• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חשבון נוסף באינטראקטיב ברוקרס

הגישה כאן בפורום שהוותיקים מפנים לקישור ששולח ל20 קישורים.
היא לא אפשרית.
להיפך, הגישה שלך היא זאת שלא אפשרית.
לא יכול להיות שכל משתמש חדש שמצטרף יפתח מחדש את כל הדיונים שהיו בפורום אי פעם ויבקש שיאכילו אותו בכפית בכל התשובות.
יש מעל 12 אלף חברים בפורום, ומצטרפים כל הזמן עוד ועוד.

המינימום של משתמש חדש זה לחפש תשובות קיימות לפני ששואלים שאלות. פה לא רק שלא עשית את זה, גם אחרי שהפנו אותך למקום עם התשובות את ממשיך להתעקש שיאכילו אותך בכפית.

כל מה ששאלת מופיע באותם שרשורים. אף אחת מהטענות שהעלית לא חדשה.
אני לא מבין.. מישהו שואל שאלה, אם אתה יודע תשובה, תענה.
אני לא מבין... יש לך שאלה, אתה יכול לחפש אותה.
למה שאנשים אחרים יעשו עבורך את העבודה? מה זה העצלנות הזאת?
אבל חברים, תבינו. אני לא באמת יכול להתחיל לקרוא שירשורי ענק
בטח שכן.
אתה לא יכול לצפות שכל אדם חדש שיגיע לפה יקבל תשובה מותאמת אישית לכל אחת מהשאלות שלו. בטח לא בנושא שכבר נחרש עד מוות בפורום.
תקרא את הדיונים הקיימים, אם אח"כ יש לך עוד שאלות תשאל אותן במקום הנכון.
זה לא הגיוני שכל משתמש חדש שמצטרף יפתח מחדש מליון דיונים שונים על כל הנושאים שכבר נדונו בעבר.
אין לי אפשרות לחפש אשכול מתאים.
אז תלמד איך מחפשים באינטרנט. זאת יכולת חובה בימינו.
אני חדש כאן ולא יודע בדיוק לאן מתאים כל שאלה
אתה גם חדש באינטרנט?
לחפש זה לא באמת קשה. עושים חיפוש, מוצאים דיונים בנושא (ושוב, נתתי פה כבר קישור ישירות לדיון הרלוונטים), ואם יש עוד שאלות אז שואלים שם.
הבעייה שרק הוא הסביר את דעתו ולכן אוטומטית קיבלתי את דעתו.
גישה מאוד מוזרה לחיים.
היא לא תוביל אותך רחוק.

השרשור שקישרו אליו אני קראתי כמעט את כולו בעבר וזה באמת קישור שחשוב לקרוא אותו להעשרת ידע, אבל זה פשוט לא מדבר על מה שדיברנו כאן, ואם אתה רוצה אני יכול לומר לך בקיצור מה ההבדל למרות שלדעתי זה די ברור מה השוני בין הנושאים.
שוב - כל הטענות שהעלית כבר נדונו
אני קראתי בעבר את רוב השרשורים שקישרת, ואני לא רואה שום קשר לגוף הטענה.
אז או שקראת אותם ממש מזמן או שלא קראת אותם באמת.
תקרא שוב, הטענה שהעלית נמצאת שם ונדונה לא פעם אחת.
לחלופין תעשה פשוט חיפוש בפורום ותמצא בקלות את הטענה הזאת.
אני באמת מבקש שאם אתה מסכים שתביא קישור אפילו מקום אחד שזה נידון ואז אני יכול לראות מה עומד מאחורי הטענה שלך.
אף אחד לא ילעס בשבילך את האוכל.
הטענה שלך כבר עלתה, ולא פעם אחת. אפילו הפנו אותך לדיונים הרלוונטיים.
אני באמת חושב שאתה ואורי.ג אלופים ומומחים בתחום ואני לא קרוב לידע שלכם אבל שום דבר לא ברור מאליו ויכול להיות שאתם טועים כאן, וחד משמעית יכול להיות שגם אני טועה, למרות שלא נראה לי.
יכול להיות.
אם תקרא את השרשורים תגלה.
ואם אתה חושב שמה שרשום שם לא נכון, אתה מוזמן לרשום את זה שם ונמשיך לנהל את הדיון שם.
אבל כמובן, אחרי שקראת והבנת את הטענות שהועלו שם משני הצדדים, את התשובות לטענות הללו משני הצדדים ואת המקורות שקישרו אליהם שם.
השרשור שקישרו אליו אני קראתי כמעט את כולו בעבר וזה באמת קישור שחשוב לקרוא אותו להעשרת ידע, אבל זה פשוט לא מדבר על מה שדיברנו כאן, ואם אתה רוצה אני יכול לומר לך בקיצור מה ההבדל למרות שלדעתי זה די ברור מה השוני בין הנושאים.
אז לא קראת את כל הדיונים.
נכון, בחלק מהם מדברים רק על ענייני גידור, אבל בחלקם גם מדברים בדיוק על מה שאתה דיברת עליו - האם חברה אמריקאית שנסחרת בסנופי צמודה לדולר.
(אגב, הדוגמה הנגדית הכי טובה - תראה מה קרה לכל החברות הבריטיות שנחסרות בפאונד ברגע שהצהירות על הכוונה לברקזיט. באורך פלא שווי כל המניות עלה במונחי פאונד בזמן שהפאונד ירד מול כל שאר המטבעות, ובעצם שווי המניות במונחי מטבעות אחרים נשאר פחות או יותר אותו דבר).
אני מסכים שאף אחד לא חייב לאף אחד אחר כאן בפורום, אבל ברגע שאתה מגיב והתגובה היחידה שלך היא אתה טועה, הדיון לא רציני.
לא לא. בדיוק הפוך.
מה שלא רציני זה להעלות מחדש את אותן טענות שעלו כבר עשרות פעמים, וכשמפנים אותך לדיון (המעמיק והרציני) שנעשה בנידון אתה מתעצל לקרוא אותו וממשיך לטעון כמו רובות "הדיון לא רציני, תביאו הוכחות".
מי שאין לו כוח להגיב שלא יגיב אבל שאף אחד לא יחשוב שהוא יכול לומר דעה וישר נרקוד לפי החליל שלו, מי שיש לו נתון צריך להוכיח, זה החיים.
בדיוק - אם אין לך כוח לקרוא את הדיונים האחרים אתה לא חייב.
אבל אתה לא יכול לדרוש מאיתנו לרקוד לפי החליל שלך ולהוכיח לך מחדש את מה שהוכח ונדון כבר עשרות פעמים.

אם יש לך השגות להוכחות שיש בדיונים ההם, אתה מוזמן להגיב להם בדיונים ההם.
ואם אין לך כוח לקרוא אותם אין לך שום זכות להתלונן. זה החיים.

להיפך, הגישה שלך היא זאת שלא אפשרית.
לא יכול להיות שכל משתמש חדש שמצטרף יפתח מחדש את כל הדיונים שהיו בפורום אי פעם ויבקש שיאכילו אותו בכפית בכל התשובות.
יש מעל 12 אלף חברים בפורום, ומצטרפים כל הזמן עוד ועוד.

המינימום של משתמש חדש זה לחפש תשובות קיימות לפני ששואלים שאלות. פה לא רק שלא עשית את זה, גם אחרי שהפנו אותך למקום עם התשובות את ממשיך להתעקש שיאכילו אותך בכפית.

כל מה ששאלת מופיע באותם שרשורים. אף אחת מהטענות שהעלית לא חדשה.

אני לא מבין... יש לך שאלה, אתה יכול לחפש אותה.
למה שאנשים אחרים יעשו עבורך את העבודה? מה זה העצלנות הזאת?

בטח שכן.
אתה לא יכול לצפות שכל אדם חדש שיגיע לפה יקבל תשובה מותאמת אישית לכל אחת מהשאלות שלו. בטח לא בנושא שכבר נחרש עד מוות בפורום.
תקרא את הדיונים הקיימים, אם אח"כ יש לך עוד שאלות תשאל אותן במקום הנכון.
זה לא הגיוני שכל משתמש חדש שמצטרף יפתח מחדש מליון דיונים שונים על כל הנושאים שכבר נדונו בעבר.

אז תלמד איך מחפשים באינטרנט. זאת יכולת חובה בימינו.

אתה גם חדש באינטרנט?
לחפש זה לא באמת קשה. עושים חיפוש, מוצאים דיונים בנושא (ושוב, נתתי פה כבר קישור ישירות לדיון הרלוונטים), ואם יש עוד שאלות אז שואלים שם.

גישה מאוד מוזרה לחיים.
היא לא תוביל אותך רחוק.

שוב - כל הטענות שהעלית כבר נדונו

אז או שקראת אותם ממש מזמן או שלא קראת אותם באמת.
תקרא שוב, הטענה שהעלית נמצאת שם ונדונה לא פעם אחת.
לחלופין תעשה פשוט חיפוש בפורום ותמצא בקלות את הטענה הזאת.

אף אחד לא ילעס בשבילך את האוכל.
הטענה שלך כבר עלתה, ולא פעם אחת. אפילו הפנו אותך לדיונים הרלוונטיים.

יכול להיות.
אם תקרא את השרשורים תגלה.
ואם אתה חושב שמה שרשום שם לא נכון, אתה מוזמן לרשום את זה שם ונמשיך לנהל את הדיון שם.
אבל כמובן, אחרי שקראת והבנת את הטענות שהועלו שם משני הצדדים, את התשובות לטענות הללו משני הצדדים ואת המקורות שקישרו אליהם שם.

אז לא קראת את כל הדיונים.
נכון, בחלק מהם מדברים רק על ענייני גידור, אבל בחלקם גם מדברים בדיוק על מה שאתה דיברת עליו - האם חברה אמריקאית שנסחרת בסנופי צמודה לדולר.
(אגב, הדוגמה הנגדית הכי טובה - תראה מה קרה לכל החברות הבריטיות שנחסרות בפאונד ברגע שהצהירות על הכוונה לברקזיט. באורך פלא שווי כל המניות עלה במונחי פאונד בזמן שהפאונד ירד מול כל שאר המטבעות, ובעצם שווי המניות במונחי מטבעות אחרים נשאר פחות או יותר אותו דבר).

לא לא. בדיוק הפוך.
מה שלא רציני זה להעלות מחדש את אותן טענות שעלו כבר עשרות פעמים, וכשמפנים אותך לדיון (המעמיק והרציני) שנעשה בנידון אתה מתעצל לקרוא אותו וממשיך לטעון כמו רובות "הדיון לא רציני, תביאו הוכחות".

בדיוק - אם אין לך כוח לקרוא את הדיונים האחרים אתה לא חייב.
אבל אתה לא יכול לדרוש מאיתנו לרקוד לפי החליל שלך ולהוכיח לך מחדש את מה שהוכח ונדון כבר עשרות פעמים.

אם יש לך השגות להוכחות שיש בדיונים ההם, אתה מוזמן להגיב להם בדיונים ההם.
ואם אין לך כוח לקרוא אותם אין לך שום זכות להתלונן. זה החיים.
אני לא הולך להתווכח איתך בעיקר בגלל שאני באמת חושב שאתה תרמת לי המון ותורם המון כאן בפורום.

אבל רק תראה איך בתשובה קצרה של אורי.ג שאני יצטט הוא ענה על כל השאלה.
ליתר דיוק ניתן להניח שהוא חשוף יותר לדולר ככה שאם אתה קונה במינוף עדיף במינוף דולרי

אבל חברים, תבינו. אני לא באמת יכול להתחיל לקרוא שירשורי ענק
וללמוד חודש מה כל אחד כתב והאם הוא מקשקש או יודע מה הוא כותב.

צודק.
חיפשתי ולא מצאתי תשובה. (בלי שידעתי שזה כלל בפורום, זה פשוט שכל מי ששואל בדק קודם ולא מצא תשובה ולכן שאל)
אבל לתשומת לבך:
זה "כלל התנהגות" שנכתב עבור השואלים.
ולא לעונים.
תשובה: "תחפש בפורום"
בלי לכוון לתשובה ממש
לא עוזרת לחדשים בפורום.
רק נותנת הרגשה שאין כח לענות להם. או שהם שאלו שאלה טובה שאין עליה תשובה....
שוב, לא חייבים לענות, מי שעוזר ראוי לכל הערכה.
וגם אתה ראוי לכל הערכה על התשובות שענית לי.
באשכול הקודם שפתחתי.
Thank you
אני מבין את התסכול שלך.
יש לך רק 3 חודשי וותק בפורום והוותיקים כבר העלו, חפרו וענו כל השאלות האלו בשרשורים מושקעים וארוכים.
אני מציע לך לחפור בשרשורים האחרים הוותיקים, ולא לקחת קיצורי דרך, וכמובן אל תחשוב שהכול ניתן על מגש הכסף.
כל חבר חדש, רצוי שיקרא ויעמיק בבלוג של הסולידית לפחות חודש-חודשיים כי רוב השאלות נענו כבר משנת 2015-17.

@roneng @חתול לילה @yossik
אני רואה שאתם עוזרים פה הרבה ואתם מקצוענים
חבל שאני לא יסביר את עצמי
אני נרשמתי לפורום לפני חודש
אבל זה אחרי ששוטטתי וגמאתי הרבה חומר מהפורום ומהבלוג של הסולידית
היתה לי שאלה שחיפשתי תשובה עליה גם בפורום וגם בגוגל ולא מצאתי תשובה.
ורק אחרי זה שאלתי אותה. (נראה לי שכך נוהג כל מי ששואל.)
מהשאלה הזאת התפתח שאלה אחרת שאני מבין הרבה דנו בה.
עד כאן סיפור הדברים.

חשוב לי שתבינו אותי. ניכר שאתם רוצים לעזור
ואני שואל..
אם אני שואל שאלה שאתם יודעים עליה תשובה למה לא תענו?
כדי שאני יוכל להתקדם.
זה לא נראה לכם סוג של ציניות להראות לי תשמע אתה צוציק יש כאן כבר עשרים שירשורים בנושא.
אני פותח את השירשורים האלו וחוץ מלהתבלבל ובסוף להבין שזה לא עונה על השאלה שלי לא יוצא לי שום דבר.
תשמעו חברים זה לא אפשרי.
אם אתם רוצים לעזור ואתם רוצים. אתם צריכים לשלוח קישור לעמוד מסוים ולכתוב תקרא מכאן והלאה.
או הכי פשוט לצטט תשובה מפורום אחר ולהעביר לשואל.

@roneng תבין אני לא עצלן אני גם עוזר לאנשים בתחומי.
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שבפורום יש אנשים רוצים לעזור ואני הייתי צריך עזרה.
יכול להיות שקל לך לחפש תשובות כאן בפורום. לי זה מאוד קשה בפרט בנושא כל כך סבוך.

מקווה שהובנתי:>
ומהיום אם אני מסתבך ואני לא מוצא תשובה, תעזרו לי.
Thank you

היתה לי שאלה שחיפשתי תשובה עליה גם בפורום וגם בגוגל ולא מצאתי תשובה.
ורק אחרי זה שאלתי אותה. (נראה לי שכך נוהג כל מי ששואל.)
מעולה!
הלוואי שכולם היו מתנהגים כמוך.

זה לא נראה לכם סוג של ציניות להראות לי תשמע אתה צוציק יש כאן כבר עשרים שירשורים בנושא.
זאת ממש לא הייתה הכוונה.
מתנצל אם ככה זה נראה.

אני פשוט התבלבלתי בינך לבין @אליהו שטען פה טענה לא נכונה שכבר נידונה רבות בפורום, והוא גם קיבל הפניה לחלק מהדיונים הללו.

השאלה שלך בבסיסה אכן שאלה טובה.
אני לא חושב שיש יתרון מובנה ברור למינוף במטבע מסויים, אלא אם כן התוכנית שלך להחזר המינוף תלויה איכשהו באותו מטבע.
כלומר אם אתה בונה על המשכורת שלך, יש הגיון שההלוואה תיהיה באותו מטבע של השכר. אם אתה קונה דירה, יש הגיון שהמינוף יהיה במטבע שבו אתה מקבל שכ"ד.
אבל במקרה של השקעה במניות, אין באמת מטבע אחד שאליו הן צמודות ולכן אני לא רואה עדיפות מיוחדת.
אגב, גם זה שיש הגיון לא אומר שזה חובה, זה פשוט עוד שיקול לטובת/רעת מטבע מסויים כחלק ממנגנון שיקולים גדול יותר.

השאלה שלך בבסיסה אכן שאלה טובה.
אני לא חושב שיש יתרון מובנה ברור למינוף במטבע מסויים, אלא אם כן התוכנית שלך להחזר המינוף תלויה איכשהו באותו מטבע.
כלומר אם אתה בונה על המשכורת שלך, יש הגיון שההלוואה תיהיה באותו מטבע של השכר. אם אתה קונה דירה, יש הגיון שהמינוף יהיה במטבע שבו אתה מקבל שכ"ד.
אבל במקרה של השקעה במניות, אין באמת מטבע אחד שאליו הן צמודות ולכן אני לא רואה עדיפות מיוחדת.
אגב, גם זה שיש הגיון לא אומר שזה חובה, זה פשוט עוד שיקול לטובת/רעת מטבע מסויים כחלק ממנגנון שיקולים גדול יותר.
אני חושב להחזיר את ההלוואה רק בעוד עשרות שנים.
ואת ההלוואה אני יפרע ממכירת הקרנות סל.

חשבתי לקנות קרן סל אירית על סנופי ביורו וללוות יורו
ואז @אליהו טען שאם היורו יעלה, אני מפסיד. כי הסנופי הוא דולרי.
והוא לא יעלה בהתאמה.
אתה אמרת שהS&P500 חשוף לכל מטבעות העולם.
ואורי ג. הסביר את זה.
אבל בוודאות יש בS&P500 בנקים אמריקאים (לדוגמא) שגם ההוצאות שלהם וגם וההכנסות שלהם הם רק מאזרחי ארצות הברית בדולר.
ולכן המדד חשוף לדולר יותר ממטבע אחר.
וגם המסחר של S&P500 הוא בדולר ולכן התגובה של ירידת הדולר מול היורו תשתקף מייד בשווי המנייה.
בעוד שעליית היורו תשתקף רק בהמשך כשהחברה תקבל יורו ברווחיה. (או תשלם יורו לספקים.)

אבל ההבדל בריבית באינטראקטיב משמעותי.
ביורו הריבית 1.5. ובדולר 3.08.

אם הבנתי אותך נכון
עדיף לי לרכוש את הקרן ביורו ולהוזיל בריביות ולא בדולר.
מבחינתך חשיפה לסנופי זה חשיפה לכל המטבעות.

אפילו אם זה נכון, זה לא אומר שיש קורלציה חיובית בין שער הדולר לסנופי.
מעבר לטענות הסטנדרטיות על ההבדל בין איך שמתנהג השוק בטווח קצר לערך הכלכלי של החברות הכלולות במדד, חשיפה לדולר היא לשני הכיוונים. אם למשל, יש לך חברות הייטק שמשלמות שכר בעיקר בדולרים ומוכרות מוצרים במטבעות שונים כך ש"משקל הדולר" בהכנסות נמוך מחלקו בהוצאות, אז עליית שער הדולר דווקא פוגעת בחברה.

אבל ההבדל בריבית באינטראקטיב משמעותי.
ביורו הריבית 1.5. ובדולר 3.08.
ואם היורו יתחזק מול הדולר? אתה בבעיה.
האמריקאים היו הראשונים לעלות ריבית, כל שאר העולם צועדים בעקבותיהם, צעד שגם יחזק את המטבעות שלהם.

אם למשל, יש לך חברות הייטק שמשלמות שכר בעיקר בדולרים ומוכרות מוצרים במטבעות שונים כך ש"משקל הדולר" בהכנסות נמוך מחלקו בהוצאות, אז עליית שער הדולר דווקא פוגעת בחברה.
זה ברור שכל שינוי בערך המטבע, החברות שצמודות למטבע שעלה יותר קשה להם היצוא, כי קשה להם להתחרות בשווקים בעולם, וזה בעצם מה שגורם את האיזון בטווח הארוך. אבל כשמדברים על נקודת זמן שאתה מוכר או קונה את החברה הנ"ל ברור שיש תנודות של המטבע שיכולות לגרום לרווחים או להפסדים ביחס למטבע שאתה מעוניין בו, ולכן כל אדם שלא מעוניין להוסיף הימורים בהשקעות שלו עדיף שאם זה חברה שהמטבע העיקרי שלה הוא הדולר אז עדיף לקנות בדולר, וממילא עדיף במקרה של מינוף למנף באותו מטבע ולא להוסיף עוד סוג מטבע שבעצם מוסיף הימור נוסף לתיק.

אבל בוודאות יש בS&P500 בנקים אמריקאים (לדוגמא) שגם ההוצאות שלהם וגם וההכנסות שלהם הם רק מאזרחי ארצות הברית בדולר.
המשפט הראשון אולי נכון, אבל השני ממש לא נובע ממנו.
תחשוב על חברה שיושבת בארה"ב וכל מה שהיא עושה זה לקנות מטילי זהב ולהפוך אותם לתכשיטים שהיא מוכרת. ונניח לצורך הפשטות שאין לה עובדים אלא הכל מתבצע אוטומטית ע"י מכונות.
ההוצאות של החברה תלויות כמעט ורק במחיר הזהב, וההכנסות שלה תלויות אך ורק במחיר התכשיטים. גם אם בפועל היא משתמשת בדולר כדי לקנות או למכור, לערך הדולר עצמו אין באמת השלכות לא על ההכנסות שלה ולא על ההצואות שלה.

וגם המסחר של S&P500 הוא בדולר ולכן התגובה של ירידת הדולר מול היורו תשתקף מייד בשווי המנייה.
בעוד שעליית היורו תשתקף רק בהמשך כשהחברה תקבל יורו ברווחיה. (או תשלם יורו לספקים.)
א. זה לא נכון.
ב. שים לב ששני המשפטים שלך לחלוטין סותרים אחד את השני. אם הדולר יורד מול האירו אז בהכרח האירו עולה מול הדולר, כלומר מבחינת תנועת המטבעות שני המקרים שתיארת זהים. אבל אתה טוען שיש להם משום מה תוצאה שונה.
עדיף לי לרכוש את הקרן ביורו ולהוזיל בריביות ולא בדולר.
זה לא מה שאמרתי.
א. אין שום משמעות למטבע בו אתה קונה את הקרן. ההשפעה המטבעית היחידה שלך היא המטבע שאתה עושה עליו שורט.
ב. לא בטוח שעדיף לקחת ריבית זולה יותר. גם לא בטוח שעדיף לקחת את היקרה יותר. אתה נכנס פה להימור פורקס נורא פשוט - אתה מניח שהפרש הריבית על האירו לטווח ההלוואה שלך (שכמובן יכולה להשתנות במהלך הזמן הזה) תיהיה נמוכה יותר מאשר עליית האירו יחסית ל<מטבע רנדומלי כלשהו> באותו טווח (כאשר המטבע באמת יכול להיות כל מטבע. זה יכול להיות גם שקל ואפילו סתם יין יפני).
לי אין מושג לאן המטבעות יזוזו. הם יכולים לזוז לכל כיוון.
מבחינתך חשיפה לסנופי זה חשיפה לכל המטבעות.
לא בדיוק.
אני טוען שחשיפה לסנופי זאת לא חשיפה לאף מטבע.
הסנופי הוא נכס ריאלי, ובניגוד למטבעות פיאט למיניהן בו מנגנון פנימי להורדת השווי (== אינפלציה).

זה ברור שכל שינוי בערך המטבע, החברות שצמודות למטבע שעלה יותר קשה להם היצוא, כי קשה להם להתחרות בשווקים בעולם, וזה בעצם מה שגורם את האיזון בטווח הארוך. אבל כשמדברים על נקודת זמן שאתה מוכר או קונה את החברה הנ"ל ברור שיש תנודות של המטבע שיכולות לגרום לרווחים או להפסדים ביחס למטבע שאתה מעוניין בו, ולכן כל אדם שלא מעוניין להוסיף הימורים בהשקעות שלו עדיף שאם זה חברה שהמטבע העיקרי שלה הוא הדולר אז עדיף לקנות בדולר, וממילא עדיף במקרה של מינוף למנף באותו מטבע ולא להוסיף עוד סוג מטבע שבעצם מוסיף הימור נוסף לתיק.
אני לא בטוח.
אם דולר חזק יביא גם לירידת ערך החברה וגם יקשה עלי להחזיר את ההלוואה אז הפסדתי בכל הכיוונים.

, וממילא עדיף במקרה של מינוף למנף באותו מטבע ולא להוסיף עוד סוג מטבע שבעצם מוסיף הימור נוסף לתיק.
זה אולי נכון (למרות שגם על זה יש לי השגות), אבל זה לא עוזר במקרה הנדון כי לסנופי אין "מטבע" מוגדר משלו.
רוב החברות שם הם חברות רב לאומיות עם הכנסות והוצאות בהמון מטבעות שונים.
וזה בעצם מה שגורם את האיזון בטווח הארוך. אבל כשמדברים על נקודת זמן שאתה מוכר או קונה את החברה הנ"ל ברור שיש תנודות של המטבע שיכולות לגרום לרווחים או להפסדים ביחס למטבע שאתה מעוניין בו,
אבל הדיבור פה הוא לטווח ארוך.
הוא לא לוקח הלוואה לחודשיים, הוא מתכנן על הלוואה לעשרות שנים

אני לא בטוח.
אם דולר חזק יביא גם לירידת ערך החברה וגם יקשה עלי להחזיר את ההלוואה אז הפסדתי בכל הכיוונים.
אם הבנתי אותך נכון על מה אתה כתבת את זה
אז אני עונה גם אני לא בטוח אבל אני חושב שיש כאן הימור.
אבל אולי לא הבנתי אותך נכון על מה אתה מגיב

זה אולי נכון (למרות שגם על זה יש לי השגות), אבל זה לא עוזר במקרה הנדון כי לסנופי אין "מטבע" מוגדר משלו.
רוב החברות שם הם חברות רב לאומיות עם הכנסות והוצאות בהמון מטבעות שונים.
לדעתך לישראלי שמשתכר בשקלים לקנות את "סנופי" במינוף של יורו או של דולר זה אותו דבר?
אבל הדיבור פה הוא לטווח ארוך.
הוא לא לוקח הלוואה לחודשיים, הוא מתכנן על הלוואה לעשרות שנים
האיזונים הם בטווח הארוך בייחס להסתכלות של טווח ארוך, אבל נקודת זמן ספציפית תמיד זה הימור.

ב. שים לב ששני המשפטים שלך לחלוטין סותרים אחד את השני. אם הדולר יורד מול האירו אז בהכרח האירו עולה מול הדולר, כלומר מבחינת תנועת המטבעות שני המקרים שתיארת זהים. אבל אתה טוען שיש להם משום מה תוצאה שונה.
נראה לי שלא הבנת אותי.
אני מדבר על תרחיש אחד.
שהדולר יורד ואירו עולה.
אני מחזיק בסנופי באירו אני יראה גרף יורד
ואחרי חודשיים כשהחברות תקבל מהקונים באירופה אירו החברות יעלו.

לדעתך לישראלי שמשתכר בשקלים לקנות את "סנופי" במינוף של יורו או של דולר זה אותו דבר?
כן.
אלא אם כן אתה טוען שהאירו יעלה מול הדולר מכל מיני סיבות (או להיפך).
בהנתן שאתה לא יודע כלום על התנועה העתידית של המטבע, זה אותו דבר.

האיזונים הם בטווח הארוך בייחס להסתכלות של טווח ארוך, אבל נקודת זמן ספציפית תמיד זה הימור
לפי הגישה הזאת אל תשקיע בכלל במניות. בטווח הקצר הן הרבה יותר תנודתיות ממטבעות.

אני מחזיק בסנופי באירו אני יראה גרף יורד
ואחרי חודשיים כשהחברות תקבל מהקונים באירופה אירו החברות יעלו.
זה לא נכון.
המשקיעים לא מטומטמים. אף אחד לא יוצר לך פה ארביטראז חינמי לחודשיים.

תסתכל מה קרה למניות הבריטיות בברקזיט. ברגע אחד הפאונד נפל. שווי המניות של החברות הבריטיות עלה במונחי פאונד באותו רגע. שווי אותן מניות במונחי דולר ואירו נשאר כמעט זהה.

כן.
אלא אם כן אתה טוען שהאירו יעלה מול הדולר מכל מיני סיבות (או להיפך).
בהנתן שאתה לא יודע כלום על התנועה העתידית של המטבע, זה אותו דבר.
אני לא טוען שהאירו יעלה מול הדולר או ירד כי אני לא יודע מה יקרה, ומבחינתי בגלל שאני יודע שיכול להיות שבנקודת זמן מסוימת שאני ימכור יכול להיות שינוי לכן אני רואה את זה כהימור.
אתה חושב שלא יכול להיות שינוי בין המטבעות לרעת המשקיע בנקודת זמן מסוימת?
לפי הגישה הזאת אל תשקיע בכלל במניות. בטווח הקצר הן הרבה יותר תנודתיות ממטבעות.
אתה הבנת טוב מאוד מה שכתבתי

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@אוהד יהודה
הנימוקים שלי הם קצת שונים ממה שהבנת ממני.
בכל מקרה לרונן יש לו הרבה יותר ידע ממני והוא מקצוען ואני לא, אבל בנושא הזה אני חלוק עליו, ולדעתי אל תעשה דבר כזה כל עוד שאתה לא מבין באמת איך זה עובד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ז פתיחת חשבון מסחר נוסף ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
H פתיחת חשבון נוסף באינטרקטיב והפרדת פעילות שוק ההון 5
H פתיחת חשבון נוסף- ברוקר ארה"ב שוק ההון 7
D חשבון בנק נוסף צרכנות פיננסית 18
עידו ג רפורמת חשבון ההשקעות האחיד שוק ההון 10
י איך להשיג טופס 867 עבור חשבון שנסגר מיסים 14
ק האם חשבון הוועד פתוח לצפיה לכל הדיירים נדל"ן 3
C התמחות בראיית חשבון במחלקת FSO התפתחות אישית 6
מ חשבון בנק לזוג צעיר צרכנות פיננסית 3
C התמחות בראיית חשבון במחלקת FSO דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
J צו קיום צוואה ישראלי לגבי חשבון ibkr ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N תנאים להלוואה על חשבון קרן השתלמות צרכנות פיננסית 4
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
E חשבון מסחר בחול שמקושר לכרטיס אשראי שוק ההון 7
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
O חשבון wise עסקי צרכנות פיננסית 10
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
SolidusMaximus לבעלי חשבון מסחר בבנק - איפה מופיעים הדיבידנדים\ריביות? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Henchman34 צריך המלצה על רואה חשבון שיודע לעבוד עם ברוקרים בחו"ל מיסים 2
A חשבון מסחר כחיסכון לילד שוק ההון 14
P העברה בנקאית נכנסת - איך לראות שם חשבון מלא? צרכנות פיננסית 5
F פתיחת חשבון מסחר - נשוי לאזרחית אמריקאית שוק ההון 15
א מחשבות על פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס העולמית שוק ההון 9
N סגירת חשבון ב-IBI - משהו שאני צריך לדעת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
M מוטב מאוחר - פתחתי חשבון השקעות שוק ההון 8
O פתיחת חשבון בנק לאזרח ישראלי בבנק זר פוסטים מאיכות נמוכה 4
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
A התנהלות מרחוק מול חשבון בנק אמריקאי צרכנות פיננסית 14
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
J לפתוח חשבון בברוקר זר כדי לפזר סיכון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
P איך בוחרים רואה חשבון אוף טופיק 4
עידו ג שיתוף - סגירת והפעלת חשבון מחדש באינטרקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ב דגשים לבחירת רואה חשבון מיסים 1
מומו הברווז העברת חשבון מאינטראקטיב ישראל לib שוק ההון 6
M הגעה לשכר גבוה כרואה חשבון התפתחות אישית 6