החלום שלי לעבור לחו"ל קצת התקרר כשיום אחד התחברתי במקרה לvoice chat של הguild שלי כשהם לא שמו לב ושמעתי אותם מלכלכים על היהודים. אם בכל עשרה אנשים אקראיים יש שני אנטישמים והשמונה האחרים לא אומרים כלום, איפה זה שם אותי?
אני מבין מה אתה אומר. במקרה שלי אבל, המקום בו הכי שנאו אותי בעולם בגלל המוצא האתני שלי הוא פה במדינת ישראל. אז נגיד אצלי, כבר מלפני מעל 20 שנה היה ברור לי שהכיוון זה להגר. או לפחות להיות מאוד פתוח לרעיון ובשום נקודת זמן לא לתת לעצמי להרגיש יותר מדי בנוח בישראל.
בקשר ללא להרגיש בבית, אני נוטה בשנים האחרונות לחשוב שזה תופעה נוירולוגית/אישיותית (יעני פסיכיאטרית). אני מקווה למצוא תרופה או טיפול שיעזור בזה.
האמת, אני חושב שזה מאוד מוגזם להאשים את עצמך בזה. אני מכיר הרבה מהגרים ישראלים-לשעבר מאוד מוצלחים שלא מסתכלים על ישראל אפילו במראה האחורית. אנשים אוהבים לחזור על המנטרה: ״הדשא של השכן...״ אבל שוכחים שהרבה פעמים ישראלים מסוימים פתאום מגלים את עצמם דווקא מעבר לים ודברים שלא הסתדרו להם בארץ פתאום מתחילים להסתדר להם שם. עד שלא תנסה, באמת לא תדע.
ויש גם את המצקצקים שיאמרו שמי שלא אוהב לחיות בישראל הוא סוג של חולה נפש לא-מאובחן - גם אותי האשימו בזה פה בפורום. אבל שוב, אני חושב שהאנשים האלה פשוט לא נותנים מספיק קרדיט לחוויות האישיות שלנו. חיים במזרח התיכון זה לא דבר פשוט. בייחוד אם אתה מגיע מתרבות שרחוקה ממנו.
אני נתקל בזה גם הרבה פעמים עם רוסים צעירים יותר שכבר נולדו בארץ - הם בכלל לא יודעים על מה אני מדבר, כי הם לא חוו פה את שנות התשעים והם היו ילדים קטנים בשנות האלפיים. אבל אנשים שיכולים להיות האחים הגדולים שלהם כמוני זוכרים את זה ממש טוב. וגם, יש בזה משהו די שונה מהשורש - אנחנו נולדנו כבר
שם, אז אנחנו יודעים
שיש ארץ אחרת, כי היו לנו שם חיים לפני שבאנו הנה (גם אם מאוד קצרים).
בשנה האחרונה, התווספו למעגלים הישירים שלי גם הרבה אמריקאים שחיים בישראל (לא יהודים) שהם לא ציונים מטורללים ששכנעו את עצמם שישראל זה ה-מקום לחיות בו. והם כולם ממש סובלים והילדים של חלקם מדוכאים ובגלל זה הם שולחים אותם לבית הספר האמריקאי שיהיה להם קרוב מהבית - כי בג׳ונגל המקומי לא הולך להם.
אני ממש לא חושב שאף לא אחד מהם מטורף בגלל שהוא לא אוהב את המזרח התיכון ובטח לא הילדים שלהם.
עריכה, תוספת:
אף אחד ממי שאני מכירה לא היגר בגלל סיבות פוליטיות.
כי כמו שאמרתי מקודם, אנשים לא באמת עושים את זה

סתם מוציאים אויר חם כי מי שהולך לדפוק אותם בשנים הקרובות יהיה לא מישהו שהם בחרו
הגירה בגלל פוליטיקה זה אולי כמו שהיה מרוסיה ב-1917 אחרי המהפכה הבולשביקית. מה שהולך עכשיו בישראל, זה סתם קשקוש...