• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הייטקיסט מהפריפריה

• פותח הנושא פותח הנושא papaya
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מזל טוב על הדירה. עכשיו נשאר לך לדאוג לממש את העסקה. חיסכון של 16,000 לחודש במשך 3 שנים אומר קרן של 576,000 וזה פותר לך את ה 430,000 שאתה חייב להשלמת העסקה בלי לקחת סיכונים כלל. לשים את הכסף הזה במניות מכניס סיכון משמעותי לתמונה כי זו השקעה לטווח קצר. הייתי ישן טוב בלילה עם השקעה סולידית בקרן כספית.
תודה!
קרן כספית נשמע טוב ונכון, עדיין תוהה כמה אחוז מהחסכון להשקיע בכלי הזה.
אחרי קצת קריאה בנושא חשבתי על אי.בי.אי כספית (דמי ניהול 0.09, ללא דמי הוספה, וללא הגבלות בהפקדה, חשופים מעט לאגח קונצרני), למיטב הבנתי אין שוני גדול בין הקרנות.
מזל טוב ובהצלחה.
תודה!

שלום לכולם,
עדכון חודשי

מיפוי פיננסי נוכחי -
קופות גמל - ~181K
מסחר אישי - ~21K
פנסיה - ~270K
השתלמות - ~70K
עוש - ~21K
התחייבויות עתידיות - ~1700K
נכס עתידי - ~2100K

בסך הכל -
כספים לא נזילים(פנסיה, ק.השתלמות, נכס) ~2440K
כספים נזילים(ללא פניה וקרן השתלמות) ~224K
התחייבויות ~1700K
שווי ~960K

שלום לכולם,

עדכון משמח, התחילו לשווק את הדירה שקניתי במחיר גבוה ב150-180K ממה שרכשתי.
מצד אחד, חדשות טובות, מצד שני יש דיסוננס בין העלייה במחירים לבין הביקוש שאני רואה ביד2 לפרוייקטים הקיימים כרגע, לכן לא העלתי את שווי הנכס העתידי במיפוי הנוכחי, לפחות לא עד שאראה אחרת.
לאחרונה גם "שיקמתי" את קרן החירום שלי ואני מתחיל שוב את ההזרמה להשקעות השונות כשהפוקוס הוא לצמצם הוצאות כרגע (בחודשים האחרונים לא מעט הוצאות על לימודים, אירועים, מתנות) ולהפריש את הנטו שנחסך בצורה הבאה - 20% למדד הSP500 ו80% לקרן כספית.

מיפוי פיננסי נוכחי -
קופות גמל - ~183K
מסחר אישי - ~24K
פנסיה - ~276K
השתלמות - ~73K
עוש - ~41K
נכס עתידי - ~2100K

בסך הכל -
כספים לא נזילים(פנסיה, ק.השתלמות, נכס) ~2697K
כספים נזילים(ללא פניה וקרן השתלמות) ~248K
התחייבויות ~1700K
שווי ~1000K

שלום לכולם,
מעדכן אחרי רבעון, ומסכם את השנה הנוכחית.

מיפוי פיננסי נוכחי -
קופות גמל - ~196K
מסחר אישי - ~26K
פנסיה - ~326K
השתלמות - ~83K
עוש - ~45K
קרן כספית - ~31K
נכס עתידי - ~2150K

בסך הכל -
כספים לא נזילים(פנסיה, ק.השתלמות, נכס) ~2776K
כספים נזילים(ללא פניה וקרן השתלמות) ~298K
התחייבויות ~1700K
שווי ~1126K

סיכום שנתי -
שנה לא פשוטה עוברת על כולנו, מקווה שנזכה לשנת תקומה במהרה.
אחרי התלבטויות רבות רכשתי דירה לבסוף, לא מעט התעסקות סביב הדירה, הוצאות נוספות(70K~) וגם התרגלות למציאות חדשה שבה אני צריך לוודא שאני על המסלול פעם בכמה זמן מבחינת ההתחייבות. קראתי שוב את העצות שקיבלתי בשרשור ומדהים לראות את ההיענות והערך שאנשים מביאים איתם לפורום - תודה על זה.
מבחינה כספית חציתי את רף המליון, השווי הכולל שלי עלה מ684K אל 1126K, ואני מרגיש בדרך הנכונה ליעד של 2M בגיל 30, מקווה להקדים.

שלום לכולם,

מיפוי פיננסי:
קופות גמל - ~189K
מסחר אישי - ~38K
פנסיה - ~346K
השתלמות - ~85K
עוש - ~20K
קרן כספית - ~112K
נכס עתידי - ~2200K

סך הכל -
כספים לא נזילים ~2990K
כספים נזילים ~359K
התחייבויות ~1700K
שווי ~1290K

קצת מסביב:
- בפן האישי ארבעת החודשים מהעדכון האחרון היו הלחוצים והעמוסים ביותר שהכרתי, אני מקווה שמכאן אני חוזר לשגרה
- השוק כרגע רחוק משיאו, זה לא משפיע על צורת ההשקעה האחרונה שהצגתי(80% שקלי, 20% סנופי), אני חשוף למדד לא מעט, בעיקר בכספי הפנסיה וההשתלמות
- התקופה האחרונה חיזקה את הרצון שלי להגיע לעצמאות כלכלית(בעיקר חוסר היכולת לנהל את הזמן שלי, לעשות דברים שאני אוהב), במסלול הנוכחי שאני נמצא עליו אני כנראה אפגוש את זה בעוד 20 שנה, ובכנות לא יודע אם צורת החיים הנוכחית שלי(עמוסה בכל טוב) היא מחיר ששווה לשלם עבור זה לטווח כל כך רחוק. אני מאמין שההבנה הזו תוביל אותי לפתרונות, עד אז אקווה שבחברה הנוכחית נעשה WIZ ואנסה לבנות פרוייקט צד שיכניס כסף נוסף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
G הייטקיסט מס' 2367, ההתחלה.. יומני מסע אישיים 22
S רו"ח ישראלי מומלץ עבור הייטקיסט אזרח ארה"ב מיסים 30
I הייטקיסט צעיר - צבירת הון התפתחות אישית 70
ע הייטקיסט +3 יומני מסע אישיים 18
stamEhad חוות דעת תיק קיים של הייטקיסט בן 32 - מחפש את השינויים הנכונים שוק ההון 14
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ר הארכת חיי המדף של הייטקיסט - פרישה מאוחרת התפתחות אישית 10
ה תיק של הייטקיסט בשבתון - איך מתאזנים עכשיו שוק ההון 45
A הייטקיסט עם משפחה, באמצע החיים יומני מסע אישיים 30
I עוד הייטקיסט בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 64
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 700
S ייעוץ לגבי הפרשות סוציאליות ואפיקי השקעות | הייטקיסט צרכנות פיננסית 30

נושאים דומים

Back
למעלה