• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הסכם בין אחים שקיבלו דירה מההורים (אמל"ק - לא פשוט...)

• פותח הנושא פותח הנושא נגב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

נגב

משתמש רגיל
דירוג
29
אז ככה, אנחנו שלושה אחים. כל אחד עם משפחה משלו, ביחסים מצויינים ביננו וגם בין בני הזוג שלנו.
הועברה אלינו דירה שנרכשה בזמנו ע"י ההורים כדירה להשקעה והיא כרגע מושכרת ללא תכנון קרוב למכור אותה. בבעלות שווה בין שלושתנו.
הזכויות (והחובות) שלנו כלפיה מתחלקות שווה בשווה ואנחנו מתכננים למסד את יחסינו לעניינה בצורת "הסכם אחים", בעיקר על מנת למנוע אי נעימויות בעתיד.
חשבנו על מספר עקרונות אבל אני אשמח לשמוע מבעלי ניסיון ורקע מקצועי על היבטים נוספים שאולי פספסנו.

הנה כמה נקודות שחשבנו עליהן בינתיים:
1. במידה ומישהו מעוניין למכור את החלק שלו שני האחרים צריכים להתיישר עם הבקשה - למכור את הדירה, לקנות את החלק שלו או כל פתרון אחר.
2. במצב שכזה מציעים קודם כל לשני האחים האחרים לקנות ורק אחר כך פתרון חלופי.
3. פותחים קופה קטנה עם סכום לא גדול (יאופס כל שנה) תחת אחד האחים (להלן הגזבר), שממנה ישולמו תיקונים/שיפוצים וכיו"ב בשקיפות מלאה.
4. חלוקה שווה של דמי השכירות.
5. החלטות גדולות על שיפוץ משמעותי או הוצאה גדולה אחרת תיעשנה במשותף. בעניין של חוסר הסכמה... מה עושים? נשמח לרעיונות
אפשר להגדיר סף החלטה: עד סכום מסוים - החלטת רוב רגיל, מעל סכום מסוים - דרוש הסכמה של כולם.
6. באופן עקרוני - האם מקבלים החלטות רק פה-אחד או לפי רוב?
7. כיצד פותרים מחלוקת? גישור, בורר מוסכם, הליך משפטי?
8. מה קורה במקרה של פטירת אחד האחים? זכות קדימה על החלק שלו ליורשיו החוקיים. אם חו"ח שני בני הזוג מזדכים על הציוד מי מקבל החלטות בשם הילדים (קטינים) על החלק שלהם בדירה?
9. תוך כמה זמן מקבלים החלטות? שלא ימרחו תהליכים כמו מכירת הדירה. למשל - מנגנון מוסכם במקרה של מכירה - חובת הודעה מראש (60 יום).
10. איזה ביטוחים עושים לדירה? ביטוח מבנה+תכולה+צד ג'? חלקית?
11. במידה ויש חוסר הסכמה על ערך הדירה במקרה של מכירתה, כיצד מחליטים על המחיר? שמאי? דרך אחרת?
12. החלפת שוכר - מי אחראי על מציאת שוכרים, חתימת חוזה וניהול הנכס (שלושתנו גרים יחסית רחוק מהדירה)?
13. האם לחלק את האחריות התפעולית על הדירה בין שלושתנו על בסיס שלישוני (כל אחד 4 חודשים) עם סגירת פינות וסיוע הדדי במקרה של חוסר זמינות?
14. שינויים בהסכם - רק בכתב ובהסכמת כל הצדדים, יצורף כנספח להסכם הבסיס.

תודה תודה

אם מכירה של הדירה זאת אופציה, למה לא למכור ולחלק את הכסף? נשמע מורכב להחזיק את זה עד סוף החיים
ובהרחבה: כל נכס שמחולק בין מספר אנשים זה מתכון לצרות, ובפרט כאשר מכניסים גם משקעים משפחתיים.
כן, הבנתי שעכשיו היחסים טובים, תתפלא באיזה מהירות זה משתנה.

אז ככה, אנחנו שלושה אחים. כל אחד עם משפחה משלו, ביחסים מצויינים ביננו וגם בין בני הזוג שלנו.
הועברה אלינו דירה שנרכשה בזמנו ע"י ההורים כדירה להשקעה והיא כרגע מושכרת ללא תכנון קרוב למכור אותה. בבעלות שווה בין שלושתנו.
הזכויות (והחובות) שלנו כלפיה מתחלקות שווה בשווה ואנחנו מתכננים למסד את יחסינו לעניינה בצורת "הסכם אחים", בעיקר על מנת למנוע אי נעימויות בעתיד.
חשבנו על מספר עקרונות אבל אני אשמח לשמוע מבעלי ניסיון ורקע מקצועי על היבטים נוספים שאולי פספסנו.

הנה כמה נקודות שחשבנו עליהן בינתיים:
1. במידה ומישהו מעוניין למכור את החלק שלו שני האחרים צריכים להתיישר עם הבקשה - למכור את הדירה, לקנות את החלק שלו או כל פתרון אחר.
2. במצב שכזה מציעים קודם כל לשני האחים האחרים לקנות ורק אחר כך פתרון חלופי.
3. פותחים קופה קטנה עם סכום לא גדול (יאופס כל שנה) תחת אחד האחים (להלן הגזבר), שממנה ישולמו תיקונים/שיפוצים וכיו"ב בשקיפות מלאה.
4. חלוקה שווה של דמי השכירות.
5. החלטות גדולות על שיפוץ משמעותי או הוצאה גדולה אחרת תיעשנה במשותף. בעניין של חוסר הסכמה... מה עושים? נשמח לרעיונות
אפשר להגדיר סף החלטה: עד סכום מסוים - החלטת רוב רגיל, מעל סכום מסוים - דרוש הסכמה של כולם.
6. באופן עקרוני - האם מקבלים החלטות רק פה-אחד או לפי רוב?
7. כיצד פותרים מחלוקת? גישור, בורר מוסכם, הליך משפטי?
8. מה קורה במקרה של פטירת אחד האחים? זכות קדימה על החלק שלו ליורשיו החוקיים. אם חו"ח שני בני הזוג מזדכים על הציוד מי מקבל החלטות בשם הילדים (קטינים) על החלק שלהם בדירה?
9. תוך כמה זמן מקבלים החלטות? שלא ימרחו תהליכים כמו מכירת הדירה. למשל - מנגנון מוסכם במקרה של מכירה - חובת הודעה מראש (60 יום).
10. איזה ביטוחים עושים לדירה? ביטוח מבנה+תכולה+צד ג'? חלקית?
11. במידה ויש חוסר הסכמה על ערך הדירה במקרה של מכירתה, כיצד מחליטים על המחיר? שמאי? דרך אחרת?
12. החלפת שוכר - מי אחראי על מציאת שוכרים, חתימת חוזה וניהול הנכס (שלושתנו גרים יחסית רחוק מהדירה)?
13. האם לחלק את האחריות התפעולית על הדירה בין שלושתנו על בסיס שלישוני (כל אחד 4 חודשים) עם סגירת פינות וסיוע הדדי במקרה של חוסר זמינות?
14. שינויים בהסכם - רק בכתב ובהסכמת כל הצדדים, יצורף כנספח להסכם הבסיס.

תודה תודה
למה בכלל חשוב להמשיך ולהחזיק בנכס? ועוד לחשוב על שיפוצו בעתיד....
+מניח שהוא מניב מעט מאוד שעוד מתחלק ל3...

לדעתי עוד מבלי להיכנס למספרים - למכור.

לחשב ממוצע מחירים בין 3 דעות מתווכים ועיסקאות דומות, להוסיף מעט ולהוציא למכירה.
פשוט.
גם אם טעיתם בכמה שקלים בהערכת הנכס הרי שהטעות מתחלקת ב3. . כסף קטן.

נערך לאחרונה ב:
תעשו חישוב עלות אלטרנטיבית להחזקת הדירה.
האם היא ישנה ודורשת תחזוקה רבה? חשמל, ביוב, צנרת ישנה?
האם אתם צופים עליה משמעותית במחיר הדירה בשנים הקרובות? פינוי בינוי באופק?
עפ מחיר הדירה המוערך בשוק כמה תשואה שנתית אתה מקבלים מהשכרה?
האם השקעה בשיפוץ הדירה תשתלם מבחינת ההשכרה או מחיר השוק?

את כל זה תעמידו מול האפשרות של השקעה לאורך זמן בשוק ההון. כל אחד מהאחים בנפרד.

ואנחנו מתכננים למסד את יחסינו לעניינה בצורת "הסכם אחים", בעיקר על מנת למנוע אי נעימויות בעתיד.

הסיכוי שלא יהיו "אי נעימויות בעתיד" קטן עד לא קיים. ומה עם גירושין? צורך פתאומי בכסף? טיפול אינטנסיבי בשוכר בעייתי שאיכשהו רק אחד מכם יעסוק בו? סכסוך קטן או גדול ולא קשור שמשתרבב לתוך ענייני הדירה? אולי יום אחד מישהו ירצה למשכן את חלקו ?

ואם נסיבות ישתנו עד כדי כך שיקשה על אחד האחים לעמוד בהסכם או להסכים להחלטת אחיו, מה תעשו? תתבעו את אחיכם בבית משפט? או שתזכרו לו את זה לנצח?

חד משמעית למכור ושכל אחד יעשה עם הכסף מה שהוא רוצה.

ואם למרות כל העצות הטובות שקיבלת ושאני מסכים עם כולן אתם מחליטים בכ"ז לא למכור אז כדאי לצמצם את "החיכוך" בקבלת החלטות עד כמה שניתן.

מנגנון אפשרי -
1. בכל תקופה, נגיד שנה, בוחרים מנהל לנכס (בהסכמה, בסבב, במכרז) שהוא אוטונמי לגמרי לקבל את כל ההחלטות בקשר לדירה למעט מכירה (כולל השכרה, תיקונים, שיפוצים וכו').
2. כל ההכנסות יכנסו לחשבון משותף וכל ההוצאות ימשכו ממנו. מנהל הנכס הוא היחידי שפועל בחשבון המשותף.
3. אפשר להכניס לחשבון המשותף הון ראשוני אבל בשאיפה מכאן והלאה רק מחלקים ממנו הכנסות. כלומר, כל הוצאה עתידית כולל שיפוץ תהיה מההכנסות שהנכס מניב.
3. לכל האחרים יש שקיפות מלאה אבל הם לא חלק מתהליך קבלת ההחלטות ו/או הביצוע
4. כאשר אחד האחים רוצה למכור, הוא הופך אוטומטית למנהל הנכס למשך שנה ומנהל את תהליך המכירה
5. לכל הצעה שתתקבל, לשני האחים האחרים יש זכות סירוב ראשונה

בכל מקרה, אחרי שתגבשו את העקרונות, בין אם תאמצו את הנ"ל או תלכו על משהו אחר, לכו לעו"ד שימסמך את זה.

ואם למרות כל העצות הטובות שקיבלת ושאני מסכים עם כולן אתם מחליטים בכ"ז לא למכור אז כדאי לצמצם את "החיכוך" בקבלת החלטות עד כמה שניתן.

מנגנון אפשרי -
1. בכל תקופה, נגיד שנה, בוחרים מנהל לנכס (בהסכמה, בסבב, במכרז) שהוא אוטונמי לגמרי לקבל את כל ההחלטות בקשר לדירה למעט מכירה (כולל השכרה, תיקונים, שיפוצים וכו').
2. כל ההכנסות יכנסו לחשבון משותף וכל ההוצאות ימשכו ממנו. מנהל הנכס הוא היחידי שפועל בחשבון המשותף.
3. אפשר להכניס לחשבון המשותף הון ראשוני אבל בשאיפה מכאן והלאה רק מחלקים ממנו הכנסות. כלומר, כל הוצאה עתידית כולל שיפוץ תהיה מההכנסות שהנכס מניב.
3. לכל האחרים יש שקיפות מלאה אבל הם לא חלק מתהליך קבלת ההחלטות ו/או הביצוע
4. כאשר אחד האחים רוצה למכור, הוא הופך אוטומטית למנהל הנכס למשך שנה ומנהל את תהליך המכירה
5. לכל הצעה שתתקבל, לשני האחים האחרים יש זכות סירוב ראשונה

בכל מקרה, אחרי שתגבשו את העקרונות, בין אם תאמצו את הנ"ל או תלכו על משהו אחר, לכו לעו"ד שימסמך את זה.
וכל כאב הראש הנ"ל בשביל שקל וחצי בחודש מהשכירות?!
6 אנשים שווה = 17 דעות ...

כבר עדיף שכל אחד יקח חלקו (שליש) ויעשה עם הסכום פעולוצ פשוטות יותר. החל מקרן כספית שמניבה מעל 4% שנתי ועד...השניים הם הגבול.

בד"כ רוב הסיפורים מתחילים ככה ואז משהו משתנה במשוואה,במקרה שלכם זו דירה שמתחלק בין שישה (לא ברור למה אתה חושב שהיא מתחלקת רק בין האחים ומוציא את הנשים מהמשוואה), במוקדם או במאוחר משהו לא ימצא חן בעיני אחת הנשים ואז יתחילו הבעיות. ראיתי את זה קורה כל כך הרבה.
תמכרו ותתחלקו כדי להישאר משפחה ביחסים מצויינים.

משהו לא ימצא חן בעיני אחת הנשים ואז יתחילו הבעיות. ראיתי את זה קורה כל כך הרבה
כל מילה בסלע.
למכור ולחלק את הכסף בין האחים, גם אם אחד האחים מעוניין לקנות את החלק של האחרים, להימנע מכך.

אמא שלי ושני אחיה חולקים בעלות על הדירה של הוריהם שנפטרו ברמת גן (על פניו איזור ביקוש במציאות הדירה מאוד ישנה)
אין בניהם שום הסכם כתוב

אח אחד (שגר בסמוך והוא עורך דין) מתעסק עם כל העניין של שוכרים חוזים וטיפול שוטף בנכס. הוא לא מקבל עודף רווח בגלל ההתעסקות שלו (יש סיבה לא קשורה בדירה ולא רלוונטית לדיון). זה היה מאוד טבעי והוא לא ביקש מעולם עודף רווח בגלל ההתעסקות אלא עושה זאת בלב שלם.

שכר הדירה מתחלק על פי חודשים. זא כל אח מקבל 4 חודשי שכר דירה בשנה. בשביל למנוע בילבול את השוכרים, הצקים נרשמים על שם כל אח במשך 4 חודשים ברצף. אני יודעת שהיום יש העברה בנקאית ככה הם עושים ובתחילת כל שנה כל אח מקבל מעטפה עם 4 צקים ואחריות שלו לזכור להפקיד אותם.

החלטות נעשות בהסכמה של כולם. אם אחד האחים רוצה למכור את הדירה השניים האחרים הציעו לקנות את החלק שלו. החלטות לא נעשות על פי רוב אלא על פי רוב מוחלט ואם אחד האחים מתנגד אם אין הרעיון נופל.

אין חשבון משותף ואין שום דבר. שהיה צריך שיפוץ כולם דיברו על זה יחד והסכימו מתי ואיך. האח המוביל (העורך דין שמתעסק בהכל) שילם על זה והאחים שלא השתתפו לא קיבלו רווחים של שכר דירה עד שה״חוב״ הוחזר. וזו החלטה שנעשתה אחרי דיון משותף וכולם הסכימו.

אני רואה את ההודעות שכותבת לך למכור ושזה לא עובד. אצלנו במשפחה העניין הזה רץ כבר 20 שנה ומלבד פעם אחת שאמא שלי רצתה למכור והם לא רצו והיה קצת לא נעים סביב העניין לא היתה שום בעיה. אנחנו משפחה קטנה ומגובשת ואמא שלי והאחים שלה הם האנשים איתם אנחנו נפגשים כל ארוחת חג ועם הילדים שלהם (הבני דודים שלי) אנחנו נפגשים בשבתות ומטיילים (לפני הרילוקשיין כמובן כי עכשיו אני לא נפגשת עם אף אחד). בשבילם זה עובד מאמינה שיש תקופות שאחד אחד יותר מרוצה והשני פחות אבל בגדול זה עובד. יש דיבור על תמא בבניין שאם אי פעם יצא לפועל יעלה את ערך הדירה ויגדיל את הירושה שלנו הילדים (עד 120 ושלא נדע וכו).

ממי שמסתכלת על העניין מהצד הסיבה שזה עובד להם כל כך טוב זה בגלל שיש אח אחד מוביל שה2 האחרים סומכים עליו והוא עושה מה שהוא רואה לנכון וה2 האחרים די מסכימים. אם יש 2 אחים דומיננטים כנראה שזה לא היה עובד. אין צורך להיכנס לכל מיני הסכמים כתובים ובטח שלא לערב גורם שלישי מבחוץ שרק יתרום למתחים ויתפקד כמו ״שופט״.

ועוד משהו לא קשור אבל כבר כתבתי הודעה ארוכה למה לא, בפורום מטבע הדברים מדברים על כסף כאמצעי לאיכות חיים. חיים בלי מחיובות למקום עבודה מלחיץ וחיים עם פרישה מוקדמת והנאה מזה שהזמן שלי שלי. אבל בסופו של היום, הדרך שבה אנחנו נהנים מהחיים זה לא עוד חופשה יקרה או עוד חופשה בכלל אלא הזמן שאנחנו חולקים עם האנשים שאנחנו אוהבים. טיול בטבע או ללכת לים בשבת ביחד עם הבני דודים שלי, מבחינתי זה איכות חיים וזה הכייף שלי. ואתה רשמת בעצמך שיש לכולם מערכת יחסים ממש טובה בין האחים ובני הזוג. אל תיתן לדירה להרוס לכם.

קחו את הדברים בקלות ואל תיכנס לכל מיני פינות בחוזה מאוד ספציפי עם תת סעיפים שיעשה לך חיים קשים בהמשך.

קחו חברת ניהול, זה עולה חודש שכירות בשנה, את הכסף המתקבל תחלקו בין שלושתכם.
תשלמו עשרה ימי שכירות כל אחד, אבל יהיה לכם שקט נפשי.

קחו חברת ניהול
לשלם אלפי שקלים בשנה בשביל ניהול של מה? דירה שכורה להשקעה?

שלושה אנשים בוגרים לא מסוגלים לחתום חוזה שכירות עם דייר כל כמה שנים? להביא אינסטלטור או חשמלאי כשצריך?
יש לי רתיעה מ"חברת ניהול" שהאינטרס הכספי שלה מנוגד 180 מעלות לאינטרס שלי.
חברת הניהול תעשה רווח עודף מכל תקלה קטנה. פתאום תגלה שהחלפת נורה עלתה לך 1500 שקלים. וברז דולף הפך להיות סיפור של 2000 שקלים (הגזמתי כדי לחדד את הטיעון).

עכשיו לא מספיק שיש דירה שיכולה לגרום לחיכוכים, נוסף לזה גם חברת ניהול שתכניס עוד רעש.

תמכרו ותחלקו את הכסף. גם שקט נפשי וגם, ככל הנראה, פוטנציאל לתשואה גבוהה יותר.

לשלם אלפי שקלים בשנה בשביל ניהול של מה? דירה שכורה להשקעה?

שלושה אנשים בוגרים לא מסוגלים לחתום חוזה שכירות עם דייר כל כמה שנים? להביא אינסטלטור או חשמלאי כשצריך?
חברת הניהול תעשה רווח עודף מכל תקלה קטנה. פתאום תגלה שהחלפת נורה עלתה לך 1500 שקלים. וברז דולף הפך להיות סיפור של 2000 שקלים (הגזמתי כדי לחדד את הטיעון).

עכשיו לא מספיק שיש דירה שיכולה לגרום לחיכוכים, נוסף לזה גם חברת ניהול שתכניס עוד רעש.

תמכרו ותחלקו את הכסף. גם שקט נפשי וגם, ככל הנראה, פוטנציאל לתשואה גבוהה יותר.
זכותך לחשוב כך. מי שלא רוצה להתעסק, יכול להוציא את זה למיקור חוץ.אם כבר זה מקטין חיכוכים לדעתי.

והיא כרגע מושכרת ללא תכנון קרוב למכור אותה
אם זה באמת המקרה
ומכירה כרגע לא רלוונטית
(גם חושב שעדיף למכור אבל גם אצלי יש מקרה דומה והדבר הנכון הוא לא למכור מסיבות מרובות)

1. ה14 סעיפים שרשמת הנדרשים לחוזה כזה או אחר בינכם הם התחלת הבעיה. חוזה טוב רק אם תאכפו אותו, ואתם לא תאכפו חוזב בין אחים על שכר דירה... (כנראה גם לא על כל ערך הדירה) עלות העורך דין לא תשתלם....

2. הדרך היעילה זה באמת שמישהו יוביל את זה בהתנדבות (הוא ירוויח שכר לימוד גדול מאוד בתחום הזה מניסיון)
ושאר האחים יסמכו עליו.

3. אצלנו יש חלוקה לדוגמא שאחד (אני) מוביל את עניין החוזים, ביטוחים, תקשורת עם דיירים, ועד בית , קבלנים, עירייה, חברת חשמל ובירוקרטיה בכללי. ואחי אחראי על על הצד הפיסי (החתמת חוזה בפועל, תיקונים בדירה, שיפוצים בדירה וכו)
כל אחד מה שהוא חזק בו.
אישית אני אף פעם כמעט לא פןגש פיסית דיירים אן מגיע לדירה
מצד שלי אני הרבה יותר מתעסק בזה ביום יום
הכסף מתחלק שווה בשווה
אבל גם סומכים אחד על השני בעיניים עצומות בלי חוזים וכו

4. מתחים ברור שזה מייצר. יש מידי פעם שבחודש אחד משגעים אותי במאות הודעות וזה מייצר לי עשרות שעות התעסקות
ואחי די מתעלם או לא זמין לעזור
והפוך שהןא מתעסק עם זה מאוד ואני לא פנוי כלל
משתדלים לאזן ולעזור
אבל זה לא יהיה אף פעם סימטרי אז לא מנסים לשאוף לזה

5. ביטוח מבנה תעשו (כולל צד ג שלרוב זה בחינם), תכולה אין צורך. תוסיפו את זה מראש למחיר החודשי שאתם מבקשים.

6. קחו מראש תחזוק והשכרת דירה זה מאוד תנודתי
יכול להיות שנה שאין שום התעסקות ושום תקשורת עם הדיירים וכל הכסף 100 מגיע אליכם
ושנה שאתם מוצאים 20-30 אלף לא צפויים על הדירה עם המון תקשורת והתעסקות (דוד מתקלקל, מזגן מתקלקל, נזילה וכו)

7. תעדיפו תיקןנים והחלפות של דברים כמו מזגן דןד וכו עם אחריות ארוכה, זה נותן הרבה שקט אישי להפנות דייר לחברת מזגנים שיפעיל ביטןח מאשר שאתם רצים לפתור את הבעיה אם בכלל היא בעיה בעצמכם...

8. לא מתעשרים מזה, בטח אם מחלקים ב3.
שוק ההון הרבה פחות מתלונן ואין מצב לא נעים או ריגשי כל פעם שצריך לעלןת את הסכום...
אם מכירה אפשרית תדנו בזה ביחד

תודה גדולה לכולם! מעריך את התובנות והרעיונות.
אני בהחלט אקח כמה נקודות מפה.
לחידוד:
לא מתכננים למכור *בקרוב* כי היא בעיר דרומית שמתאוששת מהמלחמה. מחכים לראות אם תתחיל איזושהי פריחה בדרום או תוכנית השבחה של האזור מטעם העירייה.
נראה לנו שלא נחזיק אותה לטווח רחוק בצורה הזו (אבל הכל פתוח).
משמעות החוזה היא בעיקר ליצור מסגרת התנהלות וגידור למצב של הידרדרות ביכולת לקבל החלטות. אנחנו אוהבים אחד את השני ואת בנות הזוג ולא ניתן לסיפור הזה לחרב את היחסים.
חברת ניהול בשלב זה פחות מתאימה לנו לדעתי, אבל ניקח את זה כאופציה. מקסימום נתפוס איזה הנדימן אמין באזור שיספק לנו מענה קבוע. למזלנו יש שוכר טוב כבר כמה שנים ואם ימשיך כך ההתעסקות היא די מינימלית.
שבוע טוב

יש חברות שעובדות על בסיס מחיר קבוע, האינטרס היחיד שלהם הוא לשמר אותך כלקוח מרוצה

אני בהחלט אקח כמה נקודות מפה.
אוסיף עוד נקודה שלפי החוק מדובר בשותפות. זה אומר בין היתר שכל אחד מהשותפים יכול לפרק את השותפות, זה לא משהו שצריכים להסכים עליו. ובגלל שמדובר בנכס עובר לסוחר גם אין כל כך משמעות למנגנון של התחייבות למכירה הדדית, יש מחיר שוק ואפשר למנות כונס שיבצע התמחרות שבה השותפים גם הם מוזמנים להשתתף. עדיף לכם לקבל ייעוץ משפטי לפני שמנסים להמציא את הגלגל.

הסיכוי שלא יהיו "אי נעימויות בעתיד" קטן עד לא קיים. ומה עם גירושין? צורך פתאומי בכסף? טיפול אינטנסיבי בשוכר בעייתי שאיכשהו רק אחד מכם יעסוק בו? סכסוך קטן או גדול ולא קשור שמשתרבב לתוך ענייני הדירה? אולי יום אחד מישהו ירצה למשכן את חלקו ?

ואם נסיבות ישתנו עד כדי כך שיקשה על אחד האחים לעמוד בהסכם או להסכים להחלטת אחיו, מה תעשו? תתבעו את אחיכם בבית משפט? או שתזכרו לו את זה לנצח?

חד משמעית למכור ושכל אחד יעשה עם הכסף מה שהוא רוצה.
שכחת מריבות בין הנשים
שזה הכי נפוץ

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F ביטוח לאומי על RSU שהועבר במסגרת הסכם גירושין מיסים 5
G הסכם ממון - הפרדת קופות לפני חתונה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N הסכם הצטרפות לבית השקעות פסגות - חריג? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
א מס רכישה במצב בו נרכשת דירה שניה לאחר הסכם ממון נדל"ן 21
A הסכם ממון וקניית 2 דירות על הנייר טרום נישואין בין בני זוג מיסים 2
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A חובת נתינת שירות בכריתת הסכם אוף טופיק 31
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M מיסוי דירה לאחר הסכם ממון נדל"ן 2
סול מי שעצמאי חייב - חייב - הסכם ממון אוף טופיק 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S הגשת דוח שנתי 1301 כשישנו הסכם ממון ברקע מיסים 1
י מחיר למשתכן - דירה מלפני הנישואים + הסכם ממון והפרדת רכוש נדל"ן 1
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
unrealx הסכם שכירות - מה לוודא כדי לא להדפק? פוסטים מאיכות נמוכה 10
A בדיקה של חברה יזמית והשלכות חתימה על הסכם פינוי בינוי נדל"ן 17
A הסכם חדש אינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
E עלות הסכם ממון אוף טופיק 21
M הסכם ממון - התלבטיות אוף טופיק 277
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3
Y הסכם שיתוף ברכישת מגרשים נדל"ן 2
N האם כל פעם לפני שאתם עוברים לגור עם בן/בת זוג חדשים, אתם עורכים הסכם ממון? אוף טופיק 60
S הסכם תיווך נדל"ן 3
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 4
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 18
לא חשוב שמות מקור לבירור המשמעויות של הסכם פשרה בתאונות דרכים? אוף טופיק 4
א העברת דירה במתנה בין אחים- מיסוי נדל"ן 4
ה העברת תיק השקעות בין אחים מיסים 9
Y מיסוי ברכישת דירה בין אחים נדל"ן 3
T מחפשת , למסירה או השאלה , עגלת אחים: מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0

נושאים דומים

Back
למעלה