• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

הייטקיסט מהפריפריה

• פותח הנושא פותח הנושא papaya
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

papaya

משתמש סולידי
דירוג
33
שלום לכולם,
הגעתי לכאן במקרה, התרשמתי מאוד מהתוכן והקונספט, והחלטתי לשתף במסע שלי בציפייה לכמה דברים:
- לקבל פידבק מעשיר ומגוון
- לדחוף את עצמי להיות יותר עקבי
- למצוא מנטור \ תובנות מאנשים שעשו כבר את מה שאני מנסה לעשות(אתייחס לזה בסוף)

קצת עליי -
בן 25, השתחררתי מיחידה טכנולוגית לפני כ3 שנים.
יש לי בת זוג מעל ל4 שנים, עדיין גר אצל ההורים(בדרום, שעה נסיעה מת"א), סטודנט בפתוחה ועובד בחברת סייבר מובילה בתחום, בקרוב אמור להתחיל ולנהל צוות.
בין לבין הספקתי לפתח ביחד עם חברים מיזם טכנולוגי חברתי, שצבר מעט לקוחות לאורך הדרך, אך כמיזם שמראש נכנסו אליו כדי לקבל כלים בעולם העסקי(איך בונים מוצר, פיבוטים, איך מתמחרים לשוק, איך ניגשים לשוק, איך מגייסים, איך לעשות סייקלים של BML וכו') הגענו להחלטה לסגור אותו לאחר מחזורים שהגיעו לעשרות אלפים, אבל הסתכם ברווח מעט ובעיקר בלימוד שזו הייתה כוונתנו העיקרית.
מבחינת ידע פיננסי, הוא די דל, מסתכם בפוסטים נבחרים של הסולידית, כמה ספרים בודדים על השקעות(הפשוטים והמוכרים למינהם), ופודקאסטים שונים על שוק ההון, נדל"ן וכו'.

התכנית שלי היא לצאת לחופש כלכלי,
כשהתמונה שיש לי בראש היא לעבוד בתור עצמאי(אם זה בתחום הנוכחי\מיזם עם חברים), לטייל בארץ ובעולם לעתים קרובות ובעיקר להצליח לספק לחשובים לי היום ובעתיד את שהם צריכים.

מיפוי כלכלי נוכחי -
הכנסות:
- 20,000 נטו בחודש
- 6,666 לפנסיה
- 1,571 לקרן השתלמות

הוצאות:
- נע בין 2,000-5,000 לחודש, התנודתיות נובעת מקורסים שאני לוקח, טיולים במהלך השנה ואירועים שונים למניהם.
נכסים(נכון לתחילת החודש):
מוסדי
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 80,677
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 128,294
- ק.השתלמות(סנופי): 29,566
-ק.השתלמות(סנופי): 8,097
אישי
- קסם צמודת מדד סנופי: 93,332
- ראסל 2000: 2,899
- אינדקס רכב חשמלי: 4,395
-תל אביב 60: 784
פנסיה
הפניקס: 143,127
עוש: 57,195

סך הכל -
כולל פנסיה: 548,366
ללא פנסיה: 405,239
נזיל(ללא מס): 367,576

קל לשים לב שעיקר השקעותיי הם במניות, ובעיקר במדד הסנופי, ללא איזון וממקום של לקחת סיכון רב כי אני צעיר.
הספקתי לחוות את הירידה של הסנופי מ4800 ל3600, הגבתי לעניין די באדישות, המשכתי להעביר כספים וזה השתלם, *אני גם לוקח בחשבון שהאדישות הגיעה משתי סיבות, שאין לי חובות ואחראויות כרגע, ובגלל שמדובר בכסף שלי שמשרת אותי ואין לי בעיה "לפגוע" רק בעצמי.

בתקופה האחרונה אני מתלבט לגבי כמה דברים:
- האם לצאת משוק ההון ולקנות דירה להשקעה\מגורים
- במידה ולא, האם להתחיל ולאזן את תיק ההשקעות שלי בדברים נוספים
- האם לנהל את כספי הפנסיה שלי עצמאית

אשמח לשמוע מה דעתכם,
ובנוגע לנקודה האחרונה בציפיות שלי, אני מגיע מרקע די פשוט, גדלתי בבית שלא חסר בו דבר ועם זאת ההורים העבירו לי התנהלות מאוד שמרנית עם כסף, שאני סוחב איתי אבל באופן קליל, לא משהו שאני מרגיש ביום יום.
אין סביבי מישהו לשאת אליו עיניים בנוגע להתנהלות כלכלית, והגשמה כלכלית בקנה מידה שאני מחפש, ובתחושה האישית שלי אני מרגיש אחריות "לעשות את זה", כי אני מאמין שאני יכול, אז אני בין היתר מחפש דמות כזו, שתוכל להשפיע לטובה על הסיכויים שלי להגשים את שאיפותיי.

נערך לאחרונה ב:
גדלתי בבית שלא חסר בו דבר ועם זאת ההורים העבירו לי התנהלות מאוד שמרנית עם כסף,
מה הבעיה עם התנהלות שמרנית?

אתה עובד, חוסך, בזוגיות. הכל טוב. אתה מסתדר נהדר. אתה לא בתחרות עם אף אחד ואתה לא צריך להוכיח כלום לאיש מלבדך.

בקשר לבית - תשכור דירה עם או בלי בת הזוג וצא מבית ההורים , אבל עם לקנות היתי מחכה. חוסך עוד, מבין איפה בדיוק אתה רוצא לקנות.

נערך לאחרונה ב:
מה הבעיה עם התנהלות שמרנית?
מנקודת המבט שלי, יש לה יתרונות כמו להיות מחושב ולהתנהל בצורה יותר מדודה עם כסף, אבל עם רגשות אשם לפעמים בדברים שקשורים לכסף.

אתה עובד, חוסך, בזוגיות. הכל טוב. אתה מסתדר נהדר. אתה לא בתחרות עם אף אחד ואתה לא צריך להוכיח כלום לאיש מלבדך.
לגמרי

בקשר לבית - תשכור דירה עם או בלי בת הזוג וצא מבית ההורים , אבל עם לקנות היתי מחכה. חוסך עוד, מבין איפה בדיוק אתה רוצא לקנות.
כמה לחסוך ומאיזו סיבה?
ולגבי להבין איפה בדיוק אני רוצה לקנות, כנראה שזו תהיה נגזרת של דירה למגורים\דירה להשקעה ואני צריך עוד ללמוד בנושא..

כמה לחסוך ומאיזו סיבה?
עד שתדע שאתה עומד בקלות בהחזרים, כולל בלט״מים, אינפלציות, פיטורים, ילדים ורוב הדברים שהחיים יכולים להביא לך.

זה נכון שרוב האנשים הרבה פחות מחושבים והם בסופו של דבר מסתדרים - אבל למה לך להכנס לצרות שיעלו לך בכאב ראש? עדיף להתעסק בבעיות יותר מעניינות - למשל עבודה.

אבל תצא מבית ההורים. חסכון זה טוב- עד גבול מסויים. עצמאות ונסיון חיים חשובים לא פחות.

עד שתדע שאתה עומד בקלות בהחזרים, כולל בלט״מים, אינפלציות, פיטורים, ילדים ורוב הדברים שהחיים יכולים להביא לך.

זה נכון שרוב האנשים הרבה פחות מחושבים והם בסופו של דבר מסתדרים - אבל למה לך להכנס לצרות שיעלו לך בכאב ראש? עדיף להתעסק בבעיות יותר מעניינות - למשל עבודה.
תודה רבה על התגובה!
תקן אותי אם אני טועה הכל זה הימור בסוף, צריך לקחת את הסיכון הנכון(לפי אדג' סטטיסטי).
שנייה לוקח לקצה, זו לגמרי אופציה לצאת לשכירות ממוצעת, להמשיך ולחסוך כ12K בחודש, ובעוד כ7 שנים להיות עם הון עצמי שגם העבודה הפשוטה ביותר תצליח לעמוד בהתחייבות שלקחתי, אך זו אותה אופציה שלא תמנף מספיק בתקופה שכנראה בעוד ארבע שנים תיחשב כהזדמנות פז(או שלא), ואולי תמנע ממני תיקון אלים כלפי מעלה של מחירי הדירות שסביר שיסתכם ב 400K-800K של רווח.
אבל תצא מבית ההורים. חסכון זה טוב- עד גבול מסויים. עצמאות ונסיון חיים חשובים לא פחות.

אני מסכים עם הנאמר ותודה על פקיחת העיניים, אני שם לעצמי דד-ליין של שנה לעניין הזה מהסיבה שאני מנהל עכשיו תקופה לא פשוטה בלשון המעטה, לקראת שינוי תפקיד בעבודה,זוגיות, וסבב של קורסים לא פשוטים, אם אוסיף לזה ניהול משק בית משלי עכשיו, סיכוי לא רע שאקרוס.

קודם כל כל הכבוד!
נשמע שלחלוטין אתה בנקודה מעולה, אתה חוסך כל חודש מעל ל-15K, מעל ל75% מההכנסה שלך.
אני חושב שאתה יכול לשפר את תכנית ההשקעה שלך, יש לך מעל ל200K בקופת גמל להשקעה שהוא מוצר נחות, בתיק האישי שלך אתה עם קרנות ישראליות שהן לא מיטביות או אינדקסים ספיציפיים.

אם אתה בוחר להמשיך להשקיע במניות לדעתי כדאי לעבור לקרנות איריות צוברות (חפש את הפוסט של מייק המשקיע המתחיל למשל) או קבוצת הפייסבוק המעולה "קהילת המשקיעים הפאסיביים של ישראל" שמנוהלת ע"י רונן מרגוליס. לחלופין כמובן שיש השקעות אחרות כנדל"ן וכו'.
בנוסף, לדעתי כדאי שגם יהיה כרית ביטחון שתשמש כסל חירום (לא ציינת כמה כסף יש לך בעו"ש למשל).

בהצלחה :)

תקן אותי אם אני טועה הכל זה הימור בסוף, צריך לקחת את הסיכון הנכון(לפי אדג' סטטיסטי).
אין כדור בדולח ומה שהיה הוא לא בהכרח מה שיהיה.
אם נאמין לתיקשורת אז אני האדם היחיד במדינה שערך הדירה שלו רק ירד ביחס לאינפלציה.
כשמסתכלים על הסטטיסטיקה אז זה מאד תלוי מתי קנית ומתי מכרת ואילו דברים שאתה לא יודע מראש.
שנייה לוקח לקצה, זו לגמרי אופציה לצאת לשכירות ממוצעת, להמשיך ולחסוך כ12K בחודש, ובעוד כ7 שנים להיות עם הון עצמי שגם העבודה הפשוטה ביותר תצליח לעמוד בהתחייבות שלקחתי, אך זו אותה אופציה שלא תמנף מספיק בתקופה שכנראה בעוד ארבע שנים תיחשב כהזדמנות פז(או שלא), ואולי תמנע ממני תיקון אלים כלפי מעלה של מחירי הדירות שסביר שיסתכם ב 400K-800K של רווח.
לקנות דירה זה בעיקר יותר נוח. לא צריך לתקשר עם בעל הבית ולא צריך לעבור דירה. אבל אתה עדיין לא יודע איפה תבחר להתישב ואיפה נמצא בית הספר שיתאים לילדים שלך.

בקשר למינוף - בעיני יש כאן עבודה בצורה של לחפש למצוא לשפץ ולתחזק דירה, ואם כבר עבודה אז עדיף לעבוד ולהתפתח בתכום שמדבר אליך יותר.
אתה יכול לעשות את החשבון - החסכונות נעלמים כי מושקעים בדירה + לקחת הלוואה בריבית ידועה מעל האינפלציה אותה אתה משלם כל חודש , לעומת להשקיע את אותם החסכונות ולהניח רווח שנתי מצטבר של כ4% מעל האינפלציה (תיקרא את הפוסטים של הסולידית) מינוס שכירות חודשית פלוס חיסכון שנשאר כל חודש - ולבדוק באיזה תנאים זה משתלם לך והאם זה שווה לך את השקעת הזמן והעבודה.
אני מנהל עכשיו תקופה לא פשוטה בלשון המעטה, לקראת שינוי תפקיד בעבודה,זוגיות, וסבב של קורסים לא פשוטים
בהצלחה !

נערך לאחרונה ב:
קודם כל כל הכבוד!
נשמע שלחלוטין אתה בנקודה מעולה, אתה חוסך כל חודש מעל ל-15K, מעל ל75% מההכנסה שלך.
אני חושב שאתה יכול לשפר את תכנית ההשקעה שלך, יש לך מעל ל200K בקופת גמל להשקעה שהוא מוצר נחות, בתיק האישי שלך אתה עם קרנות ישראליות שהן לא מיטביות או אינדקסים ספיציפיים.

אם אתה בוחר להמשיך להשקיע במניות לדעתי כדאי לעבור לקרנות איריות צוברות (חפש את הפוסט של מייק המשקיע המתחיל למשל) או קבוצת הפייסבוק המעולה "קהילת המשקיעים הפאסיביים של ישראל" שמנוהלת ע"י רונן מרגוליס. לחלופין כמובן שיש השקעות אחרות כנדל"ן וכו'.
בנוסף, לדעתי כדאי שגם יהיה כרית ביטחון שתשמש כסל חירום (לא ציינת כמה כסף יש לך בעו"ש למשל).

בהצלחה :)
תודה רבה!
אנצל את הזמן עד העדכון הבא(שבוע וחצי) כדי ללמוד קצת בנושא ולשתף במסקנות שלי.
לגבי סל חירום כתבתי למעלה שהעו"ש שלי עם כ57K.

תודה רבה!
אנצל את הזמן עד העדכון הבא(שבוע וחצי) כדי ללמוד קצת בנושא ולשתף במסקנות שלי.
לגבי סל חירום כתבתי למעלה שהעו"ש שלי עם כ57K.
אתה יודע לומר כמה אתה מוציא וחוסך כל חודש?

אתה יודע לומר כמה אתה מוציא וחוסך כל חודש?​
רשמתי בפירוט הראשוני,הוצאות בממוצע כ3500 בחודש.

קראתי את הרפרנסים ששלחתם + שמעתי פודקאסט על IRA.
יש כמה פעולות שאני מתכוון לעשות(לפי הסדר):
1.להעביר את הכסף שמושקע במדדים דרך הקופות גמל(דמי ניהול מיותרים, אני בוודאות מפסיד כאן לעומת השקעה במדד לא דרכם) למערכת מסחר ולהשקיע ב**
2.את כלל התיק האישי(קסם צמודת מדד\ראסל 2000 וכו') להעביר למערכת מסחר להשקיע ב**
3.לבדוק אם קיימת אופציה להעביר את קרן ההשתלמות לIRA
4.לבדוק על אופציות להעביר את הפנסיה לIRA במסודר, הבנתי שהתהליך מורכב יותר, עניינים ביטוחיים(למשל לא להעביר אחרי גיל 40, שנות הבשלה של ביטוחי מחלות וכו'), כנראה שלא אקח סיכון בעניין ואבקש עזרה מקצועית בנושא

**לא הצלחתי להעלות תמונה אז: https://ibb.co/Hg9wxcD
למי שלא רוצה להיכנס לקישורים זה הפיזור שיש בתמונה:
MSCI ACWI - 20
IMID - 20
VUAA - 20
VWO - 10
SHY - 10
TIP - 10
VNQ - 5
GLTR -5
זה משהו שהרכבתי ע"י שיקולים גסים, אני אשמח להערות(ולקחת בחשבון שזה הולך להוות 66%~ מהתיק הכללי כשעוד 33%~ יחשפו למניות ע"י קופות הגמל)

כמה נקודות שעולות בין השורות:
1.נכון להיום אשאיר כ160K תחת קופות הגמל, כי אני מקבל ממנו גיוון + שקט.
2.את המשך החסכונות אעביר רק לברוקר עד למצב בו קופות הגמל יהוו שליש מכלל הכספים המושקעים, ואז אשמור על איזון.

כמה שאלות מעניינות -
1.מי לא חושש מס ירושה/עיזבון אמריקאי?
2.להבנתי יש דמי ניהול יותר גבוהים בקרנות האיריות מאשר באמריקאיות, זה סיכון ששווה לקחת?
3.האם יש סיבה שעבורה כדאי לי לפתוח ולהשקיע דרך BI ולא להשקיע דרך GE של אקסלנס שאני בה כרגע?

עדכון -
החודש אתמקד בפעולות 1,2 שהעלתי למעלה, מחכה לשמוע חוות דעת בנושא.

מוסדי
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 97,623 - את הקופה הזו אני הולך להעביר לברוקר.
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 154,096
- ק.השתלמות(סנופי): 31,751
-ק.השתלמות(סנופי): 8,340

אישי
- קסם צמודת מדד סנופי: 95,146
- ראסל 2000: 3,062
- אינדקס רכב חשמלי: 4,821
-תל אביב 60: 805

פנסיה
- הפניקס: 152,061

עוש: 39,836

סך הכל -
כולל פנסיה: 587,541
ללא פנסיה: 435,480
נזיל(ללא מס): 395,389

**אשמח לקבל תשובות לגבי השאלות שהעלתי + הערות לגבי התיק.
אין לי בעיה להיחשף לסיכון, ואני מתכנן להחזיק את התיק עד לרגע בו תהיה הזדמנות טובה לרכישת דירה(במידה והתיק יהיה בהפסד, התכניות מן הסתם ישתנו, ואחכה כמה זמן שצריך)

שלום לכולם, מחזק ומאחל בשורות טובות לכולנו.

לגבי ארבעת הנקודות מלמעלה -
1.עדיין לא עשיתי זאת(אגיד למה בהמשך)
2.הועבר למערכת מסחר, אך לא לפיזור הנ"ל.
3.נבדק, לא רלוונטי לשנים הקרובות.
4.נבדק, יבוצע בהמשך.

מיפוי פיננסי -
קופות גמל
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 98,976
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 156,643

מסחר אישי
- SPX500: כ40,800
- MSACWI: כ39,300
- ראסל2000: כ2,900
- אינדקס רכב חשמלי: כ4,000
- ת"א 60: כ760
- זמין למסחר: 12,000

פנסיה והשתלמות
- הפניקס: 181,190
- ק.השתלמות(סנופי): 38,868
-ק.השתלמות(מניות): 8,010

בנק
עוש: 101,066

סך הכל -
כולל פנסיה: 684,617
ללא פנסיה: 503,427
נזיל(ללא מס): 456,549

לגבי ההמשך -
אפשר להבין מהנתונים כמה דברים, הכספים המושקעים לא עשו הרבה מאז העדכון(ירידה עד לעלייה בחודש האחרון), והחסכון נטו בחודש סביב 15,000 די יציב.
אני אעשה מאמץ בתקופה הקרובה לשים לב יותר לכסף שאני מוציא, כי אני יודע שאני יכול לחסוך עוד כ1000-2000 בחודש די בקלות.

עוד לא פדיתי את הקופה בהראל, ולא הכנסתי כספים נוספים למסחר האישי מהסיבה שאני בצומת דרכים.
אני מעוניין לרכוש דירה להשקעה(מאמין שהורדת הריבית + סיום המלחמה = עלייה במחירי הדיור), אך אני לא יודע לענות על השאלות הבאות:
1.דירה חדשה\דירה ישנה -
סוג נכסיתרונותחסרונות
דירה חדשההערך שלה יעלה יותר בטווח הבינוני(10-15 שנה)
יכולה לשמש אותי למגורים בעתיד
תזרים שלילי חודשים קדימה(4000-)
דירה ישנהבסבירות גבוהה תעבור התחדשות עירונית בטווח הבינוני ארוך(10-20 שנה)
ללא תזרים שלילי מהיום הראשון
התעסקות עם שוכרים במצב סוציואקונומי נמוך
תדרוש תחזוקה יותר גדולה
סיכוי נמוך אבל קיים שלא תעבור התחדשות
2.מתי - השוק די סטטי עכשיו, לתפיסתי יש מציאות, אבל אני לא מגיב מהר כשאני מתלבט.

בגלל אי ההחלטיות בנושא הזה, אני גם די תקוע באופן כללי, ולא משקיע באפיקים אחרים בנתיים כדי להיות זמין לזה ולא להכניס כסף שכנראה אצטרך בזמן הקרוב(חודשים קרובים).

שלום לכולם, בשורות טובות.

מיפוי פיננסי-
קופות גמל
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 102,851
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 157,653

מסחר אישי
- SPX500: כ66,108
- MSACWI: כ66,558
- ראסל2000: כ3,088
- זמין למסחר: 13,176

פנסיה והשתלמות
- הפניקס: 194,384
- ק.השתלמות(סנופי): 42,190
-ק.השתלמות(סנופי): 8,470

בנק
עוש: 74,603

סך הכל -
כולל פנסיה וק.השתלמות: 729,081
ללא: 484,037

אחר-
* התחלתי לעדכן על ההוצאות שלי באפליקציה, התהליך הזה של העדכון גורם ליותר מודעות וסדר, יותר ברור לי באיזה תחומים אני מוציא יותר כסף, מנסה להתכנס תחת תקציב חודשי של 3,000 ש"ח.
* התחלתי להניע שוב את החיפוש עבור דירה, כשאני מכוון לדירה חדשה מקבלן במקום שאני צופה לו עליית ערך (שכונה חדשה\פיתוח רב בעיר ובשכונה בפרט\קרבה לים\אחר). יש לא מעט קולות שטוענים שזה לא הזמן, אבל לקחתי החלטה עם עצמי לעשות את הצעד הזה, בעיקר בשביל ה"חוויה", הסיכוי שהכסף הזה יעשה פחות או יותר קיים, אבל בתחושה שלי זאת הזדמנות שאני אצטרך לקחת.

אני לא משקיע נדל"ן בעצמי, אבל דבר אחד שראיתי שחוזר על עצמו הרבה בקרב המשקיעים (לפחות המוצלחים) הוא שהם לא קונים חדש מהניילון ומחכים שנתיים ובום מוכרים ברווח 30%, אלא הם רוכשים נכס שיש סיבה שיעלה יותר בעתיד, בין אם זה דירה מתחת למחיר השוק, דירה ישנה/מסוכנת שאפשר לשפץ, צפי לפינוי בינוי וכו'. כלומר, הם עצמם תורמים לעליית ערך הנכס, ולא רק מחכים לו. אם אתה קונה דירת קבלן מה יש לשפר שם? מי אמר שהשכונה תתפתח בכיוון שאתה חושב? יש מלא שכונות חדשות שנבנות, למה דווקא את זאת? למה שהיא תהיה שווה יותר עוד x שנים?

אני לא יודע אם קונים דירה בשביל חוויה או השתפשפות או תחושות, יכול להיות ששווה לחשוב על זה מחדש, לא מדובר פה בכסף קטן. אתה בן 25 וראית רק סביבת ריבית נמוכה שבה המחירים רק עולים, ואתה מתכוון לרכוש עכשיו דירה כמעט בשיא מחירים ובשיא הריבית.

שלום לכולם, בשורות טובות.

מיפוי פיננסי-
קופות גמל
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 102,851
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 157,653

מסחר אישי
- SPX500: כ66,108
- MSACWI: כ66,558
- ראסל2000: כ3,088
- זמין למסחר: 13,176

פנסיה והשתלמות
- הפניקס: 194,384
- ק.השתלמות(סנופי): 42,190
-ק.השתלמות(סנופי): 8,470

בנק
עוש: 74,603

סך הכל -
כולל פנסיה וק.השתלמות: 729,081
ללא: 484,037

אחר-
* התחלתי לעדכן על ההוצאות שלי באפליקציה, התהליך הזה של העדכון גורם ליותר מודעות וסדר, יותר ברור לי באיזה תחומים אני מוציא יותר כסף, מנסה להתכנס תחת תקציב חודשי של 3,000 ש"ח.
* התחלתי להניע שוב את החיפוש עבור דירה, כשאני מכוון לדירה חדשה מקבלן במקום שאני צופה לו עליית ערך (שכונה חדשה\פיתוח רב בעיר ובשכונה בפרט\קרבה לים\אחר). יש לא מעט קולות שטוענים שזה לא הזמן, אבל לקחתי החלטה עם עצמי לעשות את הצעד הזה, בעיקר בשביל ה"חוויה", הסיכוי שהכסף הזה יעשה פחות או יותר קיים, אבל בתחושה שלי זאת הזדמנות שאני אצטרך לקחת.
מחשבותי:
לקנות דירת מגורים ראשונה/יחידה זה רעיון מעולה ומתגמל מאוד מבחינה מסויית ולכן לדעתי זה צעד נכון במיוחד בתקופה המדכדכת הנוכחית שהיא הזדמנותית מהרגיל. יותר מהאספקט המסויי זוהי דרך שיכולה פוטנציאלית להביא להתעשרות של ממש אם לא קיימת תלות במגורים ומטפסים מדירה לדירה תוך כדי עשיית רווח כל כמה שנים. לגביי דירת קבלן כדאי לקחת בחשבון:

1. הקבלן יכול לפשוט רגל במקרה קיצוני (בתקופה הנוכחית הסיכון גבוה מהרגיל), או במקרה פחות קיצוני להעביר את הדירה באיחור, ללא פיצוי מלא.
2. יתכן וכמוך יש עוד משקיעים שבבת אחת ירצו למכור/להשכיר את הדירה ואז במשך תקופה שיכולה להגיע לשנים יש פקק, בו אתה נמצא בתחרות מול השכנים שלך, שמנטרלת מיקסום ללא קשר למצב השוק.
3. ישנן הפתעות לגביי איזורים חדשים שנתקעים מסיבות לא צפויות, למשל: איזור מסחרי שלא מתרומם כחלק מפרוייקט המגורים (לוגאנו ביהוד), הצפה של דירות לא
מכורות גם באיזורי ביקוש וכו'.. (מזהה את זה כרגע באיזורים רבים במרכז עוד לפניי המלחמה רמת אפעל למשל).
4. עיסקה של רכישת דירה חדשה היא גם עיסקה פיננסית עם סימניי שאלה לגבי עלותה הסופית: הצמדות, תנאי תשלום ועיכובים במסירה, אותיות קטנות, תוספות ועלויות שלא נלקחו בחשבון .

אני לא משקיע נדל"ן בעצמי, אבל דבר אחד שראיתי שחוזר על עצמו הרבה בקרב המשקיעים (לפחות המוצלחים) הוא שהם לא קונים חדש מהניילון ומחכים שנתיים ובום מוכרים ברווח 30%, אלא הם רוכשים נכס שיש סיבה שיעלה יותר בעתיד, בין אם זה דירה מתחת למחיר השוק, דירה ישנה/מסוכנת שאפשר לשפץ, צפי לפינוי בינוי וכו'. כלומר, הם עצמם תורמים לעליית ערך הנכס, ולא רק מחכים לו. אם אתה קונה דירת קבלן מה יש לשפר שם? מי אמר שהשכונה תתפתח בכיוון שאתה חושב? יש מלא שכונות חדשות שנבנות, למה דווקא את זאת? למה שהיא תהיה שווה יותר עוד x שנים?

אני לא יודע אם קונים דירה בשביל חוויה או השתפשפות או תחושות, יכול להיות ששווה לחשוב על זה מחדש, לא מדובר פה בכסף קטן. אתה בן 25 וראית רק סביבת ריבית נמוכה שבה המחירים רק עולים, ואתה מתכוון לרכוש עכשיו דירה כמעט בשיא מחירים ובשיא הריבית.
זה נכון, מכיוון שהנועזת הגיבה אשתמש במושג שנתקלתי בו בשרשור שלה, "התפוצצות פוטנציאלים".
בעקרון אני מסתמך על תכניות עירוניות, חלקם בתהליכים, חלקם הוצהרו רק, וחלקם "שמועות", אני לא יודע אם הכל יתממש ובצורה שאני חושב אבל כשאני לוקח בחשבון שאני אחתום על עסקה טובה מספרית (בגלל המצב יש הזדמנויות ובעלי אינטרס באים לקראתך) בשילוב עם הלמעלה אני אופטימי שבטווח של 5-10 שנים העסקה תהיה חיובית.

יכול להיות שהמילה "חוויה" העבירה תחושה זולה או "טיול בפארק", אני שקלתי את האפשרות לאורך כמה חודשים טובים, מצאתי שאני מאמין שהדרך הזו תוכל לתגמל אותי בצורה טובה (ופה אתה ממש צודק, סביר להניח שהאמונות שלי מתבססות על מה שאני מכיר, וזה שונה ממה שאדם שגדל ב1929-1939 מרגיש אל שוק המניות לדוגמא) ואני מודע לזה שזה יכול להתברר גם כעסקה לא חיובית, אבל אני בוחר להסתכל על זה בצורה טיפה שונה, דווקא בגלל שאני צעיר יש לי עוד הרבה ללמוד, הרבה לחוות, והדברים האלו לטווח הרחוק יעצבו אותי לטובה.

מחשבותי:
לקנות דירת מגורים ראשונה/יחידה זה רעיון מעולה ומתגמל מאוד מבחינה מסויית ולכן לדעתי זה צעד נכון במיוחד בתקופה המדכדכת הנוכחית שהיא הזדמנותית מהרגיל. יותר מהאספקט המסויי זוהי דרך שיכולה פוטנציאלית להביא להתעשרות של ממש אם לא קיימת תלות במגורים ומטפסים מדירה לדירה תוך כדי עשיית רווח כל כמה שנים. לגביי דירת קבלן כדאי לקחת בחשבון:

1. הקבלן יכול לפשוט רגל במקרה קיצוני (בתקופה הנוכחית הסיכון גבוה מהרגיל), או במקרה פחות קיצוני להעביר את הדירה באיחור, ללא פיצוי מלא.
2. יתכן וכמוך יש עוד משקיעים שבבת אחת ירצו למכור/להשכיר את הדירה ואז במשך תקופה שיכולה להגיע לשנים יש פקק, בו אתה נמצא בתחרות מול השכנים שלך, שמנטרלת מיקסום ללא קשר למצב השוק.
3. ישנן הפתעות לגביי איזורים חדשים שנתקעים מסיבות לא צפויות, למשל: איזור מסחרי שלא מתרומם כחלק מפרוייקט המגורים (לוגאנו ביהוד), הצפה של דירות לא
מכורות גם באיזורי ביקוש וכו'.. (מזהה את זה כרגע באיזורים רבים במרכז עוד לפניי המלחמה רמת אפעל למשל).
4. עיסקה של רכישת דירה חדשה היא גם עיסקה פיננסית עם סימניי שאלה לגבי עלותה הסופית: הצמדות, תנאי תשלום ועיכובים במסירה, אותיות קטנות, תוספות ועלויות שלא נלקחו בחשבון .
תודה רבה על התגובה, לגבי הנקודות:
1.לוקח בחשבון, מתלבט בין פרוייקטים של קבלים מוכרים.
2.האמת שזה סופר רלוונטי לאיזור שאני מחפש בו, המון פרוייקטים שרצים עכשיו, חלק לא מבוטל מהם מחיר למשתכן, אני כן צופה כמה שנים ראשונות לא יציבות מבחינת היצע וביקוש.
3.לוקח בחשבון, בונה על כמה תכניות כשלא יודע אם כולם יתממשו כפי שצריך.
4.אני מוסיף 100K למחיר הסופי שנותנים לי(ללא הצמדות למדד), מספיק לדעתך? איך את ממליצה להעמיק בנושא?

זה נכון, מכיוון שהנועזת הגיבה אשתמש במושג שנתקלתי בו בשרשור שלה, "התפוצצות פוטנציאלים".
מעולה שבאופן הזה אתה חושב- הכל מתחיל בחשיבה.

כשהתעמקתי עוד קצת בשרשור שלך נתקלתי במשפט הזה:

דירה חדשההערך שלה יעלה יותר בטווח הבינוני(10-15 שנה)
יכולה לשמש אותי למגורים בעתיד
וזו חשיבה שבעייני לא עולה בקנה אחד עם החשיבה הכלכלית שמובאת פה.
אנסה להסביר. דירה ראשונה היא פלטפורמת השקעה בתנאים מעולים, מרמת המינוף אפשרות מכירה מהירה יחסית(בין שנה וחצי לשתיים ללא מס) ועד ההקלות במיסוי עצמן. ולכן:
1. בעייני נושא המגורים לפחות בחשיבה אל תתן לו לבלבל אותך כלכלית זה לא שיקול, זו אופציה עתידית. אם אני מזהה נכון זה מנהל אותך בסבטקסט.
2. בעייני זה לא נכון בדירה ראשונה לעבוד עם לו"ז כל כך ארוך- אם ה TAKE PROFIT שלך הוא עוד 10-15 בעייני זו לא עסקה מעניינת בגיל 25. בעייני כל 3-7 כדאי למכור ולמקסם. לא שתמיד התוכנית עובדת ואין בלת"מים (כמו: קורונה, מלחמה, תוכניות איזוריות, עניין הקשור לדירה עצמה)אבל חשוב לכוון לשם. אתה צעיר, תן לכסף שלך לעשות כמה שיותר סיבובים כך שבגיל 40 תהיה בפוזיציה אחרת לגמריי.
3. בנוגע לרכישת דירה חדשה, לפני כשנה וחצי הייתי בתהליך רכישה מול חברה קבלנית מובילה. בסופו של דבר למרות שאני בעלת נסיון, הטעו אותי ודרשתי את כספי חזרה. הנושא נסגר ללא משפט והכסף הוחזר, אבל הייתי צריכה להלחם שם ואני מאמינה שאדם מן היישוב היה מפסיד את הכסף. רוצה להדגיש זו כמובן חוויה אישית מוגבלת, אבל בניגוד למרבית עסקאות יד שניה שמתקיימות מול הדיוט כמוך, כשאתה קונה מחברה קבלנית אתה מתעסק עם עו"ד ממולחים של כרישים, כדאי להצטייד בעו"ד טוב והבנה שאתה הבשר תותחים שלהם. ברמה של עצה של כמה כסף בצד זה תלוי עיסקה, לא רציני לנקוב פה בסכומים.

נערך לאחרונה ב:
מעניין. במה הטעו אותך?

אמת, בגלל זה חשוב ביותר לקחת עו"ד גם ברכישה מקבלן.
הוחתמתי על כתב סודיות אסור לי להוציא מילה, מכסתחים את עצמם זה חלק מהשיטה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
G הייטקיסט מס' 2367, ההתחלה.. יומני מסע אישיים 22
S רו"ח ישראלי מומלץ עבור הייטקיסט אזרח ארה"ב מיסים 30
I הייטקיסט צעיר - צבירת הון התפתחות אישית 70
ע הייטקיסט +3 יומני מסע אישיים 18
stamEhad חוות דעת תיק קיים של הייטקיסט בן 32 - מחפש את השינויים הנכונים שוק ההון 14
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ר הארכת חיי המדף של הייטקיסט - פרישה מאוחרת התפתחות אישית 10
ה תיק של הייטקיסט בשבתון - איך מתאזנים עכשיו שוק ההון 45
A הייטקיסט עם משפחה, באמצע החיים יומני מסע אישיים 30
I עוד הייטקיסט בתחילת הדרך יומני מסע אישיים 64
KickR עוד הייטקיסט - יומנו של פתית שלג יומני מסע אישיים 700
S ייעוץ לגבי הפרשות סוציאליות ואפיקי השקעות | הייטקיסט צרכנות פיננסית 30

נושאים דומים

Back
למעלה