• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

ירידה מהארץ 2

• פותח הנושא פותח הנושא ליאו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שכחת את הפקודה השנויה במחלוקת של לפוצץ בית מלא בבני ערובה עם פגז של טנק בבארי.

נראה לי שהתכוונת לכתוב "לירות פגז תאורה על בית שהתבצרו בו מחבלים שכבר רצחו כמעט את כל בני הערובה שהיו בתוכו" ויצא לך בטעות שטויות.

לא מכיר אותך אישית - אולי במקרה אתה אפילו עובד כמו 45% מהחרדים הגברים (נדמה לי שירד בשנה האחרונה) ואולי אתה אפילו ממש עובד במשרה מלאה מה שישים אותך במיעוט אפילו בקרב החרדים שעובדים. אם גם אישתך עובדת במשרה מלאה ואז אתם בכלל במיעוט כפול שאולי באמת לא מקבל הטבות אבל ממש לא מייצג את האוכלוסיה.
ואיפה אתה עובד? איפה עובדת אישתך ? מי משתתף במימן את המשרה הזו והאים היא פתוחה לחילונים ?
איזה חפרנות.
סליחה.
קיבלת הנחות בגנים ? במשפחתונים ? בארנונה ?
לא.
ארנונה שנה שעברה ספציפי, כי הייתי זכאי.
קבלתם משהו מעמותה חרדית? שני שליש מהעמותות המתוקצבות הן דתיות ורובן חרדיות.
קיבלתי מעמותה חרדית מילגה, אבל המדינה לא נותנת כלום לעמותה.
(מלבד דתות, ציינתי מפורש בהודעתי)
אתה גר בעיר חרדית ?
מעורבת.
אם כן אתה מקבל מענקי איזון.
שואל ברצינות, בני ברק מקבלת מענק איזון?
אחד הילדים בפנימיה (ישיבה, אולפנה)? האוכל, חשמל, שטח בבית, מים, ארנונה ועוד שהסידור הזה חוסך לך ממומנים על ידי לפחות שלושה משרדי ממשלה שונים.
לא, עוד אין לי ילדים בגיל.
וצר לי, אבל זה חשבון מגוחך להחריד, ממש לא כלול בהודעתך על העשרות אלפים שמקבל כל חרדי.
אגב, לא חושב שהמדינה מוציאה פחות על סטודנט.
(ולא, לא הולך להיכנס לדיון שסטודנט הוא מוצר יעיל, ובחור ישיבה לא, כי זה ממש לא הדיון שפתחת!
אתה יכול לטעון שלמרות שחרדי מקבל כמו חילוני, הוא לא מצדיק את זה, אבל לא לטעון שהוא מקבל כסף וחילוני לא
אני כחרדי כמובן מסתכל אחרת, אבל זה ויכוח שלעולם לא יוכל להיפתר)
קנית דירה בהנחה למשתכן ? אם אין לך דירה רוץ לקנות - הרוב המוחלט של הפרוייקטים בהנחות גדולות מיועדים לחרדים.
לא יכול להתווכח כי לא עשיתי מחקר על הנושא, אבל בשנים הראשונות פרוייקטים שלמים היו מיועדים לציבור החילוני, לא פחות ואף יותר באחוזי אכלוסיה.
מלבד שההתעקשות של משרד השיכון על החלוקה בין קבוצה א לקבוצה ג - הייתה עבור הדרת חרדים, מחמת שקבוצה א' פחות פורסמה לחרדים.
אגב, השוואה לפלח באכלוסיה אמורה להיות בהתאם לפלח הרלוונטי, קרי זכאי ההגרלה, ולא לכל אזרחי ישראל.

יש עוד סעיפים כמובן.
אדרבא, בא נשמע.

שואל ברצינות, בני ברק מקבלת מענק איזון?

מקום ראשון בארץ

נראה לי שהתכוונת לכתוב "לירות פגז תאורה על בית שהתבצרו בו מחבלים שכבר רצחו כמעט את כל בני הערובה שהיו בתוכו" ויצא לך בטעות שטויות.
סלח לי שאני מתקשה להאמין ל"תחקיר" שעשה חיל השריון על המחדל של עצמו, וטען שיש דוחות פתולוגיים שמוכיחים את מה שאמרת כשבפועל מסתבר שאין דוחות כאלה בכלל.

כמו כן איך תסביר את זה שבת הערובה היחידה ששרדה מעידה שההפגזה היא זו שהרגה את כולם כולל את בעלה שהיה לידה?
ואיך תסביר את זה שרק חודש וחצי אחרי זוהו שרידי גופתה של הילדה ליאל חצרוני ששהתה בבית? האם נק"ל יכול להשחית גופה עד כדי כך שלא נשאר ממנה זכר כמעט?

ושוב סליחה שאני מפקפק בקודש הקודשים אבל יש יותר מדי סימני שאלה סביב הסיפור הזה, ובכלל סביב ההתנהלות של צה"ל מאז השביעי באוקטובר כולל.

אדרבא, בא נשמע.
שירותי בריאות חינם ולמעשה כל שירותי המדינה ניתנים למשפחה החרדית הממוצעת בחינם כי משפחה חרדית ממוצעת מקבלת מביטוח לאומי, בריאות ומהמדינה יותר ממה שהיא משלמת למדינה על ביטוח לאומי, בריאות, ומיסים, וזה אפילו לא כולל את רוב הדברים שהזכרתי בפירוט הקודם.
— כל זה, עם הרפרנסים, כבר פורט כמה וכמה פעמים בעבר.
— וכן, עדיין יש עוד.
לא יכול להתווכח כי לא עשיתי מחקר על הנושא, אבל בשנים הראשונות פרוייקטים שלמים היו מיועדים לציבור החילוני, לא פחות ואף יותר באחוזי אכלוסיה.
גם הרפרנסים האילו כבר הובאו. בשירשור אחר
ארנונה שנה שעברה ספציפי, כי הייתי זכאי.
כל מי שמקבל זכאי. כל העניין הוא שתנאי הזכאות תפורים לחרדים.
קיבלתי מעמותה חרדית מילגה, אבל המדינה לא נותנת כלום לעמותה.
קל לטעון טענות חסרות ביסוס בלי בכלל להגיד את שם העמותה.
אני לא חושב שיש עמותה חרדית שלא מקבלת שום תמיכה מהמדינה. אם לא ישירות - שזה רובן - אז בעקיפין דרך ״הלוואות״ מעמותות אחרות או דרך ״תרומות״ כמו מתלמידי חוץ שממומנים על ידי המדינה ומשלמים לישיבה.
לא, עוד אין לי ילדים בגיל.
לזה קוראים סטטיסטיקה.
אני הרי לא מכיר אותך. אני כן מכיר נתונים ממוצעים.
ואם לא קיבלת עדיין, אז מה? כשיהיו ילדים תוותר על ההטבה שתפרו במיוחד בשביל מצביעי המפלגה שלך?
איזה חפרנות.
ביקשת נתונים, קיבלת.
סיפורי אגדות וסיסמאות תמיד יהיו פחות חפרניים מנתונים. בשביל זה הם נוצרו.
זה לא הופך אותם לאמת.

נערך לאחרונה ב:
שירותי בריאות חינם וכל שירותי המדינה ניתנים למשפחה החרדית הממוצעת בחינם כי משפחה חרדית ממוצעת מקבלת מביטוח לאומי, בריאות ומדינה יותר ממה שהיא משלמת למדינה על ביטוח לאומי, בריאות, ומיסים, וזה אפילו לא כולל את רוב הדברים שהזכרתי בפירוט הקודם.
— כל זה, עם הרפרנסים, כבר פורט כמה וכמה פעמים בעבר.
— וכן, עדיין יש עוד.
לא מבין.
דמי ביטו"ל כל אחד משלם בדיוק באחוזים לפי משכורתו.
אתה רוצה לטעון שזה חוק שמותאם ע"מ לתקצב את הציבור החרדי?

ביקשת נתונים, קיבלת.
לא ראיתי כ"כ נתונים, חוץ מבלילי האשמות.
סיפורי אגדות וסיסמאות תמיד יהיו פחות חפרניים מנתונים. בשביל זה הם נוצרו.
זה לא הופך אותם לאמת.
סליחה?
לשאול מישהו היכן הוא עובד, אשתו, זה חפרנות.
ואגב, לא הבנתי את השאלה מי משתתף במשרה, והאם זה פתוחה לחילונים.
ברור, זה משרה בשוק החופשי.

״לדעתי טמון בדבריך״ תיקנתי לך.
יש עוד צד, רק צריך לבוא עם ראש פתוח בלי לבטל את הצד השני.

יש חוקים שנתפרים לציבור מסויים. לדוגמא, הטבת מס לפי כמות ילדים, זה נכון שגם אני יכול להביא 10 ילדים ולהנות מההטבה, אבל ההסתברות שזה יקרה שואפת לאפס. לכן זה לדוגמא חוק אחד מיני רבים שנתפר כמו כפפה לציבור החרדי והערבי.
לכן, המסקנה היא שהמדינה דווקא כן נותנת משהו במיוחד לחרדים לעומת החילונים.

אני בר דעת ואני לא חושב ככה. אפשר לבנות מערכת צבאית בנפרד לחרדים, לדוגמא, בסיסים נפרדים וכו להכל יש פתרון, הבעיה שהחרדים צועקים ״נמות ולא נתגייס״, אני מפרש זאת כך: ״לא משנה מה תציעו לי ומה יקרה אני בחיים לא יתגייס לצבא״, זה מקומם.
אפשר לשמור על הזהות החרדית ועדיין להגן על המדינה שלנו.

אני יכול לדבר על עצמי פה, אני מצפה ליותר מאחי היהודי מאשר ערבי מוסלמי שהוא בקבוצת מיעוט, ויתרה מזאת, הוא בהסתברות גבוה יותר עלול לפגוע בי אם יחזיק בנשק.
את הטיעון הזה אני לא מבין, החרדים משווים את עצמם לערבים מוסלמים בנושא הגיוס, הזוי…

אף אחד לא מעוניין שתתחלן, תחיה איך שבא לך ותאמין באיזה אל שבא לך, עצוב שאתה חושב ככה.
הבעיה היא אחרת, אנחנו חיים על אדמה משותפת וניזונים מאותם המשאבים, בשביל שהמערכת תמשיך לשגשג יש צורך בעוד ״ידיים״ שימשיכו להזיז את הגלגלים.

קודם כל אני מאוד מודה לך על התשובה העיניינית ועל השיח המכובד

נכון החרדי יהנה יותר מכאלה חוקים,אבל זה לא הופך אותן להטבה חרדית/ערבית,לא חקקו את החוקים האלה עבורם

ממה שאני הצלחתי לברר עם רבנים,בתקופה אחרונה,וגם שמעתי מאחד המעורבים בנושא בגל'צ לפני איזה זמן,שהיה פריצת דרך מאת הרבנים על אופן המסגרת וכו' וכמדומני אפוליטיקאי אחד תקע את זה כי הוא הרי לא באמת מעניין אותו ביטחון אלא שהכל יהיה תקוע ולהפיל את הממשלה
חוץ מזה,אני מדגיש שוב,אם החרדים היו מצטרפים ללפיד לפנה שנתיים הוא היה נותן להם פטור גורף בלי למצמץ שניה...

אתה מחכה יותר מחרדי מאשר ערבי.זה גזענות
אבל כמו שבגץ טוען (וטועה לדעתי) הנושא הוא משפטי,ומאיזה בחינה ניתן לפטור את אלה ולא את אלה??
אתה לא רוצה לתת לו נשק?? שיעשה שירות לאומי..
מבחינה מוסרית,אף אחד לא ליכלך על השמאולנים שאמרו נמות/מרד מהמדינה ולא נשרת עם הרפורמה המשפטית עוברת (מטופש כשלעצמו אבל זה נושא אחר)
כלומר,לשמאול מותר להתנות את שירותו למדינה אם זה תואם את הערכים ''שלו'' דווקא....

ועוד מבט מוסרי,למה אף אחד לא מזכיר שהציבור החרדי הוא המגזר שהכי מתנדב בתחומים של בריאות,רווחה,חסד ועוד (יד שרה,הצלה,ידידים,זק''א ועוד אין ספור אירגונים שנותנים שירות חינם לכל המגזרים)
מה לפיד וליברמן עשו למען העם חוץ מללכלך ולהסית ולפלג
כל אלה הם אירגוניים חרדיים,אנשים בני50 פלוד שעשרות שנים משרתים את הציבור בלי שאף אחד יתיחס אליהם,במסגרות שמתאימה להם,
וכי אפשר להשוות 3 שנים של ג'ובניק (כי כמדוני רק 20% הוא קרבי אם אני לא טועה) לשירות שלהם????

נערך לאחרונה ב:
מילואימניקים לא ראו את המשפחות במשך חודשים ארוכים, עסקים התמוטטו, משפחות נהרסו, חיילים וחיילות נהרגו, ילדיים התייתמו מאבות, אחרים נהפכו לנכים קשה לכל החיים, גברים, נערים ונערות נותרו קטועי גפיים. הערכות משרד הביטחון מדברות על עשרות אלפי נכי צה"ל. והכל כדי בין היתר להגן עליך ועל הקהילה שלך.

אבל כל מה שאתה רואה בנו ובתרבות שלנו זה "קילקול".

בניגוד למה שמנסיים לצייר לנו, אין בנושא הזה שום מורכבות. למעשה, זה מאוד פשוט, ואתה גם נגעת בזה בעקיפין.

אי אפשר להמציא מסגרת שמתאימה לאורח חיים חרדי. מהסיבה שאורח חיים חרדי נבנה סביב התבדלות והתסתגרות קהילתית, חברתית ותרבותית.

לכן הטענות בדבר "אי התחשבות" הן לא יותר מאחיזת עיניים וחסרות תום לב. על כל צעד של "התחשבות" ימציאו איסור ודרישות חדשות ל"התחשבות".

התהליך הטבעי, הנכון וההוגן הוא הפוך. על העולם החרדי לייצר פתרונות הלכתיים שיאפשרו שירות במסגרת הקיימת. או יותר נכון, לבטל את האיסורים שמלכתחילה המציא רק כדי להתבדל ממדינת ישראל ושאר אזרחיה.

באמת שמה שתיארתה מאוד כואב ואין חולק שזה עצוב ואין רב שלא אומר שצריך להכיר טוב
מה לעשות,שיש סולם ערכים שאומר שיש כל מני דברים שהם לא בסדר
אני חולק 100%,אני חושב שכן אפשר להמציא מסגרת שמתאימה למגזר החרדי,השאלה אם המדינה מעוניינת להכניס ''דת'' לצבא..
או למשל,שירות לאומי מתאים
,ושוב,לחשוב שכאילו כולם בצבא מקריבים חיים זה גם לא נכון,ביררתי פעם והאחוז שהולך לקרבי הוא 20% אם אני לא טועה...כלומר,אף אחד לא צועק על ה80% למה אתם לא מקריבים את ילדיהם....

וגילוי נאות,הציבור החרדי לא המציר שום איסור ושום דרשה,כל האורח החיים מושתת על יסודות הלכתיים עתיקי יומין ודינמיקה הלכתית ברורה מאוד
ועיין תגובה הקודמת שלי בקשר לתרומה של הציבור החרדי לחברה

נערך לאחרונה ב:
אתה רוצה לטעון שזה חוק שמותאם ע"מ לתקצב את הציבור החרדי?
כן.
אין שום סיבה שביטוח יהיה תלוי בגובה המשכורת. אם היו דורשים מיצוי כושר השתכרות אפשר היה להגיד שזה מנימוקים סוציאליים. זה שלא דורשים מיצוי כושר השתכרות זה בשביל להטות את התשלום לטובת החרדים.
לא ראיתי כ"כ נתונים, חוץ מבלילי האשמות.
תטריח את עצמך ותחפש את הלינקים- כולם כבר הובאו בשירשורים אחרים בסולידית
לשאול מישהו היכן הוא עובד, אשתו, זה חפרנות.
אני אמור לנחש איפה אתה עובד? ועוד בשביל להתאים לך המלצות איך לנצל אותי יותר ? בשביל זה יש סטטיסטיקות.
ואגב, לא הבנתי את השאלה מי משתתף במשרה, והאם זה פתוחה לחילונים.
כ 30% מהחרדים והחרדיות הם מורים. המדינה ממנת את החינוך החרדי, אבל חילוני לא יכול ללמד שם רק בגלל שהוא חילוני. בלי שום קשר לכישוריו המקצועיים. כלומר מדובר במימון ישיר של משרות לחרדים. ההפך לא נכון - חרדים יכולים ללמד בבית ספר חילונים אם הם יודעים ללמד ויודעים את החומר.

שירותי בריאות חינם ולמעשה כל שירותי המדינה ניתנים למשפחה החרדית הממוצעת בחינם כי משפחה חרדית ממוצעת מקבלת מביטוח לאומי, בריאות ומהמדינה יותר ממה שהיא משלמת למדינה על ביטוח לאומי, בריאות, ומיסים, וזה אפילו לא כולל את רוב הדברים שהזכרתי בפירוט הקודם.
אז כבודו מעוניין להציע,שכל מי שלא עובד כרופא או מהנדס או הייטק לא יהיה זכאי להשתטפות במעונות,חינוך זול,וביטוח בריואות,כי הוא לוקח יותר ממה שהוא נותן
זאות אומרת,כמויות מטורפת של ערבים,כמויות מטורפת של אנשים בפריפריה (שלא חרדים)
ובמילים אחרות,arbeit macht frei,אתה לא עושה מספיק כסף מול מה שהמדינה נותנת? אז אתה untermensch
ושוב,אבל יהיה מתוקן ברגע שחרדי יהיה ג'ובניק 3 שנים...
זאות השפקת עולמך???

אני חולק 100%,אני חושב שכן אפשר להמציא מסגרת שמתאימה למגזר החרדי,השאלה אם המדינה מעוניינת להכניס ''דת'' לצבא
תגיד לי מכובדי, כשאתה הולך ברחוב אין נשים?
כשאתה הולך לסופר אין נשים?
כשאתה הולך לקופת חולים אין נשים?

חלאס עם הטענה המפגרת והילדותית הזו, הצבא זה לא קיטריינג שתפור לפי המידה שלך!

אותי אף אחד לא שאל מה הכי נוח לי כשהתגייסתי, אם לא הייתי מתגייס הייתי הולך לכלא!
אז הפייק הזה של הידברות הוא מצוץ מהאצבע וכבר שנים יש יעני הדברות בזמן שבפועל הציבור החרדי רק גורר רגלים ושם מקלות בגלגלים והציבור החילוני מאפשר לילד להמשיך בטנטרום במקום לחתוך ולשים קו אדום.

לא שמת לב שבאוקטובר הציבור התעורר וראה שאין מספיק חיילים להגן על המדינה?
שמילואימיניקים טוחנים 200 יום מילואים בזמן שהנטל נופל על בת הזו שלהם ואם יש להם עסק אז הוא קרס ומקום העבודה סובל, מה אתה לא רואה את זה?

תוציאו את הראש מהחול, אפשר להתגייס ולארגן לכם אוכל גלאט ובמקסימום לנסות שלא תהיה משקית תש אלא משק תש אבל רבאק, לא יקרה כלום אם גם תעברו בבסיס צבאי דרך אישה, אף אחד לא ישים לך אישה בטנק.

כן.
אין שום סיבה שביטוח יהיה תלוי בגובה המשכורת. אם היו דורשים מיצוי כושר השתכרות אפשר היה להגיד שזה מנימוקים סוציאליים. זה שלא דורשים מיצוי כושר השתכרות זה בשביל להטות את התשלום לטובת החרדים.
נו באמת
אתה יודע בכמה מקומות בועלם מהס עובד בצורה אחוזית?
תטריח את עצמך ותחפש את הלינקים- כולם כבר הובאו בשירשורים אחרים בסולידית
דיברנו על הודעה ספציפית שלך, שבה לטענתי לא הבאת נתונים של ממש.
טענת שכן (או כלשונך 'ביקשת קיבלת')
אני מבין שכעת אתה מחליף טענה, וטוען שברחבי הפורום יש נתונים?
אני אמור לנחש איפה אתה עובד? ועוד בשביל להתאים לך המלצות איך לנצל אותי יותר ? בשביל זה יש סטטיסטיקות.
לא אמור לנחש.
לא חושב ששאלה כמו במה אתה עובד ודמה אשתך זה שאלה נורמלית.
כ 30% מהחרדים והחרדיות הם מורים. המדינה ממנת את החינוך החרדי, אבל חילוני לא יכול ללמד שם רק בגלל שהוא חילוני. בלי שום קשר לכישוריו המקצועיים. כלומר מדובר במימון ישיר של משרות לחרדים. ההפך לא נכון - חרדים יכולים ללמד בבית ספר חילונים אם הם יודעים ללמד ויודעים את החומר.
לא שלא יקבלו אותך כי אתה חילוני, אלא כי אתה לא יכול/רוצה להעביר את המסר - שאותו באים לחנך שם.
בדיוק כמו שאותי לא יקחו לחנך כמדריך ב'בית הלל'.

אותי אף אחד לא שאל מה הכי נוח לי כשהתגייסתי, אם לא הייתי מתגייס הייתי הולך לכלא!
אז הפייק הזה של הידברות הוא מצוץ מהאצבע וכבר שנים יש יעני הדברות בזמן שבפועל הציבור החרדי רק גורר רגלים ושם מקלות בגלגלים והציבור החילוני מאפשר לילד להמשיך בטנטרום במקום לחתוך ולשים קו אדום.

שמילואימיניקים טוחנים 200 יום מילואים בזמן שהנטל נופל על בת הזו שלהם ואם יש להם עסק אז הוא קרס ומקום העבודה סובל, מה אתה לא רואה את זה?

תוציאו את הראש מהחול, אפשר להתגייס ולארגן לכם אוכל גלאט ובמקסימום לנסות שלא תהיה משקית תש אלא משק תש אבל רבאק, לא יקרה כלום אם גם תעברו בבסיס צבאי דרך אישה, אף אחד לא ישים לך אישה בטנק.

אתה משווה ללכת לסופר שכל אחד בעיניינו לחצי שעה לבין לחיות באותו בסיס עם נשים??? אתה יודע טוב מאוד מה הולך בבסיסים
אותך אף אחד לא שאל אם רציתה להגייס או לא,אבל יכולתה להיות ספורטאי להיפטר משירות,יכולתה ללמוד בישיבה (קשה לי להאמין שתצליח באמת לשרוד את זה) ולא ללכת לצבא

לא אמרתי שאין נטל,אמרתי שבדיוק כמו שלא כל המתגייס הוא קרבי ולא כל המתגייס הוא מקריב חיים,אלא רק המיעוט,אין לי ספק שאפשר להסדיר סוג של שירות לאומי מותאם

כשהשמולאנים אמרו שלא ישרתו אם הרפורמה משפטית עוברת,גם הזדעזעתה??

ושוב,אנחנו מדברים בלי להכיר בערך של לימוד תורה (זכותך לא להעריך,אבל המון במגזר הכללי כן מעריכים ומאוד רוצים)
עוד דבר,תגיד שלא מקובל עליך שיהיהו מסגרות מותאמות לציבור החרדי,הרי שאתה צריך להשכיל שצריך לעבוד עם שכל,הרי רצונך שיתגייסו,אז מה עדיף,להיות ראש בקיר ולנסות למשוך בכח בחור חרדי לבסיס לחיות ביחד עם נשים וגברים מהציבור הכללי שהראש שלהם נמצא במקום אחר לגמרי (לא רצוי מבחינתו) והרי ברור שהוא יסרב לא משנה מה תעשה,ואתה רק גורם לתגובה הפוכה

חוץ מזה,רק תחשוב מה יקרא לצבא אם תכניס שם כמויות של בחורים מפולפלים שכל מאווים הוא ללמוד תורה,נראה לי יותר יחזרו בתשובה כמויות מטורפות....

ושוב,אני עדיין לא שומע את הצעקה של לפיד על ערבים..

שעה לבין לחיות באותו בסיס עם נשים
יש מגורי נשים ומגורי גברים, רעיון ההפרדה לא זר לך.

אבל יכולתה להיות ספורטאי להיפטר משירות,
אתה רציני תגיד? אתה יודע מה זה להיות ספורטאי מצטיין? יש רק 800 אולי וגם הם מתגייסים רק עושים עבודות רס"ר, כמה בורות סיסמאות אתה מפריך.

יכולתה ללמוד בישיבה (קשה לי להאמין שתצליח באמת לשרוד את זה) ולא ללכת לצבא
למה שארצה ללמוד בישיבה, אני לא רוצה להעליב אותך, אבל יש דברים קשים יותר מללמוד בישיבה ואני עדין בתגובה שלי מפאת כבוד בעלת הבית.

כשהשמולאנים אמרו שלא ישרתו אם הרפורמה משפטית עוברת,גם הזדעזעתה?
שוב, פייקים ושקרים, דבר ראשון זה לא שמאלנים אלא אנשים מכל קצוות המפה הפוליטית שנקעה נפשם משלטון השחיתות של נתניהו, והם איימו בהפסקת התנדבות, לא באי גיוס, יחי ההבדל הקטן, הם אמרו שיפסיקו להתנדב לצבא, אתה יודע מה זה? זה קטע כזה שאנשים שמתגייסים גם עושים מילואים עד גיל 40 ותורמים חודש בשנה לשמור על התחת המפולפל שלך.

עוד דבר,תגיד שלא מקובל עליך שיהיהו מסגרות מותאמות לציבור החרדי,הרי שאתה צריך להשכיל שצריך לעבוד עם שכל,הרי רצונך שיתגייסו,אז מה עדיף,להיות ראש בקיר ולנסות למשוך בכח בחור חרדי לבסיס לחיות ביחד עם נשים וגברים מהציבור הכללי שהראש שלהם נמצא במקום אחר לגמרי (לא רצוי מבחינתו) והרי ברור שהוא יסרב לא משנה מה תעשה,ואתה רק גורם לתגובה הפוכה
עוד פייק, אין לי בעיה עם מסגרות מותאמות, אדרבה יש כבר מסגרות כאלו, אני לא רואה אתכם ממלאים אותם, יש גדודים של נחל חרדי מותאמים הבעיה היא שכל פעם אתה מנפיצים תנאים חדשים כשהפחד האמיתי של הרבנים שלכם זה שהם יאבדו שליטה עליכם וחלילה תתחילו לחשוב בעצמכם במקום לאכול את מה שהם מאכילים אתכם.

חוץ מזה,רק תחשוב מה יקרא לצבא אם תכניס שם כמויות של בחורים מפולפלים שכל מאווים הוא ללמוד תורה,נראה לי יותר יחזרו בתשובה כמויות מטורפות....
יאללה, בו נראה אתכם, זו מצווה הרי, קדימה בואו תחזירו בתשובה, רק תשימו אפוד וקסדה ועל הדרך תעשו בט"ש.

רק תשימו אפוד וקסדה ועל הדרך תעשו בט"ש.
בוא נהיה מציאותיים.
אחרי שראינו איך האמונה הדתית של דתיים וחרד"לים הביאה רבים מהם להתבהמות בעזה ואיו"ש, ואחרי שהבנו שביום פקודה הם יקשיבו לרבנים המטורפים ולא למפקדים, אני לא בטוחה שכדאי לנו אותם בתור לוחמים. אני לא רוצה חיילים שמסתכלים על כל ערבי כעמלק או כרבע בנאדם, אני לא רוצה חיילים שרוצים למות על קידוש השם (המקבילה של שהידים אצל הערבים), אני לא רוצה שהם יצליחו לגרום גם לחיילים חילונים להתבלבל ולשנוא.
בהנחה שרק עשרה אחוז מהחיילים הם לוחמים, יש מספיק תפקידים שהם יוכלו למלא.

אני יודע שהדיון כבר סטה לגיוס חרדים. אבל עבור כל אלו שטוענים שהמצב בארץ לא טוב, אל דאגה! מירי רגב פתרה הכל

מירי רגב: "הממשלה עשתה השנה דברים מדהימים, כל כך הרבה אנשים במלונות"​

זה אמיתי? אני חייב להודות שקשה לי להאמין שהנתק כל כך עמוק…. אני עדיין מחכה שיגידו שזה פייק

אתה מוכן לוותר על הערכים שלך בשביל לשרת בצה"ל? אם צה"ל (כארגון) היה מתנגד לערכי הבסיס עליהם חונכת היית ממשיך לשלוח את ילדיך לשם? למה אתה חושב שחרדי אמור לוותר על ערכי הבסיס שלו בשביל לשרת בצבא? (להחליט לחרדי מה ערך "אמיתי" אצלו ומה נוצר בשביל התבדלות כזו או אחרת זה לא ליגיטימי, מלבד זאת זה על פי רוב שגוי היסטורית)

תנסה לדמיין צבא שמנוהל על ידי חרדים, שיעורי תורה, הפרדה מוחלטת בין גברים לנשים, חובות הלכתיות כאלו ואחרות וכו' ואז תנסה לדמיין את עצמך "שותף בנטל" (אתה מוזמן לדמיין, אני בטוח שיצא לך משהו מרשים)

אני ממבין שיש שירצו להוכיח מהגדודים החרדיים הקיימים, זה טיעון שנובע מחוסר היכרות עם השטח:
1- ה"גדודים החרדיים" הם בחלקם הגדול מורכב מחרד"לים ולא מחרדיים (ראה את הנופלים האחרונים בעזה, חציים כיפות סרוגות מאיו"ש).
2- החרדים שכן מתגייסים הם מבחינה חרדית ברוב המקרים או "נוער נושר" או חרדים שלא נמצאים בכלל במיינסטרים החרדי, המיינסטרים החרדי הוא הרבה יותר קשוח וחד משעמי בעקרונות שלו וכשהוא יהיה בצבא אני ממש לא בטוח שאת הגם תרצה להיות שם.

רק בשביל להסביר לדוגמא כמה קשה יהיה לכם עם חלק מהחרדים אני אשמח לציין 2 כתבות שהופיעו ב"רוטר" כשהתחילה ההתעסקות האחרונה סביב חוק הגיוס:
1- כתבה שעסקה בגיוס חרדים, כמובן תגובות הגולשים (למי שמכיר) היו שהחרדים חייבים להתגייס ולהיות חלק משאר האוכלוסיה.
2- כתבה שעסקה ביהודי חרדי שלאחר שביקש בטיסה אם מישהו שמתנדב להחליף איתו מקום כי הוא מעדיף להימנע מלשבת צמוד לאשה במהלך הטיסה ונוסעת קיבלה את בקשתו והסכימה להחליף איתו מקום, צוות המטוס התנגד והקברניט הוריד אותו מהטיסה (הנימוק היה - "הוא מפר את שיווי המשקל של המטוס"). אני לא רוצה לצטט את תגובות הגולשים שם בפורום ביחס למה היה צריך לעשות לאותו נוסע... (אני יודע שמגיבי "רוטר" הם לא בהכרח אוכלוסיה מייצגת, מצד שני מה באמת דעתכם על הסיפור?) אם אתם לא מסוגלים "לכבד" את זה שאנחנו מעוניינים לחיות לפי קו אידאולוגי מסוים למה אתם חושבים שיש לכם איזושהי עמדה להטיף לנו איך לקבל את ההחלטות שנוגעות לדברים בהם אנחנו מאמינים.

כמובן כל התגובה שלעיל היא בלי להתייחס לטיעון האמוני הגורס כי לימוד התורה הוא מגן על עם ישראל. (אתם לא חייבים לקבל את הטיעון, אתם יכולים גם ללעוג לו, אבל תחשבו מה הייתם עושים מנקודת מבט של מאמין...)

נערך לאחרונה ב:
מחכה שיגידו שזה פייק
לא יגידו שזה פייק, אלא שזה משפט שיצא מהקשרו.
וספציפית, יש בזה משהו חלקית.
היא מדברת על התנהלות הממשלה אחרי ה 7 לאוקטובר.
ולא באופן כללי.
הוי אומר:
בהתמודדות עם המצב, היא טוענת שמתנהלים מדהים, דאגו למלונות, וכו'.

האם אני מסכים איתה? לא.
אבל זה לא סתם כותרת סיכום תקופת הממשלה - היה מדהים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז הדוגמא שלי עם ה200 שקלים מדגימה בצורה מעולה את הכשל הלוגי בסיפור הזה שבנית
היא לא.
היא רק מדגימה את הבנה שלך ממה שכתבתי
ישראל לא נמצאת בטופ 10 @קפה שחור
היא כן
למרות שיש לך עוד 10 שכנות שהיית עובר אליהן כבר מחר

ובכלל, אתה רואה יותר מדי חדשות ישראליות, אולי במקום תדבר עם אנשים מקומיים, כמו כאן

תראה, אני בכלל לא טוען שמה שכתבת הוא לא נכון, אני רק טוען על הזכוכית מגדלת שמוחזקת מול הפנים של מי שמסתכל מבחוץ על הדברים הרעים

אפשר לפתוח את הדיון על המדינות שהיו מהגרים אליהן, אבל כמו שנכתב כאן, השפה האנגלית היא לא מניע
אולי מניע של מי שחיי טוב וזה מה שהוא מוכן להתפשר עליו
ההורים שלי היגרו לישראל למרות שלקח להם ללמוד את השפה העברית בערך 20 שנה
ישראל היא לא רק בטופ 10, היא חלומם של כל שכנייה
אם כבר, עבור אוייבנו, ישראל היא בטופ 1
אז אם ישראלי מעריך את ישראל בטופ 10 או בטופ 20, זה אותו דבר מבחינתי
זה רק אומר שכרגע לא טוב לא ואולי יהיה טוב יותר במקום אחר בעתיד

ואם אפשר לסיים בביטוי מתחום הכלכלה
There are no certainties, only probabilities
אז מה הפלא שהם לא מבינים למי רע פה?
באופן אישי, לי רע ה"חוק יסוד מקרקעי ישראל"
ואני חילוני
אי אפשר להמציא מסגרת שמתאימה לאורח חיים חרדי. מהסיבה שאורח חיים חרדי נבנה סביב התבדלות והתסתגרות קהילתית, חברתית ותרבותית.
גדודים שלמים בצה"ל יחלקו עליך
וכפי שידוע, גדודים הופכים לחטיבות שהופכות לאוגדות
הכל תלוי באמת ברצון ובצורך (המבצעי)

ובכלל מי שעוזב את המדינה היהודית בגלל התייהדות יתר, ועובר למערב אירופה שכנראה תעבור התאסלמות יתר לפחות ב 5 מהטופ 10 שהוזכרו כאן, פשוט מצחיק אותי
לא רק מצחיק, זה גורם לי לפעמים להחזיק את שיערי באצבעותיי ולהגיד, מה??!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
-michael- ניהול מוצרים פנסיונים לאחר ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
ל ירידה מהארץ התפתחות אישית 1364
פשוט התנהלות פיננסית בעת ירידה מהארץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
C ירידה מהארץ - לאן, למה, ואיפה לקרוא על זה? אוף טופיק 44
doc29 האם אכן יש כזו ירידה במחירים? נדל"ן 37
P ירידה חדה בשכר מ 22000 ל - 8500 התפתחות אישית 23
בן מלך ירידה בשוק ההון - מבצע? שוק ההון 63
T האם ירידה בכמות העסקאות אמורה לגרור ירידה במחיר? נדל"ן 40
D קרנות רייט למגורים - ירידה בהתחלות בניה, ביקוש גדל שוק ההון 19
י סנופי 500 מגודר מפני ירידה בערך הדולר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ג האם שוק ההון מתמחר בוודאות ירידה במחירי הדיור? נדל"ן 38
ImCarryGG עליה של אג"ח בעת ירידה של השוק הכללי שוק ההון 9
Yos השפעת ירידה במס רווח הון על שינוי הקרנות שוק ההון 8
Modric19 ירידה חדה בVCIT שוק ההון 3
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
newbie ירידה חדה (מדי?) בקרן השתלמות צרכנות פיננסית 33
ל מתי ירידה/עליה הופכת לצלילה/זינוק? אוף טופיק 18
P זכות הצבעה של יורדים מהארץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 76
E מכירת RSU לאחר מעבר מהארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
S עבודה מהארץ, מעסיק בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 9
צ הגירה מהארץ לאירופה אוף טופיק 7
A ניתקו לי תושבות מהארץ, איך זה משקיע על האפיקים הפנסיוניים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
yossik יציאה מהארץ עם דרכון זר אוף טופיק 40
D העברת כספים מהארץ לחו"ל ביורו צרכנות פיננסית 0
ה העברת תיק השקעות מהארץ לIBRK שוק ההון 1
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M העברת דולרים מהארץ ל IB צרכנות פיננסית 8
P הפקדת אישור יציאה מהארץ, כשבחו"ל? אוף טופיק 1
א חשבון וייז - לא מבין איך מעבירים אליו כסף מהארץ פוסטים מאיכות נמוכה 9
N הוצאת כספים מהארץ כאקט מחאה על הרפורמה המשפטית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 176
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
F תואר מהארץ נחשב בארהב ? אוף טופיק 0
J בדיקת PCR ביציאה מהארץ למחוסנים מנה שניה? אוף טופיק 7
S איך משקיעים בוול סטריט או נאסדק מהארץ? שוק ההון 6
U האם ניתן להשקיע בונגארד (VTSAX) מהארץ? שוק ההון 34
T העברת מט״ח מהארץ לחשבון בחו״ל צרכנות פיננסית 20
I פתיחת חשבון בנק ברוסיה מהארץ צרכנות פיננסית 4
ק מקלט מס לחברה שלא מתנהלת מהארץ שוק ההון 4

נושאים דומים

Back
למעלה