• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

חובת נתינת שירות בכריתת הסכם

aiib

משתמש רגיל
דירוג
39
עשיתי הזמנה מיצרן דלתות, משום מה הוא לא רוצה לספק לי את הדלתות.
הוא לא עונה לי לטלפונים ולא מסכים לבוא לעשות מדידה ולהתקין.
אני מעוניין ללכת איתו להליך משפטי.
השאלה שלי היא האם יש חובה לכל ספק מוצר לתת מענה טלפוני הגיוני [כגון חוק ה3 דקות] שאוכל לתבוע אותו על כל עשרות הפעמים שהוא פשוט לא הגיב לי לטלפונים והודעות? במידה וכן האם יש הגדרות וסכומי פיצוי לדבר?
האם יש חובה לבוא ולהתקין את המוצר תוך זמן סביר [כגון חוק הטכנאים וכדו'] מעבר לחובה לקיים חוזה? במידה וכן האם יש הגדרות וסכומי פיצוי לדבר?

אשמח לכל מידע
תודה רבה

ב"עשיתי הזמנה" - שילמת כסף?
אם כן, והחיוב טרם ירד באשראי - תבטל מול חברת האשראי.
אם החיוב ירד - תביעה קטנה על זה שלא קיבלת תמורה, בלי שום קשקושים נוספים, ותקווה שאין לו אינסוף חובות אחרת יתכן ולא תראה את הכסף.

כבר שילמת לו? מקדמה?
קצת מסובך... בעצם הוא ספק של הקבלן בדירה שרכשתי. הקבלן אני לא בטוח ששילם לא הכל אם בכלל. אבל אני שדירגתי את הדלתות ועל השדרוג כבר שילמתי מחיר מלא

אם שילמת באשראי תתקשר לחברת כרטיס האשראי ותגיד שלא קיבלת תמורה (''כשל תמורה'') ותבקש לבטל את העסקה.
אולי אפשר לעשות הכחשת עסקה. הבעיה היא שבעל העסק צריך להסכים לבטל את העסקה.

לגבי שאר הדברים שכתבת, לא בטוחה.
אתה יכול להתייעץ עם עו''ד. אולי מכתב התראה ממנו ליצרן יזיז דברים.
אתה יכול לנסות לאיים בשיימינג ברשתות, אבל תיזהר עם זה. שוב, כדאי להתייעץ עם עו''ד.

אני אסביר יותר את המצב.
אני איבדתי אמון בספק, הוא מוכן להחזיר לי את הכסף.
אלא שהספק השני הרבה יותר יקר.
אני מרגיש שמגיע לי פיצוי על ההתנהגות שלו: אי מענה לטלפונים [בעשרות... ענה רק כשהתקשרתי ממספרים שהוא לא מכיר...] מריחה ושקרים רבים. הגדיש את הסאה כששיקר אלי והפנה אותי ליצרן דלתות ברמה נמוכה ובחצי מחיר כך שהוא מרוויח כפול עכשיו ואני מקבל חצי....
לכן הייתי רוצה ללכת לספק השני ולחייב את הספק הראשון בפער.
לכן אני מחפש האם ישנם סעיפים שמוזכרים בחוק שעליהם מגיע לי פיצוי.

רעיונות? אשמח!!

לכן הייתי רוצה ללכת לספק השני ולחייב את הספק הראשון בפער.
לכן אני מחפש האם ישנם סעיפים שמוזכרים בחוק שעליהם מגיע לי פיצוי
לא מכיר סעיפים כאלה אם לא הוספת אותם בעצמך בחוזה.

בית משפט לא ייתן לך פיצוי אם לא נגרם לך נזק ממשי, כגון עיקוב בכניסה או הצורך לפנות לספק אחר(יקר יותר) בשביל להכנס לדירה בזמן.

אם הוא מוכן להחזיק לך את הכסף, קח את הכסף וברח.
הוא נסוג בו מהעסקה כי כנראה זה לא משתלם לו, זה שהוא מוכן להחזיר לך את הכסף זה כבר הישג. האופציה של להישאר עם כסף ובלי דלת עדיפה על האופציה להישאר בלי כסף ובלי דלת.

לא מכיר סעיפים כאלה אם לא הוספת אותם בעצמך בחוזה.
הוא לא חייב מענה טלפוני? אם הוא מאחר את זמן האספקה שכתוב בחוזה, לא מגיע פיצוי?
בית משפט לא ייתן לך פיצוי אם לא נגרם לך נזק ממשי, כגון עיקוב בכניסה או הצורך לפנות לספק אחר(יקר יותר) בשביל להכנס לדירה בזמן.
כאן אני צריך לפנות לספק היקר יותר כדי להיכנס לדירה בזמן. [אבל הספק הראשון יכול לומר לי תחשוב שהיה רק את הספק ההוא...]

אם הוא מוכן להחזיק לך את הכסף, קח את הכסף וברח.
הוא נסוג בו מהעסקה כי כנראה זה לא משתלם לו, זה שהוא מוכן להחזיר לך את הכסף זה כבר הישג. האופציה של להישאר עם כסף ובלי דלת עדיפה על האופציה להישאר בלי כסף ובלי דלת.
אני אקח את הכסף ואז אתבע אותו....

הוא לא חייב מענה טלפוני? אם הוא מאחר את זמן האספקה שכתוב בחוזה, לא מגיע פיצוי?
אם לא התעקבת בכניסה לדירה ולא נגרם נזק, אז לא, אם לא קבעת כזה בחוזה.
כאן אני צריך לפנות לספק היקר יותר כדי להיכנס לדירה בזמן. [אבל הספק הראשון יכול לומר לי תחשוב שהיה רק את הספק ההוא...]
אתה צריך בכל מקרה לפנות לספק השני כי ככל הנראה הספק לא מעוניין לבצע את העסקה וגם אתה בגלל ההתנהלות מולו.

כל עוד הספק השני לא שינה את ההצעה שלו בגלל שעכשיו הוא יצטרך לעבוד יותר מהר וכל עוד לא נמנע ממך בגלל העיקוב לעשות סקר שוק נרחב בין ספקים אחרים, לא נגרם לך נזק מלבד העסקה שלא יצאה אל הפועל.

בית משפט יכול או להכריח את אחד הצדדים לקיים את חלקו בחוזה, אבל כאמור אתה לא רוצה (ובצדק), או לפצות על נזק אמיתי שנגרם. לא נגרם לך נזק, כי לא הייתה לך הצעה נמוכה אחרת שאיננה עוד והצעת הספק השני לא התייקרה ופניה לספק השני לא מעקבת כניסה שלך לדירה, להבנתי.

אתה יכול לתבוע על עוגמת נפש, אבל בחוזים עסקיים בין שני צדדים נדיר שבית משפט יפסוק לטובתך.

כחלק מהיכולת של בית משפט להכריח את הספק לספק הוא לא יכול/צריך לומר לו או שתספק את שלך או שתתן לו שווה ערך שזה הדלת אצל הספק השני?!
בית משפט יכול להכריח אותו לספק את הדלתות שלו לפי העסקה שנחתמה בינכם, אבל כאמור אתה לא רוצה.

בית משפט לא יחייב אותו לשלם את ההפרש, אם אתה עכשיו לא מעוניין שהוא יספק לך את הדלתות.

בית משפט יכול להכריח אותו לספק את הדלתות שלו לפי העסקה שנחתמה בינכם, אבל כאמור אתה לא רוצה.

בית משפט לא יחייב אותו לשלם את ההפרש, אם אתה לא מעוניין שהוא יספק לך את הדלתות.
ובמידה ואני רוצה שיספק לי את הדלתות? יש מקום שיחייבו אותו או לספק או לשלם את ההפרש?
ובמידה ואני חושש שהדירה תהיה מוכנה והוא אינו מוכן לספק והכניסה תתעכב ולכן אני פונה לספק היקר, אני יכול לדרוש את ההפרש?

לא, בית המשפט יכול לחייב אותו לקיים את החוזה, לדןגמה לספק לך דלת ב1000 שקל או להחזיר את הכסף. הוא לא יכול להכריח אותו לשלם עבור הספק השני.

לא, בית המשפט יכול לחייב אותו לקיים את החוזה, לדןגמה לספק לך דלת ב1000 שקל או להחזיר את הכסף. הוא לא יכול להכריח אותו לשלם עבור הספק השני.
אם עשינו חוזה וספק מתחייב לספק הוא יכול לחזור בו ולא לספק את המוצר ורק להחזיר את הכסף?!?! אז מה זה התחייבות? מה זה חוזה?

ובמידה ואני רוצה שיספק לי את הדלתות? יש מקום שיחייבו אותו או לספק או לשלם את ההפרש?
לספק כן לשלם לא. הספק יוכל להחליט אם הוא רוצה לספק במחיר שקבעתם או לשלם לך את ההפרש ושתפנה לספק אחר. אבל זו תהיה החלטה שלו.
ובמידה ואני חושש שהדירה תהיה מוכנה והוא אינו מוכן לספק והכניסה תתעכב ולכן אני פונה לספק היקר, אני יכול לדרוש את ההפרש?
במקרה שהוא התעקב תוכל לתבוע בדיעבד.

ברגע שהספק הודיע לך שהוא מוכן להחזיר לך את הכסף, אתה צריך לתבוע ממנו קיום עסקה או לקבל את ההצעה שלו ולבטל את העסקה.

אם בחרת בביצוע העסקה תצטרך להתנהל מולו ותוכל לתבוע בדיעבד במקרה של עיקוב. במידה ותבחר לפנות לספק השני מתוך חשש או עיקוב ממשי, תקבל בוודאות את ביטול העסקה ונזק בגלל אי כניסה לדירה, אבל בספק את ההפרש, שוב , בגלל שלא היו אופציות אחרות שהפסדת. ייתכן , גם זה בספק, שבית משפט יפסוק שהוא לא יפצה אותך על העיקוב בכניסה כי הוא הודיע לך מראש על האפשרות לביטול העסקה ואתה בחרת להמשיך למרות ההתנהלות מולו. הכל יכול להיות ונתון לדעתו של השופט.

אם עשינו חוזה וספק מתחייב לספק הוא יכול לחזור בו ולא לספק את המוצר ורק להחזיר את הכסף?!?! אז מה זה התחייבות? מה זה חוזה?
אם לא קבעת בחוזה אחרת, אז כן. אם נגרם לך נזק בגלל שהוא ביטל, הוא יהיה חייב לשלם אותו.

לא במקרה בעלי עסקים מוסיפים לחוזים סעיפים, אם הלקוח יבטל תוך x זמן הוא יהיה מחוייב ב y כסף, אם אחרי x זמן ביותר כסף וכו'.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א חובת שוכר להראות את הדירה למתעניינים עבור קונה חדש נדל"ן 49
ס חשבון בנק שעובר בירושה – המשך שימוש בחשבון או חובת מימוש מיידי? מיסים 2
N חובת דיווח למס הכנסה על ESPP או RSU - כאשר לא הייתה מכירה מיסים 24
A חובת דיווח מס יסף מיסים 4
Nons Ense שאלה בנושא חובת דיווח והתנהלות עם חשבון מסחר שיושב בחו״ל שוק ההון 5
S חובת הגשת דווח שנתי למס הכנסה 2023 מיסים 18
A חובת הגשה של טופס 134 בדוח השנתי מיסים 0
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
MaorRocky דיבידנים מ-interactive האם חלה עלי חובת דיווח? מיסים 7
הק995 חובת מילוי סקר פולשני של הלמ"ס אוף טופיק 47
ש חובת הפרשה לפנסיה מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
deussex חובת דיווח מס הכנסה על חשבון מדדי בבית השקעות ישראלי שוק ההון 38
ל על מי חובת התשלום אוף טופיק 11
R חובת דיווח על מניות בחו"ל כשאין רווחים מיסים 4
romrom חובת דיווח מס על חשבון IB עם VTI+VXUS שוק ההון 27
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0
NUADA קרן השתלמות - חובת מס צרכנות פיננסית 1
aeh חובת הפקדה לפנסיה לעצמאיים האם ניתן גם לקרן השתלמות שוק ההון 3
I חובת ביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 34
נ חובת דיווח על העברת כספים לחו"ל שוק ההון 3
adamshalev חובת הגשה פיסית במס הכנסה צרכנות פיננסית 99
פ העלאת מס יסף + הרחבת חובת דיווח למס הכנסה שוק ההון 84
שמוליק קיפוד חובת סימון מוצרים בסופר אוף טופיק 0
A עזרה לגבי הפרשות לקרן פנסיה -חובת מעסיק. צרכנות פיננסית 12
זאב חוק חדש: חובת דיווח על קבלת ייעוץ לצורך תכנון מס צרכנות פיננסית 3
yossik חובת דיווח למס הכנסה על מסחר בבורסה? שוק ההון 15
ת נתינת הלוואה ליזם נדלן נדל"ן 17
Liron2035 האם הסולידית משנה כיוון? (או נתינת משקלים שונים מהחלוקה הטבעית של השוק) שוק ההון 7
ד שאלה לסולידית: פוסט "נתינת נייר ערך כמתנה" שוק ההון 3
דנילה שירות VPN מומלץ? אוף טופיק 6
ריש-לקיש תמחור מרפסת שירות שהיא חלק מהבית נדל"ן 5
D שירות לקוחות בתי השקעה למסחר בניירות ערך ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
S שירות לקוחות - התפתחות התפתחות אישית 3
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
E בית השקעות שנותן שירות לשוהים בחו׳׳ל? שוק ההון 2
W שירות סריקת תמונות פיזיות אוף טופיק 4
A שירות Ledger Recover קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 0
M מותר להחתים ימי חופש בזמן שירות מילואים? אוף טופיק 3
Y עבודה בתור שכיר בעת שירות מילואים פעיל אוף טופיק 32
D מאגר של חברות נטולות שירות לקוחות, לטובת הימנעות לקוחות עתידיים אוף טופיק 19
פטל ואוכמניות איך לקבל שירות אישי בבנק? צרכנות פיננסית 21
ס תוספת משכנתא בגין שירות חובה נדל"ן 2
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
ר יצירת קשר עם שירות לקוחות- אינטראקטיב חו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 1
ג למי שקצת טכני - המלצה על שירות חסימת פרסומות בענן אוף טופיק 11
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
S פיקדון שירות צבאי התפתחות אישית 2
N פיצוי בעקבות דחיה של נותן שירות צרכנות פיננסית 5
D הפסקת הפרשות לקרן פנסיה עקב טעות של נציגת שירות לקוחות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D מה דעתכם על שירות טיפול והגשה לטסט של solo? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15

נושאים דומים

Back
למעלה