שלום לכולם,
הגעתי לכאן במקרה, התרשמתי מאוד מהתוכן והקונספט, והחלטתי לשתף במסע שלי בציפייה לכמה דברים:
- לקבל פידבק מעשיר ומגוון
- לדחוף את עצמי להיות יותר עקבי
- למצוא מנטור \ תובנות מאנשים שעשו כבר את מה שאני מנסה לעשות(אתייחס לזה בסוף)
קצת עליי -
בן 25, השתחררתי מיחידה טכנולוגית לפני כ3 שנים.
יש לי בת זוג מעל ל4 שנים, עדיין גר אצל ההורים(בדרום, שעה נסיעה מת"א), סטודנט בפתוחה ועובד בחברת סייבר מובילה בתחום, בקרוב אמור להתחיל ולנהל צוות.
בין לבין הספקתי לפתח ביחד עם חברים מיזם טכנולוגי חברתי, שצבר מעט לקוחות לאורך הדרך, אך כמיזם שמראש נכנסו אליו כדי לקבל כלים בעולם העסקי(איך בונים מוצר, פיבוטים, איך מתמחרים לשוק, איך ניגשים לשוק, איך מגייסים, איך לעשות סייקלים של BML וכו') הגענו להחלטה לסגור אותו לאחר מחזורים שהגיעו לעשרות אלפים, אבל הסתכם ברווח מעט ובעיקר בלימוד שזו הייתה כוונתנו העיקרית.
מבחינת ידע פיננסי, הוא די דל, מסתכם בפוסטים נבחרים של הסולידית, כמה ספרים בודדים על השקעות(הפשוטים והמוכרים למינהם), ופודקאסטים שונים על שוק ההון, נדל"ן וכו'.
התכנית שלי היא לצאת לחופש כלכלי,
כשהתמונה שיש לי בראש היא לעבוד בתור עצמאי(אם זה בתחום הנוכחי\מיזם עם חברים), לטייל בארץ ובעולם לעתים קרובות ובעיקר להצליח לספק לחשובים לי היום ובעתיד את שהם צריכים.
מיפוי כלכלי נוכחי -
הכנסות:
- 20,000 נטו בחודש
- 6,666 לפנסיה
- 1,571 לקרן השתלמות
הוצאות:
- נע בין 2,000-5,000 לחודש, התנודתיות נובעת מקורסים שאני לוקח, טיולים במהלך השנה ואירועים שונים למניהם.
נכסים(נכון לתחילת החודש):
מוסדי
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 80,677
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 128,294
- ק.השתלמות(סנופי): 29,566
-ק.השתלמות(סנופי): 8,097
אישי
- קסם צמודת מדד סנופי: 93,332
- ראסל 2000: 2,899
- אינדקס רכב חשמלי: 4,395
-תל אביב 60: 784
פנסיה
הפניקס: 143,127
עוש: 57,195
סך הכל -
כולל פנסיה: 548,366
ללא פנסיה: 405,239
נזיל(ללא מס): 367,576
קל לשים לב שעיקר השקעותיי הם במניות, ובעיקר במדד הסנופי, ללא איזון וממקום של לקחת סיכון רב כי אני צעיר.
הספקתי לחוות את הירידה של הסנופי מ4800 ל3600, הגבתי לעניין די באדישות, המשכתי להעביר כספים וזה השתלם, *אני גם לוקח בחשבון שהאדישות הגיעה משתי סיבות, שאין לי חובות ואחראויות כרגע, ובגלל שמדובר בכסף שלי שמשרת אותי ואין לי בעיה "לפגוע" רק בעצמי.
בתקופה האחרונה אני מתלבט לגבי כמה דברים:
- האם לצאת משוק ההון ולקנות דירה להשקעה\מגורים
- במידה ולא, האם להתחיל ולאזן את תיק ההשקעות שלי בדברים נוספים
- האם לנהל את כספי הפנסיה שלי עצמאית
אשמח לשמוע מה דעתכם,
ובנוגע לנקודה האחרונה בציפיות שלי, אני מגיע מרקע די פשוט, גדלתי בבית שלא חסר בו דבר ועם זאת ההורים העבירו לי התנהלות מאוד שמרנית עם כסף, שאני סוחב איתי אבל באופן קליל, לא משהו שאני מרגיש ביום יום.
אין סביבי מישהו לשאת אליו עיניים בנוגע להתנהלות כלכלית, והגשמה כלכלית בקנה מידה שאני מחפש, ובתחושה האישית שלי אני מרגיש אחריות "לעשות את זה", כי אני מאמין שאני יכול, אז אני בין היתר מחפש דמות כזו, שתוכל להשפיע לטובה על הסיכויים שלי להגשים את שאיפותיי.
הגעתי לכאן במקרה, התרשמתי מאוד מהתוכן והקונספט, והחלטתי לשתף במסע שלי בציפייה לכמה דברים:
- לקבל פידבק מעשיר ומגוון
- לדחוף את עצמי להיות יותר עקבי
- למצוא מנטור \ תובנות מאנשים שעשו כבר את מה שאני מנסה לעשות(אתייחס לזה בסוף)
קצת עליי -
בן 25, השתחררתי מיחידה טכנולוגית לפני כ3 שנים.
יש לי בת זוג מעל ל4 שנים, עדיין גר אצל ההורים(בדרום, שעה נסיעה מת"א), סטודנט בפתוחה ועובד בחברת סייבר מובילה בתחום, בקרוב אמור להתחיל ולנהל צוות.
בין לבין הספקתי לפתח ביחד עם חברים מיזם טכנולוגי חברתי, שצבר מעט לקוחות לאורך הדרך, אך כמיזם שמראש נכנסו אליו כדי לקבל כלים בעולם העסקי(איך בונים מוצר, פיבוטים, איך מתמחרים לשוק, איך ניגשים לשוק, איך מגייסים, איך לעשות סייקלים של BML וכו') הגענו להחלטה לסגור אותו לאחר מחזורים שהגיעו לעשרות אלפים, אבל הסתכם ברווח מעט ובעיקר בלימוד שזו הייתה כוונתנו העיקרית.
מבחינת ידע פיננסי, הוא די דל, מסתכם בפוסטים נבחרים של הסולידית, כמה ספרים בודדים על השקעות(הפשוטים והמוכרים למינהם), ופודקאסטים שונים על שוק ההון, נדל"ן וכו'.
התכנית שלי היא לצאת לחופש כלכלי,
כשהתמונה שיש לי בראש היא לעבוד בתור עצמאי(אם זה בתחום הנוכחי\מיזם עם חברים), לטייל בארץ ובעולם לעתים קרובות ובעיקר להצליח לספק לחשובים לי היום ובעתיד את שהם צריכים.
מיפוי כלכלי נוכחי -
הכנסות:
- 20,000 נטו בחודש
- 6,666 לפנסיה
- 1,571 לקרן השתלמות
הוצאות:
- נע בין 2,000-5,000 לחודש, התנודתיות נובעת מקורסים שאני לוקח, טיולים במהלך השנה ואירועים שונים למניהם.
נכסים(נכון לתחילת החודש):
מוסדי
- גמל להשקעה הראל(מניות וסנופי): 80,677
- גמל להשקעה אנליסט(מניות): 128,294
- ק.השתלמות(סנופי): 29,566
-ק.השתלמות(סנופי): 8,097
אישי
- קסם צמודת מדד סנופי: 93,332
- ראסל 2000: 2,899
- אינדקס רכב חשמלי: 4,395
-תל אביב 60: 784
פנסיה
הפניקס: 143,127
עוש: 57,195
סך הכל -
כולל פנסיה: 548,366
ללא פנסיה: 405,239
נזיל(ללא מס): 367,576
קל לשים לב שעיקר השקעותיי הם במניות, ובעיקר במדד הסנופי, ללא איזון וממקום של לקחת סיכון רב כי אני צעיר.
הספקתי לחוות את הירידה של הסנופי מ4800 ל3600, הגבתי לעניין די באדישות, המשכתי להעביר כספים וזה השתלם, *אני גם לוקח בחשבון שהאדישות הגיעה משתי סיבות, שאין לי חובות ואחראויות כרגע, ובגלל שמדובר בכסף שלי שמשרת אותי ואין לי בעיה "לפגוע" רק בעצמי.
בתקופה האחרונה אני מתלבט לגבי כמה דברים:
- האם לצאת משוק ההון ולקנות דירה להשקעה\מגורים
- במידה ולא, האם להתחיל ולאזן את תיק ההשקעות שלי בדברים נוספים
- האם לנהל את כספי הפנסיה שלי עצמאית
אשמח לשמוע מה דעתכם,
ובנוגע לנקודה האחרונה בציפיות שלי, אני מגיע מרקע די פשוט, גדלתי בבית שלא חסר בו דבר ועם זאת ההורים העבירו לי התנהלות מאוד שמרנית עם כסף, שאני סוחב איתי אבל באופן קליל, לא משהו שאני מרגיש ביום יום.
אין סביבי מישהו לשאת אליו עיניים בנוגע להתנהלות כלכלית, והגשמה כלכלית בקנה מידה שאני מחפש, ובתחושה האישית שלי אני מרגיש אחריות "לעשות את זה", כי אני מאמין שאני יכול, אז אני בין היתר מחפש דמות כזו, שתוכל להשפיע לטובה על הסיכויים שלי להגשים את שאיפותיי.
נערך לאחרונה ב: