• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.
לסיכום השרשור מהסתכלות שלי:
פרופסור ידידה שטרן הסביר פעם שתמיד יהיה סתירה בין חופש מדת לחופש דת, למשל פרסומי תעובה (נשים/וגברים לא צנועים) במרחב הציבורי, שהתרתם בוודאי בתחומי עיר חרדית זה סוג של כפייה אנטי דתית, ואיסורם הוא כפייה דתית.
כנ"ל גם בסיפורו של בית ההארחה שלא הסכים לחתונה שלא מקובלת על דתו, ובית המשפט גזר אליו. וגם בית הדפוס שלא הסכים להדפיס מודעות שנגד דתו ועוד
כנ"ל שירת נשים בצה"ל, כנ"ל פקודה שאינה פיקוח נפש בשבת, גילוח הזקן, וזה הבעיה שתמיד יהיה סתירה בין חופש דת לבין חופש מדת.

עכשיו קצת מענה לפני שאני מפסיק לענות כאן

מותר להפגין (עדיין).
אני חושב שאם תבדוק את המיינסטרים ולא קבוצות שוליים בשני הצדדים, אין מה להשוות את ההתקפות על היועמש אז והיום.
אז זה היה בעזרה נדיבה של התקשורת.
כאן אני מדבר על משהו אחר - אי כיבוד פסק דין על ידי ראש ממשלה בתמיכת המון מוסת.
זכור לי שלפני הממשלה של בנט טענו שהוא יעשה גם מעשה טרמפ, לדעתי זה לא יקרה!
המקסימום (וגם זה לא,) שהוא יפזר את הכנסת וישנה את החוק שרה"מ שנגזר אליו גזר דין ונבחר ע"י הציבור יכול להמשיך לכהן,
ואז באמת לדעתי אם זה רצון העם (במקרה שיבחר אז) אין לי בזה בעיה.
לא זה לא בסדר. כמו שלא בסדר לא לקבל מרצה בגלל שהוא כהה עור, אפור שיער או בעל גיבנת.
אם אישתך חוששת מהטרדה אז צריך להגדיל את תקציבי המשטרה והאכיפה, לא להגדיל אפליה.
אשתי לא חוששת מהטרדה, ע"פ הדת שלה זה בעיה, אתה טוען שזה לא בסדר אוקי, ואני חושב שכן,
במה אתה שונה ממי שחושב שזה לא בסדר שאתה נוסע בשבת? כי בעולם הדעה שלך מקובלת, זה לא היפך את זה ללגיטימי בעיני.
אישתך יכולה לשכור את מי שהיא רוצא -- באופן פרטי. היא יכולה לקחת לעבודה את אחותה בלבד - אם זה היא שממנת. אבל לא במימון המדינה.
אני יכול להגיד לך את זה גם על תח"ץ בשבת? או רק מה שנראה לך מקובל אפשר להגיד את זה?
דרך אגב גם ללא מימון אני לא יכול לקבל תואר שני גם במימון מלא באופן פרטי.

במה אתה שונה ממי שחושב שזה לא בסדר שאתה נוסע בשבת?
תחבורה ציבורית אמורה לשרת את כולם. העדרה של תחבורה ציבורית בשבת גורם נזק למדינה כי זה מאלץ אנשים לקנות מכוניות. לאשתך ולמדינה לא יקרה שום דבר רע אם ילמד אותה גבר כהה עור אפור שיער ועם גיבנת - בהנחה שהוא יודע את החומר כמובן. ההפך הוא הנכון - הגדלת האפשרויות מהם ניתן לבחור את המרצה המוכשר ביותר רק תטיב עם איכות ההוראה.
דרך אגב גם ללא מימון אני לא יכול לקבל תואר שני גם במימון מלא באופן פרטי.
יש לי חדשות בשבילך - כיום אתה אפילו יכול ללמוד לבד מהאינטרנט בלי מימון בכלל.
דורש רק רצון, התמדה, זמן, יכולת מחשבה והבנה ואולי קצת ידע בסיסי.

@AIML הדת שלי ושל אשתי מבחינתנו זה קו אדום, להתחיל ולהגיד לי מה טוב לי ומה מותר לי, גם עם זה נראה ליברלי זה כפייה כמו כפייה חרדית.
אני יכול להאריך אתך על זה המון, אבל נראה לי אתה מפספס את הנקודה שאני רוצה להגיד לך, ואתה נכנס לפרטים שולים.
שתבין שכלל חופש דת זה כלל חשוב, וחופש מדת גם כלל חשוב, תבין ש2 הכללים תמיד סתורים אחד את השני.
בכל מדינה בעולם כפיה אנטי דתית לא מתקבלת, אבל הם לא מבינים שבפועל זה מתבצע. כי מבחינתם זה ליברליות זה לא כפייה, זה לעזור לנשים המסוכנות שלנו.

נערך לאחרונה ב:
הנה למה המל"ג בעידוד בג"ץ מונע לימודי תואר שניה בהפרדה (ומערים קשיים על הפרדה בתואר ראשון. רק בכיתות לא בקמפוס ועוד).
כדי לשמר את הכוח החילוני בהשכלה הגבוהה, ולמנוע כניסה של חרדים.
תן לחרדים שותפות מלאה באקדמיה, עם אפשרות לניהול קמפוסים בעלי אורח חיים חרדי, כולל תקצוב מלא כמו אוניברסיטה חילונית, ותקבל פתאום המוני משכילים מאמינים...
שותפות מלאה באקדמיה? שילמדו את לוח הכפל קודם.
נראה שחרדים מסתדרים יפה יפה עם אוניברסיטאות בחו"ל, ובכללי לאורך ההיסטוריה, גם בלי קמפוס הפרדה.
יש משהו שהציבור החרדי, באמת קשה לנו אפילו לקלוט.

הציבור החילוני באמת בטוח שהערכים שלו, הם האמת האמיתית, ולכן הם לא נגדנו, הם פשוט מייצגים את האמת האמיתית, ואין מה לעשות שיש אמת אמיתית, אסור להתקפל... שהם נותנים לנו לעשות אירוע בהפרדה, הם באמת מוותרים המון, במיוחד שהם הרוב, והם הריבון... תחשוב שאנחנו נהיה הריבון, ונצטרך לאשר בחוק חיים חילוניים, ברור שזה קשה מאוד.

החילוניים הם אנשים בדיוק כמונו, ויש להם דת שקוראים לה ליברליות, ורובם דתיים מאוד חזקים בדת שלהם, וכשאנחנו מגיעים עם רעיונות של "כפירה", הם באמת לא מבינים מאיפה זה בא להם... הרי יש את העולם הליברלי.... יש את הדמוקרטיה הליברלית.... איך מגיע מישהו וחושב אחרת.... הרי ברור שזה הקידמה האנושית, זה העתיד, זה האמת המוחלטת....
כשאנחנו נבין את זה, יהיה לנו הרבה יותר קל להבין איך הם למרות שיש אצלם הרבה חכמים, עדיין בנושאי דת ומדינה כבר יותר קשה להם לקבל את המובן מאליו, שיש "שני צדדים" כפשוטו.
תראה, בעבר אני מאוד האמנתי בקונספט של חיה ותן לחיות. רוצים הפרדה? בבקשה, אני רוצה תחב"צ בשבת, חמץ בפסח וכו'.
הבעיה שאותה הגישה לא הגיעה מצד החרדים, ולכן אין מנוס מלשחק במשיכה בחבל כדי להגן על הזכויות שלך.

אני מסכים לנהל את הויכוח הזה, אבל לפי התגובה שלך לא נראה לי אתה מבין.
שאשתי לא רוצה מרצה גברי זה בסדר? אתה צועק שוויון, וזה לא בסדר.
דהינו אתה מגיע עם דעה שלך ואמר לי שחיים טובים לכולם זה שאשה לא יכולה לדרוש אשה, וכן להיפך, מקבל את זה שבעין שלך זה לא לגיטמי,
בעין שלי זה לגיטמי, אני לא כופה אתך איך ללומד, אלא כופה אותי.
עכשיו אחי החרדים יכולים לחשוב שנסיעה ברכב בשבת גורם לכל אסונות, ומימלא חיים טובים לכולם זה לאסור את זה. במה אתה שונה מהם?
אתה מגיע עם הדעה שלך (שאתה מושכנע שאתה צודק) והם עם הדעה שלהם.

יש לי כאן דו שיח על הפרדה, ואתה מתחיל עם השמצות שאין קשר לנושא.
אין לך מושג מי אני היכן אני גר, וכמה מס אני משלם, אתה רוצה לנהל דו שיח בוגרי איך מנהלים מדינה עם כלל השוויון ועם חופש דת בשמחה, אתה רוצה להשמיץ שהחרדים לא משלמים מיסים, גנבים, תומכים בהעלינות גברית, רק לקוחים כסף, חשוכים, ועוד. תחפש את החברים שלך.
זה היופי באקדמיה - אף אחד לא שואל אותך איזה מרצה אתה רוצה, אתה מסתדר עם מה שיש. נראה שלחרדים יש בעיה עם הקונספט הפשוט הזה.
לחרדים יש בעיה עם נסיעה בשבת מחשש לבטיחות? רק בריאות, אל תסעו בשבת.
זה כל ההבדל - החרדים מנסים להכפיף את הסביבה לצרכים שלהם, החילונים רוצים שיפסיקו להתערב להם בחיים.

זה היופי באקדמיה - אף אחד לא שואל אותך איזה מרצה אתה רוצה, אתה מסתדר עם מה שיש. נראה שלחרדים יש בעיה עם הקונספט הפשוט הזה.
לחרדים יש בעיה עם נסיעה בשבת מחשש לבטיחות? רק בריאות, אל תסעו בשבת.
זה כל ההבדל - החרדים מנסים להכפיף את הסביבה לצרכים שלהם, החילונים רוצים שיפסיקו להתערב להם בחיים.
באקדמיה אני מדבר לאקדמיה לחרדים, מה הקשר להכפיף.
מה אם הבית דפוס שחיובו אתו להדפיס ועוד.
בקיצור אני רואה שהשיח כאן הוא שיח חירשים.
להתראות.

תראה, בעבר אני מאוד האמנתי בקונספט של חיה ותן לחיות. רוצים הפרדה? בבקשה, אני רוצה תחב"צ בשבת, חמץ בפסח וכו'.
הבעיה שאותה הגישה לא הגיעה מצד החרדים, ולכן אין מנוס מלשחק במשיכה בחבל כדי להגן על הזכויות שלך.
אנחנו כבר ילדים גדולים, גם אם אתה טוען שהחרדים הם הראשונים שהתחילו להתנהג לא יפה, צריך להתקדם.

אנחנו כבר ילדים גדולים, גם אם אתה טוען שהחרדים הם הראשונים שהתחילו להתנהג לא יפה, צריך להתקדם.
אני בהחלט מתכוון להתקדם - להתקדם הלאה למדינה אחרת שבה התרבות תואמת יותר את ראיית העולם שלי מכיוון שאני לא רואה איך אפשר לגשר בין חרדים/דתיים לחילונים, ועל זה כל הדיון.
באקדמיה אני מדבר לאקדמיה לחרדים, מה הקשר להכפיף.
מה אם הבית דפוס שחיובו אתו להדפיס ועוד.
בקיצור אני רואה שהשיח כאן הוא שיח חירשים.
להתראות.
אין כזה דבר אקדמיה לחרדים, יש כזה דבר אקדמיה. זה שהחרדים רוצים להקים מערכת השכלה גבוהה משלהם, במנותק מכל העולם האקדמי, מראה כמה ראיית העולם החרדית הזויה.

בג"ץ עי עמותת חילוניות עם המון רעש תקשורתי.
כנ"ל שעיריה לא יכולה לעשות אירוע בהפרדה.
כל ניסיון לסדר את זה בחקיקה נבלם בהועדות
הסיבות שבג"ץ החליט מה שהחליט לא נוגעות לרעש תקשורתי אלא לזכויות יסוד,אפלייה וכאלה.
אבל זה לא ערכים שתואמים לרוח הדתית ובדיוק בגלל זה החילונים מפחדים.

בג"ץ עי עמותת חילוניות עם המון רעש תקשורתי.
כנ"ל שעיריה לא יכולה לעשות אירוע בהפרדה.
כל ניסיון לסדר את זה בחקיקה נבלם בהועדות
כשעיריה תוכל להחליט על תחבורה ציבורית בשבת/לחתן וכו' היא תוכל גם להחליט לאפשר אירועים בהפרדה.

אז בואו נדבר על זה
70 שנה מדברים על זה.
יש פה חתך מאוד רחב של הציבור שמעוניין במדינה מסורתית, המסורת לא יכולה להכיל כופרים ברמה. הבסיסית של ההגדרה.
זה לא יחודי.
זה קרה בטורקיה, בלבנון, באיראן. ישראל היא בסופו של דבר מדינה מזרח תיכונית.

יופי ,ילדים גדולים, בוא נתקדם.

אפשר תחבורה ציבורית בשבת בשכונות חילוניות ?

יופי ,ילדים גדולים, בוא נתקדם.

אפשר תחבורה ציבורית בשבת בשכונות חילוניות ?
אפשר תקציבים ציבוריים שוויוני לתרבות חרדית (ואל תחזור על הסיסמה שהתקשורת והמגרשי ספורט וכו' וכו' זה בשביל כולם רק החרדים פחות צורכים... כי לפי זה גם הבית כנסת של כולם ורק החילוניים פחות צורכים)?

אתם מסכימים שהחרדים יכולים לעשות הופעה לפי האמונות שלהם, אבל לא מתקציב ציבורי, למה? כי זה לא מותאם לערכים שלכם... אז גם תחבורה ציבורית (תקציב ציבורי) בשבת לא מותאמת לערכים שלנו.

אני לא חושב ששני שכנים מחליטים להתקדם, זה אומר שמהיום שניהם מוותרים על הערכים שלהם... (כמו שנראה לי שאתה הבנת ממני) אלא זה רק אומר דבר אחד, ששניהם מכירים בזה שהשני חושב אחרת מהם... ואף אחד לא יכול להחליט לשני שהאמת שלו היא האמת האמיתית, וממילא חייבים להתפשר כדי להתקיים.

התחושה שלי כמי שחיה בתוך המגזר שיש התמתנות בילודה החרדית.
מה קרה? נגמר האוכל? או שנגמרה האמונה?
בעשור האחרון, כל אישה חרדית בממוצע ילדה לפחות 6 ילדים, משמע גדילה אקספוננציאלית.

אני לא מכיר נתונים שהמגזר החרדי מתוקצב פחות.
יש לך?
קשה למצוא חלוקה של תקציב התרבות בצורה ברורה אבל מצאתי את זה.

ובקישור הזה עדיף להסתכל על השנים לפני הקורונה כי בקורונה רשום הרבה תקציבים לקורונה.
תקרא ברשימות ותגיד אם נראה לך שיש תקציב לפי הייחס באוכלוסייה....
למה אתה לא מפריד בין תרבות לדת? מבחינתך זה אותו דבר?
אני הבאתי דוגמא בשביל להמחיש את הרעיון, שאין כזה דבר לעשות משהו שמותאם אליך, ולומר שזה לכולם, כי אותו דבר אפשר לומר בבית כנסת, וזה ממש לא משנה שזה דת וזה לא דת, מה שמשנה זה שהרוב מחליט שהתרבות שהוא צורך, זה לכולם, למרות שזה לא לכולם, וזה לא משנה האם הרוב החליט את זה על משחקי כדורגל, או שהרוב החליט על בתי כנסת.

אפשר תקציבים ציבוריים שוויוני לתרבות חרדית (ואל תחזור על הסיסמה שהתקשורת והמגרשי ספורט וכו' וכו' זה בשביל כולם רק החרדים פחות צורכים... כי לפי זה גם הבית כנסת של כולם ורק החילוניים פחות צורכים)?

אתם מסכימים שהחרדים יכולים לעשות הופעה לפי האמונות שלהם, אבל לא מתקציב ציבורי, למה? כי זה לא מותאם לערכים שלכם... אז גם תחבורה ציבורית (תקציב ציבורי) בשבת לא מותאמת לערכים שלנו.

אני לא חושב ששני שכנים מחליטים להתקדם, זה אומר שמהיום שניהם מוותרים על הערכים שלהם... (כמו שנראה לי שאתה הבנת ממני) אלא זה רק אומר דבר אחד, ששניהם מכירים בזה שהשני חושב אחרת מהם... ואף אחד לא יכול להחליט לשני שהאמת שלו היא האמת האמיתית, וממילא חייבים להתפשר כדי להתקיים.
בינתיים רק החילונים מתפשרים, בוא לא נעמיד פנים שהחרדים מתפשרים על משהו.
משלמים הרבה הרבה פחות מיסים, לא משרתים בצבא, מכתיבים את הסדר היום הציבורי, וכו'.

לא רוצה להיות שכן שלך, ולכן אני עושה כל מה שביכולתי לנופף לך לשלום, לתמיד, משדה התעופה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בינתיים רק החילונים מתפשרים, בוא לא נעמיד פנים שהחרדים מתפשרים על משהו.
זה משפט שכבר אומר מה הרמת ידע שלך בנושא.
לא רוצה להיות שכן שלך, ולכן אני עושה כל מה שביכולתי לנופף לך לשלום, לתמיד, משדה התעופה.
אתה כל הודעה רושם את האיום הזה, אתה תעשה מה שאתה רוצה עם עצמך, אתה אדם בוגר וחכם להחליט לבד, שכל בחירה שלך תצליח בהמשך דרכך.
(אני אשמח שכל יהודי ירגיש שארץ ישראל זה הבית שלו, וגם אם זה לא הבית שלו, לפחות שידע שאם יש לו קשיים במדינה שהוא מהגר אליה, שיש לו בכל רגע נתון אפשרות להחליט לחזור)

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ירידה מהארץ 2 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3531
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה