• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מודה שזו היתה אמירה מזלזלת בגלל שאפר בחר להשוות את עצמו לערבים.
אם כבר משווים כמו שאפר מתעקש אז אכן הרושם הוא שפשיעה אלימה נפוצה יותר בחברה הערבית מאשר בחרדית. יחד עם זאת אין ספק שהתרומה של החברה הערבית לכלכלה הישראלית גדולה בהרבה משל החברה החרדית: רופאים, רוקחים, בנאים, חשמלאים, תרומה ליצור מכל הסוגים, וכמו שרואים בנתונים היבשים - הערבים משלמים יותר מיסים ומקבלים פחות תמיכה מהמדינה,
וזה עוד בלי כל החוקים התמיכות וההנחות הפוליטיות שמטרתם להזרים כסף לחרדים ולמשיחיים בלי לכתוב ״אפליה״ במפורש בחוק כי זה יגרום לפסילתו של החוק.
תבדוק כמה הערבים מקבלים תמיכה, רשמית ולא רשמית.
- מה יותר מסכן את המדינה, נשק בלתי חוקי שנפוץ בכמויות גדולות, בקרב אוכלוסיה שלא נאמנת למדינה, ושהיה צריך להקצות חטיבת חי"ר מיוחדת שתתעסק בפינוי צירים במקרה הצורך באיזורים של אותה אוכלוסיה,
או אוכולוסיה שמקבלת הטבות?
(גם הערבים מעלימים מס בצורה גדולה מאוד)

מודה שזו היתה אמירה מזלזלת בגלל שאפר בחר להשוות את עצמו לערבים.
אם כבר משווים כמו שאפר מתעקש אז אכן הרושם הוא שפשיעה אלימה נפוצה יותר בחברה הערבית מאשר בחרדית. יחד עם זאת אין ספק שהתרומה של החברה הערבית לכלכלה הישראלית גדולה בהרבה משל החברה החרדית: רופאים, רוקחים, בנאים, חשמלאים, תרומה ליצור מכל הסוגים, וכמו שרואים בנתונים היבשים - הערבים משלמים יותר מיסים ומקבלים פחות תמיכה מהמדינה,
וזה עוד בלי כל החוקים התמיכות וההנחות הפוליטיות שמטרתם להזרים כסף לחרדים ולמשיחיים בלי לכתוב ״אפליה״ במפורש בחוק כי זה יגרום לפסילתו של החוק.
"הרושם שפשיעה אלימה נפוצה יותר בחברה הערבית", אני בהלם, אתה רציני?
במגזר החרדי אין פשיעה, ואין מקרי רצח, אין סכינים בבתי ספר ולא דקירות, אין קטטות רחוב, ומכות זה אירוע נדיר מאוד (למרות הפרופיל התקשורתי הגבוה של כל אירוע כזה), במגזר החילוני יש הרבה יותר בכל קנה מידה, ובמגזר הערבי יש רצח על בסיס יומי כך שההשוואה רחוקה ומטופשת.
בנוגע לשוק התעסוקה, ערבים אכן תורמים יותר לכלכלה אבל הם מזיקים למדינה פי 100 מהחרדים, אין שום השוואה, תעבור על הרשימה למעלה ותראה (וזה בלי לבדוק את מצב התעסוקה אצל נשים במגזר הערבי)
בשונה ממה שציירת זה לא קשור בכלל למדינת ישראל או להזנחה כזו או אחרת, יש להם את התרבות שלהם שמטפחת אלימות במשפחה (אלימות = רצח) שרואה בשודדים וגנבים דבר ליגיטימי, ועוד.
לא ידוע לי על ירידה באחוזי הפשיעה אצל הערבים בעשרות השנים האחרונות, וגם לא על עליה בשוק התעסוקה (ייתכן שיש, לא בדקתי), אין שום סיבה להניח שהמצב הזה ישתנה אי פעם.

במגזר החרדי אין פשיעה,
זה לא נכון
במגזר החילוני יש הרבה יותר בכל קנה מידה
גם זה לא נכון. ובפרט כשלוקחים בחשבון את גודל האוכלוסיה.
מה יותר מסכן את המדינה
עם האיום הערבי התמודדנו בהצלחה 76 שנה. מה שהורס את המדינה זה החרדים והמשיחיים.

הטרגדיה היא שאנחנו מתווכחים פה בתוך עצמינו בזמן שהאירנים צוחקים כל הדרך אל הבנק ורואים אותנו גוססים שנה אחרי שנה.
הטרגדיה היא (מס. 2) שבעולם המערבי של היום המשבר מספר אחד הוא המשבר הדמוגרפי. החרדים יכלו להפוך אותנו לאימפריה אמיתית בסדר גודל של ארהב תוך כמה עשורים אם היו משקיעים את מרצם בלימוד מקצועות מועילים וגיוס לצבא. יכולנו להיות גדולים.
במקום למות באוהלה של התורה תמותו על החדו"א והפיזיקה תאמינו לי זה לא פחות נורא. תתעלו את הפנאטיות הדתית להעצמת מדינת ישראל, ליצירת אימפריה שתשאיר עפר לכל השכנים מסביב.
כנראה שהימנעות מקידמה וגידול דמוגרפי הולכים יד ביד ואני משלה את עצמי אבל אפשר לחלום.

זה לא נכון
בזה אתה צודק.
אין 0 מוחלט.
אבל בהשוואה למקומות אחרים, יש מעט מאוד, בעיקר בפשעים חמורים יחסית.
עם האיום הערבי התמודדנו בהצלחה 76 שנה
את אותו הטיעון בדיוק אפשר להשמיע כלפי ה
חרדים והמשיחיים.

אין 0 מוחלט.
זה לא רק שאין אפס מוחלט - זה בעיקר שהחרדים מתנהלים עם קודים ש״אסור להלשין למשטרה״ כולל חרמות והתנכלויות על מי שמעז ״להלשין״ כך שאנחנו שומעים רק על המקרים החמורים שבהם הקורבן עצמו הוא בן העדה החרדית והוא יודע שמראשויות הקהילה החרדית לא תבוא לו ישועה. על כל שאר המקרים לא יודעים, המשטרה מתעלמת ולא חוקרת — שזה כמובן גם אשמת השילטון — ואין נתוני אמת.
אותו הטיעון בדיוק אפשר להשמיע כלפי ה
לא.

זה עניין של מגמה.
הערבים במגמת שיפור. הם היו תחת שלטון צבאי עד 1967, ומאז הם במגמת השתלבות בחברה הישראלית, ההשכלה שלהם עולה והילודה ירדה והיא עכשיו קרובה מאד לילודה בקרב הציבור היהודי- חילוני.
החרדים היו חלק מהמדינה עד 1977, עבדו, התגייסו, והילודה היתה יציבה וקרובה לזו של החילונים. המשיחיים היו מיעוט זניח וקיצוני שהוקע על ידי כל חלקי החברה.
שתי האוכלוסיות האילו גדלו מאד והקצינו מאד והם במגמת הקצנה וגדילה מעריכית.

בנוסף עם כל תמיכתם הריגשית-לאומית בפלסטינים רוב הערבים הישראלים מבינים את יתרונות הדמוקרטיה עבורם על פני שילטון דקטטורי-ערבי. כמו שראינו ב 7 באוקטובר - בשעת מלחמה כל הציבור התאחד נגד האוייב החיצוני, כולל בדואים, דרוזים וחלק גדול מהציבור הערבי.
החרדים והדתיים הפוכים -הם מקדמים את החלפת שיטת הממשל בדיקטטורה פופוליסטית עם דגשים דתיים. הם גם מדגימים לנו איך השילטון הזה יראה - אופרטיוניזם, ניצול, מינויי מקורבים וחוסר אחריות ומיקצועיות.

החרדים הם עבריינים ידועים, צריך להחליף אותם בממשלה של אנשים נקיי כפיים ולהוסיף על זה בית משפט עליון שישמור על הסדר...
מעניין:
יאיר לפיד מינה את גיסתו לדירקטורית בקק"ל.
בני גנץ ורם בן ברק היו בכירים ב"מימד החמישי"
אשתו של אהרון ברק איכשהו התקדמה במהירות בעולם המשפט, וילדיו "קיבלו" התמחות בעליון

החרדים הם עבריינים ידועים, צריך להחליף אותם בממשלה של אנשים נקיי כפיים ולהוסיף על זה בית משפט עליון שישמור על הסדר...
מעניין:
יאיר לפיד מינה את גיסתו לדירקטורית בקק"ל.
בני גנץ ורם בן ברק היו בכירים ב"מימד החמישי"
אשתו של אהרון ברק איכשהו התקדמה במהירות בעולם המשפט, וילדיו "קיבלו" התמחות בעליון
ואת העבירות האלו אתה משווה לפשעים של מנהיגי המפלגות החרדיות דרעי וליצמן?
אחד גנב עבריין סדרתי והשני ניצל כוחו לרעה להטות משפט כדי שפושעת מין שהרסה חיי אדם לא תתן דין על מעשיה. אתה ברצינות משווה את הזוהמה המוסרית הזו למינוי גיסה לתפקיד?

ראיון מעניין מהיום לגבי סוגיית גיוס החרדים.
אכן, ראיון מעניין, אם כי ראוי לציין שהמחלוקת בין הציבור הדת"ל לציבור החרדי סביב גיוס לצה"ל היא די עתיקה, כלומר זה ברור שהם בעד גיוס חרדים לצה"ל, זה ברור שהם גם רואים בזה עניין עקרוני/תורני.

• אהבתי
Reactions: Roi
ו @איניגו מונטויה הוא אחד מהאנשים היותר פתוחים כאן לדיון.
ללא ספק @איניגו מונטויה הוא איש מקסים וקשוב, מתנצל.
תודה לשניכם!

אבל האמת שבמקרה הזה אכן כתבתי חלק מההודעה בצורה חריפה,
מתוך מחשבה מוטעית ש @אפר נמנה עם החלק האנטי-ישראלי במגזר החרדי.

כמובן שאם הייתי שם לב להודעה הזו:
אני אישית לצערי "זכיתי" לטפל בגופות קדושות, זה היה חוויה קשה. (לא ראיתי בחיים גופה... ואני עוצר כאן לפני תחילת התאורים של הזוועה)
הייתי כותב בטון אחר לגמרי, אז חוזר ומתנצל בפני @אפר

אגב, אני חושב שהנושא הזה של כעס על אנטי-ישראלים שנמצאים בתוכנו קשור ישירות לנושא השרשור -

מאז שקמה הממשלה, מצביעי האופוזיציה מוטרדים לא רק מהשוויון הטכני בנטל,
אלא גם מהפילוג והשנאה שקיימת נגדנו, ומזה שנראה שחלקים גדולים בעם בכלל לא מעוניינים בחיים ביחד וכנראה לא רואים אותנו כעם אחד
(למשל הקריאות לכך שמתנגדי ביבי ירדו מהארץ ["לכו אתם"], המוכנות של דרעי להרעיב [פשוטו כמשמעו] חילונים נזקקים רק כדי להעביר עוד כספים למגזר שלו).

וכל זה רק החמיר אחרי ה7 באוקטובר,
כשאנשים ראו איך חלקים בממשלה נשארים אדישים לזוועה הכי גדולה מאז השואה,
ברמה כזו שיש נציגי ציבור שלאורך כל התקופה (כולל בימים הראשונים אחרי הטבח) עוד היו עסוקים באינטנסיביות בפוליטיקה קטנונית, נניח לסדר הנחות לערוץ 14, לסדר עוד כספים למשרדים מיותרים או פוליטיקה מגזרית שגם אם נניח שהיא רלוונטית בשעת שלום, קשה הרבה יותר לתמוך בה כשישנם מאות אלפי חסרי בית, כשלמדינה יש אתגרים בטחוניים חסרי תקדים ועוד.

חלק מהאנשים אומרים לעצמם שאם התמיכה באותם נציגי ציבור נמשכת,
ואם עוצמת ההסתה אפילו מתגברת (כמו ערוץ 14 שפרסם בשמחה "מחקר" על כך שמתו יותר אנשי שמאל),
זה סימן לכך שאפילו לנוכח שואה -חלק גדול מהעם לא מסוגל לחשוב על טובת כלל המדינה,
ובדומה לשורפי האסמים בבית שני, חשוב לו יותר ש"הצד השני" בעם יפסיד מאשר לעשות את הצעדים שיצילו את כולנו.
ואם זה כך, אז לדעתם המצב כאן אבוד, וצריך לעזוב את הארץ.

כמו שכתבתי למעלה, אני אישית לא חושב כך,
ומאמין שכדברי ההמנון - "עוד לא אבדה תקוותנו".

אבל לדעתי הלך הרוח בשרשור הזה (ובאינספור פוסטים דומים ברשת, והתבטאויות של עיתונאים ואנשי ציבור),
בהחלט צריך להיות איתות אזהרה גם למחנה הקואליציה.

