• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה יהיה לא חכם בלשון המעטה לבחור שוב ליכוד ובעיקר ביבי.
ניתן לחיטמן לענות

אך יש כאלה שלוקחים מונופול על החכמה
הם יודעים יותר טוב ממני
הם יודעים יותר טוב מימך
מה טוב בשבילי, מה טוב בשבילך

אם לא נלמד לקח מהשנה וחצי האחרונות ושוב יעלו לשלטון גנבים, מושחתים, גזענים, חדלי אישים וכישורים, רודפי שלושת הכפים, משיחיסטים ונבערים
אל תדאג, גם אחרי בחירות אוקטובר 26, הליכוד יקים את הממשלה הבאה
@ירח אפל
אין שום קשר לוגי בין התגובה שלך לתגובה שהגבת לה.

גם אם נראה שדעתך (המוצדקת) היא שכיום המפלגה שלך אכן מכילה את שלל התכונות ש @סולידי הזכיר -
אין שום הכרח שבבחירות הבאות זה יישאר כך.
אלא אם כן אתה מתכוון שידוע לך שמצביעי ליכוד כמוך מעוניינים לכתחילה לבחור בפריימריז דווקא אנשים כאלו (למרות שיש גם אחרים)?

בנט? מדובר באדם שהפר את הבטחת הבחירות הכי נחרצת שלו
גם אם חוזרים על טעות/שקר מספר רב של פעמים, זה עדיין לא הופך את זה לאמת.
הבטחת הבחירות הכי נחרצת של בנט הייתה שהוא לא ייתן שיהיו בחירות חמישיות, והוא עמד בה בכבוד.

נכון, הייתה גם הבטחה לשבת עם נתניהו אם זה אפשרי, ומתברר שזה לא היה אפשרי
(בנט המליץ לנשיא על הליכוד, אבל לא היו לליכוד מספיק ממליצים).

בכל אופן - רוצה שנבדוק את הבטחות הבחירות הנחרצות של נתניהו ונראה אם הוא עמד בהן?

אני מנסה להיות אופטימי. מלבד זאת בגיל 60 עם ילדים בגיל פותח השרשור שכבר מתחילים להתבסס כאן, לי קשה מאוד לעזוב.
מקוה מאוד שהבחירות הבאות יהוו שינוי, אבל אם לא נלמד לקח מהשנה וחצי האחרונות ושוב יעלו לשלטון גנבים, מושחתים, גזענים, חדלי אישים וכישורים, רודפי שלושת הכפים, משיחיסטים ונבערים, סיכוי טוב שאנסה להחלץ מכאן עם משפחתי.
בדיוק באותו מצב ובאותו דעה כמו שלך.

אחד הדברים שעוזרים לי לשמור על אופטימיות זה ההבנה שנציגי הציבור כיום הם כנראה הגירסה הגרועה ביותר של הציבור שלהם, ואין שום הכרח שייבחרו שוב.

לצורך העניין - הליכודניקים לא חייבים לבחור נציגים שעיקר עיסוקם בכנסת ובממשלה הוא לקדם את האינטרסים שלהם ושל חבריהם,
נציגי הציונות הדתית (גם הפלג החרד"לי, לא הציבור של בנט) לא חייבים לבחור באדם חסר כישורים וחסר כל שמץ של הבנה כלכלית (כמו שר אוצר שטוען שאין צורך לעשות סדר עדיפויות ואפשר לתת כמה כסף לכל מי שרוצה, כולל למשרדים מיותרים),
נציגי "יהדות התורה" לא חייבים לבחור באדם שמודה בגלוי שהוא דואג להעסקת בני משפחה, לכאורה עושק חרדים (!) שעובדים ברשת המשפחתית, טוען שהמדע לא מקדם את המדינה, לא אכפת לו ממצב העם במלחמה, וכו' וכו'.

כך שהעובדה שכיום עלו לשלטון "גנבים, מושחתים, גזענים, חדלי אישים וכישורים, רודפי שלושת הכפים, משיחיסטים ונבערים" לא אומרת שבהכרח זה יישאר כך.
ייתכן שתומכי אותן מפלגות יעלו לשלטון אנשים חדשים,
שככל הנראה תהיה לי איתם מחלוקת בעניינים רבים, אבל אולי יהיה ניתן לחיות איתם בשלום בלי שהם יהרסו את המדינה מבפנים.

יותר מזה - יכול להיות שגם נציגי הציבור של מתנגדי הממשלה יתעוררו/יוחלפו.
לא כולם חייבים להיות כמו שגנץ ואחרים היו עד היום (אסקופה נדרסת בפני כולם, לא דואגים לציבור הליברלי, חסרי יכולות פוליטיות ליצור בריתות וחיבורים וכו').

בקיצור, אני שומר כרגע על ראש פתוח,
וכמו שאמרת - אם המצב יישאר גרוע, ונראה שאין סיכוי לשנות - ננסה לעזוב.

כרגע אני בוחר להישאר להילחם על המדינה שלי.
המצב כיום בוודאי לא גרוע יותר ממה שהיה בראשית הציונות, ונראה שעדיין אפשר לתקן...

"עוד לא אבדה תקוותנו" :)

נערך לאחרונה ב:
הליכודניקים לא חייבים לבחור נציגים שעיקר עיסוקם בכנסת ובממשלה הוא לקדם את האינטרסים שלהם ושל חבריהם
אבל זה בדיוק מה שהם רוצים ומעריכים, תראה את הסקרים האחרונים, זה לא יאמן אבל נתניהו מוביל.
העם אדיוט ולכן כולם ישלמו לצערי.

תראה איך לא היה שום גינוי מהליכוד על התחקיר של מירי רגב... נאדה... ראש ממשלה שטובת המדינה והציבור בראשו היה צריך מיד לפטר אותה.

פשוט עצוב.

אבל זה בדיוק מה שהם רוצים ומעריכים, תראה את הסקרים האחרונים, זה לא יאמן אבל נתניהו מוביל.
העם אדיוט ולכן כולם ישלמו לצערי.
זה מראה את הנטייה האנושית הטבעית (אצל חלק מהאנשים) ללכת אחרי מנהיג כריזמטי.

לא חסרות דוגמאות מהכיוון השני, למשל זה ששרון נבחר על סמך הבטחה מפורשת "דין נצרים כדין תל אביב",
וכששינה את דעתו (בלי שהמציאות השתנתה יותר מדי) - חלקים עצומים בליכוד (כולל נתניהו עצמו) פתאום שינו צד והצביעו עבור התנתקות חד צדדית (אפילו לא הסכם שלום)...

הנקודה שלי היא שהיסטוריה מכילה מרכיב חזק מאוד של מקריות (תלוי באישיות של המנהיגים מכל הצדדים),
ושאמנם כיום נראה שחלקים מהציבור מאוהבים בנתניהו (לא ברור לי למה) ואינם סומכים על מנהיגי הציבור הנגדי כמו גנץ (ברור לי למה) -
המצב יכול להשתנות בקלות אם וכאשר נתניהו יפרוש (עוד לא שמעתי על אדם שחי לנצח), או שיקום לו תחליף חזק וראוי.

אני לא אומר שאני יודע בוודאות שהעתיד יהיה טוב יותר,
אני פשוט שומר על ראש פתוח לאפשרות שהעתיד אכן ישתפר.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי טעות.
בכל מקרה, זה לא אתה מקבל את ההחלטה, אלא הילדים, בדיוק כמו פות״ש. ברגע שהילדים בגילאים הללו מחליטים, אזי ההורים, כלומר אלה עם יכולת, עוזבים אחריהם.
אני עדיין מקבל את ההחלטה איך לחנך את ילדיי.
כרגע הגירה לא רלוונטית מסיבות משפחתיות. כשהילדים יגדלו, אכן הם יחליטו על דרכם.

התשלום על השארות במקום מתפורר גבוה יותר. כאשר אתה מהגר במקום איכותי, אתה המצב משתפר עם הזמן. ההפך הוא הנכון במקום במסלול לאבדון
נכון, המצב משתפר עם השנים, אבל תמיד יישאר פער ויהיה קיים שוני בין המהגר לבן המקום, אפילו כשמהגרים בגיל 20.
אני מסכים שאת המחיר הזה יש להשוות למחיר של השארות במולדת.

אתה צעיר ובעל מקצוע מבוקש. הגירה היא אכן צעד לא פשוט אבל זה גם לא בשמיים ומיליוני אנשים מהגרים בכל העולם כל שנה. עזבתי את ישראל קצת אחרי הבחירות האחרונות, זו הייתי עבורי הבעיטה בישבן. אני שותף להשקפתך הפסימית והלוואי שאתבדה.
אישית, ארה״ב לא נראית לי גליק גדול כרגע - במידה וטראמפ ייבחר, יתכן מאוד שנחזה בסופה של הדמוקרטיה שם.

קשה לא להגרר לפוליטיקה. כי כל דבר פוליטי. אבל בואו ננסה לא. ברור שכל אחד חושב שלאחר יותר קל. אבל אני יכול להגיד מניסיון, שמה שאפשר בגיל צעיר, אי אפשר עכשיו. לי יש ילדים בגיל צבא, מה שאומר שהם צריכים להיות פה כרגע וגם אני.
מתוך הניסיון שלי אני יכול להגיד, שוב, שאם אני הייתי בנעלי פותח השרשור, הייתי מנסה לעבור. כן זה קשה. אבל קשה גם להיות במקום שמדרדר מרגע לרגע, ובכל שניה נראה שאי אפשר לשקוע נמוך יותר, אבל כמובן שאפשר. נכון שאפשר לחיות בתוך בועה קטנה, בהנחה שאתה מרוויח טוב וגר באזור טוב, אבל בישראל הבועה הזאת מאוד מאוד חדירה.
וגם אני חושב שאם לא יהיה שינוי רדיקלי, אני אנסה לדחוף את הילדים שלי החוצה מפה. הם יעשו את מה שירצו, כי הם גדולים ועצמאים (יהיו), אבל אני אספק להם את התשתית ואת הרוח הגבית.

עשור מתחתיך,
עשור מתחתיך, עוברים לחו"ל.
אין לי איזה פניני חכמה להוסיף מלבד זה שאני מאוד מקווה שיהיה פה טוב אבל עם זאת מרגיש שאני חייב לילדיי הצעירים לפחות לבדוק את העניין של חיים בחו"ל.

אני מסכים שאת המחיר הזה יש להשוות למחיר של השארות במולדת.
בדיוק! ההשוואה הנכונה היא לא מול אחרים אלא איפה אתה ומשפחתך יכולים להיות בעוד x שנים.

כרגע הגירה לא רלוונטית מסיבות משפחתיות. כשהילדים יגדלו, אכן הם יחליטו על דרכם
ואם יש ילדים בסיפור, אז איפה אתה חושב יהיה להם עתיד טוב יותר? איפה יהיו להם יותר אפשרויות?

אין לי איזה פניני חכמה להוסיף מלבד זה שאני מאוד מקווה שיהיה פה טוב אבל עם זאת מרגיש שאני חייב לילדיי הצעירים לפחות לבדוק את העניין של חיים בחו"ל.
לאן אתם עוברים אוקהם?

במידה וטראמפ ייבחר, יתכן מאוד שנחזה בסופה של הדמוקרטיה שם.
אולי. אבל אם טראמפ יבחר, זה סופה של ישראל. הוא בובה על חוט של הרוסים, וזה אומר שלא תהיה תמיכה בישראל. לא יהיו במזרח התיכון מלחמה בין שני מעצמות, אלא כולם בצד הנגדי.

מבינה לגמרי.
ועדיין עצוב לי מאוד מאוד לשמוע.

עצוב לשמוע :(

אם זה לא אישי מדי - יכול לשתף קצת בשיקולים הכלליים?

בפרט זה:
בהנחה שהמחיר של "בדיקה" אינו אפסי או אפילו זניח
(המעבר דורש מאמץ וזמן, שהיו יכול להיות מושקעים באפיקים אחרים כמו קידום בעבודה, השקעה בגוף/בנפש, זמן איכות עם המשפחה וכדומה;
גורם לפרידה מקרובי משפחה מבוגרים או מחברים שלא יעברו,
ועוד) -
איך יודעים (או אפילו משערים בהסתברות גבוהה) אם זה משתלם גם בשלב כזה כשהעתיד של ישראל עדיין לא מוכרע?

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אולי. אבל אם טראמפ יבחר, זה סופה של ישראל. הוא בובה על חוט של הרוסים, וזה אומר שלא תהיה תמיכה בישראל. לא יהיו במזרח התיכון מלחמה בין שני מעצמות, אלא כולם בצד הנגדי.
הוא אכן בובה של פוטין, אבל לא זו הסיבה שמסכנת את ישראל. הבייס האוונגליסטי לא יאפשר לטראמפ להפנות את גבו לישראל ולזנוח את חזונם למלחמת גוג ומגוג (שבסופה אגב היהודים ייאלצו להתנצר בכוח), אך מאידך יהווה רוח גבית לכוחות האנטי-דמוקרטיים בישראל, כלומר לא יהיה גורם חיצוני שירסן אותם והתהליכים בהם אנו חוזים בעת הנוכחית יתעצמו ביתר שאת. פה וגם שם כבר נשמעים רינונים בנושא (קדנציה שלישית שם, דחיית בחירות פה).

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה