• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
בפועל, מספר החרדים והערבים יחסית יציב
לא נכון, אחוז הערבים אכן יציב (למרות שאחוז הבדואים עולה אבל הם עדיין קבוצה יחסית קטנה).
אחוז החרדים באוכלוסיה כרגע הוא 13.5% וכבר ב 2030 הם אמורים להיות 16%, קרי, כבר בעוד 6 שנים אחוז החרדים באוכלוסיה יהיה גבוה ב 18% ממה שהוא היום.
לא מייצגים את הרוב, שכן רוצים להשתלב יותר בחברה, וגם לשרת בצבא
שוב לא נכון, חיפוש של 10 שניות בגוגל מראה שגם אחרי השבעה באוקטובר 7 מכל 10 חרדים חושבים שאפילו הצעירים שלא לומדים בישיבות לא צריכים להתגייס ו 98% מהחרדים מתנגדים לגיוס כללי (שכולל את אלו שכן לומדים תורה).

באופן כללי, לראייתי, הבחירה להשאר פה ולהלחם על עתיד המדינה ועל צביונה היא בחירה ראויה מאוד.
מאידך גיסא, לבנות לעצמך מציאות אלטרנטיבית שבה הבעיות המשמעותיות של ישראל פשוט לא קיימות או "נפתרות מעצמן ללא התערבות חיצונית" זו גישה פחות בריאה.

שוב לא נכון, חיפוש של 10 שניות בגוגל מראה שגם אחרי השבעה באוקטובר 7 מכל 10 חרדים חושבים שאפילו הצעירים שלא לומדים בישיבות לא צריכים להתגייס ו 98% מהחרדים מתנגדים לגיוס כללי (שכולל את אלו שכן לומדים תורה).
במילה "רוב" התייחסתי בעיקר ללהשתלב בחברה - יש עלייה מתמדת בשיעור התעסוקה בחברה החרדית (בעיקר אצל נשים אבל גם אצל גברים), וגם בנוגע לגיוס - הסקר שהבאת ששליש מהחרדים בעד גיוס, זה שיפור משמעותי (שנה קודם היו סקרים שהראו שחצי מהכמות הזאת בחברה החרדית הם בעד גיוס).

שוב, מעולם לא טענתי שאין פה עבודה, ושהכל יפתר בעצמו. טענתי שהמהזווית הצרה שלי אני רואה עלייה בשיעור החרדים המועסקים בהייטק (בחברות הייטק שאני עבדתי/עובד בהן), אני רואה פרוייקטים של הכשרת חרדים לעבודה בהייטק ומשיחות אישיות שלי עם חברים חרדים, התחושה שעולה היא שהגישה משתנית גם בנוגע לגיוס לצבא.

אני חושב שעם תמריצים נכונים (וגם עם מקל, לא רק גזר) אפשר להגיע לגיוס של אחוז גדול של חרדים לצבא.

כחרדי שלא זוכה להנות מאותם מאות-מיליונים שאתה מתאר, אשמח אם תוכל לכוון אותי איך גם אני יכול לקבל.
אה, שכחתי, אני מקבל קצבאות ילדים, ודתות.
נכון החרדי יהנה יותר מכאלה חוקים,אבל זה לא הופך אותן להטבה חרדית/ערבית,לא חקקו את החוקים האלה עבורם
לשאלתכם וכפי שאני רואה את הדברים -
מדינת ישראל קמה כמדינה עם ערכים סוציאליסטים שדואגת לאזרחיה. מכאן חוק חינוך חינם, ביטוח בריאות חינם ומעטפת כלכלית שמיועדת לעזור לאוכלוסיות עניות ומוחלשות.

האוכלוסייה החרדית, מתוך אידיאולוגיה ואמונה עמוקה, היא חברה ״לומדת״. כלומר באידיאל - הגבר לומד תורה ורק האשה מפרנסת (אם בכלל). בנוסף זו חברה שמקדשת ומאמינה בפריון. ולכן מספר הילדים בכל משפחה גבוה. משכך החברה החרדית קיבלה על עצמה עוני מרצון. יש פוד קאסט שאני אוהבת לשמוע שנקרא ״מפלגת המחשבות״ ושם הם קראו לזה ״עוני מפואר״. אגב, אני מאוד ממליצה על הפוד קאסט הזה שלדעתי הוא מנגיש את המידע ובוחן את הדילמות מתוך הרבה כבוד לכל הצדדים.

אז נכון, רוב הכספים שהחברה החרדית מקבלת אכן לא מוגדרים ספציפית עבור חרדים. הם מוגדרים עבור משפחה ענייה. הבעיה היא שכאשר יש אוכלוסיה כל כך גדולה שהיא ענייה מרצון (ולא מעוניינת לשנות שום דבר באורך החיים שיאפשר לה לצאת מהעוני) אז מגיע מצב שלא ניתן לקיים מדינה עם מדיניות סוציאליסטית.
ועם כל הצער שבדבר (לפחות אני מצטערת. אני יודעת שיש כאן כאלו שמקדשים מדינה קפיטליסטית טהורה) לדעתי הגענו לשלב שבו פשוט לא נוכל להמשיך להיות מדינה עם ערכים/מדיניות סוציאליסטית. זה לא יהיה מכוון נגד החרדים. ולא רק החרדים יסבלו מזה. אבל לא נוכל לקיים חינוך חינם, בריאות חינם, גמלאות הבטחת הכנסה, גמלאות השלמת הכנסה, גמלאות סיעוד, קצבאות זקנה, קצבאות ילדים, קצבאות נכות, הנחות בארנונה, הנחות בחשמל, הנחות במעונות יום, סיבסוד מוצרי מזון, מענקי איזון לעיריות עניות, סיבסוד לימודים גבוהים (לא אוניברסיטה ולא ישיבות), הנחות בדיור, סיוע בשכר דירה, מס הכנסה שלילי ועוד ועוד.

הפגיעה מן הסתם תהיה בכל האוכלוסיות העניות והפערים וחוסר השיוויון החברתי במדינה ירקיעו שחקים. אבל זה מה שזה אומר להיות מדינה עם שכבה ענייה כל כך עבה.

מבחינה מוסרית,אף אחד לא ליכלך על השמאולנים שאמרו נמות/מרד מהמדינה ולא נשרת עם הרפורמה המשפטית עוברת (מטופש כשלעצמו אבל זה נושא אחר)
כלומר,לשמאול מותר להתנות את שירותו למדינה אם זה תואם את הערכים ''שלו'' דווקא....
אוי… אתה רציני???
אתה לא יודע כמה מלכלכים על ה-״סמאלנים״. הבוגדים, הנבלות, החמאס, הנאצים (ועכשיו גם ״נוחבות קפלן״).
השיח בין ״סמאל״ ל-״ביביסט״ הוא מזעזע (משני הצדדים אגב…).

בעלי ילדים מרובים.
הם מקבלים תמיכה אבל לא בסד״ג של החרדים בישראל, שהכספים שמועברים אליהם ברובם מוסתרים בין סעיפים ומשרדים שונים ומשונים ו-או מחופשים לחוקים סוציאליים. בניגוד לחרדים בישראל למרובי הילדים בארה״ב אין את כח הסחטנות קואליציונית שיש לחרדים בישראל והם לא ״על השיבר״ כמו גפני וגולדקנופ.

נערך לאחרונה ב:
אחוז החרדים באוכלוסיה כרגע הוא 13.5% וכבר ב 2030 הם אמורים להיות 16%,
זה נכון לפי התחזיות הנוכחיות, אם כי יש סיכוי לא קטן שעקב שינויים במפת התעסוקה גיל הנישואין ותחילת הילודה יעלה, ובעקבות כך יקטן מספר הילדים במשפחה חרדית ממוצעת. כל ההסכמים הקואליציוניים, ששליחי המנהיגות החרדית בכנסת דואגים להם, נועדו לשמר את חברי הכתות האלה בורים, עניים ושבעי רצון מכך. אבל המציאות חודרת אל הצעירים בניגוד לרצון הגורואים, והשאיפה לחיים נוחים ומעניינים יותר תגבר להערכתי.

הם מקבלים תמיכה אבל לא בסד״ג של החרדים בישראל,
האם אתה בקיא במדינות האיחוד אשר קרויות בראשי תיבות של PIGS ?
ומה אמרו\אומרות עליהן המדינות שמממנות אותן?

בערך כמעט כמו דעתך על החברה החרדית בישראל, רק עם התאמה לרוח האיחוד

ואני מציין את זה כי אין, פשוט אין מקום בעולם שאזרח כלשהו בעשירונים הגבוהים שלא מממן מספר גדול של אנשים בעשירונים הנמוכים מאוד
זה טבעה של חברה
לא שאני טוען שזה בסדר או לא, פשוט מנסה לקבל פרספקטיבה גלובלית לראיה מקומית ונקודתית

לדעתי, שיקול של מהגר ישראלי שרוצה להגר כי הוא רוצה להפסיק לממן קבוצות "לא תורמות" באוכלוסיה בארצו,
שלא יעבור למקום שבו ארצו החדשה מממנת קבוצות "לא תורמות" באוכלוסיות אחרות או אפילו מדינות אחרות

בערך כמעט כמו דעתך על החברה החרדית בישראל, רק עם התאמה לרוח האיחוד
תמיכה בחלשים, פשרות, זה חלק מלהיות משפחה, עם, מדינה, שותפות, או ברית של מדינות.
הבעיה היא כשקבוצה גדולה וגדלה באוכלוסיה לא רואה את עצמה כחלק מהחברה המארחת אלה רק רואה בחברה המארחת כלי לניצול.
הבעיה היא כשקבוצה גדולה וגדלה באוכלוסיה אוספת מספיק כוח הפוליטי אותו היא יכולה למנף על מנת להטות משאבים לעצמה, בלי לראות את עצמה מחוייבת לחובות ולחוקים של החברה המארחת

אתה צודק שזו בעיה עקרונית בדמוקרטיה, ובפרט בדמוקרטיה סוציאליסטית, אבל בניגוד לאירופה ישראל כבר עברה את נקודת האל-חזור.

זה נכון לפי התחזיות הנוכחיות, אם כי יש סיכוי לא קטן שעקב שינויים במפת התעסוקה גיל הנישואין ותחילת הילודה יעלה, ובעקבות כך יקטן מספר הילדים במשפחה חרדית ממוצעת. כל ההסכמים הקואליציוניים, ששליחי המנהיגות החרדית בכנסת דואגים להם, נועדו לשמר את חברי הכתות האלה בורים, עניים ושבעי רצון מכך. אבל המציאות חודרת אל הצעירים בניגוד לרצון הגורואים, והשאיפה לחיים נוחים ומעניינים יותר תגבר להערכתי.
מסכים, לכן לקחתי תחזית לעוד 6 שנים ולא לעוד 40 שנה.
בנוסף, בלי קשר לתחזיות עתידיות, בערך שליש מהתינוקות היהודים כרגע הם חרדים.
שוב, לא מדובר בתחזית, מדובר בתינוקות שכבר נולדו.
לעניות דעתי אם לא נדאג לתינוקות האלה להשכלה ראויה ולשילוב ראוי בחברה ובצבא יהיה לזה אימפקט משמעותי על המדינה.

עם זאת, קשה להתנער מהחששות. כל מי ומה שאני מכיר נמצאים פה. האם אוכל להקים שם חיים חדשים? האם אוכל להקים שם משפחה? כמובן שמדובר בהחלטה לא פשוטה.
אתה צעיר, עוד אין לך משפחה וילדים, אין לך הרבה נכסים, אין שום דבר שכובל אותך לישראל.
תעבור, תנסה, מקסימום תחזור.

אני נסעתי וחזרתי כמה פעמים בחיים שלי, ואין מרוצה ממני.
בסופו של דבר כרגע אני לא בארץ, ואני לא מאמין שאני אחזור עוד.
לא קראתי את 18 העמודים של כל השרשור, אבל אני מנחש שזה וויכוח על האם יש עתיד לישראל או לא.
אני מזמן חושב שישראל עברה את נקודת האל-חזור, ולצערי בדמיונות הכי גרועים שלי, לא תיארתי שהמדינה תדרדר עד לנקודה הזו.

אתם עוקבים אחרי הדברים של ליברמן ביומיים האחרונים? נראה שהמציאות הזאת תהיה נוכחת יותר בחיים שלנו בשנים הקרובות מהעניין הדמוגרפי...
מה שקורה בצפון העלה את מפלס הדאגות שלי בכמה סדרי גודל. לא נראה שאנחנו ערוכים להגן על עצמנו.

תנסה לדמיין צבא שמנוהל על ידי חרדים, שיעורי תורה, הפרדה מוחלטת בין גברים לנשים, חובות הלכתיות כאלו ואחרות וכו' ואז תנסה לדמיין את עצמך "שותף בנטל" (אתה מוזמן לדמיין, אני בטוח שיצא לך משהו מרשים)
בכיף, הנה, אני מדמיין עכשיו ויודע מה עוד קורה, אני עוזב את הארץ כי אני לא מתחבר לערכים ולצורה בה היא מנוהלת, אחרת אני אהיה בכלא על סרבנות או יהיה נגדי סנקציות שלא מתאימות לי... הנה, מספיק טוב לך?

חביבי, יש חוק, ויש מוסר וערבות הדדית, החרדים בחרו לא להיות חלק מזה ומנצלים את המערכת, זה חייב להגמר, כי כמו שכתבו מעלי זה לא מחזיק מים יותר.
מה באמת דעתכם על הסיפור
דעתי שאם האישה הסכימה אז בבקשה, אבל אני במקומה לא הייתי מסכים, יתכבד הבחור ויזמין כרטיס בבזניס או שתי מקומות שחלילה לא תשב אישה לצידו.
חוסר היכולת החרדית לשלוט ביצרים שלהם ופחד להתמודד עם העולם זו לא בעיה שלי.
עוד הצעה, יתכבדו יקימו חברת טיסה חרדית פרטית עם הפרדה של נשים וגברים, כמובן נשים מאחורה שחלילה יקבלו קדימות או שהגברים יצטרכו לעבור דרכם ביציאה....

אבל בניגוד לאירופה ישראל כבר עברה את נקודת האל-חזור.
אילו לא נקודות עם התחלה וסוף
אלא יותר תנועות מעגליות וחוזרות
אני אוהב את הביטוי הבא:
Hard times create strong men,
strong men create good times,
good times create weak men,
and weak men create hard times

לדעתי, בישראל בדיוק סיימנו מחזור של "אנשים חלשים יוצרים מציאות קשה" ואנחנו בתחילתו של "מציאות קשה יוצרת אנשים חזקים"
באירופה המערבית הם כרגע ב"מציאות טובה יוצרת אנשים חלשים"

עוד הצעה, יתכבדו יקימו חברת טיסה חרדית פרטית עם הפרדה של נשים וגברים, כמובן נשים מאחורה שחלילה יקבלו קדימות או שהגברים יצטרכו לעבור דרכם ביציאה....
עד שיבואו ארגוני נשים בעתירות לבג"ץ

לדעתי, בישראל בדיוק סיימנו מחזור של "אנשים חלשים יוצרים מציאות קשה" ואנחנו בתחילתו של "מציאות קשה יוצרת אנשים חזקים"
זה נכון אבל אנחנו עדיין במציאות של אנשים חלשים.
נגיע למציאות הקשה רק כשמי שכרגע רץ להתנדב במקום הממשלה כבר לא יהיה פה.
זה עניין של הסתברות של מסלולים.
ההסתברות של מסלול שבו ישראל משגשגת וגם רוב האוכלוסיה מהשכבות המשכילות עדיין כאן נמוך מאד עד אפסי, ממש כמו הסיכוי שישראל תהפוך לאי של שלווה בלב מלחמה עולמית.
אני לא אומר שמסלול כזה לא קיים, אבל אני לא יכול לדמיין מסלול כזה שהסיכויים להתממשותו אינם זניחים.

אני רואה שאתם לא ממש מכירים את המגזר החרדי אז אנסה לעשות לכם קצת סדר.

בציבור החרדי ישנם שלוש סיבות עיקריות לאי גיוס לצה"ל:
1- אנטי ישראליות. (ציונות בעיניכם, לא בעיניהם)
2- חשיבות עליונה ללימוד תורה.
3- חוסר יכולת לשמור על ערכי היהדות (בעיניהם) בצה"ל.

"אנטי ישראליות"
אידאולוגיה שבבסיסה מוסכמת על רוב חוגי הציבור החרדי, אם כי היא משתנה בצורה קיצונית בין הקצה שמתחבק עם אחמדינג'אד (מיעוט פצפון קולני ומטורף) לבין כאלו הרואים את עצמם כשותפים פרקטיים (לא אידאולוגים!) במדינת ישראל, יש כמובל את כל הסקאלה שנמצאת ביניהם.
בהקשר של הגיוס ישנם קבוצות שלא יתגייסו כי הם רואים ב"ישראליות" (הקמת המדינה וערכי המדינה) כפירה בתורה ושנאת דת, הקבוצות האלו נעות בין השוליים הקיצוניים לבין חלק ניכר מהמיינסטרים החרדי.
בנוסף ישנו טיעון נתון במחלוקת שהקמת המדינה נעשתה תוך "עליה בחומה" ו"התגרות באומות" וגם כיום המלחמה בערבים ככלל אסורה בגלל "התגרות באומות", הטיעון הוא תורני הלכתי ונתון במחלוקת כללית וספציפית בהקשר של צה"ל כיום.

"חשיבות לימוד התורה" (ביחס לשירות צבאי)
אידאולוגיה מוסכמת על כל המיינסטרים החרדי, הטיעון מתחלק ל2 חלקים:
1- אי לימוד התורה גורם לצרות ולמלחמות ולכן אסור לוותר על לימוד התורה בשום מצב כערך עליון.
2- לימוד התורה עוזר לנצח שבמלחמה ולכן במקביל ל"צבא המלחמה" צריך שיהיה "צבא לומדי התורה".
ההבדל בין הטיעונים רלוונטי (מבחינה היפוטתית) רק ל"מדינה המורכבת רק מלומדי תורה", לפי הטיעון הראשון במדינת כזו לא יהיה צורך בצבא בכלל, לפי הטיעון השני במדינה כזו יוקם צבא שחלקו יעסוק במלחמה וחלקו יעסוק בלימוד תורה.

"חוסר יכולת לשמור על חרדיות בצה"ל"
טענה פרקטית (מנקודת מבט חרדית היא עוסקת רק בגברים שאינם בחורי ישיבה/אברכים) לפי טענה זו הצבא אינו מתאים לשירות חרדים מכמה סיבות:
1- "כור היתוך" משמעותו ששמים ביחד את כל חלקי האוכלוסיה וכל אחת מקבלת חלקים משאר התרבויות ונותנת להם חלק מהתרבות שלה, כמובן שמבחינה חרדית אין אפשרות לספוג בכלל תרבות ישראלית שספוגה מבחינתם ב"חוסר צניעות" "פרוגרסיביות" וערכים שאינם מתאימים לדרישות בורא העולם (לפי איך שחרדים רואים אותם מאות שנים).
2- "שירות משותף" פעילות משותפת ברמה מאוד גבוהה לצד נשים היא "ווטו" מוחלט בציבור החרדי, ההפרדה בין גברים לנשים מתחילה אצל גברים בסביבות גיל גן עירייה ונמשכת לאורך כל החיים, (תבינו, בגמרא ובספות התורנית הקדומה כתוב שהפסוק בתורה "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם" אוסר על הסתכלות מכוונת על יופיה של אשה, זה נפסק בכל ספרי ההלכה הקיימים לאורך השנים (גמרא (המאה ה3-5) רמב"ם (1200) שולחן ערוך (1563).), נגיעה של חיבה באשה (נשואה או רווקה שאינה מקפידה על "טהרת המשפחה") אסורה באיסור חמור של כרת (יש דעות שרק יחסי אישות עונשם כרת), בנוסף יש איסור מוחלט ומוסכם על שמיעת אשה שרה ואיסור מוחלט על "ייחוד" עם אשה כלשהי שאינה מהמשפחה הגרעינית ("ייחוד" משמעותו שהייה משותפת במקום שאין אליו גישה לאנשים נוספים או שהייה בכל מקום שלא סביר בכלל שיעבור בו אדם נוסף, כמובן שזה "על רגל אחת" יש בזה המון כללים).), מבחינה חרדית אין שום היתכנות לשרות משותף.

הטענות להיתכנות ל"פלוגות חרדיות" (שוב, לבחורים שאינם לומדים בישיבות/כוללים) היא בעייתית, אין גוף שיכול להתחייב על כאלו מתווים, הצבא הוא גוף שאינו מחוייב לאף אחד וההבטחות שלו לא שוות כלום, גם במקרה שהצבא יהיה מעוניין בכך יהיו ללא ספק כל הזמן תביעות של ארגוני נשים ובג"ץ יכול לבטל בקלות כל מתווה שיוסכם על החרדים (סביר להניח שלאחר שחיילים כבר יעברו חלק ניכר מהשירות שלהם זה כבר יהיה "בלתי הפיך" מבחינת ביטול הגיוס שלהם), בנוסף כל ההצעות אינם נותנות פתרון לאפשרות לצאת לקצונה ולהתברג בדרגים היותר גבוהים בצה"ל.
לפי טענות הציבור החרדי (לא בדקתי בעצמי...) מנסיון העבר לאורך שנים רבות מוכח שחלק ניכר מהמתגייסים לפלוגות החרדיות חוו ירידות ברמתם הרוחנית/חרדית, מבחינה חרדית זה שיקול קריטי לאי הסכמה לגיוס בשום מקרה.

בנוסף ישנם בציבור החרדי קבוצות רבות שלכל אחת מהם יש דברים שמבחינתם יש להם חשיבות מאוד גדולה (רשימה חלקית: טבילה יומית במקוה, שיעורי תורה, אוכל ברמת כשרות מאוד גבוהה, הקפדה מוחלטת בכל הלכות שבת (לא כולל מצב לחימה בפועל), יש כמובן עוד ועוד)

טיעון נוסף (פחות מצוי, על פי רוב הנושא מסתיים בשלב הרבה יותר מוקדם) מתייחס לצורת הלחימה של צה"ל, סיכון חייהם של חיילים בשביל לא לסכן אוכלוסיית אויב אזרחית, להציל גופות של נרצחים ולבצע "פעולות ראווה", וסיכון חיי עשרות חיילים בשביל להציל חיי אזרחים/חיילים בודדים.

לקינוח נסיים בכמה "אקסיומות":
1- הציבור החרדי לעולם לא יקבל גיוס של לומדי תורה, לא משנה מה "יענישו" אותו. (תאמינו לי, זה בכלל לא נתון למו"מ)
2- אין שום אפשרות לגרום לאדם לעבור טירונות+אימונים+שירות אם הוא לא מעוניין בכך.
3- יש אפשרות "להעניש" חרדי על אמונתו הדתית, ענישה כלכלית או כל עונש אחר. (אם כי ממליץ לכם לחשוב מה הייתם עושים עם היו "מענישים" אותכם על האמונות שלכם).
4- שום "ענישה" לא תשיג את מטרת "שוויון בנטל" היא סך הכל תהיה "נקמה" על אי השירות. (לפחות הכסף שלוקחים עכשיו מהחרדים הולך לחיילים? לא נראה לי...)

כמובן שאני לא מייצג אף אחד בציבור החרדי, אני רק משקף את נקודת מבטי, "הציבור החרדי" מורכב מאינספור אנשים דעות קובצות ואידאולוגיות, קשה להקיף את כולם.

אגב, בעניין שלילת תקציבים+הנחות בארנונה+נקודות זיכוי ממס+כל כסף אחר בגלל "אי גיוס", אשמח אם למישהו יש מידע איזה הנחות/נקודות מס/כל כסף אחר נשללים מ"מחבלים" "אנסים" "רוצחים" "גנבים" "סרסורים" או כל עבריינים שיהיו, והאם הסנקציות ינקטו גם כלפי "סרבני מצפון" מכל סוג שיהיה (ערבוב של "הימנעות משירות צבאי" ושל השתתפות החרדים ב"שוק התעסוקה" היא שגויה, חוטאת לאמת ופוגעת בעשרות אחוזים מהחרדים שעובדים אך אינם מתגייסים).

נ.ב. בתגובה זו נמנעתי במכוון מהמילה "השתמטות", השתמטות מוגדרת (בויקיפדיה) כ"התחמקות לא ראויה (ולעיתים מנוגדת לחוק) ממילוי חובה" במקרה זה המונח נכנס לשימוש בזמן שזה היה חוקי, בנוסף החוק עצמו הוא חלק מהדיון, "לא ראויה" זה הדיון, שימוש במונח במהלך הדיון קובע את תוצאות הדיון לפני תחילתו...

אבל אני לא יכול לדמיין מסלול כזה שהסיכויים להתממשותו אינם זניחים.
תמיד תוכל לבדוק אם ההיסטוריה הסכימה איתך בעבר..

בכל מקרה, המחזוריות היא גם ברבדים הפניימים של מדינה\מחוז\יבשת
בכל מדינה יש מתחם או סקאלה או טווח כלשהו שנעים עליו, לפעמים סוטים ממנו ואז חוזרים בכל הנושאים שציינת, השכלה, כלכלה, תרומה למאמץ
כפי שכתבתי, זה מתחלק לרוב ל 4 טווחים וכולם באורכים שונים שיכולים גם לנוע בחפיפה תקופה מסויימת (תקופת מעבר)

אלא יותר תנועות מעגליות וחוזרות
אני אוהב את הביטוי הבא:
Hard times create strong men,
strong men create good times,
good times create weak men,
and weak men create hard times

לא הכרתי את הביטוי שציטטת, אבל בגיל 15 ניהלתי יומן אישי וכתבתי פחות או יותר את המחזוריות הזאת.
אחת התוצאות המובהקות בחיי לתובנה הזאת היתה בחירה בחיים לא נוחים מדי ולא קלים מדי, כדי שאוכל לשמר את הנחישות והקשיחות לימים רעים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא מבין.
דמי ביטו"ל כל אחד משלם בדיוק באחוזים לפי משכורתו.
אתה רוצה לטעון שזה חוק שמותאם ע"מ לתקצב את הציבור החרדי?

לא ראיתי כ"כ נתונים, חוץ מבלילי האשמות.

סליחה?
לשאול מישהו היכן הוא עובד, אשתו, זה חפרנות.
ואגב, לא הבנתי את השאלה מי משתתף במשרה, והאם זה פתוחה לחילונים.
ברור, זה משרה בשוק החופשי.
דמי ביטוח לאומי הם 0.4% לשכר עד 7.5 אלף ש"ח, ו7% לכל השכר מעל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה