• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסכם בין אחים שקיבלו דירה מההורים (אמל"ק - לא פשוט...)

• פותח הנושא פותח הנושא נגב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה שובינסטי וסקסיסטי,אבל יש בזה גרעין אמת. הירושה היא של האחים, אבל אם הם נשואים יש עוד צלע במשוואה הזו. אולי ישראל ישראלי לא חושב שאח שלו ינסה לרמות אותו או לדפוק אותו בכסף על הדירה של הסבתא, אבל אם אישתו פתאום תבוא ותגיד לו "אחים שלך דופקים אותך, אתה מטפל בהכל ומקבל רק שליש מהשכירות" יש כאן פתח לבעיה.
כמובן שישראל ישראלי יכול להגיד לאישתו "אל תתערבי בכסף של המשפחה שלי, זה לא קשור אלייך" אבל אני לא חושב שזה הפיתרון האידיאלי.
משפחה וכסף, לא הולך ביחד. יש יותר סיפורים עצובים משמחים.

סעיפי החוזה שהצעת בסה"כ טובים, בכל מקרה ראוי שתעביר הסכם כזה מול עו"ד לענייני מקרקעין ומשפחה שיתן חוות דעת, יוסיף וישנה סעיפים ומולו תבצעו חתימה סופית.

לגבי הנושא הכללי - על כל מקרה אחד של ניהול חיובי והוגן בתוך המשפחה של נכס כזה, ככל הנראה יש 5 מקרים של ניהול עקום, שיגרום בסופו של דבר למתחים, הרגשת חוסר צדק (בדרך כלל אח מסוים הוא הנושא בנטל ההתנהלות מול הדיירים ו/או תחזוק הדירה) ואפילו סכסוכים משפחתיים שעלולים להתדרדר לבית המשפט. או אח שירצה לצאת מההשקעה, גירושים או דברים אחרים בלתי צפויים. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
בסופו של דבר מדובר בדירה ישנה בפריפריה שבכמה מושכרת? 7.5K? כמה כבר כל בית אב ירוויח מכזו שכירות? 2.5K לפני תחזוקה? הסיכון האפשרי, לא שווה בעיניי את הרווח הנמוך הזה וההתעסקות הא-סימטרית של אח מסוים בתפעול הנכס.

מחזק לגבי ההמלצות למכור, אבל זה היה מספיק.

לדעתי צריך מנהל נכס שמתחלף לא יותר מפעם בשנה אם בכלל, שאחראי על התנהלות מול הדייר ותיקונים, כאשר תקלות של עד 1000 לתקלה ועד חודש שכר דירה בשנה לא מחייבות עדכון מיידי של שאר האחים, אלא רק סיכום בסוף שנה.

משמעות החוזה היא בעיקר ליצור מסגרת התנהלות וגידור למצב של הידרדרות ביכולת לקבל החלטות. אנחנו אוהבים אחד את השני ואת בנות הזוג ולא ניתן לסיפור הזה לחרב את היחסים.
אני בדרכ פרו חוזים, כולל כשעושים עסקים מסויימים עם בני משפחה, אבל לא נראה לי שזה רלבנטי כאן. תחליטו ביניכם הכל פה שכל ההחלטות פה אחד, שמי שרוצה למכור יציע קודם לאחרים ושכולם נותנים יד בתחזוקה והתנהלות מול שוכרים ולעצמך תגיד מראש שאתה לא רואה את זה כעסק ושרווחים הם לא העיקר ושאתה תוותר אם הם יתעקשו על דברים מסוימים.

נניח שיהיה חוזה אתה תפנה לבית משפט לאכוף אותו? כל ההחזקה של הדירה היא בעיקר למען עליית ערך ולא הכסף הקטן שתקבל מהשכירות ולא שווה לריב או להתעסק יותר מדי.

אני בדרכ פרו חוזים, כולל כשעושים עסקים מסויימים עם בני משפחה, אבל לא נראה לי שזה רלבנטי כאן. תחליטו ביניכם הכל פה שכל ההחלטות פה אחד, שמי שרוצה למכור יציע קודם לאחרים ושכולם נותנים יד בתחזוקה והתנהלות מול שוכרים ולעצמך תגיד מראש שאתה לא רואה את זה כעסק ושרווחים הם לא העיקר ושאתה תוותר אם הם יתעקשו על דברים מסוימים.

נניח שיהיה חוזה אתה תפנה לבית משפט לאכוף אותו? כל ההחזקה של הדירה היא בעיקר למען עליית ערך ולא הכסף הקטן שתקבל מהשכירות ולא שווה לריב או להתעסק יותר מדי.
תהיה עליית ערך? בהכרח? כמה אחוז (ריאלי) תוך כמה שנים?
לי אין כדור בדולח. ולך?
ואז תימכר הדירה ועליית הערך תתחלק ב3?

יותר מידי כאב ראש והרבה "אולי" בשביל סכום קטן שמתחלק ב3.
לכן מחזיק בדעה למכור בהקדם. הכסף יעבוד יפה יותר במקומות אחרים. אפילו בקרן כספית...

לדעתי.

נערך לאחרונה ב:
יש לך את זה ביותר שובניסטי וסקסיסטי?
גם אני קראתי את זה ככה בהתחלה, אבל אח"כ הבנתי שיכול להיות שהכוונה לבני הזוג של האחים באופן כללי - שיריבו יותר מהאחים כי הם לא קרובים כמו האחים, ולא דווקא בגלל שהן נשים.

תהיה עליית ערך? בהכרח? כמה אחוז (ריאלי) תוך כמה שנים?
לי אין כדור בדולח. ולך?
לא אמרתי שזו ההערכה שלי או שאפילו אני ממליץ לו להחזיק את הדירה ולא למכור. אמרתי שזו כנראה ההערכה של פותח השרשור - מאחר והוא לא רוצה למכור את הדירה- וזה הסנריו שהוא* כנראה בונה עליו - כי ברור לי שהוא לא בונה ומתלהב משכר הטרחה (וגם כי הוא כתב על התמ״א שאולי יהיה וכו׳).
אם אין לו השקעות אחרות בנדל״ן, אולי שווה לו לשמור ואולי לא - אבל בכל מקרה לא הייתי מתעסק בכתיבת חוזים.

לא אמרתי שזו ההערכה שלי או שאפילו אני ממליץ לו להחזיק את הדירה ולא למכור. אמרתי שזו כנראה ההערכה של פותח השרשור - מאחר והוא לא רוצה למכור את הדירה- וזה הסנריו שהוא* כנראה בונה עליו - כי ברור לי שהוא לא בונה ומתלהב משכר הטרחה (וגם כי הוא כתב על התמ״א שאולי יהיה וכו׳).
אם אין לו השקעות אחרות בנדל״ן, אולי שווה לו לשמור ואולי לא - אבל בכל מקרה לא הייתי מתעסק בכתיבת חוזים.
שוב -
התשואה הפירותית (שכירות חודשית שמתקבלת מהנכס שנמצא בעיר מרוחקת - 3% במקרה הטוב) + אולי עליית ערך
חלקי
3
=====
כאב ראש עבור תשואה נמוכה מאוד אם בכלל אפשר לקרוא למה שיוצא מהנכס תשואה.

אצל המשפחה של אבי זה לא נגמר טוב, הם ירשו דירה מההורים לפני 40 שנה שישה אחים, אח אחד אחרי שנה נפטר, והם חשבו שהדירה תחולק בין 5 האחים כי לא היו לו אישה וילדים, לפני שנתיים הגיע יזם לפינוי בינוי וגילו שהחלק ההוא עבר לאח אחד שלפני 40 שנה החתים את האח החולה שכל עזבונו יעבור אליו, ומאז האחים לא מדברים איתו חוץ מאחד שהוא גם דאג להפריד משאר האחים לפני שגילו על הסיפור, הוא ללא אישה וילדים וכביכול "דואג" לו, יותר נכון דואג לעשות מה שהוא עשה לאח שלהם לפני 40 שנה

עדיף לחלק הכל שווה בשווה ולשמור על המשפחה כסף מעוור עיני חכמים

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
⌄
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
⌄
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שוב -
התשואה הפירותית (שכירות חודשית שמתקבלת מהנכס שנמצא בעיר מרוחקת - 3% במקרה הטוב) + אולי עליית ערך
חלקי
3
שוב- בהנחה והוא לא רוצה למכור, אז התייחסתי האם צריך הסכם או לא. לא התייחסתי לסוגיה אם כדאי למכור או לא ואם השיקולים שלו לא למכור (שאותם שיערתי במשפט אחד ולכן הזכרתי עליית ערך ) נכונים או לא.

מספיק כתבו לו אם זה כדאי או לא, בעבר דנו פה באיזו תשואה כדאי להחזיק בדירה ובאיזה לא ולכן לא רציתי להיכנס לזה אלא רק להתייחס לעניין החוזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F ביטוח לאומי על RSU שהועבר במסגרת הסכם גירושין מיסים 5
G הסכם ממון - הפרדת קופות לפני חתונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N הסכם הצטרפות לבית השקעות פסגות - חריג? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
א מס רכישה במצב בו נרכשת דירה שניה לאחר הסכם ממון נדל"ן 21
A הסכם ממון וקניית 2 דירות על הנייר טרום נישואין בין בני זוג מיסים 2
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A חובת נתינת שירות בכריתת הסכם אוף טופיק 31
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M מיסוי דירה לאחר הסכם ממון נדל"ן 2
סול מי שעצמאי חייב - חייב - הסכם ממון אוף טופיק 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
א הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S הגשת דוח שנתי 1301 כשישנו הסכם ממון ברקע מיסים 1
י מחיר למשתכן - דירה מלפני הנישואים + הסכם ממון והפרדת רכוש נדל"ן 1
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
unrealx הסכם שכירות - מה לוודא כדי לא להדפק? פוסטים מאיכות נמוכה 10
A בדיקה של חברה יזמית והשלכות חתימה על הסכם פינוי בינוי נדל"ן 17
A הסכם חדש אינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
E עלות הסכם ממון אוף טופיק 21
M הסכם ממון - התלבטיות אוף טופיק 277
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3
Y הסכם שיתוף ברכישת מגרשים נדל"ן 2
N האם כל פעם לפני שאתם עוברים לגור עם בן/בת זוג חדשים, אתם עורכים הסכם ממון? אוף טופיק 60
S הסכם תיווך נדל"ן 3
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 4
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 18
לא חשוב שמות מקור לבירור המשמעויות של הסכם פשרה בתאונות דרכים? אוף טופיק 4
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
ה העברת תיק השקעות בין אחים מיסים 9
Y מיסוי ברכישת דירה בין אחים נדל"ן 3
T מחפשת , למסירה או השאלה , עגלת אחים: מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0

נושאים דומים

Back
למעלה