• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
עוד 4 שנים* ו־11 חודשים יהיו בחירות, אתה מוזמן לנסות ולהשפיע להקמת קואליציה שונה אז.

* יש פרשנות שמדובר רק ב־3 שנים ו־11 חודשים, זה כנראה יוכרע על ידי יושב ראש ועדת הבחירות בעוד מספר חודשים.
אם יהיו בחירות, בהחלט אנסה.
אין בכך להפוך כל החלטה של המיעוט המשתמט (שמהווה רוב בקואליציה) ללגיטימית וודאי ל"לא קיצונית".

ככל שהשרשור הזה מתקדם כך הוא מתחיל עוד ועוד להידמות לשרשור התורן של האם הקריסה הגדולה הגיעה, רק שלא מדברים על הבורסה אלא על ישראל. פאניקה, דמיונות פרועים, התעדכנות על כל פלוץ תקשורתי שלא משפיע על כלום במציאות ומנה גדושה של כדורי בדולח.

בהתחלה עוד איכשהו היה אפשר להבין את החששות ש"הפעם זה אחרת", אבל עכשיו זה סתם אקו-צ'יימבר של פאניקה.

אין פואנטה, סליחה שהפרעתי, תמשיכו להנות.

אם יהיו בחירות, בהחלט אנסה.
אין בכך להפוך כל החלטה של המיעוט המשתמט (שמהווה רוב בקואליציה) ללגיטימית וודאי ל"לא קיצונית".
לעשות לך ספויילר?

לא יהיו יותר בחירות

אני לא חושב שיש מישהו שאומר שחרדים מקבלים יותר מחילונים. אלא מה שהחילונים מקבלים - גם משלמים עבורו, בעוד שהחרדים (כקבוצה) לא משלמים וכן מקבלים.

וזה לא משנה שהחרדים חיים ברמת חיים חומרית נמוכה. משנה זה שהעוני הפיזי הוא מ*בחירה* וזה פשוט לא מקובל במדינת רווחה. אילו החרדים כולם היו נכים, לא היית שומע אף אחד שמתלונן.

אני אומר

משפחה עם 7 נפשות בממוצע ללא צל של ספק מקבלת יותר מהמדינה ממשפחה עם 2 נפשות בממוצע

לכל אלה שחושבים שהדמוקרטיה היא שיטה צודקת רק כשהתוצאות מתאימות להם
אזכיר את מילותיו האלמותיות של עוזי חיטמן ז"ל

גם אני נודלתי
בארץ הזו
והלכתי לאורכה ולרוחבה
גם אבי חלם
על הארץ הזו
הרבה שנים לפני שהוא בא
גם אני ניגנתי
על הארץ הזו
שירים שנבטו מאדמתה
גם אני הגנתי
על הארץ הזו
אם הסכמתי או לא – הלכתי איתה

ויש כאלה שלוקחים מונופול על החכמה
ויודעים יותר טוב ממני, ויודעים יותר טוב מימך
מה טוב בשבילי
מה טוב בשבילך
מה טוב בשבילי
מה טוב בשבילך

לעשות לך ספויילר?

תן לממשלה לקום, אולי בסוף תופתע
לא מאמין שאני אומר את זה אבל כולי תקווה שיקרה נס משמיים ולא נראה את הממשלה הזאת קמה

לעשות לך ספויילר?

לא יהיו יותר בחירות
תמיד יהיו בחירות, כמו ברוב המכריע של המדינות הלא דמוקרטיות.
הסכנה הממשית יותר היא פגיעה בזכויות שבלעדיהן הבחירות לא באמת חופשיות ובפרט חופש הביטוי וחופש ההתאגדות, ובמקביל סירוס האפשרות לקבל הגנה על זכויות אלו מבית המשפט. אבל בוא ניתן לממשלה לקום ונראה אם הרטוריקה הקיצונית תקבל ביטוי בפעולות בפועל.

תזכור את המשפט הזה כשהגלגל יתהפך והחבר'ה שלך ירוצו לבגצ על כל החלטה של הרוב שלא נראית להם, כפי שעשו בשנה האחרונה, ויגלו שכבר אין מי שיגן עליהם.

אני אומר

משפחה עם 7 נפשות בממוצע ללא צל של ספק מקבלת יותר מהמדינה ממשפחה עם 2 נפשות בממוצע

אתה מכריח אותי להיות הסנגור של החרדים, אנסה.

כשאני אומר "מקבלים" אני מתכוון לזה שתסתכל על איך חיה משפחה חילונית בעיר חילונית ואיך חיה משפחה חרדית בעיר חרדית. *כל* השירותים של החילוני מקבל מהמדינה או מהעירייה זה פשוט רמה אחרת.

אתה אומר אוקיי, אבל 7 כפול מעט זה יותר מ 2 כפול הרבה, מסכים. אבל אתה שוכח שחוץ מילדים יש גם מבוגרים שנהנים ממשרות במגזר הציבורי (קביעות ואבטלה סמויה, זה לא שוד הקופה הציבורית?), הסדרי פנסיה מפנקים לדור המבוגר (לא שוד?), ירושה של קרקעות מדינה (לא שחיתות?), מימון חובות הקיבוצים (שוד גלוי), אינסוף שחיתות וקומבינות בכל הקשור לעובדים מאוגדים בהסתדרות (שוד גלוי), עבודה בשחור בכלל המשק (שוד סמוי) וכו... כמה כסף זה? לא כל החילונים עובדים בעבודות בשוק הפרטי שבהן אי אפשר להעלים מיסים, רק מיעוט קטן.
תזכור שהמדינה היא המעסיק הכי גדול במשק והחילונים נמצאים בכל המקומות הרווחיים ביותר.

אז חרדים שודדים את קופה הציבורית בעיקר באמצעות הילדים ותקציבי הרווחה. גם החילונים יודעים לשדוד יופי, רק שאצל החילונים זה הרבה קבוצות ולא משהו מאורגן.

למען הסר ספק, הייתי שמח אם היו פחות שודדים בארץ הקודש, מכל הסוגים. לשמחתי כמות השודדים מהצד החילוני קטנה עם הזמן (ממש לאט אבל הוקטור ברור), בעוד שמהצד החרדי נראה שהתיאבון רק נפתח עוד ועוד.

תמיד יהיו בחירות, כמו ברוב המכריע של המדינות הלא דמוקרטיות.
הסכנה הממשית יותר היא פגיעה בזכויות שבלעדיהן הבחירות לא באמת חופשיות ובפרט חופש הביטוי וחופש ההתאגדות, ובמקביל סירוס האפשרות לקבל הגנה על זכויות אלו מבית המשפט. אבל בוא ניתן לממשלה לקום ונראה אם הרטוריקה הקיצונית תקבל ביטוי בפעולות בפועל.
בחירות כהצגה זה לא בחירות.. בוא...

אז להשקפתך לאייתכן ולא יראה יותר לעולם מצב שבו תהיה קואליציה שכן תשאף לעודד לימודי ליבה, הגדלת שיעורי השתתפות בתעסוקה וכו׳?
לא בימי חיינו.

הזמן לעצור שינוי פאזה מסוכן הוא לפני נקודת האל חזור. מרגע שחצית אותה אין דרך לעצור.
כשהגלגל יתהפך
מי שהדמוגרפיה לצידו לא חושש מהתהפכות של שום גלגל במדינה שבה ההצבעה היא שבטית.
ארדואן ותומכיו לא חוששים להפוך למיעוט. גם אורבאן ותומכיו. גם פוטין. וכו'.
ושם הם עוד פחות שבטיים מפה.

כשאני אומר "מקבלים" אני מתכוון לזה שתסתכל על איך חיה משפחה חילונית בעיר חילונית ואיך חיה משפחה חרדית בעיר חרדית. *כל* השירותים של החילוני מקבל מהמדינה או מהעירייה זה פשוט רמה אחרת.

אתה אומר אוקיי, אבל 7 כפול מעט זה יותר מ 2 כפול הרבה, מסכים. אבל אתה שוכח שחוץ מילדים יש גם מבוגרים שנהנים ממשרות במגזר הציבורי (קביעות ואבטלה סמויה, זה לא שוד הקופה הציבורית?), הסדרי פנסיה מפנקים לדור המבוגר (לא שוד?), ירושה של קרקעות מדינה (לא שחיתות?), מימון חובות הקיבוצים (שוד גלוי), אינסוף שחיתות וקומבינות בכל הקשור לעובדים מאוגדים בהסתדרות (שוד גלוי), עבודה בשחור בכלל המשק (שוד סמוי) וכו... כמה כסף זה? לא כל החילונים עובדים בעבודות בשוק הפרטי שבהן אי אפשר להעלים מיסים, רק מיעוט קטן.
תזכור שהמדינה היא המעסיק הכי גדול במשק והחילונים נמצאים בכל המקומות הרווחיים ביותר.
נו... בחייאת.

שוב פעם הקשקוש הזה של תקציב רווחה?

למדינה יש שירותים יקרים שצריך לממן: תשתיות, צבא, משטרה, מכבי אש, מערכת בריאות, מערכת חינוך.
ה-PEANUTS שאזרחים מקבלים כקצבאות ישירות למיניהן הם חסרי משמעות:

הבעיה העיקרית היא שהחרדים פשוט לא תורמים לכלכלה ולכן לא עוזרים לממן את העלויות המטורפות של ניהול וקיום המדינה הזו שמוקפת איובים וסכנות ואין לה משאבי טבע רבים להישען עליהם.

זו הבעיה המרכזית, לא איזשהי "קצבת אברך" או כל קשקוש אחר (זו בעיקר בעיה בעלת נראות גבוהה ולכן כולם מבלבלים עליה במח במקום לדבר על ההוצאות העיקריות של המדינה שהחרדים לא תורמים שום דבר כדי לממן)

השאלה היא לא מה אנשים "מקבלים" אלא מה הם מייצרים. החרדים לא מייצרים שום דבר. הם יושבים בחדר ולומדים. אף אחד לא "נהנה" מזה ואף אחד לא מייצר שום דבר בתמורה לזה.
ספר למשל מייצר תספורות, וב-"תמורה" (עקיפה) מישהו עובד בשדה ומייצר לו עגבניות.
אדריכל למשל "מייצר" תוכניות בניין, וב-"תמורה" (עקיפה) מישהו מייצר לו הסעות כנהג מונית.

כל אחד מייצר משהו או מספק שירות כלשהו שמישהו אחר צריך - זו כלכלה.

החרדים לא מייצרים כלום.
בקושי אפשר לומר בכלל שהם מייצרים ידע - כי הלא - הם פשוט שוקדים ומשננים את אותו ידע קיים ולעוס מזה כבר של "ניתוח" ו-"פלפול" בהלכות דתיות למיניהן.

ידע שאין לו שום תרומה - לא מעשית ולא תיאורטית - לקהילה שלהם, למדינה שלהם, לעולם או לאנושות.

באנלוגיה של "אי בודד" - הם הבטלן שיושב על הערסל ושואל מתי ארוחת הערב מוכנה, בזמן שתשעת תושבי האי האחרים עומלים בדיג, ציד, בניית מחסה, נסיון לתקן את מכשיר הקשר שהתקלקל עם התרסקות המטוס, וכו'. אה וכמובן שאם כל זה לא מספיק הוא גם מוליד 12 ילדים אחר כך ומבקש שיאכילו גם אותם.

נערך לאחרונה ב:
נו... בחייאת.

שוב פעם הקשקוש הזה של תקציב רווחה?

למדינה יש שירותים יקרים שצריך לממן: תשתיות, צבא, משטרה, מכבי אש, מערכת בריאות, מערכת חינוך.
ה-PEANUTS שאזרחים מקבלים כקצבאות ישירות למיניהן הם חסרי משמעות:

הבעיה העיקרית היא שהחרדים פשוט לא תורמים לכלכלה ולכן לא עוזרים לממן את העלויות המטורפות של ניהול וקיום המדינה הזו שמוקפת איובים וסכנות ואין לה משאבי טבע רבים להישען עליהם.

זו הבעיה המרכזית, לא איזשהי "קצבת אברך" או כל קשקוש אחר (זו בעיקר בעיה בעלת נראות גבוהה ולכן כולם מבלבלים עליה במח במקום לדבר על ההוצאות העיקריות של המדינה שהחרדים לא תורמים שום דבר כדי לממן)

למה אתה מצטט אותי?

מי שהדמוגרפיה לצידו לא חושש מהתהפכות של שום גלגל במדינה שבה ההצבעה היא שבטית.
זה נכון ובהחלט מסביר למה דווקא המיעוט החרדי לא חושש מפגיעה במנגנונים שמבטיחים את זכויותיו.
אבל לדעתי הדברים נזילים הרבה יותר. לא תמיד יהיה בראש הליכוד מנהיג שמתנגד ללימודי ליבה, לא תמיד החילונים יהיו מפוצלים כך כך. לא מזמן ראיתי ריאיון עם אבי דיכטר שנשאל איך כראש שבכ הוא ישב בממשלה עם אדם שהיה יעד של השבכ במשך שנים - כל שפת הגוף שלא אמרה מצוקה והוא כמובן לא הסכים לענות לשאלה. בהחלט תתכן קואליציה שלא מקדשת את ההשתמטות והבורות, גם במגמה הדמוגרפית הנוכחית.

אתה מכריח אותי להיות הסנגור של החרדים, אנסה.

אז חרדים שודדים את קופה הציבורית בעיקר באמצעות הילדים ותקציבי הרווחה. גם החילונים יודעים לשדוד יופי, רק שאצל החילונים זה הרבה קבוצות ולא משהו מאורגן.
יש לי המון מה להגיד אבל אין לי כוח להתווכח

על פי הנתונים שראיתי והם כולם נמצאים בשרשור הזה ברור מי מקבל יותר ואני עדיין עומד בדעתי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.

ויש כאלה שלוקחים מונופול על החכמה
ויודעים יותר טוב ממני, ויודעים יותר טוב מימך
מה טוב בשבילי
מה טוב בשבילך
מה טוב בשבילי
מה טוב בשבילך
אלו בדיוק המילים שמהדהדות בראשי כשאני שומע את אבי מעוז, בן גביר, גפני, דרעי מדברים.

וראינו בשנה וחצי איך פעלו פעילי ימין בשנה וחצי האחרונה.
כשהליכוד בשלטון - הרוב קובע.
כשמישהו אחר - הוא גנב קולות מהימין.
ותקיפה נגד ח''כים.
אם מישהו גונב קולות מהשמאל - ביבי קוסם, איך שכנע את העבודה/ גנץ להתאבד בשבילו.

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3531
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה