אחרי חודשים בעזה, מילואימניקים נקראים לסבב שני ושלישי של צווי 8. כוחות סדירים נטחנים ברצף כמעט ללא הפוגות ומנוחה. מקדמים הצעת חוק להארכת שירות חובה והכפלת ימי מילואים. ובמקביל הממשלה עסוקה, בימים אלה ממש, בהגנה על פטור
מגיוס ל 60-70 אלף בני ישיבות.
מה זה עושה ללכידות החברתית? לתחושת שותפות גורל? להמשך הרצון לשאת בנטל?
זה גם אלג'זירה? זה גם בגלל הקטרים?
באמת אין לי מושג מה זה קשור למה שדיברנו,אבל בשמחה אענה לך
קודם כל אני רואי מולי אדם נבון שבאמת מודאג ורוצה להגיע לתובנות ולדו-שיח מכבד
טמון בדבריך המון ''שטיפות מח'' של התקשורת,ואסביר
למה אתה מתכוון לשאת בנטל?? זה שהחרדים לא עובדים?? לפי נתוני הלמ''ס מספ' העובדים החרדיים רק הולך וגדל מדי שנה,וכיום נשים הם מעל 80% וגברים מעל 50%
אלא מה,כמו אחת שטענה לי פה,הרבה מהם לא עבדים עבודות מהכבדות ומשתכרים רק באזור ה7-8 אלף,או בהוראה
ע'ז אני שואל,וכי אנחנו לא גרים במדינה דמוקרטית??כלומר,לפי השקפת עולמך,כל מי שלא הייטקיסט או מהנדס או רופא הוא נטל של החברה??? א''כ הזעם הוא לא רק על החרדיים,וכי קרית שמונה,שדרות,בית שאן,טבריה,צפת,כולם שמה מרוויחים מיליונים?? רק החרדים לא מרוויחים מליונים?? עליהם ועל כל הפריפריה גם הזעם הזה??
מגזר קטן מאוד של האוכליסיכה רוצה לכפות על מגזרים אחרים איך לחיות???...
דבר שני,המדינה לא נותנן משהו מיוחד לחרדים בתור חרדים.למשל,השטתפות במעונות,הנחה בארנונה,קצבת ילדים,וכל מני הטבות כאלה הם לא הטבות מגזריות,אלא לכל האכלוסיות שעונות לקריטריונים,לא רק חרדים.כל אחד יש לו את הזכות איך לחיות. או לא?? הרי רופא לא יתלונן למה אין לו הנחה בארונונה,ואם הוא כן,אז שיחיה חיים יותר פשוטים כחרדי (בלי מסעדות,טיולים לחו''ל,לא דגני בוקר כפיים,ולא רכבים יפים,להביא 10 ילדים) ויוכל לקבל
דבר שלישי,בקשר לגיוס בני הישיבות.נניח שיש באמת צורך בגיוס התלמידי הישיבות.יש בנושא הזה מורכבות רגשית וזהותית שהאופן היחיד לפטור אותה היא ע''י שיח מכובד ומתוך הבנה של הצד השני.לכל בר דעת מובן שהצבא היא כור ההיתוך הישראלי כדי לחלן העולים החדשים למדינה וכך להפוך אותם לישראלים ולא ח''ו דתיים
ובכן,לפי הקצת שהצלחתי לברר,הם לא באמת מעוניינים להמציא מסגרות שמתאימות לאורח חיים חרדי,עם כל המשתמע,ושמעתי באוזני לא סיפור אחד ולא שתים על קילקול של בחור או בחורה עקב השירות הלאומי.
בנוסף,אני אדגיש שוב,במדינה נמצאים אנשים על ההגה שלא באמת מעניין אותם להסתכל על נושאים בצורה עיניינית,אלא רק מתוך פוליטיקה
וכי אתה לרגע מסתפק שאם החרדיים הוי הולכים עם לפיד שהוא לא היה מסדר להם מעמד בני הישיבות באופן גורף??.....
דבר רביעי,למה כל השמאולנים לא צועקים על גיוס הערבים??? הם לא אזרחים??? הם אזרחים עם אפס שירות לחברה ויש להם הטבות מטורפות בקניית קרקעות ובאקדמיה....למה אף אחד לא צועק על זה??? הם גם עובדים פחות מהחרדים
ולסוף,בקשר לגיוס חרדים,אני טוען שזה נושא פוליטי והעם (דמוקרטיה) אמורה לקבוע אותו,ולא מפלגה אליטית שלא נבחרת על ידי העם והיא נטולה אחריות על החלטותיה-
חוץ מזה,א''א לעשות שום דבר על ידי כח,עם כפייה הדבר היחד שאתה יכול להביל זה לגרום ליותר צעירים חרדים להבין מי הם אנשים בחוץ וירצו לבית מדרש
דבר אחרון,לכידה חברתית לא מחליטים רק ע''פ צד אחד של החברה,מאוד מבין שהחילונים היו רוצים לראות חרדים שמתחלנים ונהיים יותר ישראלים.
ומה אתה חושב החרדים היו רוצים מהחילונים????