• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

הסכם חדש אינטראקטיב ברוקרס

• פותח הנושא פותח הנושא auto_trader
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

auto_trader

משתמש רגיל
דירוג
53
היי,

השאלה הזו מופנית לסוחרים בIB: האם גם אתם קיבלתם בחודש-חודשיים האחרונים עדכון להסכם השימוש? באופן אישי, טרחתי לקרוא אותו על שלל סעיפיו ולא אהבתי חלק ממה שקראתי, בעיקר כל הנושא של Payment for order flow, והיכולת שלהם להקפיא פעולות מסויימות או את החשבון כולו באופן שרירותי כדי להגן על עצמם. נראה כמו עדכון לתנאי השימוש לאחר כל הסיפור של gamestop ו wallstreetbet מוקדם יותר השנה.

אני מתלבט, כי מחבב מאוד את הפלטפורמה, עלויות המרה ומסחר נמוכות והיא מאוד נוחה למסחר -- והייתי מעדיף לא לעזוב. אני גם לא בטוח כמה הדשא של השכן באמת ירוק יותר, בין אם בבתי השקעות בארץ או בברוקרים זרים אחרים. אשמח לשמוע דעות בנושא וכמובן השגות/תובנות לגבי ההסכם החדש.

בתי השקעות בארץ
אין לי היכרות עם תנאי השימוש של בתי השקעות בארץ, אבל מקריאה בפורום הזה התרשמתי שמתי שבא להם הם יכולים להעלות עמלות, לסגור חשבונות, לחסום התחברות מחו"ל, ועוד כלמיני הפתעות נחמדות. אז לפחות בארץ הדשא כנראה לא ירוק יותר.

היי,

השאלה הזו מופנית לסוחרים בIB: האם גם אתם קיבלתם בחודש-חודשיים האחרונים עדכון להסכם השימוש? באופן אישי, טרחתי לקרוא אותו על שלל סעיפיו ולא אהבתי חלק ממה שקראתי, בעיקר כל הנושא של Payment for order flow, והיכולת שלהם להקפיא פעולות מסויימות או את החשבון כולו באופן שרירותי כדי להגן על עצמם. נראה כמו עדכון לתנאי השימוש לאחר כל הסיפור של gamestop ו wallstreetbet מוקדם יותר השנה.

אני מתלבט, כי מחבב מאוד את הפלטפורמה, עלויות המרה ומסחר נמוכות והיא מאוד נוחה למסחר -- והייתי מעדיף לא לעזוב. אני גם לא בטוח כמה הדשא של השכן באמת ירוק יותר, בין אם בבתי השקעות בארץ או בברוקרים זרים אחרים. אשמח לשמוע דעות בנושא וכמובן השגות/תובנות לגבי ההסכם החדש.
יש אלטרנטיבה זולה לבעלי אזרחות לא אמריקאית?
המניות רשומות על שמנו בסופו של דבר, כך שבהן אי אפשר לגעת. במידה וקורה משהו לא נעים שכזה נראה לי שאפשר יהיה לפתוח חשבון בברוקר אחר ולסחור משם…

בעיקר כל הנושא של Payment for order flow, והיכולת שלהם להקפיא פעולות מסויימות או את החשבון כולו באופן שרירותי כדי להגן על עצמ
מעולם לא קרה לי דבר ולא קראתי שקרה למישהו אחר אצל ברוקר בארץ. אבל אין לי ספק שאם הרשות תנחה / הברוקר ירגיש שהוא חשוף לתביעה, הוא יגביל את המסחר. האלטרנטיבה שהוא יחצין אלי סיכון משפטי פחות טובה בעיני.

יש אלטרנטיבה זולה לבעלי אזרחות לא אמריקאית?
בגדול יש ברוקרים נוספים מעבר לIB שמקבלים לקוחות זרים, IB הם פשוט היחידים שיש להם חשבון בנק בארץ בשביל העברות זולות.
יש פה הרבה דיונים על פתיחת חשבון בברוקרים שכאלה (למשל שוואב) תוך כדי שימוש בIB נטו כצינור להעברת כספים לשם.

טכנית עדיין נתקעים אם IB מחליטים להקפיא לחלוטין את כל החשבון כולל העברת כספים פנימה/החוצה (ואז אין צינור), אבל נשמע לי לא סביר בעליל. התרשמתי שההקפאות האלה הן יותר נקודתיות, למשל הקפאה של היכולת להיכנס למארג'ין, לקנות מניות ספציפיות, וכו'.

שווה לציין שאין לי מושג אם הברוקרים האחרים הוסיפו תנאים שכאלה גם לתנאי השימוש שלהם, או יוסיפו בעתיד...

שווה לציין שאין לי מושג אם הברוקרים האחרים הוסיפו תנאים שכאלה גם לתנאי השימוש שלהם, או יוסיפו בעתיד...
זהו, לזה בדיוק התכוונתי לגבי כמה הדשא ירוק... לא בטוח בכלל שפלטפורמות אחרות שזמינות לישראלים הן טובות יותר. בנוסף, אני מתכנן להתחיל לעבוד עם ה-API שלהם אז מעבר ברוקרים כבר לא יהיה a walk in the park עבורי. אני באמת אוהב לסחור בIB, אבל ההסכם הדרקוני הזה העלה מחשבות שניות בנושא.

מה שלמדנו מהסיפור של GME הוא שברוקרים עלולים לנקוט בפעולות קיצוניות כאלה גם אם זה לא מופיע בהסכם. גם אם תעבור לברוקר אחר, לא מובטח שזה לא יקרה שם. ראיתי טענה שמה שהבדיל בין ברוקרים שחסמו את המסחר לכאלה שלא הוא שהברוקרים שחסמו היו חשופים לפוזיציות שורט, ואילו שלא החזיקו בפוזיציות לונג. לא יודע אם זה מדויק. מה שכן, סביר שזה יקרה רק במצבי קיצון, שלא אמורים להיות רלוונטיים לרוב המשקיעים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 1
B משמעות חוקית של חתימה על הסכם זה בפתיחת חשבון בBlink ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
A חובת נתינת שירות בכריתת הסכם אוף טופיק 31
M עלות הסכם ממון לאיש הסולידי צרכנות פיננסית 19
M הסכם הצטרפות של ברוקרים - להיות רגוע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 23
M מיסוי דירה לאחר הסכם ממון נדל"ן 2
סול מי שעצמאי חייב - חייב - הסכם ממון אוף טופיק 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
S הגשת דוח שנתי 1301 כשישנו הסכם ממון ברקע מיסים 1
ישראלי מצוי מחיר למשתכן - דירה מלפני הנישואים + הסכם ממון והפרדת רכוש נדל"ן 1
P אפשרות לשיפוצים לפני מלוא ביצוע הסכם קניה/מכירה? נדל"ן 16
unrealx הסכם שכירות - מה לוודא כדי לא להדפק? פוסטים מאיכות נמוכה 10
A בדיקה של חברה יזמית והשלכות חתימה על הסכם פינוי בינוי נדל"ן 17
E עלות הסכם ממון אוף טופיק 21
M הסכם ממון - התלבטיות אוף טופיק 277
E שאלה בקשר לפרטי הסכם פתיחת חשבון מסחר בIBI. שוק ההון 3
Y הסכם שיתוף ברכישת מגרשים נדל"ן 2
N האם כל פעם לפני שאתם עוברים לגור עם בן/בת זוג חדשים, אתם עורכים הסכם ממון? אוף טופיק 60
S הסכם תיווך נדל"ן 3
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 4
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 18
לא חשוב שמות מקור לבירור המשמעויות של הסכם פשרה בתאונות דרכים? אוף טופיק 4
S אינטראקטיב ברוקרס - על שם מי לרשום את החשבון? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
G אינטראקטיב ישראל - מישהו התנסה עם הדיווח מס האוטומטי שלהם ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
H קרן מחקה MSCI World דרך אינטראקטיב ברוקרס. שוק ההון 0
G חשבון כפול אינטראקטיב ישראל ואינטראקטיב העולמי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
א מרגיש מרומה (אינטראקטיב ישראל) צרכנות פיננסית 18
צ ניכוי במקור בIB / אינטראקטיב ישראל מיסים 39
א אינטראקטיב סגרו את החשבון צרכנות פיננסית 27
ש תכנית הDRIP של אינטראקטיב ישראל שוק ההון 1
M אינטראקטיב ברוקרס - הלוואה בדולרים ומכירה לשקלים? שוק ההון 6
א אינטראקטיב ברוקרס - שאלות ניוד, מיסוי וכרטיס אשראי שוק ההון 1
מ ההבדל בין אינטראקטיב ברוקר ישראל לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי אוף טופיק 12
M מעבר מחשבון אינטראקטיב בורקס ישאל לארה"ב? משהו השתנה? שוק ההון 1
M קורס ברוקר למסחר בבורסה של אינטראקטיב ישראל- מישהו מכיר יכול להמליץ ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ר מסחר בקרנות איריות דרך אינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 21
ר יצירת קשר עם שירות לקוחות- אינטראקטיב חו"ל פוסטים מאיכות נמוכה 1
החוזר בסולידיות מעבר מIB IL אינטראקטיב ברוקרס ישראל לIB (ארה״ב או capTrader ) או ברוקר זר אחר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
מ אינטראקטיב ברוקרס מול שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
ס עמלות אינטראקטיב ברוקרס מול אפליקציות מסחר עצמאי בישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
P קצת מבולבלת מעניין אינטראקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
S ריבית על חשבון שלילי אינטראקטיב ברוקרס. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
ש אינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
D העברת כסף בין מדינות דרך אינטראקטיב ברוקרס ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א העברה פנימית בין חשבונות אינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
M הגשת דוח על אינטראקטיב ברוקרס, עוסק פטור, קיזוז הפסדים וריבית מניירות ערך מיסים 9
adamshalev אינטראקטיב ברוקרס ביטלו את עמלת המינימום החודשית שוק ההון 186
י יש מצב שמינפתי את עצמי בלי לדעת? אינטראקטיב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Rahash אינטראקטיב - שלוחות, מדינות, מטבעות ומתווכים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10

נושאים דומים

Back
למעלה