שתחתוך משמעותית בתקצוב החרדים, ממש ברמה של סטלין
מגניב, אגב אולי גם תשמיד על הדרך את כל מי שלא חושב כמוך, כמו סטאלין.
@אפר

1. לדעתי רמת הקיצבאות והתמיכות שהחברה החרדית מקבלת (לפי קריטריונים של מספר ילדים ומדיניות רווחה) -
תיאלץ להיפסק בכל מקרה.
בין אם תקום ממשלה שאין בה חרדים כמו ש @Matan12345 העלה,
אבל גם אם תקום ממשלה חרדית...

אפרט:
ברור לכולנו שתמיכה ב400 אברכים כמו בזמן בן גוריון היא משהו שהמדינה יכולה לעשות בקלות.
אבל גם ברור לכולנו (אני מקווה) שאם החברה החרדית תהיה 100% מהמדינה, ועדיין ימשיכו לשלוח את כל מי שמסוגל ללמוד להיות אברכים לכל חייהם (ולא נניח למקצועות מדעיים שדורשים לימוד, כמו רפואה, הנדסה ועוד) - אז קודם כל לא תהיה מדינה (כי האוייבים ישמידו אותה), וגם אם באורח פלא יהיה איכשהו שלום -
לא יהיה מאיפה לממן את קצבאות האברכים ואת מדיניות הרווחה...

אני חושב שהדבר הטוב ביותר שהחרדים עצמם יכולים לשאוף אליו, הוא קביעה ברורה של יעדים קדימה (בחוק שאינו ניתן לשינוי ברוב מקרי),
כך שתגרום ליתר שילוב בכלכלה ובחברה.

באופן אירוני, נציגי החרדים בכנסת נלחמים בזה בכל עוז,
ולא רק שזה גורם עוול לדורות הבאים של החרדים,
אלא זה גם גורם לתגובת נגד של חילונים שרוצים לקצץ הכל עכשיו ומיד (מה שבוודאי יגרום נזק לאותם אלו שכבר נמצאים במסלול שקשה להם לדאוג לעצמם).

2. כל השיח פה של "חרדים לעומת חילונים" (שגם אני חוטא בו) הוא טעות אחת גדולה.
צריך לשאול איזו מדיניות תיטיב עם עתיד המדינה.

למשל, אני אישית מוכן שתקציב החינוך החרדי יגדל פי 10 בעשורים הקרובים (ויקבל עדיפות ברורה על תקציב החינוך החילוני),
אם זה נדרש לצורך לימוד מקצועות מדעיים ואנגלית בבתי הספר החרדים.

מה שצריך להניע אותנו זה לא דאגה למגזר שלנו
(ואגב, לפני השנתיים האחרונות מעולם לא חשבתי על עצמי כשייך ל"מגזר חילוני"...).
אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מהי המדיניות הנכונה לעתיד המדינה.

נערך לאחרונה ב:
במקרה הזה אכן כתבתי חלק מההודעה בצורה חריפה,
מתוך מחשבה מוטעית ש @אפר נמנה עם החלק האנטי-ישראלי במגזר החרדי.

אגב, אני חושב שהנושא הזה של כעס על אנטי-ישראלים שנמצאים בתוכנו קשור ישירות לנושא השרשור -
@איניגו מונטויה, תודה על ההבהרה.

רק אציין שרובו המוחלט של הציבור החרדי כאב מעומק ליבו את אירועי אוקטובר, יש כאלו (הרוב) שזה היה מלווה בתחושה של הכרת טובה עמוקה, ויש כאלו (מיעוט קטן) שלא חווים תחושה של "הכרת הטוב" אלא רק של "אהבה לכל יהודי, וצער גדול על הסבל שהוא עובר", יש גם מיעוט קטן יותר קיצוני שאני מניח שהוא לא הצטער בכלל.

קצת מסובך להבין את הלך הרוח החרדי, יש כאן הרבה מורכבויות שצריך להסביר אם כי אני לא חושב שהפורום הזה זה המקום, מי שמתעניין באמת במידע אשמח לנסות לעזור באישי.

@אפר

1. לדעתי רמת הקיצבאות והתמיכות שהחברה החרדית מקבלת (לפי קריטריונים של מספר ילדים ומדיניות רווחה) -
תיאלץ להיפסק בכל מקרה.
בין אם תקום ממשלה שאין בה חרדים כמו ש @Matan12345 העלה,
אבל גם אם תקום ממשלה חרדית...

אפרט:
ברור לכולנו שתמיכה ב400 אברכים כמו בזמן בן גוריון היא משהו שהמדינה יכולה לעשות בקלות.
אבל גם ברור לכולנו (אני מקווה) שאם החברה החרדית תהיה 100% מהמדינה, ועדיין ימשיכו לשלוח את כל מי שמסוגל ללמוד להיות אברכים לכל חייהם (ולא נניח למקצועות מדעיים שדורשים לימוד, כמו רפואה, הנדסה ועוד) - אז קודם כל לא תהיה מדינה (כי האוייבים ישמידו אותה), וגם אם באורח פלא יהיה איכשהו שלום -
לא יהיה מאיפה לממן את קצבאות האברכים ואת מדיניות הרווחה...

אני חושב שהדבר הטוב ביותר שהחרדים עצמם יכולים לשאוף אליו, הוא קביעה ברורה של יעדים קדימה (בחוק שאינו ניתן לשינוי ברוב מקרי),
כך שתגרום ליתר שילוב בכלכלה ובחברה.

באופן אירוני, נציגי החרדים בכנסת נלחמים בזה בכל עוז,
ולא רק שזה גורם עוול לדורות הבאים של החרדים,
אלא זה גם גורם לתגובת נגד של חילונים שרוצים לקצץ הכל עכשיו ומיד (מה שבוודאי יגרום נזק לאותם אלו שכבר נמצאים במסלול שקשה להם לדאוג לעצמם).

2. כל השיח פה של "חרדים לעומת חילונים" (שגם אני חוטא בו) הוא טעות אחת גדולה.
צריך לשאול איזו מדיניות תיטיב עם עתיד המדינה.

למשל, אני אישית מוכן שתקציב החינוך החרדי יגדל פי 10 בעשורים הקרובים (ויקבל עדיפות ברורה על תקציב החינוך החילוני),
אם זה נדרש לצורך לימוד מקצועות מדעיים ואנגלית בבתי הספר החרדים.

מה שצריך להניע אותנו זה לא דאגה למגזר שלנו
(ואגב, לפני השנתיים האחרונות מעולם לא חשבתי על עצמי כשייך ל"מגזר חילוני"...).
אנחנו צריכים לשאול את עצמנו מהי המדיניות הנכונה לעתיד המדינה.
אני חושב שהדבר הכי טוב שיקרה לעולם הכוללים החרדי זה הפסקת תקציב הדתות, מדובר על סכום מאוד נמוך ולדעתי הוא לא שווה את האמוציות (בלי להסכים או לשלול אותם).
רק בשביל שנבין, מלגת משרד הדתות לאברך יום שלם היא כמה מאות בודדות של שקלים, (כמדומני שנה שעברה כ600 ש"ח), המלגה שלי בכולל נעה בין 2500 ל3500 ש"ח בחודש, כמובן שמשק הבית כולו עולה פי כמה.
600 ש"ח זה סכום מגוחך, ואם זה גורם (בצדק או שלא בצדק) לכזו שנאה הייתי מוותר עליו, כמובן שאני לא יכול לייצג אחרים.

אני חושב שהדבר הכי טוב שיקרה לעולם הכוללים החרדי זה הפסקת תקציב הדתות, מדובר על סכום מאוד נמוך ולדעתי הוא לא שווה את האמוציות (בלי להסכים או לשלול אותם).
רק בשביל שנבין, מלגת משרד הדתות לאברך יום שלם היא כמה מאות בודדות של שקלים, (כמדומני שנה שעברה כ600 ש"ח), המלגה שלי בכולל נעה בין 2500 ל3500 ש"ח בחודש, כמובן שמשק הבית כולו עולה פי כמה.
600 ש"ח זה סכום מגוחך, ואם זה גורם (בצדק או שלא בצדק) לכזו שנאה הייתי מוותר עליו, כמובן שאני לא יכול לייצג אחרים.
מסכים איתך שזה דבר מעולה לכולם :)
לא חושב שאתה צודק לגבי ההשפעה שלו לטווח ארוך - פירטתי כאן...

מסכים איתך שזה דבר מעולה לכולם :)
לא חושב שאתה צודק לגבי ההשפעה שלו לטווח ארוך - פירטתי כאן...
אני חושב שאתה טועה, יכולת הספיגה של אברך היא גבוהה בהרבה מ600 שקל.

רק לשם דוגמה, כולל האברכים הגדול בארץ (וייתכן שהעולם) הוא "ישיבת מיר", בכולל זה חלק ניכר מהאברכים מקבלים רק את תקציב הדתות, מדובר באברכים מוכשרים שיכולים ללא ספק ללמוד בכוללים שישלמו להם 3,000/4,000ש"ח בחודש, ועדיין הם מעדיפים לקבל פחות משליש מזה כדי ללמוד במקום שהכי מתאים להם מבחינה התפתחותית. (יש אברכים שנוסעים לשם ממרכז הארץ בהסעות, למרות שיש להם מתחת הבית כולל שמשלם הרבה יותר)

גם כציבור הציבור החרדי יכול לספוג עוד ירידות, זה כמובן יגדיל את העוני, אבל זה לא יעשה שום שינוי מהותי.

אני חושב שאתה טועה, יכולת הספיגה של אברך היא גבוהה בהרבה מ600 שקל.

קודם כל הערה טכנית - בתקציב המדינה החדש, הקצבה אמורה לעלות ל900 שקל.

לעצם העניין -
תמריצים בכלכלה זה לא משהו שעובד בצורה לינארית ומיידית.

לצורך העניין, נניח שאברך יקבל "רק" 900 שקל פחות, ואין לו בעיה להסתדר עם זה.
אבל אולי כשהוא רואה פחות 900 ש"ח בחשבון, גדל לו התמריץ לייעל את ההוצאות,
וכך הוא יחסוך קצת יותר על הוצאות כמו אתרוג יותר מהודר / מורה פרטי שיקדם את הילד בלימוד גמרא / קניית ספרים ועוד.
זה בתורו עלול להניע קצת יותר מחסור בקרב אלו שמתפרנסים בעיקר מהמגזר, ולעודד עבודה מחוץ למגזר.

כמו כן אולי אדם שממילא התלבט אם להביא ילד נוסף, ימנע מזה,
או אדם שממילא שקל אם לצאת ללימודים גבוהים - יקבל יותר תמריץ.

גם מה שכתבת לגבי אברכים מוכשרים יכול להיות פקטור -
אולי ראש ישיבה יעדיף לשלם יותר לאברכים מוכשרים, ולעודד בעדינות את אלו שלדעתו אין להם יכולת לשבת כל היום לצאת לעבוד, כדי שלא יסבלו ממחסור...

וכשיותר ויותר אנשים הולכים לעבוד, זה גם בתורו מגביר את הלגיטימציה החברתית במגזר לפעולה כזו
(תופעה שלדעתי צפויה להתרחש בכל מקרה, אבל קיצוץ כזה רק יגביר אותה).

בקיצור, צודק שיש כאלו שיישארו ללמוד בכל מחיר (גם עם "פת במלח ומים במשורה" כמו פעם, ולא רק עם תמיכה מרווחת).
אבל כשאתה מסתכל באופן סטטיסטי על אוכלוסיה גדולה -
אין ספק שיש כאלו שיושפעו מתמריצים כלכליים.
גם אם הם קטנים, ובטח אם הם לא כל כך קטנים (900 ש"ח נטו זה לא מעט כסף...).

נערך לאחרונה ב:
רק תיקון, אם לפני הקמת הממשלה מלגת הדתות עמדה על 670 ש"ח, זה שהעלו אותו ל900 ש"ח והורידו בחזרה לא ישנה כנראה את מאזן השוק.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
הערה נוספת:
כמו כן אולי אדם שממילא התלבט אם להביא ילד נוסף, ימנע מזה,
בזרם העיקרי בצבור החרדי השיקול הכלכלי הוא לא שיקול בהבאת ילדים לעולם, מתחשבים בשיקולי בריאות ויכולת ההורים לנהל את הבית, יש בזה כמובן הרבה צורות הסתכלות שונות בתוך המגזר.

כדאי גם לזכור שהחרדים סרדו את קיצוצי קיצבאות הילדים של ביב נתניהו שהורידו אלפי שקלים לכל משפחה חרדית, היה השפעה מסויימת על שוק התעסוקה החרדית, אבל בזה זה נעצר, ההשפעות ארוכות הטווח שאתה מדבר עליהם הם מינוריות.

אגב, אם כבר מדברים על מוקשים כלכליים, עליית מחירי הדירות ועליית הריבית במשק מכבידים בהרבה על החרדים, רובם המוחלט של החרדים קונים דירה בשנים הראשונות אחרי החתונה, עליה של כמה מאות אלפי ש"ח לדירה תוך כמה שנים + עליית הריבית על משכנתאות יוצרת מצב שזוגות צעירים משלמים עוד אלפי שקלים בחודש על משכנתא.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה