solid_fire
משתמש רשום
- דירוג
- 2
היי,
אשמח להמלצה על רו"ח ישראלי שיודע להתמודד עם שכיר + RSUs (בלי מכירות) + קיזוזי מס בשיתוף רו"ח אמרקאי + חשבון ברוקר IBKR + Roth IRA.
קיבלתי המלצה מחבר, אבל הוא לוקח 3000 + מע"ם. זה נשמע לי גבוהה, נכון?
הרו"ח האמרקאי שלי נתן לי מספר של רו"ח ישראלי שהם עובדים איתם. כששאלתי אותם לגבי Roth IRA, הם אמרו שצריך לשלם מס רווחי הון כל שנה לישראל.
זה מנוגד לכל מה שרשום בפורום ובאינטרנט: ש Roth דוחה מס עד המשיכה ואולי אפילו פטור לחלוטין.
בנושא אחר, עברתי על הדו"ח האמרקאי שהרו"ח הכין עבורי. האם הכל פה נראה לכם הגיוני?
לקחו משכורת + vested RSU בתור other earned income.
לקחו הפקדות מעסיק לפנסיה וקרן השתלמות והחסירו את "חויב במס" בתור Other income.
האם זה תקין? האם זה בשביל שבמשיכה אשלם רק מס רווחי הון על הרווחים?
חישבו FTC כסכום מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי, מס בריאות.
עבור interest + dividends + capital gains שקיבלתי מ IBKR, הם שילמו את מלוא המס לארה"ב בגלל שזה לא foreign income.
האם זה נכון שארה"ב מקבל מס לפני ישראל מ- IBKR? חשבתי שההפך נכון עבור תושב ישראל. חבל לי שארה"ב יקבל את כספי ולא ישראל.
תודה לכל עזרה!
אשמח להמלצה על רו"ח ישראלי שיודע להתמודד עם שכיר + RSUs (בלי מכירות) + קיזוזי מס בשיתוף רו"ח אמרקאי + חשבון ברוקר IBKR + Roth IRA.
קיבלתי המלצה מחבר, אבל הוא לוקח 3000 + מע"ם. זה נשמע לי גבוהה, נכון?
הרו"ח האמרקאי שלי נתן לי מספר של רו"ח ישראלי שהם עובדים איתם. כששאלתי אותם לגבי Roth IRA, הם אמרו שצריך לשלם מס רווחי הון כל שנה לישראל.
זה מנוגד לכל מה שרשום בפורום ובאינטרנט: ש Roth דוחה מס עד המשיכה ואולי אפילו פטור לחלוטין.
בנושא אחר, עברתי על הדו"ח האמרקאי שהרו"ח הכין עבורי. האם הכל פה נראה לכם הגיוני?
לקחו משכורת + vested RSU בתור other earned income.
לקחו הפקדות מעסיק לפנסיה וקרן השתלמות והחסירו את "חויב במס" בתור Other income.
האם זה תקין? האם זה בשביל שבמשיכה אשלם רק מס רווחי הון על הרווחים?
חישבו FTC כסכום מס הכנסה, דמי ביטוח לאומי, מס בריאות.
עבור interest + dividends + capital gains שקיבלתי מ IBKR, הם שילמו את מלוא המס לארה"ב בגלל שזה לא foreign income.
האם זה נכון שארה"ב מקבל מס לפני ישראל מ- IBKR? חשבתי שההפך נכון עבור תושב ישראל. חבל לי שארה"ב יקבל את כספי ולא ישראל.
תודה לכל עזרה!