• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

המלצה על קרן גמל מובילה לחדש בתחום

• פותח הנושא פותח הנושא TOM_27
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

TOM_27

משתמש רגיל
דירוג
30
היי יקרים,

איני מבין גדול בתחום או רוצה להיות, אבל כן משתדל תמיד להיות בקרן הפנסיה המובילה מבחינת תשואות. כעת אני אצל מעסיק מפנק והגון שביקש גם להפקיד לי לקרן השתלמות/ גמל לבחירתי. כיוון שאני מתכנן להגר בעוד 3-4 שנים ולהיעזר בכסף הזה- השתלמות ירדה מהפרק. אשמח להמלצה על הקרן גמל הכי רווחית במדדי 3/5 שנים. התחלתי לגשש באינטרנט אבל עושה רושם שיש אין סוף מסלולים ושגם בכל אתר שסוקר - חברה ומסלול אחר מובילים. שוב מציין- אני בן 34, זו קרן ראשונה אני מתחיל מ-0 ש"ח, חייב נזילות ולא מסלול מסוכן שנניח אוכל להפסיד בו הכל דווקא כשארצה להגר בעוד 3-4 שנים. השכר שלי צנוע ויעמוד על כ-6 ברוטו, לא יודע מה זה אומר מבחינת כמה יופקד מהתלוש באחוזים. ייתכן ובהמשך ארצה להפקיד פרטית גם ממני עוד איזה 500-100 בחודש. לא כעת.

תודה!

אבל כן משתדל תמיד להיות בקרן הפנסיה המובילה מבחינת תשואות
אתה מתכוון לזאת שעשתה בעבר את התשואה המובילה?
איך בדיוק זה עוזר לך?
לקרן השתלמות/ גמל לבחירתי
כיוון שאני מתכנן להגר בעוד 3-4 שנים ולהיעזר בכסף הזה- השתלמות ירדה מהפרק. אשמח להמלצה על הקרן גמל
לא הבנתי. אתה מדבר על קרן השתלמות או קופת גמל? אלו 2 דברים מאוד שונים.
קרן השתלמות זה חיסכון לטווח בינוני. קופת גמל זה חיסכון פנסיוני, כמו קרן פנסיה או ביטוח מנהלים
אשמח להמלצה על הקרן גמל הכי רווחית במדדי 3/5 שנים.
שוב - איך בדיוק זה יעזור לך?
מה איכפת לך מי היה יותר רווחי בעבר?

אתה מתכוון לזאת שעשתה בעבר את התשואה המובילה?
איך בדיוק זה עוזר לך?

לא הבנתי. אתה מדבר על קרן השתלמות או קופת גמל? אלו 2 דברים מאוד שונים.
קרן השתלמות זה חיסכון לטווח בינוני. קופת גמל זה חיסכון פנסיוני, כמו קרן פנסיה או ביטוח מנהלים

שוב - איך בדיוק זה יעזור לך?
מה איכפת לך מי היה יותר רווחי בעבר?
לא הבנתי את השאלה.. זה רטורי. רוצה להיות אצל מי שמביא הכי הרבה תשואות, כמו כולם. מה התהייה פה? אני מכשף ויכול לחזות את העתיד? הולכים עם מי שמוביל בשנים האחרונות ומשנים כל תקופה לפי הצורך.

גמל להשקעה. זה לא פנסיה. זה נזיל ועם תשואות משמעותית גבוהות יותר מהפנסיה ממה שאני רואה. זה בונוס שהמעסיק הציע לי, זה או השתלמות, לבחירתי. פנסיה כבר יש בלי קשר.

רוצה להיות אצל מי שמביא הכי הרבה תשואות, כמו כולם
מי זה כולם? בטוח לא אנשים בפורום. קראת בכלל בפורום/בבלוג? כי זה נושא מאוד מאוד בסיסי

מה זה "מביא"? יש לך כדור בודלח שאתה יכול לדעת איתו מי יביא בעתיד הכי הרבה תשואה?
אתה מכיר את המשפט "תשואות עבר לא מעידות על העתיד"?
הולכים עם מי שמוביל בשנים האחרונות ומשנים כל תקופה לפי הצורך.
את זה עושה בד"כ מי שלא מבין כלום בתחום ומסתנוור ממספרים.
תקרא קצת בפורום/בבלוג ותבין שזאת לא הגישה הנכונה.
גמל להשקעה
איך קופגל"ה קשורה לנושא?
זאת לא קופה שהמעסיק יכול להפקיד אליה. זאת קופה שאתה בעצמך מפקיד אליה מכסף שלך.
בכל מקרה, תעשה חיפוש בפורום על קופגל"ה ותבין למה רוב חברי הפורום לא אוהבים את המוצר הזה.
. זה בונוס שהמעסיק הציע לי, זה או השתלמות, לבחירתי.
שוב, לא הגיוני. מוצר שונה לגמרי שהמעסיק לא יכול להפקיד אליו אלא רק אתה יכול להפקיד.
בנוסף, תבדוק את השלכות המס. היתרון הגדול של קרן השתלמות זה הטבות המס שלה (בעיקר בהפקדה), משהו שלא קיים בקופגל"ה.

• אהבתי
Reactions: HHH
מי זה כולם? בטוח לא אנשים בפורום. קראת בכלל בפורום/בבלוג? כי זה נושא מאוד מאוד בסיסי

מה זה "מביא"? יש לך כדור בודלח שאתה יכול לדעת איתו מי יביא בעתיד הכי הרבה תשואה?
אתה מכיר את המשפט "תשואות עבר לא מעידות על העתיד"?

את זה עושה בד"כ מי שלא מבין כלום בתחום ומסתנוור ממספרים.
תקרא קצת בפורום/בבלוג ותבין שזאת לא הגישה הנכונה.

איך קופגל"ה קשורה לנושא?
זאת לא קופה שהמעסיק יכול להפקיד אליה. זאת קופה שאתה בעצמך מפקיד אליה מכסף שלך.
בכל מקרה, תעשה חיפוש בפורום על קופגל"ה ותבין למה רוב חברי הפורום לא אוהבים את המוצר הזה.

שוב, לא הגיוני. מוצר שונה לגמרי שהמעסיק לא יכול להפקיד אליו אלא רק אתה יכול להפקיד.
בנוסף, תבדוק את השלכות המס. היתרון הגדול של קרן השתלמות זה הטבות המס שלה (בעיקר בהפקדה), משהו שלא קיים בקופגל"ה.
תראה, שוב אדגיש בכנות שאני לא מבין/ רוצה להבין בזה לעומק כלום או רוצה להתעמק בנושא עד כדי כך (לא מדובר בסכומי עתק בכל זאת). הציעו לי הצעה, אני צריך לבחור מה בא/ עדיף לי, זה הכל. אם לא היו מציעים גם לא הייתי פותח כלום עצמאית בינתיים. מצרף לך תמונה של מה שהמעסיק רשם לי, אולי לך זה יגיד יותר מאשר לי.

[url=https://postimages.org/][/URL]

תראה, שוב אדגיש בכנות שאני לא מבין/ רוצה להבין בזה לעומק כלום
אם ככה אז למה אתה בכלל בפורום?
לא בציניות אלא ברצינות, זה פורום שבעיקר חופר לעומק על דברים כאלה.
אף אחד פה לא יגיד לך "תבחר במסלול X, הוא הכי טוב", בין הייתר כי אסור להמליץ בפורום, אבל גם הרבה חברי פורום לא מאמינים בהמלצה עיוורת כזאת.
בכל מקרה, הטעות שלך היא טעות מאוד מאוד בסיסית, זה לא עניין של להבין לעומק אלא להבין את הבסיס. הכלל "תשואות עבר לא מעידות על העתיד" הוא כלל בסיסי מאוד.
הגישה הרווחת בפורום היא להשקיע במדדים רחבים ולא ללכת אחרי כל מיני מסלולים כאלה ואחרים רק כי במקרה היו להם תשואות גבוהות יותר (בעבר) מלמסלולים אחרים.
מצרף לך תמונה של מה שהמעסיק רשם לי, אולי לך זה יגיד יותר מאשר לי.
לא באמת הצלחתי להבין עד הסוף מה הכוונה שלו פה, אבל זה בטוח לא קופגל"ה.

אם הבנתי נכון, הוא אומר שיש לך 2 דברים:
1. זכאות לקרן השתלמות.
2. זכאות לקופת גמל על רכיבים לא פנסיונים.

כלומר, להבנתי אתה מקבל קה"ש (על כל השכר, או לפחות על החלקים ה"פנסיוניים" מהשכר) ובנוסף יפרישו לך לקופת גמל על החלקים בשכר שעליהם לא מופרש לך כרגע לפנסיה (שזה ניסוח קצת מוזר מהצד שלו, כי גמל זה מוצר פנסיוני אז בפועל בעצם הוא הופף רכיבים "לא פנסיונים" לרכיבים שהם כן פנסיונים. אבל לא משנה).

אם ככה אז למה אתה בכלל בפורום?
לא בציניות אלא ברצינות, זה פורום שבעיקר חופר לעומק על דברים כאלה.
אף אחד פה לא יגיד לך "תבחר במסלול X, הוא הכי טוב", בין הייתר כי אסור להמליץ בפורום, אבל גם הרבה חברי פורום לא מאמינים בהמלצה עיוורת כזאת.
בכל מקרה, הטעות שלך היא טעות מאוד מאוד בסיסית, זה לא עניין של להבין לעומק אלא להבין את הבסיס. הכלל "תשואות עבר לא מעידות על העתיד" הוא כלל בסיסי מאוד.
הגישה הרווחת בפורום היא להשקיע במדדים רחבים ולא ללכת אחרי כל מיני מסלולים כאלה ואחרים רק כי במקרה היו להם תשואות גבוהות יותר (בעבר) מלמסלולים אחרים.

לא באמת הצלחתי להבין עד הסוף מה הכוונה שלו פה, אבל זה בטוח לא קופגל"ה.

אם הבנתי נכון, הוא אומר שיש לך 2 דברים:
1. זכאות לקרן השתלמות.
2. זכאות לקופת גמל על רכיבים לא פנסיונים.

כלומר, להבנתי אתה מקבל קה"ש (על כל השכר, או לפחות על החלקים ה"פנסיוניים" מהשכר) ובנוסף יפרישו לך לקופת גמל על החלקים בשכר שעליהם לא מופרש לך כרגע לפנסיה (שזה ניסוח קצת מוזר מהצד שלו, כי גמל זה מוצר פנסיוני אז בפועל בעצם הוא הופף רכיבים "לא פנסיונים" לרכיבים שהם כן פנסיונים. אבל לא משנה).
נו אז אתה מבין למה אני לא מבין בזה כלום? רק הסתבכתי עוד יותר עם ההסבר שלך. בגדול- הרצון שלי הוא שיהיה לי אפיק חיסכון נוסף קטן (עכשיו המעסיק הציע, אז ״זכיתי״ מבלי לתכנן), סולידי ופסיבי שלא אצטרך להתעסק בו או ללמוד עליו יותר מידי, כן, כמו הפנסיה בתכל׳ס. אלו באמת סכומים מזעריים וקטנים באופן יחסי, אבל זה תחליף לסתם חיסכון בבנק מבחינתי ללא תשואות. ובעוד 3-4 שנים זה עוד קצת כסף לטובת המעבר שלי לחו״ל.

נו אז אתה מבין למה אני לא מבין בזה כלום? רק הסתבכתי עוד יותר עם ההסבר שלך. בגדול- הרצון שלי הוא שיהיה לי אפיק חיסכון נוסף קטן (עכשיו המעסיק הציע, אז ״זכיתי״ מבלי לתכנן), סולידי ופסיבי שלא אצטרך להתעסק בו או ללמוד עליו יותר מידי, כן, כמו הפנסיה בתכל׳ס. אלו באמת סכומים מזעריים וקטנים באופן יחסי, אבל זה תחליף לסתם חיסכון בבנק מבחינתי ללא תשואות. ובעוד 3-4 שנים זה עוד קצת כסף לטובת המעבר שלי לחו״ל.
בוא ננסה לעזור לך לעשות סדר.

קופת גמל זה מוצר פנסיוני, לא רלוונטי לעוד 3-4 שנים.

קרן השתלמות זה בעיקרון מוצר חיסכון לשש שנים ומעלה.

היתרון של קרן השתלמות הוא פטור ממס. אבל השכר שלך הוא במדרגה שאתה לא משלם מס, אז היתרון הזה כנראה כמעט לא קיים במקרה שלך (אמירה מאד כללית, יש פה פרטים שאתה כן יכול להרוויח עליהם מיסויית אבל כנראה לא לזה אתה מכוון).

עוד יתרון של קרן השתלמות הוא שההפקדה של המעסיק היא נוספת על הברוטו שלך. אבל תביא בחשבון שכנגד ההפקדה של המעסיק אתה גם תבצע הפקדה מצידך, מה שאומר שהנטו שלך יקטן. במילים אחרות בכל חודש תקבל יותר כסף, אבל כל התוספת ועוד קצת ייסגרו בקרן ההשתלמות.

אז בתסריט שאתה מציג אם המעסיק מוכן להוציא עליך יותר, אולי משתלם לך לבקש את הכסף בתור העלאה במשכורת? על סמך מה שהצגת זה לא לגמרי ברור.

זה תחליף לסתם חיסכון בבנק מבחינתי ללא תשואות

ישנן עוד דרכים לחסוך. רונן כתב לך שפה לא ממליצים אבל יש משהו שכן ממליצים עליו פה בחום: לקרוא בסבלנות ובעיון את הפוסטים בבלוג של הסולידית ובמקורות נוספים בתחום, לחפש פה בפורום דיונים על החלקים שלא ברורים לך עד הסוף - ובטוח יהיו כאלה, להגדיר מטרות פיננסיות אישיות מפורטות, ואז לתכנן את הביצוע. אם תעשה את המאמץ ותיכנס לעניינים אני בטוח שגם פה בפורום תמצא את מי שישמחו לעשות גם הם מאמץ ולעזור לך לברר מה נכון עבורך.

בוא ננסה לעזור לך לעשות סדר.

קופת גמל זה מוצר פנסיוני, לא רלוונטי לעוד 3-4 שנים.

קרן השתלמות זה בעיקרון מוצר חיסכון לשש שנים ומעלה.

היתרון של קרן השתלמות הוא פטור ממס. אבל השכר שלך הוא במדרגה שאתה לא משלם מס, אז היתרון הזה כנראה כמעט לא קיים במקרה שלך (אמירה מאד כללית, יש פה פרטים שאתה כן יכול להרוויח עליהם מיסויית אבל כנראה לא לזה אתה מכוון).

עוד יתרון של קרן השתלמות הוא שההפקדה של המעסיק היא נוספת על הברוטו שלך. אבל תביא בחשבון שכנגד ההפקדה של המעסיק אתה גם תבצע הפקדה מצידך, מה שאומר שהנטו שלך יקטן. במילים אחרות בכל חודש תקבל יותר כסף, אבל כל התוספת ועוד קצת ייסגרו בקרן ההשתלמות.

אז בתסריט שאתה מציג אם המעסיק מוכן להוציא עליך יותר, אולי משתלם לך לבקש את הכסף בתור העלאה במשכורת? על סמך מה שהצגת זה לא לגמרי ברור.

ישנן עוד דרכים לחסוך. רונן כתב לך שפה לא ממליצים אבל יש משהו שכן ממליצים עליו פה בחום: לקרוא בסבלנות ובעיון את הפוסטים בבלוג של הסולידית ובמקורות נוספים בתחום, לחפש פה בפורום דיונים על החלקים שלא ברורים לך עד הסוף - ובטוח יהיו כאלה, להגדיר מטרות פיננסיות אישיות מפורטות, ואז לתכנן את הביצוע. אם תעשה את המאמץ ותיכנס לעניינים אני בטוח שגם פה בפורום תמצא את מי שישמחו לעשות גם הם מאמץ ולעזור לך לברר מה נכון עבורך.
תודה כל המענה הסבלני והמפורט. לגבי המעסיק - מסופקני, זה ארגון גדול ועובד כנראה בפורמט מסודר, אני לא באמת יודע מה הוא מרוויח מזה שהציע לי קרן השתלמות או גמל להשקעה (?), אבל לא נשמע לי סביר שפשוט יעלו שכר למי שמבקש. אני באמת תוהה גם כמה זה יקצץ לי בשכר. אחרת למה להם מראש להציע קרן? מניח שיש קאץ׳ וסיבות, זה כפר נוער שממומן על ידי משרד החינוך וכו׳, לא פרטי למטרות רווח.

לגבי תשובת הארגון- ראית אותה? הצלחת להבין למה היא התכוונה? זה ממש בלבל. בפועל- קרן השתלמות שלא אוכל למשוך בזמני ועוד אשלם 45% מס שזה מה שהבנתי שהקנס, סתם מסנדלת אותי ובאמת עדיף לי עוד שכר, אני יודע בסבירות גבוהה שאין לי כוונה להשאר בארץ עוד 4 שנים בערך.

לגבי תשובת הארגון- ראית אותה? הצלחת להבין למה היא התכוונה?
אני מבין מההודעה שקיבלת שלפי תנאי ההעסקה שלך אתה זכאי לקרן השתלמות. לגבי ההצעה להפקיד לגמל על רכיבים לא פנסיוניים, בד"כ הכוונה היא להפקדה בגין שכר מעבר לשכר הבסיסי, כמו משכורת 13, עמלות, בונוסים וכו'.

אולי יש אצלכם ועד עובדים ולפי ההסכם הקיבוצי הותק או הדרגה או התפקיד שלך מחייבים את הארגון להציע לך את התנאים האלה, ואם אין אז אולי ההעסקה שלך היא על בסיס של הסכם קיבוצי ענפי, אני לא יודע, בסוף זה עניין של פרטים אישיים שלך כמו מקום העבודה והסכם ההעסקה שלך, אלה נתונים שלא מתאים לשתף פה.
לא נשמע לי סביר שפשוט יעלו שכר למי שמבקש
השאלה אם יש לך מה להפסיד מלשאול. הרי אתה לא מבקש עוד כסף, אתה רק מבקש את מה שבמילא מוכנים להוציא עליך, רק בצורה קצת שונה. לך תדע, אולי יש להם אפשרות כזו.

וואו מלא מונחים שלא שמעתי מעולם. בפן הכלכלי, אני כמובן אשאל אותה, אבל אם זה כך- כדאי שהפנסיה בכלל תהיה על כלל הרכיבים? אני אגיד לך למה אני שואל- כל הורדה כזו מהשכר שלי כעת פוגעת בי אנושות למחייה החודשית, אני חי על תקציב דחוק ביותר והדוק כרווק והייתי מעדיף שלא יהיו שום הורדות ל-3/4 שנים הבאות גם אם זה ״פוגע״ בי בפועל לטווח ארוך. לא מתכנן לחיות פה ולפרוש כאן לפנסיה גם ככה ואת הפנסיה / השתלמות אני אמשוך גם ככה בקנסות ענקיים כאשר אעזוב לחו״ל כך שנשמע שרווח כלשהו מכל הפינוקים והפנסיה לא ככ יהיה לי ב- short term. הייתי מעדיף לא להפריש לכלום ולשים בגמל להשקעה/ כל אפיק רווחי אחר, 500-1000 בחודש.
אני מבין מההודעה שקיבלת שלפי תנאי ההעסקה שלך אתה זכאי לקרן השתלמות. לגבי ההצעה להפקיד לגמל על רכיבים לא פנסיוניים, בד"כ הכוונה היא להפקדה בגין שכר מעבר לשכר הבסיסי, כמו משכורת 13, עמלות, בונוסים וכו'.

אולי יש אצלכם ועד עובדים ולפי ההסכם הקיבוצי הותק או הדרגה או התפקיד שלך מחייבים את הארגון להציע לך את התנאים האלה, ואם אין אז אולי ההעסקה שלך היא על בסיס של הסכם קיבוצי ענפי, אני לא יודע, בסוף זה עניין של פרטים אישיים שלך כמו מקום העבודה והסכם ההעסקה שלך, אלה נתונים שלא מתאים לשתף פה.

השאלה אם יש לך מה להפסיד מלשאול. הרי אתה לא מבקש עוד כסף, אתה רק מבקש את מה שבמילא מוכנים להוציא עליך, רק בצורה קצת שונה. לך תדע, אולי יש להם אפשרות

לאן אתה עובר? אם אתה יודע.
אני לא יודע. חלמתי וחולם על ארה״ב ולשם מכוונן.. הדרך מאוד ארוכה וזה בגדר פנטזיה אז לא רוצה לבנות מגדלים. אבל אני מנסה כל שבכוחי למצוא דרך, מתחיל תואר ראשון בארץ כדי להמשיך שם לשני. אבל בכל אופן גם אם זה חלילה לא יילך- אנסה אפשרויות חלופיות ״קלות יותר״ כמו קנדה וכו׳. פה אני החלטתי לפני שנים שלא מעוניין לחיות וזה עניין של זמן מבחינתי.

אני לא יודע. חלמתי וחולם על ארה״ב ולשם מכוונן.. הדרך מאוד ארוכה וזה בגדר פנטזיה אז לא רוצה לבנות מגדלים. אבל אני מנסה כל שבכוחי למצוא דרך, מתחיל תואר ראשון בארץ כדי להמשיך שם לשני. אבל בכל אופן גם אם זה חלילה לא יילך- אנסה אפשרויות חלופיות ״קלות יותר״ כמו קנדה וכו׳. פה אני החלטתי לפני שנים שלא מעוניין לחיות וזה עניין של זמן מבחינתי.
יש אזרחות זרה\ארהב\קנדה?

אוקי אז נראה לי שהצעד הבא זה ללמוד איך אמריקאי יכול וצריך להשקיע, כמובן שזה יותר "מסובך" ו "מסבך" אבל לפחות שתבין למה אתה נכנס לפני שאתה נכנס למים.

אולי אפשר לעשות זאת תוך כדאי לימודים? , אך אין לי ניסיון פה עם זה.

אוקי אז נראה לי שהצעד הבא זה ללמוד איך אמריקאי יכול וצריך להשקיע, כמובן שזה יותר "מסובך" ו "מסבך" אבל לפחות שתבין למה אתה נכנס לפני שאתה נכנס למים.
אני והמילה אמריקאי יחד זה יותר כמו חלום מאוד ורוד. כפי שאמרתי- דרך ארוכה וכלל לא וודאית לפניי בנושא. יש לי פה 3-4 שנות הישרדות ולחימה שיקבעו האם זה יקרה. צעד צעד.

תראה, שוב אדגיש בכנות שאני לא מבין/ רוצה להבין בזה לעומק כלום או רוצה להתעמק בנושא עד כדי כך (לא מדובר בסכומי עתק בכל זאת). הציעו לי הצעה, אני צריך לבחור מה בא/ עדיף לי, זה הכל. אם לא היו מציעים גם לא הייתי פותח כלום עצמאית בינתיים. מצרף לך תמונה של מה שהמעסיק רשם לי, אולי לך זה יגיד יותר מאשר לי.
1. תשואה גבוהה תמיד באה עם סיכון להפסד. זה חוק בהשקעות.
2. זה שקופה עשתה תשואה יפה, לא אומר שהיא תעשה זאת בעתיד (גם חוק)
3. הבנתי שאתה רוצה למשוך בעוד 3 שנים ולא בפנסיה. בדרך כלל משיכה כזו מלווה בקנס גבוה מאוד.
4. לאור זאת הייתי בודק מול המעסיק אם ניתן להעלות את השכר הרגיל על חשבון הרכיב הפנסיוני.
5. אם לא, אז בקרן השתלמות ניתן למשוך אחרי 6 שנים בלי קנס. מצד שני כנראה תשלם מס במדינה אליה תעבור.
6. מבלי להמליץ, הרבה בוחרים בקופת גמל/קרן השתלמות במסלול מחקה S&P 500, שיש סיבות להאמין שייתן תשואות יפות.

1. תשואה גבוהה תמיד באה עם סיכון להפסד. זה חוק בהשקעות.
2. זה שקופה עשתה תשואה יפה, לא אומר שהיא תעשה זאת בעתיד (גם חוק)
3. הבנתי שאתה רוצה למשוך בעוד 3 שנים ולא בפנסיה. בדרך כלל משיכה כזו מלווה בקנס גבוה מאוד.
4. לאור זאת הייתי בודק מול המעסיק אם ניתן להעלות את השכר הרגיל על חשבון הרכיב הפנסיוני.
5. אם לא, אז בקרן השתלמות ניתן למשוך אחרי 6 שנים בלי קנס. מצד שני כנראה תשלם מס במדינה אליה תעבור.
6. מבלי להמליץ, הרבה בוחרים בקופת גמל/קרן השתלמות במסלול מחקה S&P 500, שיש סיבות להאמין שייתן תשואות יפות.
פניתי אלייה. ביקשתי הבהרה מה בעצם הציעה וגם ציינתי שמעדיף לוותר על כל הטבה שהיא ולקבל את זה במשכורת, מעריך שסיכוי קלוש עקב סוכ המעסיק. בכל אופן זו הייתה שאלתי הבאה, בהינתן חוסר ברירה וניתן לקבל רק קרן השתלמות, אתה אומר שזה המסלול שהיית הולך עליו? אגב, כולכם כל-כך נגד הטבלאות ורשימות התשואות אני ממש מופתע, איך ייתכן שאין לזה שום השפעה? אלו מדדים שאפילו המדינה מפרסמת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
Y המלצה על קרן אג״ח מפוזר שוק ההון 2
D אשמח לקבל המלצה על בנק יחסית הוגן ושירותי לחשבון סטודנט צרכנות פיננסית 2
Count Olaf המלצה לאפליקציית ריצה? אוף טופיק 9
Y המלצה למערכצ אונליין לניהול חשבונות של חברה קטנה בע"מ מיסים 6
Y מחפש המלצה לפאלפון חדש מ- +S10 אוף טופיק 18
A מבקש המלצה לבנק/סניף ספציפי בארץ לתושב חוץ צרכנות פיננסית 24
א מכתבי המלצה אוף טופיק 1
א המלצה לתיק מסחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
נ המלצה על בית השקעות לניהול תיק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
תום חדד XXX XXXXXXXX - המלצה חמה!!! שוק ההון 7
M המלצה חדשה של וואנגרד למשקיעים שלה שוק ההון 7
T המלצה ליועץ השקעות יזמות והגדלת הכנסות 7
D המלצה לקרן אירית במט״ח שוק ההון 7
O מחפש המלצה למימוש פרקטיקה של שיטת השכבות שוק ההון 6
H המלצה על פמילי אופיס פוסטים מאיכות נמוכה 1
G המלצה לברוקר בארץ/בעולם למסחר ב CFD ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ת מחפשת המלצה לעו"ד טוב מוכשר ואמין לצורך טיפול בכספים שניתנו כהלוואה נושאת ריבית ליזם נדל"ן נדל"ן 5
D המלצה על בית-חולים/רופא לניתוח לסת (אורתוגנטי)? פוסטים מאיכות נמוכה 0
W המלצה ליועץ לעסקת קומבינציה בישראל נדל"ן 5
Count Olaf המלצה למסנן מים מאבנית לברז בשירותים? אוף טופיק 2
קפיטליסט מרושע המלצה: "כסף קטן" - ספרוני חינוך פיננסי לילדים של בנק ישראל התפתחות אישית 0
L המלצה על ספר שעוסק בהקצאת נדל"ן כאפיק בתיק ההשקעות נדל"ן 3
Jane Doe המלצה על החישוק - מיזם חביב שהוקם כדי להוריד את יוקר המחיה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
the_newbie [בקשה] המלצה ליועץ מס \ רואה חשבון המתמחה ברילוקיישן מיסים 5
Count Olaf מבקש המלצה בפרטי לבנק אמריקאי פוסטים מאיכות נמוכה 1
Roi המלצה על סרט Dumb Money פוסטים מאיכות נמוכה 1
A המלצה לספרים על ליווי התפתחותי אוף טופיק 3
H מחפשים המלצה על מדיח טוב לבית מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 28
אנא-אל המלצה על טלפון ללא אור כחול מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
D המלצה לרו"ח - אזרחית אמריקאית מיסים 10
Fitch המלצה לשואב אבק אלחוטי פוסטים מאיכות נמוכה 26
Fitch המלצה לשעון חכם לילדים פוסטים מאיכות נמוכה 17
י המלצה להשקעה בתעודה עוקבת נאסדק בדולרים שוק ההון 4
D המלצה לרו"ח עבור מכירת RSU מיסים 2
M המלצה למוסד לימודים מעודף לתואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 58
N מחפשת המלצה לקופת גמל לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
flower מכתב המלצה ממנהל המחלקה אוף טופיק 6
E המלצה לקרן/נייר דיבידנד ביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
S מחפש המלצה למיקרוגל דיגיטלי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ג למי שקצת טכני - המלצה על שירות חסימת פרסומות בענן אוף טופיק 11
א המלצה על מומחה להשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 11
י המלצה על מיטב דש השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
L המלצה לקופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
K המלצה על מזרן פוסטים מאיכות נמוכה 1
מ המלצה להשקעה או חיסכון פוסטים מאיכות נמוכה 3
ק המלצה על בנק / פלטפורמת מסחר למי שלא חי בישראל(נוודים דיגיטליים) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
N המלצה לאסטרטגיית משיכה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 32
סשה המלצה על קרנות מחקות גז טבעי שוק ההון 11
ג המלצה על מתכנן פיננסי + פרישה צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה