• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני חושב שאותם אנשים יופתעו לראות מה יקרה ביום שאחרי נתניהו.
לטעמי, נתניהו הוא גורם אידיאולוגי ממתן.
לעניות דעתי הצנועה, נתניהו הוא רק הסימפטום של בעיה הרבה יותר גדולה.
כולנו מנחשים, וגם הניחוש שלכם סביר.
לדעתי, ביום שאחרי ביבי לא יקום לליכוד ראש מפלגה כמו אלו שהיו עד היום שהחזיקו בתפקיד עשרות שנים. הליכוד יקטן או יתפרק או גם וגם ותיווצר תחרות על קהל בוחריו (מול מפלגות ימין כמובן, כולל מפלגות עדתיות, דתיות וכו'). ותחרות עושה טוב לשוק.

כולנו מנחשים, וגם הניחוש שלכם סביר.
לדעתי, ביום שאחרי ביבי לא יקום לליכוד ראש מפלגה כמו אלו שהיו עד היום שהחזיקו בתפקיד עשרות שנים. הליכוד יקטן או יתפרק או גם וגם ותיווצר תחרות על קהל בוחריו (מול מפלגות ימין כמובן, כולל מפלגות עדתיות, דתיות וכו'). ותחרות עושה טוב לשוק.
תחרות מדייקת את הצרכים של הצרכן.

כלומר תחרות תייצר לך מפלגות קטנות יותר אשר מדוייקות יותר למצביעי הימין.
האילוזיה שמצביעי הליכוד יעברו כגוש למפלגת 'הכל כלול' אחרת, לא תקרה.

עושה טוב לשוק? נכון. עושה טוב למי שלא רוצה ביבי/ביביזם? בהכרח לא.

לעוד ועוד מקרים נוראים שאתה עד להם ואתה רואה שיש זילות וחוסר מקצועיות, כמו הירי בערבי בתחנת האוטובוס שלא היוו איום.
שכחת את הפקודה השנויה במחלוקת של לפוצץ בית מלא בבני ערובה עם פגז של טנק בבארי.

שכחת את הפקודה השנויה במחלוקת של לפוצץ בית מלא בבני ערובה עם פגז של טנק בבארי.
לא שכחתי, יש כל כך הרבה אירועים חמורים במלחמה שטרם נחקרו כהלכה.

בדרג הפוליטי אף פעם לא היה לי אמון כזה גדול, אבל האמנתי בצבא, בשבכ, האמנתי שהם גורמים מקצועיים יותר, איכותיים יותר למרות שמהנסיון שלי ידעתי כמה זה לא נכון, אבל אמונה כשמה כן היא, אמונה.

כל מי שעשה מילואים בחיו יודע מה זה חוסר יעילות, בזבוז וחוסר מקצועיות בצבא בדרג הפיקודי, אני לא מדבר על הלוחמים, שהם אנשים מדהימים, אני מדבר על הדרג הפיקודי הסדיר, שהם במקרה הטוב בינוניים במקרה הרע הם ממש גרועים.

כמו בכמעט כל מלחמות ישראל, מי שהניע לניצחון זה החיילים והמפקדים המדהימים שבשטח, שלקחו יוזמה, שלא חיכו לפקודות ונכנסו לקרב תוכ הקרבה של חייהם לפעמים, הם אלו שניצחו בקרב, יש על זה מלא עדיות מכל המלחמות, אפילו במלחמה הנוכחית, האנשים שלקחו יוזמה ונכנסו לקיבוצים חרף חוסר הפיקוד, הם אלו שהצילו חיים, צוותי טנקים שקפצו מטנק לטנק, לוחמי ימ"מ שמקרה ישנו בנחל עוז וכו וכו.
להבדיל מהתנהלות הצבא שגררה רגלים בדרג הפיקודי, שלא פתחה ימחים לצייד לוחמי מילואים שהתייצבו ללא צו, כוחות שלמים מחוץ לקיבוץ בארי יושבים בחוסר מעש כי לא הגיעו פקודות בזמן שטווחים בבני הקיבוץ... בקיצור, בטן מלאה על הצבא ועל היהירות שלו, אני סיימתי לבטוח בו.

ימים יגידו.
אני מכיר אישית מצביעי ליכוד שסולדים מהביביזם והמשיכו להצביע לו כי לא ראו ברירה אחרת על פי השקפתם.
אבל אני מכיר אנשים מסויימים שכנראה יש ביניהם מהמשותף. בהחלט ייתכן שחלומות "הליכוד המזרחי" שהושמעו כאן או ערעור הסטטוס קוו הדתי - חילוני, או צרות אחרות יתרגשו עלינו.

נערך לאחרונה ב:
  • אהבתי
Reactions: Roi

אתה טוען שהבעיה עם מצביעי ביבי זה שהם מצביעי ימין?

אנחנו בסיכון לשינוי אקוטי.
התהליך עלול לעבור אסקלציה כדרכם של שינויים תפיסתיים ואידיאולוגיים. אם "כולם" מדברים על זה שהמדינה שינתה פניה לרעה, אז ה"כולם" יתרחב עם הזמן. ויש גם מימד בין דורי - הסבא החלוץ חינך את בנו לציונות, אבל הבן שנשאר בארץ כבר מעביר מסר אחר. ולאנשים צעירים קל לאמץ אידיאולוגיות שונות
מנקודת המבט של המדינה, יש תלות בקבוצה קטנה. ישראל היא לא גרמניה שאם יחסרו בה רופאים מרדימים, היא פשוט תתן תמריץ לרופאים מעבר לגבול והבעיה תפתר.
מסכים איתך. אני פשוט חושב שהסיכון הזה קיים גם בכל (או רוב) המדינות האחרות שבטופ 10 (עכשיו כשהסכמנו שישראל בטופ 10). במילים אחרות, העולם משתנה, לא רק ישראל.
לא באותה צורה, לא באותה עוצמה, לא באותה מהירות.

קנדה לצורך העניין, היא מלכודת מהגרים כיום (זה בהתבסס על וידואים של אנשים שהיגרו, לא טוקבקים). יוקר מחיה בעננים, שלא נותן בנפיט גדול ביחס ללפני 5 שנים.
ארה"ב מפולגת מאוד כבר עשור, מי יודע מה יהיה.
הימין הקיצוני עולה באירופה, זאת כבר עובדה, בין אם זה ימין אוטוריטרי לוחמני (רוסיה) או ימין "Europe first" (הולנד, צרפת, גרמניה).
מהצד השני, מדינות שהיו תחת שלטון ימין שנים רבות, עוברות לקצה המטוטלת השני עם משטרי שמאל קיצוני שמכריזים על עצמאות מדינה שלא קיימת, ללא גבול או צבא.

זה לא שבגרמניה חיים אנשים אחרים מישראל. יש פעפוע תרבותי שמתבסס על מנטליות מושרשת.

מסכים איתך. אני פשוט חושב שהסיכון הזה קיים גם בכל (או רוב) המדינות האחרות שבטופ 10 (עכשיו כשהסכמנו שישראל בטופ 10). במילים אחרות, העולם משתנה, לא רק ישראל.
לא באותה צורה, לא באותה עוצמה, לא באותה מהירות.

קנדה לצורך העניין, היא מלכודת מהגרים כיום (זה בהתבסס על וידואים של אנשים שהיגרו, לא טוקבקים). יוקר מחיה בעננים, שלא נותן בנפיט גדול ביחס ללפני 5 שנים.
ארה"ב מפולגת מאוד כבר עשור, מי יודע מה יהיה.
הימין הקיצוני עולה באירופה, זאת כבר עובדה, בין אם זה ימין אוטוריטרי לוחמני (רוסיה) או ימין "Europe first" (הולנד, צרפת, גרמניה).
מהצד השני, מדינות שהיו תחת שלטון ימין שנים רבות, עוברות לקצה המטוטלת השני עם משטרי שמאל קיצוני שמכריזים על עצמאות מדינה שלא קיימת, ללא גבול או צבא.

זה לא שבגרמניה חיים אנשים אחרים מישראל. יש פעפוע תרבותי שמתבסס על מנטליות מושרשת.
לא מכיר לעומק את כל המדינות שציינת, אבל ההתרשמות שלי דומה לשלך.
ומוסיף שאם כבר לחיות במקום לא יציב, עדיף להיות בן המקום ולא מהגר. אני מכיר ישראלי שחזר לארץ להפסקה של סמסטר מאחת מאונ' העילית בארה"ב כי לא יכול היה לעמוד במה שקרה שם נגד ישראל.

בארה"ב מקבלים יותר כסף אגב.
אין לך טיפת קצהו של מושג כמה כסף מקבלים החרדים.

אין הרי חוק ״הממשלה תעביר לכל משפחה חרדית 13 אלף שקל בחודש״ - כי חוק כזה אינו חוקי במדינה דמוקרטית -ע״ע פסילת חוק אי הגיוס.

מה שיש זה:
* עשרות חוקים שמאפשרים לחרדים להיתמם כאילו שמדובר בחוקים שוויוניים שמיועדים לכולם, אבל בפועל הם תפורים לאנשים שלא עובדים מבחירה ויכולים לעבוד, גרים רחוק ממרכזי תעסוקה, יש להם הרבה ילדים, יש להם הרבה אחים, צורכים שירותי דת וגרים בערים שעניות מבחירה ולכן מקבלות תקציבים מהמדינה.
* הנחות לפי הקריטריונים הנ״ל. הרי אם הם קיבלו הנחה הם כאילו לא קיבלו כסף. רק שאנשים שלא מקבלים הנחה משלמים בעצם יותר מהסכום המלא כי התשלום הוא מהנטו.
* העברות עצומות לעמותות חרדיות שגם הן לכאורה ״עוזרות לכולם״ אבל איכשהו יוצא שרק חרדים מגיעים לבקש. בנוסף העמותות האילו מעבירות או מלוות את הכסף לאחרות ושאר טקטיקות שנועדות למנוע כל אפשרות של מעקב אחרי הכספים ופיקוח -לא שמשהו בכלל מתכוון לפקח עליהן.
* כנ״ל העברות לגופים פרטיים
* הנחות על קרקע מדינה ותשתיות באזורים שמיועדים לחרדים או בעיברית דירות זולות יותר לחרדים על חשבון המדינה.
* מישרות שמיועדות לחרדים בלבד
* העברת שטחי מדינה לגופים חרדים שאח״כ גובים דמי שימוש בשטח - מהמדינה.
* מינויי מקורבים ויד רוחצת יד - זה לא יחודי לחרדים אבל כשקבוצה שלמה רואה את עצמה כפטורה מקיום חוקי המדינה (גיוס, קורונה, וכו׳) השחיתות עולה מדרגה.

—ומאחר שההטבות הנ״ל הן פוליטיות הסכומים גם עולים משיקולים פוליטיים , כלומר כל הסיפור הזה לא סובל מאינפלציה או מהרעה בתנאי השוק או במצב המדינה.

אז מה הפלא שהם לא מבינים למי רע פה?

נערך לאחרונה ב:
אין לך טיפת קצהו של מושג כמה כסף מקבלים החרדים.

אין הרי חוק ״הממשלה תעביר לכל משפחה חרדית 13 אלף שקל בחודש״ - כי חוק כזה אינו חוקי במדינה דמוקרטית -ע״ע פסילת חוק אי הגיוס.

מה שיש זה:
* עשרות חוקים שמאפשרים לחרדים להיתמם כאילו שמדובר בחוקים שוויוניים שמיועדים לכולם, אבל בפועל הם תפורים לאנשים שלא עובדים מבחירה ויכולים לעבוד, גרים רחוק ממרכזי תעסוקה, יש להם הרבה ילדים, יש להם הרבה אחים, צורכים שירותי דת וגרים בערים שעניות מבחירה ולכן מקבלות תקציבים מהמדינה.
* הנחות לפי הקריטריונים הנ״ל. הרי אם הם קיבלו הנחה הם כאילו לא קיבלו כסף. רק שאנשים שלא מקבלים הנחה משלמים בעצם יותר מהסכום המלא כי התשלום הוא מהנטו.
* העברות עצומות לעמותות חרדיות שגם הן לכאורה ״עוזרות לכולם״ אבל איכשהו יוצא שרק חרדים מגיעים לבקש. בנוסף העמותות האילו מעבירות או מלוות את הכסף לאחרות ושאר טקטיקות שנועדות למנוע כל אפשרות של מעקב אחרי הכספים ופיקוח -לא שמשהו בכלל מתכוון לפקח עליהן.
* כנ״ל העברות לגופים פרטיים
* הנחות על קרקע מדינה ותשתיות באזורים שמיועדים לחרדים או בעיברית דירות זולות יותר לחרדים על חשבון המדינה.
* מישרות שמיועדות לחרדים בלבד
* העברת שטחי מדינה לגופים חרדים שאח״כ גובים דמי שימוש בשטח - מהמדינה.
* מינויי מקורבים ויד רוחצת יד - זה לא יחודי לחרדים אבל כשקבוצה שלמה רואה את עצמה כפטורה מקיום חוקי המדינה (גיוס, קורונה, וכו׳) השחיתות עולה מדרגה.

—ומאחר שההטבות הנ״ל הן פוליטיות הסכומים גם עולים משיקולים פוליטיים , כלומר כל הסיפור הזה לא סובל מאינפלציה או מהרעה בתנאי השוק או במצב המדינה.

אז מה הפלא שהם לא מבינים למי רע פה?
כחרדי שלא זוכה להנות מאותם מאות-מיליונים שאתה מתאר, אשמח אם תוכל לכוון אותי איך גם אני יכול לקבל.
אה, שכחתי, אני מקבל קצבאות ילדים, ודתות.

כחרדי שלא זוכה להנות מאותם מאות-מיליונים שאתה מתאר, אשמח אם תוכל לכוון אותי איך גם אני יכול לקבל.
לא מכיר אותך אישית - אולי במקרה אתה אפילו עובד כמו 45% מהחרדים הגברים (נדמה לי שירד בשנה האחרונה) ואולי אתה אפילו ממש עובד במשרה מלאה מה שישים אותך במיעוט אפילו בקרב החרדים שעובדים. אם גם אישתך עובדת במשרה מלאה ואז אתם בכלל במיעוט כפול שאולי באמת לא מקבל הטבות אבל ממש לא מייצג את האוכלוסיה.
ואיפה אתה עובד? איפה עובדת אישתך ? מי משתתף במימן את המשרה הזו והאים היא פתוחה לחילונים ?
קיבלת הנחות בגנים ? במשפחתונים ? בארנונה ?
קבלתם משהו מעמותה חרדית? שני שליש מהעמותות המתוקצבות הן דתיות ורובן חרדיות.
אתה גר בעיר חרדית ? אם כן אתה מקבל מענקי איזון.
אחד הילדים בפנימיה (ישיבה, אולפנה)? האוכל, חשמל, שטח בבית, מים, ארנונה ועוד שהסידור הזה חוסך לך ממומנים על ידי לפחות שלושה משרדי ממשלה שונים.
קנית דירה בהנחה למשתכן ? אם אין לך דירה רוץ לקנות - הרוב המוחלט של הפרוייקטים בהנחות גדולות מיועדים לחרדים.

יש עוד סעיפים כמובן.

לא מכיר אותך אישית - אולי במקרה אתה אפילו עובד כמו 45% מהחרדים הגברים (נדמה לי שירד בשנה האחרונה) ואולי אתה אפילו ממש עובד במשרה מלאה מה שישים אותך במיעוט אפילו בקרב החרדים שעובדים. אם גם אישתך עובדת במשרה מלאה ואז אתם בכלל במיעוט כפול שאולי באמת לא מקבל הטבות אבל ממש לא מייצג את האוכלוסיה.
ואיפה אתה עובד? איפה עובדת אישתך ? מי משתתף במימן את המשרה הזו והאים היא פתוחה לחילונים ?
קיבלת הנחות בגנים ? במשפחתונים ? בארנונה ?
קבלתם משהו מעמותה חרדית? שני שליש מהעמותות המתוקצבות הן דתיות ורובן חרדיות.
אתה גר בעיר חרדית ? אם כן אתה מקבל מענקי איזון.
אחד הילדים בפנימיה (ישיבה, אולפנה)? האוכל, חשמל, שטח בבית, מים, ארנונה ועוד שהסידור הזה חוסך לך ממומנים על ידי לפחות שלושה משרדי ממשלה שונים.
קנית דירה בהנחה למשתכן ? אם אין לך דירה רוץ לקנות - הרוב המוחלט של הפרוייקטים בהנחות גדולות מיועדים לחרדים.

יש עוד סעיפים כמובן.
חבל על המאמץ שלך וחבל להסיט עוד דיון ולחזור על אותם נתונים לאוזניים ערלות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
למה אתה מתכוון לשאת בנטל?? זה שהחרדים לא עובדים?? לפי נתוני הלמ''ס מספ' העובדים החרדיים רק הולך וגדל מדי שנה,וכיום נשים הם מעל 80% וגברים מעל 50%
התגובה שלי דיברה רק על שירות צבאי סדיר ומילואים. זה הנטל.

הם לא באמת מעוניינים להמציא מסגרות שמתאימות לאורח חיים חרדי,עם כל המשתמע,ושמעתי באוזני לא סיפור אחד ולא שתים על קילקול של בחור או בחורה עקב השירות הלאומי.
מילואימניקים לא ראו את המשפחות במשך חודשים ארוכים, עסקים התמוטטו, משפחות נהרסו, חיילים וחיילות נהרגו, ילדיים התייתמו מאבות, אחרים נהפכו לנכים קשה לכל החיים, גברים, נערים ונערות נותרו קטועי גפיים. הערכות משרד הביטחון מדברות על עשרות אלפי נכי צה"ל. והכל כדי בין היתר להגן עליך ועל הקהילה שלך.

אבל כל מה שאתה רואה בנו ובתרבות שלנו זה "קילקול".

דבר שלישי,בקשר לגיוס בני הישיבות.נניח שיש באמת צורך בגיוס התלמידי הישיבות.יש בנושא הזה מורכבות רגשית וזהותית שהאופן היחיד לפטור אותה היא ע''י שיח מכובד ומתוך הבנה של הצד השני.לכל בר דעת מובן שהצבא היא כור ההיתוך הישראלי כדי לחלן העולים החדשים למדינה וכך להפוך אותם לישראלים ולא ח''ו דתיים

בניגוד למה שמנסיים לצייר לנו, אין בנושא הזה שום מורכבות. למעשה, זה מאוד פשוט, ואתה גם נגעת בזה בעקיפין.

אי אפשר להמציא מסגרת שמתאימה לאורח חיים חרדי. מהסיבה שאורח חיים חרדי נבנה סביב התבדלות והתסתגרות קהילתית, חברתית ותרבותית.

לכן הטענות בדבר "אי התחשבות" הן לא יותר מאחיזת עיניים וחסרות תום לב. על כל צעד של "התחשבות" ימציאו איסור ודרישות חדשות ל"התחשבות".

התהליך הטבעי, הנכון וההוגן הוא הפוך. על העולם החרדי לייצר פתרונות הלכתיים שיאפשרו שירות במסגרת הקיימת. או יותר נכון, לבטל את האיסורים שמלכתחילה המציא רק כדי להתבדל ממדינת ישראל ושאר אזרחיה.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה