SolidusMaximus
משתמש בכיר
- דירוג
- 2,492
אני חושב שמה שהוא ניסה להעביר זה שזו לא חוכמה גדולה להגיד "אני רוצה להגר", אם אתה מוכן להגר רק ל10 מדינות - זה מראה שישראל בטופ 10 גם כך. (או 15, לא משנה).לקפה שחור. התחושה היא שאתה פשוט מחפש להתפלסף כדי להוכיח שאתה יותר חכם. ברגע שעושים רשימת מדינות מתקדמות ומערביות שזה לרוב מה שאנשים רוצים מצמצמים בערך שני שליש מהמדינות בעולם. ואז האנשים מעדיפים להגיע למדינה שהם כבר יודעים את השפה בה מה שמצמצם למרבית האנשים למדינות דוברות אנגלית שזוהי רשימה די קצרה וזה כל התורה. כל שאר הדברים שאתה כותב הם פשוט התפלספות לא ברורה שאישית אני אפילו לא מצליח לעקוב אחרי קו המחשבה של מה שאתה מנסה להוכיח, אבל זה יכול להיות כפי שהסכמנו בגלל שאני טיפש מדי.
ברור שתמיד יהיו אנשים שירצו לשפר, מהמקום ה12 למקום ה4, אבל מה זה באמת אומר על המדינה במקום ה12? א. שהיא לא רעה בסך הכל, וב. שה4 פשוט מובילה כרגע.
זה די דומה למניות, לא חוכמה להשקיע בגוגל בהנחה שהיא בטופ. אבל מה אתה יודע שאחרים לא? זה לא priced in, ביחס לכל שאר המיליארדים דוברי האנגלית שרוצים להגיע לשם?
הדוגמא הקלאסית היא ד. אמריקה - היא הובילה על פני הרבה מדינות מוצלחות כיום, וקשה להמר לאן תנוע מדינה מוצלחת כיום, בעוד 40 שנה. גם ד. קוריאה מול הצפון - תפסה פער.
ובמילים אחרות, במאקרו, זו לא הגירה אידיאולוגית - כמו לעבור לפלשתינה מתוך ציונות, או לעבור לקנדה מתוך אמונה עמוקה בדמוקרטיה (שנשחקת כאן).
אלא זו פשוט הגירת עבודה, להגר למקום טוב יותר, כמו שהאנושות תמיד רצתה, רק עוטפים אותה ב"המצב לא מאפשר לי להמשיך כאן". לא שונה ממהגר מסודן.
אני לא שולל שיש כאן אלמנטים של "הקש ששבר את גב הגמל" - אבל פשוט סביר שאלה שהיגרו עכשיו, גם לפני עשור השתעשעו במחשבה להגר למקום טוב יותר.
לא מאיימים על יונה ביין, וזה לא חוכמה להצביע על קאסטת אנשים מצומצמת שגם כך תמיד שאפה להדמות לאירופה\אמריקה ולשאוף את האוויר שלה, ועכשיו גם עשו זאת.
הגרעין הקשה לא באמת יהגר, כי הוא לא רוצה או יכול. אין פה איזה שינוי אקוטי, אלא רק תיקונים תנודתיים מאוד בקו מגמה מסויים.