• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עסק בתחום פינוי המתכות

• פותח הנושא פותח הנושא matan1090
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

matan1090

משתמש סולידי
דירוג
10
היי שאלה לי אליכם יש לי עסק שקשור בתחום הפינוי פסולת מתכות ורציתי לשאול:
האם יש כאן מישהו בתחום ? שניסה לדוגמא למיין נחושת,ניסה אולי לפרק מוצרי חשמל (לדוגמא מגיעים אלי אבל לא רואה ששווה אפילו לשים עובד שיתעסק בזה).
וכל מיני דברים בתחום המוצרי חשמל יד 2,ברזלים. אני מתעסק גם לא מעט עם מצברים וכדומה ושולח למיחזור, האם יש כאן מישהו שבקיא בנושא שיכול ללמד אותו מניסיונו ?

לא רואה ששווה אפילו לשים עובד
יכול להיות ששוה לך להעסיק עובד מוגבל. נדמה לי שיש איזה סידור שמאפשר לשלם להם פחות (באופן חוקי) מלעובד לא מוגבל.

אבל אין לי שום נסיון בתחום.

תודה על התיוג :)
האם יש כאן מישהו שבקיא בנושא שיכול ללמד אותו מניסיונו ?
מיחזור פסולת מתחלק לכמה סוגי קטגוריות, אבל מכיוון ששאלת על פסולת מתכות אני אציין מספר דברים לגבי התחום.
1. רווחיות - מיחזור מתכות נחשב תחום מאוד רווחי בעולם המיחזור עקב עליית מחירי מתכות ברחבי העולם (אתה יכול לצפות בשינויים והשפעות על התעשייה הישראלית בארכיון סקירת מחירי המתכות של התאחדות התעשיינים)
2. בירוקרטיה (המון בירוקרטיה) - מיחזור מתכות נחשב תחום רווחי אבל מכיוון שהוא דורש המון רישיונות כדי לפעול בצורה חוקית יש הרבה פיראטים בתחום.
בין הרישיונות הנדרשים: תקן ISO 9001, תקן OHSAS 18001, תקן ISO 14001, היתר רעלים, רשיון לניהול עסק, רישיון מוביל, אישור תקינות סידורי כבאות, אישור ניכוי מס וניהול ספרים, רישיון קבלן איסוף תאגיד תמיר, טופס מדיניות פסולת מסוכנת, טופס מלווה לפסולת מסוכנת, ועוד......
זה לא אומר שלא ניתן להשיג את כל הרישיונות, זה פשוט מסלול מכשולים. הדרך הכי טובה לקבל זאת היא לקבל את התמיכה של הרשות המקומית (ואני לא מדבר על "אנחנו תומכים בעסק זה" אלא על נציג עירוני שירים את הטלפון למשרד להגנת הסביבה ויקדם את זה).
3. הוצאות כוח אדם - פה אני הולך לגעת בנקודה כואבת, רוב הישראלים מפונקים ואינם רוצים לעבוד בעבודות פיזיות כמו מיחזור מתכות\בניין\תעשייה כבדה\חקלאות למרות הרווחיות הגדולה שבתחום. הסיבה העיקרית היא שזה לא תחום סקסי\זוהר ואפילו די מסריח (תרתי משמע) כי זה די להתעסק בזבל של האנושות.
אחרי שפרקתי את זה, רוב העובדים בתחום מגיעים מהמגזר הערבי\אוכלוסיות מוחלשות\או עובדים בעלי מוגבלויות. ההוצאות עבור עובדים הם בעיקר מה ששוחק את הרווחיות בתחום.
4. סבסוד ממשלתי - יש מספר סבסודים ממשלתיים אשר נועדו לקדם העסקת בעלי מוגבלויות, רובם לטעמי חסרי כל תועלת מכיוון שלמדינה לוקח המון זמן ליישם את הפיצוי שנדרש למעסיק ליישם על מנת להעסיק עובד בעל מוגבלות.
מה שאני כן ממליץ עליו הוא "תעסוקה נתמכת" בדרך כלל מדובר בעמותות אשר מקדמות העסקת בעלי מוגבלויות והם מקבלות תקציב ממשרדי הממשלה כדי לשלב בעלי מוגבלויות בתעסוקה. בדרך כלל בעלי עסקים יכולים לקבל עובדים כאשר אותם עמותות נושאות בעיקר עול התשלום לעובדים.

איך לשמור על רווחיות בתחום של מיחזור פסולת מתכות?
1. טכנולוגיה - קיימים מספר טכנולוגיות שונות אשר מאפשרות לייעל את התחום ולהוריד את הוצאות המיון הידני.
2. העסקת בעלי מוגבלויות - אני באופן אישי מעדיף להעסיק אותם מכיוון שמדובר בעובדים נהדרים עם נאמנות מדהימה למקום העבודה, שלא לדבר שבמידה ובונים זאת נכון ניתן להוריד את הוצאות המעסיק בצורה דרמטית.
3. נהלים - רוב התחום אינו מוסדר מבחינת נהלים פנימיים (אופי ישראלי שכזה, נלמד תוך כדי תנועה :roll:), ההמלצה שלי היא לא משנה איזה עסק אתה בונה תבנה נהלי עבודה וספר הדרכה לעובדים. זה הדבר העיקרי שמאפשר לבעל העסק לצאת לחופש מידי פעם.
4. אל תתבסס על עזרה מהרשות המקומית - פה אני הולך לצאת ליברטריאן, אבל מדיניות ממשלתית\מקומית משתנה לעיתים קרובות, תבנה את העסק ככה שגם אם המדיניות תשתנה אתה עדיין תשמור על רווחיות.

לינקים:
מחירון מיחזור מתכות
שילוב אנשים בעלי מוגבלויות - המדריך למעסיק

לדוגמא מגיעים אלי אבל לא רואה ששווה אפילו לשים עובד שיתעסק בזה).
וכל מיני דברים בתחום המוצרי חשמל יד 2,ברזלים. אני מתעסק גם לא מעט עם מצברים וכדומה ושולח למיחזור
אולי אם תפרט על העסק שלך, נוכל לתת לך כמה טיפים איך להתחיל.

ואו זאב תודה רבה על כל העזרה וההשקעה ממש לא מובן מאליו!

אז ככה אפרט יותר העסק שלנו הוא עסק משפחתי של אבא ו2 בנים. בעבר אבא התחיל את העסק קנייה ומכירה של פסולת מצברים ומתכות כמו מנועים וכדומה. היום לאחר שאני ואחי נכנסו לעסק לפני יותר מ6 שנים פיתחנו אותו בצורה ראויה להערכה, גדלנו יפה מאוד. היינו עסק מורשה עד לפני שבועיים ולאחר שבמחזור גדול כל שנה הפכנו לחברה בע"מ, כיום אנחנו על מחזור של 2.1 מיליון ש"ח.
ברשותינו 2 משאיות וgmc צוות של עגלות חשמליות מתוכם גם 2 עגלות גובה.
יש לנו חוץ משלושתינו עוד 3 עובדים קבועים, 2נהגים ומחסנאי ועוד 4 עובדים שנקראים לפי צורך בפוריקטים מרובי סבלים.
השירות העיקרי שלנו הוא לחברות אל פסק אנחנו נותנים להם שירותי הובלה של מערכות גיבוי ומצברים, עושים עבודת סבלות קונים מהם את הפס ולת המצברים/מתכות.
3אפיקי הכנסה:
1.הובלות לא של דירות בעיקר רק התחום העסקי
2. עבודות סבלות באתר שכוללים עבודה עם לוגיסטיקה וציוד חשמלי מורכב בנוסף לסבלות.
3.קניית הפסולת מהחברה ומכירתה למיחזור ברווח לא גדול.

@זאב האם יש אפשרות לדבר איתך וללמוד מנסיונך בפרטי? גם בעלות כלשהי? אני בחור צעיר שרוצה מאוד להצליח בתחומי,במיוחד שיש את הלחץ לטפל ההורים המבוגרים זה רק הופך את העניין ליותר מורכב ועדיין.

אז ככה אפרט יותר העסק שלנו הוא עסק משפחתי של אבא ו2 בנים. בעבר אבא התחיל את העסק קנייה ומכירה של פסולת מצברים ומתכות כמו מנועים וכדומה. היום לאחר שאני ואחי נכנסו לעסק לפני יותר מ6 שנים פיתחנו אותו בצורה ראויה להערכה, גדלנו יפה מאוד. היינו עסק מורשה עד לפני שבועיים ולאחר שבמחזור גדול כל שנה הפכנו לחברה בע"מ, כיום אנחנו על מחזור של 2.1 מיליון ש"ח.
ברשותינו 2 משאיות וgmc צוות של עגלות חשמליות מתוכם גם 2 עגלות גובה.
יש לנו חוץ משלושתינו עוד 3 עובדים קבועים, 2נהגים ומחסנאי ועוד 4 עובדים שנקראים לפי צורך בפוריקטים מרובי סבלים.
מרשים ביותר, עשיתם עבודה מצויינת עד כה.
השירות העיקרי שלנו הוא לחברות אל פסק אנחנו נותנים להם שירותי הובלה של מערכות גיבוי ומצברים, עושים עבודת סבלות קונים מהם את הפסולת המצברים/מתכות.
כמה דברים שעולים לי לראש בשלוף ואתם יכולים להיעזר בהם.
1. מעבר לקנייה של המתכות, האם חשבתם גם להציע שירותים של פינוי פסולת משרדית? ואז פירוק הפסולת לחומרי גלם ומכירתה בחזרה לתעשייה?
ככה אתם מרוויחים גם על הפינוי וגם על המכירה של התוצר הסופי.
2. תרומה של פסולת לעמותות שעוסקות בהעסקת בעלי מוגבלויות בתחום - תבדקו שיש להם טופס 46, וככה אתם גם יכולים להיפטר מפסולת שהצטברה אצלכם וגם לקבל זיכוי למס שיוריד את חבות המס של הארגון שלכם.
@זאב האם יש אפשרות לדבר איתך וללמוד מנסיונך בפרטי? גם בעלות כלשהי? אני בחור צעיר שרוצה מאוד להצליח בתחומי,במיוחד שיש את הלחץ לטפל ההורים המבוגרים זה רק הופך את העניין ליותר מורכב ועדיין.
כן, תרגיש חופשי לשלוח לי הודעה בפרטי.

תודה רבה זאב עכשיו עכשיו קיבלתי את ההודעה. ,אשמח אם יש עוד אנשים שהתנסו או מכירים מישהו שמכיר את התחום לשמוע ,דעה /חוות דעת וללמוד מאוד אנשים.

התחברתי לאחרונה הנושא של מיחזור מתכות מאוד מעניין אותי איך אני יכול להתכתב בפרטי בנושא הזה עם משתמשים אחרים?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם עסק פטור בתחום מסוים יכול לבצע עבודות מחוץ לתחום העיסוק הרשום יזמות והגדלת הכנסות 0
ה איך פותחים עסק יזמות והגדלת הכנסות 5
H הסבר על רפורמת "בעל עסק זעיר": איפה יש הסבר מדויק על משמעות לשכיר שמחפש תוספת הכנסה? מיסים 16
י רשות המסים פתחה את הרישום ל״בעל עסק זעיר״ יזמות והגדלת הכנסות 0
D פתיחת עסק עצמאי יזמות והגדלת הכנסות 3
B פתיחת עסק חקלאות אורגנית יזמות והגדלת הכנסות 12
R קניית דירה דרך עסק נדל"ן 13
Y פתיחת עסק עצמאי במקביל לעבודה כשכירה יזמות והגדלת הכנסות 8
ש עסק ביתי שעובר לדירה שכורה אוף טופיק 20
littleSeal פתיחת מיזם או עסק התפתחות אישית 3
H האם יש חשיבות לתזמון סגירת עוסק פטור והאם כדאי להשאיר עסק ללא הכנסות? מיסים 0
A יתרונות של עסק על פני אדם פרטי ברכישה ומכירת נדלן נדל"ן 6
מ לפתוח עסק? או ללמוד מקצוע ולפתוח עסק? התפתחות אישית 10
F עסק צדדי לג׳וניור מהנדס תוכנה. התפתחות אישית 8
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8
T פתיחת עסק והלוואות אוף טופיק 3
E יש לי עסק עונתי. בזמן שאין עבודה תמיד עולה לי לשלב בעוד קריירה. מה אומרים? אוף טופיק 5
T בתהליך של פתיחת עסק אוף טופיק 1
סטס לא מצליח לצאת מהדירוג הנמוך, ולבנות עסק יציב שגודל התפתחות אישית 6
E עסק פטור - שאלה בנוגע לדיווחים מיסים 1
The Thinker הערכת שווי של עסק דיגיטלי (אפליקציית מובייל) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
N יזם צעיר המעוניין להקים עסק אוף טופיק 35
E האם יש sweet spot להוצאות לטובת עסק מיסים 9
I שכירים שיש להם גם עסק? התפתחות אישית 3
F רואה חשבון שמחליט לפתוח עסק אוף טופיק 4
ח ביטוח לאומי לשכיר שפתח עסק עצמאי מיסים 4
D מחפש מדריך לימודי להקמת עסק/חברה בעמ התפתחות אישית 26
ה פתיחת עסק להשלמת הכנסה מהצד ללא אפיק התרחבות קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
T אח מוסמך בעל עסק - נחשב כמורשה או פטור? התפתחות אישית 3
F מימון פתיחת עסק / ערבות מדינה צרכנות פיננסית 14
ל הקמת עסק לגיוס עובדים ,פרילאנס, אוף טופיק 11
S הלוואה לצורך רכישת עסק+פרמטרים בחוזה רכישה התפתחות אישית 0
P פתיחת עסק אפייה מהבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 52
המהנדל פתיחת עסק להתעסקות עם ספקי שירות התפתחות אישית 8
א הערות על שיטת עבודה עם תיק ממוסה, עסק עצמאי, חיסכון פנסיוני ומה שבניהם שוק ההון 16
י עסק להשכרת מתנפחים קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
מיקי שאלה בקשר להלוואה ופתיחת עסק פוסטים מאיכות נמוכה 4
G עסק לגרפי מניות אוף טופיק 7
R סגירת עסק באמצע שנה ענייני מיסוי אוף טופיק 2
M עסק עצמאי - קפיצת המדרגה לעסק עם עובדים התפתחות אישית 8
P סיפוק מעבודה, כסף + פתיחת עסק + הייטק התפתחות אישית 14
שמנת חמוצה פתיחת עסק ללא הכנסות בשביל IRA שוק ההון 2
D הגדרת ״עסק פעיל״ לצורך מענק הקורונה צרכנות פיננסית 9
N שאלה לגבי חברה בע"מ לעומת עסק מורשה צרכנות פיננסית 4
ה עסק שני: ניהול כספים (או: איך יוצאים מפשיטת רגל ומתחילים מאפס) יומני מסע אישיים 15
O פתיחת עסק חייל משוחרר (קרן השתלמות- מהפיקדון) שוק ההון 9
י עסק פטור + שכיר ומה שינהם צרכנות פיננסית 6
A פתיחת עסק ייבוא שוק ההון 2
ק איך מחשבים מס לשכיר שיש לו עסק בנוסף? צרכנות פיננסית 0
Danielovich עסק מורשה מול שכיר בענף ההיטק צרכנות פיננסית 13

נושאים דומים

Back
למעלה