמא שנתת להם.

כרגע המצב הוא שכל צד רוצה את הכוח בידיים שלו, כדי שיוכל לכפות על המערכת להתנהל בכיוון שלו.
נו, ברור. זאת פוליטיקה.
למה אומר את זה כאילו זה דבר רע להילחם למען מה שאתה מאמין בו?

אתה רוצה שילמדו לימודי ליבה אצל בתי הספר החרדיים, לא?
איך זה אמור לעבוד אם אתה נותן את הכוח להורים להחליט בעצמם ומחליש את המשילות של המדינה?
אתה בסך הכל תיצור מצב שאנשים שלא למדו ליבה ישלחו את ילדיהם לבתי ספר שלא לומדים בהם לימודי ליבה, כי זה מה שהם מכירים וחושבים שהוא טוב...
אני (וגם אתה, אני משער) רוצה שילמדו לימודי ליבה בכל בתי הספר בארץ, ולא מוכן להשאיר את ההחלטה בידי ההורים/בתי הספר.
זו בעיני דעה לגיטימית לומר.

אפשר כמובן להכליל את הטענה הזו.
אם תשים את הכוח בידי ההורים, הם פשוט יחנכו את הילדים שלהם על סמך מה שהם מכירים. אתה פוסל כל אפשרות שהילדים יחשפו לתרבויות ואורחות חיים שונות מאלו שההורים שלהם גדלו אליהם. וככה כל קהילה בעם תתכנס לתוך עצמה ותהפוך ליותר ויותר סגורה.
ובדיוק במטרה למנוע מזה לקרות, צריך גוף מרכזי (משרד החינוך) שיקבע סטנדרט אחיד שכל בתי הספר בארץ יהיו חייבים לעמוד בו.

זה בעיה בדמוקרטיה שסובלנית לכול התרבויות ולכן מאפשרת לכתות לא דמוקרטיות לשגשג בה, וברגע שכת כזאת מגיעה לגודל קריטי היא הורגת את הדמוקרטיה.
זו בעיה שקיימת גם לדעתי, אבל לא בקונטקסט של בניית מערכת ריכוזית ושליטה במערכת החינוך.
זה קיים כאשר אזרחים מסוימים מבצעים פעולות נגד החוק, והחוק סובלני ומכיל מדי.

סובלנות נגד פעולות בלתי חוקיות (רצח, שוחד וכדומה) - מתכון להתאבדות של המדינה.
סובלנות לדעות אחרות - זו מהות הדמוקרטיה.

אם הבנתי נכון, אז המגמה בשנים האחרונות היא אכן לתת יותר כוח למנהלים על חשבון המטה, לבחור את תכני הלימוד.
הרעיון הוא שיהיה מבנה היברידי שמורכב מבסיס משותף ומחייב ולצידו תוכניות שהבחירה בהן בידי המנהלים (ובעקיפין ניתנת גם יותר השפעה להורים).
כרגע עוד לא ידוע מי יהיה שר החינוך ומה דעתו על הנושא. אבל, מתן האחריות על תוכניות הבחירה לאדם כמו מעוז לא מבשר טובות

אתה רוצה שילמדו לימודי ליבה אצל בתי הספר החרדיים, לא?
איך זה אמור לעבוד אם אתה נותן את הכוח להורים להחליט בעצמם ומחליש את המשילות של המדינה?
אתה בסך הכל תיצור מצב שאנשים שלא למדו ליבה ישלחו את ילדיהם לבתי ספר שלא לומדים בהם לימודי ליבה, כי זה מה שהם מכירים וחושבים שהוא טוב...
אני (וגם אתה, אני משער) רוצה שילמדו לימודי ליבה בכל בתי הספר בארץ, ולא מוכן להשאיר את ההחלטה בידי ההורים/בתי הספר.
זו בעיני דעה לגיטימית לומר.
הנושא של לימודי ליבה רחב יותר ממה שהבאת כאן.

יש את החלק הטכני (כמו מתמטיקה ואנגלית), ויש את החלק היותר ערכי (כמו אזרחות).
בחלק הטכני, אני חושב שזה לגיטימי לעודד לימודים כאלו דרך תקציבים עודפים (ואפשר להתווכח על גודל ההטבה), אבל לא לכפות.

בחלק המהותי, אני חושב שגם אם מדובר על עידוד בלבד - צריך להקפיד מאוד להעמיד את התכנים על רמת הבסיס.
ברגע שמכניסים דעות קיצוניות לכיוון אחד, אל תתפלא אם הקיצונים בצד השני גם כן ירצו שהמדינה תממן הפצה של הדעות שלהם.

אם תשים את הכוח בידי ההורים, הם פשוט יחנכו את הילדים שלהם על סמך מה שהם מכירים. אתה פוסל כל אפשרות שהילדים יחשפו לתרבויות ואורחות חיים שונות מאלו שההורים שלהם גדלו אליהם. וככה כל קהילה בעם תתכנס לתוך עצמה ותהפוך ליותר ויותר סגורה.
ובדיוק במטרה למנוע מזה לקרות, צריך גוף מרכזי (משרד החינוך) שיקבע סטנדרט אחיד שכל בתי הספר בארץ יהיו חייבים לעמוד בו.
תאוריה יפה, אבל העובדות מוכיחות הפוך.

המערכת הדמוקרטית קמה מרצון חופשי של אנשים שנמאס להם שאחרים שולטים עליהם,
לא בגלל שמערכת חינוך כזו או אחרת חינכה באופן ריכוזי את כולם.

וזה עוד היה לפני עידן האינטרנט, שמאפשר חשיפה גבוהה יותר לדעות שונות מאלו שגדלת עליהם...

מתן האחריות על תוכניות הבחירה לאדם כמו מעוז לא מבשר טובות
הטענה בעיתונים היא שמעוז לא כפוף לשר החינוך אלא שר חינוך שני, שאחראי על התקציבים היותר גמישים של עמותות שנכנסות לבתי הספר.
1. אנשים לא צריכים שיטיפו להם מה זה דמוקרטיה.
הנה למשל רק לפני כמה תגובות עלה כאן הסבר למה אפילו חלק מהחרדים לא רוצים מדינת הלכה (כי יש סיכון שזו לא תהיה ההלכה שלהם, אלא דעות שהם לא מסכימים איתם).
זה לא משנה מה הם רוצים. הם בחרו בנציגים שהצהירו שזה הכוונה שלהם, או שיקימו קואליציה עם מפלגות שזו הכוונה שלהם.
זה חלק מלהבין מה זה דמוקרטיה...
2. אם אתה משיג דמוקרטיה על ידי מערכת מאוד ריכוזית ו"שליטה בתכנים של של בתי ספר",
אתה נותן דוגמא נגדית לרעיון שאותו אתה מנסה להשיג.
"Do as I say, not as I do"
כמו שאמרתי - בדמוקרטיה יש בעיה. אם אתה מכבד את כל התרבויות, כולל אילו שלא מכבדות אותך, הדמוקרטיה לא תשרוד.
יש תכנים שצריכים להיות חובה. מעבר לבסיס - שיעשו מה שהם רוצים, אבל ילדים שחיים במדינה דמוקרטית מתקדמת חייבים לדעת מה זה אומר, גם לדעת מה זה דמוקרטיה וגם לקבל בסיס ל ״מתקדמת״.
* ונניח ועשינו מה שהצעת ותמכנו במערכת לא ריכוזית. מה מפריע לקואליציה החדשה לשנות את זה ולחייב את כולם ללמוד את התכנים שלה ?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הטענה בעיתונים היא שמעוז לא כפוף לשר החינוך אלא שר חינוך שני, שאחראי על התקציבים היותר גמישים של עמותות שנכנסות לבתי הספר.
כן, לזה התכוונתי.
היום המנהלים יכולים לבחור מבין תוכניות שבסל שנקבע על ידי המטה, בהתאם לטעמם האישי וערכי הקהילה בה נמצא בית הספר. החשש הוא שתכנים שלא עוברים את המסננת המוסרית של השר מעוז לא יהיו עוד בתוך הסל ממנו בוחרים בתי הספר.

• אהבתי
Reactions: Roi
מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3531
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה