• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תיק של הייטקיסט בשבתון - איך מתאזנים עכשיו

מצב
הנושא נעול.

הייטקיסט בגמילה

משתמש רשום
דירוג
32
(עוקב כבר כמה שנים ורק עכשיו יצרתי יוזר, תודה על הרעיונות והמידע לאורך הזמן)

לקראת אמצע שנות ה30, בתחילת 2020 יצאתי לשנת שבתון. לא זמן אידיאלי לכך כפי שנתגלה בהמשך, אבל לא נורא בכלל מבחינת הוצאות, מצליח לחיות בצמצום וליהנות מזה. החודשים האחרונים כן יצרו אצלי מוטיבציה לעשות סדר בפיננסים.
אין לי דאגות מבחינת התזרים בזמן הקרוב, אז מתעסק רק בהתייעלות חלוקת הנכסים, דמי ניהול, מיסים ואיזון סיכונים. אשמח לשמוע דעות (לא ייעוץ) על התיק וצעדים שכדאי לאדם תיאורטי לבצע.
המצב הנוכחי:
  • עו״ש:
    • שקלים: כ30,000 ש״ח
    • מט״ח: 100,000 פרנק, משמשים כמזומן יציב בתקופות כמו זו.
  • פנסיה:
    • כ600,000 ש״ח שסבלו מכה קטנה השנה. היו בהראל בפנסיה וביטוח מנהלים, אזרתי אומץ וכרגע בתהליך מעבר להלמן-אלדובי למסלול S&P בדמי הניהול הנמוכים.
  • פוליסות חיסכון: נפלתי לכלי הזה לפני כמה שנים, כשרציתי להפקיד באופן קבוע בלי לחשוב יותר מדי על מסלולים. כיום הרווחים הכלואים שם כ130,000 ש״ח.
    • הראל: 840,000 ש״ח במסלול כללי, שקרץ לי בגלל הנכסים הלא-סחירים. היום כבר גיליתי שהם לא נותנים שום כריות ביטחון משמעותית. ההפקדה המקורית הייתה 730,000 ש״ח.
    • הכשרה: 510,000 במסלולים כלליים (אפשר להחליף דרכם בתי השקעות ללא אירוע מס, כרגע מחולק בין ילין ואלטשולר). סך הפקדות מקוריות 490,000.
  • תיק השקעות: הוקם בתור איזור משחקים שלי כדי ללמוד ולהתנסות, עם הזמן גדל ונהיה קצת דומיננטי יותר משהייתי רוצה אבל שאלו יהיו צרותיי. רק מניות חו״ל.
    • כ830,000 ש״ח. מתוכם 50% בטסלה, כ25% אמזון והשאר במניות ומדדים משמעותיים פחות.
    • בכל המקרים קניתי כמות והחזקתי, לא הגדלתי או הקטנתי אחזקות, אלא רק קניתי מניות שונות. כ560,000 ש״ח הם רווח כלוא.
    • כרגע מנוהל בבנק, אבל יועבר לבית השקעות עד סוף השנה.
  • קרן השתלמות:
    • כ180,000 במור (אינטרגמל) במסלול S&P בדמי הניהול הנמוכים.
  • דירה: אין, ואין כוונה לקנות כרגע, למעט אם אתקל בהזדמנות יוצאת דופן.
לסיכום:
  • כ400,000 ש״ח במזומן
  • כ1.6 מליון ש״ח במניות ארה״ב
  • 1.3 מליון ש״ח במיקס של פוליסות חיסכון - מניות/אגח/לא-סחיר.
  • מתוך אלה רווחים שימוסו יום אחד: כ700,000 ש״ח.

מחשבות מרכזיות:
  • מה לעשות עם הפקדות שוטפות לחיסכון.
  • מה לעשות עם הפקדות עתידיות לפנסיה מעל התקרה של המקיפה - קופת גמל IRA שווה את ההתעסקות?
  • איך להוריד תלות במניות ארה״ב ובדולר.
  • האם לנצל את השנה בה אין לי הכנסות כדי לשחרר קצת רווחי הון במדרגת מס נמוכה ומאיפה.
  • איזה איזון של התיק יהיה הכי יעיל.

רק לכתוב את כל זה מסודר הקל עליי, אז כבר תודה.

נערך לאחרונה ב:
דאגות מרכזיות:
לא הבנתי למה יש לך דאגות.
ברצינות, תהנה מהזמן ותחליט מה אתה רוצה לעשות אחר כך. זה עשוי גם לתרום להחלטה איך לארגן את הנכסים.
הלוואי שהיו לי סכומים כאלו בגילך.

לא הבנתי למה יש לך דאגות.
צודק, אולי מילה מופרזת.. אני אכן שמח ומאושר בחלקי, רק מודאג מתלות מוגזמת בדברים מחוץ לשליטתי.
אחר כך אחזור להייטק. המטרה כרגע היא לנצל את הסיטואציה לסוג של סדר פיננסי.

לא מאוד אמיץ. התחלתי אאלט מ50,000 על כל אחד (ועוד מניה שפחות הצליחה) סביב 2017 ומאז לא נגעתי.
עכשיו בודק איך יורדים מהעץ בזהירות.

אלון מאסק סידר אותך יפהD:

לא מאוד אמיץ. התחלתי אאלט מ50,000 על כל אחד (ועוד מניה שפחות הצליחה) סביב 2017 ומאז לא נגעתי.
עכשיו בודק איך יורדים מהעץ בזהירות.
נקודת ההתחלה לא חשובה וכל המשפטים של "אני משחק עם הכסף של הבית" זה חרטוט. יש לך תיק מניות בשווי X, הירידה תכאב לך בכיס באותה מידה.

אתה צודק, ולכן אני כותב שלא בזכות אומץ מצאתי את עצמי על עץ, אלא כי לא ירדתי ממנו בזמן. כתבתי כדי לשמוע עצות איך כדאי לרדת.

הייתי מתחיל בלגבש אסטרטגיה לטווח הארוך, איך אתה רוצה שתיק ההשקעות שלך יראה.

אתה מרגיש בנוח עם הסכומים שנמצאים בשתי מניות?

אישית הייתי משלם מס רווחי הון באהבה, ודואג שיהיה לי תיק שאני ישן טוב איתו בלילה שנים קדימה.

אישית הייתי משלם מס רווחי הון באהבה, ודואג שיהיה לי תיק שאני ישן טוב איתו בלילה שנים קדימה.
כנ״ל.
הייתי מממש ומשקיע את הכספים בהתאם למדיניות ההשקעה שלי (קרנות מחקות מדדים בעלות פיזור רחב וכו׳).
אני באופן אישי מחזיק סכום מינימלי במניה בודדת סתם בשביל ״הריגוש״ אבל לא חושב שהייתי ישן טוב בלילה עם סכום משמעותי במניה אחת.

שני הסנט שלי:
פוליסת חיסכון - תעשה חישוב פשוט של כמה תשואה עודפת אתה יכול לעשות בקרן עוקבת מדד פשוטה בתיק עצמאי (ולו רק בזכות היעדר דמי ניהול) ותוך כמה זמן אתה מחזיר את המס שתשלם כדי לחלץ משם את הכסף.
אם המספר שיוצא לך הוא קטן מטווח ההשקעה שלך - יהיה לך עדיף לשלם את המס ותעביר את הכסף לתיק העצמאי שלך.

2. מט"ח בפרנק שוויצרי - מה תפקידו? זו קרן חירום או חלק מתיק ההשקעות (שמתפקד כמרסן תנודתיות)? אם זו קרן חירום היא ממש גדולה מדיי לטעמי.

3. מסכים עם @לב אריה ומוסיף - כל יום שבו אתה מחזיק את המניות שלך בטסלה/אמאזון/אחר זה כאילו קנית אותן מחדש באותו יום במחיר הנוכחי. האם *היום* היית שם את הסכומים שציינת במניות האלו? אם כן, סבבה. אם לא - הימנעות מתשלום מס הוא לא סיבה טובה מספיק כדי לחרוג מתכנית ההשקעה בצורה גסה.

אם אתה מגיש דוח שנתי למס הכנסה מדי שנה, תשקול להעביר חלק מהכסף לברוקר זר, יש לזה הרבה יתרונות, אחד מהם הוא פיזור סיכונים, זה כבר לא תיק קטן...

נערך לאחרונה ב:
לקראת אמצע שנות ה30, בתחילת 2020 יצאתי לשנת שבתון.

כשתקבל את התשובות שרצית, אשמח אם תפרט על הנסיבות (אם תרצה) ליציאה לשבתון - תכננת מראש? הייתה נקודה כלכלית כלשהי שהגדרת כיעד לקראת יציאה לשבתון? האם זה צפוי לפגוע לך בקריירה וכו...
האשכול המתאים הוא פה:
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מי-לוקח-שנות-שבתון.16142/

2. מט"ח בפרנק שוויצרי - מה תפקידו?
ממלא את תפקיד המזומן/אגחי/זהב בתיק הכולל, וחלק קטן ממנו מסומן גם כקרן מחייה. בסה״כ הוא כ10% מההון הכולל, כדי שלא ארגיש מנייתי מדי. אם תקופת הירידות של הקורונה הייתה נמשכת, הייתי משתמש בו כדי להגדיל את האחזקה במדדים/מניות.

פוליסת חיסכון - תעשה חישוב פשוט של כמה תשואה עודפת אתה יכול לעשות בקרן עוקבת מדד פשוטה בתיק עצמאי
צודק, אעשה זאת.

האם *היום* היית שם את הסכומים שציינת במניות האלו?
למען הכנות, כנראה שלא. זה החל בתור החלק האקספרימנטלי של התיק (כמו שאנשים היו קונים ביטקוין). אמזון לדעתי אני מתכוון להחזיק עוד תקופה ארוכה. טסלה כבר הייתי קרוב למכור כמה פעמים, אבל כחברה אני מאמין שהיא עברה את מכשולי ההתרוששות הגדולים שהיו לה, והתקופה הקרובה תמשיך להאיר לה פנים.
ועם כל זה - יש לי קול פנימי שאומר ״כל כך הרבה זמן לא נגעת, הלך טוב, למה לשנות״ - ומשם מגיע הרצון לבצע את האיזון על ידי רכישה של נכסים אחרים לגמרי, ולא על ידי מכירה של הקיים.

תשקול להעביר חלק מהכסף לברוקר זר, יש לזה הרבה יתרונות
תוכל להסביר את הנקודה הזו? למה דווקא ברוקר זר, בגלל שאלה נ״ע זרים? אילו סיכונים זה יפזר?

הנסיבות (אם תרצה) ליציאה לשבתון
עבדתי הרבה שנים ברצף, חסכתי יפה, עוד אין מחוייבויות של משכנתא אישה וילדים, רוצה לראות שעוד יש לי השריר הצמצומי מתקופת הלימודים. מאוד נהנה בינתיים, לומד ומתרענן, צובר אנרגיות להמשך הקריירה.

אולי אם היית משקיע בטסלה כשהציעו לך, ולא עסוק בלחלק לייקים כשחוסמים שרשור על טסלה, גם לך היה סכום כזה:
אולי, אבל אז לא הייתי ישן טוב בלילה.
אם כתבת כאן בעבר ונזרקת ועכשיו אתה חוזר עם שם משתמש חדש אני מקוה שנגלה זאת במהרה.

• אהבתי
Reactions: HHH
למען הכנות, כנראה שלא
ועם כל זה - יש לי קול פנימי שאומר ״כל כך הרבה זמן לא נגעת, הלך טוב, למה לשנות״ - ומשם מגיע הרצון לבצע את האיזון על ידי רכישה של נכסים אחרים לגמרי, ולא על ידי מכירה של הקיים.
תחליט, ככלל - מה שחשוב זה אסטרטגיה ולא רק ניצול הזדמנויות (גם אם הן טובות).

תוכל להסביר את הנקודה הזו? למה דווקא ברוקר זר, בגלל שאלה נ״ע זרים? אילו סיכונים זה יפזר?
זו נקודה עם מעט נטיה לפרנויה - זה יפזר סיכונים של מדינות ושל הגופים שבהם אתה מחזיק את הנכסים שלך, סוג של לא להחזיק את כל הביצים בסל אחד.
דוגמאות ספציפיות למתי שאתה צריך כסף שלך אבל לא יכול לקבל אותו:
אם מדינת ישאל תיכנס למשבר (או שביתת ועד עובדים) שבו הבורסה תושבת לזמן מה.
אם מדינת ישראל תחליט לעקל נכסים לאזרחיה או להגביל את שימוש בהם (כמו שקרה בקפריסין במשבר האחרון)
אם הברוקר הספציפי שלך יפשוט רגל, הנכסים אמנם לא יאבדו אבל ייתכן שייקח זמן מסוים (שבוע? שנה?) להצליח להשיג אליהם גישה מלאה.
עברת לחו"ל ואתה רוצה להעביר את הכסף שלך איתך אבל מדינת ישראל / הבנק / הברוקר מחליטים לסבך אותך בבירוקרטיה לצורך כסת"ח (כי מדובר בסכום גבוה).

שים לב שהתרחישים האלו הם לא תרחישי "סוף העולם", אני לא מאמין ב"סוף העולם", אבל בהחלט ייתכנו תרחשיים שקרו במדינות אחרות שבהם הגישה לכסף שלך תוגבל או תישלל לזמן מה או שאפילו יקחו לך משהו בכפיה. כמובן שגם בחו"ל יכולים לקרות דברים כאלה אם כי קצת קשה לי יותר לדמיין שביתה של ועד עובדים בוול סטריט או הלאמת רכוש בארה"ב, כמו כן חלק גדול מהברוקרים מבוטחים ב- SIPC, מה שאין בארץ בכלל. בכל המקרים האלו זה יכול להיות מאוד שימושי שיש לך מקור נוסף (חוקי לחלוטין) לכסף זמין מחוץ לגבולות רפובליקת הבננות שלנו.
כמובן שלברוקר זר יש מיליון יתרונות אחרים (עמלות נמוכות, גישה לבורסות שונות, סדר מכירה וכו...)

נערך לאחרונה ב:
אני ישן מויי ביין למשל
Capture.JPG
ג'ניה כול הכבוד וברכות על ההשקעה המוצלחת אבל מה הפואנטה שלך?
ובמידה ומאוד חשוב לך לרוץ לספר לחברה לפחות תעשה את זה ביום שאחרי ולא באמצעD:
לקחת סיכון גדול והוא הצליח(בינתיים) מאחל לך שרוב ההשקעות יצליחו אבל ברור שלקחת הימור כמו שאתה הגדרת על סמך "הרבה אנשים אמרו לכם שזה השקעה טובה"
אחרי שאני ישמע בעיתון שהצלחת להמשיך להשקיע בתשואות כאלה לאורך שנים רבות אני יתרשם, עד אז זה סתם התפארות מיותרת לדחוף את זה בכול מקום.

הוא בקלות יכול להכות את השוק.
כמה שנים - בכיף
לאורך תקופת ההשקעה של משקיע ממוצע - בספק רב

לבחור 5 חברות מובילות ולרכב עליהן זאת שיטת השקעה לגיטימית
אבל לא השיטה שניצחה עד היום
האם היא השיטה המנצחת היום? לא בטוח, במקרים נקודתיים כן

בכל מקרה, אין לך מה לשפוט שקל של אדם אחר
כל אחד נותן לו ערך משלו

לנפנף סכומים רק כי אולי הם קיימים אצלך מול אילו שלא קיימים אצלהם, זה מהלך דושי קלאסי

תתבגר

אתם כבר 4 שנים אומרים לי רווח נקודתי.. הגעתי לתיק בשווי של 400,000$ כשלפני שנה הייתי ב250 אל"ש
"האתה" לא מעניין
ה"אתה" לא רלוונטי ל"ההוא" ולא "ההיא" ולא "ההם"
רק לך

רק לך יצא טוב לפני 4 שנים, רק לך יצא תשואה כזאת

כל אחד אחר, יצא לו משהו אחר
אתה לא רלוונטי, אתה אנקדוטה

לחיים של אחרים אין שום קשר להחלטות שלך, אז למה אתה דוחף אותם מכל מקום לכל מקום?

לא ברור לי הרצון הזה להשמיע קולות "נה - נה נה נה", באמת

מצב
הנושא נעול.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
stamEhad חוות דעת תיק קיים של הייטקיסט בן 32 - מחפש את השינויים הנכונים שוק ההון 14
ה ניוד תיק השקעות מחשבון משותף לחשבון של אחד בני הזוג מיסים 2
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
C יועץ השקעות שעוקץ תיק של 6 מיליון שוק ההון 2
ס תיק השקעות ב IBI - שקלים דולרים ויורו. טווח של עשרים שנים. שוק ההון 6
N אזרח ישראלי תיק של schwab/ib ופשיטת רגל בישראל אוף טופיק 16
S ניוד של תיק השקעות מברוקר זר לברוקר ישראלי שוק ההון 1
מ שוקל העברת תיק השקעות ***, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S מיטב טוענים שכדי לסחור ב - IB דרכם צריך תיק של לפחות 25K דולר, האם מישהו מכיר את ההגבלה הזו והאם יש משהו לעשות בנידון? שוק ההון 4
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
N ניוד חלקי של תיק השקעות שוק ההון 3
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15
D תיק הדיבידנדים של divmod שוק ההון 54
א תיק שבסופו של דבר מיועד לקניית דירה שוק ההון 56
A תיק של הארי בראון ומניות שוק ההון 0
ס תיק ההשקעות של סרגיי הלוי שוק ההון 8
ברק א. חישוב תשואת דיבידנד כוללת של תיק מניות דיבידנד שוק ההון 1
C איך לחשב XIRR של תיק שמורכב מני״ע זר? שוק ההון 10
E בניית תיק השקעות לטווח של 10-15 שנים שוק ההון 5
A במה להשקיע את החלק הסולידי של תיק ההשקעות? שוק ההון 10
F תיק דיי גדול של אבא שוק ההון 15
ד הגדלה משמעותית של תיק לטווח ארוך - מאיפה להתחיל שוק ההון 2
GoldenFace תיק מפוזר ופאסיבי והעברות של ניירות ערך/השקעות שוק ההון 3