• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

חדש בתחום, למה לא להחזיק רק MSCI World?

• פותח הנושא פותח הנושא ory
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש הבדל בין המדד שהקרן מחקה, לבין הדרך להשיג את ההתנהגות הזאת.

אחת הדרכים היא כמובן אחזקה ישירה של מרכיבי המדד - אך לחלוטין לא היחידה.
יש הרבה מכשירים פיננסים שונים שבעזרתם אפשר להשיג את התנהגות המדד כשבפועל מחזיקים נכסים אחרים.

הפוסט הזה בבלוג מסביר את זה בפירוט, כולל את אחזקת האג״ח בקרן מחקה מנייתית:

תודה על ההבהרה. עדיין הייתי אבל מעדיף להשקיע ב ETF שאני מבין מה בדיוק קורה שם, לבין ההתעסקות עם חוזים עתידיים שאני לא יודע בדיוק איך הם עוקבים כל הזמן אחרי המדד. בארץ גם בדרך כלל לא מציעים דמי ניהול אטקטיביים אז אני לא רואה יתרון בהחזקה בזה, חוץ מעמלת מינימום נמוכה יותר ומס ירושה (רלוונטי רק מעל 60K$ שמוחזק בארה"ב, ולא נראה לי בינתיים שזה נאכף כל כך על תושבים זרים).

בדיקה קצרצרה שעשיתי Ishares MSCI World עשתה מתחילת השנה 5.11%, מגדל עשו 4.07%. יש פערים לא זניחים בין הקרנות.
עריכה: בהתחשב בשערי המט"ח ההפרש בתשואה(בשקלים) מתחילת השנה בין שתי הקרות נמוך משמעותי מאחוז.

נערך לאחרונה ב:
@Nimrod לגיטימי לגמרי - יש כל מיני שיקולים שנדונו בהרחבה לגבי בחירה של סוג מוצר מחקה ובפרט לגבי קרנות ישראליות מול זרות.

לי פשוט היה להבחין בין העדפה אישית לבין הערה שהקרנות בארץ לא עושות את מה שהן מצהירות:
שים לב שהקרנות המחקות בארץ לא באמת מחקות. הן משקיעות הרבה בדברים שלא הכי קשורים.

בדיקה קצרצרה שעשיתי Ishares MSCI World עשתה מתחילת השנה 5.11%, מגדל עשו 4.07%. יש פערים לא זניחים בין הקרנות.
רצוי שתכלול קישור לנתוני מקור כשאתה עושה בדיקות כאלו - ברוב המקרים מסתבר שמי שעשה את ההשוואה שכח להתחשב בשערי מטח למשל (השוואה של מוצר דולרי למוצר שקלי), או פספוסים דומים אחרים.

רצוי שתכלול קישור לנתוני מקור כשאתה עושה בדיקות כאלו - ברוב המקרים מסתבר שמי שעשה את ההשוואה שכח להתחשב בשערי מטח למשל (השוואה של מוצר דולרי למוצר שקלי), או פספוסים דומים אחרים.
הייתי גם מציע לשים לב לא להשוות את התשואה של הקרן של מגדל מתחילת השנה לתשואת ה YTD של MSCI משום שהקרן של מגדל הוקמה רק ב 6 לינואר, אז ההשוואה במקרה הזה לא תהיה על פני תקופות שונות (והשוק בתחילת השנה היה מעט סוער). השפעה נוספת שכנראה תהיה מינורית היא שהקרן של מגדל אמורה לעקוב אחר מדד ה TR ולא אחרי מדד המחיר הרגיל.

בדיקה קצרצרה = בדקתי את התשואה מתחילת השנה. הקרן של מגדל חשופת מט"ח, אז הנחתי שהיא כבר מתייחסת לשערי הדולר-שקל.
הקישורים כאן בעייתיים, זה תמיד מחכה בתור עד שזה משתחרר.

ייתי גם מציע לשים לב לא להשוות את התשואה של הקרן של מגדל מתחילת השנה לתשואת ה YTD של MSCI משום שהקרן של מגדל הוקמה רק ב 6 לינואר, אז ההשוואה במקרה הזה לא תהיה על פני תקופות שונות (והשוק בתחילת השנה היה מעט סוער).
צודק. לא בדקתי שהיא היתה פעילה עבור כל תקופת ה-YTD. חמישה ימים שכנראה לא כולם היו ימי מסחר, אבל עדיין זה יכול לגרום לשינוי קטן.

נערך לאחרונה ב:
בדיקה קצרצרה = בדקתי את התשואה מתחילת השנה. הקרן של מגדל לא מגודרת, אז הנחתי שהיא כבר מתייחסת לשערי הדולר-שקל.
בגלל שהיא לא מגודרת היא כן חשופה לשינויים בשערי המט"ח, לכן יש להתאים את התשואה לשיעור השינוי בשער המט"ח (במילים פשוטות יותר הקרן של MSCI מציגה תשואה בדולרים בעוד הקרן של מגדל מציגה את התשואה בשקלים.)

בגלל שהיא לא מגודרת היא כן חשופה לשינויים בשערי המט"ח, לכן יש להתאים את התשואה לשיעור השינוי בשער המט"ח (במילים פשוטות יותר הקרן של MSCI מציגה תשואה בדולרים בעוד הקרן של מגדל מציגה את התשואה בשקלים.)
נכון, טעות שלי. הדולר עכשיו קצת יותר נמוך לעומת ה-6/1 (בערך ב 1-1.5%). זה די מאזן את הפער של האחוז בתשואת ה- YTD (מהימים הבודדים שהיה מסחר נצטרך להתעלם בינתיים, 6/1 יצא יום שלישי, אז חסרים פחות מחמישה ימי מסחר).
עדיין כמובן יש יתרון לא זניח בדמי הניהול ל- Ishares.

נערך לאחרונה ב:
הבדל של כ 3% בין ה 1.1 ל- 6.1, שזה המון כאשר אתה מנסה להבין מה פשר טעות עקיבה של אחוז בודד..

אגב בדקתי את התשואה של מדד ה net total return מה 6.1 עד עכשיו, בהתחשב בשער הדולר, ויצא לי בערך 4.9% (לעומת 4.07% במגדל). אין לי הסבר לפער (קח בחשבון שלא בטוח שצריך למדוד החל מה 6.1, יכול להיות למשל שהשער של הקרן ב 6.1 שיקפה את השער של המדד של יום לפני למשל. ההבדל במדד בין ה 5.1 ל- 6.1 הוא של כאחוז)

אם היו נתונים מתחילת השנה היה אפשר לבדוק את זה ביותר פשטות. אפשר פשוט לבדוק קרן (אפילו קרנות) מחקה ישראלית אחרת שעוקבת אחרי אותו מדד או מדד אחר ולהשוות מבלי לחפש אחרי ימי מסחר אבודים.

יצא לך פער לא זניח בין מגדל ל ntr. יכול להיות שיש לזה הסבר (כמו הסיבות שמנית) ויכול להיות שהעקיבה לא משהו. אפשר לבדוק קרנות שאפשר לבחון אותן על גבי כמה שנים, זה יתן אינדיקציה יותר טובה לגבי העקיבה.

נערך לאחרונה ב:
תעודות סל לרוב עושות SWAP וקרנות קונות לרוב חוזים. בסוואפ יש סיכון מנפיק רציני וחוזים אין כמעט סיכון מנפיק (כי הקרן משקיעה בחוזה כמות מאוד קטנה של כסף ביחס לנכסי הקרן).
תוכל להסביר מה ההבדל בין השתיים, וממה נובע ההבדל בסיכון המנפיק?

בשמחה. סוואפ זה פיקדון שהבנק מתחייב לתת לך את תשואת המדד פלוס דיבידנדים נטו והוא לא נזיל וייתכן שלא מכוסה בביטוח פקדונות (לא בדקתי). חוזה זה שאתה מתחייב לקנות X יחידות מדד במחיר Y בזמן Z.חוזה הוא לרוב מאוד ממונף (בערך פי עשרים) וסוואפ זה פיקדון מובנה לא נזיל.

אני רוצה להדגיש שוב -- נייר הערך המסוים שבו תבחר כדי "למלא" את הפלח המנייתי שלך הוא סוגיה משנית ביחס לגודל הפלח המנייתי בתיק שלך.
ההבדל בין S&P 500 ל-MSCI WORLD ואפילו (!) ת"א 100 הוא שולי ביחס להבדל שבין חשיפה למניות בשיעור של 90% לבין חשיפה למניות בשיעור של 30%.
עבור קוראים ותיקים זו נקודה טריוויאלית, אבל אני מוצאת לנכון להדגיש את זה, בין היתר משום שדיון בני"ע ספציפיים הוא יותר "סקסי".
הקצאת הנכסים חשובה פי כמה מבחירת ניירות הערך הספציפיים.

כי הקרן משקיעה בחוזה כמות מאוד קטנה של כסף ביחס לנכסי הקרן
  • קרן נאמנות מחזיקה על שמך חוזים עתידיים. חלק קטן מהכסף (כ5%) הולך לבטחונות אצל הברוקר של הקרן, ושאר הכסף מחזיק שווי מזומן. הסיכון של החוזים הוא זניח, משום שגם אם הצד השני של החוזה פושט רגל, הבטחונות שהוא הפקיד יספיקו כדי לכסות את החוזה, באחריות של הברוקר שלו ובורסת החוזים. גם אם כולם יפלו (הצד השני של החוזה, הברוקר שלו והבורסה), עדיין תהיה לפחות תפיסה חלקית על הבטחונות, כך שאפילו חלק קטן זה איננו בסכנה משמעותית.
  • תעודת סל מתחייבת על ערך המרה שווה למדד אחריו היא עוקבת. אם המנפיקה של תעודת הסל בארץ תפשוט רגל, המחזיקים של התעודה בצרות, בלי קשר למה היא החזיקה. תעודות הסל שמשתמשות בעסקאות החלף עם בנקים גדולים באירופה (לדוגמא), מסכנות בעיקר את המנפיקות. עכשיו, אם הבנק הארופאי יפשוט את הרגל, והמנפיקה בארץ מחזיקה רק במעט עסקאות החלף איתו, התעודה תמשיך לתפקד כל עוד המנפיקה לא תפשוט רגל.
זה אופציות, לא?!
לא. חוזה מחייב. באופציה יש אפשרות (אופציה) לרכוש, ללא החובה.
חוזה הינו מוצר שפשוט יותר להבין, אבל מסובך יותר לשימוש.

@TunaGolem תודה על ההסבר.
הבנתי את ההבדל בין תעודת סל שזאת התחייבות מנפיק (וללא התחייבות על צורת העקיבה) לבין קרן שמחזיקה נכסים על שמי ומתחייבת לפעול כמופיע בתשקיף/תקנון לשם השגת מטרותיה, גם העובדה שקרן נאמנות עוקבת אחר המדד באמצעות מכשיר ממונף מאוד ויתרת המזומנים באג"ח
מה שלא ברור לי בעיקר זה ההבדל בין סוואפ לחוזה.
מה שידעתי עד היום זה שקרנות נאמנות בארץ על הסנופי עוקבות באמצעות חוזים כך שבכל יום מתבצעת התחשבנות בין הצדדים שמחזיקים בחוזה, בהתאם לשיעור השינוי במדד ואם הוא חיובי או שלילי צד אחד ישלם לצד השני את ההפרש.

מה שלא ברור לי בעיקר זה ההבדל בין סוואפ לחוזה.
SWAP זה גם חוזה לכל דבר ועניין רק שהוא אינו עובר דרך מסלקה או בורסה כלשהי ולא חייב להיות מגובה בבטחונות מצד המנפיק שלו, חוזה עתידי במובן שמדברים עליו פה הוא חוזה סחיר שנסחר ונסלק בבורסה, יש לו מחיר שוק, הוא מגובה בבטחונות ומפוקח ע"י הרשויות.

@אורי ג. זאת אומרת שבגדול מבחינת מהות המוצר SWAP וחוזה עתידי זהים למעט זירת המסחר ותנאי הבטחונות?

@אורי ג. זאת אומרת שבגדול מבחינת מהות המוצר SWAP וחוזה עתידי זהים למעט זירת המסחר ותנאי הבטחונות?
לא רק, כמו שאמרו לך בSWAP יש לך סיכון מנפיק, בחוזה עתידי סחיר אין לך, בנוסף חוזה SWAP זה לא חייב להיות מוצר מדף זה יכול להיות מוצר קאסטום ואולי גם לא נזיל.
לדוגמא במשבר של 2008 היו מנפיקים שנפלו ומי שהשקיע בחוזה הלך לו הכסף, למרות שבסוף היה ריקברי (חלקי כזכור לי).
היתרון הגדול הוא שחוזה לא סחיר (גם SWAP) אתה יכול לעשות על מה שבא לך וגם לאיזה תקופה שבא לך, כל עוד אתה משלם פרמייה (או מקבל אותה) ויש צד נגדי שמסכים לתנאים, בחוזה סחיר אתה מוגבל להיצע שיש בבורסות השונות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בSWAP יש לך סיכון מנפיק, בחוזה עתידי סחיר אין לך,
בתרחיש קיצוני הסנופי צונח ב 10% ביום אחד, שווי הבטחונות הוא רק 5% ואין לו לשלם יותר, מי יספוג את זה הברוקר שלו?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
D המלצה על קרן גמל מובילה לחדש בתחום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 34
D מתעניין בתחום שוק ההון, יש לי רצון להשקיע במדדים טיפה יותר... "מיוחדים" שוק ההון 17
ת המלצות על רואי חשבון/חברות בתחום מיסוי אמריקאי. מיסים 15
ש המסע האישי שאינו נגמר בתחום הנדלן נדל"ן 27
נ יש מישהו שמבין בתחום השבבים? שוק ההון 56
N CARF רגולציה בתחום הקריפטו - שאלה מיסים 5
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A האם עסק פטור בתחום מסוים יכול לבצע עבודות מחוץ לתחום העיסוק הרשום יזמות והגדלת הכנסות 0
אוליביה פילפלאז' איך לשבור תקרת זכוכית בתחום הנדל"ן? התפתחות אישית 20
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
M מתלבט על הצעד הבא בתחום הנדל״ן נדל"ן 6
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
E בן 19 חדש בתחום דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 2
הפרופסור משרה ראשונה בתחום לא כזה מעניין ובתנאים לא מצויינים התפתחות אישית 10
ר מה דעתכם על השקעות בתחום הנשק? שוק ההון 9
S עצמאי בתחום היעוץ בנוסף להיותי שכיר... התפתחות אישית 16
נ מעוניין לעבור להיות יועץ עצמאי בתחום שלי, לפי פרוייקטים בתחום המומחיות שלי, התפתחות אישית 4
ט מיזם בתחום החסכונות/השקעות אוף טופיק 14
ג מקצוע בתחום הטיפול(פיזי) אוף טופיק 2
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
ח כשל שוק בתחום הטיסות ואזהרה על חברת אל על אוף טופיק 126
ע כמה שאלות של חדש בתחום נדל"ן 0
M עסק בתחום פינוי המתכות אוף טופיק 9
C פתיחת חסכון עם 0 ידע/זמן בתחום. שוק ההון 5
Blue מחפש הכוונה - מקצוע בתחום הפיננסי התפתחות אישית 26
ב שאלה למבינים בתחום - חובות עו"ד כלפי מוכר הדירה נדל"ן 15
S קורסים בתחום הנדלן. התפתחות אישית 17
A עבודה בתחום הmachine learning ,deep learning התפתחות אישית 1
M עצמאות בתחום הדיגיטל התפתחות אישית 3
D זיכיון לייבא מוצר לחסר ניסיון בתחום אוף טופיק 15
S גיוס משקיעים בתחום הנדל"ן - שאלה נדל"ן 1
L צעדים ראשונים בתחום - מספר שאלות שוק ההון 6
ג מניות הריטייל בארה"ב - בתחום הלבשה ואופנה שוק ההון 34
מ המלצה על קורס בתחום ההייטק התפתחות אישית 4
ח מבקש רעיונות לקורס שיכול לקדם מקצועית בתחום מערכות המידע התפתחות אישית 3
wa11a עז״ב [עשה זאת בעצמך] בתחום הרכב התפתחות אישית 16
Y חדש בתחום שוק ההון 3
ד השתלבות בתחום החינוך התפתחות אישית 2
P קרן REIT ישראלית בתחום דירות מגורים נדל"ן 46
chen15 רכישת רכב סולידית - עזרה לחדשים בתחום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
U הדיוט בתחום, התפטרתי, מה מגיע לי? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
א חיפוש עבודה בתחום ה BI התפתחות אישית 0
oz1987 מחקה מדד בתחום ההייטק שוק ההון 12
משה איך אתם יודעים מה המיומנויות הספציפיות ששווה לרכוש בתחום שלכם? התפתחות אישית 14
ל מתחיל בתחום ההשקעות, השקעה ראשונה שוק ההון 2
ע בניית תיק השקעות(חדש בתחום) שוק ההון 16
א ETF בתחום ה-REIT שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה