הייטקיסט בגמילה
משתמש רשום
- דירוג
- 32
(עוקב כבר כמה שנים ורק עכשיו יצרתי יוזר, תודה על הרעיונות והמידע לאורך הזמן)
לקראת אמצע שנות ה30, בתחילת 2020 יצאתי לשנת שבתון. לא זמן אידיאלי לכך כפי שנתגלה בהמשך, אבל לא נורא בכלל מבחינת הוצאות, מצליח לחיות בצמצום וליהנות מזה. החודשים האחרונים כן יצרו אצלי מוטיבציה לעשות סדר בפיננסים.
אין לי דאגות מבחינת התזרים בזמן הקרוב, אז מתעסק רק בהתייעלות חלוקת הנכסים, דמי ניהול, מיסים ואיזון סיכונים. אשמח לשמוע דעות (לא ייעוץ) על התיק וצעדים שכדאי לאדם תיאורטי לבצע.
המצב הנוכחי:
מחשבות מרכזיות:
רק לכתוב את כל זה מסודר הקל עליי, אז כבר תודה.
לקראת אמצע שנות ה30, בתחילת 2020 יצאתי לשנת שבתון. לא זמן אידיאלי לכך כפי שנתגלה בהמשך, אבל לא נורא בכלל מבחינת הוצאות, מצליח לחיות בצמצום וליהנות מזה. החודשים האחרונים כן יצרו אצלי מוטיבציה לעשות סדר בפיננסים.
אין לי דאגות מבחינת התזרים בזמן הקרוב, אז מתעסק רק בהתייעלות חלוקת הנכסים, דמי ניהול, מיסים ואיזון סיכונים. אשמח לשמוע דעות (לא ייעוץ) על התיק וצעדים שכדאי לאדם תיאורטי לבצע.
המצב הנוכחי:
- עו״ש:
- שקלים: כ30,000 ש״ח
- מט״ח: 100,000 פרנק, משמשים כמזומן יציב בתקופות כמו זו.
- פנסיה:
- כ600,000 ש״ח שסבלו מכה קטנה השנה. היו בהראל בפנסיה וביטוח מנהלים, אזרתי אומץ וכרגע בתהליך מעבר להלמן-אלדובי למסלול S&P בדמי הניהול הנמוכים.
- פוליסות חיסכון: נפלתי לכלי הזה לפני כמה שנים, כשרציתי להפקיד באופן קבוע בלי לחשוב יותר מדי על מסלולים. כיום הרווחים הכלואים שם כ130,000 ש״ח.
- הראל: 840,000 ש״ח במסלול כללי, שקרץ לי בגלל הנכסים הלא-סחירים. היום כבר גיליתי שהם לא נותנים שום כריות ביטחון משמעותית. ההפקדה המקורית הייתה 730,000 ש״ח.
- הכשרה: 510,000 במסלולים כלליים (אפשר להחליף דרכם בתי השקעות ללא אירוע מס, כרגע מחולק בין ילין ואלטשולר). סך הפקדות מקוריות 490,000.
- תיק השקעות: הוקם בתור איזור משחקים שלי כדי ללמוד ולהתנסות, עם הזמן גדל ונהיה קצת דומיננטי יותר משהייתי רוצה אבל שאלו יהיו צרותיי. רק מניות חו״ל.
- כ830,000 ש״ח. מתוכם 50% בטסלה, כ25% אמזון והשאר במניות ומדדים משמעותיים פחות.
- בכל המקרים קניתי כמות והחזקתי, לא הגדלתי או הקטנתי אחזקות, אלא רק קניתי מניות שונות. כ560,000 ש״ח הם רווח כלוא.
- כרגע מנוהל בבנק, אבל יועבר לבית השקעות עד סוף השנה.
- קרן השתלמות:
- כ180,000 במור (אינטרגמל) במסלול S&P בדמי הניהול הנמוכים.
- דירה: אין, ואין כוונה לקנות כרגע, למעט אם אתקל בהזדמנות יוצאת דופן.
- כ400,000 ש״ח במזומן
- כ1.6 מליון ש״ח במניות ארה״ב
- 1.3 מליון ש״ח במיקס של פוליסות חיסכון - מניות/אגח/לא-סחיר.
- מתוך אלה רווחים שימוסו יום אחד: כ700,000 ש״ח.
מחשבות מרכזיות:
- מה לעשות עם הפקדות שוטפות לחיסכון.
- מה לעשות עם הפקדות עתידיות לפנסיה מעל התקרה של המקיפה - קופת גמל IRA שווה את ההתעסקות?
- איך להוריד תלות במניות ארה״ב ובדולר.
- האם לנצל את השנה בה אין לי הכנסות כדי לשחרר קצת רווחי הון במדרגת מס נמוכה ומאיפה.
- איזה איזון של התיק יהיה הכי יעיל.
רק לכתוב את כל זה מסודר הקל עליי, אז כבר תודה.
נערך לאחרונה ב: