• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
הדוח מ 2007, אתה מכיר אולי דוח עדכני יותר ?
להערכתי המצב החמיר ב 15 השנים האחרונות
יש דוח של מבקר המדינה מלפני שנתיים בערך שמראה בין היתר ששיעור הפטור הנפשי גבוה יותר אצל חרדים גבוה יותר מאצל חילונים שגבוה יותר מאצל דתיים לאומיים…

אני חושב שכל היהודים הלא חרדים מעט חוטאים לעצמם.
אבל אשמח לשמוע מדוע אני טועה.
היהודים החילונים במדינה הינם יהודים חילונים רק בגלל שהגויים שונאים את היהודים באופן כללי.
אם לא היו שונאים אותנו, אזי אותם יהודים חילונים לא היו יהודים חילונים.
אסביר, אני טוען שכל ההגדרה העצמית הזו בתור יהודי (יהודי-חילוני) הינו סיפור כיסוי לרצון האמיתי שלו שהינו רווחתו בלבד. היהודי החילוני מצא לעצמו טרמפ לעבר מטרותיו האמיתיות שהינם חיי נוחות ושרידה כך שהינו רואה במדינה רק כמדינת מנגנון לצרכיו האישיים.
הגדרת זהותו בתור יהודי היא מפאת תגובתו המכונה תופעת הקיפאון הפיזיולוגית אשר נשקפת במצב של סכנה, אותה סכנה אשר מרחפת תמיד בארצות הניכר - האנטישמיות.
כך שכל עוד הסכנה קיימת עדיין היהודי החילוני יגדיר עצמו בתור יהודי. ובנוסף, לולא הייתה האנטישמיות והתנכרות ליהודי ולעצם ההבדלה בין היהודי לאחרים הוא לא היה בעצם יהודי - היה חיי חופשי מזהות.
ההתקרבות של היהודי החילוני אל הערכים הליברליים מראה את טיבו האמיתי - שאינו יהודי, אלא אדם מערבי
זאת מכיוון שאינו מעוניין כבר בערכים היהודיים כי הינם תפלים ופרימיטיביים - אני מצדיק זאת.
כך שלדעתי, האזרחים בישראל חלוקים, בין ההפרדה למדינת יהודייה לבין חזרה לשלטון הבריטי (עדיין לא ירד להם האסימון).

אני יהודי-חילוני.
אגיד שאין שום דבר שמגבש אותנו, ואם מגבש אותנו משהו הוא אינו קשור ליהדות כלל.
אנחנו מקדשים רק את העצמי, ערכי המשפחה, האהבה, ואת הערכים הליברליים.
הממשלה החדשה הציבה מראה לציבור יהודי-חילוני מול הפנים - המראה שואלת בעצם מי אתה יהודי-חילוני? האם אתה באמת יהודי?

את ערכי היהדות והמסורת שאנחנו ממשים הם מכוח האינרציה, כולנו מתאספים בשולחן השבת רק בגלל שאנחנו אוהבים את משפחתנו, אין פה שום קשר ליהדות.

את נרות השבת אנחנו מדליקים כדי לברך את משפחתנו. אין קשר בין מעשינו לבין המצווה עצמה.
איננו עושים את המצוות לשמן בלבד.

היהודי-החילוני נדרש הגדרה עצמית חדשה.
וזאת מפאת שלא ייתכן זהות ללא עומק ותוכן.
כך עם היהדות - היהודי-חילוני אינו מתעמק ביהדותו ובקריאת התורה ובגמרא, אינו עוסק בפירושי ההלכה. אלא מוצא את עומקו מתוך עצמו - האינדיבידואל, האושר, המשפחה, והערכים הליברלים.

• אהבתי
Reactions: HHH
אותע מעניין מה קורה אם מחר נגיד מבטלים זכויות ללהטב. ואסור יותר להביא ילדים במסגרת שהיא לא ״השפויה״ . יש משפחות עם ילדים כאלה, ישלחו אותם לאימוץ? יגרשו את אחד ההורים מהבית?

אני יהודי-חילוני.
אגיד שאין שום דבר שמגבש אותנו, ואם מגבש אותנו משהו הוא אינו קשור ליהדות כלל.
אנחנו מקדשים רק את העצמי, ערכי המשפחה, האהבה, ואת הערכים הליברליים.
הממשלה החדשה הציבה מראה לציבור יהודי-חילוני מול הפנים - המראה שואלת בעצם מי אתה יהודי-חילוני? האם אתה באמת יהודי?

את ערכי היהדות והמסורת שאנחנו ממשים הם מכוח האינרציה, כולנו מתאספים בשולחן השבת רק בגלל שאנחנו אוהבים את משפחתנו, אין פה שום קשר ליהדות.

את נרות השבת אנחנו מדליקים כדי לברך את משפחתנו. אין קשר בין מעשינו לבין המצווה עצמה.
איננו עושים את המצוות לשמן בלבד.

היהודי-החילוני נדרש הגדרה עצמית חדשה.
וזאת מפאת שלא ייתכן זהות ללא עומק ותוכן.
כך עם היהדות - היהודי-חילוני אינו מתעמק ביהדותו ובקריאת התורה ובגמרא, אינו עוסק בפירושי ההלכה. אלא מוצא את עומקו מתוך עצמו - האינדיבידואל, האושר, המשפחה, והערכים הליברלים.
זה לא קשור, בציבור החרדי מאוד מלוכדים…
חילוני יהודי ישאר חילוני יהודי ויכול לחזור בתשובה, בחברה החרדית עושים מאמצים כבירים כדי שאם תצא בתשובה אתה תוקע ולא יהיה לך קשר עם משפחתך .
תורה וגמרא זה לא היהדות כוחה,
אתה לא תקבע לנו מה זה יהדות .

הדוח מ 2007, אתה מכיר אולי דוח עדכני יותר ?
לוח 1 עמוד 42 בדו״ח - לא רק שמספר הפטורים לחרדים עולה, הם גם עושים טובה כשהם בוחרים להתגייס, משיקולים של תועלת אישית, עם זכות וטו על ההצבה וסוג השירות.

נערך לאחרונה ב:
יש דוח של מבקר המדינה מלפני שנתיים בערך שמראה בין היתר ששיעור הפטור הנפשי גבוה יותר אצל חרדים גבוה יותר מאצל חילונים שגבוה יותר מאצל דתיים לאומיים…
בדו״ח מ 2007 הפטור לחרדים מסווג כ "תורת אומנותם״, בעוד פטור רפואי כולל את כל המגזרים- חרדי דתי וחילוני ביחד. ב 2007 11% מכל המלשבים קיבלו פטור תחת "תורת אומנותם״.

נערך לאחרונה ב:
אד הומינם, תגובה מכוערת.

אין לך מושג במי אני תומך ומה עמדותיי (למרות שאם היית מתאמץ ממש מעט להבין בין השורות, לא היה קשה להבין)

אני מתחרט שנכנסתי לאקו ציי'מבר, תמשיכו להנות לבד.

בושה.

ואז עוד מתפלאים למה אין שיח.

אד הומינם, תגובה מכוערת.

אין לך מושג במי אני תומך ומה עמדותיי (למרות שאם היית מתאמץ ממש מעט להבין בין השורות, לא היה קשה להבין)

בושה.

אז מה אתה שמאלני שמקטגר על הימנים?
ולא, להגיד ״אתם״ זה לא אד הומינם. לא אמרתי אתה לא בסדר או אתם לא בסדר. אמרתי שהימין בשלטון, והנחתי שאתה מהימין, אם אתה מהמשאל, אני מאוד אתפלא, אבל נגיד. אבל להגיד שהליכוד בשלטון 40 שנה, זה לא אד הומינם... זה להגיד שהייתה לימין כל הזדמנות לעשות ולהתוות מה שהוא רוצה, והתוצאה שקיבלנו, היא תוצאה של הליכוד, כן כן שומר חומות היה בתקופת הליכוד(שוקינג), אחרי מעל ל10 שנים שהליכוד בראשות הממשלה ברצף...

מציע לא להשתמש במושגים סתם, והעיקר להתנשא, זה התפקיד של השמאל המושחת, והאליטיסטי הרי...
להעלב ולהאשים את האחר גם אני יכול, והימין עושים את זה מצויין.
גם השימוש במונח ימין, ולהגידר את ליברמן כשמאל הוא גם תמוהה בעיני, וסהר, ובני גנץ. אבל אני רק משתמש בחלוקה של מנהיג עליון, נתניהו.

לגבי הטענה שבגללי אין שיח - יכול להיות שבגלל זה אין שיח :

אד הומינם, תגובה מכוערת.

בושה.

וכן לכתוב אם היית מתאמץ, זה זלזול במי שאתה מדבר איתו, לא אני לא הולך לקרוא 67 עומדים של דברים, ולהתחיל לנתח כל שחקן בפורום, לא מעוניין להשקיע את הזמן שלי בזה, והגבתי לך על תגובה, ואתה ברחת להאשים אותי... אולי אתה משתמש באד הומינם ולא אני?

אד הומינם, תגובה מכוערת.

בושה.

ואיך התגובה מכוערת? כל מה שעשיתי זה לצטט... אם היא מכוערת אולי תחשוב על הציטוט?
הבעיה שלכם עם המילה אתם? באמת? לא עם מה ששרה ונתן אשל אמרו?

כל יום לומדים פה משהוא חדש. :roll:

אד הומינם
אני יודע מה זה אד הומינם. לא טענתי משהו על הימין, למרות שלמה להפריע לדמגוגיה עם אמת?
טענתי שלאחר 40 שנות שלטון אם החזון הימני לא התממש אז אולי זה לא אשמת השמאל הנרצע.

אני יודע מה זה אד הומינם. לא טענתי משהו על הימין, למרות שלמה להפריע לדמגוגיה עם אמת?
טענתי שלאחר 40 שנות שלטון אם החזון הימני לא התממש אז אולי זה לא אשמת השמאל הנרצע.
אני לא ידעתי. ועכשיו אני יודע. וויקיפדיה זה יופי

אתם פה בשלטון כבר קרוב ל40 שנה, עם מעט הפסקות קצרות. הגיע הזמן להפסיק להאשים את השמאל ולהסתכל בפנים של עצמכם. מדינה מהיקרות בעולם, הכיבוש מאוד יקר(יכול להיות שהוא טוב מבחינתכם אבל הוא מאוד יקר)

כמה ציטוטים ברשותך:
"נעבור לחוץ לארץ. שהמדינה הזאת תישרף"
"מה שקרה לנו לשמחתי בבחירות האחרונות זה שלמרות שאביחי (מנדלבליט) יצא שבועיים לפני הבחירות והצהיר מדובר בעבריין, אה, הוא (נתניהו) עלה ב-20 אחוז. זאת אומרת, זה כמו אצל איווט. אם אתה לא גנבת, מי אתה? בשביל מה באת?... לתדהמתי. בדקנו את זה גם. זאת אומרת, הם לא מבינים את זה שהלכת לפוליטיקה בשביל לעשות טוב לעם. הלכת לפוליטיקה כי הלכת לגנוב ואתה צריך להיות גבר... עכשיו, בציבור הזה - אני קורא לו אפילו הלא-אשכנזי הזה, כן – מה מחמם אותו? הרי הוא אומר: מה? הם? יעשו לי בזה? נראה להם. למה הם שונאים את התקשורת? למה הם צעקו הו הא מה קרה נוני אכל אותה אחרי הבחירות? הם שונאים הכל. הצלחנו להטריף את ה... השנאה הזאת היא מה שמאחד... את המחנה שלנו. ואנחנו מסתכלים על המחנה שלנו".

"ומירי רגב עושה עבודה מצוינת. זאת אומרת זה שהיא בהמה בכלל, עזוב את... אה, אבל היא עושה עבודה מצוינת. כי היא מלהיבה את... כמו ההוא בכדורגל שעומד ועושה לקהל ככה עם הידיים. זה מה שהיא עושה. וזה מצליח. זה מצליח. היינו עשרים וכמה אבל היינו שלושים, היינו שלושים עלינו לשלושים ושש. ואתה שואל אותי, נעלה גם הלאה אם ירצה השם. אז זה מה שקורה כרגע. והעם לגמרי מתנתק מהדברים האחרים. להיפך. עוד מרוויחים אותו יותר ויותר. לכן אין לנו ברירה. אנחנו צריכים ללכת על הכסאח... הזה..."
הציטוטים הדי ותיקים האלו עדיין מדהימים.
אבל בעולם בו כולם מדברים מפוזיציה, עדיין קיימת הטענה ההזויה שביבי מייצג מזרחיים ובא לשפר את מצבם.

נערך לאחרונה ב:
החילוניות היהודית קיימת למעלה מ--100 שנה. יש לה הוגים ואנשי מעשה, הישגים כבירים כהקמת מדינת ישראל ועוד. לצידה קהילות לא אורתודוקסיות נוספות שגם בהן חיי רוח ומעשה עשירים לא פחות מאשר בבני ברק או בבית אל. עם כל הכבוד להוגים בן גביר, דרעי וגפני, הם לא שמים מראה לאף אחד. אחד גזען, השני עבריין והשלישי עסקנצ'יק. אין באנשים האלו כלום שצריך לגרום למישהו להרהר על דרכו.

אתה חושב שהחילונים ימשיכו להתגיס, כשהחרדים משתמטים במספרים הולכים וגדלים ?
בתקופה של ההורים שלי מספר החרדים היה קטן וההשתמטות היתה זניחה. כולם התגיסו.
כשפרצה מלחמה ואבא שלי לא קיבל צו גיוס הוא הלך להתיצב.
אני התגיסתי לצבא באמונה מלאה שזה המצב, כולם מתגיסים להגן על המדינה.
בצבא הבנתי שלא. לי אין שמץ של בחירה, אבל דתיים יכולים לבחור בחצי שירות, חרדים לא לשרת בכלל.
לדעתי גיוס חובה הכרחי למדינה, אבל זה חייב להיות אחיד לכולם. או שכולם מחוייבים, או שכולם מתנדבים, אבל לא יכולה להיות כאן אֵיפָה ואֵיפָה.
לאבא שלי היה ברור שכולם מתגיסים. אתה חושב שזה המסר שאני מעביר לילדי ??
מסכים לגמרי . רק ציטטתי את הכתבה.

אחרי 68 עמודים מתישים בעיני ניתן להסיק 2 מסקנות:

- כולם גם החרדים גם הדתיים הלאומיים וגם החילוניים רוצים לחיות את החיים שלהם בלי שיפריעו להם לפי ראות עינהם. לחנך את ילדם כרצונם. להפעיל את התחבורה שלהם כרצונם וכו. הסיבה לרוב החיכוכים נובעים מכך שישראל מדינה ריכוזית בצורה קיצונית. בנושא חינוך, תחבורה, וגם רווחה. יש מקום להעביר סמכויות לעיריות...(או עדיף להפריט את הכל :)

- אין שקיפות, המידע לא נגיש קשה ממש לנקות את העובדות מהדעות. מרגיש שחלק מהמידע לא נגיש לציבור בכוונה. השבועות מאז סיום הבחירות הצד המפסיד צועק הצד המנצח צועק בחזרה. אין דגש על העובדות אין דיון עמוק, הכל זה צעקות חלולות כמו קיצוני שמאלני ימני לא דמוקרטי... כשעשוע אני צופה גם ב 14 וגם בערוץ 11 וזה מדהים איך כולם חושבים שהם מדהימים והצד השני טיפש או אויב הציבור.
הנושא של שקיפות בעיני הוא הבעיה הכי גדולה בישראל מהפנסיה בישראל לפוליטקיה.

נערך לאחרונה ב:
החרדים גם הדתיים הלאומיים וגם החילוניים רוצים לחיות את החיים שלהם בלי שיפריעו להם לפי ראות עינהם. לחנך את ילדם כרצונם
לא לא לא, אתה קצת מתבלבל, החרדים רוצים שהציבור החילוני יממן את בחירתם, בזמן שהם לא תורמים מאומה, זה ממש לא אותו דבר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא לא לא, אתה קצת מתבלבל, החרדים רוצים שהציבור החילוני יממן את בחירתם, בזמן שהם לא תורמים מאומה, זה ממש לא אותו דבר.
41% מהמיסים הם מיסים לא ישירים כמו מעמ, מיסים על נדלן וכו כך שגם החרדים תורמים. התגובה שלך היא דוגמא נהדרת למה שכתבתי, הכל דעות בלי עובדות. אני מזמין אותך להוכיח את הטענה שלך...

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3531
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה